Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-20, 12:46   #2131
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Wiadomość dnia. Pokoik dla dziewczynek skończony mąż mi filmik przysłał. Jest malutki ale piękny
kurcze, to mezowi jakis masazyk chociaz zrob wielkie brawa dla niego, ze tak swietnie ogarnia sytuacje. nie dosc, ze praca, dom, szpital, zakupy...to jeszcze dziewczynkom juz pokoik przygotowal. i do niczego nie mozesz sie doczepic suuuuper tatus!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 12:46   #2132
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
te wirusowe tez bola przy chodzeniu, wiec moze to to? a nie pojawilo ci sie po pobycie na jakims basenie? odwiedz dermatologa, ale jesli bedzie przepisywac kolejne masci na odciski itd. i nic nie bedzie skuteczne to po porodzie odwiedz chirurga w bielsku polecam te klinike chirurgii maloinwazyjnej w cyganskim lesie i dr Dronke
Ja chodzę do centrum medycznego pod orłem do Besali. Mojemu bratu bardzo pomogła i ma rozsądne terminy. A jak będę musiała się udać do chirurga to pewnie własnie do tej kliniki tylko, że potrzebuję skierowanie.

A co do basenu to dawno nie byłam i nie pamiętam dokładnie kiedy to się pojawiło ale mogło być tak, że po podróży poślubnej do Turcji. O tym nie pomyślałam.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 12:49   #2133
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

urocze

Cytat:
Wiadomość dnia. Pokoik dla dziewczynek skończony mąż mi filmik przysłał. Jest malutki ale piękny
super no to teraz możesz już spokojnie rodzić
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 13:02   #2134
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Laseczki ! Wiem , że śpicie, ale napiszę, bo potem nie będę miała jak
Spałam sobie i o 1 nagle odeszły mi wody
całe szczęście bezbarwne
wpadłam w panikę pobolewa mnie brzuch jak na okres, TŻ w stresie , ja też - nawet porządnie wysłowić się nie potrafię,
teraz się maluję , no i pojedziemy do torunia na izbę (mamy ponad 30km)
mam nadzieję, że skurcze się rozkręcą, bo na razie jest dupa...
ruchów Wojtusia nie czuję...

3majcie kciuki !!
mam nadzieję, że niedługo zobaczę mojego dzidziusia i wszystko będzie dobrze
ale super no to Cie wzięło
trzymam mocno za Ciebie i za małego oby wsztsko poszło szybko i sprawnie. A moze już masz małego przy sobie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Heja, pisze placu boju, karmienie okazalo sie trudniejsze niz sie wydawalo, ale walczymy o mleko i o gojenie brodawek, maly dwa razy dostal butle bo byl glodny ale mam sie nastawiac pozytywnie, Kuba zaczal przybierac ale zrobil sie zolty, ma teraz badania i jak wyjda zle to zostajemy do poniedzialku, ogolnie fajnie miec dzidziusia :p tylko wszystko za bardzo przezywam i plakalam poloznej jak maly dostal mm wstawiam fote blondasa jesli sie uda i ide troche ponadrabiac, chyba nikt nie urodzil ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
słodki A używasz jakiejs maści na pekajace brodawki?

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a mam do was pytanko, czy w trakcie ciąży miałyście jakiekolwiek badanie piersi?? USG, albo cokolwiek??
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 13:13   #2135
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Aż mi sie ciśnienie podniosło. Jak można być takim bezmózgiem. Jak sie nie umie stara krowa zając dzieckiem to niech sie go nie tyka
spotkałam się z tym że kobieta w zaawansowanej ciąży jechała skuterem i miała wypadek, ledwie dziecko odratowali

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
1) Ten kretyn z ip, który mi sugerował, że symuluję gorączkę i wysyłał po wszystkich specjalistach w szpitalu, to był właśnie chirurg. Do dzisiaj pamiętam jego nazwisko.

2) JedoFyn nie mają małych kółek.
są różni lekrze, u nas akutat urolodzy to czarne owce

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
a mój mąż się upiera że tylko po boku ma być fotelik bo jakby coś się stało to jak dziecko jest na środku to jakby szyba pękła to wszystko leci na dziecko ... no i w sumie już nie wiem gdzie lepiej
podobno najbezpieczniejsze miejsce jest za kierowcą bo kierowca odruchowo ratuje siebie w czasie wypadku, ale najlepiej żeby matka siedziała z tyłu z maleństwem, a jak matka sama prowadzi to najczęściej ustawia tak fotelik żeby widzieć bobasa

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
daj spokój a smaruje się dwa razu dziennie chyba sobie mustelle kupie bardzo dobre opinie czytałam...na dole brzucha mi wyskoczyły
Ja już mam wszystko więc jak donoszę Jaśka to mogę iść
przytyłam 18 kg i jak narazie nic się nie pojawiło, najpierw stosowałam enacyl, a teraz mustelle- oba kremy dobre, tylko pierwszy długo się wchłania, a drugi ma mało przyjemny zapach który męczy na początku

Cytat:
o ja niecierpie sie przeprowadzać, ale pakować uwielbiam.. to mój fetysz jakiś.. Jak jedziemy na wakacje to już tydzien wcześniej torba spakowana.. a nawet nie chodzi o to, zeby mieć to wcześniej zrobione tylko lubie sam akt pakowania..ze niedługo wakacje i torba sobie leży i się do mnie uśmiecha.. i sobie wybieram w czym bedę chodzic w sloneczku.. ehh
a dzisiaj przegladałam sobie wycieczki do Gruzji ciekawe kiedy pojedziemy na wakacje.. pewnie nie za prędko
dobrze Ci, bo ja nienawidze się pakować, a jeszcze przed każdym wyjazdem służbowym mąż mnie prosi żebym go spakowała

Cytat:
a mam do was pytanko, czy w trakcie ciąży miałyście jakiekolwiek badanie piersi?? USG, albo cokolwiek??
mnie na początku lekarz powiedział, żebym się badała, bo teoretycznie on powinien to zrobić, ale że to znajomy to stwiedził, że już nie bedzie kazał mi się rozbierac, usg może nie musi być, ale badanie piersi powinnien zrobić. Gin opowiadał mi o dziewczynie u której wykrył raka piersi w ciąży

Cytat:
Chyba jednak nie uda mi sie nic podczytac, lonley wlasnie maz przywiozl mi te kapturki silikonowe i czekam na "doradce laktacyjnego" i walczymy dalej, sa wyniki bilurbiny nie jest za wysoka wiec dalej wychodzimy jutro. Widzialam ze ktos pytal o wage i brzuch, u mnie brzuch jak w 4 miesiacu, to pewnie jeszcze za wczesnie zeby cos stwierdzac, ale skora jest w sumie dosc napieta, tylko cycki jak szpiczaste nalesniki na wadze dzisiaj 8 kg mniej, zaraz po porodzie 5 kg, zostalo jeszcze 10

ale słodziaczek jakie ma duże łapeczki

Cytat:
aaa! nie dobijaj, mnie tak bardzo marzy sie mala Zojeczka...probowalam tz wziac pod wlos i oznajmilam, ze jesli bedziemy mieli druga corke to nazwiemy ja juz na pewno Zojka... w sumie smial sie i stwierdzil, ze jemu czasem myli sie Nela z Lena, wiec druga moze byc Lena zyczylam powodzenia w lamaniu jezyka!
a Zoja - imie mnie zauroczylo i mam nadzieje, ze wykorzystamy w przyszlosci, w koncu tata wymyslil Nelcie, wiec kolejne wybieram JA
to Wasz wybór, ale popatrzyłabym trochę bardziej praktycznie, jak dzieci będą reagowały na takie imię Zoja i jak samo dziecko będzie się czuło
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 13:16   #2136
vvgh
Wtajemniczenie

Chcę do IKEI
Stary 2013-04-20, 13:17   #2137
barwineczek
Wtajemniczenie

mój mąż chyba popada w paranoję. Chciałam iść do sklepu 10 min drogi po papier toaletowy, pieczywo i worki na śmieci, a on kazał mi jechać samochodem, bo nie będę nosić zakupów, no i nie ma dyskusji
albo dzisiaj rano mnie pyta czy jego kolega może przyjść na kawę jakbym kiedykolwiek powiedziała nie, a raczej namawiam go na to żeby zapraszal
a jak ktoś krzyknął na podwórku, to leciał do pokoju czy przypadkiem to nie ja, czuję się jakbym była z porcelany, nie da mi trawnika grabić, a jak chcę w ogródku coś zrobić to muszę tłumaczyć, że to nie wpłynie na małego
Stary 2013-04-20, 13:29   #2138
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie jeszcze daleko do gotowości. Łóżeczka nie mamy, a dziś dzwonił gość od okien i mówił, że się przeciągnie bo to niby kolor standardowy ale dla nich niestandardowy i najwcześniej koniec maja będą...

Laura

Stary 2013-04-20, 13:31   #2139
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
to Wasz wybór, ale popatrzyłabym trochę bardziej praktycznie, jak dzieci będą reagowały na takie imię Zoja i jak samo dziecko będzie się czuło
to coraz popularniejsze imię i przy tym naprawdę ładne

Cytat:
mój mąż chyba popada w paranoję. Chciałam iść do sklepu 10 min drogi po papier toaletowy, pieczywo i worki na śmieci, a on kazał mi jechać samochodem, bo nie będę nosić zakupów, no i nie ma dyskusji
albo dzisiaj rano mnie pyta czy jego kolega może przyjść na kawę jakbym kiedykolwiek powiedziała nie, a raczej namawiam go na to żeby zapraszal
a jak ktoś krzyknął na podwórku, to leciał do pokoju czy przypadkiem to nie ja, czuję się jakbym była z porcelany, nie da mi trawnika grabić, a jak chcę w ogródku coś zrobić to muszę tłumaczyć, że to nie wpłynie na małego
zwariował na punkcie potomka. mój mąż nawet nie próbuje mnie ograniczać, bo wie że to by się źle skończyło

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Chcę do IKEI
jesteście na wsi? co chcesz z ikei? może w drodze powrotnej zahaczycie o ikee?
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 13:34   #2140
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Heja, pisze placu boju, karmienie okazalo sie trudniejsze niz sie wydawalo, ale walczymy o mleko i o gojenie brodawek, maly dwa razy dostal butle bo byl glodny ale mam sie nastawiac pozytywnie, Kuba zaczal przybierac ale zrobil sie zolty, ma teraz badania i jak wyjda zle to zostajemy do poniedzialku, ogolnie fajnie miec dzidziusia :p tylko wszystko za bardzo przezywam i plakalam poloznej jak maly dostal mm wstawiam fote blondasa jesli sie uda i ide troche ponadrabiac, chyba nikt nie urodzil ?

O matulu ale blond czupryna Świetny gościu

Cytat:
Badał na pierwszej wizycie. Później dwa razy oglądał stan brodawek.
Cytat:
hehe moja obrona byla wersja "a moze jednak zostaniemy tutaj? jakos sie pomiescimy. sasiedzi maja 2 dzieci i psa, a daja rade"

o widzisz, ale switalo mi w glowie, ze macie jakis wypasiony stroj ja juz sie nie moge doczekac malej zabki na basenie w tym wielkim po pachy pampersie plywackim

aaa! nie dobijaj, mnie tak bardzo marzy sie mala Zojeczka...probowalam tz wziac pod wlos i oznajmilam, ze jesli bedziemy mieli druga corke to nazwiemy ja juz na pewno Zojka... w sumie smial sie i stwierdzil, ze jemu czasem myli sie Nela z Lena, wiec druga moze byc Lena zyczylam powodzenia w lamaniu jezyka!
a Zoja - imie mnie zauroczylo i mam nadzieje, ze wykorzystamy w przyszlosci, w koncu tata wymyslil Nelcie, wiec kolejne wybieram JA
Już Ci kiedyś pisałam, że kocham to imię bezgranicznie i co najlepsze ze dwa dni temu stwierdziłam, że jak Matylda się urodzi i będzie wyglądać na Zojkę to będzie Zoja i już

Myślałam, że są jakieś wieści od Veronic, a tu musimy czekaaaać

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 13:34   #2141
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam zakaz mycia podłóg żeby małej nie przyciskać bo naciskała główka na szyjkę i wczoraj jak sprzątali poszłam do łazienki wytrzeć półkę z kosmetykami, a Tż zaraz za mną, że nie może mnie z oka spuścić bo od razu coś robię i z pytaniem "dawno cię brzuch nie bolał" .

Mała mi coś uciska po prawej stronie pod żebrami bo od samego rana mnie coś pobolewa.

Laura

Stary 2013-04-20, 13:37   #2142
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
Tak, na wsi, ale tak czy siak mamy daleko do IKEI... Jakos z 3 godziny

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Lampkę bym chciała i coś dla dzidzi... Tak lubię IKEĘ, nie wiem kiedy pojadę. Raczej nie prędko.
Stary 2013-04-20, 13:38   #2143
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:

zwariował na punkcie potomka. mój mąż nawet nie próbuje mnie ograniczać, bo wie że to by się źle skończyło

normalnie zrobiłabym swoje, ale jakby cokolwiek się stało z bobikiem to miałby do mnie ogromny żal, nie chcę sama przyjmowac na siebie odpowiedzialności
Stary 2013-04-20, 13:46   #2144
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Mała mi coś uciska po prawej stronie pod żebrami bo od samego rana mnie coś pobolewa.

Moj tak samo, upodobał sobie ostatnio to miejsce
Stary 2013-04-20, 13:49   #2145
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Jeśli któraś zamierza myć w Emolium to w doz promocja tylko dziś

http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p17314-Emo...kapieli_400_ml

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 13:51   #2146
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Cos takiego http://dooktor.pl/image_atta/post/10...fonMk3GJ45.jpg
Podobno właśnie ma takie czarne korzonki i przez to boli przy chodzeniu. Normalnie w sumie nie, ale jak ostatnio w baletkach poszłam do sklepu i nadepnęłam na kamień to bolało jak cholera. Na początku myślałam, ze coś mam tam wbite i zaczęłam igłą grzebać ( oczywiście sterylną )i właśnie coś czarnego wyjęłam. Myślałam, że zniknie ale nie. Mam to już dobre parę miesięcy ale się nie rozsiało i nikt się nie zaraził. A często boso chodzę.
Nie wiem już sama czy iśc do tego dermatologa już czy kiedy. Podejrzewam, że raczej teraz mi nic nie zrobią z tym. A bez znieczulenia nie dam nic tam grzebać. A wolę dermatologa bo mogę isć bez skierowania,a do chirurga już nie. Poza tym mam dobrą dermatolog w BB, a chirurga dobrego nie znam.
w skrócie, jak byś nie znalazła mojego postu o tym: traktować punktowo kwasiorem - salicylowy lub w mieszance z migdałowym, mlekowym itp. (w aptece na pewno znajdziesz takie, które można punktowo skroplić na to), i tak często, aż się weżre do korzenia. korzeń trzeba wtedy usunąć, spokojnie można to sterylną igłą zrobić, ale jak zrobi się to niekompletnie, to on się znów rozrośnie, co zapewne miało miejsce u ciebie. i może się okazać, że korzeni jest więcej, dlatego trzeba się dobrze "weżreć", żeby niczego nie przegapić.
ja sobie z tym sama poradziłam kiedyś, właśnie tak jak pisałam wyżej. ale z kwasiorkiem trzeba uważać, żeby na zdrową skórę się nie dostał (bardzo precyzyjnie trzeba tą kropelkę umiejscowić)
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 13:58   #2147
nuna2
Zakorzenienie

gold ale maluszek już ma ładną wagę

Magusia jestem jestem

Salviae śliczny synek

Kusicie ciaastami Zrobiłabym milky way....
Stary 2013-04-20, 13:59   #2148
vvgh
Wtajemniczenie

Jakie macie foteliki/nosidełka? Muszę kupić. Matko, wszystko na ostatnią chwilę.
Stary 2013-04-20, 14:01   #2149
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Jakie macie foteliki/nosidełka? Muszę kupić. Matko, wszystko na ostatnią chwilę.
Ja to nawet nie wiem, przyjaciółki siostra ma mi oddać jakiś maxi cosi
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 14:15   #2150
axella
Zakorzenienie

GG do axella

ciekawe jak Veronic

rodzice zrobili mi normalnie dzień dziecka,fajnie,oderwałam się,trochę rozerwałam nawet gofra wciągnęłam

co do plamienia-od rana na wkladce dolownie tlko "plamka" wec chyba faktycznie to pobadaniowe uszkodzenie

kupilam swiezutkie pomidory i bede robic pyszne spagetti na obiad
tż będzie..a że lubi,to zrobię

no i mam 2pary balerinek

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 14:25   #2151
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
podobno najbezpieczniejsze miejsce jest za kierowcą bo kierowca odruchowo ratuje siebie w czasie wypadku, ale najlepiej żeby matka siedziała z tyłu z maleństwem, a jak matka sama prowadzi to najczęściej ustawia tak fotelik żeby widzieć bobasa
dziewczyny juz mi tu kiedys obalily te teorie

Cytat:
mnie na początku lekarz powiedział, żebym się badała, bo teoretycznie on powinien to zrobić, ale że to znajomy to stwiedził, że już nie bedzie kazał mi się rozbierac, usg może nie musi być, ale badanie piersi powinnien zrobić. Gin opowiadał mi o dziewczynie u której wykrył raka piersi w ciąży
samokontrola jak najbardziej tak macajcie tez wezly chlonne. u mnie glupia gulka na szyi i wynik biopsji jaki jest same wiecie...w ciazy podobno duzo takich cudow lubi sie ujawniac.

Cytat:
hmm, a co zlego w ty m imieniu? dlaczego mialaby sie dziewczynka go wstydzic? mysle, ze jest duzo gorszych imion, ktore moga sie dzieciom zle kojarzyc... wspomniala Mrowka jest duzo bardziej kosmiczna dla mnie Zoja nie jest osmieszajaca, wymyslna i jakas szczegolnie drazniaca.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
uff, bo juz myslalam, ze jestem jakas dziwna dla mnie to imie jak Nela - krotkie, nietypowe, ale nie dziwaczne.
Stary 2013-04-20, 14:30   #2152
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
podobno jak z tyłu, to za pasażerem. a dlaczego? zdaje się dziewczyny opisywały to w relacjach z warsztatów "bezpieczny maluch". chodzi o to, że np. jak zacznie dymić silnik i przystaniemy na poboczu, to trzeba szybko ewakuować auto - i z prawej strony dziecko wypiąć jest bezpieczniej, bo nie latamy z tym fotelikiem po drodze, tylko jesteśmy od razu z tej bezpiecznej strony. to taki przykład, co mi się zapamiętał
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 14:30   #2153
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Już Ci kiedyś pisałam, że kocham to imię bezgranicznie i co najlepsze ze dwa dni temu stwierdziłam, że jak Matylda się urodzi i będzie wyglądać na Zojkę to będzie Zoja i już
a wiesz, ze ja tez ostatnio tak rozmyslalam? ze jesli zobacze mala i bedzie Zojeczkowa to nie bedzie mogla byc Nelcia
Stary 2013-04-20, 14:34   #2154
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
w skrócie, jak byś nie znalazła mojego postu o tym: traktować punktowo kwasiorem - salicylowy lub w mieszance z migdałowym, mlekowym itp. (w aptece na pewno znajdziesz takie, które można punktowo skroplić na to), i tak często, aż się weżre do korzenia. korzeń trzeba wtedy usunąć, spokojnie można to sterylną igłą zrobić, ale jak zrobi się to niekompletnie, to on się znów rozrośnie, co zapewne miało miejsce u ciebie. i może się okazać, że korzeni jest więcej, dlatego trzeba się dobrze "weżreć", żeby niczego nie przegapić.
ja sobie z tym sama poradziłam kiedyś, właśnie tak jak pisałam wyżej. ale z kwasiorkiem trzeba uważać, żeby na zdrową skórę się nie dostał (bardzo precyzyjnie trzeba tą kropelkę umiejscowić)
Odnalazłam. Nie wiem jak go przegapiłam. Ciekawe tylko czy takim kwasem można tratować w ciąży. Koleżanka polecała mi Brodacid płyn i tam też właśnie jest kwas salicylowy, ale na ulotce pisze, że nie wolno w ciąży ( nie że się nie zaleca stosować tylko w przeciwwskazaniach ciąża i karmienie )

Laura

Stary 2013-04-20, 14:36   #2155
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
co do plamienia-od rana na wkladce dolownie tlko "plamka" wec chyba faktycznie to pobadaniowe uszkodzenie
musisz jak najwiecej lezec, zeby mala nie podrazniala szyjki. rozne sa opinie lekarzy, w szpitalu moj gin mowil, ze to nic takiego, zbada mnie zeby nie krwawila i moge isc do domu, a inna lekarka wrecz przeciwnie trzymala mnie kolejne kilka dni na obserwacji. przepisali mi luteine, kazali jak najwiecej lezec, nie stosowac zadnych czopkow itd. szyjka musi troche dojsc do siebie.
Stary 2013-04-20, 14:36   #2156
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
my kupujemy maxi cosi ale jeszcze nie wiem który model

Laura

Stary 2013-04-20, 14:43   #2157
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
musisz jak najwiecej lezec, zeby mala nie podrazniala szyjki. rozne sa opinie lekarzy, w szpitalu moj gin mowil, ze to nic takiego, zbada mnie zeby nie krwawila i moge isc do domu, a inna lekarka wrecz przeciwnie trzymala mnie kolejne kilka dni na obserwacji. przepisali mi luteine, kazali jak najwiecej lezec, nie stosowac zadnych czopkow itd. szyjka musi troche dojsc do siebie.
no wlsnie leżę..

w taaaaka pogodę

ale faktycznie jak pomysle ile razy mi wpakowali lapki bez zadnych ceregieli,i ze bolalo jak nigdy wczesniej to musialo sie tak skonczyc

mała spokojniejsza ale odsypia biedna.. pod ktg strasznie sie stresuje,nawet babeczki sie dziwily,ze poczatek ok a potem stres i jest pobudzona..

oby wszystko było dobrze

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-20, 14:44   #2158
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

słodki synek jeśli chodzi o karmienie to słyszałam, że bardzo dużo jest w głowie i warto sobie racjonalne myślenie włączyć- nic na siłę, ale raczej pozytywnie podchodzić. ja się też strasznie boję tego karmienia, a najbardziej tego, że mi położne będą mm dokarmiać i to z butelki. z drugiej strony, chyba dziecku to silnego nawyku nie wyrobi i w domu będę robić po swojemu. w wypadku małej ilości pokarmu najważniejsze jest pobudzać laktację, np. poprzez bardzo częste przystawianie malca do piersi. mam nadzieję, że silikonowe osłonki pomogą, chyba jednak też się zaopatrzę, jak nie planowałam.
zdrówka!!!!!
Cytat:

Tzn.? Moim zdaniem jak dzieci są niewychowane to tak samo mogą się naśmiewać z imienia Zoja, jak Franek i Ania. A jak imię normalne to będą się śmiały z nosa, uszu albo ubrania :/
Teraz zresztą dzieciaczki z naszego pokolenia mają tyle różnych imion, że chyba jesteśmy oswojeni z większością i nasze dzieci automatycznie chyba też będą. Nie twórzmy złych konotacji do pewnych imion i po problemie.

Cytat:
mój jest taki sam, właśnie rozmawialiśmy przez telefon i mówię, że poszłam kupić sałatę i nowe ziemniaki i pyta się mnie czy to nie było za ciężkie...

W ogóle...wyszłam do tej apteki, bo kończy mi się magnez i pytam "z głupa" panią, czy jak mi się skończyła luteina, a wizytę mam w poniedziałek to mogę donieść receptę, a ona się mnie pyta, którą chcę dopochwową czy podjęzykową i po problemie...
Wróciłam z samymi pysznościami- croissantami z francuskiego ciasta i gęstą gorzką czekoladą (już pochłonęłam jednego na ciepło), bagietką, avocado i limonką (na kolacyjne kanapki z kurczakiem) , młodymi ziemniakami, zieloną sałatą, kefirem.... chyba będę tęsknić za tym małym skupiskiem sklepików, w których zawsze znajdę to, co chcę! tam gdzie się wyprowadzę mam nadzieję, że nie będzie gorzej.

Lonely- kurczę, ja też słyszałam, że ból, który trafił się Twojemu mężowi porównywalny jest do porodu. oby nie wrócił i żeby się wyleczył szybko!

Axella- ja dziś znowu wypatrywałam sms od Ciebie z porodówki, cholerka.

Veronic pięć dni przede mną ma termin, postanowiłam zamówić torbę na allegro..może taki zestaw? może się zmieszczę, jak myślicie?
http://allegro.pl/zestaw-podrozny-3w...178348026.html

Na poród do tej podręcznej, a na pobyt mamy i córki- do tej na kółkach?
Stary 2013-04-20, 14:49   #2159
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
słodki synek jeśli chodzi o karmienie to słyszałam, że bardzo dużo jest w głowie i warto sobie racjonalne myślenie włączyć- nic na siłę, ale raczej pozytywnie podchodzić. ja się też strasznie boję tego karmienia, a najbardziej tego, że mi położne będą mm dokarmiać i to z butelki. z drugiej strony, chyba dziecku to silnego nawyku nie wyrobi i w domu będę robić po swojemu. w wypadku małej ilości pokarmu najważniejsze jest pobudzać laktację, np. poprzez bardzo częste przystawianie malca do piersi. mam nadzieję, że silikonowe osłonki pomogą, chyba jednak też się zaopatrzę, jak nie planowałam.
zdrówka!!!!!

Tzn.? Moim zdaniem jak dzieci są niewychowane to tak samo mogą się naśmiewać z imienia Zoja, jak Franek i Ania. A jak imię normalne to będą się śmiały z nosa, uszu albo ubrania :/
Teraz zresztą dzieciaczki z naszego pokolenia mają tyle różnych imion, że chyba jesteśmy oswojeni z większością i nasze dzieci automatycznie chyba też będą. Nie twórzmy złych konotacji do pewnych imion i po problemie.

mój jest taki sam, właśnie rozmawialiśmy przez telefon i mówię, że poszłam kupić sałatę i nowe ziemniaki i pyta się mnie czy to nie było za ciężkie...

W ogóle...wyszłam do tej apteki, bo kończy mi się magnez i pytam "z głupa" panią, czy jak mi się skończyła luteina, a wizytę mam w poniedziałek to mogę donieść receptę, a ona się mnie pyta, którą chcę dopochwową czy podjęzykową i po problemie...
Wróciłam z samymi pysznościami- croissantami z francuskiego ciasta i gęstą gorzką czekoladą (już pochłonęłam jednego na ciepło), bagietką, avocado i limonką (na kolacyjne kanapki z kurczakiem) , młodymi ziemniakami, zieloną sałatą, kefirem.... chyba będę tęsknić za tym małym skupiskiem sklepików, w których zawsze znajdę to, co chcę! tam gdzie się wyprowadzę mam nadzieję, że nie będzie gorzej.

Lonely- kurczę, ja też słyszałam, że ból, który trafił się Twojemu mężowi porównywalny jest do porodu. oby nie wrócił i żeby się wyleczył szybko!

Axella- ja dziś znowu wypatrywałam sms od Ciebie z porodówki, cholerka.

Veronic pięć dni przede mną ma termin, postanowiłam zamówić torbę na allegro..może taki zestaw? może się zmieszczę, jak myślicie?
http://allegro.pl/zestaw-podrozny-3w...178348026.html

Na poród do tej podręcznej, a na pobyt mamy i córki- do tej na kółkach?
ja póki co nigdzie nie jadę,odespie,wypczne i moge rodzic
ale teraz juz naprawde!
oby odeszły mi wody-wtedy nie bedzie falszywego alarmu

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-20, 14:53   #2160
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam zakaz mycia podłóg żeby małej nie przyciskać bo naciskała główka na szyjkę i wczoraj jak sprzątali poszłam do łazienki wytrzeć półkę z kosmetykami, a Tż zaraz za mną, że nie może mnie z oka spuścić bo od razu coś robię i z pytaniem "dawno cię brzuch nie bolał" .

nie wiem dlaczego mi się cały czas wydaje, że Ty masz nakaz leżenia.

a w ogóle ktoś jeszcze ma nakaz absolutnego leżenia w naszym gronie?

Cytat:
a wiesz, ze ja tez ostatnio tak rozmyslalam? ze jesli zobacze mala i bedzie Zojeczkowa to nie bedzie mogla byc Nelcia

Diabli, Motylek- myślałam, że tylko ja mam taki tajny plan...
Ja zawsze mogę iść w grecki oryginał Zoé.
Tylko jakoś tak wszyscy już dookoła wiedzą , że ma być Helena (i psioczą, oczywiście! jedyną osobą, której wybrane przez nas imię się podoba jest- o dziwo!- moja mama) i córka słyszy to na okrągło. I kukają do mnie wyszyte literki
Może nie zmienię w ostatnim momencie, ale dam na drugie, a jeśli nie, to bankowo musi mieć Helenka siostrę

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
no wlsnie leżę..

w taaaaka pogodę

ale faktycznie jak pomysle ile razy mi wpakowali lapki bez zadnych ceregieli,i ze bolalo jak nigdy wczesniej to musialo sie tak skonczyc

mała spokojniejsza ale odsypia biedna.. pod ktg strasznie sie stresuje,nawet babeczki sie dziwily,ze poczatek ok a potem stres i jest pobudzona..

oby wszystko było dobrze
Będzie dobrze, dlaczego ma nie być!!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości