Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XX z garścią offtopu - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-20, 11:22   #1681
Redhaired Witch
Nindżopesz

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XX z garścią offtopu

Kascysko, a masz pomysła czym ja powinnam swoje traktować żeby je na stałe ulepszyć? Większość dotychczas używanych masek i odżywek pozostawia puch, niedociążone fruwające włosy i wyprost (Bingo z shea, ze spiruliną, Elseve total repair 5, Lorys duo chocolate, Isana babassu, Natur Vital, Isana czekoladowa tj. masło, Anida do rąk, Alterra z granatem), szału nie robiły Scandic bananowy, Mila bananowa, Lady Spa arganowa, Vatika nawilżająca, pasują mi tylko Garnier Oleo, AiK, Joico i Bingo z elastyną.
Po każdym myciu muszę nakładać na długość trochę oleju bo inaczej fruwają. Jeszcze po Fruity Passion jako b/s są fajnie dociążone.
Natomiast częste olejowanie powoduje obciążenie a jeśli oczyszczę włosy SLESem to znowu zaczynają fruwać i są spuszone na całości więc też źle.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 11:22   #1682
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
haha, nie no, będzie spoko. Ex łagodny jak baranek i niebitny, a TŻ miał dzisiaj w nocy prawy do lewego z kumplami, więc jest szansa że będzie siedział i łykał aspirynkę tylko

to prawda, ja co prawda dobrnęlam tylko do połowy, ale faktycznie pupa była wyraźnie uniesiona, a celluit zmniejszony

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

jak zaliczasz regularne obciążenia to może więcej gliceryny?
Będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Dziękuję.
To dodam dzisiaj oleju (4-5 kropel na porcję? coś takiego chyba mi się parę razy przewinęło nt. dodawania oleju do masek) i zobaczę, czy pomoże. Jak nie, to chyba kolejna maska w odstawkę.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Muszę Wam coś powiedzieć.

Za mną 17 dni squat challenge i... nie mam celluitu! Fakt, że nigdy nie miałam dużego (widoczny tylko przy ściśnięciu), ale teraz nie ma NIC!
I pupa jest wyżej i nogi ładniejsze. Miodzio.

Zaznaczam, że moje nogi są skłonne do współpracy, może dlatego tak szybko efekty. (zawsze chudną mi pierwsze razem z pupą, tyją na końcu, itd.)
Ja jestem na 22 dniu squad challange i zniknęły mi rozstępy, a pupa wyraźnie podniesiona, uda i łydki zrobiły się twardsze <3

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 11:25   #1683
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
Scarrabeo, chyba sie bede musiala przejechac do tego Herbapolu...
no, jedź i zdaj relację, bo jak skończę denko to mi ten Herbapol bardzo może pomóc.

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Wątpię, chociaż może dobrze się maskuje - jak Scarrabeo przed zdemaskowaniem
Poczułam się właśnie jak Szpieg z Krainy Deszczowców. Karrramba!

Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
A ja chciałam zacząć pić sok pomidorowy dla zdrowia. Boże jakie to jest obżydliwe. Wypiłam może z 1/3 butelki i dalej już nie dopiję
mnie sok pomidorowy smakuje jak zimna zupa pomidorowa albo jakbym solo zimny keczup żarła. No fuuj.

Cytat:
Muszę Wam coś powiedzieć.

Za mną 17 dni squat challenge i... nie mam celluitu! Fakt, że nigdy nie miałam dużego (widoczny tylko przy ściśnięciu), ale teraz nie ma NIC!
Ja mam dzisiaj dzień 18 i lekkie zakwasy na udach. Takie co je ledwo czuję. Ale są.

Dzisiaj miałam rypanie rypaczem i zero odżywki po myciu. A i tak zostałam dzisiaj w tramwaju nazwana 'ładną Panią'. Tym razem nie od żula, a jakiegoś przedszkolaka chyba.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 11:26   #1684
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Regularne spuszenia też.
Rzekłabym: obciążenia i spuszenia na zmianę + GHD tak 1-2 razy w miesiącu.
uff, to się poddaję

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 11:32   #1685
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
no, jedź i zdaj relację, bo jak skończę denko to mi ten Herbapol bardzo może pomóc.

Poczułam się właśnie jak Szpieg z Krainy Deszczowców. Karrramba!

mnie sok pomidorowy smakuje jak zimna zupa pomidorowa albo jakbym solo zimny keczup żarła. No fuuj.

Ja mam dzisiaj dzień 18 i lekkie zakwasy na udach. Takie co je ledwo czuję. Ale są.

Dzisiaj miałam rypanie rypaczem i zero odżywki po myciu. A i tak zostałam dzisiaj w tramwaju nazwana 'ładną Panią'. Tym razem nie od żula, a jakiegoś przedszkolaka chyba.
Mi tak samo to smakuje. Plus jak rozgryzę policzek to czuje smak krwi. No i ten sok pomidorowy był o samku krwi. WTF

A ja się umalowałam ( w sensie kreski) pierwszy raz od jakiś 3 tygodni. Od razu mam większe gały

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 11:33   #1686
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
pojadę, jak zdenkuję jeszcze trochę kosmetyków
Przy okazji wstąpię do Agory po arganowego Bingacza
Stary 2013-04-20, 11:33   #1687
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Kascysko, a masz pomysła czym ja powinnam swoje traktować żeby je na stałe ulepszyć? Większość dotychczas używanych masek i odżywek pozostawia puch, niedociążone fruwające włosy i wyprost (Bingo z shea, ze spiruliną, Elseve total repair 5, Lorys duo chocolate, Isana babassu, Natur Vital, Isana czekoladowa tj. masło, Anida do rąk, Alterra z granatem), szału nie robiły Scandic bananowy, Mila bananowa, Lady Spa arganowa, Vatika nawilżająca, pasują mi tylko Garnier Oleo, AiK, Joico i Bingo z elastyną.
Po każdym myciu muszę nakładać na długość trochę oleju bo inaczej fruwają. Jeszcze po Fruity Passion jako b/s są fajnie dociążone.
Natomiast częste olejowanie powoduje obciążenie a jeśli oczyszczę włosy SLESem to znowu zaczynają fruwać i są spuszone na całości więc też źle.
Włosy zmieniają się ciągle, więc dopieszczenie ich czymś na stałe jest więc niemożliwe. Poza tym - czy Ty nie testujesz zbyt wielu rzeczy na raz?

Za to na obecną chwilę nie lubisz shea i maseł (możliwe, że w G. AiK ich działanie równoważy Ci na przykład olej awokado, a w Oleo przez inne oleje), aminokwasów, protein oprócz elastyny, i kokosa. Czuć włosami porowatymi, a takie dociążyć jest ciężko. Skoro częste olejowanie Cię obciąża to trzeba postawić na zabezpieczenie, porządne zabezpieczenie.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 11:47   #1688
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie jak widać efekty. Ja dalej spalam tłuszcz Tak dużo go jeszcze jest..

Jak zrobić: zmoczyć włosy, dać garniera AiK i na to olej czy.. zwilżyć włosy, pomieszkać AiK z olejem?
Stary 2013-04-20, 11:49   #1689
deszczowypies
Zakorzenienie

o cholera, nałożyłam sobie na twarz chyba spleśniałą kozieradkę znaczy w momencie nakładania poczułam, że zapach jakiś nie taki i od razu zmyłam, no ale kurde

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 11:50   #1690
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Jak zrobić: zmoczyć włosy, dać garniera AiK i na to olej czy.. zwilżyć włosy, pomieszkać AiK z olejem?
Możesz tak i tak, efekt także może być różny
Stary 2013-04-20, 11:55   #1691
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Poza tym - czy Ty nie testujesz zbyt wielu rzeczy na raz?

Skoro częste olejowanie Cię obciąża to trzeba postawić na zabezpieczenie, porządne zabezpieczenie.

1. no powiedzmy ale jeśli trafię na coś fajnego typu Balsam na kwiatowym (zapomniałam dopisać, że on też mi służy) albo Oleo to od ręki jest zacny efekt.
2. coś konkretnego masz na myśli czy wystarczy ten olej plus b/s np. Joanna albo Fruity? Czy żele?
W świetle powyższego myślisz, że warto testować te kosmetyki:
- Inter Fragrances, Seboradin Regenerujacy, Balsam do włosów zniszczonych farbowaniem i modelowaniem z żeń - szeniem (AQUA, CETEARYL ALCOHOL, CETRINOMIUM CHLORIDE, PROPYLENE GLYCOL (AND) PANAX GINSEG EXTRACT, SOLUBLE COLLAGEN ,ISOPROPYL MYRISTATE, RAPHANUS NIGRA EXTRACT ,PARFUM, CASTOR OIL, JOJOBA OIL , CITRIC ACID, CI 15985)
- Organique, Anti - Age (Woda, Cetearyl Alkohol, Cetrimonium Chloride, Glycerin, Hydrolyzd Silk, Argania Spinoza Kernel Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Pearl Powder, Maris Sal, Panthenol, Methylchloroisonthiazolin e, Mthyllisothiazoline, Perfum, Cytral, Citronellol, Limonene, Linalol.) - ta chyba nie?
-
Pervoe Reshenie, Planeta Organica, Moroccan Conditioner (Aqua with infusions of Argania Spinosa Kernel Oil, Organic Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Rosa Damascena Flower Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Flower Extract, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Organic Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Behentrimonium Chloride, Cetrymonium Chloride, Quaternium-87, Hydroxyethylcellulose, Cetrimonium Bromide, Benzyl Alcohol, Sorbic Acid, Benzoic Acid, Citric Acid, Parfum.)
- Bioetika nawilżająca (Aqua, Propylene Glycol, Mirystyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Aloe Barbadenis, Coconut Oil, Citric Acid, Parfum, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone.)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-20, 11:55   #1692
natalkaa7522
Zakorzenienie

Wiem ale chciałam żebyście wybrały
Stary 2013-04-20, 12:06   #1693
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:

1. no powiedzmy ale jeśli trafię na coś fajnego typu Balsam na kwiatowym (zapomniałam dopisać, że on też mi służy) albo Oleo to od ręki jest zacny efekt.
2. coś konkretnego masz na myśli czy wystarczy ten olej plus b/s np. Joanna albo Fruity? Czy żele?
W świetle powyższego myślisz, że warto testować te kosmetyki:
- Inter Fragrances, Seboradin Regenerujacy, Balsam do włosów zniszczonych farbowaniem i modelowaniem z żeń - szeniem (AQUA, CETEARYL ALCOHOL, CETRINOMIUM CHLORIDE, PROPYLENE GLYCOL (AND) PANAX GINSEG EXTRACT, SOLUBLE COLLAGEN ,ISOPROPYL MYRISTATE, RAPHANUS NIGRA EXTRACT ,PARFUM, CASTOR OIL, JOJOBA OIL , CITRIC ACID, CI 15985)
- Organique, Anti - Age (Woda, Cetearyl Alkohol, Cetrimonium Chloride, Glycerin, Hydrolyzd Silk, Argania Spinoza Kernel Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Pearl Powder, Maris Sal, Panthenol, Methylchloroisonthiazolin e, Mthyllisothiazoline, Perfum, Cytral, Citronellol, Limonene, Linalol.) - ta chyba nie?
-
Pervoe Reshenie, Planeta Organica, Moroccan Conditioner (Aqua with infusions of Argania Spinosa Kernel Oil, Organic Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Rosa Damascena Flower Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Flower Extract, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Organic Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Behentrimonium Chloride, Cetrymonium Chloride, Quaternium-87, Hydroxyethylcellulose, Cetrimonium Bromide, Benzyl Alcohol, Sorbic Acid, Benzoic Acid, Citric Acid, Parfum.)
- Bioetika nawilżająca (Aqua, Propylene Glycol, Mirystyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Aloe Barbadenis, Coconut Oil, Citric Acid, Parfum, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone.)
A w tej marokańskiej strasznie dużo ziół jest. W reszcie proteiny, co w połączeniu z włosami porowatymi i Hydratorem kiedyś dadzą Ci megaprzeproteinowanie.

Jakich stylizatorów kupnych już próbowałaś?
Stary 2013-04-20, 12:11   #1694
blondynaaa_91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
pojadę, jak zdenkuję jeszcze trochę kosmetyków
Przy okazji wstąpię do Agory po arganowego Bingacza
A gdzie jest ten Herbapol? Może ja się wybiorę w przyszłym tygodniu
I co tam ciekawego można znaleźć? (z tych pewnych rzeczy )

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj rano nałożyłam na długość ryżowy, ale później stwierdziłam, że na gwałt potrzebuję GHD dzisiaj, więc dołożyłam na niego właśnie miksa odżywkowego i zafoliowałam/zaręcznikowałam

Cytat:
o cholera, nałożyłam sobie na twarz chyba spleśniałą kozieradkę znaczy w momencie nakładania poczułam, że zapach jakiś nie taki i od razu zmyłam, no ale kurde
Ja też właśnie kiedyś poczułam taki dziwny zapach i zastanawiałam się czy to już spleśniała ta kozieradka czy co
blondynaaa_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 12:18   #1695
Aredhel125
Zadomowienie

Cytat:
Gwałtowna zmiana pogody z zimowej na prawie letnią też generować puch może.

Isana ma IPA, który nie każdemu szkodzi - mi w ogóle na długości włosów.

Może potrzebujesz pełnego zabezpieczenia, czyli niezależnie od wszystkiego b/s + serum?
Bardzo prawdopodobne, że potrzebuję pełnego zestawu. W ogóle to ja jestem za bardzo w gorącej wodzie kąpana i jak raz, czy dwa coś się u mnie nie sprawdzi to bym rzuciła w kąt i kupowała nowe i tak w kółko. Muszę się trochę opanować. Ale to wszystko przez to, że jestem niecierpliwa i chciałabym mieć piękne włosy już, zaraz w tej chwili, a wiadomo że to nie popłaca.

Cytat:
1. też jej używam już od dawna i nie zauważyłam pogorszenia stanu włosów. W sumie daleko w składzie ma ten alkohol...
2. solo to u mnie nic nie działa Wybieram na zasadzie najlepszych dla mnie kosmetyków z danej grupy - czyli najlepszy szampon, najlepsze d/s, najlepsze b/s, olej, później sprawdzam jak działa cały zestaw no i tyle.
Niby mam już kilka idealnych kombinacji ale ciągle szukam czegoś nowego bo a nuż widelec będzie efekt wow.
Ja też właśnie liczę na to, że kiedyś znajdę jakiś cudowny produkt dla moich włosów. Ale na razie to testowanie, testowanie, testowanie...
Poza tym przez przypadek natknęłam się na Twoją włosową historię u Anwen i masz przecudowne włosy, takie gęste. A na ślubie to już w ogóle prawdziwa księśniczka elfów . Jestem zachwycona, bo też uwielbiam elfy!
Aredhel125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 12:21   #1696
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na tym etapie też w końcu czuję uda (pupę trochę mniej, ale skoro się i tak podnosi, to nie narzekam), zwłaszcza przy ostatnich powtórzeniach.

Cytat:
uff, to się poddaję
Ja już trochę też.
I coraz mniej się tym przejmuję, kiedyś to miałam ochotę powyrywać sobie przez to kłaki, teraz olewam i albo wychodzę z BHD normalnie, albo po prostu związuję.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 12:24   #1697
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynaaa_91 Pokaż wiadomość
A gdzie jest ten Herbapol? Może ja się wybiorę w przyszłym tygodniu
I co tam ciekawego można znaleźć? (z tych pewnych rzeczy )
Na Dworcowej, a co tam jest, to nie mam pojęcia, bo nie byłam
Stary 2013-04-20, 12:24   #1698
martaakow
Zakorzenienie

O, i melduję, że z mojego różowego tonera po 1,5 tygodnia został ledwo ślad.
Stary 2013-04-20, 12:25   #1699
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
A w tej marokańskiej strasznie dużo ziół jest. W reszcie proteiny, co w połączeniu z włosami porowatymi i Hydratorem kiedyś dadzą Ci megaprzeproteinowanie.

Jakich stylizatorów kupnych już próbowałaś?
Cudownie, co za oszczędność
Chyba będę się trzymać sprawdzonego zestawu...
Z kupnych tylko pianek dawno, dawno temu. No i żelu lnianego, co do którego mam mieszane uczucia bo niby fajny ale upierdliwy w stosowaniu.

Cytat:
Napisane przez Aredhel125 Pokaż wiadomość
Poza tym przez przypadek natknęłam się na Twoją włosową historię u Anwen i masz przecudowne włosy, takie gęste. A na ślubie to już w ogóle prawdziwa księśniczka elfów . Jestem zachwycona, bo też uwielbiam elfy!
Dzięki Co prawda nie są zbyt gęste, robią złudne wrażenie

Stary 2013-04-20, 12:44   #1700
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

po rypaniu, plus maska drożdżowa z olejem winogronowym, dalej puch
Następnym razem spróbuję z olejem z orzechów włoskich, najpierw się nim zaolejuję, a potem na to drożdżowa i zmyję wodą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010010.jpg (161,7 KB, 29 załadowań)
Stary 2013-04-20, 12:49   #1701
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken

Cytat:
no chyba tak... a stresów i tak mam co niemiara, bo muszę położyć gdzieś 11-12 osób poza tym dzisiaj ten sądny dzień, kiedy moi znajomi poznają mojego TŻta, a wśród gości będzie też mój ex, z którym się przyjaźnię... boję się, że będą iskry.
Muj borze, właśnie sobie wyobraziłam, co by się działo, gdybym ja tak zrobiła. Musiałabym dzwonić po karawan z miejsca.

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze

Ja jestem na 22 dniu squad challange i zniknęły mi rozstępy, a pupa wyraźnie podniesiona, uda i łydki zrobiły się twardsze <3
Tak mnie kusicie tymi przysiadami, a ja jakiś ponad miesiąc temu porobiłam przysiady przez 4 dni z przerwami i do dziś mi boleśnie kolana dają znać. Co robić, jak żyć?

Cytat:
O, i melduję, że z mojego różowego tonera po 1,5 tygodnia został ledwo ślad.

Mi też róż szybko schodził, ale nie aż tak. Nawet mimo tego, że wtedy tylko head&shoulders stosowałam to trzymał się z 8-10 myć.

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
Następnym razem spróbuję z olejem z orzechów włoskich, najpierw się nim zaolejuję, a potem na to drożdżowa i zmyję wodą
Puch faktycznie. Ale jak błyszczą.

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 12:50   #1702
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez halbtrocken Pokaż wiadomość
domiwika93, po prostu wow. Nic więcej nie potrafię powiedzieć porównując fotkę z początków i obecną.
Cytat:
no zmiana jest kosmiczna
Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
hej

Domiwika - piękna przemiana! Bardzo inspirująca
Xminor
- na maksa mi się podobają Twoje włosy )

Moniek, dzisiaj poszła paczka do Ciebie trochę kopertę za dużą kupiłam, tylko się nie śmiej
Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Ładne, ale mi one wyglądają na obciążone

Ja się pozachwycam Twoimi włosami dopiero jak zobaczę na żywo

Super film, ale komedią bym go nie nazwała. Jest jednak zbyt smutny

No, moja reakcja na to była dokładnie taka:
Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Wyłam jak bóbr ale jak dla mnie film fajny
Z sensacyjnych gdybyś miała kiedyś ochotę polecam "Uprowadzona", część 1 i 2 świetne. Trzymają w napięciu

Piękne
Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
szkoda że nie mieszkamy blisko :<

mój pies stracił kondycję

wielka przemiana

Wróciłam z biegania, jednak się zmotywowałam i nagle znalazła się koleżanka do biegania, więc wzięłam rower, dojechałam do niej, zostawiłam rower, przebiegłyśmy kółko wokół takiego większego stawu 'ścieżką zdrowia', poćwiczyłyśmy na siłowni na powietrzu, pobiegłyśmy dalej. Mój piesio już wysiadał (a jeszcze jesienią ona miała lepszą kondycję ). Wzięłyśmy rowery i namówiłam koleżankę (chociaż ona już nie dawała rady), byśmy tą samą trasę przejechały jeszcze na rowerach, przejechałyśmy, wróciłam do domu, dokończyłam trening (na brzuch+przysiady+rozciąga nie) i teraz odpoczywam

A na dole macie mój brzydki ryjek z moją kochaną psiną
Cytat:
Domiwika, super przemiana!

Pogrubione
Uprowadzoną muszę kiedyś obejrzeć.
A w końcu oglądamy z przerwami Rise of the guardians żeby małą zainteresować

Dorwałaś go stacjonarnie? Ja kupiłam na allegro i czekam aż doleci.
Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
O, już coś umiem

Matko, co za przemiana...

Rower z koszykiem Też mam, różowy

Przeżyłam. Odwiedziły mnie trzy dziewczyny, bardzo fajne. Jedna miała tak niesamowicie błyszczące włosy, ale nie podejrzewam jej o uprawianie włosomaniactwa
Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Wow... mega! Jak Ty w takim czasie zepuscilas tak długie włosy! ?

Też nie trawie takich typów...
A Ty masz jeszcze porady na wizazu na 1/4 etatu wiec nie daj się wrobić

Ehhh... coraz częściej się zastanawiam czy zapuszczanie włosów ma sens jak ma się ich na głowie niewiele... Nowe się ze będą smetne..
Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
no to super

dzięki za relację

oo to to.
chociaż ja to raczej tylko do filmów, bo ksiązek prawie nie czytam ()

ja tak samo

ale mozemy się cieszyć bo to przynosi pieniądze
no własnie

ps. super wyglądasz i pasuje do ciebie ta grzywka bardzo!

domiwika - zmiana ogromnie pozytywna i piekne włosy!!!

Dziękuję za pozytywne opinie
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 12:51   #1703
martaakow
Zakorzenienie

Ja mam właśnie na głowie pantenol + Oleo + oliwkę BD.

Za jakieś 2h zmyję BD i położę Scandica z odrobiną oliwki BD (myślałam o lnianym, ale on śmierdzi ).

O, i moje ząbki powoli (po wczorajszym umieraniu mimo przeciwbólowych i po jedzeniu samych płynów albo paciek jak dla dzieci przez 3 dni) przestają boleć. Jako że dzisiaj już nie boli mnie tak szczęka, a zaczęły trochę dziąsła i policzek od środka, kupiłam sobie Dentosept, posmarowałam, żyję.
Stary 2013-04-20, 12:53   #1704
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

halb to lampa błyszczy nie włosy
Stary 2013-04-20, 12:53   #1705
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mnie kusicie tymi przysiadami, a ja jakiś ponad miesiąc temu porobiłam przysiady przez 4 dni z przerwami i do dziś mi boleśnie kolana dają znać. Co robić, jak żyć?

Mi też róż szybko schodził, ale nie aż tak. Nawet mimo tego, że wtedy tylko head&shoulders stosowałam to trzymał się z 8-10 myć.
A robisz dobrze przysiady? Do kąta prostego, bez wystawania kolan za linię stóp, bez odrywania pięt? Sama mam trochę problem z kolanami, nie mogę przeciążać, a przy dobrych przysiadach nic mnie nie bolą.

No ja myję codziennie, więc właśnie wyszło 8 czy 9 myć.
Jedno rypanie, a reszta to połowa mycie odżywką, połowa BD.
Ale mam jeszcze tonera na ok. 3 razy, może na 4 nawet.
Stary 2013-04-20, 13:09   #1706
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:

To lepiej nie ryzykować

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 13:20   #1707
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Dziewczyny z Warszawy czy możemy coś zacząć ustalać na temat spotkania? bo ja na tygodniu mało si ostatnio na forum pojawiam, a to już w tą sobotę. W ciągu dnia (sobota) będę na tej konferencji i też nie będę miała jak do Was zajrzeć...
Poza tym muszę się mentalnie przygotować na błądzenie po Warszawie ogarnąć jak gdzie dojść i w ogóle

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 13:26   #1708
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aredhel125 Pokaż wiadomość
Bardzo prawdopodobne, że potrzebuję pełnego zestawu. W ogóle to ja jestem za bardzo w gorącej wodzie kąpana i jak raz, czy dwa coś się u mnie nie sprawdzi to bym rzuciła w kąt i kupowała nowe i tak w kółko. Muszę się trochę opanować. Ale to wszystko przez to, że jestem niecierpliwa i chciałabym mieć piękne włosy już, zaraz w tej chwili, a wiadomo że to nie popłaca.
We włosomaniactwie najważniejsza jest cierpliwość
Cytat:
Cudownie, co za oszczędność
Chyba będę się trzymać sprawdzonego zestawu...
Z kupnych tylko pianek dawno, dawno temu. No i żelu lnianego, co do którego mam mieszane uczucia bo niby fajny ale upierdliwy w stosowaniu.
No to zakup sobie piankę i ze dwa żele, słabszy i mocniejszy, dość tania impreza.
Cytat:
Zabezpieczenie jest konieczne.
Stary 2013-04-20, 13:28   #1709
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

już wtarłam nieco oleju i silikonowego serum
ale tylko trochę zmniejszyło to puch
Stary 2013-04-20, 13:32   #1710
blondynaaa_91
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam to samo. Chciałabym robić, ale moje kolano....nie działa:P
Zostają mi ćwiczenia na piłce, ostatnio jak z niej zleciałam tak mój tyłek nadal to czuje

Cytat:
A umyciu próbowałaś dawać kilka kropli oleju? Używasz jakiegoś serum na końce?
blondynaaa_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości