|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Witam
![]() Agatko jesteś bardzo dzielną kobietą i dla Tż-ta, że bardzo Cię wspiera.Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3242 | ||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najpierw plamienia, krwawienia, a teraz sprawdzam, czy się wody nie sączą. Nie zaznam spokoju...A co do diety: - moja książeczka mówi, że można dzielić na 7 lub 8 posiłków, w zależności od tego, o której wstajesz (jak np. bardzo wcześnie to są aż 3 śniadania i ja często tak właśnie jem) - ja nie ryzykuję z lodami ani niczym. Czasami ugryzę coś słodkiego od TŻa (ale tylko, żeby skosztować, nie zajadać się), czasami zjem jedno ciastko pełnoziarniste lub batonik musli (dostałam pozwolenie - ale od czasu do czasu), ale lody to już w 100% sam cukier, więc nie ryzykuję... - książeczka mówi, że można pół drożdżówki na podwieczorek od czasu do czasu. Skorzystałam z tego może ze 2 razy i cukier był w normie. Ale na pewno nie robię tak codziennie. - co do nabiału: też tak początkowo myślałam. Ale w praktyce skończyło się na tym, że ograniczyłam mocno żółty ser (może i dobrze, bo dostać dobry żółty ser to cud), ale codziennie jem przynajmniej 1 jogurt naturalny lub/i serek wiejski/serek homogenizowany. Tylko po prostu dzielę go np. na pół - jem jedną część do II śniadania, a drugą - do którejś kolacji. Albo na ten ostatni posiłek. W sumie zawsze zjadam 2 kubeczki czegoś na dzień i przedtem też tak było, tylko najadałam się tym w 1 posiłku, a teraz to dzielę. Co ważne, to żeby nie jeść nabiału na I śniadanie - lepiej zjeść jakąś szynkę. Ja tak właśnie robię, albo np. jakąś pastę sobie robię na chlebek. Ale nabiał jest bardzo ważny, musisz go jeść. Zrezygnuj z mleka i słodkich jogurtów, resztę możesz. - ja jem nawet o 23, 23.30 - bo chodzę spać ok. 24. Teraz widzę że to bardzo ważne... Ale jakoś wchodzi ta buła (jem całą bułkę i właśnie wtedy czasami z serem albo twarożkiem).- moja książeczka pozwala na 2-3 jajka w tygodniu. Pewnie, będzie Ci łatwiej, jak będziesz mierzyć glukometrem. Ja już też powoli jestem przystosowana do tej diety, wiem, na ile mogę sobie pozwolić i w sumie - chociaż wiem, że po 1-2 słodkich ciastkach nie skoczy mi drastycznie cukier, to nie jem ich, po prostu nie mam ochoty, tak bardzo mi się pozmieniało w głowie. Chwile głodu zagryzam rzodkiewką
|
||||
|
|
|
#3243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jadłam 1 owowc i mały jogurt naturalny z 3 lyzkami platkow owsianych, 5 migdalami, 5 suszonymi morelami. Namiastka slodyczy i ulubiony posilek w ciagu dnia ![]() (U)wierz! Cytat:
Cytat:
![]() dopoki nie masz glukometru, to sie moze wstrzymaj... podobno kawalek drozdzowego ciasta też nie szkodzi (ja nie wiem, ja bylam az za bardzo restrykcyjna).
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przytulam cię bardzo mocno![]() Tak,tylko że ja do 4 miesiąca nie chce nikomu mówić.Pewnie jak bym powiedziała że jestem w ciaży,to by to było normalnie przyjęte.Ale mam w sobie taki strach że jak zobacze 2 kreski to nie powiemy nawet rodzinie.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3245 |
|
Zadomowienie
|
Perse, dopiero w 9 tc.
W pierwszej ciazy juz w tym czasie fatalnie sie czułam. Plamilam. A w drugiej do tego tyg nie doszłam. Więc ta ciaza jest inna i tego staram sie trzymać. Tylko wychodzi jak wychodzi... Marudnie ![]() Agatko, tez głownie w toalecie plakalam, zeby TZ nie widział. ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Iza, możesz mówic ze jestes na Dukanie
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-04-20 o 15:30 |
|
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo super pomysł dziękuje
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-04-20 o 15:38 |
|
|
|
|
#3247 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Ale pyszny ten omlet... Na patelnię wrzuciłam trochę pomidora, papryki i pora, zmieszałam 3 jajka z mąką pełnoziarnistą i wodą, połączyłam, zrobiłam omlet, a do tego zjadłam trochę groszku zielonego (wysoki IG:/) z cieciorką (dobry IG ) + 3 łyżki jogurtu = pyyycha. Polecam nawet niedietującym
|
|
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
Kubek kiedy TY miałaś OM? masz objawy??
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Iza dobry pomysł z dietą
Zazdroszcze tylu imprez Perse co do ruchów to ja też nie nie czułam jakoś mocno Stasia. Ale licz ruchy, zapisuj na karcie i w razie wątpliwości pokaż ginowi Koocur sama drożdzówka może nie ma tyle kcl, ale marmolada czy jakieś powidło tak |
|
|
|
#3250 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
no i bardzo dobrze Kochana!! Tak trzymaj!! Jeszcze troszkę i mdłości przejdą....kiedy masz wizytę??
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
Wizytę miałam teraz w poniedziałek 15 (bylo ok), następna mam 29 kwietnia.
Z tymże u mnie nie było obumarcia wewnatrzmacicznego. Ja po prostu miałam mega skurcze skracajace szyjke... Tokoliza nic nie dawala. Dziecko żyło do ostatniego momentu. Mówili mi w szpitalu ze ronie i w tym samym czasie tetno dziecka było 170. Koszmar Teraz te wizyty częste będę miała, będziemy pilnowac szyjki... Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-04-20 o 18:19 |
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny muszę zapytać o coś, bo sama nie wiem co jest nie tak.
Cykle miesiączkowe mam mniej więcej reguralne, ale.. Mam krwawienie okołowulacyjne, trwa jeden dzień, a potem 3 dni plamienia.. Poźniej normalną miesiączkę. Normlane to jest Jestem już ponad 6 ms od cc.Jak długo regulują się cykle Miałam o to zapytać gina, ale jakoś tak zeszło, że jeszcze nie byłam |
|
|
|
#3254 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pytałam już o to gina kilka razy, on w ogóle nie każe teraz liczyć, dopiero na końcówce ciąży. Ale ja jestem czujna. W środę będziemy sprawdzać przepływy i wzrost, to dla mnie najważniejsze. Cukier po omlecie 97 ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
Nie zawiodłaś, nie miałaś na to wpływu. Ja w poprzedniej ciąży też miałam mocne skurcze, skracały mi szyjkę, leżałam z ich powodu ponad tydzień w szpitalu. Skurcze wprawdzie wyhamowali -też tokolitykami- a dziecka nie mam - zmarło z innego powodu (prawdopodobnie...). Nie martw się, nad szyjką da się zapanować ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
|
#3256 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40407084]
Cukier po omlecie 97 [/QUOTE]Pieknie kontrolujesz te cukry!
|
|
|
|
#3257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Witam nowe AM bo zapomniałam się przywitać. Szkoda, że w takich okolicznościach musimy się poznać.
|
|
|
#3258 |
|
Zadomowienie
|
Perse, właśnie nie wiadomo czy to niewydolność szyjki, gdybyśmy mieli pewność to bym miała zakladany szew profilaktycznie...chociaż prof do którego chodzę myśli o tym intensywnie.
A tak naprawde nie wiadomo, bo u mnie mocne skurcze te szyjke skracaly a nie ona sama bezboleśnie sie rozwierala. Chociaż to szybko trwało, bo jak ze skurczami trafiłam do szpitala to szyjka miała raptem 0,4 cm. Dostałam tokolize gdyby wyhamowala skurcze to miałabym zakladany szew ratunkowy, gdyby jeszcze było na co. A tak tokoliza nic nie dawała, skurcze spowodowały ze odplynal mi płyn owodniowy i ... reszta to wiadomo juz ![]() Będziemy jeszcze z moim ginekologiem myśleć. Narazie niech sie Fasolka rozwija
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-04-20 o 18:36 |
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Przed ciążą cykle miałam jak w zegarku, bez plamień. Miesiączke dostałam już po 6 tyg od cc
Bacha Co u was nowego
|
|
|
|
#3260 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak trzymaj!Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40396712]Esiu herbatki owocowe można, ale trzeba uważać, żeby nie były za słodkie - a ja mam oczywiście taką (sypaną) z suszonym burakiem, który podnosi cukier Kawa zbożowa właśnie też jest średnio zalecana (tak mówi książeczka), chodzi właśnie chyba o to, że ona jest ze zboża, a nie każde zboże można przy tej cukrzycy... Mam przeanalizowany chyba każdy produkt w kuchni :P Ale kupiłam dzisiaj dobry chleb, taki z mega ilością ziaren, pyszny, ale też strasznie drogi, 5 zł za chyba półkilowy bochenek :/[/QUOTE] przepyszny chlebek jest w lidlu - fakt, że kosztuje ok. 6zł, ale warto je wydać - ma mnóstwo ziaren i wygląda jak pełnoziarnisty - jest taki trójkątny - polecam. Cytat:
trzymam kciuki ![]() Iza jak Ty to liczysz, że wiesz który masz dzień fazy lutealnej?? _______________________ ja jestem padnięta - dziś w pracy byłam a tak mi się dobrze spało po pracy drzemka, bo po prostu padłam. Później ogródek - posadziłam cebulkę, rzodkiewkę i zioła - bazylię, oregano, tymianek i melisę wyszedł mi już rabarbar, mięta i lubczyk (magi) wiosna całą gębą aaa wsadziłam też nasionko granatu i oliwki - ciekawa jestem czy coś wyrośnie mam jeszcze tyle roboty - bo razem z wiosną budzi się zielsko muszę sobie z nim poradzić tylko nie wiem kiedy
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-04-20 o 18:55 |
|||
|
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie plamienia to była niedomoga progesteronowa. i nic na nią nie miałam "przepisane"... mamy w doniczce. pieknie rosnie. daj znac czy w gruncie sie przyjmuje
|
|
|
#3262 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A akurat wtedy szłam "na lajcie" do gina, bo myślałam, że wszystko jest OK - a tu: musi iść pani do szpitala, szyjka miękka.... Od tamtego czasu już nigdy nie szłam do gina bez stresu :/ Na szczęście w tej ciąży skurcze są sporadyczne, nie ma porównania z tym, co było wtedy. Wprawdzie mam inne problemy, ale mam nadzieję, że chociaż podwozie się jakoś trzyma... Dowiem się w środę. |
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
ja siadam już psychicznie....czuję że do wtorku nie wytrzymam a jutro nie chce tam jechać....mam urodziny....
ale już sama nie wiem co lepsze...
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
kochane musicie tego posłuchać...http://www.youtube.com/watch?v=0SEg695ce3k
jakie piękne słowa tam są... "Pamiętaj o tym że nadzieja karmi, a nie tuczy, do szczęścia otwarte drzwi, nie szukaj kluczy, Twój Anioł chce Twą wiarę obudzić" "Zadowolony niosę radość dzisiaj wszędzie, znowu się uśmiecham, wiem, że wszystko dobrze będzie. Zagubiony w tłumie chcąc odnaleźć się w tym pędzie, buduję swoje życie na miłości fundamencie..."
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-04-20 o 21:43 |
|
|
|
#3265 | ||||
|
Zakorzenienie
|
DZIEN DOBRY a raczej DOBRY WIECZÓR!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40396712]Esiu herbatki owocowe można, ale trzeba uważać, żeby nie były za słodkie - a ja mam oczywiście taką (sypaną) z suszonym burakiem, który podnosi cukier Ale kupiłam dzisiaj dobry chleb, taki z mega ilością ziaren, pyszny, ale też strasznie drogi, 5 zł za chyba półkilowy bochenek :/[/QUOTE] PERSE! ja lubie owocowe herbatki z biedronki one sa na bazie dziekiej rózy to nie wiem czy slodka mama może? a chlebek mialas piec sama? mam przepis na dobry orkiszowy jakbys chciała to pisz! Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40404829]---------- Ale pyszny ten omlet... Na patelnię wrzuciłam trochę pomidora, papryki i pora, zmieszałam 3 jajka z mąką pełnoziarnistą i wodą, połączyłam, zrobiłam omlet, a do tego zjadłam trochę groszku zielonego (wysoki IG:/) z cieciorką (dobry IG ) + 3 łyżki jogurtu = pyyycha. Polecam nawet niedietującym [/QUOTE]brzmi pysznie! w ogole wszystkie obiadki dziś pyszne - u mnie pełnoziarnista tortilla z mięsem mielony, , cebulką, papryka , fasolą czerwoną , kukurydza i odrobina koncentratu. Cytat:
Kochana!!! wiem ja wkurzajace jest to czekanie... takie zawieszenie: nic nie można zrobić i nie czeka się na nic pozytywnego... |
||||
|
|
|
#3266 |
|
Wtajemniczenie
|
Agata tule mocno
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze jedno na dobranoc
![]() http://www.youtube.com/watch?v=HEIa9mh5XPg "Mam dosyć życia w niepewności, im dłużej odkładamy ważne sprawy, czuję na plecach Twój oddech złości, to jest pościg, za szczęściem, które za każdą spokojną chwilę nam każe płacić bólem" dobrej nocki dziewczyny
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka, sto lat!
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję....ciężki dzień przedemną....nie tak miał wyglądać ten dzień!! NIE TAK
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

dla Tż-ta, że bardzo Cię wspiera.

Najpierw plamienia, krwawienia, a teraz sprawdzam, czy się wody nie sączą. Nie zaznam spokoju...

Nie wiem czy byłabym spokojniejsza, ale nie miałabym nic przeciwko takiej sytuacji.

muszę sobie z nim poradzić tylko nie wiem kiedy