|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
bardziej by mnie te dwa lusterka (które do tego muszą być dobrze ustawione, żeby było widać co trzeba) rozpraszały.ja jak będę sama z dzieckiem, to fotelik obok mnie, a jak w trójkę będziemy jechać, to ja z maluchem do tyłu chyba wskoczę. auto małe, ale pojemne, więc damy radę
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
O 15.30 dostalam smsa od Veronic, ale dopiero mam jak przekazac.
"Hey! Jestem na porodowce, rozwarcie na 5cm, wolno postepuje, skurcze coraz mocniejsze. Ale mam nadzieje, ze to juz niedlugo. Buzka" ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2193 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
dla męża! Super się chłopak uwinął! Niech Ci też fotki pyknie to nam pokażesz ![]() Cytat:
więc to nie jest argument...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja lubię romantyczne elementy i zakochałam się w kokardkach z tyłu |
||||
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
i po obiadku
fajnie tak gotowac razem z mama przypomnialy mi sie stare dobre czasy hehe. tz niedawno wrocil ze szkoly, wiec czas szybko minal. pol dnia spedzilam segregujac ciuszki...dostalam jakis czas temu od znajomej ubranka (wieksze, tak od roku do nawet 4 lat!) i do teraz nie moge wyjsc z podziwu. mamooo ile tego jest. i same takie nietypowe cuda - mnostwo sukienek, plaszczykow, poncho, torebek. az chcialabym zrobic Wam fotki, ale tego jest tyle, ze nie ogarniam zrobilam na szybko fotki torebek ![]() trudno! mloda bedzie chodzila po drzewach w sukienkach i z lwem albo koniem pod pacha
|
|
|
|
#2196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale super że kolejny maluszek będzie lada chwila na świecie Cytat:
|
|
#2197 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
|
|
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2200 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bardzo mi się tył tej sukienki podoba![]() Cytat:
![]() super!!
|
||||
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Meli dodasz ciemna marynarke i jakies akcesoria, a wtedy sukienka nie bedzie juz mdla. ciekawy fason, ladnie lezy. zostaw sobie, bo Ci pasuje
|
|
|
|
|
#2202 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ciasta.net/milky-way.php Według mnie to szybkie i proste ciasto Cytat:
Cytat:
Veronic trzymaj się jeszcze troszkę. ![]() Kurde dwa maluszki dzisiaj ![]() Axellka to może ty jutro co?? ![]() ![]() Aś kochany ten Twój TŻ dla Niego
|
|
#2203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: no to bedzie maluszek jak nic! zaciskamy kciuki i caly czas myslimy goraco o wszystkich w trakcie parcia ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Veronic dawaj czadu
|
||
|
|
|
#2205 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
O matulo, matka ile Ty masz tych torebek dla małej ![]() happy, diabli u mnie odpadła Zoja, ze względu na nazwisko TŻ i powodu, że nie pasuje, ale jak sobie tak mówię na głos to coraz bardziej jednak pasuje Tak to bym się nie zastanawiała.happy Zoe też ładnie Nie wiem jakie macie nazwisko, ale to naprawdę fajnie brzmi ![]() barwineczek ja jestem rocznik 88 a całe liceum znało Marysię i Danusię, bo były jedne i nikt nie mógł zrozumieć, czemu mają tak na imię, bo to takie stare i dziwne imiona...A teraz co druga dziewczynka w wieku przedszkolnym to Marysia, więc wszystko tak naprawdę zależy od czasów, od podejścia i przede wszystkim akceptowania swojego własnego imienia
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje
Jeszcze raz przymieze z jakimis dodatkami i zobacze jak bedzie wygladac
|
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Aaś to w ogóle będzie miała szał ciał w samochodzie
|
|
#2209 | |||
|
Wtajemniczenie
|
no to która następna?? ja sie juz nie wychylam, bo mam przeczucie, ze nawet choc bym pustaki na budowie nosila to i tak nie urodze przed terminem, juz sie z tym pogodziłam
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też i wkurza mnie to coraz bardziej
Mam proste nazwisko, piszę się z literą L a każdy wpisuje R - nie wiem, chyba myślą, że mam wadę wymowy
|
|
|
|
#2212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już trzymam mocno kciukii Cytat:
nie oddawaj ![]() a Veronic się odzywała ? przeleciałam tylko ostatnią stronę ![]() wpadłam tylko na chwilkę, jesteśmy u teściów i malujemy szufladę pod łóżeczko (bo sobie dorobiliśmy )zaraz może jeszcze troszkę podczytam
|
||
|
|
|
#2213 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI
Cytat:
![]() Jeszcze dziś mu siostra moja pomaga poogarniac mieszkanie i mogę rodzić ![]() Poproszę o foty to wam wrzuce Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
trzymamy kciuki!! Cytat:
Jeszcze jeden brzdąc!! Cytat:
Ale u mnie dziś dziewczyny szaleją. Rano było 2 godziny non stop. NON STOP. Jedna gdzieś nisko druga w okolicach wątroby. Teraz znów zaczynają a niedługo ktg Te 6 zapisów mnie wykończy kiedyś. Pocieszam sie tylko że to jest tylko 6x20min a nie 6xgodzina albo w ogóle stały
|
||||||
|
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje też przekręcają
|
|
#2215 |
|
Rozeznanie
|
To ja będę baaaardzo upierdliwa i do znudzenia będę powtarzała Elena nie Lena
Może wtedy zrozumieją A jak nie to zacznę krzyczeć ![]() Diabli no widzisz....czyli nikt na małą Lena nie woła... Też mi się bardzo podobają te zdrobnienia (no może oprócz Ela )))))
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mam
Cytat:
Ale chociaż pewnie czujesz sie bezpieczniej? ![]() Czekam na zdjęcia pokoiku
|
|
#2217 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z Heleny raczej nie zrezygnuję, a na pewno nie ze względu na opinię innych To poza tym będzie imię po teściowej a wiecie co? teściowa i szwagierka dzwonią z Grecji codziennie i wypytują o wszystko, wizyty, szczegóły etc. a jeszcze nie pytały o imię, ani raz!!!!!! ale będzie miała babcia niespodziankę...a propos zmieniających się czasów, moja trzyletnia bratanica chce, żeby nazwała córkę- uwaga- ERYKA Hmhmhm no okazało się, że ma taką koleżankę w przedszkolu, którą bardzo lubi i to dlatego. Miejmy nadzieję, że nasze pociechy będą oceniane po tym jakimi są osobami, a nie jakie noszą imię.Ash- do czasu, aż luby nie zaczął wołać mnie po pełnym imieniu też go nie akceptowałam Cytat:
jeśli reszta ubranek jest w takim stylu to oja!!! Cytat:
![]() Cytat:
piękna i bardzo ładnie wyglądasz, a zdradzisz skąd? Cytat:
VeronicJenny, cześć i dzięki za przekazanie Lonely- jak wyżej odnośnie Veronic
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Veronic i Katate - kciuki za Was! Oby gładko poszło :-D SUPER dwa maluchy będą!!!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2219 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. wrzucić do torby wszystko jak to fajnie brzmi.. właśnie trzeba wrzucić do torby minimum, a mieć wszystko ![]() Cytat:
pomacał troszkę i wpisał do karty ciąży ![]() Cytat:
![]() a waga w swoim czasie też z pewnością ładnie spadnie, na razie za wcześnie. choć i tak ładnie Ci już kg spadają Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla Mężulka, spisał się na medal.no to teraz możesz już rodzić ![]() Cytat:
już widzę odwaloną Nelcię, będzie wyglądała jak milion dolców Cytat:
---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- dzięki już doczytałam ![]() udało mi się nadobić
|
||||||||
|
|
|
#2220 |
|
Raczkowanie
|
Katate, Veronic - powodzenia!!!! Żeby nie bolało, albo chociaż bolało mało
Diabli, ale kolekcja - wow, naprawdę jestem pod wrażeniem ![]() Co do nietypowych imion - gdybym spodziewała się córki, to mocno optowałabym za Wandą. Natchniona "Czasem honoru" upierałam się mocno nad tym imieniem i naprawdę mało by mnie to obchodziło, czy komuś pasi, czy nie Helenka i Zoja - śliczne imiona.Znów jestem głodna ![]() I znów jestem wkurzona, że taka pogoda, a ja nawet na spacer nie mogę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

bardziej by mnie te dwa lusterka (które do tego muszą być dobrze ustawione, żeby było widać co trzeba) rozpraszały.

dla męża! Super się chłopak uwinął! Niech Ci też fotki pyknie to nam pokażesz
więc to nie jest argument...

z resztą dodatkami takimi jak właśnie marynarka dodasz strojowi trochę więcej powagi i będzie na lato w sam raz 

klask i: no to bedzie maluszek jak nic! zaciskamy kciuki i caly czas myslimy goraco o wszystkich w trakcie parcia

Mam proste nazwisko, piszę się z literą L a każdy wpisuje R - nie wiem, chyba myślą, że mam wadę wymowy