Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XX z garścią offtopu - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-20, 17:11   #1741
kascysko
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XX z garścią offtopu

Cytat:
Napisane przez reliable1987 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta. Od miesiąca prześledzam różne tematy odnośnie włosów i od wczoraj zaczęłam z nimi kurację. Wydaje mi się, że coś źle zrobiłam.
Na noc nałożyłam Vatikę i rano zmyłam ją Alterrą moreli i pszenica. Po umyciu włosów nałożyłam na skalp wax pilomax na zniszczone i jasne włosy (jest bez SLS) a na długość m askę alterra granat i aloes. Dałam pod czepek i trzymałam ponad godzinę. Potem wszystko umyłam i włosy wyschły naturalnie. Jednak są one tak samo suche jak przed stosowaniem tych kosmetyków no i się puszą, są takie sianiowate (załączam zdjęcie) Przed chwilą w innym wątku odpisano mi, że włosy mają wysoką porowatość. Co robię w takim razie źle i jak pomóc sianiastym włosom?

1 zdjęcie jest jak dołączyłam do forum używałam wtedy jedynie waxa na skalp. 2 zdjęcie to dzisiejszy po użyciu wszystkich specyfików.
Nałożyłaś na włosy olej kokosowy, a w Alterrze jest etanol. Oba lub jeden z nich spowodować mogły sianko.

Poczytaj o pielęgnacji włosów wysokoporowatych, dobierz sobie też odżywkę bez spłukiwania (np. Joanna Naturia) i serum na końce bez alkoholu (Biovax, Green Pharmacy, Marion...).

Zwykle włosy potrzebują przynajmniej dwóch odżywek: emolientowej (KLIK!) i proteinowej (KLIK!) - tej drugiej rzadziej, rozpocznij od aplikacji protein nie częściej, niż raz na 2 tygodnie. Obie możesz mieszać z półproduktami, gliceryną, miodem, olejami. Spróbuj jakiegoś oleju, który masz w kuchni.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 17:28   #1742
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Jak skończę wszelkie testy to zainwestuję w jakiś żel

Dawajcie
Ja chwilowo jestem naprawdę chora (!), dziecko wczoraj gorączkowało i sprzedało mi temperaturę + katar i kaszel ale może przejdzie.
Jaką w ogóle macie wizję spotkania? Kawiarnia, pub, żarcie, włosowe zakupy? Kameralnie czy hałaśliwie?
Ostatnio rzadko gdzieś bywam więc nie orientuję się w temacie, mój ulubiony erpegowy pub przenieśli i nie wiem jak tam teraz jest...
Ogólnie jeśli o mnie chodzi to wolę studenckie klimaty i jakieś małe puby niż te szpanerskie albo ą ę ale się dostosuję
Tylko prosiłabym żeby nie umawiać się gdzieś na dalekiej Woli czy innym Bemowie ale bardziej na trasie metra, może coś na Politechnice?
Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
masakra ten zapach

dam znać jak wszyscy przeżyjemy

ja proponuję bardziej późnym popołudniem, bo moja mama chyba będzie imieniny wyprawiała...

trasa przy metrze i generalnie okolice centrum to dobry pomysł może jakiś spacer jak ładna pogoda będzie? ja też osobiście wolę studenckie klimaty niż ą ę
Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość
Można iść na pola Mokotowskie. Ale nie wiem czy w Lolku nie trzeba mieć rezerwacji na sobotę. Ew. można się spotkać na Bitwy Warszawskiej. Jest tam fajna chińszczyzna. Jedzenie dosyć tanie. A piwa podają w butelkach i nie jest rozcieńczone
A może na patelni się spotkamy? I potem byśmy pojechały gdzieś np na pola mokotowskie?

A ja w ramach zakupów kompulsywnych kupiłam dwa szampony SCHAUMY. Świeżość bawełny (co oni wszyscy mają z tą bawełną ostatnio :P) i z fitokofeiną. Potem dopiero spojrzałam że oba mają keratynę ale może jakoś to kudełki przeżyją.

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 17:29   #1743
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Ver u mnie na blogu w komentarzach kilka osób pisało, że nadmiar nie jest za dobry A ja miałam w pamięci twoje mega mixy i przykład, że nadmiar służy ci i to bardzo dobrze
Posiedzi mix na włosach, posiedzi, a potem i tak go zmyję rypaczem albo sodą, więc strachu o przyklap nie ma

A tam nadmiar nie jest za dobry. Jak się myje włosy łagodnym szamponem to i bez masek/olejów włosy mogą być obciążone
Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
już ci tłumaczę
to jest tak że mięśnie pośladkowe biegną id talerza miednicy (kostka widziałaś mam nadzieje?) do nóg (tak w uproszczeniu)
podczas przysiadów mięśnie te pracują zarówno podczas jednej jak i drugiej fazy (tylko praca sie różni - koncentryczna i ekscentrycza)
a ponieważ pracuje to przyrasta, jego brzusiec przebiega właśnie tam gdzie mamy pośladki, a ponieważ przyczep na nodze jest głównie ścięgnem (na miednicy to ścięgno jest krótsze) tak więc brzusiec przesuwa się a tak naprawdę przyrasta bardziej w stronę miednicy, co za tym idzie poślady idą do góry

To tak jak kas zacznie gadać o składnikach kosmetyków: nic nie rozumiem, ale wierzę na słowo

Już wymyśliłam! Przy najbliższej okazji kupię farbę Color&Soin i działam
Z tego co widzę odcienie wychodzą bardzo jasne zacznę więc od 7G, jak będzie za ciemny to kupię następnym razem jaśniejszy. Aż będę mieć naSochę

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 17:30   #1744
reliable1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Nałożyłaś na włosy olej kokosowy, a w Alterrze jest etanol. Oba lub jeden z nich spowodować mogły sianko.

Poczytaj o pielęgnacji włosów wysokoporowatych, dobierz sobie też odżywkę bez spłukiwania (np. Joanna Naturia) i serum na końce bez alkoholu (Biovax, Green Pharmacy, Marion...).

Zwykle włosy potrzebują przynajmniej dwóch odżywek: emolientowej (KLIK!) i proteinowej (KLIK!) - tej drugiej rzadziej, rozpocznij od aplikacji protein nie częściej, niż raz na 2 tygodnie. Obie możesz mieszać z półproduktami, gliceryną, miodem, olejami. Spróbuj jakiegoś oleju, który masz w kuchni.
W domu mam odżywkę emolientową alverde i proteinową sleek line. Wax chyba też jest proteinowy do spryskania mam gliss kur ale też mam alverde 2fazowa kuracja.

Jak to podzielić myję włosy dwa razy w tyg., bo wolno się przetłuszczają.
Daję na noc olej zmywam szamponem i daje odżywkę emolientową zmywam i psikam np. gliss kurem? A czy mogę np wax na skalp a alverde na długość? Mam w domu też olejek rycynowy ale nie wiem co z nim? Z tym olejkiem kokosowym przesadziłam, miałam mokre od oleju włosy
O co chodzi z nawilżaczem? Myślałam,że olej daje przed myciem na lekko tłuste włosy. Przepraszam, że tyle pytam, ale jest tyle wątków na tym forum, że brakuje czasu na czytanie

Walczę z moimi włosami od 18.03.2013r.
Kręcone włosy

Moje włosiska: Album
reliable1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 17:48   #1745
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
A może na patelni się spotkamy? I potem byśmy pojechały gdzieś np na pola mokotowskie?
Albo od razu na metrze pola, na dole?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 17:50   #1746
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken

Cytat:
W domu mam odżywkę emolientową alverde i proteinową sleek line. Wax chyba też jest proteinowy do spryskania mam gliss kur ale też mam alverde 2fazowa kuracja.

Daję na noc olej zmywam szamponem i daje odżywkę emolientową zmywam i psikam np. gliss kurem? A czy mogę np wax na skalp a alverde na długość? Mam w domu też olejek rycynowy ale nie wiem co z nim? Z tym olejkiem kokosowym przesadziłam, miałam mokre od oleju włosy
O co chodzi z nawilżaczem? Myślałam,że olej daje przed myciem na lekko tłuste włosy. Przepraszam, że tyle pytam, ale jest tyle wątków na tym forum, że brakuje czasu na czytanie
Co do oleju, włosy nie muszą aż ociekać. Spróbuj dać olej na odżywkę albo na mokre włosy. Niektóre dziewczyny dają pod olej miód albo żel z siemienia, przy czym z doświadczenia wiem, że to potrafi spuszyć wysokopory.
Takie włosy są też zazwyczaj delikatne, łatwo się łamią/rozdwajają i potrzebują dobrego zabezpieczenia. Jakiego gliss kura masz? Może spróbuj zabezpieczać nim końcówki. Jeśli nie wystarczy psikacz, możesz też wetrzeć w końce kropelkę oleju.
Jak najbardziej możesz używać czegoś innego na skalp i na długość. Rób tak, żeby włosom i skórze było dobrze. Po pierwszym czy drugim użyciu może nie być szału, ale ważna jest cierpliwość i obserwowanie włosów.

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 18:03   #1747
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli gliss kur nie ma protein, to możesz tak robić, jeśli ma - czeka Cię mała inwestycja w zabezpieczacz bez
Możesz tak robić z Waxem i Alverde. Co 4 mycia maska proteinowa na długość - na początku, dopóki nie dobierzesz sobie idealnej częstotliwości.
Przy Twojej długości łyżka-dwie oleju powinny wystarczyć aż nadto .

Z nawilżaczem?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-20, 18:06   #1748
Just:)
Zakorzenienie

Kascysko, a co myślisz o odżywce Wax z henną i zieloną herbatą? skład tutaj
I czy ona jest emolientowa?
Stary 2013-04-20, 18:08   #1749
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Just:) Pokaż wiadomość
Kascysko, a co myślisz o odżywce Wax z henną i zieloną herbatą? skład tutaj
I czy ona jest emolientowa?
Eee, na trzecim miejscu w składzie ma już zapach Szału więc nie ma, przed nim jest tylko woda i emolient - więc teoretycznie ona emolientowa jest, ale bardzo, bardzo bez szału A wszystkie ekstrakty to po konserwancie są
Stary 2013-04-20, 18:10   #1750
Zakorzenienie

Cytat:
Eee, na trzecim miejscu w składzie ma już zapach Szału więc nie ma, przed nim jest tylko woda i emolient - więc teoretycznie ona emolientowa jest, ale bardzo, bardzo bez szału A wszystkie ekstrakty to po konserwancie są
Kicha Dzięki
Stary 2013-04-20, 18:12   #1751
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozwydrzona Pokaż wiadomość
całkowity OT - czy miałyście kiedyś kurzajki i macie polecony sposób na pozbycie się tego?
Wymrażanie i to jak najszybciej... wcale tak nie boli, na pewno mniej niż chodzenie z takim bonusem na stopie podobno pomaga też skórka cytryny, cebula, to się jakoś miesza i coś tam coś tam, ale na stopach często są mozaikowe a na to to nie pomoże raczej
Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Zmieniłam zdanie co do farbowania. Nie idę do fryzjera
Wezmę się za czytanie o rozjaśniaczach, oksydantach, farbach i sama się zafarbuję
Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Już wymyśliłam! Przy najbliższej okazji kupię farbę Color&Soin i działam
Z tego co widzę odcienie wychodzą bardzo jasne zacznę więc od 7G, jak będzie za ciemny to kupię następnym razem jaśniejszy. Aż będę mieć naSochę
Nie boisz się sama?

Jejuuu od 24h mam gorączkę (z małymi spadkami na jakieś pół godziny) i cały czas spałam... Ciężko widzę dzisiejszą noc... a dzisiaj piłam mleko z miodem i budyń toffi taki rzadki nic nie umiem przełknąć

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 18:15   #1752
reliable1987
Raczkowanie

Cytat:
Z nawilżaczem?
No chyba takie mgiełki pod olej np z aloesu?

Kręcone włosy

Stary 2013-04-20, 18:19   #1753
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz stosować, możesz użyć odżywki, możesz tylko zmoczyć włosy i nałożyć olej, możesz sobie zrobić psikacz kremowo-olejowy. Eksperymentuj
Stary 2013-04-20, 18:21   #1754
reliable1987
Raczkowanie

Cytat:
Możesz stosować, możesz użyć odżywki, możesz tylko zmoczyć włosy i nałożyć olej, możesz sobie zrobić psikacz kremowo-olejowy. Eksperymentuj
A jest tutaj gdzieś wątek o tych psikaczach, lub jak to wpisać w wyszukiwarkę? Dziękuję

Kręcone włosy

Stary 2013-04-20, 18:21   #1755
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Część dziewczyny

nie było mnie ostatnio bo jakoś czasu trochę mi brak niestety nie nadrobiłam zaległości wątku

Chciałam dzisiaj kupić ten olejek Oilmedica ale nadal go nie ma nie wiadomo kiedy będzie za to spontanicznie kupiłam sobie śliczna bluzeczkę

Niestety porzuciłam 30DSC bo na moje kolana jednak takie ilości to za dużo. Ale jak na razie trzymam się diety i ćwiczę z Ewą, pierwszy raz w życiu domownicy poparli moje odchudzanie a to oznacza że naprawę jest konieczne
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 18:22   #1756
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Masz na myśli jak konkretnie stworzyć nawilżacz?
Może być mgiełka jak wspomniałaś, albo maska typu mieszamy miodzik z gliceryną, odżywką, olejem, czymś tam czymś tam, albo z gotowych odżywek np. Natur Vital z aloesem.

Stary 2013-04-20, 18:23   #1757
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
A jest tutaj gdzieś wątek o tych psikaczach, lub jak to wpisać w wyszukiwarkę? Dziękuję
Psikacze to takie DIY, które... prawie zawsze wychodzi. Co masz w kuchni/domu? Zaraz zmontujemy
Stary 2013-04-20, 18:25   #1758
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Np. tutaj są przepisy:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=389129

Stary 2013-04-20, 18:28   #1759
reliable1987
Raczkowanie

Miodzika nie mam bo dziecko uczula a nadal karmię. Mam jedynie olej słonecznikowy, oliwę z oliwek i olej rycynowy Aloes i glicerynę to skąd wziąć?

Kręcone włosy

Stary 2013-04-20, 18:31   #1760
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Miodzika nie mam bo dziecko uczula a nadal karmię. Mam jedynie olej słonecznikowy, oliwę z oliwek i olej rycynowy Aloes i glicerynę to skąd wziąć?
Sok aloesowy i glicerynę możesz kupić w aptece. No to popróbuj tych olei, które masz, ale rycyny nie trzymaj za długo, lubi podsuszyć.

Najprostszym psikaczem jest rozwodniona odżywka
Stary 2013-04-20, 18:42   #1761
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Część dziewczyny

nie było mnie ostatnio bo jakoś czasu trochę mi brak niestety nie nadrobiłam zaległości wątku
O, a rozdział napisany?

Jeżeli tak, to oddaj mi trochę mocy tfurczej, błagam.

Navatikowałam się i zaparzyłam termos z zielem. Mamusia kupiła ziele w Kauflandzie, bo usłyszała, że mam deadline i nie będę spać po nocach.
No i rzekła: Wypij, to zobaczysz, że Cię yerbnie.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 18:47   #1762
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
O, a rozdział napisany?

Navatikowałam się i zaparzyłam termos z zielem. Mamusia kupiła ziele w Kauflandzie, bo usłyszała, że mam deadline i nie będę spać po nocach.
No i rzekła: Wypij, to zobaczysz, że Cię yerbnie.
Moja Mama też ma takie teksty
Stary 2013-04-20, 18:49   #1763
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
O, a rozdział napisany?

Napisany ale generalnie nie będę komentować mojego promotora bo jednak na tym forum jest cenzura a tylko takie słownictwo pcha mi się na usta za co mnie tak pokarało

No to niech moc będzie z Tobą
Stary 2013-04-20, 18:49   #1764
karmazynka99
Zakorzenienie

pocieszacie tymi efektami squat challenga, ja zrobiłam sobie fotkę pośladków przed i zrobię po wstawie i ocenicie efekty :P

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 18:52   #1765
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
pocieszacie tymi efektami squat challenga, ja zrobiłam sobie fotkę pośladków przed i zrobię po wstawie i ocenicie efekty :P
Ja właśnie nie zrobiłam przed, tylko 2 miesiące temu, jak zaczęłam zdrowo się odżywiać i ćwiczyć i po tym widzę że są efekty. Jeszcze tydzień

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 18:55   #1766
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Ja właśnie nie zrobiłam przed, tylko 2 miesiące temu, jak zaczęłam zdrowo się odżywiać i ćwiczyć i po tym widzę że są efekty. Jeszcze tydzień
No ja żałuję, ale takie ilości nie dla mnie niestety doszłam chyba do 12 dnia. W sumie efektów nie widziałam żadnych no ale to zbyt krótko. Dla mnie tak 50 przysiadów dziennie jest ok i tak będę robić.

A teraz uciekam robić skalpel
Stary 2013-04-20, 19:11   #1767
Dolczi
Zakorzenienie

Hej.
Ja dziś z bingo ghlassoul, fructisem VR i olejem alterra na głowie. Ponoszę do jutra i zmywam BDFM. Zaobserwowałam u siebie coś dziwnego- odkąd ścięłam włosy to mniej się prztłuszczają.

BTW. Wczoraj myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok. Nigdy nie napiszę magisterski w ten sposób Mam już dość!!!
Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 19:12   #1768
martaakow
Zakorzenienie

Jupijajej, w końcu nie mam BHD.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0115.jpg (93,6 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0116.jpg (97,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0117.jpg (91,5 KB, 21 załadowań)
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 19:15   #1769
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Jupijajej, w końcu nie mam BHD.
Cudowne
Jak ja bym chciała mieć takie włosy. Ale moje nigdy takie nie będą- są prosto- wiwijane
Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 19:23   #1770
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Nie boisz się sama?

Jejuuu od 24h mam gorączkę (z małymi spadkami na jakieś pół godziny) i cały czas spałam... Ciężko widzę dzisiejszą noc... a dzisiaj piłam mleko z miodem i budyń toffi taki rzadki nic nie umiem przełknąć
Czemu sama? Moja sąsiadka jest fryzjerką (starszych osób, ale zawsze), a jak nie, to ściągnę kilka kumpelek (chociaż to mogłoby być już niebezpieczne ).

Biedak..
Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość

Już się boję
Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
A teraz uciekam robić skalpel
Też muszę dzisiaj zrobić. Gorzej, że mam świeżo umyte włosy
Na Barona popatrzę jutro w powtórce.

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości