Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-20, 22:33   #2341
becik_4
Zadomowienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Mamy kolejnego maluszka na świecie !!!

Info od Veronic:
"Wojciech Ryszard przyszedł na świat 20 kwietnia o 18:45, 51 cm, 2850g, 10 pkt w skali apgar jest śliczny "
myslalam ze dopiero rano sie czegos dowiemy a tu taka niespodzianka GRATULACJE
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 22:37   #2342
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mój mówi, że wyśle zdjęcia ze mną
taa... w rezultacie też się na jakieś "bankowe" załapałam, bo akurat dobre ujęcie było. no ale pan od kredytów się śmiał

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
dzisiejszy Przemuś dla ciotek
wow! już taki świadomy się wydaje uroczy jest!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 22:39   #2343
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
idziesz do urzędu miasta z odpisem aktu małżeństwa i dowodami osobistymi, a szpital wcześniej wysyła odpowiednie dokumenty. i wsio chyba że w każdym mieście jest inaczej ale wątpię. u nas było tak, a na pesel się czeka ok. 3 tyg i dopiero potem można załatwiać becikowe - to już Wam piszę dodatkowo bo się zdziwiłam że pesel do tego potrzebny.

Się za dwadzieścia lat obrazi za to niemęskie określenie, ale jest prześliczny

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
hehe, a mnie teraz tutaj jest dziwnie, jak sie rozejdziemy po pokojach i mowie, a tz nie slyszy w naszym mieszkanku na pewno bylo mniej sprzatania no ale cos za cos.
w lutym pojawil mi sie guzek na szyi, myslalam, ze to wezel chlonny. usg - guzki na tarczycy. biopsja wykazala podejrzenie raka. kolejna biopsja dala dokladnie ten sam wynik. w sierpniu 3 biopsja, we wrzesniu wycinam tarczyce. jesli histopatologia wykaze, ze to jednak raczysko to czeka mnie jodowanie i inne cuda. i moja najwieksza trauma 2 tyg. kwarantanny z malutka...
będę trzymać kciuki żeby to był fałszywy alarm i te guzki były całkiem niegroźne. Przeżyłam to rok temu z mamą i na szczęście własnie tak się okazało - guzek niezłośliwy, rozbili go lekami. na pewno przeżyjesz rozłąkę, ale za to jakie będzie powitanie.
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 22:42   #2344
angie83
Raczkowanie

Uff nadrobiłam.
veronic, gratulacje, zdrówka dla ciebie i Wojtusia
vil, Przemuś słodki

katate, trzymam kciuki
axella, dobrze że wszytko ok

Lecę do wyrka, bo znów coś mnie kłuje - muszę sie połozyć. Dobranoc mamuśki
Stary 2013-04-20, 22:51   #2345
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
chlodno jest, wiec jakis plaszczyk i bedzie super. do kosciola to nawet legginsy i jakas tunika dasz rade
Nie pamiętam kiedy mnie głowa bolała w ciąży. Dzisiaj mi się przypomniało. Praktycznie całą mszę wyłam, zachowywałam się jak na stypie, a nie na ślubie. Od tego wszystkiego mnie łeb rozbolał. Dżizas, co te hormony ze mną zrobiły.

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj to juz nie falstart.
Jestem na porodowce.
Rozwarcie 6cm skurcze da sie wytrzymac na razie. Mowia ze do wieczora urodze.
Veronic kciuki trzymam.
Trzymamy kciuki!

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
dziewczyny wstawie zdjecia Wam sukienki, ktora wczoraj kupilam na szybko. Mam watpliwosci i chyba ja oddam. Dziwnie przod wyglada i mam wrazenie, ze jest za słitasna. Nie wiem czy to rozowy czy ala lososiowy kolor
Kupywalam z mysla, ze zaloze ja np. do biura w lato z jakas marynarka, narzutka
zdjecia robione na szybko wiec nie przestraszcie sie, bez dodatkow ani nic
Nie oddawaj, wyglądasz bardzo ładnie.

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
To tak jak u nas
"Jak? Lena? Nie kurna, nie Lena tylko Elena! No!
Teściowa dzwoniła 3 razy i za każdym pytała "To jakie to imię?" aż M kazał jej sobie zapisać. Następnym razem powiem jej, że Kunegunda!!!
Moja sąsiadka też mnie wnerwia - "I tak będę mówiła do niej Lena i zobaczysz, że wszyscy będą tak mówili" No ja cież nie pierniczę
Sraty pierdaty. Mam chrześnicę Alicję i szlag rodziców trafia jak ktoś mówi do niej Ala. Tylko, że nikt tak do niej nie mówi. Mała już potrafi się sama obronić i jak zdarzy się, że ktoś "nowy" powie do niej Ala, wtedy jej reakcja jest: "Ja jestem Alicja". I naprawdę wszyscy to szanują, więc jeśli będziesz czujna, to nikt Lena nie będzie mówił.

Cytat:
O 15.30 dostalam smsa od Veronic, ale dopiero mam jak przekazac.
"Hey! Jestem na porodowce, rozwarcie na 5cm, wolno postepuje, skurcze coraz mocniejsze. Ale mam nadzieje, ze to juz niedlugo. Buzka"
Te informacje już są nieaktualne, więc lecę dalej...

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Wiesz, ze i na mnie podziałało, torba na wyjście spakowana, jeszcze cały asortyment na pobytm, zacznę moze dzisiaj coś pakowac
Przede mną jeszcze cały maj, więc mam czas, ale jakaś duża presja zaczyna już ciążyć. W poniedziałek zamawiam szpitalną wyprawkę i zaczynam kompletować resztę gratów, m.in. materac.

Cytat:

Info od Veronic:
"Wojciech Ryszard przyszedł na świat 20 kwietnia o 18:45, 51 cm, 2850g, 10 pkt w skali apgar jest śliczny "
Aaaa! Veronic! Gratulujemy synusia Wojtusia!

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 22:56   #2346
Kamciatka
Rozeznanie

Spierdzielam spać, mam dziś zły dzień mimo udanego grilla. Wszystko mnie boli. Czuwałam co z katate, ale pozostaje tylko trzymć kciuki, więc będę przez sen
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 22:58   #2347
metropolitan
Zadomowienie

hello girls... jak tam weekendzik mija? u nas dzisiaj sajgon bo wymienialiśmy wykładzinę w sypialni i prawie cały dzień zszedł na to. Najpierw byli moi rodzice, a teraz znajomi wpadli oglądac żużel. Mała padła spać...
ja się jakoś dziwnie dzisiaj czuję, mały tak naciska na szyjkę, że mam wrażenie, że mi się zaraz przez pipkę na świat przeciśnie i wylezie na zewnątrz! czuję że to już niedługo. Zresztą, tak czy siak, zdałam sobie sprawę, że nawet jak wcześniej sam Kubuś nie ruszy to moja cesarka jest za 10 dni!!!! i niezły strach mnie obleciał, chociaż już bardzo chcę.
Torba PRAWIE spakowana.

salviae, veronic: ogromniste gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Metro nie bój się, cewnik z tego co wiem powinien być założony gdy znieczulenie już działa, jak nie będziesz pewna że działa to alarmuj lekarzy, jak nic nie powiemy to potem cierpimy. Ja nawet nie wiem kiedy mi go założyli
Ja tez mam swoja małą schizę, boję się że mnie będą sutki od karmienia boleć, są bardzo wrażliwe i wbrew pozorom jest to dla mnie duży problem
Co z tą depresją po porodową ? no co Ty, wszystko siedzi w Twojej głowie. Depresja przyjdzie jak już nie będziemy spały od dłuższego czasu
dzięki

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
My jesteśmy na ip. Tz zwijal sie z bólu ale uparciuch nie chciał jechać. Ma kulkę nerkowa i kamienie. Teraz czekamy aż mu kroplowka zejdzie
współczuję, to jest straszny ból..

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
A propos wątpliwości dotyczących pokochania maluszka, to chyba każda z nas miała takowe, ja zresztą też i zaraz dopadały mnie wyrzuty sumienia. Porozmawiałam na ten temat z TZ i ten mi powiedział, że mały to przecież będzie cząstka jego, więc to będzie taka miłość z automatu , że zobaczę mojego malża w oczach szynka, a że łączy nas coś bardzo silnego i wyjątkowego,(taka prawdziwa pokrewna dusza) od razu odegnał moje obawy. Kochanego mam małżonka

I od razu pytanko do świeżo upieczonych mam:
Jak wygląda wasz brzuszek po?
tego to się akurat nie boję tak bardzo... chociaż teraz takie halo wkręcają w mediach, że macierzyństwo wcale nie jest takie różowe i trzeba mówić o tym, że matka nie zawsze zakochuje się w dziecku od pierwszego wejrzenia, to ja jednak uważam, że takie przypadki są sporadyczne i oczywiście, należy o nich mówić, ale większość kobiet nie ma z tym problemu i u ciebie też na pewno tak będzie. Mówię ci, ja pamiętam jak zobaczyłam moją córcię, to po prostu było takie uczucie, jakbym umarła i się na nowo urodziła, może to brzmi dziwnie i jakoś zbyt górnolotnie, ale naprawdę tak się poczułam, jakby życie zaczęło się dla nas na nowo. U ciebie też tak na pewno będzie a maluszek od razu zawróci ci w głowie!

a co do brzuchów, wiem, że to nie do mnie pytanie, ale mogę ci powiedzieć jak mój wyglądał po pierwszym porodzie. Zaraz po porodzie był nadal duży, nie był obwisły, tylko taki jakby nabrzmiały i napuchnięty, trochę, jakby się nadal było w ciąży, tylko nie tyak zaawansowanej. Do tego szwy wyglądały obrzydliwie, ale bardzo szybko brzuch mi się zaczął "wchłaniać", po miesiącu wbijałam się już w dawne moje rurki i generalnie nawet nie ćwiczyłam jakoś po dziecku a brzuch miałąm super. Teraz boję się, że po drugiej ciąży już tak różowo nie będzie, ale mam zamiar ćwiczyć i mieć taki, jakbym nigdy dzieci nie rodziła i głęboko wierzę, że osiągnę ten cel

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
a i przyszły kolczyki na chrzest, są śliczne i delikatne, łądniejsze niż na aukcji także polecam
co to są "kolczyki na chrzest"??

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja podczas 4,5h porodu sn miałam cewnik założony 2 razy.
Ból jakiś okropny nie jest-raczej do wytrzymania ale możliwe, że skupiłam się na skurczach po prostu
A cewnik przy cc to chyba zakłądają już po znieczuleniu? Jeśli u Ciebie jest inaczej to po prostu poproś o cewnikowanie po znieczuleniu- jeśli masz się poczuć komfortowo nikt Ci go na siłę wcześniej nie załozy
Ja się generalnie boję całego procesu cc
ja przy pierwszym porodzie też nie czułam tak bardzo bólu, bo skurcze były bardzo silne. Ale miałam 2 razy zakładany cewnik do badania, i to nie jest miłe ... ale masz rację, na pewno będzie dobrze...

Cytat:
Metro, ja tez najbardziej w cesarce obawiam się cewnika, drenów itd. wiec nie jesteś jedyna. ostatnio nawet tz jeczalam, ze może jednak sprobuje sn, żeby nie musieli mi cewnika zakładac... damy rade!

NADRABIAM DALEJ, ALE JESTEM DOPIERO NA 12 W POLUDNIE PRZEPPROWADZKA NAROBILA MI WIZAZOWYCH ZALEGLOSCI HEHE.
oo jak dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam takiego schiza. Ja też się trochę boję tych zastrzyków, bo ja musiałam 2 tyg po cc sobie dawać zastrzyki przeciwzakrzepowe w brzuch i to nie było miłe, bo jednak ten brzuch trochę boli nadal i jeszcze sobie igłę w niego trzeba wbijać. Chociaż one są naprawdę cieniutkie i nie boli to, ale wiesz, sam fakt..

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a mam do was pytanko, czy w trakcie ciąży miałyście jakiekolwiek badanie piersi?? USG, albo cokolwiek??
never....w żadnej ciąży...

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
mój mąż chyba popada w paranoję. Chciałam iść do sklepu 10 min drogi po papier toaletowy, pieczywo i worki na śmieci, a on kazał mi jechać samochodem, bo nie będę nosić zakupów, no i nie ma dyskusji
albo dzisiaj rano mnie pyta czy jego kolega może przyjść na kawę jakbym kiedykolwiek powiedziała nie, a raczej namawiam go na to żeby zapraszal
a jak ktoś krzyknął na podwórku, to leciał do pokoju czy przypadkiem to nie ja, czuję się jakbym była z porcelany, nie da mi trawnika grabić, a jak chcę w ogródku coś zrobić to muszę tłumaczyć, że to nie wpłynie na małego
o to ja bym tak chciała!

marchewka, ta położna to wam chyba jakieś bujdy opowiada z tym karmieniem co 3 godziny. Co 3 godziny to się karmi butelką, a piersią karmi się na żądanie. Swoją drogą zdziwiłaś mnie, że przeraża cię karmienie co 3 godziny, uwierz mi, że to i tak luksus, bo większość dzieci karmionych naturalnie domaga się piersi dużo częściej...
Ja nie mam zamiaru wymierać dziecku czasu między karmieniem, bo mleko z piersi jest o wiele bardziej lekkostrawne niż mm i takie dziecko może być głodne wcześniej i co wtedy zrobię? będę czekać aż miną 3 godziny? poza tym takie małe dzieciaczki nie opróżniają zawsze całej piersi, bo ssanie to dla noworodków wielki wysiłek i najczęściej zasypiają, więc normalne, że potem jak się budzą to są już głodne i chcą jeść. A poza tym, mówisz, że w tym szpitalu taka polityka tego parcia na karmienie, ja to oczywiście rozumiem i też jestem za karmienie,m piersią, ale pamiętaj, że to jest TWOJA decyzja i nie może ci położna odmówić podania mm dziecku, jeśli taką wolę wyrazisz, nawet jak będziesz miała piersi pełne mleka...
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 23:04   #2348
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

Info od Veronic:
Ooooo, ale suuuuperrr!!!

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:

Cudaczek

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

a obrazek z jeżykiem też już wisi ? czekam na foto

Aaaa, wisi, zapomniałam pokazać Jutro wstawię
Stary 2013-04-20, 23:05   #2349
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Pokój Jurka pomalowany!!!

Cytat:

Info od Veronic:

VERONIC- ogromniaste gratulacje!

Cytat:

Słodziak

-----

Ale jestem zła... Wrrr... Robiłam sernik na zimno miliony razy i kuźwa prawie cała galaretka spłynęła mi na dno pod masę sernikową, na biszkopty I w dodatku laski nie piszą czy przyjadą, czy nie, a ja nie lubię być informowana o takich rzeczach na ostatnią chwilę!

Idę zatem spać!

Dobranoc

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 23:08   #2350
vvgh
Wtajemniczenie

Ja też spać zaraz. Myłam kaloryfer i czyściłam listwy od farby
Stary 2013-04-20, 23:10   #2351
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hello girls... jak tam weekendzik mija? u nas dzisiaj sajgon bo wymienialiśmy wykładzinę w sypialni i prawie cały dzień zszedł na to. Najpierw byli moi rodzice, a teraz znajomi wpadli oglądac żużel. Mała padła spać...

marchewka, ta położna to wam chyba jakieś bujdy opowiada z tym karmieniem co 3 godziny. Co 3 godziny to się karmi butelką, a piersią karmi się na żądanie. Swoją drogą zdziwiłaś mnie, że przeraża cię karmienie co 3 godziny, uwierz mi, że to i tak luksus, bo większość dzieci karmionych naturalnie domaga się piersi dużo częściej...
Ja nie mam zamiaru wymierać dziecku czasu między karmieniem, bo mleko z piersi jest o wiele bardziej lekkostrawne niż mm i takie dziecko może być głodne wcześniej i co wtedy zrobię? będę czekać aż miną 3 godziny? poza tym takie małe dzieciaczki nie opróżniają zawsze całej piersi, bo ssanie to dla noworodków wielki wysiłek i najczęściej zasypiają, więc normalne, że potem jak się budzą to są już głodne i chcą jeść. A poza tym, mówisz, że w tym szpitalu taka polityka tego parcia na karmienie, ja to oczywiście rozumiem i też jestem za karmienie,m piersią, ale pamiętaj, że to jest TWOJA decyzja i nie może ci położna odmówić podania mm dziecku, jeśli taką wolę wyrazisz, nawet jak będziesz miała piersi pełne mleka...
1) Teraz? Przecież już się dawno żużel skończył.
2) Nie jestem w temacie, ale może marchewce chodziło o to, że przynajmniej co 3 godziny należy karmić? Wcześniej była dyskusja o tym, że dziecko, jeśli śpi dłużej, to lepiej wybudzić na karmienie, żeby cykl co 3h był zachowany. Ale nie wiem.

Poprzeglądałam neta, więc śmigam do łóżka. Dobrej nocy!

Leon
Stary 2013-04-20, 23:24   #2352
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Pawie_Oczko - mierzyłam w koncu fotelik..

Jeżeli chodzi o pasy to mi wystarczają, tzn są prawie takie na styk, zostaje tam może max 5 cm luzu.. Jedyny problem jaki mam, to, to że ledwo się mieści na tylnym siedzeniu za kierowcą, a w zasadzie tak normalnie to się nie mieści.. Mój TZ jest wysoki i lubi być mocno odchylony, więc zeby wsadzić fotelik musiałam trochę wyprostować fotel. Nie wiem na ile będzie mojemu TŻtowi w tej pozycji wygodnie jeździć.. No w najgorszym wypadku to trzeba będzie montować za pasażerem..
Dzieki za info a mozesz napisac jakie macie auto albo dlugosc pasow? Mi dzis Tz powiedzial, ze do 1 auta bedzie potrzebna baza ze wzgledu na te siedzenia o ktorych pisala Jenny a do drugiego nie :/ nie chcialam kupowac tej bazy bo z nia czy nie jest 5* ale duzym jej minusem jest fakt, ze nadaje sie w atonie tylko do tego 1wszego fotelika czyli 13 kg pozniej kolejna:/ i juz sama nie wiem...

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Padam... Nie cytowalam, ale przynajmniej wiem co u Was, jutro ciag dalszy dobrej nocy
Stary 2013-04-20, 23:47   #2353
Katate
Raczkowanie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Urodzilam o 21.15 syn 3950g i 58 cm. Skonczylo sie cc niestety. Maly jest cudny. Bylam przytomna caly czas. Juz byl na cycu u mnie. Teraz boli jak cholera.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Katate
Czas edycji: 2013-04-20 o 23:49
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 23:50   #2354
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Urodzilam o 21.15 syn 3950g i 58 cm. Skonczylo sie cc niestety. Maly jest cudny. Bylam przytomna caly czas. Juz byl na cycu u mnie. Teraz boli jak cholera.

Gratulacje !
Stary 2013-04-20, 23:54   #2355
happy blue
Zadomowienie

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:

Gratulacje!!!! dziękujemy za szybkie info!!! zdrówka dla Was i sił dla mamy, jestem pełna podziwu!!!

Stary 2013-04-20, 23:55   #2356
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:

Ajjjjjjjjjjjjj, wiedziałam, żeby tu jeszcze wdepnąć przed snem!

Katate, gratulacje ogromne! Duży synuś! Szkoda, że skończyło się cc, ale najważniejsze, że wszystko jest dobrze. Wielkie dla dumnych rodziców!

Leon
Stary 2013-04-20, 23:59   #2357
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
jakie niestety? kochana masz synka, wszystko u Was ok, wiec stety jak najbardziej! gratulacje, duzy piekny synek gratulacje mamuska! czekamy na wiesci. odpoczywaj!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 00:19   #2358
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

GRATULUJE!!!:jup i:
Ale duży synuś
Czekamy na relacje jak będziesz już w stanie

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 00:48   #2359
karota11
Zadomowienie

Cytat:

Gratulacje!!!
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 01:56   #2360
Elusiek
BAN stały

Cytat:

Gratulacje!!!!!
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 02:14   #2361
banka26
Zakorzenienie

Katate Veronix GRATULACJEklas ki:
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 02:49   #2362
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:

GRATULACJE !!!

---
U mnie dzisiaj pierwsza od niepamietnych czasow pobudka na wc i dobrze mnie cos kusilo, zeby tu zajrzec Dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-04-21 o 09:59
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 04:47   #2363
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI

Cytat:

Gratulacje!!!

Ech. Moja współlokatorka jest naprawde spoko tylko ma jedną giga wadę. Chrapie głośniej niż mój dziadek co jest bardzo dużym wyczynem bo myślałam że już głośniej się nie da
Stopery trochę wyciszaja ale nie do końca...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 05:03   #2364
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mam

Cytat:

GRATULUJĘ!!!!!!!! Duży chłopak Dziękujemy za szybkie wieści

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Gratulacje!!!

Ech. Moja współlokatorka jest naprawde spoko tylko ma jedną giga wadę. Chrapie głośniej niż mój dziadek co jest bardzo dużym wyczynem bo myślałam że już głośniej się nie da
Stopery trochę wyciszaja ale nie do końca...

Łooo mamo to tak jak ta moja współlokatorka
Może to ta sama?
Imię na "D" ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 05:28   #2365
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
GRATULUJĘ!!!!!!!! Duży chłopak Dziękujemy za szybkie wieści

Łooo mamo to tak jak ta moja współlokatorka
Może to ta sama?
Imię na "D" ?
Na "A"
Ale u mojej to chyba najbardziej waga na to wpływa. Tak na oko to 100+

Ja przy niej to naprawdę jak kasztaniak wyglądam. Chude nóżki i rączki i tylko brzuch wystaje o to taki że nikt nie wierzy że będą bliźniaki... A myślałam że w kwietniu będę ciągnąć brzuch po ziemi
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 06:58   #2366
vil84
Wtajemniczenie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Katate gratulacje !!! Bardzo sie ciesze mam nadzieje ze przestanie szybko bolec i zaczniesz smigac po szpitalu

... prawie przespalam noc, teraz meza wyslalam spac i siedze z Przemkiem... od 5 nie spi i cos mi sie wydaje ze to beda juz stale pory pobudek- 3, potem 5 czyli godzinka snu pomiedzy a potem kolo 8.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 07:00   #2367
happy blue
Zadomowienie

dzień dobry my już z kawą i po porannym rytuale higieny...ciekawe kto dziś urodzi znowu rano miałam bóle w krzyżu jak na okres tak przez 40 min, nie wiem czy to też rodzaj skurczy czy co, ale nie lubię tego...

już sobie wyobrażałam jak ja zaczynam rodzić, gdyby to miało nastąpić akoś w tym tygodniu- to nie mam ani jednej rzeczy z tych potrzebnych do szpitala i nie chciałabym zlecać kupna mężowi, z Jego barierą językową to dodatkowy stres...planuję, muszę zająć się zakupami w środę, myślę, że już będzie to bezpieczny moment..połowa lecącego 37 tygodnia. Jutro dentysta, mam dwa zęby do zrobienia, wtorek odpoczynek, środa zakupy, czwartek KTG, piątek odpoczynek, sobota fryzjer i obiad na mieście- koniecznie! Czas powoli wracać do świata żywych, bo jeszcze tydzień leżenia i zapomnę co to jest odległość 1 km do przejścia..
Stary 2013-04-21, 07:02   #2368
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dziewczyny gratuluje!!

U mnie cos sie zaczyna dziac, skurcze, bol plecow i brzucha i kawalki krwi takie skrzepy malutkiey, poki co polozna mowila ze szyjka sie rozwiera, lekarz mnie zbada o 10.
Na ktg skurcze nie wyszly, ale czuje ze na dniach to maly wyjdzie, boje sie

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 07:14   #2369
kalka
Zadomowienie

Veronic , Kate! Dzielne dziewczyny!!!! Gratulacje.
Anka następna????? Ale jazda! Tylko że ty masz jeszcze mc do tp

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2013-04-21 o 07:21
kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 07:22   #2370
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluje!!

U mnie cos sie zaczyna dziac, skurcze, bol plecow i brzucha i kawalki krwi takie skrzepy malutkiey, poki co polozna mowila ze szyjka sie rozwiera, lekarz mnie zbada o 10.
Na ktg skurcze nie wyszly, ale czuje ze na dniach to maly wyjdzie, boje sie
to informuj nas na bieżąco mam nadzieję, że dzidzia jeszcze poczeka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości