|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
myslalam ze dopiero rano sie czegos dowiemy a tu taka niespodzianka GRATULACJE
|
|
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
taa... w rezultacie też się na jakieś "bankowe" załapałam, bo akurat dobre ujęcie było. no ale pan od kredytów się śmiał
![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- wow! już taki świadomy się wydaje
|
#2343 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
będę trzymać kciuki żeby to był fałszywy alarm i te guzki były całkiem niegroźne. Przeżyłam to rok temu z mamą i na szczęście własnie tak się okazało - guzek niezłośliwy, rozbili go lekami. na pewno przeżyjesz rozłąkę, ale za to jakie będzie powitanie.
|
||
|
|
|
#2344 |
|
Raczkowanie
|
Uff nadrobiłam.
veronic, gratulacje, zdrówka dla ciebie i Wojtusiavil, Przemuś słodki axella, dobrze że wszytko ok Lecę do wyrka, bo znów coś mnie kłuje - muszę sie połozyć. Dobranoc mamuśki |
|
|
|
#2345 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od tego wszystkiego mnie łeb rozbolał. Dżizas, co te hormony ze mną zrobiły. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mam chrześnicę Alicję i szlag rodziców trafia jak ktoś mówi do niej Ala. Tylko, że nikt tak do niej nie mówi. Mała już potrafi się sama obronić i jak zdarzy się, że ktoś "nowy" powie do niej Ala, wtedy jej reakcja jest: "Ja jestem Alicja". I naprawdę wszyscy to szanują, więc jeśli będziesz czujna, to nikt Lena nie będzie mówił. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Veronic! Gratulujemy synusia Wojtusia! |
|||||||
|
|
|
#2346 |
|
Rozeznanie
|
Spierdzielam spać, mam dziś zły dzień mimo udanego grilla. Wszystko mnie boli. Czuwałam co z katate, ale pozostaje tylko trzymć kciuki, więc będę przez sen
|
|
|
|
#2347 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
hello girls... jak tam weekendzik mija? u nas dzisiaj sajgon bo wymienialiśmy wykładzinę w sypialni i prawie cały dzień zszedł na to. Najpierw byli moi rodzice, a teraz znajomi wpadli oglądac żużel. Mała padła spać...
ja się jakoś dziwnie dzisiaj czuję, mały tak naciska na szyjkę, że mam wrażenie, że mi się zaraz przez pipkę na świat przeciśnie i wylezie na zewnątrz! czuję że to już niedługo. Zresztą, tak czy siak, zdałam sobie sprawę, że nawet jak wcześniej sam Kubuś nie ruszy to moja cesarka jest za 10 dni!!!! i niezły strach mnie obleciał, chociaż już bardzo chcę. Torba PRAWIE spakowana. salviae, veronic: ogromniste gratulacje!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do brzuchów, wiem, że to nie do mnie pytanie, ale mogę ci powiedzieć jak mój wyglądał po pierwszym porodzie. Zaraz po porodzie był nadal duży, nie był obwisły, tylko taki jakby nabrzmiały i napuchnięty, trochę, jakby się nadal było w ciąży, tylko nie tyak zaawansowanej. Do tego szwy wyglądały obrzydliwie, ale bardzo szybko brzuch mi się zaczął "wchłaniać", po miesiącu wbijałam się już w dawne moje rurki i generalnie nawet nie ćwiczyłam jakoś po dziecku a brzuch miałąm super. Teraz boję się, że po drugiej ciąży już tak różowo nie będzie, ale mam zamiar ćwiczyć i mieć taki, jakbym nigdy dzieci nie rodziła i głęboko wierzę, że osiągnę ten cel ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
marchewka, ta położna to wam chyba jakieś bujdy opowiada z tym karmieniem co 3 godziny. Co 3 godziny to się karmi butelką, a piersią karmi się na żądanie. Swoją drogą zdziwiłaś mnie, że przeraża cię karmienie co 3 godziny, uwierz mi, że to i tak luksus, bo większość dzieci karmionych naturalnie domaga się piersi dużo częściej... Ja nie mam zamiaru wymierać dziecku czasu między karmieniem, bo mleko z piersi jest o wiele bardziej lekkostrawne niż mm i takie dziecko może być głodne wcześniej i co wtedy zrobię? będę czekać aż miną 3 godziny? poza tym takie małe dzieciaczki nie opróżniają zawsze całej piersi, bo ssanie to dla noworodków wielki wysiłek i najczęściej zasypiają, więc normalne, że potem jak się budzą to są już głodne i chcą jeść. A poza tym, mówisz, że w tym szpitalu taka polityka tego parcia na karmienie, ja to oczywiście rozumiem i też jestem za karmienie,m piersią, ale pamiętaj, że to jest TWOJA decyzja i nie może ci położna odmówić podania mm dziecku, jeśli taką wolę wyrazisz, nawet jak będziesz miała piersi pełne mleka... |
||||||||
|
|
|
#2348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cudaczek ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Aaaa, wisi, zapomniałam pokazać Jutro wstawię
|
|
#2349 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
VERONIC- ogromniaste gratulacje! ![]() Słodziak ----- Ale jestem zła... Wrrr... Robiłam sernik na zimno miliony razy i kuźwa prawie cała galaretka spłynęła mi na dno pod masę sernikową, na biszkopty ![]() Idę zatem spać! Dobranoc
|
|
#2350 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też spać zaraz. Myłam kaloryfer i czyściłam listwy od farby
|
#2351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2) Nie jestem w temacie, ale może marchewce chodziło o to, że przynajmniej co 3 godziny należy karmić? Wcześniej była dyskusja o tym, że dziecko, jeśli śpi dłużej, to lepiej wybudzić na karmienie, żeby cykl co 3h był zachowany. Ale nie wiem. ![]() Poprzeglądałam neta, więc śmigam do łóżka. Dobrej nocy! |
|
|
|
|
#2352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi dzis Tz powiedzial, ze do 1 auta bedzie potrzebna baza ze wzgledu na te siedzenia o ktorych pisala Jenny a do drugiego nie :/ nie chcialam kupowac tej bazy bo z nia czy nie jest 5* ale duzym jej minusem jest fakt, ze nadaje sie w atonie tylko do tego 1wszego fotelika czyli 13 kg pozniej kolejna:/ i juz sama nie wiem...---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Padam... Nie cytowalam, ale przynajmniej wiem co u Was, jutro ciag dalszy dobrej nocy
|
|
#2353 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Urodzilam o 21.15 syn 3950g i 58 cm. Skonczylo sie cc niestety. Maly jest cudny. Bylam przytomna caly czas. Juz byl na cycu u mnie. Teraz boli jak cholera.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Katate Czas edycji: 2013-04-20 o 23:49 |
|
|
|
#2354 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2355 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
Gratulacje!!!! dziękujemy za szybkie info!!! zdrówka dla Was i sił dla mamy, jestem pełna podziwu!!!
|
|
#2356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Katate, gratulacje ogromne! Duży synuś! Szkoda, że skończyło się cc, ale najważniejsze, że wszystko jest dobrze. dla dumnych rodziców! |
|
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:jup i:Ale duży synuś ![]() Czekamy na relacje jak będziesz już w stanie
|
|
#2359 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2360 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Katate Veronix GRATULACJE
![]() klas ki:
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --- U mnie dzisiaj pierwsza od niepamietnych czasow pobudka na wc i dobrze mnie cos kusilo, zeby tu zajrzec Dobranoc Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-04-21 o 09:59 |
|
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI
Cytat:
Ech. Moja współlokatorka jest naprawde spoko tylko ma jedną giga wadę. Chrapie głośniej niż mój dziadek co jest bardzo dużym wyczynem bo myślałam że już głośniej się nie da Stopery trochę wyciszaja ale nie do końca... |
|
|
|
|
#2364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mam
Cytat:
Dziękujemy za szybkie wieści ![]() Cytat:
Łooo mamo to tak jak ta moja współlokatorka ![]() ![]() ![]() Może to ta sama? Imię na "D" ?
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować
Cytat:
![]() Ale u mojej to chyba najbardziej waga na to wpływa. Tak na oko to 100+ ![]() Ja przy niej to naprawdę jak kasztaniak wyglądam. Chude nóżki i rączki i tylko brzuch wystaje o to taki że nikt nie wierzy że będą bliźniaki... A myślałam że w kwietniu będę ciągnąć brzuch po ziemi
|
|
|
|
|
#2366 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Katate gratulacje !!! Bardzo sie ciesze
mam nadzieje ze przestanie szybko bolec i zaczniesz smigac po szpitalu ![]() ... prawie przespalam noc, teraz meza wyslalam spac i siedze z Przemkiem... od 5 nie spi i cos mi sie wydaje ze to beda juz stale pory pobudek- 3, potem 5 czyli godzinka snu pomiedzy a potem kolo 8. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2367 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
my już z kawą i po porannym rytuale higieny...ciekawe kto dziś urodzi znowu rano miałam bóle w krzyżu jak na okres tak przez 40 min, nie wiem czy to też rodzaj skurczy czy co, ale nie lubię tego...już sobie wyobrażałam jak ja zaczynam rodzić, gdyby to miało nastąpić akoś w tym tygodniu- to nie mam ani jednej rzeczy z tych potrzebnych do szpitala i nie chciałabym zlecać kupna mężowi, z Jego barierą językową to dodatkowy stres...planuję, muszę zająć się zakupami w środę, myślę, że już będzie to bezpieczny moment..połowa lecącego 37 tygodnia. Jutro dentysta, mam dwa zęby do zrobienia, wtorek odpoczynek, środa zakupy, czwartek KTG, piątek odpoczynek, sobota fryzjer i obiad na mieście- koniecznie! Czas powoli wracać do świata żywych, bo jeszcze tydzień leżenia i zapomnę co to jest odległość 1 km do przejścia..
|
#2368 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny gratuluje!!
U mnie cos sie zaczyna dziac, skurcze, bol plecow i brzucha i kawalki krwi takie skrzepy malutkiey, poki co polozna mowila ze szyjka sie rozwiera, lekarz mnie zbada o 10. Na ktg skurcze nie wyszly, ale czuje ze na dniach to maly wyjdzie, boje sie |
|
|
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
Veronic , Kate! Dzielne dziewczyny!!!! Gratulacje.
Anka następna????? Ale jazda! Tylko że ty masz jeszcze mc do tp
Edytowane przez kalka Czas edycji: 2013-04-21 o 07:21 |
|
|
|
#2370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że dzidzia jeszcze poczeka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.

jest śliczny
myslalam ze dopiero rano sie czegos dowiemy a tu taka niespodzianka GRATULACJE 

w naszym mieszkanku na pewno bylo mniej sprzatania
no ale cos za cos.
będę trzymać kciuki żeby to był fałszywy alarm i te guzki były całkiem niegroźne. Przeżyłam to rok temu z mamą i na szczęście własnie tak się okazało - guzek niezłośliwy, rozbili go lekami. na pewno przeżyjesz rozłąkę, ale za to jakie będzie powitanie.
Od tego wszystkiego mnie łeb rozbolał. Dżizas, co te hormony ze mną zrobiły. 

i wbrew pozorom jest to dla mnie duży problem 

07.07.2012
klas ki: