|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 2
Amaranto Ty też pm2015? Bo nie pamiętam, żebyś się przedstawiała. W sumie to w ogóle Cię nie kojarze
|
|
#4382 |
|
Zadomowienie
|
witaj
![]() skad do nas przybywasz? ![]() My też mamy sale! 12 wrzesnia !!!Już jak wjechalismy na parking- juz mi się podobało . Jako ze godzine pozniej miało byc juz wesele, pani powiedziala ze mozemy cala sale obejrzeć itp, no i weszlismy.. - sala robiła wrażenie. Jeszcze piekniejsza niż na zdjęciach. Zrobiła na mnie wrażenie. Co prawda, nie widziałam przystrojonych swiezych kwiatów, bo dopiero chwile przed młodymi miały się pojawić, ale no.. lokal marzenie jak dla mnie -sala ma parkiet to też na plus ![]() - trafiliśmy jak zespół Impuls grał "Ona tanczy dla mnie", az mi nogi podrygiwały ![]() ..- sala max do 117 miejsc- na tyle bylo najwieksze wesele, u nas wychodzi +/- 120, ale to lista do skrócenia:P - w cenie jest wszystko, nie trzeba placic za zbite talerze- o ile ktos tego umyslnie nie zrobi. - prezent od ich to: albo szampan, albo pokoj dla nowozencow, albo stol wiejski, albo para taneczna. My wybierzemy pokoj:-D - podobała mi się organizacja cała tego wesela ,- była z nami para, ktora tez sie rozgladala, byli zapisani na 12, ale zespol im nie pasowal i zmienili termin, i dzieki temu my go mamy ; ta dziewczyna wspomniała wlascicielce, ze słyszała o poprawinach w formie 'tylko obiadu i kawy" - co mnie zdziwilo i ucieszylo. Nie muszę placic 255-265zł za 2 dni, tylko 170 + 40 . Zwlaszcza, że dużo u mnie przyjezdnych i beda wracać w niedziele.Podoba mi się, ze soki są dzbankach z przykrywką i w malutkich buteleczkach na stole. iixi - nie ma mercedesa klasy s, jest jakis coś na 'k'. i że 500zł na cały dzień - bus, przykladowa trasa : roj - kosciol mlodej - sala- żory - pawłowice- żory - roj kosztuje 200zł. Bus 20 osobowy. Taki przyklad podala wlascicielka, jak ostatnio bylo wesele. łącznie 4 trasy. -fontanna 400zł, 2 x 5kg czekolady, są zmieniane na bieząco
|
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4384 |
|
Zadomowienie
|
nam wlascicielka mowila, ze do wyboru
![]() zas ta para co z nami była, mówiła, że wlasciciel im mowil 200zł zaliczki, nam ona ze 500 :P. Także myślę, że.. że po prostu inaczej mowią, a okaże się w praniu .2 miesiace przed trzeba dac znac o noclegach, a tydzien przed ustala sie wszystkie szczegoly
Edytowane przez karolkao89 Czas edycji: 2013-04-20 o 20:29 |
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4387 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor
Ilsa fajnego masz faceta moj tez mial takie podejscie ja mialam poszukac a on mi towarzyszyl![]() Laski czy ktoras Pani wyslala mi zaproszenie na fb? Dostalam zaproszenie a nic mi imie ani nazwisko nie mowia
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tak kluski muszą być!Karolka gratulacje co do sali
|
|
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkim osiągnięć
dobrze rozumiem, że ta para taneczna to jest jakiś pokaz tańca? jeśli tak, to szczerze mówiąc dla mnie to jest przesada z racji tego, że takie coś już chwilowo przyćmiewa samą parę młodą co innego jak chce ktoś z rodziny taki pokaz dać w formie "prezentu" ale taki wynajęty ktoś to mnie się takie rzeczy nie podobają ![]()
|
|
|
|
#4391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
i nam mówił, że to jest w ramach prezentu od nich
|
|
|
#4392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jak Ci nie zrobi to spoko ![]() my też mamy apartament dla nowożeńców od właścicieli, coś o tym wspominał ale ja w sumie póki co o takie konkrety nie pytałam, spytam przy podpisywaniu umowy a że nasz region nie jest tak bardzo oblegany to na umowę poczekam do stycznia ważne, że jesteśmy w magicznym zeszycie kurde będę musiała się uzbroić w mocne argumenty, żeby nikt nas nie przekabacił na 2 dniowe wesele bo ja tego nie przeżyję to chyba jedyna kwestia, którą nasze rodziny będą się starały podważać
|
|
|
|
|
#4394 |
|
Wtajemniczenie
|
Umowe z właścicielem sali. Jesteśmy z kujawsko-pomorskiego. Ja lat 23, Tż rok więcej. Ja jeszcze studiuje, a M. pracuje.
Salę mamy genialną. Jak dziś tam weszłam to szczena mi opadła! Nowa, śliczna sala. Czysto, przystojni, ładnie ubrani kelnerzy. Menager sali genialny czlowiek. Przez ponad godzine cierlpiwie odpowiadał na moje pytania. Poczęstowali nas ciastem Płacimy 170 zł za osobę (ciasto, ciepłe napoje bez limitu, pokój dla PM w cenie). Dodatkowo zajmują się też resztą - zamówią tort, za owoce dopłacamy 300 zł, polecili dekoratorkę (sala, kościół, bukiet, samochód -wszystko w żywych kwiatach- jakiś 1000 zł)domówiliśmy sobie barmana W menu mamy udziec (super! bo chciałam świniaczka a to mi załatwi sprawę).Wesele robimy na ok 90 osób, jednodniowe. To tak z grubsza ![]() A! Za napoje możemy dopłacić 12 zł od osoby (wtedy będzie bez limitu), albo przywieźć swoje.
My road. My life. My dream. Edytowane przez lady17 Czas edycji: 2013-04-20 o 22:14 |
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Możliwe że nawet dwie sale obskoczymy we wtorek
a już się dobijałam że miesiąc minął i nic nie zrobionehttp://www.restauracja-omega.pl/przyjecia-c-212.html jedna jest taka 2 lata temu była za 155 za osobę http://www.aviola.pl/galeria.php też ładna, 120 za osobę tylko te paskudne sztuczne palmy by musieli gdzieś schować ewentualnie zastanawiamy się nad wynajęciem sali i umawianiem wszystkiego z osobna - kucharki itd. ale to się chyba nie opłaca gdy się ma mało gości |
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
Isa mi chyba bardziej ta druga bardziej przypadła do gustu, aczkolwiek wydaje mi się, że obie są dość podobne do siebie.
lady17 - pokaż jaką macie salę
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4398 |
|
Wtajemniczenie
|
Proszę
|
#4399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4401 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
super, bardzo elegancka
![]() nie wiem co niektórzy właściciele sal myślą malując je na jakieś papuzie kolory
|
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Lady bardzo ładna sala ![]() troszkę mi naszą przypomina tylko nie wiem do tej pory dlaczego nikt nie wpadł na to, żeby zrobić mojej takie dobre zdjęcia chyba trzeba im zaproponować odświeżenie strony internetowej jeszcze wczoraj znalazłam czyjeś zdjęcie na tle takiej fajnej altanki, nawet nie wiedziałam, że tam taka jest bo jak oglądaliśmy była zima i drzwi do ogrodu były zamknięte ![]()
|
|
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
lady prześliczna sala
|
|
|
|
#4405 |
|
Zadomowienie
|
Lady17 - prosta, skromna i zarazem piekna
|
|
|
|
#4406 | |
|
na przekór do celu
|
no a przez sobotę napisałyście tylko jedną stronę
![]() nie nadrobiłam was dalej, dziś muszę zrobić jeszcze inwentaryzację z koleżanką, prezentację i wypełnić kserówki... ciekawe czy się wyrobię. Hmm, na pewno pozwiedzany, a dowodem tego są pęcherze na moich stopach W piątek wieczorem było krytycznie, mogłam chodzić tylko na palcach.Jak zwiedzałam to zastanawiałam się co różni Kraków od Wrocławia i jedyne wnioski, jakie potrafię sformułować to to, że w Krk jest więcej średniowiecznych budynków, jest więcej przestrzeni, budynki są mniej odnowione i mniej kolorowe niż we Wroc. No i to tyle, macie typowe wnioski planisty przestrzennego, innych różnic nie potrafię sformułować ![]() A, zaskoczyła mnie taka ilość przejść podziemnych! Pamiętam jak na wykładach jedna z prowadzących powiedziała, że Wrocław ma za dużo takich przejść, że ruchu pieszych nie powinno się sprowadzać pod ziemię. Po mojej wizycie w Krk stwierdzam, że ona chyba nigdy nie była w Krakowie ![]() Cytat:
Jakieś zmiany zaszły, ktoś chce dostać się lub zaktualizować dane na liście PM-ek?
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2013-04-21 o 09:56 |
|
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezbyt przyjemnie było wcześniej tamtędy przechodzić ale te przejścia nie są takie złe ja wole je od stania na światłach a co tak wgl zwiedzałaś? no i jak poszerzenie Twojej wiedzy naukowej po wizycie w Kraku?
|
|
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
Ja poproszę o tymczasowe skreślenie mnie z listy
Jak już z Tż będziemy wiedzieć więcej na temat terminu cywilnego i kościelnego to dam znać
|
|
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w słoneczną piękną wolną
Później wybieramy się na spacer ![]() A my jedziemy na urlop na przełomie czerwca i lipca i wtedy podpiszemy umowę z orkiestrą
|
#4410 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
zrównoważone projektowanie to niestety nie jest, na odwrót powinno być, samochody pod ziemią powinny jeździć![]() zwiedzałam standardowe miejsca, zresztą moje zwiedzanie zaczynało się od godziny 20:00 więc w wiele miejsc nie było już wejścia ![]() wiedza naukowa spoko, było dużo osób z architektury krajobrazu i to od nich dużo się nauczyłam o zieleni w mieście. szkoda tylko, że prezentacje projektu kolega z grupy totalnie zdupił ![]() ojej, to teraz koniecznie muszę was nadrobić, żeby wiedzieć co się stało...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

13.03.2008
W piątek wieczorem było krytycznie, mogłam chodzić tylko na palcach.
Jak już z Tż będziemy wiedzieć więcej na temat terminu cywilnego i kościelnego to dam znać