|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Happy ja w tel odszukałam gdzie się pobiera aplikacje. Wpisałam wizaż i mi znalazło. Pobrałam:-D dopiero obczajam jak z tego w pełni korzystać;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mam
Cytat:
Anka czyżbyś byłą następna? trzymam kciuki za szybki i lekki poród colorblue za 34 tcCytat:
barwineczek, Ty, ja i gold jesteśmy następne w kolejce ![]() chociaż jak napisałam już nie raz ja czekam na axella bo w dalszym ciągu mam przeczucie że ona urodzi przede mną więc dopiero wtedy zacznę się stresować Meli dzięki za odp |
||
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
ada wszystkiego najlepszego dla Wiktorka
![]() ![]() u mnie też, po kościółku pewnie pójdziemy na lody albo gofry ![]() i witam się w zakończonym 31t
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2406 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja na razie nie, czekam może ktoś mi da, ale pewnie mieć bym chciała
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a widziałaś, że sprawdzałam czy mi się fotelik meiści do samochodu?? ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]() To mi się przypomniało jak jedna dziewczyna chciała, żeby do niej mówić Małgorzata bo ona nie jest Gosia, Małgosia, Małgośka, Gośka itp.. Kurcze ale akurat Małgorzata to najbrzydsza opcja, ale co kto chce
|
|||
|
|
|
#2407 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
|
|
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie to trochę przeraża o tyle, ze myślałam, ze jak mi się trafi aniołek i będzie sobie spał to troche mi się serce kraje jak myśle, ze mam go obudzić i wpychać cycka do buźki.. |
|
|
|
|
#2409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULACJE! DUZO ZDROWKA DLA WAS I SZYBKIEGO POWROTU DO FORMY
|
|
|
|
|
#2410 |
|
Wtajemniczenie
|
Uff nie rodze, skrzepi krwi prawdopodobnie z cewnika, a bole to przepowiadacze, bo po zastrzyku z no spy ulga
|
|
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam Mazdę 3 z 2008 roku. a pasy to nie wiem jak długie.. |
|
|
|
|
#2412 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
|
|
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i oby Nikoś zechciał jeszcze troszkę posiedzieć w brzuszku
|
|
|
|
|
#2414 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2417 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
akurat moje imie to nie ma zbyt dużo opcji, ale też je lubie bo jest takie bardziej nietypowe ![]() a idealne to które jest nietypowe, ale nie udziwnione i ma dużo opcji i łatwo się wymawia..
|
|||
|
|
|
#2418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak myślałam, że to tylko pod androida
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dziala
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podzielam zdanie. dla mnie to proste-bedzie glodne to sie obudzi-na pewno ![]() mojej mamie kazali mnie budzic na cyca a ja spalam dłuuugo i stwierdzila,że skoro spie to jest ok, jak sie budzilam to karmila=proste ![]() tez tak bede robic. karmic na zadanie a nie sama ustalac kiedy dziecko ma jesc i nieistotne czy to bedzie co godzine czy co 4
|
|
|
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
no wlsnie
dyskryminacja ![]() wizaz na moim windows phonie chodzi jak qpa
|
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
Z mojego suwaczka - koniec 36 tc oznacza, że dziecko jest już donoszone - a wiec poród może być w każdej chwili.. Czy walizka do szpitala jest juz spakowana?
wrrr robi się na prawdę realnie.. A wczoraj mialam gosci i mnie zmacali po brzuchu akurat im pozwoliłam bo byli tacy ciekawi i nie mogli uwierzyć ze to tak się przemiszcza i w ogole och i ach
|
|
|
|
#2424 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2) Ostatnio pytałam koleżanki jak wygląda u nas w szpitalu poród rodzinny i dowiedziałam się, że rodziła 36h i bujała się pomiędzy patologią i porodówką. Szacun. Cytat:
Rodzicom jednak się nie podoba, nawet mówili, że mieli kiedyś jakąś ciotkę i ona miała na imię po prostu ALA (nie wiem czy jest takie imię ) i może to dlatego. Na początku myślałam, że będzie mi trudno, ale to po prostu kwestia przyzwyczajenia. Teraz jak ktoś "nowy" powie Ala, to ja sama reaguję, że to jest przecież Alicja. W bloku miałam koleżankę o imieniu Wirginia, mówiliśmy do niej Wika. Jak poszliśmy do szkoły, to w klasie panie zaczęły mówić "Wiki". My jako dzieci zareagowaliśmy śmiechem i to był powód wyśmiewania jej imienia. Wszystkie dzieci na dworze przyzwyczajone do Wika i nagle pani mówi Wiki... "wiki sriki" i było pole do popisu. Dzieci są okropne. Cytat:
Witajcie. Ale tam jest piękna pogoda. |
|||
|
|
|
#2425 | |
|
Rozeznanie
|
Dla Tity i humpback
Kruchy torcik z rabarbarem składniki: 2 szklanki mąki tortowej, 1/2 kostki masła (12,5dag), szczypta soli, 6 łyżek lodowatej (ważne!) wody - np. przez 20 min chłodzonej w zamrażalniku nadzienie: 1 kg malinowego rabarbaru, sok i skórka otarta z 1/2 pomarańczy, 1/2 szklanki rodzynek, 2 kopiaste łyzki cukru pudru, cukier waniliowy, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, lukier pomarańczowy Dokładnie umyty rabarbar kroimy w drobną kostke, łączymy z pozastałymi składnikami nadzienia, odstawaimy do lodówki. Z suchych składników ciasta robimy kruszonkę (np. w malakserze), dodajemy lodowatą wodę, zagniatamy ciasto i od razu rozwałkowujemy 2 placki. Większym wykładamy spód przygotowanej wcześniej średniej wielkości tortownicy, nakłuwamy ciasto widelcem, rozkładamy na nim rabarbar, przykrywamy mneijszym krążkiem, dociskamy brzegi i wstawaimy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 45 minut w temp. 200C. JEszcze ciepły polewamy lukrem pomarańczowym, utartym z 1/2 szklanki cukru pudru i 2 łyzeczkami sokuz pomarańczy, posypujemy otartą skórką z pomarańczy. Smacznego ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Baza z Cybexa jest tylko do pierwszego fotelika - tego do 13 kg; potem Cybex już nie ma baz i kupuje się normalne foteliki. A Maxi Cosi ma bazę, która pasuje do 2 fotelików (tego do 13 kg i następnego); no chyba że kolejnym fotelikiem będzie ten do 36 kg to wtedy baza pasuje też do jednego - tego najmniejszego. A z tymi siedzeniami chodzi o to, że: - W naszym aucie siedziska, na których będzie fotelik mają zbyt wielkie spady, są skośne i przez to fotelik będzie niestabilny. - Uchwyty w foteliku na pasy są zrobione na prosto, więc jak mamy skośne siedzenia to pasy też nie będą pewnie przymocowane. - W zależności od modelu auta pasy mogą być za krótkie (trzeba sprawdzić). - Baza jest wygodniejsza/komfortowa - pozwala na szybkie wpinanie i wyjmowanie fotelika |
||
|
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karmienie nie rzadziej niż co 3h jest dobre dla laktacji, więc te z nas które będą musiały się szczególnie starać o stymulowanie produkcji mleka będą musiały większą uwagę zwracać na to, by nie było za dużych przerw w karmieniu
|
|
|
|
|
#2428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Ale piękna pogoda
I jeszcze tłumy maratonskie za oknem. A ile ludzi biegnie z wózkiem! Ciekawe kiedy po porodzie będę mogła znów biegać...i czy będę miała na to czas
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie chyba siedzenie fotela jest na prosto, bo nie zauważyłam przy montażu zeby coś nie grało.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

choc szczerze powiedziawszy nie czuje zebym miala urodzic za 5 dni, na razie nie mam zadnych przepowiadaczy czy objawow zblizajacego sie porodu
jutro wizyta, wiec zobaczymy co powie gin
Mała już potrafi się sama obronić i jak zdarzy się, że ktoś "nowy" powie do niej Ala, wtedy jej reakcja jest: "Ja jestem Alicja". 

Mi dzis Tz powiedzial, ze do 1 auta bedzie potrzebna baza ze wzgledu na te siedzenia o ktorych pisala Jenny a do drugiego nie :/ nie chcialam kupowac tej bazy bo z nia czy nie jest 5* ale duzym jej minusem jest fakt, ze nadaje sie w atonie tylko do tego 1wszego fotelika czyli 13 kg pozniej kolejna:/ i juz sama nie wiem...

i oby Nikoś zechciał jeszcze troszkę posiedzieć w brzuszku