Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-21, 10:39   #3181
majoka
Raczkowanie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez pszczolka30 Pokaż wiadomość
Cześć Podczytuje Was od jakiegoś czasu i wreszcie postanowiłam skrobnąć parę słów.
Według OM jestem w 11 tygodniu. Czekam z niecierpliwością na USG, które będę miała 25.04 i już zaczynam się martwić czy wszystko będzie w porządku. Niestety trzy razy poroniłam. Ta ciąża też jest podwyższonego ryzyka ( z samego początku miałam plamienia) biorę Duphaston 3 razy dziennie. Pocieszam się tylko, że dotrwałam do 11 tygodnia, ponieważ poprzednie ciążę obumierały w 6-7 tygodniu.
Cześć.
To tak ja ja. Najpierw brałam 2 razy dziennie, poźniej lekarka zwiększyła na 4x bo miałam krwawienie, a teraz biore 3x. Dwa dni przed wizytą, którą mam 9.05 mam zmniejszyć dawkę znowu do 2x.
majoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:39   #3182
Trele_Morele
Zakorzenienie

Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Cześć Podczytuje Was od jakiegoś czasu i wreszcie postanowiłam skrobnąć parę słów.
Według OM jestem w 11 tygodniu. Czekam z niecierpliwością na USG, które będę miała 25.04 i już zaczynam się martwić czy wszystko będzie w porządku. Niestety trzy razy poroniłam. Ta ciąża też jest podwyższonego ryzyka ( z samego początku miałam plamienia) biorę Duphaston 3 razy dziennie. Pocieszam się tylko, że dotrwałam do 11 tygodnia, ponieważ poprzednie ciążę obumierały w 6-7 tygodniu.
Witaj Trzymam za Ciebie mocno kciuki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:40   #3183
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Ja według USG połowa grudnia, w czwartek na wizycie pan doktor ma to potwierdzić.
jak będę cos wiedziala napisze, ale pewnie jakos podobnie bedzie
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:44   #3184
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj!
Będzie dobrze a 25 już niebawem ;glasiu:

Mówię do mojego męza: cyknij mi jakieś fajne foto brzuszka to wrzucę na forum.. tak mi cyknął że szkoda gadać
A tak poza tym, to jestem dzisiaj w b. złym humorze i nie potrafię się uspokoić. :/
Stary 2013-04-21, 10:45   #3185
Trele_Morele
Zakorzenienie

Co sie dzieje? Tak bez powodu ?;>

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-04-21, 10:51   #3186
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
U mnie właśnie pojawiają się w czasie nerwów, a że ostatnio jest ich sporo, to występują często i intensywnie..
No, to to samo co u mnie. Też nie wiem jak to nazwać, ale ja miałam to od dziecka, w dzieciństwie to jak miałam wystą;pic na apelu to 3 dni wcześniej dylerka, bóle brzucha, wymioty... Potem troszkę psychicznie to odgoniłam, ale teraz mi wraca.
Cytat:
Napisane przez majoka Pokaż wiadomość
Dziękuję. To akurat zdjęcie z zeszłego roku, aktualnie są ciemniejsze i z rudą poświatą. Odrosty na jasnych włosach potrafią doprowadzić do szału
A co do bobasa to nie ma innej opcji, jak szczęśliwe zakończenie
Pewnie, że nie ma innej opcji, chociaz ja czytam teraz dziewczyny, często widzę, że coś jest nie tak i znów zaczynam się martwić

Cytat:
Witam nowe Mamusie.

Jejku jakie Wy już jesteście zaawansowane w tych ciążach, ja dopiero 6 tydzień :x
już tam zaawansowane ja mam 9 tydzień teraz. A dokąłdnie 8 tc 1 dzien pamiętam jak na początku myślałam, że Was nie dogonię
Cytat:

Wszystko będzie dobrze, zobaczysz

Dziewczyny, zaczęlo się, mam mdłości ;(

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:51   #3187
kruszynka86
Raczkowanie

ale się zaroiło od nowych mamuś witajcie

edytte nie odbieraj tego tak, ogólnie jestem mocno "denerwująca się" o wszystko, poprostu to straszne, że tak się dzieje. Życzę Ci dużo sił i Tż-etowi też

anoula
my właśnie w czasie urlopu do Wieliczki się wybieramy, tzn. czerwiec druga połowa i będę w 20 tyg. zastanawiam się czy dam radę, bo podobno dużo schodów?

Trele powodzenia na wizyzcie

Dziś piękne słońce, ale zimno brr...oczywiście nie mogłam spać i zamiast się wylegiwać przed 8 już na nogach i się wzięłam za szykowanie obiadu. W trakcie mi się słabo zrobiło, chyba za szybie tempo.

udanej niedzieli

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:51   #3188
majoka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Hej!

kiedy masz następną wizytę? Powiedzieliście już komus o dzidzi? ;D
Następna wizyta jest 9.05. Oczywiście, że tak. Najpierw powiedziałam moim rodzicom. To było jeszcze przed wizytą u lekarza, ale już po zrobionych 2 testach. Bardzo się ucieszyli, bo mimo, że mam 4 lata starszego brata, to będzie ich pierwszy wnuk/wnuczka. Później razem z chłopakiem powiedzieliśmy jego mamie i ona też się ucieszyła. Z tatą jest problem bo chłopak nie ma z nim za dobrego kontaktu i może być trochę niezadowolony. Ale postanowiłam, że jak będę u nich w domu i jego ojciec nadal nie będzie nic wiedział, to sama pójdę i walne prosto z mostu, że będzie dziadkiem. Bo powoli zaczyna mnie to denerwować. I w sumie jeszcze jedna sprawa, że on chyba boi się mu powiedzieć bo sam do końca nie jest zadowolony z tej ciąży. Jakoś nie czuję w nim oparcia. To chyba tyle.
majoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:59   #3189
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście, że można, to sie nazywa zwiedzanie dla turystów indywidualnych. Ale w weekend majowy trzeba się liczyć ze staniem 3 h w kolejce, teoretycznie z samego rana i po południu powinno być lżej, ale na to gwarancji też nie daje. Jakby któraś z Was się jednak wybrała to może akurat w pracy będę hehe.
Dzięki za informacje, chyba jednak się nie zdecyduję, jak mają być takie kolejki to szkoda się męczyć, poza tym też bym się chyba stresowała, jadąc tą windą, która jest świetna, no ale trochę klaustrofobiczna, a mi teraz robi się często słabo ( raz nawet zemdlałam).

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 11:02   #3190
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość

anoula
my właśnie w czasie urlopu do Wieliczki się wybieramy, tzn. czerwiec druga połowa i będę w 20 tyg. zastanawiam się czy dam radę, bo podobno dużo schodów?
Schodów do zejście jest w sumie około 800. Pierwszy przedział szybowy to 378 stopni, później już podzielone na mniejsze części. Cała trasa to 2,5 km część obowiązkowa i później muzeum podziemne (dodatkowy kilometr jeśli ktoś ma ochotę). Męczące na pewno jest, nawet dla osoby, która nie jest w ciąży. Myślę, że wszystko będzie zależało od tego jak się będziesz czuła. Mój lekarz powiedział, że dopóki dobrze się będę czuła to jak najbardziej chodzić do pracy. Zdarzało mi się już widywać turystki nawet w bardziej zaawansowanej ciąży, więc po prostu sama musisz ocenić swoje możliwości Pamiętaj też że zawsze jak źle się poczujesz to warto to zgłosić przewodnikowi, jeśli nie będziesz w stanie w ogóle kontynuować zwiedzania ktoś wywiezie Cię na powierzchnię

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Dzięki za informacje, chyba jednak się nie zdecyduję, jak mają być takie kolejki to szkoda się męczyć, poza tym też bym się chyba stresowała, jadąc tą windą, która jest świetna, no ale trochę klaustrofobiczna, a mi teraz robi się często słabo ( raz nawet zemdlałam).
Co do windy to od zeszłego sezonu działa też drugi szyb, gdzie winda jest jak w wieżowcu, podejrzewam ze w długi weekend będziemy wywozić turystów także tamtym szybem.

Edytowane przez Anoula
Czas edycji: 2013-04-21 o 11:04
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 11:05   #3191
ryba91
Zakorzenienie

Trele- nie wiem czemu. Niby tu wszystko ok dobrze się dzisiaj czuje ( oprócz porannej biegunki :P ) Ale jakoś tak mnie ludzie w pracy wkur*iają że nie idzie ich ogarnąć. :|
MÓJ nagle chce jechać do swojej siostry ( z którą de facto ja nie rozmawiam i nie mam zamiaru) i to z prezentem niby dla tej małej no ale bez przesady, zaś mu głupot naopowiadają i wyjdzie że jestem ta najgorsza i ehh.. na matkę się nie nadająca... chyba mam depresje . A on na bank się z nimi pokłóci i będzie taki finał że zamęczą mnie telefonami, że mój mąż to jest taki i taki i najlepiej żeby Go wyrzucić i zostawić pod mostem, bo na nic nie zasługuje a ja mam oddać komuś dziecko bo jestem za młoda żeby cokolwiek wiedzieć o macierzyństwie i jedyny tego plus że telefonów nie muszę odbierać.

Poza tym nie rozumiem faktu, że ja i moje dziecko jesteśmy nieważni bo przecież CIĄŻA to nie choroba i nic się stać nie może ( tak tak .. ) i jestem pod opieką lekarza ( raz na 3 tygodnie) bo przecież 32 letnia kobieta z rodziny będzie miała usuwane kamienie laparoskopowo czy jakoś tak to sie nazywa to to jest wielki problem i trzeba się martwić. A jak powiedziałam że odjechałam w pracy z przemęczenia, lekarz kazał odpoczywać i że od 2 tygodni ( leci 3) boli mnie głowa itd to stwierdzili że to nic takiego i że praca jest ważna bo przecież ja NIE MAM ZA CO UTRZYMAC I WYCHOWAC DZIECKA więc teraz muszę zapier*alać żeby odłożyć na dzidzię. ehhhhhhhhhhh.

Mam dość. DOŚĆ DOŚĆ. myślałam że wczorajszy dzień zakończy się milej, a tu taka pomyłka . :/
Stary 2013-04-21, 11:24   #3192
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Trele- nie wiem czemu. Niby tu wszystko ok dobrze się dzisiaj czuje ( oprócz porannej biegunki :P ) Ale jakoś tak mnie ludzie w pracy wkur*iają że nie idzie ich ogarnąć. :|
MÓJ nagle chce jechać do swojej siostry ( z którą de facto ja nie rozmawiam i nie mam zamiaru) i to z prezentem niby dla tej małej no ale bez przesady, zaś mu głupot naopowiadają i wyjdzie że jestem ta najgorsza i ehh.. na matkę się nie nadająca... chyba mam depresje . A on na bank się z nimi pokłóci i będzie taki finał że zamęczą mnie telefonami, że mój mąż to jest taki i taki i najlepiej żeby Go wyrzucić i zostawić pod mostem, bo na nic nie zasługuje a ja mam oddać komuś dziecko bo jestem za młoda żeby cokolwiek wiedzieć o macierzyństwie i jedyny tego plus że telefonów nie muszę odbierać.

Poza tym nie rozumiem faktu, że ja i moje dziecko jesteśmy nieważni bo przecież CIĄŻA to nie choroba i nic się stać nie może ( tak tak .. ) i jestem pod opieką lekarza ( raz na 3 tygodnie) bo przecież 32 letnia kobieta z rodziny będzie miała usuwane kamienie laparoskopowo czy jakoś tak to sie nazywa to to jest wielki problem i trzeba się martwić. A jak powiedziałam że odjechałam w pracy z przemęczenia, lekarz kazał odpoczywać i że od 2 tygodni ( leci 3) boli mnie głowa itd to stwierdzili że to nic takiego i że praca jest ważna bo przecież ja NIE MAM ZA CO UTRZYMAC I WYCHOWAC DZIECKA więc teraz muszę zapier*alać żeby odłożyć na dzidzię. ehhhhhhhhhhh.

Mam dość. DOŚĆ DOŚĆ. myślałam że wczorajszy dzień zakończy się milej, a t u taka pomyłka . :/
R ybkokkochana ja wczoraj miałam podobnie nie będę się w szczegóły bawić ale dostałam białej gorączki pierdzielnelam krzesłem w ścianę aż się dbiura zrobiła poryczalam się i wogóle masakra.buziaki i może rzuć sobie czymś jak ja:-*
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 11:24   #3193
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
...
Boże, nie znosze takiego gadania. Wiem jak to wkurza. A najbardziej wkurza gadanie na tż...też to kiedyś przechodziłam, ale na szczęście się uspokoili. Kocham moją rodzinę, ale strasznie nie lubię ich wtrącania się w moje życie. A radę sobie dacie na pewno. bez przesady. Są pomoce i inne takie w razie W.Ja na Twoim miejscu nie jechałabym, ani nie odbierala telefonu

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-21, 11:28   #3194
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Mam dość. DOŚĆ DOŚĆ. myślałam że wczorajszy dzień zakończy się milej, a tu taka pomyłka . :/
Oh ja mam to samo z jego siostra. Do tego momentu ze czasem plakac sie chce

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-04-21, 11:30   #3195
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Schodów do zejście jest w sumie około 800. Pierwszy przedział szybowy to 378 stopni, później już podzielone na mniejsze części. Cała trasa to 2,5 km część obowiązkowa i później muzeum podziemne (dodatkowy kilometr jeśli ktoś ma ochotę). Męczące na pewno jest, nawet dla osoby, która nie jest w ciąży. Myślę, że wszystko będzie zależało od tego jak się będziesz czuła. Mój lekarz powiedział, że dopóki dobrze się będę czuła to jak najbardziej chodzić do pracy. Zdarzało mi się już widywać turystki nawet w bardziej zaawansowanej ciąży, więc po prostu sama musisz ocenić swoje możliwości Pamiętaj też że zawsze jak źle się poczujesz to warto to zgłosić przewodnikowi, jeśli nie będziesz w stanie w ogóle kontynuować zwiedzania ktoś wywiezie Cię na powierzchnię

Co do windy to od zeszłego sezonu działa też drugi szyb, gdzie winda jest jak w wieżowcu, podejrzewam ze w długi weekend będziemy wywozić turystów także tamtym szybem.
Ale ta stara winda jest super to chyba jedna z większych atrakcji przypomniałam sobie że schody były rzeczywiście bez końca, więc raczej atrakcje Wieliczki zostawię sobie na kiedy indziej.

Ale w fajnym miejscu pracujesz, tam na dole jest fajny i zdrowy mikroklimat, na pewno to ma pozytywny wpływ na ciążę

Stary 2013-04-21, 11:37   #3196
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Ale ta stara winda jest super to chyba jedna z większych atrakcji przypomniałam sobie że schody były rzeczywiście bez końca, więc raczej atrakcje Wieliczki zostawię sobie na kiedy indziej.

Ale w fajnym miejscu pracujesz, tam na dole jest fajny i zdrowy mikroklimat, na pewno to ma pozytywny wpływ na ciążę
Też ją bardzo lubię wolę od tej nowej, uwielbiam oglądać reakcję ludzi

Mój lekarz uważa ze tak, dlatego mam argument na TŻ który uważa że powinnam przestać pracować, ale ja to bardzo lubię i myślę ze by mi tego w wakacje szczególnie brakowało.
Stary 2013-04-21, 11:43   #3197
ryba91
Zakorzenienie

jato sie dziwie, jak w takiej dziwnej rodzinie wyszedł na normalnego mój mąż. Oni tam mają takie dziwne zaady np . :
1.Wigilia -> cała rodzina się zjeżdza i każdy płaci ~stówe za wieczerze wigilijną, koło 21 wszyscy jadą do domu ew. jedna rodzina może tam zostać. - JA OD SWOJEGO DZIECKA NIE WZIELABYM ZLOTOWKI JEZELI ZAPRASZAM NA WIGILIE

2. Dzieci rodzi się w wieku 30-35 lat nie wcześniej
3. Na wielkanoc prezenty chowa się w ogródku za domem i każdy ich po śniadaniu szuka ( owszem, mama mi tak robiła jak miałam 5 lat- miała wtdy frajdę ale nie jak mam 22 )

4. Zaproszenie na grilla- każdy coś przynosi -ok, ale jak tłumaczę że mam ostatnie 6 zł w portfelu to nie kupie kiełbasy a wypłata za 3 dni- nie ma problemu, my tu mamy a potem wypominanie przez miesiąc

5. NIKT NIKOMU NIC NIE KUPUJE tylko dzieciom. wieczór przed wigilia powiedzieli że kupujemy sobie też ciekawe skąd mam to wziąść? ( każdemu kupiliśmy butelkę % i tyle )

a tak poza tym nie rozumiem ich toku myslenia, mój tż 18lat skończył tydzień przed wigilią- w wigilię został wyrzucony z domu bo jest dorosły a nie miał 115 zł składki- jeśc nie będzie.

no chyba mi troche ulżyło.
Stary 2013-04-21, 11:45   #3198
Anoula
Zakorzenienie

Ryba doskonale Cię rozumiem z rodziną mojego TŻ też są różne przeboje
Stary 2013-04-21, 11:46   #3199
_Peggy
Zakorzenienie

Hej Mamusie

Wstałam przed 1,5 godziny, zjadłam pyszne śniadanko (Tatuś w łóżku nas dokarmiał ) a teraz najchętniej znów poszłabym spać Strasznie nieprzytomna jestem.

Szczerze to poczytałam Was bardzo pobieżnie i... niewiele zrozumiałam

ryba91 Kochana na pewno żadna baba nie jest w stanie przekonać Twojego Mężczyznę że nie nadajesz się na Mamę. Przestań sie przejmować bo stresujesz maleństwo On wie najlepiej jaka jesteś i na pewno nie da Ci w kasze dmuchać.

--------------------------------------------
Tak sobie myślę... że jestem chyba jedną z niewielu która nie miała wcale plamień ani krwawień. I wcale mnie to nie cieszy... martwi mnie że i mnie to dopadnie
Stary 2013-04-21, 11:52   #3200
Anoula
Zakorzenienie

Żeby nie fatygować Pomadki z ciągłymi edycjami, zdecydowałam, ze poproszę ją tylko o danie linku do tego posta

Zbliżające się wizyty:
02.05.- _Peggy- g. 9:20 USG genetyczne
06.05.- paulinaizabela- g. 10:40 USG genetyczne
06.05.- Michalowa79- g. 8:15 wizyta z USG
06.05.- Messsuah- g. 18:00 wizyta z USG
06.05.- helutek1- g. ?? USG
07.05.- nena1984- g. 17:20 USG genetyczne
07.05.- koala19- g. 17:30 USG genetyczne
08.05.- babku- g. 10:00 USG genetyczne
08.05.- lubieolowki- g. ?? wizyta
08.05.- nemosek- g. ?? USG
09.05.- magalska- g. 11:00 wizyta
09.05.- majoka- g. 13:30 wizyta z USG
09.05.- maomami- g. 17:20 wizyta
10.05.- Trele_Morele- g. 8:40 USG połówkowe
10.05.- Antibia86- g. 15:30 wizyta z USG
10.05.- 24Kasiula- g. ?? wizyta
10.05.- nemosek- g. ?? wizyta
10/13.05.- niunia_20- g. ok. 16:00 wizyta z USG
13.05.- weronisiek88- g. 15:15 wizyta z USG genetycznym
13.05.- anulka2205- g. między 16-18 wizyta
13.05.- nena1984- g. 19:00 wizyta
14.05.- domii29- g. 10:00 wizyta
14.05.- Aagateczka87- g. 17:40 wizyta z USG
21.05.- ryba91- g. 8:00 wizyta z USG
21.05.- magalska- g. 14:15 USG
23.05.- Anoula- g. 19:45 wizyta z USG
24.05.- Mya1989- g. ?? wizyta z USG

Edytowane przez Anoula
Czas edycji: 2013-05-05 o 10:13
Stary 2013-04-21, 11:54   #3201
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Hej Mamusie

Wstałam przed 1,5 godziny, zjadłam pyszne śniadanko (Tatuś w łóżku nas dokarmiał ) a teraz najchętniej znów poszłabym spać Strasznie nieprzytomna jestem.

ryba91 Kochana na pewno żadna baba nie jest w stanie przekonać Twojego Mężczyznę że nie nadajesz się na Mamę. Przestań sie przejmować bo stresujesz maleństwo On wie najlepiej jaka jesteś i na pewno nie da Ci w kasze dmuchać.

Tak sobie myślę... że jestem chyba jedną z niewielu która nie miała wcale plamień ani krwawień. I wcale mnie to nie cieszy... martwi mnie że i mnie to dopadnie
Szkoda, była prośba do ciebie od jednej z dziewczyn ( niestety nie pamietam nicka), zebys wyjasnila o co chodzi z tym profesorem i USG, szczerze to mnie by tez to bardzo interesowalo

Stary 2013-04-21, 11:57   #3202
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Mamusie

No Peggy, chyba sobie jaja robisz toć to się cieszyć, że nie miałaś. Ja co prawda miałam, raz, jakąś plamkę, ale to pewnie na ten okres. Lanie dostaniesz

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-21, 11:59   #3203
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ja mam ten Sam problem , az szkoda gadac .. Do dzis jestem przekonana ze nie jedna szwagierka jest duzo gorsza niz tesciowa. Ja jeszcze nie spotkalam sie z opinia ze z dzieckiem nie dam sobie rady , ale wszystko przedemna. Slyszalam juz trzy rozne wersje dlaczego poronilam , oczywiscie z mojej winy , potem nie czekajac na okres zaszlam w ciaze I ze tym razem znowu panikje.A szkoda nerwow Rybko ) nawet jej nie powiedzielismy ze jedziemy dzis do lekarza , bo znowu by mi krwi napsula

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-04-21, 12:03   #3204
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny....tak nieśmiało pukam, ponieważ szukam wsparcia i pomocy.
Jestem w ciąży w 11 tygodniu i termin mam na 3.11.13 r. ale zaczynam schizować i za bardzo się wszystkim martwię i boję się, że coś jest nie tak. Przyjmiecie mnie do swojego grona?

Jasne ,że przyjmiemy... każda z nas się boi zresztą pewnie to już wyczytałaś więc nie jesteś jedyna

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 12:07   #3205
ryba91
Zakorzenienie

Peggy- nie martw się, bo od martwienia to głowa boli a od bólu głowy doopa rośnie
A tak poważnie to i to taki porządny za myślenie- ciesz się !!

Anoula- fajnie to zrobiłaś !

no to widzę że mamy ciekawy tydzień wizytowy

a tak poza tym trzeba pomyśleć będzie za jakieś 1 tysiąc postów nad tytpułem II częsci, czy taki sam tylko II część czy jakiś inny i będzie trzeba pomyśleć nad jakimś rozkładem pierwszej strony i trzeba zapytać pomadkę czy w II części będzie nas odwiedzać czy nie? czy też tak doraźnie..? bo bez sensu zcekać z wszelkimi edycjami nie wiadomo do kiedy
A może coś się stało!? dawno nie pisała, wczesniej chociaż dała znać ze wszystko ok.. a teraz..

dooopa mnie boli . MAM mega niewygodne krzesło hahaha

Trele- o której masz tą wizytę?
Stary 2013-04-21, 12:14   #3206
Trele_Morele
Zakorzenienie

Doopa Cie boli? To pewnie od myślenia wizyte mam o 12.30 czyli o waszej 13.30 za godzine z hakiem. Telepie sie juz metrem I tak Was czytam wlasnie Byle nie myslec , bo w srodku jestem klebkiem nerwow. Zaraz I tak znikne bo zacznie sie odcinek pod ziemia I nie bedzie zasiegu tak slyucham wogole ludzi I wszyscy tylko mowia I maratonie w Bostonie I zamachu , I ze dzis w Londynie jest maraton :O tylko tego mi dzis brakowalo..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-04-21, 12:14   #3207
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki
Jestem tu nowa, a postanowiłam dołączyć ponieważ to moja pierwsza ciąża i mam mnóstwo pytań, na które czasem ciężko uzyskać odpowiedź od bliskich
Jest to 13. tydzień, termin porodu wyznaczono mi na 29 październik.

Od razu zapytam Was, czy częste nerwobóle w klatce piersiowej, a co gorsze, w podbrzuszu (nie wiem jak inaczej określić ten rodzaj bólu, kłujące, ściskające, bardzo nieprzyjemne uczucie, ograniczające ruchy oddechowe i w ogóle jakiekolwiek poruszanie się) jest normalne w ciąży? I nie chodzi mi tu o bóle skurczowe macicy przy rozrastaniu się jej, bo już przerabiałam i też nie było przyjemnie
Do lekarza idę dopiero w środę, a bardzo się martwię, że coś złego się dzieje.
Witamy i gratulujemy nowej mamusi

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-04-21, 12:15   #3208
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Mnie też czeka w tym tygodniu kolejna wizyta, dokładnie w środę będzie nowe zdjęcie krokodylka do kolekcji
A co do krwawień, to też nic takiego u mnie się nie pojawiło i już raczej nie pojawi

Edytowane przez zwariowane-serduszko
Czas edycji: 2013-04-21 o 12:16
zwariowane-serduszko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 12:16   #3209
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:

nie zawsze są plamienia czy krwawienia, ja teraz nie mam (oby tak zostało) w poprzedniej ciązy tez nie, ani razu, chociaż lekarze mówili ze lada dzien będzie krwotok

ja to na mojego męza nie mogę narzekać, wiem ze jestem najważniejsza dla niego, róznie bywało, czasem mialam wrażenie ze nie jestem, trochę musialam po slubie go "ustawić" - żeby nie był na każde skinienie mamusi i teraz jest super
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 12:16   #3210
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majoka Pokaż wiadomość
Witam się nieśmiało
Jestem w 9tc, a termin mam na 20.11. To moja pierwsza ciąża i mam nadzieję, że wszystko będzie okej. Przeszłam już plamienia, muszę brać duphaston 3xdziennie, a na ostatniej wizycie po sprawdzeniu wyników badań wyszło, że mój poziom tsh sięga górnej granicy. Dostałam euthyrox i prawdopodobnie będę musiała być pod opieką endokrynologa. Ale zobaczymy jak to się wszystko ułoży. Jestem dobrej myśli.
Kolejna mamusia witamy serdecznie

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości