Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-21, 09:07   #3151
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

To na szczęście też już mam, w czwartek mam wizytę u lekarza prywatnego, który jeżeli okaże się rozsądniejszy niż moja dotychczasowa lekarka to już do Niego będę chodzić.
Wczoraj zjadłam prawie całego arbuza taką miałam chęć...a dzisiaj właśnie zastanawiam się czy nie kupić nowego.... więc całkowicie rozumiem winogrona.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 09:13   #3152
Mya1989
Zakorzenienie

Ja czekam na promocję, od 24 jest. Nie wydam za kg 5 zł, ale już mi ślinka na niego cieknie

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 09:17   #3153
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
edytte bardzo mi przykro, naprawdę nawet mi przeszło przez głowę dzis myśl, że chyba przestanę wchodzić na forum, bo ostatnio, co zaglądam to takie tragiczne info

wczoraj i dziś boli mnie brzuch, takie uczucie rozpierania od środka , wzięłam no spę ale nie przeszło, martwię się ...

W czwartek mam dopiero usg......długo

idę spać... oby ten ból przeszedł
A ja dziś nie budziłam się w nocy na siku , za to poszłam rano się wysikać i przez chwilę na sedesie miałam straszny ból pęcherza, zanim cokolwiek ze mnie wyleciało
A za chwilę kichnełam i dostałam strasznego skurczu w brzuchu
Ja dziękuję za takie poranne atrakcje

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dzięki Mya.

Poza tym bywam straszną jędzą i nie lubię trzymać języka za zębami. Z reguły mówie co myślę, nawet jeśli to nieprzyjemna krytyka. Ostrzegam .

.
A ja to lubię , też wolę napisać co myślę nię prowadzić jakąś przesłodzoną dyskusję, co mnie szybko nudzi

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
I tu zaczynają się schody...byłam u lekarza już 2 razy pierwszy raz prywatnie po prostu na usg dowiedzieć się czy rzeczywiście dwa paski to dzidzia- okazało się, że tak, wtedy lekarz powiedział, że ciąża pojedyńcza i że za wcześnie by stwierdzać czy coś jest nie tak ( ok 4 tyg.) więc wizyta państwowa u ginekologa- tam zrobiono mi badania cytologia wyszła źle (II gr) i mocz ( liczne bakterie) położna kazała łykać ziołowe tabletki przez tydzień i pić dużo wody, lekarz nie zalecił nic.
A problemem dla mnie jest to i martwię się, ponieważ mam wrażenie że bardzo źle znoszę ciążę ( pierwsze 2 miesiące były straszne: zawroty głowy, i częste wymioty, mulenie w żołądku) teraz już jest lepiej tak od tygodnia ale za to martwi mnie ból brzucha, potrafi mnie tak zakłuć, że aż się zwijam z bólu....mówiłam lekarce kazała łykać nospę. I sama nie wiem czy mam się martwić czy nie....

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------?
Witaj, ja miałam robione badanie cytologiczne chwilę przed tym jak się okazało że jestem w ciązy. Też grupa II, ale u mnie to normalne - mam problem z NIEUSTAJĄCYMI zapaleniami w tym miejscu

Miałam przepisany gynalgin, którego w końcu nie wykupiłam z tego całego zamieszania ciążowego ( chciałam skonsultować sprawę z lekarzem). Lekarz prowadzący powiedział mi za to, że w ciązy I i II grupa to to samo, i nic nie muszę z tym robić, no chyba żeby mnie swędziało itp, co innego jak by była grupa III wtedy by się tym zajmował

Dziewczyny a jeszcze mam do was pytanie, czy któraś miała teraz robiony posiew z pochwy/ badanie czystości?
Bo my niby jesteśmy do tego uprawnione, ale lekarz mi takiego badania nie zaproponował

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 09:25   #3154
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
A ja dziś nie budziłam się w nocy na siku , za to poszłam rano się wysikać i przez chwilę na sedesie miałam straszny ból pęcherza, zanim cokolwiek ze mnie wyleciało
A za chwilę kichnełam i dostałam strasznego skurczu w brzuchu
Ja dziękuję za takie poranne atrakcje

A ja to lubię , też wolę napisać co myślę nię prowadzić jakąś przesłodzoną dyskusję, co mnie szybko nudzi

Witaj, ja miałam robione badanie cytologiczne chwilę przed tym jak się okazało że jestem w ciązy. Też grupa II, ale u mnie to normalne - mam problem z NIEUSTAJĄCYMI zapaleniami w tym miejscu

Miałam przepisany gynalgin, którego w końcu nie wykupiłam z tego całego zamieszania ciążowego ( chciałam skonsultować sprawę z lekarzem). Lekarz prowadzący powiedział mi za to, że w ciązy I i II grupa to to samo, i nic nie muszę z tym robić, no chyba żeby mnie swędziało itp, co innego jak by była grupa III wtedy by się tym zajmował

Dziewczyny a jeszcze mam do was pytanie, czy któraś miała teraz robiony posiew z pochwy/ badanie czystości?
Bo my niby jesteśmy do tego uprawnione, ale lekarz mi takiego badania nie zaproponował
Ja miałam, ale wyniki poznam 30 dopiero

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-21, 09:25   #3155
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
edytte bardzo mi przykro, naprawdę nawet mi przeszło przez głowę dzis myśl, że chyba przestanę wchodzić na forum, bo ostatnio, co zaglądam to takie tragiczne info

wczoraj i dziś boli mnie brzuch, takie uczucie rozpierania od środka , wzięłam no spę ale nie przeszło, martwię się ...

W czwartek mam dopiero usg......długo

idę spać... oby ten ból przeszedł
Nawet tak nie myśl. Nie pozwalam. To ja źle robię, że pisze o tym i Was straszę. . Wy macie donosić i urodzić piękne, zdrowe dzieciaczki. Ja nie potrzebnie wchodzę i rozdrapuję swoje rany. Przepraszam wszystkie za siebie. Są odpowiednie strony dla takich dziewczyn jak. Trele dziękuje. Jeżeli będę potrzebowała wsparcia to się odezwę. Bardzo się z Wami zżyłam i trudno mi nie wchodzić i nie podczytywać co u was.
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 09:34   #3156
Asist22
Rozeznanie

Cześć Kabriela Takie zamartwianie nieczemu nie służy, a najbardziej Twojemu maleństwu, bo ono przecież czuje dokładnie to co Ty. Ja odkąd pamiętam mam gr II w cytologii. Raz miałam robioną czystość, ale to przed drożnością jajników. Oczywiście musiałam iść prywatnie bo nikt tego nie robił, nawet w szpitalu. A robili jeszcze w jednym miejscu, ale kosztowało to 120zł, a ja zapłaciłam 25zł. Wyszło wszystko ok. Nawet nie wiedziałam, że takie badanie istnieje.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Teraz pytanie z innej beczki. Dziewczyny jakie macie propozycje wyjazdowe na majówkę? Oprócz morza oczywiście. W tamtym roku byłam i dziękuję, nigdy więcej w maju
Stary 2013-04-21, 09:37   #3157
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Teraz pytanie z innej beczki. Dziewczyny jakie macie propozycje wyjazdowe na majówkę? Oprócz morza oczywiście. W tamtym roku byłam i dziękuję, nigdy więcej w maju
na pewno NIE polecam w długi weekend wybierać się do kopalni soli w Wieliczce, są to dni w roku, kiedy odwiedza nas najwięcej ludzi i są najdłuższe kolejki (mam nadzieję, że mnie z pracy nie wyrzucą za zły PR)
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 09:37   #3158
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Ja miałam, ale wyniki poznam 30 dopiero
Fajnie , ja muszę zagadac o to mojego lekarza

Stary 2013-04-21, 09:42   #3159
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
na pewno NIE polecam w długi weekend wybierać się do kopalni soli w Wieliczce, są to dni w roku, kiedy odwiedza nas najwięcej ludzi i są najdłuższe kolejki (mam nadzieję, że mnie z pracy nie wyrzucą za zły PR)
Dziękuję za miejsce do którego nie jechać. Zmniejsza się ilość miejsc w które możemy pojechać. Mam nadzieję, że gdzieś pojedziemy, bo już mam dość siedzenia w domu W dodatku sama No nie przepraszam nie sama, z kocurkiem i trzema psami. Ale ileż można z nimi gadać o tym samym
Stary 2013-04-21, 09:44   #3160
Mya1989
Zakorzenienie

Ja mieszkam nad morzem i wcale sie nie dziwię, że nikt nie chce tutaj przyjechać

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-21, 09:44   #3161
Taszanta
Zakorzenienie

[
Cytat:
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

My jedziemy do Krakowa, to znaczy TZ mnie zmusił, bo mi się nie chce nigdzie jezdzić, nawet wyprawa do spożywczego czasami mnie teraz męczy

Cytat:
Hehe, ale się uśmiałam. Bo właśnie też planowalam zahaczyć o Wieliczkę, to znaczy żeby pokazać TŻ, bo ja byłam na jakiejś imprezie z pracy ostatnio 1,5 roku temu. A czy tam w ogole można wchodzić bez wcześniejszej rezerwacji? To znaczy przyjechać, stanąć w kolejce i zjechać? Bo jakoś nie znalazłam info na stronie.

Stary 2013-04-21, 09:58   #3162
Kabriela
Zadomowienie

Ja w tym roku ponownie odwiedzę Częstochowę, mam tam Teściów. Polecam Jurę Krakowsko- Częstochowską jeżeli tylko będzie piękna pogodna to pochodzić sobie jest genialnie. Można zamieszkać w jakimś agroturystycznym domku i codziennie organizować sobie małe wyprawy. Zależy jak kto lubi spędzać czas...
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:01   #3163
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
[

My jedziemy do Krakowa, to znaczy TZ mnie zmusił, bo mi się nie chce nigdzie jezdzić, nawet wyprawa do spożywczego czasami mnie teraz męczy

Hehe, ale się uśmiałam. Bo właśnie też planowalam zahaczyć o Wieliczkę, to znaczy żeby pokazać TŻ, bo ja byłam na jakiejś imprezie z pracy ostatnio 1,5 roku temu. A czy tam w ogole można wchodzić bez wcześniejszej rezerwacji? To znaczy przyjechać, stanąć w kolejce i zjechać? Bo jakoś nie znalazłam info na stronie.
Oczywiście, że można, to sie nazywa zwiedzanie dla turystów indywidualnych. Ale w weekend majowy trzeba się liczyć ze staniem 3 h w kolejce, teoretycznie z samego rana i po południu powinno być lżej, ale na to gwarancji też nie daje. Jakby któraś z Was się jednak wybrała to może akurat w pracy będę hehe.
Stary 2013-04-21, 10:02   #3164
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Dziewczyny.
NA tym wątku jestem nowa. O tym, że zostanę mamusią w 100% wiem od 8 marca, kiedy widzieliśmy bijące serduszko. Testy robiłam ok. tyg. wcześniej, ale jakoś trudno było mi uwierzyć. O dzidzię staraliśmy się ponad rok, udało się po badaniu drożności jajowodów. Na wizytę z założeniem karty idę w czwartek, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Czy wy już robiłyście te wszystkie badania? Można je zrobić jednym dniem? Co do mojego samopoczucia to jest różnie, zależy chyba od pogody. ostatnio boli mnie żołądek, nie mam prawie na nic ochoty. Jak tyko o czymś pomyślę już mi się robi niedobrze i wiem, że tego nie przełknę. Jak narazie najlepiej wchodzi mi sok pomarańczowy i banany.
Witam nową mamusię!

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Wiem, że użalanie nic nie da, trzeba żyć dalej. Mój aniołek zostanie zemną w moim sercu. Nie chcę kolejnego dziecka, bo nie dam rady przejść tego drugi raz. Dziękuję wszystkim za słowa otuchy a szczególnie podziękowania składam jednej was ( ta osoba będzie wiedziała). Bardzo mi pomogłaś.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Ze wszystkimi z was się zżyłam. Dziękuję za wszystkie chwile.

Cytat:
To ja proponuję, żeby dziewczyny, które chcą być w kalendarzy podesłały mi PW z datami to tak póki co, później postaram się ogarniać to na bieżąco z wątku, ale teraz chyba się nie przekopię przez ostatnie kilkanaście z stron w poszukiwaniu Waszych dat, a nie chciałabym nikogo pominąć
Ja wizytuję jutro więc za moment się do zdezaktualizuje. Wyślę PW jak bedę znała kolejna datę. Teraz faktycznie ciężko będzie to wrzucać do pierwszego postu jak Pomadka jest sporadycznie, ale już niedługo dobijemy do 5000 i zaczynamy od nowa

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dzięki Mya.

Tak w ogóle to wszyscy jeszcze śpią? Za rok o tej porze będziecie jak skowronki dawno .
trafne!

Cytat:
Cześć dziewczyny....tak nieśmiało pukam, ponieważ szukam wsparcia i pomocy.
Jestem w ciąży w 11 tygodniu i termin mam na 3.11.13 r. ale zaczynam schizować i za bardzo się wszystkim martwię i boję się, że coś jest nie tak. Przyjmiecie mnie do swojego grona?
Witaj! Nie martw się na zapas, zobaczysz co powie ten nowy lekarz. Ta II grupa cyto to wg skali pap. chyba? Nie miałaś oceny wg tych nowych wytycznych (LSIL, HSIL, CIN-1 itd)?
U mnie już mniej więcej od roku złe wyniki potwierdzone dwukrotnie kolposkopią i badaniem patomorfologicznym. LSIL, CIN-1 i polipy jeśli Wam to coś mówi. W związku z ciążą takich zmian się nie rusza, tylko bacznie obserwuje najlepiej kolposkopowo. Mam nadzieję, że się cofną. Mam wspaniałą lekarkę i wierzę, że nic nam nie grozi. Dziewczyny najważniejsze jest mieć świadomość, że coś się dzieję i obserwowac.

U nas dzisiaj piękne słoneczko ale wieje strasznie. Zaraz jedziemy na zakupy a potem na szybko obiadek trzeba ugotować. Po drodze wyciągnę tż'ta do maca na loooody! Miłego dnia mamusie!

Denerwuję się jutrzejszym USG. Duży wpływ mają na to ostatnie smutne wieści od dziewczyn..

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:10   #3165
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cześć Mamuśki
Jestem tu nowa, a postanowiłam dołączyć ponieważ to moja pierwsza ciąża i mam mnóstwo pytań, na które czasem ciężko uzyskać odpowiedź od bliskich
Jest to 13. tydzień, termin porodu wyznaczono mi na 29 październik.

Od razu zapytam Was, czy częste nerwobóle w klatce piersiowej, a co gorsze, w podbrzuszu (nie wiem jak inaczej określić ten rodzaj bólu, kłujące, ściskające, bardzo nieprzyjemne uczucie, ograniczające ruchy oddechowe i w ogóle jakiekolwiek poruszanie się) jest normalne w ciąży? I nie chodzi mi tu o bóle skurczowe macicy przy rozrastaniu się jej, bo już przerabiałam i też nie było przyjemnie
Do lekarza idę dopiero w środę, a bardzo się martwię, że coś złego się dzieje.
zwariowane-serduszko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:10   #3166
majoka
Raczkowanie

Witam się nieśmiało
Jestem w 9tc, a termin mam na 20.11. To moja pierwsza ciąża i mam nadzieję, że wszystko będzie okej. Przeszłam już plamienia, muszę brać duphaston 3xdziennie, a na ostatniej wizycie po sprawdzeniu wyników badań wyszło, że mój poziom tsh sięga górnej granicy. Dostałam euthyrox i prawdopodobnie będę musiała być pod opieką endokrynologa. Ale zobaczymy jak to się wszystko ułoży. Jestem dobrej myśli.
majoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:14   #3167
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki
Jestem tu nowa, a postanowiłam dołączyć ponieważ to moja pierwsza ciąża i mam mnóstwo pytań, na które czasem ciężko uzyskać odpowiedź od bliskich

Od razu zapytam Was, czy częste nerwobóle w klatce piersiowej, a co gorsze, w podbrzuszu (nie wiem jak inaczej określić ten rodzaj bólu, kłujące, ściskające, bardzo nieprzyjemne uczucie, ograniczające ruchy oddechowe i w ogóle jakiekolwiek poruszanie się) jest normalne w ciąży? I nie chodzi mi tu o bóle skurczowe macicy przy rozrastaniu się jej, bo już przerabiałam i też nie było przyjemnie
Witaj
Ja nie mam takich nerwobóli, za to strasznie nerwy mi działają i aż brzuch mnie od tego boli ;/

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez majoka Pokaż wiadomość
Witam się nieśmiało
Jestem w 9tc, a termin mam na 20.11. To moja pierwsza ciąża i mam nadzieję, że wszystko będzie okej. Przeszłam już plamienia, muszę brać duphaston 3xdziennie, a na ostatniej wizycie po sprawdzeniu wyników badań wyszło, że mój poziom tsh sięga górnej granicy. Dostałam euthyrox i prawdopodobnie będę musiała być pod opieką endokrynologa. Ale zobaczymy jak to się wszystko ułoży. Jestem dobrej myśli.
Siemka
trzymam kciuki za to, aby wszystko bylo dobrze z fasolką
Ale piękne włosy w avku masz

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-21, 10:17   #3168
00anulka00
Zadomowienie

wczoraj byłam nad jeziorem, prawie cały dzien zleciał, wróciliśmy padnięci

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ktos kiedys pytal o zdjecie mojego diabła Antosia wiec dodaje [/ATTACH]
super kochany psiaczek, proszę dać buzi od cioci

Cytat:
Witajcie bardzo ciężko jest mi Was czytać wiedząc, że nie jestem już mamą listopadową. Mojego maleństwa nie ma już od tygodnia zemną. Chce mi się płakać... wiem, że nic to nie pomoże ale jestem taka rozbita. Nie jestem wstanie myśleć o kolejnej ciąży. Zamierzam wrócić jak najszybciej do pracy i nie myśleć o tym co się stało.
przytulam Cie, kiedys tez podczytałam "swój stary wątek" ale jak czytalam o kopniach to bylo mi jeszcze gorzej

Cytat:
Już jestem po szpitalu miałam łyżeczkowanie dzisiaj rano.
ciesze sie, ze chociaz szybko Cie wypuscili, mnie trzymali 24h, a ogólnie przed zabiegiem kilka dni i to byl dla mnie hororr - słyszalam na ścianą KTG, widzialam kobiety w ciązy

witam wszystkie nowe przyszłe mamy
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:19   #3169
Asist22
Rozeznanie

Witam nowe Mamusie. Ja też tu jestem od wczoraj I tez jest to moja pierwsza ciąża. Na razie takich przypadłości nie mam, dwa razy zdarzyły mi się mocniejsze skurcze, ale zaraz minęły. Na pewno wszystko będzie dobrze, bo przecież nie może być źle
Stary 2013-04-21, 10:19   #3170
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Witaj
Ja nie mam takich nerwobóli, za to strasznie nerwy mi działają i aż brzuch mnie od tego boli ;/
U mnie właśnie pojawiają się w czasie nerwów, a że ostatnio jest ich sporo, to występują często i intensywnie..
Stary 2013-04-21, 10:20   #3171
Trele_Morele
Zakorzenienie

Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Cześć Mamuśki

Tak czytam I czytam I nie Wiem czy te twoje uciski w brzuchu to nie to co nie pokoi mnie ostatnie dwa dni? To tak jest , ze ciaza to taki odmienny stan, kiedy czasem ciezko jest opisac co Ci dolega I ciezko zrozumiec ciezarna, bo kazda czuje po swojemu. Jak sie dowiem co u mnie to dam Ci znac Wogole to czesc I pozostalym mamuska takze . Ja sie wlasnie obudzilam, szybki prysznic I ruszam. Prawie 2h metrem przedemna! Jestem przerazona i nie wyspana bo wczoraj do pozna ogladalismy boks Dzis pierwszy raz snilo mi sie malenkie dziecko , chlopczyk

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:21   #3172
majoka
Raczkowanie

Cytat:
Siemka
trzymam kciuki za to, aby wszystko bylo dobrze z fasolką
Ale piękne włosy w avku masz
Dziękuję. To akurat zdjęcie z zeszłego roku, aktualnie są ciemniejsze i z rudą poświatą. Odrosty na jasnych włosach potrafią doprowadzić do szału
A co do bobasa to nie ma innej opcji, jak szczęśliwe zakończenie
majoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:21   #3173
Anoula
Zakorzenienie

Witam nowe Mamusie.

Jejku jakie Wy już jesteście zaawansowane w tych ciążach, ja dopiero 6 tydzień :x
Stary 2013-04-21, 10:27   #3174
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Witam nowe Mamusie.

Jejku jakie Wy już jesteście zaawansowane w tych ciążach, ja dopiero 6 tydzień :x
A tam, zaawansowane :P U mnie co prawda pojawia się już po woli większy brzuszek, ale nie czuję się jeszcze zaawansowana
Stary 2013-04-21, 10:28   #3175
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Witam nowe Mamusie.

to my pewnie jakos podobnie
Stary 2013-04-21, 10:33   #3176
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
to my pewnie jakos podobnie
Na kiedy masz termin?
Stary 2013-04-21, 10:33   #3177
pszczolka30
Raczkowanie

Cześć Podczytuje Was od jakiegoś czasu i wreszcie postanowiłam skrobnąć parę słów.
Według OM jestem w 11 tygodniu. Czekam z niecierpliwością na USG, które będę miała 25.04 i już zaczynam się martwić czy wszystko będzie w porządku. Niestety trzy razy poroniłam. Ta ciąża też jest podwyższonego ryzyka ( z samego początku miałam plamienia) biorę Duphaston 3 razy dziennie. Pocieszam się tylko, że dotrwałam do 11 tygodnia, ponieważ poprzednie ciążę obumierały w 6-7 tygodniu.

3 Aniołek
26.04.2013 -

2 Aniołki
"Każde marzenie dane jest nam wraz z mocą potrzebną do jego spełnienia".
pszczolka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 10:36   #3178
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Na kiedy masz termin?
dokładnie nie wiem, lekarz przy najbliższej wizycie mi powie cos wiecej, ale póki co koncówka grudnia

Cytat:
Napisane przez pszczolka30 Pokaż wiadomość
Cześć Podczytuje Was od jakiegoś czasu i wreszcie postanowiłam skrobnąć parę słów.
Według OM jestem w 11 tygodniu. Czekam z niecierpliwością na USG, które będę miała 25.04 i już zaczynam się martwić czy wszystko będzie w porządku. Niestety trzy razy poroniłam. Ta ciąża też jest podwyższonego ryzyka ( z samego początku miałam plamienia) biorę Duphaston 3 razy dziennie. Pocieszam się tylko, że dotrwałam do 11 tygodnia, ponieważ poprzednie ciążę obumierały w 6-7 tygodniu.
trzymamy kciuki
Stary 2013-04-21, 10:37   #3179
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
I tu zaczynają się schody...byłam u lekarza już 2 razy pierwszy raz prywatnie po prostu na usg dowiedzieć się czy rzeczywiście dwa paski to dzidzia- okazało się, że tak, wtedy lekarz powiedział, że ciąża pojedyńcza i że za wcześnie by stwierdzać czy coś jest nie tak ( ok 4 tyg.) więc wizyta państwowa u ginekologa- tam zrobiono mi badania cytologia wyszła źle (II gr) i mocz ( liczne bakterie) położna kazała łykać ziołowe tabletki przez tydzień i pić dużo wody, lekarz nie zalecił nic.
A problemem dla mnie jest to i martwię się, ponieważ mam wrażenie że bardzo źle znoszę ciążę ( pierwsze 2 miesiące były straszne: zawroty głowy, i częste wymioty, mulenie w żołądku) teraz już jest lepiej tak od tygodnia ale za to martwi mnie ból brzucha, potrafi mnie tak zakłuć, że aż się zwijam z bólu....mówiłam lekarce kazała łykać nospę. I sama nie wiem czy mam się martwić czy nie....
W poniedziałek mam usg i po prostu z jednej strony się cieszę, bo pewnie zobaczę coś więcej niż za pierwszym razem ale z drugiej strony na serio nie wiem czy powinnam tak odczuwać bóle brzucha....zdaję sobie sprawę że narządy się troszkę przesuwają że mi się tam powiększa mieszkanie na dzidzię i takie tam ale czy to powinno boleć do takiego stopnia by nospę łykać?
Taki urok ciąży, jedne zamulają inne wymiotują jeszcze inne śpią a co do bóli.. ja miałam tak na samym początku że nawet przejść krok to był wyczyn, myślałam że umrę, do tego doszły ogromne zaparcia, nie do wytrzymania, i w czasie tych bóli brałam nospę a na zaparcia jadłam kiwi Dobrze że jutro wizyta, zobaczysz będzie wszystk ook!
Cytat:
Cześć Mamuśki

Heeej! Ja Ci powiem tak, ja mam nerwobóle ale są one związane i z chorobą serca i ogólnie faktem że bardzo często się denerwuje czasem nawet doprowadzam się do takiego stanu że talerzami rzucam takie bóle w podbrzuszu też miałam ale wzięłam nospe i przeszło, czasem jeszcze gdzieś poczuję ale sądze ze to rozciągająca się macica i inne narządy
Cytat:
Napisane przez majoka Pokaż wiadomość
Witam się nieśmiało
Hej!

kiedy masz następną wizytę? Powiedzieliście już komus o dzidzi? ;D
Stary 2013-04-21, 10:39   #3180
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
dokładnie nie wiem, lekarz przy najbliższej wizycie mi powie cos wiecej, ale póki co koncówka grudnia
Ja według USG połowa grudnia, w czwartek na wizycie pan doktor ma to potwierdzić.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości