|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D
Cytat:
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Na patelni juz placek owsiany
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
A ja przestałam chyba tolerować jajka na miękko, które uwielbiam. Wczoraj zjadłam i miałam takie nieprzyjemne uczucie na żołądku i to któryś raz z kolei. A jajeczka mam wsiowe
![]() No i dziś w końcu przestał boleć mnie brzuch W ogóle a propo jedzenia w szpitalu. Mąż upiekł nam pierś z kurczaka, żebyśmy miały jako wędlinka na kanapki. A przyszła pielęgniarka i mówi, że dziecku to tylko gotowane, a nie pieczone ( ) (nie wiem skoro ona gardło a nie brzuch miała chore ), po czym przyniosły na kolacje super mielonke
|
|
|
|
#3094 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki bardzo za odpowiedź
![]() Ten sprzęt to jest to, co z przodu w linku, z boku jest skośna ławka (?) do brzuszków, z drugiego takie coś do mięśni brzucha - podciąga się nogi do góry, i z tyłu można robić przysiady z obciążeniem albo dostawić regulowaną na wysokość ławkę i ćwiczyć ręce. Oprócz tego sztangi z różnym obciążeniem, dwie ławki (w sensie do leżenia i wyciskania), hantelki plastykowe i regulowane, tylko nie pamiętam, czy co 2 czy 1 kg (sprawdzę w poniedziałek). No i bieżnie, rowerki, w tym jeden, na którym się półleży - z oparciem, inny taki, co "ciężko" chodzi, skakanka, twister - płaski, bez tych gum (?) do trzymania rękami. Chyba tyle. Pytam o siłowe w domu, bo wiem, że np. niedługo w jednym tygodniu raczej nie będę miała możliwości pójścia na siłownię =( A w wakacje to już koniecznie muszę zorganizować coś sobie w domu. Piłka gimnastyczna i regulowane hantelki są jakieś specjalne czy można kierować się wyłącznie ceną? ![]() Zuzka... Widziałam kilka filmików i wiem, że bym ich nie zrobiła - chodzi głównie o skakanie, np. takie że trzeba podpierając się rękami o podłogę wyrzucać nogi do tyłu i do przodu. Ale poszukam czegoś łatwiejszego na początek i nadającego się do zrobienia w mieszkaniu :p Aha, jeszcze 1-2 dni w tygodniu nie ćwiczyłam zupełnie nic, nawet z tych filmików. Edytowane przez nolose Czas edycji: 2013-04-20 o 09:12 |
|
|
|
#3095 |
|
Rzabbocop
|
W ćwiczeniach nie chodzi o kierunek góra dół, czy prawo lewo
ale o wielkość mięśniIm większe mięśnie ćwiczymy tym lepsze odpowiedź hormonalna. Jak na początek przećwiczymy te duże, to małe potem też skorzystają a jak zaczniemy od małych to na początku pod względem hormonalnym nic albo bardzo niewiele się dzieje. Mięśnie pośladków i ud są największe, następna w kolejności jest przepona
|
|
|
|
#3096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
szczuje facetow na endo fitnesskami
jeszcze zaden nie powiedział że brzydkie ![]() http://musculardevelopment.pl/galeri...mp-2013-minsk/ ![]() mało która ma tam krate na brzuchu do tego trzeba miec chyba gen
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-04-20 o 11:49 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-04-20 o 11:57 |
|
|
|
#3100 |
|
Zadomowienie
|
no patrz, w życiu bym nie powiedziała że to Ty stałaś po mojej lewej stronie
|
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
13 musi wygrać
|
|
#3102 |
|
Zadomowienie
|
mnie tylko zastanawia dlaczego co niektóre z tych kobiet nie mają praktycznie wcale widocznych mięśni brzucha, albo tylko lekki zarys. Czuję że jakby mi się chciało zrobić małą redukcje i się odtłuścić to bym miała bardziej wyrzeźbiony sześciopak niż one
|
|
|
|
#3103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piłka gimnastyczna powinna być odpowiedniego rozmiaru, dostosowana do Twojego wzrostu, czyli: Mniej niż 154cm - 45cm średnicy 155cm - 172cm - 55cm 173cm - 189cm - 65 cm Powyżej 190cm -75cm Co do hantelek, to regulowane najlepiej żeliwne (mniejsze, ale droższe) lub bitumiczne (większe, ale tańsze). Dobrze, żeby miały dość różnorodne wagowo talerze i na początek raczej mniejsze wagowo, łatwiej wtedy będzie Tobie manewrować obciążeniem w ćwiczeniach. Co do Zuzki, ona ma teraz ponad 60 filmików, więc jest z czego wybierać. Nie wszystkie są takie mocno akrobatyczne, z jakimś fikuśnymi ćwiczeniami Jest trochę takich podstawowych. W wątku o Zuzce były rozpiski jakiego rodzaju są określone treningi.
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Te z bikini nawet jeszcze biusty mają
|
|
#3105 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję bardzo, bardzo za pokierowanie mną
![]() Jako że jednak trochę na tę siłownię chodziłam, to pomyślałam o dwóch ćwiczeniach na każdą grupę – dobrze? Robiłam wszystkiego po trzy obwody – zachować? Tylko że nie robiłam 15 powtórzeń, bo np. rozpiętki w siadzie dawałam radę tylko 6 (na najmniejszym obciążeniu...), ale bez obciążenia „latały” mi ręce. Tak więc jak najlepiej zrobić z seriami i powtórzeniami? NOGI/POŚLADKI 1. Prostowanie nóg w siadzie. 2. Sumo squats. (byłoby po raz pierwszy) KLATKA 3. Rozpiętki w siadzie na maszynie. 4.Wyciskanie sztangielek w leżeniu na ławce poziomej. (też nigdy nie robiłam) PLECY 5. Ściąganie rączki/drążka wyciągu górnego w siadzie szerokim uchwytem. (chyba robiłam to źle, tzn. za nisko ściagałam) 6. Podciąganie końca sztangi w opadzie (lepiej drążek sztangi typu „T” czy równoległy?) lub Podciąganie sztangielki w opadzie (drugiego nigdy nie robiłam) RAMIONA (tu mam problem: albo sztanga, której obawiam się, że nie podniosę, albo takie ćwiczenia z hantelkami, które mogę robić, za bardzo przechylając się w bok) 7. Uginanie ramion ze sztangą stojąc podchwytem (chyba jest sztanga łamana, oby) 8. Uginanie ramion podchwytem stojąc – z rączką wyciągu RĘCE (biceps, triceps) <-- to jest w tym atlasie w ćwiczeniach ramion, o ile dobrze patrzę Dołożyć coś na barki – myślałam o wyciskaniu sztangielek czy unoszeniu ramion w przód ze sztangielkami? A łydki, np. wspięcia na palce w staniu i brzuch, np. skłony boczne? Ile w ogóle najlepiej rodzajów ćwiczeń dać? Tak w ogóle to albo unoszenie sztangielek bokiem w górę robiłam źle, tzn. wyprostowane plecy i ręce, albo to jeszcze inne ćwiczenie? Potem pokombinuję z ćwiczeniami bez sprzętu lub tylko z hantelkami – tak rezerwowo, poszukam też jakiejś nadającej się dla mnie Zuzki.. |
|
|
|
#3106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trening 1: Przysiad klasyczny Rozpiętki w siadzie na maszynie (ew. rozpiętki w leżeniu na ławce poziomej) Ściąganie drążka wyciągu górnego w siadzie do klatki Wyciskanie sztangielek stojąc Uginanie ramion ze sztangielkami Uginanie francuskie sztangielek stojąc Trening 2: Wykroki Wyciskanie sztangielek leżąc Wiosłowanie sztangielką Podciąganie sztangielek wzdłuż tułowia Uginanie ramion uchwyt młotkowy Pompki w podporze tyłem Tydzień 1-2: 2 obwody x 15 powt. 3-4: 3x15 5-6: 3x12 7-8: 4x10 Nie wiem ile kg ma gryf do sztangi, który masz tam do dyspozycji, dlatego pisałam, żeby ćwiczenia wykonywać ze sztangielkami, bo na początek może być łatwiej robić z lżejszymi sztangielkami ![]() Co do brzucha, to on i tak ćwiczy podczas takiego treningu. Jeśli jednak chcesz jeszcze coś dodatkowo, to można jakieś mini obwody,np.: Zestaw 1: Unoszenie nóg w leżeniu na ławce skośnej Skłony boczne ze sztangielką Spięcia brzucha Zestaw 2: Nożyce Skłony boczne w leżeniu Scyzoryki Wtedy 2-3 obwody, po 20-25 powtórzeń. Rzabba, jak zajrzysz to skontroluj czy nie namieszałam
|
|
|
#3107 |
|
Rzabbocop
|
Po zrobieniu setek makijaży przez ostatnie dwa dni i jeszcze brykaniu na scenie mój musk nie pracuje ale wygląda ok
Tygrysku możesz rzucić okiem na FB
|
|
|
|
#3108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajowe
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Jesc
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3110 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3112 |
|
Raczkowanie
|
A u mnie placek jaglany z tygryskowego bloga w wersji na ostro (nooo.. pół placka). Mniam. Zdycham
|
|
|
|
#3113 |
|
Rozeznanie
|
Ok, nie wiem aż tyle, więc mam nadzieję, że to, co zaproponowałaś, jest w porządku.
Sama napisałam przysiady sumo, bo wydaje mi się, że łatwiej je wykonać poprawnie, bo nogi czy kolana nie chodzą w przód i w tył, a mam problem właśnie z ich utrzymaniem - tak bo sobie stały w miarę nieruchomo. Uginanie ramion ze sztangielkami - tu proszę o wyjaśnienie, ponieważ jedna nauczycielka WF mi powiedziała, że lepiej robić podobne ćwiczenia dwoma rękami naraz, to wtedy jest mniejsze prawdopodobieństwo przechylania się na boki i to do mnie przemawia. Jak z tym jest? Uginanie francuskie sztangielek stojąc - to to samo co "wyciskanie"? Uginanie ramion uchwyt młotkowy - nie mogę tego znaleźć, to to samo co uginanie przedramion? Jak coś to robić na stojąco czy na siedząco? Pompki w podporze tyłem - raczej nie znajdę takich dwóch przedmiotów do podparcia się. I jeszcze pytania: co jest nieprawidłowego w tych ćwiczeniach, które zaproponowałam? Nie to, że się rzucam czy coś takiego, po prostu chciałabym wiedzieć Bo to były takie, które robiłam albo takie, które zapamiętałabym po nazwie, jak wykonać, bo na razie to dla mnie czarna magia ![]() Hipotetycznie, jak bym zaczęła ćwiczyć zamiast tego w domu np. po trzech tygodniach, to te nowe zestawy bym robiła całkiem od początku i tak jakby tamte by się "nie liczyły"? I co z tymi dniami po kolei? Nie chcę przesadzić w żadną stronę, więc pon., śr., czw. będą znośne? |
|
|
|
#3114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3115 |
|
Rozeznanie
|
Jak już będę sławna i bogata, to na pewno o Tobie nie zapomnę ;] Tyle informacji, że aż nie wiem, jak podziękować.
![]() Tylko że mam jeszcze więcej pytań: jeśli chodzi o te zestawy na brzuch, robić je pomiędzy innymi ćwiczeniami? Wszystkie w jednym ciągu? I w ogóle robić 2 serie każdego ćwiczenia i potem następne czy najpierw po jednej serii każdego i znowu to samo? Co by się nadawało na ten czwartek? Zależy mi na skuteczności, ale na moje niezbyt zaawansowane wytrenowanie ![]() W pozostałe dni w ogóle porzucić te ćwiczenia z Mel B. i Tiffany Rothe (ona są na jedną partię ciała, ale robię różne)? Wystarczą "lepsze" 3 dni w tygodniu jako że liczy się nie ilość, a jakość? I jeszcze sprawa rozgrzewki: dotychczas robiłam po prostu ok. 10 minut rowerka. Nadaje się to? A aeroby, też na rowerku, po ćwiczeniach, ~20min. są w porządku? Czy powinno być ich więcej albo w ogóle coś zmienić? Czy uginanie ramion ze sztangielkami to przypadkiem nie to samo, co uginanie ramion chwytem młotkowym? Edytowane przez nolose Czas edycji: 2013-04-21 o 13:28 |
|
|
|
#3116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3117 |
|
Rozeznanie
|
Ok, zrobię obwodowo, ulepszę rozgrzewkę i potem nie będzie aerobów.
Nie mogę się przekonać do Zuzki, wszystko wydaje mi się zbyt trudne, a najbardziej takie ćwiczenie, gdzie się wyskakuje w górę z poziomej pozycji na podłodze.. No ale poszukam czegoś albo zrobię bez tego. Z tym, że tylko Zuzka się nadaje? Te zestawy na konkretne partie są całkiem bez sensu? Chodzi też o to, że ona ma sporo skakania, a ja to robię w domu bez butów, więc preferuje takie bardziej "statyczne". A jest sens skakać na skakance? - chciałabym to w celu poprawy kondycji no i ogólnie chyba właśnie nawet to lubię. Tylko potem mnie przez trzy dni nogi bolą, nawet po 100 skokach Może coś w stylu challenge'ów, że dodawałabym stopniowo - dobre by było?No i co do tych innych ćwiczeń, to tak pytam, bo dotychczas ćwiczyłam 3 razy w tyg. na siłowni i w domu ze dwa dni, dlatego jeszcze mam obawy, czy 2 x siłownia + coś 1 raz wystarczy (chyba takie głupie przekonanie o wartości czasu spędzonego na ćwiczeniach - że jednak więcej byłoby skuteczniej Aha, mogę jeszcze siłowy robić w sobotę, tylko że to by było w domu. Ze sprzętu mam tylko 1 hantelkę: gryf + dwa obciążenia po 2 kg Można robić trzy różne zestawy?Co do tych zestawów na brzuch: unoszenie nóg w leżeniu na ławce skośnej - nie wiem, czy będę miała się czego trzymać, mogę to czymś zastąpić, np. nożycami z drugiego zestawu? Edytowane przez nolose Czas edycji: 2013-04-21 o 17:44 |
|
|
|
#3118 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie do tych które robiły zakwas żytni. Wybrałam ten przepis: http://pracowniawypiekow.blogspot.co...-po-kroku.html. I jak zrobię już tą miksturę i co 24 h mam brać z niej 100 gram i dosypywać do tego mąkę z wodą to co z resztą tej mikstury która zostanie? mam codziennie brać to 100 gram i resztę wywalać? przy tym ile tam tego jest pół szklanki to bardzo mało więc szkoda trochę wyrzucać. Czy mogłabym dodawać nie 100 gram mąki co dzień tylko powiedzmy 300 i nie rozdzielać tej mikstury tylko mieszać z całością i wtedy wyjdzie więcej zakwasu?
|
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robiłam tak, że dosypywałam mąki i wody do całości, w trakcie tych dni co czekasz nie wiem czemu tutaj jest akurat 100g z dnia poprzedniego
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-04-21 o 18:39 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.

) (nie wiem skoro ona gardło a nie brzuch miała chore