Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-21, 16:43   #151
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Dziewczyny, polecacie jakiś samoopalacz albo balsam brązujący, po którym nie będę capić jak skunks ? Myślałam o rajstopach w sprayu Sally Hansen, ale to tylko na nogi i na dodatek po myciu od razu schodzi
Jeśli chodzi o samoopalacze to radze unikać w ich składzie składnika jakim jest dihydroksyaceton (DHA) - mówiąc kolokwialnie odpowiedzialny jest za "smród" kosmetyku, ale najgorszym jest to , że może utleniać się do formaldehydu i podrażniać oraz wysuszać skórę.
Ten składnik odpowiedzialny jest za bardzo szybkie powstawanie opalenizny i tu uwaga - czasem producenci "zapominają" napisać że produkt zawiera DHA, jednak jeśli reklamują produkt hasłami o błyskawicznej opaleniźnie to jest równoznaczne z DHA w składzie kosmetyku.

Polecam szukać samoopalaczy zawierających erytrulozę, sa bezpieczniejsze, opalenizna pojawia się później (po około 24h), ale jest trwalsza, bardziej brązowa niż pomarańczowa oraz nie pachnie tak brzydko

Producenci czasem łączą te dwa składniki, takich połączeń należy się również wystrzegać
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 16:47   #152
carpaibex
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Uwierz mi, że ja znam wszystkie nazwy chemiczne, procesy utleniania i zastosowanie. Chodzi mi o konkretne produkty, które stosowałyście i możecie mi je polecić

Oo, Madzia, widzę że już podlinkowałaś. Wielkie dzięki, przyjrzę się (z tego co widzę na KWC i tak dziewczyny narzekają na zapach typowy dla DHA)

Edytowane przez carpaibex
Czas edycji: 2013-04-21 o 16:53
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 16:58   #153
lleenka
Rozeznanie

Też witam się w nowym wątku

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość
Melduję się w nowej części

Kochane od dzisiejszego popołudnia oficjalnie Klusek stał się członkiem naszej rodziny

Odbyliśmy już pierwszy spacer i ku wielkiej uciesze Klusek skorzystał z toalety na dworze

Jest boski teraz smacznie śpi w legowisku, a ja nie mogę się na niego napatrzeć

Trzymajcie kciuki co by pierwsza noc Kluska w nowym domu była spokojna i obfitowała w głęboki sen
Ale słodki!

Cytat:
Napisane przez sandra8859 Pokaż wiadomość
Również witam się w nowym wątku dziewczyny!

Każdy pretekst jest dobry Ja wczoraj się zawzięłam, że też będę więcej wody pić i....non-stop latałam do toalety. Nie byłoby to problemem gybym nie musiała za każdym razem opuszczać rolety w sklepie bo akurat w pracy byłam. Każdy na korytarzu słyszał, że Sandra idzie do ubikacji

Błękitne_niebo, koniecznie napisz jak się skończy sprawa z butami. Każdy sklep (mówię teraz o obuwniczych) ma swoje wewnętrzne zasady (które jednak muszą być oparte na przepisach prawa). U Nas jest więc tak, że za 3 razem gdy reklamujemy tą samą wadę to klientowi należy się zwrot gotówki (mówię o przypadku gdy się tę wadę naprawić). Ale wg mnie skoro pękła Ci podeszwa i podkreślisz Pani w sklepie, że reklamujesz te buty znowu z powodu tej samej wady i przy okazji będziesz miła to mogą Cię inaczej potraktować

Pogoda znowu cudna! Szkoda, że cały czas siedzę zamknięta w pracy Przeglądając letnią garderobę i stojac przed szafą stwierdziłam, że brakuje mi takich basicowych t-shirtów Mam dużo bluzek jednolitych na ramiączkach jednak brakuje mi takich z krótkim rękawem. Chciałabym aby nie były bardzo dopasowane, najlepiej takie trochę oversize. Muszę się w końcu na jakieś zakupy wybrać. lleenka, jak nasze t-shirty?

,dirty' już miał swoją premierę wczoraj w klubie
Jestem bardzo zadowolona! Czekam jeszcze tylko na przesyłkę z wymienionym t-shirtem ,naked', bo rozmiar M okazał się zbyt szeroki dla mnie, bo zamówiłam jedną s-kę i drugą m-kę, żeby je porównać. Wstawię jutro zdjęcia i opiszę bardziej szczegółowo
Aha- przepraszam, że nie nie zrobiłam tego wcześniej, ale kompletnie nie miałam czasu.

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Hej! Ale u mnie leje! Wrzucam zaległe zestawy z ostatnich dni.
Cytat:
Cd.
Wyglądasz Fryzura i makijaż z drugiego zdjęcia plus brwi

Cytat:
Napisane przez catarina11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie odnośnie Conversów. Kupiłam ostatnio takie najzwyklejsze, niskie jak ma mm111111. Miałam je na sobie 2 razy i bardzo obcierają mi małe palce Czy to się zmieni? Do tego ten zapach chińskich butów Kupiłam je na schaffie. I teraz nie wiem czy zatrzymać je czy może odsprzedać?
Udało Ci się kupić Conversy z jakąś zniżką? Zastanawiam się, gdzie kupić je najtaniej Ale chyba nie wytrzymam i w ciągu najbliższych kliku dni to zrobię mimo że dziewczyny na innym wątku pisały, żeby poczekać, bo rok temu o podobnej porze na schaffie były zniżki.

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Rewelacja

Jakie cudo

Ooo moja fanka pasiaków

Mierzyłam spódnicę maxi w Mango, ale kolor chyba jednak do mnie nie przemawia.. za to zakochałam się w takiej z Solara. Przepraszam za pogniecioną bluzkę

Chciałam kupić marynarkę, sukienkę, spódnicę, albo spodnie, a wróciłam z pasiakiem. Bardzo fajny i uniwersalny, mięsisty. Z czystym sumieniem polecam
Uwielbiam Twoje włosy

Dziewczyny jak dbacie o zamszowe buty?
Kupiłam wczoraj te koturny w stradivariusie http://www.stradivarius.com/webapp/w...platform%C4%85 i zastanawiam się, jak je konserwować, żeby zbyt szybko ten ,zamsz' się nie starł.

Schudłam
69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg

APARATKA w połowie
29.04.2011r. - góra metalowa
18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy

https://www.instagram.com/lena.m.lena/

lleenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 17:06   #154
Madzia_M77
Zadomowienie

Właśnie też zamierzam kupić Conversy, chcę granatowe, krótkie na cienkiej podeszwie Gdzie kupowałyście swoje - stacjonarnie czy w necie? Macie jakieś zdjęcia zestawów?
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 17:18   #155
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katia84 Pokaż wiadomość
Wrzucam jeden z moich weekendowych zestawów

Ale u mnie jest piękne słońce

Szkoda, że wieje mocno bo z chęcią przejechałabym się rowerem
przyjemny
Stary 2013-04-21, 17:19   #156
justytynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o samoopalacze to radze unikać w ich składzie składnika jakim jest dihydroksyaceton (DHA) - mówiąc kolokwialnie odpowiedzialny jest za "smród" kosmetyku, ale najgorszym jest to , że może utleniać się do formaldehydu i podrażniać oraz wysuszać skórę.
Ten składnik odpowiedzialny jest za bardzo szybkie powstawanie opalenizny i tu uwaga - czasem producenci "zapominają" napisać że produkt zawiera DHA, jednak jeśli reklamują produkt hasłami o błyskawicznej opaleniźnie to jest równoznaczne z DHA w składzie kosmetyku.

Polecam szukać samoopalaczy zawierających erytrulozę, sa bezpieczniejsze, opalenizna pojawia się później (po około 24h), ale jest trwalsza, bardziej brązowa niż pomarańczowa oraz nie pachnie tak brzydko

Producenci czasem łączą te dwa składniki, takich połączeń należy się również wystrzegać
Fajnie że jesteś taka mądra i dzielisz się z nami wiedzą Uważam, że takie informacje powinny być dostępne na np. na ulotkach o szkodliwości jakiegoś składniku.. Stosowanie ich na dłuższą metę może źle się odbić na zdrowiu

Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość

Kupiłam wczoraj te koturny w stradivariusie http://www.stradivarius.com/webapp/w...platform%C4%85 i zastanawiam się, jak je konserwować, żeby zbyt szybko ten ,zamsz' się nie starł.
Choruję na nie a już szczególnie na te w kolorze beżowym!
Stary 2013-04-21, 17:22   #157
Wicked_Girl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość

Można wpaść po same uszy

Dziękuję fajowy jest Wrzuć zdjęcia swojego psiaka.

Myślę, że na "problemy" ze snem składa się wiele czynników.
Żeby mu pomóc wczoraj spędziliśmy aktywny dzień i po powrocie do domu był nieprzytomny
Spał jak "zabity" Myślę, że odsypiał poprzednie noce, bo zmęczenie było widoczne. Noc przebiegła spokojnie.

Dziękuję

Dziękuję

Wklejam foto za każdym razem, gdy robię zdjęcie, to się odwraca

Cytat:
Wklejam zdjęcia swoich dwóch maxi, jak obiecałam

Dziewczyny, polecacie jakiś samoopalacz albo balsam brązujący, po którym nie będę capić jak skunks ? Myślałam o rajstopach w sprayu Sally Hansen, ale to tylko na nogi i na dodatek po myciu od razu schodzi
Przetestowałam masę różnych samoopalaczy i balsamów, najlepszy jak na razie jest Balsam stopniowo brązujący Dax Cosmetics. Teraz testuję Ziaję i też jestem zadowolona (zapach też na +).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 21-04.jpg (8,8 KB, 90 załadowań)
Wicked_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-21, 17:27   #158
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justytynka Pokaż wiadomość
Fajnie że jesteś taka mądra i dzielisz się z nami wiedzą Uważam, że takie informacje powinny być dostępne na np. na ulotkach o szkodliwości jakiegoś składniku.. Stosowanie ich na dłuższą metę może źle się odbić na zdrowiu

Choruję na nie a już szczególnie na te w kolorze beżowym!
Justynka, znasz nazwisko dziewczyny, którą masz w avatarze ?

Myślę, że gdyby ulotki zawierały takie informacje, sprzedaż by spadła. Kobiety i tak narzekają na zapach tego typu kosmetyków, a gdyby się dowiedziały o ich szkodliwości pod względem chemicznym, przestałyby kupować. Chociaż w sumie na papierosach jest czarno na białym, a sprzedaż nie spada

Edytowane przez carpaibex
Czas edycji: 2013-04-21 o 17:28
Stary 2013-04-21, 17:28   #159
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
Właśnie też zamierzam kupić Conversy, chcę granatowe, krótkie na cienkiej podeszwie Gdzie kupowałyście swoje - stacjonarnie czy w necie? Macie jakieś zdjęcia zestawów?
Słyszałam wiele pochlebnych opinii o St. Tropez ( polecany przez Mariannan), St. Moriz polecany przez Eggnogg, przypadł mi do gustu.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tumblr_mk2chkJQzJ1qeb6upo1_1280.jpg (42,3 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg eab446e83c17e76931bc1476c96c581a.jpg (25,5 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9eb841a6375b895f68bcb44f872e5c2c.jpg (49,6 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 27cad57c7587992a7dd0462f224114f3.jpg (59,7 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 80cbb8201779be5519d494e4af4d4a2b.jpg (73,6 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a8922f4640008e1029339a24673d984c.jpg (60,0 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22170700759ffbfb5235b7a2fffbf466.jpg (44,8 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a1e5feddb64f46c04d139160aabbc9ef.jpg (46,3 KB, 210 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c6cdec98edd140d97954cb2a96934831.jpg (61,0 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b06b0b56c7c31b88df968dd5ad3becce.jpg (43,3 KB, 87 załadowań)
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 17:36   #160
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:

Piękny
Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Słyszałam wiele pochlebnych opinii o St. Tropez ( polecany przez Mariannan), St. Moriz polecany przez Eggnogg, przypadł mi do gustu.

Świetne zestawy!

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 17:45   #161
ParashuteEffect
Rozeznanie

Cytat:

jezeli tez Cie interesuje ten do twarzy, to polecam Lancaster:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...are-spf-6.html
nie znam sie na skladzie, ale uzywam go juz polroku, co 4 dni. w ogole nie smierdzi i nawet mam wrazenie, ze nawilza skore (mam bardzo sucha i do tego jeszcze mam atopowe zapolenie i musze z tym non-stop walczyc)
Stary 2013-04-21, 19:02   #162
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Ja z kolei zbieram siły przed ciężkim tygodniem i zajadam się moim ulubionym deserem

Niedziela to zwykle dla mnie dzień odpoczynku, ewentualnie nauki języków obcych Ponadto planuję też co zrobię w nadchodzącym tygodniu. Przede mną sporo zaległych spraw - wizyta u fryzjera i kosmetyczki, sprawy urzędowe, wiosenne porządki w domu, garderobie i kosmetyczce, układanie wpisów na blog oraz oczywiście zajęcia na studiach

Pogoda piękna, cieszę się że w końcu mogę nosić ukochane pastele i biel Szafa jest już wypełniona sukienkami, spódnicami, lekkimi bluzkami i żakietami - kocham wiosnę
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40416396]zaraz wychodzimy z tż na obiad
później siadam do książki na temat pozycjonowania (mam zamiar ją dzisiaj przeczytać) i wybieram kształt brwi na jutrzejszą wizytę u kosmetyczki [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Hej, hej
u mnie też dość pracowicie, wczoraj prawie nic nie zrobiłam, więc dziś pewnie spędzę całe popołudnie nad tłumaczeniami.

Pogoda jest naprawdę piękna, więc może w ramach przerwy wybiorę się na jakiś spacer.

Śliczne te zestawy
Widzę, że u Was też produktywnie.....od dłuższego czasu już nie cieszę się na weekendy...trochę się pobyczę (chociaż później po nim nie czuję się wypoczęta, wręcz przeciwnie), a tak poza tym to siedzenie nad kompem i projektami.

Cytat:

Piękna pogoda. A Twój strój jak zawsze elegancki!

Cytat:

Mi pasował Nivea ujędrniająco-brązujący i Sun Ozon z Rossmana.

Cytat:
Napisane przez kobea Pokaż wiadomość
na nauce niestety.... Farmakologia
i przygotowaniu do badań na pracę magisterską, jutro babranie w szczurzych mózgach part2
:/ współczuję

Cytat:
Ja stacjonarnie, na szczęście, bo rozmiarówka dziwna.
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 19:04   #163
fablous
Zakorzenienie

Czy mogę prosić linka do jej bloga? Gdzieś mi się zapodział
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1366561561

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 19:09   #164
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że u Was też produktywnie.....od dłuższego czasu już nie cieszę się na weekendy...trochę się pobyczę (chociaż później po nim nie czuję się wypoczęta, wręcz przeciwnie), a tak poza tym to siedzenie nad kompem i projektami.

Piękna pogoda. A Twój strój jak zawsze elegancki!

Mi pasował Nivea ujędrniająco-brązujący i Sun Ozon z Rossmana.

:/ współczuję

Ja stacjonarnie, na szczęście, bo rozmiarówka dziwna.
Ty studiujesz czy pracujesz ? Czy jedno i drugie ? Zazdroszczę Wam samozaparcia, bo ja mam ogromne problemy z motywacją i najzwyczajniej na świecie nie potrafię się za nic wziąć. Tak jak napisałaś, po klasycznym "byczeniu się" mam kiepskie samopoczucie
Stary 2013-04-21, 19:17   #165
catarina11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość
Też witam się w nowym wątku

Ale słodki!

,dirty' już miał swoją premierę wczoraj w klubie
Jestem bardzo zadowolona! Czekam jeszcze tylko na przesyłkę z wymienionym t-shirtem ,naked', bo rozmiar M okazał się zbyt szeroki dla mnie, bo zamówiłam jedną s-kę i drugą m-kę, żeby je porównać. Wstawię jutro zdjęcia i opiszę bardziej szczegółowo
Aha- przepraszam, że nie nie zrobiłam tego wcześniej, ale kompletnie nie miałam czasu.

Wyglądasz Fryzura i makijaż z drugiego zdjęcia plus brwi

Udało Ci się kupić Conversy z jakąś zniżką? Zastanawiam się, gdzie kupić je najtaniej Ale chyba nie wytrzymam i w ciągu najbliższych kliku dni to zrobię mimo że dziewczyny na innym wątku pisały, żeby poczekać, bo rok temu o podobnej porze na schaffie były zniżki.

Uwielbiam Twoje włosy

Tak, było -20%. Zapłaciłam 170 zł razem z przesyłką. I dobrze zrobiłam, ten model już im się wyprzedał.
Stary 2013-04-21, 19:29   #166
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, było -20%. Zapłaciłam 170 zł razem z przesyłką. I dobrze zrobiłam, ten model już im się wyprzedał.
To taniutko Gdzie kupiłaś ze zniżką -20%?
Lilotron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 19:39   #167
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Zastanawiałam się nad kupnem granatowych,ale ostatecznie wybrałam inne. Sporo moich znajomych skarży się na ścieranie koloru (np.tutaj). Koleżanka, która jest posiadaczką Conversów w kolorze granatowym powiedziała,że bledną one nawet od promieni słońca.

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Czy mogę prosić linka do jej bloga? Gdzieś mi się zapodział
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1366561561
Jasne, proszę :http://maytedoll.blogspot.com/
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 19:40   #168
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Zastanawiałam się nad kupnem granatowych,ale ostatecznie wybrałam inne. Sporo moich znajomych skarży się na ścieranie koloru (np.tutaj). Koleżanka, która jest posiadaczką Conversów w kolorze granatowym powiedziała,że bledną one nawet od promieni słońca.

Jasne, proszę :http://maytedoll.blogspot.com/
Dziękuję

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 19:54   #169
catarina11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lilotron Pokaż wiadomość
To taniutko Gdzie kupiłaś ze zniżką -20%?

Schaffashoes Można skorzystać z newslettera (40zł), albo na hasło PODARUNEK jest -20%.

Edytowane przez catarina11
Czas edycji: 2013-04-21 o 19:55
catarina11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 19:54   #170
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:

Pięknie wyglądasz

Ja dzisiaj zrobiłam sobie spacer do Browaru, w SP kupiłam sobie płyn micelarny Dermedic, serum Biovaxu i podkład Loreala true match (teraz widzę, że opinie na jego temat są podzielone ). No i zjadłam deser w yogo choice od jutra dieta.
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 20:25   #171
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Pięknie wyglądasz

Ja dzisiaj zrobiłam sobie spacer do Browaru, w SP kupiłam sobie płyn micelarny Dermedic, serum Biovaxu i podkład Loreala true match (teraz widzę, że opinie na jego temat są podzielone ). No i zjadłam deser w yogo choice od jutra dieta.
Ja od jutra się uczę, będziemy się pilnować w postanowieniach Jaki micel z Dermedic kupiłaś? Ja kilka miesięcy temu skusiłam się na ten hydra-coś-tam do cery suchej i to była istna tragedia
Stary 2013-04-21, 20:31   #172
catarina11
Rozeznanie

Cytat:
Ja od jutra się uczę, będziemy się pilnować w postanowieniach Jaki micel z Dermedic kupiłaś? Ja kilka miesięcy temu skusiłam się na ten hydra-coś-tam do cery suchej i to była istna tragedia

Polecam płyn micelarny z biedronki, produkowany przez Tołpę. Używam też Vichy do skóry suchej. Ale ten z Biedronki kosztuje 6 zł za 200ml, a Vichy ponad 20 zł.
Stary 2013-04-21, 20:32   #173
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wzięłam ten do skóry wrażliwej, chociaż najpierw w koszyku miałam ten do suchej. Zobaczymy jak się będzie sprawować... Sytuacja z pryszczami w miarę się u mnie unormowała, ale za to teraz częściej wychodzą mi wysypki
a o nauce mi nic nie mów... za 2,5 miesiąca mam egzamin licencjacki
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-21, 20:37   #174
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Cytat:
Hej. Jak Wam mija niedziela? Mi pracowicie, przed kompem :/
Niedziela minęła mi przede wszystkim na dłuższych spacerach z psem (4 spacery ) piękna pogoda się zrobiła . Zmobilizowałam się też do zrobienia porządku z puchowymi kurtkami - powędrowały z wieszaków na nawyższą półkę w szafie i tym samym zrobiłam miejsce na lżejsze kurtki i żakiety Cieszę się, że wreszcie to zrobiłam bo cały tydzień o tym myślałam....i ciągle coś miałam ważniejszego do zrobienia
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 20:39   #175
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam płyn micelarny z biedronki, produkowany przez Tołpę. Używam też Vichy do skóry suchej. Ale ten z Biedronki kosztuje 6 zł za 200ml, a Vichy ponad 20 zł.
On kosztuje jeszcze mniej, niecałe 4,50 Też go lubię. Wcześniej używałam dobrego micela Bourjois.

Również planuję kupić jakiś samoopalacz, ale tylko na nogi, więc nie musi być szałowy. Myślałam nad mleczkiem Sunozon lub Ziają.
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 20:42   #176
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
też go kupiłam, ma sporo pozytywnych opinii
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 20:42   #177
pati_pz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lemka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, polecicie jakieś fajne rajstopy na teraz do beżowych butów? Często można spotkać rajstopy z lycrą, które masakrycznie się świecą, na takie cieniutkie jest jeszcze wcześnie a czarne do jasnych butów raczej nie pasują.
Ja dziś miałam takie cieniutkie - jakoś dałam radę Niestety moje nowe botki z H&M obtarły mi te rajstopy od wewnętrznej strony jakoś tak się zmechaciły na wysokości zamka
W moim osiedlowym sklepie jest spora półka z rajstopami i tam są takie matte. Niestety dawno już ich nie widziałam, a przydałyby się, bo ostatnio częściej noszę sukienki.

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Ta też jest przepiękna
Tylko strasznie długa się wydaje.
Dam ją mamie lub sąsiadce do skrócenia. Mam 160cm wzrostu, więc jest za długa na mnie, ale na dziewczyny tak z 170-175cm już powinna być ok

Cytat:

dziękuję piękne są, a kolor tej kobaltowej jest
przekupię jakoś mamę, żeby mi uszyła albo będzie strajk głodowy

Co do samoopalaczy nie pomogę, bo nie bardzo umiem ich używać. Kiedyś miałam butelkę Ziai, chyba Sopot coś tam i byłam zadowolona, ale musiałam bardzo uważać na okolice kolan, łokci i przy nadgarstkach, bo zdarzały mi się nieestetyczne zacieki.

Cytat:
Napisane przez Wicked_Girl Pokaż wiadomość
Kurczę, Twój piesek ma umaszczenie takie jak poprzedni pies mojego chłopaka... tylko to nie był buldożek, a dog kanaryjski. No, ale ustaliliśmy, że po majówce mamy więcej czasu i wtedy pojedziemy do schronisk.

Dziewczyny, udało mi się sprzedać moje platformy, ale mam teraz problem z wysyłką. Nigdy tego nie robiłam, wsadziłam opcję wysyłki listem i paczką. Dziewczyna wybrała list, ja jednak wyślę jej to paczką, różnicę już sama pokryję, bo nie chcę, żeby dotarły zniszczone, a tak to wsadzę w oryginalny karton tylko co dalej? Karton na paczkę kupię na poczcie? Bo to mnie głównie martwi.
pati_pz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 20:48   #178
catarina11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pati_pz Pokaż wiadomość
Ja dziś miałam takie cieniutkie - jakoś dałam radę Niestety moje nowe botki z H&M obtarły mi te rajstopy od wewnętrznej strony jakoś tak się zmechaciły na wysokości zamka
W moim osiedlowym sklepie jest spora półka z rajstopami i tam są takie matte. Niestety dawno już ich nie widziałam, a przydałyby się, bo ostatnio częściej noszę sukienki.

Dam ją mamie lub sąsiadce do skrócenia. Mam 160cm wzrostu, więc jest za długa na mnie, ale na dziewczyny tak z 170-175cm już powinna być ok

dziękuję piękne są, a kolor tej kobaltowej jest
przekupię jakoś mamę, żeby mi uszyła albo będzie strajk głodowy

Co do samoopalaczy nie pomogę, bo nie bardzo umiem ich używać. Kiedyś miałam butelkę Ziai, chyba Sopot coś tam i byłam zadowolona, ale musiałam bardzo uważać na okolice kolan, łokci i przy nadgarstkach, bo zdarzały mi się nieestetyczne zacieki.

Kurczę, Twój piesek ma umaszczenie takie jak poprzedni pies mojego chłopaka... tylko to nie był buldożek, a dog kanaryjski. No, ale ustaliliśmy, że po majówce mamy więcej czasu i wtedy pojedziemy do schronisk.

Dziewczyny, udało mi się sprzedać moje platformy, ale mam teraz problem z wysyłką. Nigdy tego nie robiłam, wsadziłam opcję wysyłki listem i paczką. Dziewczyna wybrała list, ja jednak wyślę jej to paczką, różnicę już sama pokryję, bo nie chcę, żeby dotarły zniszczone, a tak to wsadzę w oryginalny karton tylko co dalej? Karton na paczkę kupię na poczcie? Bo to mnie głównie martwi.
Za duże koszty. Oryginalny karton ofoliuj jakąś reklamówką lub workiem na śmieci i zaklej taśmą. Natomiast listem też wysyłam czasem buty, w folii bąbelkowej. Nic się z nimi nie dzieje.

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
On kosztuje jeszcze mniej, niecałe 4,50 Też go lubię. Wcześniej używałam dobrego micela Bourjois.

Również planuję kupić jakiś samoopalacz, ale tylko na nogi, więc nie musi być szałowy. Myślałam nad mleczkiem Sunozon lub Ziają.

O nie wiedziałam, że ma tak niską cenę A Bourjouis kompletnie mi nie pasował

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Ja wzięłam ten do skóry wrażliwej, chociaż najpierw w koszyku miałam ten do suchej. Zobaczymy jak się będzie sprawować... Sytuacja z pryszczami w miarę się u mnie unormowała, ale za to teraz częściej wychodzą mi wysypki
a o nauce mi nic nie mów... za 2,5 miesiąca mam egzamin licencjacki

Ja też, ale teraz nadrabiam zaległości z pracą licencjacką
Stary 2013-04-21, 20:48   #179
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wicked_Girl Pokaż wiadomość

Przetestowałam masę różnych samoopalaczy i balsamów, najlepszy jak na razie jest Balsam stopniowo brązujący Dax Cosmetics. Teraz testuję Ziaję i też jestem zadowolona (zapach też na +).
Ale fajna niunia na zdjęciu
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 20:48   #180
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati_pz Pokaż wiadomość
możesz w oryginalny karton zapakować i zakleić taśmą napisy, albo karton zapakować w szary pakowny papier[do kupienia w papierniczym]

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości