MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij! - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-21, 22:06   #3241
bmma
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość

Załączam zdjęcia mojej Kingi z dzisiaj
Śliczna panienka. Moja Kinga już śpi

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Mój jest prze agent... ostatnio pisk wielki z łóżeczka, jakby go ze skóry obdzierali... lecimy z Mężem, bo w życiu się tak nie darł... a on chwycił się za włosy i się szarpie, no a jako że nie wiedział bidny że się sam chwycił to krzyk... chwilę nam zajęło wyszarpywanie rączki bo tak trzymał... już z 4 razy powtórzył akcję mój kudłacz
To może rozważyć by chustę ? Widać Twój synek tak ma i chyba niewiele się na to poradzi, a tak to będziesz go miała blisko i nie będzie wył, a zarazem coś będziesz w stanie zrobić w domu...dziewczyny z wymagającymi dzieciakami bardzo sobie chusty chwalą..

Mam wymagającą, myślę o chuście, albo nosidełku, ale narazie ręce dają radę. Waży dopiero 4600

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-21, 22:06   #3242
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:

Padłam Dobra piosenka, a jaka oryginalna hehe

w koncu dziecie me tez jest Orginale ''MIX'' jak nic - no i jak na razie ma te Czarne Oczy

Kinga a jak ziewa fiuu fiuuu
slicznotka

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
wiecie co ja sie ciesze ze jak wasze placza to tez nie wiecie co sie dzieje, jak pomoc pocieszylo mnie to ze to chyba tak jest z tym ze nie od razu wszystko wiadomo. chociaz powiem ze po 3 dniach odrozniam placz glodny od boli brzucho

ja musze jeszcze do tych 2 dodac Placz na Brudna Pieluszke

oj i minol dzien . bylam na tej spacero-wycieczce
i MAME mi PRZEWIALO fakt wialo -ale zeby az tak mocno. eh moze i tak
ale ja juz przyzwyczajona do mocnego wiatru - tutaj to normalka

i cos mama chodzi poklasuje aaaaa - oby mi sie nie rozchorwala
- szkoda by bylo - jeszcze 11 dni jest ...
tylko albo az - boshe i sama samiutka

Cytat:
ObserwujeCie

Mój jest prze agent... ostatnio pisk wielki z łóżeczka, jakby go ze skóry obdzierali... lecimy z Mężem, bo w życiu się tak nie darł... a on chwycił się za włosy i się szarpie, no a jako że nie wiedział bidny że się sam chwycił to krzyk... chwilę nam zajęło wyszarpywanie rączki bo tak trzymał... już z 4 razy powtórzył akcję mój kudłacz
haha - niezle ... pewnie sie strasznie zdziwil

moj tak macha rekami ile razy sie juz piąstką uderzyl .. i co NIC sobie z tego nie robi dalej zadowolony z zycia

.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2013-04-21 o 22:13
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-21, 22:09   #3243
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
w koncu dziecie me tez jest Orginale ''MIX'' jak nic - no i jak na razie ma te Czarne Oczy

Kinga a jak ziewa fiuu fiuuu
slicznotka

ja musze jeszcze do tych 2 dodac Placz na Brudna Pieluszke

oj i minol dzien . bylam na tej spacero-wycieczce
i MAME mi PRZEWIALO fakt wialo -ale zeby az tak mocno. eh moze i tak
ale ja juz przyzwyczajona do mocnego wiatru - tutaj to normalka

i cos mama chodzi poklasuje aaaaa - oby mi sie nie rozchorwala
- szkoda by bylo - jeszcze 11 dni jest ...
tylko alo az - boshe i sama samiutka

.
u nas maly brzuszek to pampersy daja rade no ale pewnie z czasem tez taki zauwaze
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-21, 22:15   #3244
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Pazurki u rączek musimy co tydzień obcinać, ale u nóżek jeszcze ani razu nie obcinaliśmy... wolniej rosną??
Jak u Was?
u nas tak samo. choc u raczek nawet moze częściej tż kontroluje

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY POMOZCIE!!!
czy Wasze dzieci tez maja 'guzek / grudke' na lewej rece po szczepienu?!
nie jest to czerwone ani nic tyljo hest ta kolka...
tak jak dziewczyny napisaly - normalne i nic z tym sie nie robi.

Cytat:
po 3 dniach odrozniam placz glodny od boli brzucho
wielkie JOŁ i mocny szacun.

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
a odnośnie płaczących- czy są takie co nie płaczą w takim razie
no tak. dzieci mojej teściowej. jedyne na swiecie które nigdy nie płaczą. chyba najwiekszego nerwa mam przez to "nigdy"... my z bratem tez spokojni bylismy, ale moja matka jakos tak kategorycznie tego nie mowi...

Cytat:
... a on chwycił się za włosy i się szarpie, no a jako że nie wiedział bidny że się sam chwycił to krzyk... chwilę nam zajęło wyszarpywanie rączki bo tak trzymał...
boskie...
jak długie musi miec wlosy... a to Dziedzic

Cytat:
Ja też prowadzę notatki, który cycek ile jadł, czy był dokarmiany, moim czy mm i ile mm, kiedy kupa, kiedy siku, kiedy drzemka, kiedy spanie - fakt wiele można o rytmie dziecka wywnioskować. U mojego też sporo regularności w tym.
to ja tylko dokładne godziny karmienia, ktora piers, spacer, kąpanie i jakies ekscesy (jak sie zdarzaja )

Cytat:
. moja też śmiesznie, zaczęła do mnie wydzwaniać, ale co ja jej powiem to ona " tak, tak wiadomo..."

co te baby w sobie maja, ze nas tak... pi pi pi
choc ja juz wiem ze bede najgorsza tesciowa na swiecie moje Słoneczko

Bylismy w parku ze znajomymi i synek dal popis dziecka aniolka. a tyle sie naprodukowalam o tej arszenikowej godzinie, jak placze, jaki glodomorek chyba musze czesciej ich zapraszac

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-21, 22:16   #3245
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
u nas maly brzuszek to pampersy daja rade no ale pewnie z czasem tez taki zauwaze

kochana moj ma miesiac ponad 4kg - a ja dalej Lece na NewBorn 1
ale to dobrze bo mam jeszcze 3opk ... haha

taki szczuply w Du.pie - ciekawe po Kim

Stary 2013-04-21, 22:26   #3246
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

no tak. dzieci mojej teściowej. jedyne na swiecie które nigdy nie płaczą. chyba najwiekszego nerwa mam przez to "nigdy"... my z bratem tez spokojni bylismy, ale moja matka jakos tak kategorycznie tego nie mowi...

boskie...

to ja tylko dokładne godziny karmienia, ktora piers, spacer, kąpanie i jakies ekscesy (jak sie zdarzaja )

Bylismy w parku ze znajomymi i synek dal popis dziecka aniolka. a tyle sie naprodukowalam o tej arszenikowej godzinie, jak placze, jaki glodomorek chyba musze czesciej ich zapraszac
he,he to dobrze ze moja się w takie dyskusje nie wdaje- u nas jest pytanie czy wszystko ok a potem opowiada mojemu chłopu wszystkie okoliczne plotki kto z kim jak i dlaczego
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-21, 22:29   #3247
oldzinx
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Właśnie odchodzą mi wody, chyba. Dziwne to bo tak falami co pól minuty. Byłam pod prysznicem i trochę krwi polecialo też. Nie mam żadnych skurczy i nie chce panikowac ale jedziemy na izbę przyjęć. Niech badają zobaczymy co powiedzą
Stary 2013-04-21, 22:33   #3248
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Właśnie odchodzą mi wody, chyba. Dziwne to bo tak falami co pól minuty. Byłam pod prysznicem i trochę krwi polecialo też. Nie mam żadnych skurczy i nie chce panikowac ale jedziemy na izbę przyjęć. Niech badają zobaczymy co powiedzą
no to wielgasne
za rozwoj akcji

.

Stary 2013-04-21, 22:34   #3249
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny
czekamy teraz na relacje z izby
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-21, 22:39   #3250
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
słodka a jakie ma pulojdki
Cytat:
biedak
Cytat:
Mam wymagającą, myślę o chuście, albo nosidełku, ale narazie ręce dają radę. Waży dopiero 4600
OC pewnie chodziło o to ze byś miała 2 ręce wolne -w razie potrzeby czegoś zrobienia ..
Cytat:
Cześć dziewczyny

Roszek dziś mnie 3 !!!! razy "okupał " w tym 2 razy na odległość metra poleciało .....
Stary 2013-04-21, 23:02   #3251
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
he,he to dobrze ze moja się w takie dyskusje nie wdaje- u nas jest pytanie czy wszystko ok a potem opowiada mojemu chłopu wszystkie okoliczne plotki kto z kim jak i dlaczego

Cytat:
Właśnie odchodzą mi wody, chyba.
aaa cisnij dziolcha!!!!

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Roszek dziś mnie 3 !!!! razy "okupał " w tym 2 razy na odległość metra poleciało .....
buhahhaahha
ja do wczoraj nie wierzyłam w mityczna "kupę po pachy". ale zobaczylam, to i uwierzylam...
a dzis syn mi klasycznie rzygnal za kolnierz. konkubent sie smial ze sobie w miske pawia puscil

a mała Kinga - prześliczna

Stary 2013-04-21, 23:32   #3252
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo sa istotne, wplywaja na rozwoj mozgu i oczu. mnie w szpitalu kazali kupic takie co nie sa z ryb a z alg bo sa podobno lepsze.
Cytat:
Tasia, biorę te same witaminy co w ciązy (pregnaPLUS)
Cytat:
ja mialam niestety
leczy sie to przez podawanie poki co preparatow na watrobe ja dostawalam 3x2 esenciale forte (czy jak sie to pisze). wyniki prob watrobowych musza sie poprawic i wtedy ja puszcza. ale profilaktycznie na pewno bedzie jeszcze dlugo jesc ja jadlam gdzies ponad 1,5 miesiaca. jednak musisz jej powiedziec jedna istotna rzecz bo ja sie dowiedzialam przez przypadek a powinnam wiedziec od razu po stwierdzeniu !! po przebytej cholestazie nie wolno jesc pigulek antykoncepcyjncyh - nie stosuje sie w antykoncepcji zadnych hormonow typu estrogeny i bodajze progesteron bo moze byc nawrot i naprawde uszkodzic sobie watrobe takze tu jest kicha jak ktos rozwaza taka forme antykoncepcji. takze niech jeszcze wypyta lekarza co i jak. i kazdemu ginowi zglaszac ze to bylo.

poza tym szybko mi to przeszlo takze niech bedzie dobrej mysli.
zycz jej zdrowia
Dziękuję bardzo za porady

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
DZiewzeta, nadrobię Was później, bo nie mam kiedy, teraz na szybko wiadomośc od Maludy- podali jej kroplówki, czopki i inne cuda wianki, ale akcja od 2 dni bardzo powoli postepuje...Ale jest nadzieja, ze moze dzis urodzi ma 4cm rozwarcia, wczoraj było 2cm, zatem 3majmu kciuki
No to

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja do tej pory nie założę ani obrączki ani żadnego innego pierścionka na "właściwy" palec, więc na palcach nie noszę nic. źle mi z tym, ale jeszcze trochę poczekam. najwyżej będę zmieniać rozmiary...
A mi się chyba stopy poszerzyły w ciąży, to podobno możliwe...

Cytat:
Śliczności

Cytat:

Dziękuję ! fajnie że chciało Ci się przepisywać ! Ja też prowadzę notatki, który cycek ile jadł, czy był dokarmiany, moim czy mm i ile mm, kiedy kupa, kiedy siku, kiedy drzemka, kiedy spanie - fakt wiele można o rytmie dziecka wywnioskować. U mojego też sporo regularności w tym.
Co do włosków
A notatki - ja już zakupiłam specjalny notesik z tabelkami, kiedy dziecko co robiło (kupa, płacz, karmienie itp), mi takie notatki zawsze porządkują życie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Cytat:

Rano dowiem się, kiedy cesarka...
Dziś mi jakoś nerwy puściły, tak ogólnie; dzień pochlipywania w sumie.
Jeszcze Skarbek tak dziwnie zaczął się ruszać, że się wystraszyłam, że coś jest nie tak, albo że to skurcze p-porodowe..? Podłączyli pod ktg i wyszło ok, ale akurat wtedy się uspokoił... Przez to wszystko znów miałam skoki ciśnienia. Echhh... Ja już poproszę ten poród
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 00:05   #3253
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cześć!

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
misiulka06 daj spokój będzie miał wyjść to wyjdzie ma jeszcze czas póki termin nie minął nie ma co panikować jak na badaniach wszystko dobrze wychodzi a nawet jak posiedzi te 6 dni dłużej to może tak ma być wyjdzie Wspomniana kuzynka tż nic nie miała ani bólu ani rozwarcia ani odchodzącego czopu i za tydzień miała się wstawić na porodówce a urodziła dzień po wizycie a dzień przed terminem bez żadnych objawów. jak się zaczęło to szybko poszło i to pierwsze dziecko. Nie ma reguły.

U mnie tydzień do terminu, czasami martwię się, że będzie trzeba wywoływać, ale kurcze nie ma co panikować. Tak jak piszesz - akcja może zacząć się w każdym momencie, a historia kuzynki pokazuje, że nie trzeba mieć żadnych "sygnałów przepowiadawczych". Czekajmy na swój termin i nie martwmy się na zapas dziewczyny!

Choć nie ukrywam, że ja mam już dosyć. Bolą mnie plecy, krocze, brzuch jak na okres. Nie dam rady porobić nic w domu, bo po 5 minutach plecy nawalają a chciałabym coś ogarnąć. Na spacerki wychodzę codziennie, bo muszę, ale jest to emerycki spacerek powoli i z posiedzeniem na ławce Dużo też śpię, rano do południa, po południu drzemka i tak się lenię...Ale mam nadzieję, że już niedługo... Będzie trudno pewnie, ale inaczej

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
w wolnej chwili spróbuję opisać swój poród

Ogólnie potwierdzam porody są bolesne ale do przeżycia. A ujrzeć i mieć przy sobie taki Skarb warty jest wszystkiego!

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Witam się wieczornie
Na początek pochwalę się - po raz pierwszy podczas pobytu w szpitalu zważyłam się i okazuje się, że od 2 tygodni nic nie przytyłam! Czyli uda mi się zapewne zachować +15kg do porodu Bałam się, że będzie gorzej (patrząc na to, ile jadłam... )
za wagę!
U mnie tez w miejscu stoi, gin stwierdził, że zatrzymuję wode w organizmie już.

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
no właśnie głupio zrobiony ten konkurs, dziś koniec jest, za późno zgłosiłam się[COLOR="Silver"]
Ja próbowałam zagłosować, ale coś się głos nie liczył

Cytat:
hehe ... ja Mlodemu spiewam ... jak jest nerwowy przy jedzeniu
'' a wszytsko te czarne oczy ''
- a ze znam tylko refrem to leci tak ze 2-3 razy pod rzad i jest spokoj
Hehe dobre

Cytat:
Dziewczyny, odnośnie niedrapek - to wd mnie takie "duże" dzieci powinny ich już nie mieć... zabawy rączkami póki co nieświadome, ale jednak dla rozwoju dziecka element dotyku, nawet nieświadomego poznawania się jest bardzo ważny, u nas zarówno położna jak i pediatra zwracali uwagę, żeby się ich pozbyć jak najszybciej. a po prostu obcinać paznokcie...

Nie wyobrażam sobie miesięcznego dziecka jeszcze w niedrapkach...

Też słyszałam, że niedrapki to tylko na początek jak jeszcze się nie obcina paznokci, ale po tygodniu już można chyba spróbować obciąć ?

Co do drugiego - rzeczywiście agent z niego

eluśka87 synek słodki!
Villga mała urocza!
Maluda

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny
Aaaa!! Ale jak to przede mną jednak ?
Kochana, oczywiście za Ciebie!

Edytowane przez Demeter
Czas edycji: 2013-04-22 o 00:48
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 04:10   #3254
achna79
Rozeznanie

Oldzinx

Tak się zaczęłam zastanawiać.....skoro ta cukrzyca taka niebezpieczna dla dziecka to dlaczego gin nie zlecił mi cesarki tylko każe czekać na oddziale aż się samo coś ruszy. Dla mnie bezsens ale to pewnie paniczny strach o dziecko i przed porodem sn tak mnie nastraja. Zobaczymy co mi dziś w szpitalu powiedzą.

Pewnie już mi się usnąć do rana nie uda
Stary 2013-04-22, 04:31   #3255
wolanin1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Oldzinx

Tak się zaczęłam zastanawiać.....skoro ta cukrzyca taka niebezpieczna dla dziecka to dlaczego gin nie zlecił mi cesarki tylko każe czekać na oddziale aż się samo coś ruszy. Dla mnie bezsens ale to pewnie paniczny strach o dziecko i przed porodem sn tak mnie nastraja. Zobaczymy co mi dziś w szpitalu powiedzą.

Pewnie już mi się usnąć do rana nie uda
Spij, spij kochana
wolanin1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 07:35   #3256
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
kciuki, chociaż pewnie już dzidzia na świecie

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Cytat:

OC pewnie chodziło o to ze byś miała 2 ręce wolne -w razie potrzeby czegoś zrobienia ..

Pewnie o to też

Roszek, armata

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 07:55   #3257
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Dziś mi jakoś nerwy puściły, tak ogólnie; dzień pochlipywania w sumie.
emocje, emocje... koncowka jest trudna

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Dla mnie bezsens ale to pewnie paniczny strach o dziecko i przed porodem sn tak mnie nastraja.
bo cukrzyca nie jest wskazaneim do CC. zwlaszcza cukrzyca kontrolowana, gdy pacjentka ladnie przestrzega zasad, gdy jest pod stalym nadzorem lekarza...
Wiem ze latwo sie mowi, znam Twoje lęki, ale staraj się nie bać. Nie czarujmy się, poród boli, ale jak tyle bab przezylo, to też dasz radę. Tylko cisnij mocno i mysl o dzieciatku

Stary 2013-04-22, 08:21   #3258
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

Cytat:
Cześć dziewczyny
oldzinx

Demeter Już niedługo Współczuję bolącego kręgosłupa choć mój też mi dokucza ale tylko czasami sporadycznie. Ale to pewnie przez to, że ja cały czas aktywna przed i całą ciążę żadnych przeciwwskazań nie było.

Wiecie co w piątek wszystko w pracy pozdawałam bo gdybym się nie zjawiła i tak mi się przykro zrobiło, że mało się nie poryczałam ale no nie urodziłam przez weekend więc dziś jestem w pracy chyba walnięta na mózg jestem ale lubię swoją prace i mi póki co przykro, że to ostatnie dni a wrócę pewnie gdzieś za około może 2-3 lata chyba że nie wytrzymam i wcześniej

A po popołudniu wizyta u gina ciekawe co powie A na środę termin mam.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 08:26   #3259
LiwkaO
Wtajemniczenie

Hej ))

Cytat:

no nie dziwię się że Cię wk.. moja też śmiesznie, zaczęła do mnie wydzwaniać, ale co ja jej powiem to ona " tak, tak wiadomo..." nawet gdybym jej powiedziała, że dziecko właśnie zjadło słonia by chyba to powiedziała w związku z tym cytując klasyka, nie chce mi się z nią gadać... skoro wszystko wiadomo...

padłam no ale sie chociaz interesuje

Ciekawe jak tam Maluda??))

Oldzinx- kciuki!!!!

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

Wiecie co w piątek wszystko w pracy pozdawałam bo gdybym się nie zjawiła i tak mi się przykro zrobiło, że mało się nie poryczałam ale no nie urodziłam przez weekend więc dziś jestem w pracy chyba walnięta na mózg jestem ale lubię swoją prace i mi póki co przykro, że to ostatnie dni a wrócę pewnie gdzieś za około może 2-3 lata chyba że nie wytrzymam i wcześniej

A po popołudniu wizyta u gina ciekawe co powie A na środę termin mam.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 08:31   #3260
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Zazdroszczę

Mi się sam upuszcza na szczęście...

Padłam Dobra piosenka, a jaka oryginalna hehe

Ssanie to ciężka praca, więc dzieci się pocą. Jak ją karmisz to nie przykrywaj jej niczym i powinno być ok

Kini się już zropiło i została ranka, potem będzie blizna, to normalne.

Monika: współczuję, wiem jak to jest jak dzidzia płacze i nie wiadomo co zrobić...

Villga jaki słodziak z tej Twojej córci

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Tasia34 będzie dobrze to ta końcówka najbardziej wyczerpująca ale już niedługo nie będziemy pamiętać

ja mam zajęcie i nie myślę o porodzie najważniejsze że czuję małą a jak będzie chciała wyjść to wyjdzie w końcu kiedyś musi
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 08:37   #3261
megi-megi
Zakorzenienie

Oliwka - jak lubisz swoją pracę, to jest ok. Chociaż coś w tym jest, co piszesz

Oldzinx - to ciśnij dziołcha
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 09:20   #3262
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:

tylko tyle ci powiem - wczoraj jak to przeczytalam - oj usmialam sie usmialam i CO ...
- moje dziecie dzis to samo zrobilo
( a ladnie mi sie zdawalo zem odczekala 10 minut jak cisnol, a ja tu podnosze dupke by wytrzec a tu FRUUUU olaboga

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Dużo też śpię, rano do południa, po południu drzemka i tak się lenię...
Ale mam nadzieję, że już niedługo... Będzie trudno pewnie, ale inaczej
ja tez w koncowce moglam tylko spac ... wiec to normalne

i uwierz NA PEWNO BEDZIE INACZEJ

ja od dzis dieta !! qrwa nie mialam akceptacji wczoraj na wadze ehhh

.

Stary 2013-04-22, 09:28   #3263
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
od dzis dieta !! qrwa nie mialam akceptacji wczoraj na wadze ehhh
ejjj... chętnie dołączę do diety, ale jak skończymy karmić cycem
Kasia, musimy jeść dla synków. tak sobie tłumaczę brak akceptacji

Stary 2013-04-22, 09:35   #3264
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
jaka ślicznotka

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny
powodzenia i dawaj jakieś wieści
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 09:35   #3265
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:

boskie...

pani moja od dwoch miesiecy ma stale pory karmienia ze szpitala wiec dalo rade powiazac
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 09:42   #3266
misiulka06
Rozeznanie

witam się w poniedziałkowy słoneczny ranek... dziś coś nie mogłam zasnąć i położyłam się dopiero po 2.00, wstałam o 9.00 ale jestem póki co wyspana. wstając poczułam pobolewanie podbrzusza jak na okres ale przeszło oraz lekko podbarwione brunatne dwie plamki... chyba zaczyna się powoli coś rozkręcać ale nie nastawiam się, że akurat do środy (termin) Michałkowi zechce się wyjść...
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 09:47   #3267
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
3mamy kciuki i czekamy na relację!!
Cytat:

aaa cisnij dziolcha!!!!

buhahhaahha
ja do wczoraj nie wierzyłam w mityczna "kupę po pachy". ale zobaczylam, to i uwierzylam...
a dzis syn mi klasycznie rzygnal za kolnierz. konkubent sie smial ze sobie w miske pawia puscil

a mała Kinga - prześliczna

Nie mam nowych wieści od Maludy, pewnie sie biedna dalej męczy,,,,Mam andzieje,ze wszystko ok!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 09:57   #3268
Dragusia88
Zakorzenienie

hm..widze ze mi pare cytatow ucielo ale nie pamietam jakich
Cytat:
Tasia, biorę te same witaminy co w ciązy (pregnaPLUS)
ja tez pregna plus. ale juz sie konczy. i nie wiem czy kupowac dalej witaminy
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
u nas ciągłe płacze, popołudnia/wieczory są koszmarne. mąż pracuje ciągle na drugą zmianę, więc w najgorsze godziny jestem z nim sama poza tym kompletnie nie chce spać w dzień. wczoraj spał tylko tyle co na spacerze, czyli przed południem 1,5 godz a po południu byłam z nim godzinę z czego pierwsze pół godz walczyłam z nim wkładając mu smoczka do buzi jak zaczynał płakać, on nim pluł, i tak w kółko, drugie pół godz przespał a potem jak zaczął płakać to biegiem do domu o nic nie pomagało. w domu przysypia tylko na rękach albo na mnie/mężu, odłożony do łóżeczka budzi się w kilka sekund. nie mam ani jak posprzątać w mieszkaniu, ani jak zjeść cokolwiek czy pójść do łazienki, zaraz jest ryk
na dokładkę jestem przeziębiona, męczy mnie katar, boli gardło i głowa mam nadzieję, że nie zarażę dziecka, on chyba ma jakąś odporność jak jest na moim mleku od początku
jutro będziemy dzwonić do przychodni, myślimy nad wizytą u pediatry, bo ja już sama nie wiem czy to kolki, czy może on wiecznie głodny, czy coś innego. pojęcia nie mam
eeh..
łączę się w bólu. a teraz jeszcze mi tv wyłączyli i dupa tak siedzialam karmilam i gapilam sie w tv

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
DZiewzeta, nadrobię Was później, bo nie mam kiedy, teraz na szybko wiadomośc od Maludy- podali jej kroplówki, czopki i inne cuda wianki, ale akcja od 2 dni bardzo powoli postepuje...Ale jest nadzieja, ze moze dzis urodzi ma 4cm rozwarcia, wczoraj było 2cm, zatem 3majmu kciuki
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaa

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Mamusie czy wasze dzieciaki podczas karmienia się pocą? bo ja jak karmię małą piersią czy jak dokarmiam butelką to ma całe czoło spocone i martwie się że jest osłabiona
to normalne bo jak ciągnie to się męczy

Cytat:
tak przy okazji. Pazurki u rączek musimy co tydzień obcinać, ale u nóżek jeszcze ani razu nie obcinaliśmy... wolniej rosną??
Jak u Was?
u nóg narazie obcinałam tylko te "kciuki" heh. a u rąk co jakiś czas np dziś bo się budzę a on nos do krwi udrapany eh

Cytat:
cudeńko

Cytat:
kochana moj ma miesiac ponad 4kg - a ja dalej Lece na NewBorn 1
ale to dobrze bo mam jeszcze 3opk ... haha

taki szczuply w Du.pie - ciekawe po Kim
no to musi mieć naprawdę zgrabną dupeczkę
Cytat:
Cześć dziewczyny
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaa kciuki
go
Cytat:

ok, nadrobilam z Floriem na rękach, zasnal przy cycku i jak odłożyłam żeby wam teraz odpisać to już oczywisie nie śpi. no cóż. ciekawe ile wytrzyma sam na łóżku naszym bo do jego nawet w dzień nie próbuje, tam mu nudno

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 10:06   #3269
OtTakaJa
Zakorzenienie

Witam się w śliczny, słoneczny poniedziałek
Serdeczne gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mamuś oraz ogromne kciuki za te nierozpakowane, aby wszystko poszło szybko, sprawnie i w miarę bezboleśnie

Korzystając z okazji, że mały śpi opiszę Wam mój poród
Jak wiecie 16.04 miałam się stawić w szpitalu z powodu przeterminowania. Przez cały dzień nie zrobiono mi żadnych badań (oprócz ktg), bo mieli straszne urwanie głowy. Wieczorem poproszono mnie na badanko ręczne Nie bolało kompletnie nic, ale zaczęłam po nim plamić, to było około 19 wieczorem. Poszłam pod prysznic i położyłam się do łóżka. Pisaliśmy sobie smsy z TŻ-tem gdzieś do około 23, a później ja zasnęłam. Obudziłam się około 1 w nocy z jakby skurczami, ale nawet przez myśl mi nie przeszło, że to może być to. Próbowałam zasnąć, ale częstotliwość i siła skurczy jakby się zwiększyła (swoją drogą to zupełnie inaczej wyobrażałam sobie te skurcze, bo ja czułam za każdym taki ucisk na odbyt). Od 2 do 5 rano łaziłam z sali szpitalnej do łazienki (oczywiście nic nikomu nie mówiąc) z nadzieją, że załatwię grubszą sprawę na czas O 5 rano w końcu za namową koleżanki z sali zeszłam na dół na porodówkę z informacją, że chyba mam skurcze ale nie jestem pewna Pani oczywiście natychmiast mnie na łóżko, zbadała i mówi, że rozwarcie na 4 palce. A mnie jak złapał skurcz tak myślałam, że sobie rękę przegryzę (nie wiem czemu akurat gryzłam dłoń za każdym skurczem). Ze 4 mocniejsze bóle i jak nie chlusnęły mi wody. I natychmiast poczułam, że muszę przeć, a super pani położna wiedziała to jeszcze przede mną. Dostałam jakiegoś paraliżu nóg, nie mogłam utrzymać nogi, ale panie położne pomagały, dopingowały i o godzinie 6 rano na świecie był już nasz kochany synuś Uczucie nie do opisania Tak więc u mnie cała prawdziwa akcja trwała 20 minut Zostałam bohaterką dnia, wszyscy opowiadali jak to możliwe, że taka drobna kobietka urodziła całkiem pokaźnego klocuszka. Niestety zostałam nacięta i nie mogę siedzieć na tyłku, ale mam nadzieję, że już niedługo. Przepraszam za chaos w opisie, ale chyba tak do końca jeszcze nie zeszły ze mnie te emocje

Mąż miał rodzić ze mną, a nawet nie zdążyłam go zawiadomić. Jaka była jego mina kiedy przyjechał rano do szpitala i mu powiedzieli, że jest już tatą Teraz spisuje się na medal, wstaje w nocy i podaje mi małego, kąpie, ubiera, przewija, jest kochany

A na koniec mam pytanie do mam, które były nacinane. Czy wy od razu mogłyście bez problem siadać? Czy może dopiero po ściągnięciu szwów? Jak to u Was wyglądało?

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 10:18   #3270
Tajgusia
Raczkowanie

Mój opis porodu: a więc 14.o4 udałam się do szpitala na planową cersarkę. Na izbie przyjęć byłam o godz. 9 lekarz mnie zbadał, stwierdził 1,5 cm rozwarcia i odesłał na salę obserwacyjną na porodówkę. Zrobili mi KTG, na którym wychodziły bardzo nieregularne pojedyncze skurcze, zrobili USG stwierdzili, że łożysko jest w dobrym stanie III stopień dojrzałości, przyszła pani doktor solidnie mnie obmacała tak, że już myślałam, że na tym łóżku urodzę bo tak mnie brzuch od tego rozbolał.Pani doktor stwierdziła, że dziecko jest duże ale ona jest w sumie za żebym spróbowała naturalnie. Po tych wszystkich badaniach co jakiś czas strasznie twardniał mi brzuch i stawiał się w taki stożek. Około 18 wypisali mnie ze szpitala i kazali zgłosić się gdyby coś mi było. Wróciłam do domu, najadłam się do syta bo w tym szpitalu nic nie pozwalali mi jeść ani pić. Brzuch nadal twardniał ale wykąpałam się i o 21 położyłam się spać. W nocy budziło mnie od czasu do czasu twardnienie brzucha. Była 3:10 jak nagle obudziłam się, poczułam takie jakby ukłucie w pęcherzu i poczułam jak mi odpływają wody. Jak wstałam to wyrko całe mokre a ze mnie leciało. Patrzyłam tylko czy wody są przejrzyste. Obudziłam męża i córkę, wykapałam się i po godz. 4 rano ruszyliśmy. Oczywiście spodnie miałam mokre a między nogami ręcznik bo wody leciały. Około 5 byłam już na IP. Zbadał mnie lekarz stwierdził pęknięcie pęcherza płodowego, rozwarcie nadal 1-1,5 cm, zrobił USG i oceniło dziecko na 4 kg. Skierowali mnie na porodówkę na obserwację. Co chwile robili KTG i kazali chodzić. I tak łaziłam tam od 5 rano do około 16:30. Bóle się wzmagały ale rozwarcia nie było, na KTG skurcze nieregularne raz mocniejsze raz słabsze. Podali mi antybiotyk osłonowo. Przyszedł lekarz, stwierdził że akcja nie postępuje a minęło już sporo czasu od odejścia wód i trzeba coś z tym zrobić tym bardziej, że wszystkie przyjęte ze mną już urodziły a co ja się tych wrzasków nasłuchałam to byłam już cała p.....na:brzydal : Ginek nakazał podłączenie oksytocyny. Przyszła położna, podłączyła oksy i może zleciało 10 kropel i minęło z 10 minut jak mnie takie bóle dopadły, że zaczęłam krzyczeć żeby mi podali znieczulenie.Przyszła położna powiedziała, że to niemożliwe żeby po kilku kroplach tak mnie bolała ale zbadał a tam 4 cm. Przenieśli mnie na porodówkę, oksy odłączyli bo prawie mdlałam z bólu. Usiadłam na piłce a skurcze były co 5 minut tak strasznie bolesne, że wyłam z bólu na pół szpitala. Minęło może 15 minut i mówię a raczej krzyczę do męża żeby zawołał położną bo z bólu umieram. Przyszła z dolarganem, a ja jej mówię, że chce mi się przeć i na kupkę a ona znowu na to, że to nie możliwe bo za krotko są bóle i za duże przerwy pomiędzy skurczami ale suma sumarum mnie zbadała na skurczu i mówi ze zdumieniem, że rozwarcie jest pełne. Zadzwoniła po lekarza, zmiana dekoracji z łóżka na fotel i kazała mi poprzeć. Zaparłam dwa razy i widziałam jak mi małego wyciągnęli. Dodam, że te parte jak mały już przechodził bo czułam taki napór w pochwie nic mnie już nie bolały to była taka ulga........ Mały urodził się w 40 t.c. a był cały w takim smaluszku. Potem poparłam raz i urodziło się łożysko. Niestety nacięli mnie bo mały był duży i trochę się zaklinował barkiem wskutek czego ma złamany obojczyk i miał jakąś tak sinice zastoinową. W szpitalu spędziłam 6 dni z uwagi na to, że mały się zażółcił i był naświetlany dwie doby ale był cały czas ze mną w pokoju nawet pod tymi nieszczęsnymi lampami. Jestem w nim zakochana i chociaż poród tak bardzo mnie bolał to bez wahania urodziłabym go jeszcze raz.....
Z perspektywy czasu wiem, że lepiej by było jednak zrobić cc. Mały biedny nie wyszedł bez szwanku z tego porodu na oczkach miał krwawe wybroczyny. Jedyny plus to taki, że po porodzie sama wstałam z łóżka porodowego i przeszłam na salę poporodową, tam zaraz zjadłam obiad a po godzince już się prysznicowałam włącznie z makijażem i suszeniem głowy. Jeżeli uda mi się zajść w kolejna ciążę to teraz jakby dziecko było duże to na 100% zdecydowałabym się na cc.
Tajgusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości