|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
![]() She: zdroowka! Ewewee: zdroweczka dla Mery,niech w końcu jej przejdzie.. Dobrej nocy dziewczynki
|
|
#2312 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Dominika jest w szpitalu ma zapalenie pecherza nic zlego sie nie dzieje bedzie u was pewnie pod koniec tygodnia
|
|
|
|
#2313 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Mały też ma główkę i brzuszek w innych tygodniach
|
|
|
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
dopiero z zakupów wróciłam-kasy poszło, że szok
![]() dostałam też świeże mięsko od teściowej i od mamusi wędzonki również świeżutkiej bo wczoraj brat wędził |
|
|
|
#2316 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Też dobrze kojarzę Chalize89
Cytat:
Cytat:
![]() She- zdrówka Oli- no daj spokój. A kto zasłużył jak nie Ty
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-04-21 o 21:08 |
||
|
|
|
#2317 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SHE obys się szybko wykurowała. Czekamy na relacje co i jak. ZDROWIEJCIE ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale fajną macie wycieczkę, zazdroszczę. Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-04-21 o 23:16 |
||||
|
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia ale już wrócił Twój mąż czy nie?
Też bym swojego przechrzciła
|
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
MArgoś wrócił już Twój włóczykij?
Może chce Cię wziąć na wytrzymałość a nóż szybciej urodzi:P
|
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może uciskasz rękę jak śpisz w nocy? ja tak mam czasami, że ręce wkładam pod bok i wtedy cierpną strasznie
|
|
#2321 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie stresujcie Margosi. Pewnie leczy kaca po wczorajszym wieczorze
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zrobić Mc Flurry w domu
![]() http://kulinaria*spryciarze*pl/zobac...ry-z-mcdonalda zamiast gwiazdek kropki Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-04-21 o 21:19 |
|
|
|
#2323 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40418560]
[/QUOTE] A nie, to nie pers.. to kot syberyjski ma szczupłą mordkę, tylko włosie go poszerza..jak u lwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() She zdróweczka!! Wracaj szybciorem do nas |
||
|
|
|
#2324 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak dalej mysle, ze jak ktos chce to moze. Ja akurat często robię cos wymyslnego bo w Pl pracowałam w kateringu i lubie poprostu zrobić cos cool i moj Tz chętnie zjada.W ogóle dla mnie żywienie to tez sposób podania go. Dzieci chętniej zjadają cos co jest kolorowe , podane w śmieszny sposób, zachęcające do poznania i jak one same moga w tym uczestniczyć. Np.moja ciotka w ogóle nie pozwala swoim dzieciom nic robić w kuchni , efekt jest taki, ze sa najstarsza ma 14lat i ledwo sobie kanapkę zrobi, do tego oboje jak widza warzywa to jakby jakis tam potwór na nich patrzył i ciagle chorują, antybiotyki i inne sztuczne tabletki ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40415004]Tak, ja wiem, że żelazo jest w warzywach i owocach, ale jest gorzej przyswajalne niż to z mięsa. Jest to różnica między żelazem hemowym i niehemowym. Co do porcji, to nie musisz mi tłumaczyć Jestem na diecie cukrzycowej i mam 7-8 małych posiłków dziennie. Ale przy tym muszę bardzo uważać na komponowanie tych posiłków, jem całe mnóstwo warzyw i pełnoziarnistego pieczywa, zero cukrów prostych. Mam wrażenie, że z kolei Ty odniosłaś wrażenie, że jestem przeciwniczką diety wegetariańskiej. Nic bardziej mylnego, gdybym sama miała dostęp do produktów zastępujących mięso, chętnie częściej bym ich używała. Jednak tak jak pisze Mela - są one często niestety albo niedostępne (zwłaszcza w mniejszych miejscowościach, a ja w metropolii nie mieszkam), albo bardzo drogie. Z drugiej strony ciągle jestem zdania, że bałabym się nie dostarczyć jakichś substancji organizmowi, zwłaszcza teraz i zwłaszcza dziecku. Często zastępuję mięso np. pulpecikami z soczewicy, ciecierzycy czy innych takich. Od czasu do czasu robię sojowe - ale te nie są do końca zdrowe. Uważam na to, co jem, a mimo wszystko wyniki są kiepskie. Wolę więc nie ryzykować jeszcze bardziej...[/QUOTE] Nie No cos Ty. Ja juz kiedyś widziałam, ze pisalas o tym, ze jadlas gołabki wege Miałam sie zapytać czy nie jesteś wegetarianka,ale ja szczerze nie lubie jakoś na Wizazu sie wydawać w takie tematy bo duzo ludzi ,ktorzy jedzą mięsa nie wiem dlaczego tutaj jakoś czuja sie jakbym chciała ich na cos namówić czy jak? A mnie to jest wszystko jedno co kto je. Ja cieszę sie, ze ja zmienilam siebie bo droga do przemiany zaczyna sie od nas samych.Mnie poprostu dziwi, ze jak ja mowie, ze nie jem mięsa to ktos mi mowi "to co ty jesz" No tak jakby prócz mięsa nic innego do zjedzenia nie istniało, a istnieje wiele rzeczy przecież ![]() Sam smak surowego mięsa jest okropny, średnio smaczny. Dopiero odpowiednie przyprawy , zioła etc.nadaja mu ten smaczek. To samo jest z innymi rzeczami. Sama sałata smakuje średnio dobrze (tylko chyba ja lubie ja jeść lisciami na sucho ) ,ale jak sie do niej doda przypraw to jest lepsza od razu i przyjemnie sie ja zjada np.z majonezikiem czosnkowym ![]() Przyswajalnosc witamin i ogolnie mikro i makroelementow to sprawa genetyki. Jeżeli masz taki problem to worek wątroby Ci nie pomoże. Mysle, ze jeśli masz jak to powinnas udać sie do dietetka. Zelazo lepiej sie przyswaja jeśli jest przyjmowane z wit.C Cytat:
Na tunczyka uważaj tego Albacorne białego on jest w ciazy w ogóle zabroniony No i fajnie z tymi rybami masz. Ja wlasnie bronię sie tez przed tym bo u nas niestety wyszła jakas afera , ze tilapia okazało sie , ze jest sprowadzana z Chin i ja trzymają i hoduja w szambie ![]() No a inne ryby mi jakoś nieposmakowaly. W Pl jak wzięłam sobie takiego okonia z jeziora to było to cos, a tutaj okropienstwo. Cytat:
![]() Ja nie wiem z ta sesja. Napewno kilka fotek Tz strzeli,ale chyba czegoś specjalnego nie będziemy robić. Spalam dzis słabo. Nie podwyzszylam ogrzewania , spalam w majtkach tyłek sie odkrywal i bolal mi brzuch tzn.pecherz. Kilka razy nieprzytomna wstawalam siku. Piękna pogoda wiec ide polazic z Tz. Doczytam resztę jak pojdziecie spać. Miłego wieczora
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-04-21 o 21:25 |
|||
|
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
My już w domciu u siebie od ok. 17..Troszkę słabo się dziś czułam, więc po powrocie w drzemkę wpadłam
Umyłam się, przygotowałam ubranie na rano i wracam do łóżka. Spokojnej nocy Brzuchatki |
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zmykam, pa
|
|
|
|
#2327 |
|
Wtajemniczenie
|
Też uciekam
|
#2328 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
żeby było jasne kto z nami jest Charlize89 pisze z nami od paru części |
|||
|
|
|
#2329 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie osoby to skarb! Moja koleżanka opowiadała, jak jechała tramwajem w zaawansowanej ciąży i poprosiła młodego faceta czy ustąpiłby jej miejsca, a on do niej: "Nie, trzeba było zrobić sobie dziecko z facetem, który ma samochód" ... Cytat:
![]() Jezu, jak te weekendy lecą! Zawsze brak mi czasu, a od poniedziałku do piątku to się wlecze i wlecze... Później do taty do szpitala (jutro wychodzi!), a w drodze powrotnej wstąpiliśmy do mojej mamy, która miała jeszcze cieplutki placek ze śliwkami! Czuję, że niedługo się zacznę kulać, a nie chodzić ![]() Lecę, do jutra!
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jutro mam wizytę
|
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
to trzymam kciuki
ja też mam wizytę i nie mogę się już doczekać
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
to ja za Ciebie
![]() moja o 8 rano ma być, ale nie wiem o której będzie relacja bo wracam do pracy po 2tyg l4 |
|
|
|
#2333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() fiazo a Ty kiedy masz zamiar iśc na L4 już na dobre?? |
|
|
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2335 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#2336 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [swoją drogą awokado ma świetny indeks glikemiczny dla cukrzyków:P] Bardzo lubię smaki kuchni arabskiej i staram się je odtwarzać w domu, np. często u nas gości hummus (choć teraz z powodu awersji do czosnku odpada) czy inne potrawy z ciecierzycy. Poza tym bardzo lubię taki sklep np. w Krakowie - Kuchnie Świata, my czasami jeździmy z TŻem do Krakowa właśnie po to, żeby iść do tego sklepu, bo u nas takiego nie ma... Ja tam się zaopatruję w przyprawy, TŻ w różne dziwne owoce i warzywa, on ma fioła na tym punkcie. Ostatnio kupił jakieś pomidorki tamarillo w Auchanie za... 24 zł Już nie mówiąc o śmierdzących serach, to jego specjalność. Jak mu moja siorka przywozi jakiś ser z Holandii, to albo ma nakaz, żeby to od razu zjeść, albo pakuję to szczelnie w jakieś pojemniki, bo mi lodówka cała śmierdzi.... A co do podawania żywności, to dla mnie chyba ideałem jest japońskie bento Jak ktoś nie wie, co to, poszukajcie sobie koniecznie w google! Ja kiedyś byłam wegetarianką jakiś czas, ale potem zaczęłam karmić TŻa i jakoś jednak łatwiej z mięsem od czasu do czasu (choć on też specjalnie miłośnikiem nie jest). Zresztą to też zależy od pory roku, wiadomo, że latem łatwiej najeść się sałatkami i warzywami, ale zimą jednak wolę jakiś mięsny obiadek od czasu do czasu. Z tym, że u nas jest najczęściej jednak drób, wołowinę zrobiłam chyba raz w życiu, a schabowego TŻ nie lubi (za to ja lubię ). A gołąbki wege wynikają z tego, że nie lubię jeść mięsa na mieście :/ Bardzo rzadko to robię, nawet kebaby jem wegetariańskie, po prostu ja się z mięsem strasznie bawię, żeby nie miało żyłek, nitek, itd., a tak to nigdy nie wiem, jakie ono było wcześniej... A swoją drogą te gołąbki pyszne, w środę znowu na nie zapoluję. I tak, wiem o tej witaminie C, dopóki nie miałam zakazu picia soków, to zawsze obiad popijałam sokiem pomarańczowym |
|
|
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hardkorowe przypalenia octem z soda oczyszczona.Albo takim preparatem do czyszczenia zelazek, ze sklepiku z AGD. Albo genialny sposob i niezawodny na wieksze przypalenia - kupujesz cos do czyszczenia kominkow/piekarnikow, rozlewasz to na jakiejs podstawce/ talerzu/ scierce, kladziesz na tym zelazko na jakies 3h przypaleniem do dolu, zeby mialo kontakt z preparatem i potem zmywasz. Albo nasyp soli na papier/scierke i poprasuj, jak male, to tez moze pomoc ![]() Dzizas, ale ze mnie ciocia dobra rada
|
|
#2338 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co za gnojek :/ Oby tak kiedyś ktoś nie powiedział jego dziewczynie...... :/ Mnie kiedyś w tramwaju ustąpiła młoda dziewczyna, taka może 20-letnia. Byłam taka zmieszana, ale miło mi się zrobiło I trzymam kciuki za tatę! |
|
|
|
|
#2339 | ||
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40424042]A guacamole i inne takie rzeczy to akurat lubię robić
![]() [swoją drogą awokado ma świetny indeks glikemiczny dla cukrzyków:P] Bardzo lubię smaki kuchni arabskiej i staram się je odtwarzać w domu, np. często u nas gości hummus (choć teraz z powodu awersji do czosnku odpada) czy inne potrawy z ciecierzycy. Poza tym bardzo lubię taki sklep np. w Krakowie - Kuchnie Świata, my czasami jeździmy z TŻem do Krakowa właśnie po to, żeby iść do tego sklepu, bo u nas takiego nie ma... Ja tam się zaopatruję w przyprawy, TŻ w różne dziwne owoce i warzywa, on ma fioła na tym punkcie. Ostatnio kupił jakieś pomidorki tamarillo w Auchanie za... 24 zł Już nie mówiąc o śmierdzących serach, to jego specjalność. Jak mu moja siorka przywozi jakiś ser z Holandii, to albo ma nakaz, żeby to od razu zjeść, albo pakuję to szczelnie w jakieś pojemniki, bo mi lodówka cała śmierdzi.... [/QUOTE] no to nasi TZ moga sobie rękę podać, mój ma bardzo podobnie z wynajdowaniem różnych dziwnych potraw czy składników z serami śmierdzącymi włącznie ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]() ja uzywam namiętnie i często np. też do przetykania rur, czyszczenia mikrofali, odkamieniania, niwelowania zapachów z lodówki czy ostatnio do czyszczenia fug w łazience są śnieżnobiałe nabyłam ostatnio na allegro opadkowanie 5 kg sody i jestem przesczęśliwa
|
||
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40422728]
Evewee - tez polecam Dicoflor na problemy z brzuszkiem albo coś tańszego byleby ten sam szczep... i jeszcze nam pomagał HiPP ORS 200 Kleik na biegunkę u dzieci - marchewkowo-ryżowy, ale mały miał wtedy 10 miesięcy.[/QUOTE]u nas kleik lub kaszka odpada jutro kupie ten dicoflor lub floridralchetnie, ale nie mam na nia sposobu nie chce tego do ust wziac, a jak przemyce na lyzeczce to od razu pluje ehh
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.

I chyba do śmierci tak zostanie 

Później do taty do szpitala (jutro wychodzi!), a w drodze powrotnej wstąpiliśmy do mojej mamy, która miała jeszcze cieplutki placek ze śliwkami! 
jutro kupie ten dicoflor lub floridral
12.06.2010