|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() bijkora ponawiam pytanie do Ciebie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3065 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() aaaa... normalnie zazdroszczę ![]()
![]() |
#3066 |
Zakorzenienie
|
Silver, spróbuj, ono jest produkowane przez Humanę, więc to nie jest jakieś gówienko.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Konto usunięte
|
No dobra, wreszcie mogę pisać
![]() Łoniaki normalnie, ale na nogach i pod pachami bardzo wolno, uff ![]() Iffonko, i serkiem Dorcia ulewa, i wodą, i gęstym takim ![]() Lady, zołzo jedna, masz zarąbiaszczą firugę ![]() Marsi, Leoś teraz 4mce skończył, ja bym mu rozszerzała dietę. Skoro do pracy musisz wracać... Ja we wrześniu wracam i nie mam pojęcia, jak sobie ułożę zajęcia, więc zacznę rozszerzanie (powolutku, ale jednak) po 4mcu już. Nie chodzi mi o nadmiar nowych rzeczy - ale niech będzie coś, co może być zamiast piersi - np. kaszki holle bg nie powinny uczulić, słoiczek dynia-ziemniak, szpinak-ziemniak, jakiś owoc - i tu pewnie banan (wbrew wszelkim założeniom Agatki nie uczulił, za to długo jabłka nie mogła jeść). Ja rano pewnie pierś podam, potem na bank muszą być co najmniej 2 posiłki niepiersiowe - no chyba, że będę miała np. na 12 do pracy, zobaczymy. Prezent piękny dostałaś ![]() ![]() ![]() Co do picia wody - tak, wydaje mi się, że tak, skoro będzie Leoś pił mm. Nie zaczynam od glutenu, niby moja pediatra mówi, że na piersi najbezpieczniej to wprowadzać - ale skoro chcę dłużej niż 6mcy karmić piersią, to równie dobrze później gluten mogę. A tak naprawdę to białko nie jest jakoś szczególnie przydatne człowiekowi ![]() Tak jeszcze z tym jedzeniem niemlecznym myślę - Agatka często gdy zjadła słoiczek to jeszcze butlą dopychała z mlekiem. Nocne jedzenie raz - wygląda to tak, że kolacja jest ok. 20, nie później raczej, pobudka 4-5 (dzisiaj wyjątek o 2), a śniadanie kolo 7:30, pewnie dłużej by było ale starsza rozgadana i młodszą budzi ![]() Główkę Dorcia też ładnie trzyma, nie jest to jeszcze takie idealne trzymanie, ale spokojnie mogę z nią przejść na jednej ręce gdzieś chwilę. Blogerko, też czasem Dorcię tak trzymam jak facet na ostatniej foto, ale mi źle, bo ona waży ![]() Nawijko, tekst tżta ![]() Smoczek - rzadziej u nas, bo żre piąstki i chyba kciuki zaczyna ;/ Na spacerze płacz się zdarza: sfajdana pielucha, nie potrafi usnąć albo chce widzieć świat ![]() ![]() Piję różnie, czasem jak Marsi smoczyca ![]() Black, też o tym myślałam niedawno - bo zastanawiałam się, czy moje cc nie były wiekiem spowodowane, ale nie. Dużo o wiele młodszych babek niż ja kończyło cc. Czapeczki już nie wkładam w domu po kąpieli zrsztą ja tylko na przejście przez przedpokój, bo tam zimno u nas, wkłądałam. Elllmi,mam piankowe puzzle, ja w te afery niespecjalnie wierzę ![]() ![]() http://img51.imageshack.us/img51/2284/agawalec.jpg Ogłoszenia parafialne ![]() ![]() http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_38664.htm Obiecałam sobie, że ze 3 opakowania wezmę ![]() A na plamy wszelkiego rodzaju dzieciowe polecam biedronkowy odplamiacz oxy, o taki: http://powerprice.pl/oxy-odplamiacz-6szt-p20.html 5-6zł płaciłam, cudo, wszystko schodzi, a to bez chloru i nie capi. |
![]() ![]() |
![]() |
#3068 |
Zakorzenienie
|
Lady aż się przestraszyłam jak to oglądnęłam. Moja tak nie robi. Daj znać co Ci rehabilitant powie.
Bokeh to jest dobre pytanie jak zachować tą równowagę. Pod nami mieszka rodzina i jak się kłócą to słychać u nas. Córka do mamy potrafi krzyczeć "zamknij się" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40423867]
Elllmi,mam piankowe puzzle, ja w te afery niespecjalnie wierzę ![]() ![]() http://img51.imageshack.us/img51/2284/agawalec.jpg Ogłoszenia parafialne ![]() ![]() http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_38664.htm Obiecałam sobie, że ze 3 opakowania wezmę ![]() [/QUOTE] no własnie takie chciałam z cyferkami, ale mi w głowie namieszało to wycofywanie produktów z rynku ![]() ![]() a co do słodyczy, to nawet linka nie otiweram, bo postanowienie mam ![]()
#3070 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-04-21 o 21:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40423867]
Ogłoszenia parafialne ![]() ![]() http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_38664.htm Obiecałam sobie, że ze 3 opakowania wezmę ![]() [/QUOTE] Zabić to mało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3072 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Do tego oliwka BD i balsam BD Mam jeszcze to http://eco-esthetique.pl/serum-do-sk...ami-p-201.html udał mi się wylicytoować kiedyś na all za 27 zł, ale nie używan tego czesto bo śmierdzi przeokropnie. A i był taki czas że na noc nakładałam pas poporodowy, na dzień nienawidzę, przeszkadza, roluję sie itd, a na noc jest ok, brzuch jakby bardziej wciągnięty. jednak i tak uważam ze najważniejsza jest Syrenka i ćwiczenia, w moim przypadku ok 10 km dziennie z wózkiem, do tego rower jak jadę do szkoły jakieś 3km, cały dzień jestem w ruchu i to też się przekłada na stan skóry, przynajmniej ja takie mam odczucia, mięśnie mi się wzmocniły i skóra napięła ![]() A zapomniałam wam powiedzieć ![]() ![]()
![]() |
#3073 |
Zakorzenienie
|
http://brzuchpoporodzie.pl/rozstep-m...ostych-brzucha
o rozstępie mięśni. |
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Zakorzenienie
|
Jak sobie pomysle że za niedlugo do pracy wracam to
![]() ![]() Nie chceeeeeeee......... Nie chcę Darii zostawiać ![]() ![]() ![]() ![]()
#3075 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, to tak na temat produktów BabyDream:
1) Pieluchy Babydream - Procter&Gamble (czyli ci od Pampersów) 2) Mleko i kaszki Babydream - Humana Milchunion 3) Butelki, smoczki, smoczki uspokajające, gryzaki i drewniane szczotki do włosów Babydream - Baby-Nova 4) Drewniane zawieszki do smoczków i wózków Babydream - Heimess 5) Pluszowe przytulanki i pluszowe grzechotki niemowlęce Babydream - Fehn (C&A również ma zabawki od nich) 6) Słoiczki Babydream - Bebivita (HiPP) 7) Kosmetyki i chusteczki Babydream - Babyline (Nolken Hygiene Products) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3076 |
Zadomowienie
|
Jestem padnieta, wróciłam z uczelni i całe popołudnie spędziłam na spacerze nogi wchodzą mi do d...
Ja też chciałambym zmienić mm którym dokarmiam małego bo uważam że nie służy najlepiej Bartusiowi ale boje się bez konsultacji z lekarzem bo on pije HA dla alergików i już kiedyś zmieniłam i skończyło się to mega śluzowatymi kupkami. Zdjęcia w klubie
#3077 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Słoiczki - Agatka jadła, ok są, ale ciut gęstsze niż innych firm i lekko zatwardzają. Chyba jedyne w ogóle z ryżem, z tego co pamiętam? BabyNova jako taka ma chore, totalnie chore ceny, w realu widuję, szok. Fehn zabawki ma cudne ![]() http://allegro.pl/fehn-interaktywne-...166268414.html Za to chusteczki mi nie podeszły, za suche. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jednym słowem Calkiem Calkiem te BD jest ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- No a chusteczki BD naprawde bardzo suche.
![]() |
#3079 |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co.
![]() Szaja, mi też nie podeszły. Skład jest cudowny, ale są takie suche, że ehh - nadają się tylko do wycierania rąk po makijażu, albo do wycierania jakichś powierzchni z kurzu czy innego brudu. Do pupci zdecydowanie za suche ![]() Dla mnie Huggies są najlepsze, teraz mam z masłem shea (wersja Soft Skin, zazwyczaj kupuję Natural Care, ich zapach jest genialny, ale SS też ładnie pachną, kakaowo), bo były w Kauflandzie za 9,98/3pak, to wzięłam dwa 3paki, mam w sumie 8 paczek chusteczek teraz. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3080 |
Konto usunięte
|
A huggiesy się rwą. Nigdy więcej nie kupię.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3081 |
Lurker ;)
|
nic nie mowcie kupilam 4-pak tych chusteczek...
#3082 |
Zakorzenienie
|
Szaja, ale ja nie wiem, jak to robisz, mi się nie rwą.
![]() ![]() Przerzuciłam sobie odbieranie i odpisywanie z mojej głównej poczty (wp.pl) na gmaila, na którym mam bloga i kanał yt, fajna sprawa - teraz wszystko w jednej skrzynce. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Konto usunięte
|
Black, no poważnie, drugą paczkę w życiu mam i przy wyciąganiu chusteczek wyrywam je kawałkami. Kur... mnie bierze. Takie: http://media.netpr.pl/generic/releas...i-huggies-pure
|
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Zakorzenienie
|
Pure też znam, wg mnie są najgorsze z tych wszystkich huggiesowskich chusteczek. Może innych spróbuj?
Biorę sobie imię Felicyta do bierzmowania. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurczę, Mała mi się dość często krztusi śliną jak śpi. Niedawno tak zaczęła, okropnie mne to stresuje.Niby mamy klin pod materacykiem, więc głowa jest troszkę wyżej, no ale.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3086 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Dzień dobry dziewczynki! Poczytałam Was troszkę ale gdzieś mi cytaty wcielo
![]() Nawijko Afryka pierwsza klasa ![]() Bokeh ja mam trzy wesela,komunię i chrzciny mojej małej. Ile to zakupów sukienkowych ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz będąc w ciąży to mam zielone światło od męża ![]() Lady moja też się tak wygina i stąd mamy skierowanie na rehabilitację. Jednak tak jak pisałam,że względu na bioderka musimy poczekać. Black nam się chyba też to g... robi na główce ![]() Szaja nie kuś słodyczami ![]() Bijkora bardzo miło ze strony klasy ![]() Wszystkie laski - ja chce schudnąć! Co oznaczają żółte,śluzowate kupki? Mleko krowie odstawiłam. Blanka jest okropnie płaczliwa w tych szelkach. Ale myślę że na samych nóżkach jej nie przeszkadzają bo ma tam jakąś możliwość ruchu ale jak ciągnie nozkami to na ramionach się zaciska więc myślę że to jest różne płaczu ![]() Ale z dobrych wieści -wczoraj spala w dzień tylko godzinę,pół i pół,Zasnela o 21 i obudziła się dopiero po 3. Nigdy nie spala mi aż 6 godzin! Potem jedzenie na spiocha,co też jest dziwne i spala jeszcze dwie godziny. Zjadła,drzemka godzinną i już się przeciaga i zaczyna płakać bo szelki przeszkadzają... Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Drotka spala mi od 20 do 6! Wyspslam sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3088 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
|
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40426153]Drotka spala mi od 20 do 6! Wyspslam sie
![]() Jak Wy to robicie Kochane? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Zakorzenienie
|
Cześć kobietki
![]() ![]() ![]() Kupiłam sobie kilka kosmetyków z biedry i jestem bardzo ale to bardzo zadowolona ![]() Nadrobie was później.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.