|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
indyki są dużo zdrowsze (szkoda, że nie lubię...) Cytat:
- dla męża w ramach wczesnej terapii szokowej)Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Margoś się nie stresuje takimi rzeczami
Już nie... zresztą wie gdzie szukać w razie czego ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Dobrej ![]() Wezmę przykład z Gluta i pójdę spać )
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
DLACZEGO nasz watek chodzi spac najwczesniej ze wszystkich???
Ja wlasnie po godzinnym spa w lazience - i co?? Sie oliwkuje, i tak patrze co ja mam za nawis niecodzienny nad kolanami po bokach ... KOLANKA MAM SPUCHNIETE!!!
|
#2344 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40422728]Eveweenam pomagał HiPP ORS 200 Kleik na biegunkę u dzieci - marchewkowo-ryżowy, ale mały miał wtedy 10 miesięcy.[/QUOTE] Cytat:
Ja dziś byłam na drugiej selekcji w moim morzu ciuszkowym Już mam rozeznanie - wrzucam poniżej fotki (skarpety/butki, 2 sweterki prosto z peru nowe, kraciasta kurteczka i poglądowo ciuszki chłopaczkowe, które będą do kupienia na allegro (chyba, że któraś zechce, to się dogadamy bez A.) Te akurat są w rozmiarach 62-74, ale mam też większe, włączne z super kurteczką "skórzaną" z H&Mnie ładuje cholera załączników! ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-04-21 o 23:55 |
|||
|
|
|
#2345 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie śpię
![]() Jem Czyli robię to, co słodkie mamy robią cały czas ![]() I oglądam Big Bang Theory :P |
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
Ja oglądam jednym okiem Chirurgów, a drugim Piątek 13-go
Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-04-22 o 00:01 |
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam, ja nie mam psychiki do horrorów
![]() Obejrzeliśmy z tż film ("Lęk pierwotny", dziwactwo, ale polecam) i chyba wypadałoby się już położyć, bo jutro muszę o 6.30 wstać
|
|
#2348 |
|
Konto usunięte
|
Tweed Lęk pierwotny to genialny film, widziałam go wieki temu, a bardzo dobrze go pamiętam... Świetny obraz.
A horrorów nie oglądam czy w ciąży czy nie w ciąży, to nie na moją psychikę :/ Potem jak mam umyć włosy jak jestem sama w domu to jest problem :P |
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
mnie nic nie rusza... no dobra był jeden taki mega, mega okrutny wśród tych, które oglądaliśmy - ledwo dałam radę... i nie polecam nikomu. Za to zawsze bardzo siadam na melodramatach, kom. romantycznych - wyję jak bóbr
![]() Lęk pierwotny widziałam - musiałam tylko podgląd zrobić na Filmweb, bo tyle oglądam, że nie wszystko potem po tytułach pamiętam ![]() doładowałam fotki - dla zainteresowanych Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-04-22 o 00:06 |
|
|
|
#2350 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40425631]Ja nie śpię
![]() Jem Czyli robię to, co słodkie mamy robią cały czas ![]() I oglądam Big Bang Theory :P[/QUOTE] Też lubię ten serial,często razem z tż oglądamy ![]() surka, stokrotka24, Anulka_p, fiazo za dzisiejsze wizyty
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40425738]Tweed Lęk pierwotny to genialny film, widziałam go wieki temu, a bardzo dobrze go pamiętam... Świetny obraz.
A horrorów nie oglądam czy w ciąży czy nie w ciąży, to nie na moją psychikę :/ Potem jak mam umyć włosy jak jestem sama w domu to jest problem :P[/QUOTE] Ja specjalnie wcześniej się wykąpałam, bo myślałam, że jak zwykle usnę na filmie, a obejrzałam do końca, cala spocona (mały chyba też nie oczekiwał takie zoakończenia, bo pod koniec buszował strasznie )Ja niestety oglądać nie mogę, ale zawsze jakieś diablisko mnie skusi (ostatnio z tż "obejrzałam" "sinister"... większość filmu miałam oczy zasłonięte ręką i tylko czytała napisy, a i tak zasnąć nie mogłam ). I też mam problem z wzięciem prysznica po horrorze, także znam ból![]() Cytat:
![]() Roxi super łowy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Idę spać, bo mój poranek nie prezentuję sie zbyt ciekawie Dobranoc
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
to nie łowy - chłopaczkowe, nasze własne, po prostu mam do sprzedania, dziewczynkowe z dostawy sprzed półtora miesiąca, tylko Wam nie pokazywałam
![]() Poza tym dziś już po wybraniu ładniejszych sztuk mam: rozmiaru 56 - całą gumową walizę po kocu, dopchaną do granic... rozmiaru 62/68 - dwie walizy jw. rozmiar 74/80 - 2 rozmiar 80/86/92 - 2 nic nie kupuję! I cała jedna poszła na złomowanie - uszkodzone w praniu, plamy jakieś ogromne, zmechacone itp. Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-04-22 o 00:21 |
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Aloooo,
Zestresowalam sie od switu, bo sie router zwiesil dosc konkretnie i juz myslalam, ze sie skonczyla umowa z Dialogiem, czego to spodziewamy sie lada chwila i w zwiazku z tym oznajmiam, ze jesli ktoregos dnia mnie nie bedzie, to zapewne przez brak netu a nie z innych przyczyn raczej ![]() ROXI, no nie mow, ze Norberto nosil hello kitty za mlodu ![]() Odezwe sie zwyczajowo po siodmej, czas oporzadzic dobrodziejstwo inwentarza
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Złośliwość rzeczy martwych
![]() Wiecie muszę dzisiaj zrobić badania i najgorsze jest to, że pierwszy raz w ciąży nie chce mi się siku Lipa jakaś totalna
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wpadłam się przywitać przed wizytą. Po 7:00 mam autobus, więc zbieram się pomału. Nie wiem jeszcze jak wrócę. Może odwiedzę teściową, może pojadę do domu od razu po wizycie. W każdym razie niezwłocznie po przekroczeniu progu domu, zdam relację Miłego przedpołudnia wam życzę ![]() Dziękuję bardzo i Michaś również dziękuje.
|
|
|
|
#2356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
porozmawiam jeszcze dziś o tym z moim ginem Cytat:
wczoraj odeszłam od kompa żeby się umyć, a mój tż nie dość, że wyłączył kompa to i wlazł mi do wanny - chyba się stęsknił po weekendzie u babci |
||
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czekamy na relację
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale śliczny
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40424042]A guacamole i inne takie rzeczy to akurat lubię robić ![]() [swoją drogą awokado ma świetny indeks glikemiczny dla cukrzyków:P] Bardzo lubię smaki kuchni arabskiej i staram się je odtwarzać w domu, np. często u nas gości hummus (choć teraz z powodu awersji do czosnku odpada) czy inne potrawy z ciecierzycy. Poza tym bardzo lubię taki sklep np. w Krakowie - Kuchnie Świata, my czasami jeździmy z TŻem do Krakowa właśnie po to, żeby iść do tego sklepu, bo u nas takiego nie ma... Ja tam się zaopatruję w przyprawy, TŻ w różne dziwne owoce i warzywa, on ma fioła na tym punkcie. Ostatnio kupił jakieś pomidorki tamarillo w Auchanie za... 24 zł Już nie mówiąc o śmierdzących serach, to jego specjalność. Jak mu moja siorka przywozi jakiś ser z Holandii, to albo ma nakaz, żeby to od razu zjeść, albo pakuję to szczelnie w jakieś pojemniki, bo mi lodówka cała śmierdzi.... A co do podawania żywności, to dla mnie chyba ideałem jest japońskie bento Jak ktoś nie wie, co to, poszukajcie sobie koniecznie w google! Ja kiedyś byłam wegetarianką jakiś czas, ale potem zaczęłam karmić TŻa i jakoś jednak łatwiej z mięsem od czasu do czasu (choć on też specjalnie miłośnikiem nie jest). Zresztą to też zależy od pory roku, wiadomo, że latem łatwiej najeść się sałatkami i warzywami, ale zimą jednak wolę jakiś mięsny obiadek od czasu do czasu. Z tym, że u nas jest najczęściej jednak drób, wołowinę zrobiłam chyba raz w życiu, a schabowego TŻ nie lubi (za to ja lubię ). A gołąbki wege wynikają z tego, że nie lubię jeść mięsa na mieście :/ Bardzo rzadko to robię, nawet kebaby jem wegetariańskie, po prostu ja się z mięsem strasznie bawię, żeby nie miało żyłek, nitek, itd., a tak to nigdy nie wiem, jakie ono było wcześniej... A swoją drogą te gołąbki pyszne, w środę znowu na nie zapoluję. I tak, wiem o tej witaminie C, dopóki nie miałam zakazu picia soków, to zawsze obiad popijałam sokiem pomarańczowym Moj Tz ma to samo. Juz pomijając to , ze zawsze jakieś wydziwieńia kupuje to tu to spoko było,ale w Pl wlasnie tak sie czasem to kończyło,ze wlasnie kasjerki nie wiedziały ocb i Tz nie mógł tego mieć i średnio to rozumiał, ze cos jest w sklepie, a kupić nie ma jak To wlasnie moj Tz z tymi serami ma świra jest smakoszem. Ma książki etc. Zamawia sery z Francji takie smierdziale , ze bym za free ich nie chciała. No i ma je w lodówce szczelnie zamknięte. Do tego szafki boczne sa wypełnione jakimiś dziwnymi sosami i pastami, a ja nie cierpię sosow. Naprawde dla mnie moze tylko sól i pieprz byc bo lubie sam smak warzywa naturalny. Ostatnio odkrylam fajne przyprawy bez chemi "Dary natury" znalazłam je w Pl sklepie . Fajne maja mieszanki. Jedyne co to opakowanie jest kiepskie,ale ja mam słoiczki wiec mi to nie przeszkadza az tak. Wit.C jest duzo w wisniach. Ja miałam bardziej na myśli te wit.w postaci tabletki ![]() Ja na zdrowie nie żałuje. Kiedyś mojej ciotki Tz mowi do mnie "przestań myślisz, ze będziesz żyć wiecznie?" Odp. " jasne, ze nie ,ale mam nadzieje, ze dłużej od ciebie " Ja przeziebilam sie gardło mi boli. Pije miód wlasnie, a ja nie choruje praktycznie. Zazwyczaj w lato i to w Pl na wakacjach ![]() Ostatnio nie pilam miodu i widać juz mi brakowało. Kocham miód i czcze wszystkie pszczolki. Do tego jeszcze muszę jechać z Tz po jego brata i szwagierke na lotnisko. Gorączki nie mam , a jest mi gorąco. za wszystkie wizyty.Miłego dzionka życzę
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-04-22 o 06:55 |
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Kotek
|
|
#2361 | ||||
|
Zakorzenienie
|
surka, stokrotka24, Anulka_p, fiazo
za wizyty! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Choć nie czysty, bo tylko ojciec z rodowodem Ale kurde strasznie się zaczął filcować..wkoło szyi, pod paszkami i nawet wzdłuż karku strasznie zakołtuniony i już nie ma szans, żeby mu nadążyć z wycięciem tego.. zwłaszcza, że tak łatwo nie daje sobie wyciąć.. z wyczesywania niewiele efektów, trzebaby chyba 3 razy dziennie miejsce w miejsce wyczesywać, a nikt nie ma na tyle czasu.. muszę znaleźć weterynarza, który zechce to ogolić i prawdopodobnie całego go ogolimy, ponoć to wskazane zwłaszcza w porze letniej..przyniesie mu ochłody.---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- cudny!! A jak sobie przysiadł, jak misio Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-04-22 o 07:05 |
||||
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle,ze ogolenie go pomoże choć on pewnie bedzie obrażony ![]() Nasz kudlaty strasznie nie lubi czesania i warczy bardzo,ale zawsze dajemy mu cos zeby go zając np.jakas stara torebkę taka babska on sie wyzywa na niej , na nia warczy, gryzie i mozna czesac,ale trzeba sie streszczac
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem szczerze, że kasa gra tu dużą rolę, 250zł to jednak sporo a teraz to i tak, wracam na 3 dni, potem 2 dni urlopu, po weekendzie 2 dni i długi weekend łączący się z moimi świętami więc i maja mi sporo ucieknie pogadam se dziś z ginem, ale myślę, że decyzję to i tak po długim weekendzie będę podejmować |
|
|
|
|
#2364 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w 24 tygodniu.Nie odzywałam się ostatnio bo miałam strasnie zalatany tydzień,ale cały czas podczytywałam!Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!Ja zarax pędze opić się glukozą
|
#2365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasz lubi czesanko, ale głównie wzdłuż karku, ogon i po szyjce..ale broń Boże paszki, boczki czy brzuch.. zarżnąłby każdego Cytat:
jakbym wiedziała, że dzięki temu więcej będę dostawać, to pewnie tak samo bym zrobiła..Cytat:
I trzymam kciuki za glukozę!
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-04-22 o 07:32 |
|||
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Twoją glukozę, przetrwasz
|
|
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sweterki dziękują za uwagę ![]() nawet Wam dzień dobry nie powiedziałam, więc: DZIEŃ DOBRY ŚPIOCHY! Mała mi ładuje po pęcherzu jak szalona, wieczorem było to samo - wysiedzieć nie mogłam ![]() Idę robić kawusię i siadam do allegro - samo się nie zrobi
|
|
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam na wizytę, postaram się w pracy napisać jak najszybciej, ale nie spodziewajcie się relacji wcześniej jak po 9 bo będę musiała jeszcze turnee po firmie zrobić, za niektórymi się stęskniłam
|
|
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poniekad racja, Joan, jednak na obecnym etapie to dla mnie znak, ze powinnam strescic sie z realizacja planow mebelkowo-pokojowych, czyli ciezsze prace, bo moge zaniemoc w ktoryms momencie, a glupio byloby tak w polowie Masz slicznego kotulka ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Ja tez mam to w planie na dzis ![]() To lece, zjadlam sniadanko i ciuchy mam juz na sobie robocze ![]() Poza tym przepieram reszte rzeczy Lilo, w tym tygodniu podlicze, ile czego mam i jakie rozmiary Zajrze jak sie zmecze farbami
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka ja niekulturalna... DZIEŃ DOBRY!
![]() ..i witamy się z Lolem rozpoczynającym się 27. tygodniu Jestem w lekkim szoku, że to już 27..normalnie kilka razy przeliczałam, myśląc że to niemożliwe..że to chyba 26..ale nie.. 26. to my kończymy.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

moze ktoras mnie oswieci?
chyba sobie nie zdaje sprawy że zanim Antoś wyrośnie z takich zwierzątek to już ze dwa razy trzeba będzie pokój malować....

... KOLANKA MAM SPUCHNIETE!!!
jutro kupie ten dicoflor lub floridral

za dzisiejsze wizyty 

Jestem w lekkim szoku, że to już 27..normalnie kilka razy przeliczałam, myśląc że to niemożliwe..że to chyba 26..ale nie.. 26. to my kończymy..