|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Witam wieczornie
Dzizas ale produkujecie 7 stron musiałam nadrobić...Ja pojechałam dziś do lekarza...po ostatnich wieściach się denerwowałam, a do tego rano na wkładce zobaczyłam plamkę o kolorze kawy z mlekiem...Tylko jedną, później już śluz był jak zawsze biały albo przeźroczysty. Na szczęście wszystko jest ok i juz jestem spokojniejsza Moje maleństwo ma 27mm i serduszko pięknie bije Wg usg mam 9t3d a w Om 9t6d... To plamienie to prawdopodobnie przez wczorajsze mycie okien Dostałam zwolnienie na tydzień... żeby odpocząć. Mam z niego skorzystać jak chcę...na szczęście pracuję u siebie (a dokładnie u męża) i on ma teraz urlop (bo dodatkowo pracuje) to tylko trochę mu pomogę . Najgorzej, że nie mogę pomóc mu w przeprowadzce...biedny wszystko na jego głowie...a przenosimy się we wtorek wreszcie Następną wizytę mam 5 maja o 10.40 i będzie to usg genetyczne - Anoula możesz dopisać godzinę Byliśmy też w dziecięcych sklepach popatrzeć na wózki, łózeczka itp. jakoś mały tu wybór i raczej brykę to z Polski kupimy W H&M też byliśmy, ale u nas dział maternity bardzo skromy i żadnych przecen nie było niestety...za to dziecięce ciuszki boskie ![]() Mnie tez trochę głowa dziś ćmiła...a do tego znowu mnie trochę pobolewało podbrzusze jak na okres... Witam wszystkie nowe mamusie i Gratuluję II kreseczek Za wszystkie jutrzejsze wizyty ściskam kciuki ![]() Cytat:
Teraz już możesz zaszaleć na zakupach ![]() Kruszynko na pewno będzie wszystko dobrze |
|
|
|
|
#3332 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wylicytowalam na ebayu , zaplacilam 20 funtow w opisie pisalo ze ktos kupil nowy ale od poczatku dziecko spi z rodzicami w lozku i nie byl uzywany , i faktycznie jest jak nowka , snieznobialy
Nowy na tym samym ebayu kosztuje 80funtow. Cytat:
![]() Cytat:
A Twoje dolegliwosci to ja kojarze z zatokami Zawsze tak mam jak zatoki sie odzywaja . Oby nie ![]() Cytat:
Jesli oczywiscie sa wskazania , wczesniactwo czy cos, to jak najbardziej ale innym razie ? Co myslicie ? Cytat:
![]() Azealia - czekamy na CIebie ![]() Cytat:
Powiedziala cos o stawianiu sie macicy , twardnieniu co tez podobno jest normalne jak pisala juz dzidzia . Jesli jest to dla mnie bardzo uciazliwe mam brac duphaston 2x dziennie trzy tygodnie maksimum . Generalnie okreslila ze wszystko jest w porzadku . Teraz pokopalam w necie i ta babka jest z Warszawy jakas dobra ginekolozka specjalizujaca sie w poloznictwie , badaniach szyjki macicy i przyczynach utraty ciazy . Z kad sie wziela w Londynie miedzy tymi konowalami ? ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
Ginekolozka powiedziala ze za dwa tygodnie powinnam juz czuc porzadne kopy. Trzymamy Za jutro , ja tez sie stresuje za kazdym razem i tak chyba juz bedziemy mialy do porodu albo i dluzej ![]() Ilona ; anulka - No to jutro mamy dzien dobrych wiesci Cytat:
Mnie dzis bolala doopa od siedzenia 2h w metrze A raczej kosc ogonowa mi sie ostatnio odzywa coraz czesciej .. ![]() Cytat:
Serio bylam w szoku Cytat:
Ja juz teraz nie dam rady , ledwo widze ale jutro wam wrzuce fotke jaka dala mi dr na dowod ze to dziewczynka. Moze wy cos na niej zobaczycie , albo zrozumiecie bo ja nic z tego nie wiem
|
|
#3333 |
|
Wtajemniczenie
|
Dupnego się jeszcze nie doczekałam, ale nie wiem czemu naparza mnie kręgosłup w odcinku szyjnym
ale jak, no chwilę postoję w bezruchu i masakra. Pojęcia nie mam czemuPaulinaIzabela oszczędzaj się, nic się nie stanie, jak chwile na kartonach pomieszkacie, czego nie da rady ogarnąć mąż, może poczekać trochę dłużej Kruszynka często się zdarza plamienie w dawnym terminie okresu, pewnie to własnie to Trele ta poduszka dalej tak fajnie się sprawdza? Nie budzisz się już z bólem pleców? |
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
![]() Ja już od 6 na nogach, jak pomyślę sobie, że do pracy trzeba iść to mnie skręca ![]() Rano wstałam z takimi mdłościami, że nie do wiary :/ ledwo prysznic wzięłam, bo myślałam, że się z toaletą bardziej zaprzyjaźnię, ale dzięki Bogu przeszło ![]() Dziś o 17 wizyta - mam nadzieję, że wsio będzie okej Na szczęście plamienia ustały ![]() Jak dam radę to z pracy się do Was odezwę, a póki co to miłego dzionka Mamuśki
|
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
hej poweekendowo
![]() jakoś nie umiem się przyzwyczaić że jestem w domu cały dzień dziwnie ale fajnie już widze jak mi się będzie chciało iśc do pracy za tydzień ![]() gardło już właściwie wyleczone, ale mam straszliwy katar z zatok i od tego tak mi głowa nawala że masakra. Wczoraj miałam moment że z łezkami w oczach leżałam, ale potem na szczęście troche ból zelżał, ufffff Dziś tez boli umiarkowanie także żyje ![]() ten kosz bardzo mi się podobają ale to na taki moment służy że szkoda mi kasy. No i gdzie to potem trzymac wszystko przy dwóch pokojach Poza tym mamy w rodzinie obiegowa kołyske drewnianą którą mój dziadek zrobił dla pierwszego prawnuka (czyli dla synka mojego brata ) potem ją moja natalka miała, po czym wróciła do brata dla Martyni, a teraz wróci znowu do nas tak na 3 miesiące się kołyska sprawdza a potem nasze niezastąpione łóżeczko ![]() a zaraz pszukam fotki wózka jaki mamy bo obiecałam kiedyś
|
|
|
|
#3336 |
|
Zadomowienie
|
Jej ale nowości i to jakie super! Gratuluję Mamom, które już wiedzą jaką płeć ma dziecko....ja dzisiaj o 17:25 na usg. Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze! Teraz szykuje się do pracy oby szybko zleciał mi ten czas do badania.
Miłego dnia życzę. |
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
kołyska i wózek w dwóch wersjach
ten wózek to najlepszy wybór jaki mogłam zrobić, śmiga po każdym terenie miodziooooo ![]() ja sobie nie powybieram już cudności, a tak mnie to kręciło ale przynajmniej się zadowolone pokazaniem Wam tego co mam ![]() trzymam mooooocne kciuki za wsyztskie wizyty!
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-04-22 o 08:26 |
|
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Kruszynko a nie dźwignęłaś czegoś? Albo może we śnie jakieś uniesienie?
Z reguły nitki to są pochwowe/szyjkowe. W sensie, że pęka drobne naczynko.wystarczy choćby nasilić się przy załatwianiu. Na pewno wszystko jest ok ![]() Cytat:
Ja chętnie zobaczę usg . Najgorsze,że dziewucha zawsze może okazać się chłopcem. U mnie tak właśnie było na sali po cięciu. Laska miała 4 razy córkę potwierdzoną a wyszły jajeczka .Bo jak chłopak, to to już się z reguły nie zmienia. A co do szyjki-będziesz musiała się trochę pooszczędzać. Polski lekarz miałby na to różne pomysły. A jak jest u Was to nie wiem. Długo jesteś na obczyźnie? Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja oczywiście w nocy musiałamłyknąć paracetamol bo taka się migrena rozwinęła, że wow .A dziś zaczynam Dzień ze smarkami .
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidzia mooja bratowa właśnie tak miała, całą ciąże lekarz jej mówiłł że dziewuszka a przy porodzie niespodziewanka i chłopczyk
|
|
|
|
#3340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie mieć taka pamiątkę w rodzinie i widać że porządnie wykonana więc posłuży na długi czas....Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, tak się zastanawiam czy doczekam się swojego usg czy nie pójdę gdzieś indziej wcześniej bo równo miesiąc do wizyty.. :/ Moje zatoki narazie nie dają znaku, ale za to ząb mnie rozbolał i muszę się umówić na wizytę... ehh....
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#3341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe czego się jeszcze w czasie ciąży dowiem ![]() Kruszynka mam nadzieję, że to jednak nic niepokojącego. Paulinaizabela odpoczywaj Mężuś sobie da radę.Dzięki dziewczyny za kciuki, trzymajcie dalej, jak wróce od gina to postaram się z pracy coś szybko napisać ![]() Miłego poniedziałku!
|
|
#3342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To przykre, że straszysz na wątku, a nie jesteś w stanie przedstawić żadnych konkrentych argumentów. Wolałabym jednak tu dzielić się/ dowiadywać prawdziwych informacji, bo dużo rzeczy mnie stresuje. Wiem że dalsza dyskusja nie ma sensu, ale chciałam napisać co myślę. Ja też jeszcze nie dostałam, mogę się przypomnieć nieśmiało ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3343 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Trele, super ten koszyk ![]() paulinaizabela- za wizytę.No i 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziołszki
ja już w pracy :/ Nie będę cytować bo się nie da ![]() No ale napewno za dzisiejsze wizyty! No i za wizyte paulinaizabelaJa wieczorem zauważyłam u siebie ciemnożółty a nawet bardzo ciemnożółty śluz właśnie z takimi nitkami krwi.. i nie wiem co to może być.. :/ martwię się a do wizyty jeszcze tyleeee czasu ![]() Poza tym moja mama kazała mi wyrzucić WSZYSTKIE zakupione rzeczy dla bąbla ... bo jest przesądna i mogę kupować dopiero po 20t. o_O no i nie wiem, mam mieszane uczucia. Powiedziała mi że jej się te zabobony sprawdziły, chodziła pod sznurkami na pranie i mój brat owinął się pępowiną, a przy ostatnim dziecku kupiła wcześniej cos tam i poroniła w 14 tygodniu. TAK SIĘ PRZESTRASZYŁAM że nie wiem co mam zrobić ale chyba oddam po prostu komuś, dużo tego nie ma bo 3 body 2 pajace i jakiś kaftanik.. normalnie zmartwiłam się, a dodatkowo jeszcze te nitki krwi i ten dziwny śluz... Kurdę no mam mętlik w głowie... ładna pogoda dzisiaj u mnie
|
#3345 |
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() Nie odzywam się bo dopiero dziś mamy wizytę z usg i dowiem się czegoś więcej. Zaczynamy 10 tydzień, czuję się o dziwo bardzo dobrze, bolą mnie tylko piersi, ale już mniej. No i nadal męczy mnie senność i siusianie co chwilę. Mam wizytę o 16.30, przede mną wyprawa do Lublina. Mam wielką nadzieję, że wszystko jest dobrze... i małe podejrzenie, że to może bliźniaki?? Mam spory brzuch jak na 2 miesiąc ciąży. Aż mnie to niepokoi. No ale dziś wszystkiego się dowiemy ![]() Trzymajcie za nas kciuki, niebawem się odezwę
|
|
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka Wam życzę Kochane!!
|
|
#3347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z natalcią w ciązy chodziłam pod sznurami (kilka razy dziennie, za każdym razem jak wchodze do łazienki to pzechodze pod sznurami na pranie), nosiła korale i inne rzeczy na szyi a owiniecie pępowiną nie było, farbowałam włosy a dziekco rude też nie jest, oparzyłam sobie ręke a natalcia nie ma żadnej blizny (wg zabobonu powinna mieć), kupwałam wyprawke duzo wcześniej bo sprawiało mi to po prostu radość i wszystko jest dobrze nie stresuj się kochana może powinnaś pomyśleć o paru wolnych dniach? Cały dzień mi wczoraj w głowie siedziałaś, nie moge pojąć zachowania Twojego szefa. Jak można Ci nie dac kilku dni wolnych jak coś to spróbuje jeszcze raz sensowniej to opisać Cytat:
![]() ale długo musisz czekac na tą wizyte ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40427519]Hej ![]() Nie odzywam się bo dopiero dziś mamy wizytę z usg i dowiem się czegoś więcej. Zaczynamy 10 tydzień, czuję się o dziwo bardzo dobrze, bolą mnie tylko piersi, ale już mniej. No i nadal męczy mnie senność i siusianie co chwilę. Mam wizytę o 16.30, przede mną wyprawa do Lublina. Mam wielką nadzieję, że wszystko jest dobrze... i małe podejrzenie, że to może bliźniaki?? Mam spory brzuch jak na 2 miesiąc ciąży. Aż mnie to niepokoi. No ale dziś wszystkiego się dowiemy ![]() Trzymajcie za nas kciuki, niebawem się odezwę [/QUOTE] za wizyte
|
||
|
|
|
#3348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40427519]Hej ![]() Nie odzywam się bo dopiero dziś mamy wizytę z usg i dowiem się czegoś więcej. Zaczynamy 10 tydzień, czuję się o dziwo bardzo dobrze, bolą mnie tylko piersi, ale już mniej. No i nadal męczy mnie senność i siusianie co chwilę. Mam wizytę o 16.30, przede mną wyprawa do Lublina. Mam wielką nadzieję, że wszystko jest dobrze... i małe podejrzenie, że to może bliźniaki?? Mam spory brzuch jak na 2 miesiąc ciąży. Aż mnie to niepokoi. No ale dziś wszystkiego się dowiemy ![]() Trzymajcie za nas kciuki, niebawem się odezwę [/QUOTE]A nie byłaś wcześniej na usg? Mi powiedział, że 1 pęcherzyk ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Dzisiaj jadę na badania i |
||
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli kiedyś będe w ciąży ... to zakupy będa robione na sam koniec ciąży! Być może nawet że będą kupione ale zostana w sklepie nadal i Tż będzie odbierał jak już urodzę....
|
|
#3350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wkurzyłam się i idę chyba jutro na wizytę takiemu to dobrze a i w środę dentysta
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem lekką parasolke kupisz sobie wymarzoną, o ja w tym wózku zakochałam się w sklepie od pierwszego wejrzenia a teraz jakbym miała wybierac to kupiłabym taki który ma gondolke z wiklinowym dołem, cuuuuudne są ja w ogóle gustuje w klasycznych wózkach jeśli chodzi o gondolki w ogóle nie martw się, jak będziesz miała drugie dziecko to daj znac to Ci Balille odsprzedam ja nic nie kupuje, chociaż bym chciała, ale c jak prawie wszystko mam czekam z niecierpliwością kiedy poznam płeć, pewnie dopiero za miesiąc
|
|
|
|
|
#3352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lepiej już po trochu teraz kupować niż wszystko na raz więc nigdzie nie wydawaj tych ciuszków,niech sobie leżą w szafce ![]() Weronisiek- powodzenia na wizycie!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis trzymamy
za: ktosiula, ilona_0105, weronisiek88, issia88 powodzenia dziewczyny i czekamy na wiesci ![]() Poza tym, zycze wszystkim milego dnia
|
|
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40427519]Hej
![]() Nie odzywam się bo dopiero dziś mamy wizytę z usg i dowiem się czegoś więcej. Zaczynamy 10 tydzień, czuję się o dziwo bardzo dobrze, bolą mnie tylko piersi, ale już mniej. No i nadal męczy mnie senność i siusianie co chwilę. Mam wizytę o 16.30, przede mną wyprawa do Lublina. Mam wielką nadzieję, że wszystko jest dobrze... i małe podejrzenie, że to może bliźniaki?? Mam spory brzuch jak na 2 miesiąc ciąży. Aż mnie to niepokoi. No ale dziś wszystkiego się dowiemy ![]() Trzymajcie za nas kciuki, niebawem się odezwę [/QUOTE]Daj znać o wizycie! zaciśnięteCytat:
no ale nie wiem, przestraszyłam się.Co do szefa, zrozumiałam o co chodzi, natomiast nie wiem czy będę tutaj wracać, zależy jak będzie wyglądała kwestia finansów u nas w domu, może będzie tak że do 3 lat będę siedziała z dzieckiem a potem jak pójdzie do przedszkola to wtedy pójdę do pracy..? nie wiem, nie myślałam jeszcze o tym i wszystko pewnie będzie zależało od maleństwa i finansów. a CO do urlopu, napisałam prośbę do szefa o udzielenie mi 7 dni wolnego w okresie od 30.04 do 06.05. więc jak sie zgodzi będę miała urlop a dostałam też wczoraj zaproszenie do siostry na wieś ( świeże powietrze itd. ) właśnie na tydzień majowy i powiedziała ze mam jechać ! no i jakby się udało to mam nadzieję ze tak będzie i że trochę odpocznę. Bo chyba naprawdę tego potrzebuje
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie masz plamień i krwawień to bardzo dobrze ![]() ja w pierwszej ciąży nie miałam, teraz też nie mam Cytat:
byłam dzisiaj na badaniach. |
||
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
może uda mi się z nim porozmawiać jakoś normalnie ..
poki co modle się żeby dostać te 7 dni wolnego bo inaczej oszaleje. I mam dzisiaj MAAAAAAAAAAAAASE roboty :/
|
#3360 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja chyba zabiorę się za porządki... mimo że mam strasznego leeenia
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

7 stron musiałam nadrobić...
Moje maleństwo ma 27mm i serduszko pięknie bije
Wg usg mam 9t3d a w Om 9t6d... To plamienie to prawdopodobnie przez wczorajsze mycie okien
. Najgorzej, że nie mogę pomóc mu w przeprowadzce...biedny wszystko na jego głowie...a przenosimy się we wtorek wreszcie

na pewno będzie wszystko dobrze 

A Twoje dolegliwosci to ja kojarze z zatokami
Zawsze tak mam jak zatoki sie odzywaja . Oby nie 

.
Ślub 25.08.2012 

za wizytę.
czekam z niecierpliwością kiedy poznam płeć, pewnie dopiero za miesiąc
no ale nie wiem, przestraszyłam się.