Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-21, 22:42   #3331
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Witam wieczornie
Dzizas ale produkujecie 7 stron musiałam nadrobić...

Ja pojechałam dziś do lekarza...po ostatnich wieściach się denerwowałam, a do tego rano na wkładce zobaczyłam plamkę o kolorze kawy z mlekiem...Tylko jedną, później już śluz był jak zawsze biały albo przeźroczysty. Na szczęście wszystko jest ok i juz jestem spokojniejsza Moje maleństwo ma 27mm i serduszko pięknie bije Posłuchałam sobie chwilę Wg usg mam 9t3d a w Om 9t6d... To plamienie to prawdopodobnie przez wczorajsze mycie okien tak ładnie było to postanowiłam skorzystać i tylko mi to nerwow przysporzyło
Dostałam zwolnienie na tydzień... żeby odpocząć. Mam z niego skorzystać jak chcę...na szczęście pracuję u siebie (a dokładnie u męża) i on ma teraz urlop (bo dodatkowo pracuje) to tylko trochę mu pomogę . Najgorzej, że nie mogę pomóc mu w przeprowadzce...biedny wszystko na jego głowie...a przenosimy się we wtorek wreszcie

Następną wizytę mam 5 maja o 10.40 i będzie to usg genetyczne - Anoula możesz dopisać godzinę

Byliśmy też w dziecięcych sklepach popatrzeć na wózki, łózeczka itp. jakoś mały tu wybór i raczej brykę to z Polski kupimy
W H&M też byliśmy, ale u nas dział maternity bardzo skromy i żadnych przecen nie było niestety...za to dziecięce ciuszki boskie z niecierpliwością czekam na szał zakupowy

Mnie tez trochę głowa dziś ćmiła...a do tego znowu mnie trochę pobolewało podbrzusze jak na okres...

Witam wszystkie nowe mamusie i Gratuluję II kreseczek

Za wszystkie jutrzejsze wizyty ściskam kciuki

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dziewczyny na 95% bede miala piękny zdrowa coreczke ma grubasne nozki , male paluszki i sliczny prosty kregoslup chyba zaraz padne z wrazenia nie mowiac ze sie zakochalam
cudowna wiadomość
Teraz już możesz zaszaleć na zakupach

Kruszynko na pewno będzie wszystko dobrze
Stary 2013-04-21, 23:21   #3332
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Jejuniu, ale piękności można wiedzieć ile i gdzie?
Wylicytowalam na ebayu , zaplacilam 20 funtow w opisie pisalo ze ktos kupil nowy ale od poczatku dziecko spi z rodzicami w lozku i nie byl uzywany , i faktycznie jest jak nowka , snieznobialy Nowy na tym samym ebayu kosztuje 80funtow.
Cytat:
Napisane przez ryba91
sUPER TEN koszyk! Jak wpisałam w google to wyskoczyło mi kosz mojżesza poważnie tak to się nazywa? o_O
a tak poza tym to na gumtree używany 199 pln. Duzo ?
Tak to si enazywa Mojzeszowy koszyczek , nawet tu w UK tak sie o tym mowi , a czy 199 to duzo to nie wiem , wogole sie nie orientuje w polskich cenach dzieciecych rzeczy
Cytat:
Napisane przez Antibia86
głowa mnie pobolewa od wczoraj....jakby jakas migrena czy cos, światłowstręt mam i mnie oczodoły bolą...glupio brzmi ale tak czuje
Dziekuje A Twoje dolegliwosci to ja kojarze z zatokami Zawsze tak mam jak zatoki sie odzywaja . Oby nie
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia
Bardzo często wszczynają fałszywy alarm bezdechowe... moja bliska kumpela w styczniu urodziła bliźnięta w 31tygodniu i ma z monitorami dużo kłopotów.
Tez wlasnie o tym slyszalam, i zastanawiam sie co lepsze .. Jesli oczywiscie sa wskazania , wczesniactwo czy cos, to jak najbardziej ale innym razie ? Co myslicie ?
Cytat:
Jakoś owoce/słodkości w ogóle mnie nie kręcą. Upiekłam dziś dwie formy apple crumble i mimo szczerego zamiłowania, nie mam ochoty.
A ja pieke ciasto drozdzowe bo slyszalam ze maluszki w brzuszku lubia .
Azealia - czekamy na CIebie
Cytat:
Napisane przez ryba91
Trele- powiedzieli Ci co to z tą pomarańczką było?? czy ja już taka ślepa że nawet nie zauważyłam jak pisałaś.. ?
Nie , z wrazenia zapomnialam opisac co i jak . Weszlam powiedzialam co i jak , Pani zbadala mnie normalnie , dowcipnie - chciala sprawdzic szyjke , i pozniej przez brzuch badala maluszka. Powiedziala tak ; ze moja szyjka jest bardzo krotka , ale nie skraca sie tylko raczej zawsze taka byla , taka juz moja natura. Nawet nie czytam w googlach co to znaczy , bo skoro powiedziala ze narazie mam sie nie martwic to nie zawracam sobie glowy bo bede znowu panikowac. Do tego te uczucie twardosci , pomaranczy w brzuchu to dzidzia - w koncu to juz taka sobie pomaranczka Powiedziala cos o stawianiu sie macicy , twardnieniu co tez podobno jest normalne jak pisala juz dzidzia . Jesli jest to dla mnie bardzo uciazliwe mam brac duphaston 2x dziennie trzy tygodnie maksimum . Generalnie okreslila ze wszystko jest w porzadku . Teraz pokopalam w necie i ta babka jest z Warszawy jakas dobra ginekolozka specjalizujaca sie w poloznictwie , badaniach szyjki macicy i przyczynach utraty ciazy . Z kad sie wziela w Londynie miedzy tymi konowalami ?

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Gratulacje!!! Pierwsza wątkowa dziewczynka mamy remis! A co z tą "pomarańczą w brzuchu"? To córa?
I koszyk superowy! Nie w moim stylu ale śliczny

Mam stresa przed jutrzejszym USG, taki niepokój. Oby wszystko było dobrze i bąbelunio urósł jak trzeba. Wtedy już naprawdę odetchnę z ulgą (pewnie do następnej wizyty ). Głupia jestem ale nawet niepokoi mnie mój brak objawów :P bo może to lenistwo sama sobie wkręcam
Tak , ta pomarancza to moja dzidzia , na wlasne oczy widzialam jak sie przeciaga , jak moj stary na kanapie Ginekolozka powiedziala ze za dwa tygodnie powinnam juz czuc porzadne kopy.
Trzymamy Za jutro , ja tez sie stresuje za kazdym razem i tak chyba juz bedziemy mialy do porodu albo i dluzej
Ilona ; anulka - No to jutro mamy dzien dobrych wiesci
Cytat:
A właśnie, tak z ciekawości. Które już narzekają na tzw. ból dupny?
Co to jest ? Bo ja z moim szczesciem na bank to mam tylko jeszcze nie ubralam tego w slowa Mnie dzis bolala doopa od siedzenia 2h w metrze A raczej kosc ogonowa mi sie ostatnio odzywa coraz czesciej ..
Cytat:
Napisane przez babku
Trele gratuluję. Ty chyba czułaś, że będzie dziewczynka, dobrze pamiętam?
I to uczucie co czułaś, to wiesz już co to było? Czy nie zapytałaś? Ja tak robię. Przed wizytą mam tysiąc pytań, a na wizycie o połowie zapominam
Tak ja czulam , ze to bedzie dziewczynka od poczatku choc wszyscy na kazdym kroku mnie przekonywali ze napewno chlopak .. I dzis jak babka powiedziala ; otoz to dziewczynka . a ja pomyslalam ; Jak to jak mial byc chlopak ? Serio bylam w szoku
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela
Byliśmy też w dziecięcych sklepach popatrzeć na wózki, łózeczka itp. jakoś mały tu wybór i raczej brykę to z Polski kupimy
A w Polsce macie cos upatrzonego ?

Ja juz teraz nie dam rady , ledwo widze ale jutro wam wrzuce fotke jaka dala mi dr na dowod ze to dziewczynka. Moze wy cos na niej zobaczycie , albo zrozumiecie bo ja nic z tego nie wiem

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 00:25   #3333
anulka2205
Wtajemniczenie

Dupnego się jeszcze nie doczekałam, ale nie wiem czemu naparza mnie kręgosłup w odcinku szyjnym ale jak, no chwilę postoję w bezruchu i masakra. Pojęcia nie mam czemu

PaulinaIzabela oszczędzaj się, nic się nie stanie, jak chwile na kartonach pomieszkacie, czego nie da rady ogarnąć mąż, może poczekać trochę dłużej

Kruszynka często się zdarza plamienie w dawnym terminie okresu, pewnie to własnie to

Trele ta poduszka dalej tak fajnie się sprawdza? Nie budzisz się już z bólem pleców?

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 07:07   #3334
issia88
Zakorzenienie

Dzień Doberek
Ja już od 6 na nogach, jak pomyślę sobie, że do pracy trzeba iść to mnie skręca
Rano wstałam z takimi mdłościami, że nie do wiary :/ ledwo prysznic wzięłam, bo myślałam, że się z toaletą bardziej zaprzyjaźnię, ale dzięki Bogu przeszło

Dziś o 17 wizyta - mam nadzieję, że wsio będzie okej Na szczęście plamienia ustały

Jak dam radę to z pracy się do Was odezwę, a póki co to miłego dzionka Mamuśki
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 08:10   #3335
acelinka
Zakorzenienie

hej poweekendowo
jakoś nie umiem się przyzwyczaić że jestem w domu cały dzień dziwnie ale fajnie już widze jak mi się będzie chciało iśc do pracy za tydzień

gardło już właściwie wyleczone, ale mam straszliwy katar z zatok i od tego tak mi głowa nawala że masakra. Wczoraj miałam moment że z łezkami w oczach leżałam, ale potem na szczęście troche ból zelżał, ufffff Dziś tez boli umiarkowanie także żyje

ten kosz przepiękny bardzo mi się podobają ale to na taki moment służy że szkoda mi kasy. No i gdzie to potem trzymac wszystko przy dwóch pokojach Poza tym mamy w rodzinie obiegowa kołyske drewnianą którą mój dziadek zrobił dla pierwszego prawnuka (czyli dla synka mojego brata ) potem ją moja natalka miała, po czym wróciła do brata dla Martyni, a teraz wróci znowu do nas tak na 3 miesiące się kołyska sprawdza a potem nasze niezastąpione łóżeczko

a zaraz pszukam fotki wózka jaki mamy bo obiecałam kiedyś
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 08:19   #3336
Kabriela
Zadomowienie

Jej ale nowości i to jakie super! Gratuluję Mamom, które już wiedzą jaką płeć ma dziecko....ja dzisiaj o 17:25 na usg. Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze! Teraz szykuje się do pracy oby szybko zleciał mi ten czas do badania.
Miłego dnia życzę.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 08:24   #3337
acelinka
Zakorzenienie

kołyska i wózek w dwóch wersjach ten wózek to najlepszy wybór jaki mogłam zrobić, śmiga po każdym terenie miodziooooo

ja sobie nie powybieram już cudności, a tak mnie to kręciło ale przynajmniej się zadowolone pokazaniem Wam tego co mam

trzymam mooooocne kciuki za wsyztskie wizyty!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0321.jpg (95,9 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6304072.jpg (195,9 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6304561.jpg (202,4 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-04-22 o 08:26
Stary 2013-04-22, 08:29   #3338
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Kruszynko a nie dźwignęłaś czegoś? Albo może we śnie jakieś uniesienie?
Z reguły nitki to są pochwowe/szyjkowe. W sensie, że pęka drobne naczynko.wystarczy choćby nasilić się przy załatwianiu. Na pewno wszystko jest ok

Cytat:
Co to jest ? Bo ja z moim szczesciem na bank to mam tylko jeszcze nie ubralam tego w slowa Mnie dzis bolala doopa od siedzenia 2h w metrze A raczej kosc ogonowa mi sie ostatnio odzywa coraz czesciej ..
........

Ja juz teraz nie dam rady , ledwo widze ale jutro wam wrzuce fotke jaka dala mi dr na dowod ze to dziewczynka. Moze wy cos na niej zobaczycie , albo zrozumiecie bo ja nic z tego nie wiem
ból dupny to takie kłucie w centrum pośladka, jakby w panewce który przy każdym kroku boli, czasem potrafi być bardzo, bardzo silny. Ja tak od tygodnia już mam.Pewnie przez wagę :/.

Ja chętnie zobaczę usg . Najgorsze,że dziewucha zawsze może okazać się chłopcem. U mnie tak właśnie było na sali po cięciu. Laska miała 4 razy córkę potwierdzoną a wyszły jajeczka .
Bo jak chłopak, to to już się z reguły nie zmienia.
A co do szyjki-będziesz musiała się trochę pooszczędzać. Polski lekarz miałby na to różne pomysły. A jak jest u Was to nie wiem.

Długo jesteś na obczyźnie?

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Ja oczywiście w nocy musiałamłyknąć paracetamol bo taka się migrena rozwinęła, że wow .
A dziś zaczynam Dzień ze smarkami .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 08:34   #3339
acelinka
Zakorzenienie

Dzidzia mooja bratowa właśnie tak miała, całą ciąże lekarz jej mówiłł że dziewuszka a przy porodzie niespodziewanka i chłopczyk
Stary 2013-04-22, 08:44   #3340
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
kołyska i wózek w dwóch wersjach ten wózek to najlepszy wybór jaki mogłam zrobić, śmiga po każdym terenie miodziooooo

ja sobie nie powybieram już cudności, a tak mnie to kręciło ale przynajmniej się zadowolone pokazaniem Wam tego co mam

kołyska cudna fajnie mieć taka pamiątkę w rodzinie i widać że porządnie wykonana więc posłuży na długi czas....

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, tak się zastanawiam czy doczekam się swojego usg czy nie pójdę gdzieś indziej wcześniej bo równo miesiąc do wizyty.. :/

Moje zatoki narazie nie dają znaku, ale za to ząb mnie rozbolał i muszę się umówić na wizytę... ehh....

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 08:54   #3341
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

ból dupny to takie kłucie w centrum pośladka, jakby w panewce który przy każdym kroku boli, czasem potrafi być bardzo, bardzo silny. Ja tak od tygodnia już mam.Pewnie przez wagę :/.
.
Dobrze wiedzieć o istnieniu bólu dupnego Ciekawe czego się jeszcze w czasie ciąży dowiem

Kruszynka mam nadzieję, że to jednak nic niepokojącego.
Paulinaizabela odpoczywaj Mężuś sobie da radę.

Dzięki dziewczyny za kciuki, trzymajcie dalej, jak wróce od gina to postaram się z pracy coś szybko napisać

Miłego poniedziałku!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 08:57   #3342
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Oj żeJeśli chcecie znajdziecie informacje dlaczego scan dowcipny zwłaszcza na bardzo wczesnym etapie może być niebespieczny. Ja nie czuje się kompetentna by przekazywać taką wiedzę. Porozmawiajcie z lekarzami
--------
)
Ale tylko ty tak twierdzisz. Mam iść do lekarza i powiedzieć, że jedna dziewczyna na wizażu napisala, że zaglądanie przez pochwę nie jest naturalne? Nie chciałabym żeby uznał, że mam coś z głową.

To przykre, że straszysz na wątku, a nie jesteś w stanie przedstawić żadnych konkrentych argumentów. Wolałabym jednak tu dzielić się/ dowiadywać prawdziwych informacji, bo dużo rzeczy mnie stresuje. Wiem że dalsza dyskusja nie ma sensu, ale chciałam napisać co myślę.

Cytat:
Ryba, a jak tam klubik, bo zaproszenia nie mam
Ja też jeszcze nie dostałam, mogę się przypomnieć nieśmiało

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

u mnie jest tak, że lekarz robi USG, potem wypisuje ankietę i daje to pacjentce. Z opisem i zdjęciami USG oraz ankietą idzie się do laboratorium. Tam pobierają krew i ze wszystkimi papierami przesyłają do centralnego laboratorium (jestem z małego miasta i pewnie dlatego tak to wygląda, normalnie wszystko odbywa się pewnie w jednym miejscu). U mnie wyniki są po ok. 9 dniach, ale to pewnie dlatego że wszystko jest wysyłane. Musisz popytać jak to jest u Ciebie, bo pewnie co kraj to obyczaj

o 00
Wielkie dzięki za szczegółowe informacje

Cytat:
Dziewczyny na 95% bede miala piękny zdrowa coreczke ma grubasne nozki , male paluszki i sliczny prosty kregoslup chyba zaraz padne z wrazenia nie mowiac ze sie zakochalam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gratulacje, ale miło czytać takie pozytywne wieści

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:10   #3343
Dzastin08
Wtajemniczenie

Hej

Trele, super ten koszyk
paulinaizabela- za wizytę.
No i 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:24   #3344
ryba91
Zakorzenienie

Witajcie dziołszki

ja już w pracy :/

Nie będę cytować bo się nie da
No ale napewno za dzisiejsze wizyty!
No i za wizyte paulinaizabela

Ja wieczorem zauważyłam u siebie ciemnożółty a nawet bardzo ciemnożółty śluz właśnie z takimi nitkami krwi.. i nie wiem co to może być.. :/ martwię się a do wizyty jeszcze tyleeee czasu

Poza tym moja mama kazała mi wyrzucić WSZYSTKIE zakupione rzeczy dla bąbla ... bo jest przesądna i mogę kupować dopiero po 20t. o_O no i nie wiem, mam mieszane uczucia. Powiedziała mi że jej się te zabobony sprawdziły, chodziła pod sznurkami na pranie i mój brat owinął się pępowiną, a przy ostatnim dziecku kupiła wcześniej cos tam i poroniła w 14 tygodniu. TAK SIĘ PRZESTRASZYŁAM że nie wiem co mam zrobić ale chyba oddam po prostu komuś, dużo tego nie ma bo 3 body 2 pajace i jakiś kaftanik.. normalnie zmartwiłam się, a dodatkowo jeszcze te nitki krwi i ten dziwny śluz...

Kurdę no mam mętlik w głowie...

ładna pogoda dzisiaj u mnie
Stary 2013-04-22, 09:25   #3345
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Hej

Nie odzywam się bo dopiero dziś mamy wizytę z usg i dowiem się czegoś więcej.
Zaczynamy 10 tydzień, czuję się o dziwo bardzo dobrze, bolą mnie tylko piersi, ale już mniej.
No i nadal męczy mnie senność i siusianie co chwilę.

Mam wizytę o 16.30, przede mną wyprawa do Lublina. Mam wielką nadzieję, że wszystko jest dobrze... i małe podejrzenie, że to może bliźniaki?? Mam spory brzuch jak na 2 miesiąc ciąży. Aż mnie to niepokoi. No ale dziś wszystkiego się dowiemy

Trzymajcie za nas kciuki, niebawem się odezwę
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:32   #3346
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Pytałyście też o klub- tak, napisałam w czwartek wieczorem do Agatki, ze jak nie ma nikogo to mogę przejąc- nie dlatego żeby się "rządzić" czy coś tylko żeby ściągnąć to z niej, teraz zapewne potrzebuje spokoju i nie chciałąm zeby coś jej przypominało tą tragedie.

Zdrówka Wam życzę Kochane!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:38   #3347
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziołszki

Ja wieczorem zauważyłam u siebie ciemnożółty a nawet bardzo ciemnożółty śluz właśnie z takimi nitkami krwi.. i nie wiem co to może być.. :/ martwię się a do wizyty jeszcze tyleeee czasu

Poza tym moja mama kazała mi wyrzucić WSZYSTKIE zakupione rzeczy dla bąbla ... bo jest przesądna i mogę kupować dopiero po 20t. o_O no i nie wiem, mam mieszane uczucia. Powiedziała mi że jej się te zabobony sprawdziły, chodziła pod sznurkami na pranie i mój brat owinął się pępowiną, a przy ostatnim dziecku kupiła wcześniej cos tam i poroniła w 14 tygodniu. TAK SIĘ PRZESTRASZYŁAM że nie wiem co mam zrobić ale chyba oddam po prostu komuś, dużo tego nie ma bo 3 body 2 pajace i jakiś kaftanik.. normalnie zmartwiłam się, a dodatkowo jeszcze te nitki krwi i ten dziwny śluz...

ja w takie zabobony abslutnie nie wierzę z natalcią w ciązy chodziłam pod sznurami (kilka razy dziennie, za każdym razem jak wchodze do łazienki to pzechodze pod sznurami na pranie), nosiła korale i inne rzeczy na szyi a owiniecie pępowiną nie było, farbowałam włosy a dziekco rude też nie jest, oparzyłam sobie ręke a natalcia nie ma żadnej blizny (wg zabobonu powinna mieć), kupwałam wyprawke duzo wcześniej bo sprawiało mi to po prostu radość i wszystko jest dobrze nie stresuj się kochana a rzeczy schowaj głęboko w szafie i mamie nie pokazuj

może powinnaś pomyśleć o paru wolnych dniach? Cały dzień mi wczoraj w głowie siedziałaś, nie moge pojąć zachowania Twojego szefa. Jak można Ci nie dac kilku dni wolnych zamierzasz póżniej wrócić do tej pracy? Nie wiem czy wiesz, ale jeśli chciałabyś zrobić na złość szefowi, nie zamierzasz tam już wrócić i chciałabyś macierzyński to możesz sądownie udowodnić że wykonujesz prace jak na normalnej umowie (tzn. jestes w pracy zawsze od godziny do godziny wyznaczonej przez szefa, wykonujesz kilka obowiązków), po prostu pracujesz jak an etacie a masz umowe-zlecenie która z góry zakłada że o wykonaniu zlecenia Ty decydujesz kiedy to robisz itd. ma być zrobione w określonym terminie i ju,ż a przy w pracy w sklepie tka nie jest. Nie wiem czy zrozumiałaś jak coś to spróbuje jeszcze raz sensowniej to opisać
Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
kołyska cudna fajnie mieć taka pamiątkę w rodzinie i widać że porządnie wykonana więc posłuży na długi czas....

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, tak się zastanawiam czy doczekam się swojego usg czy nie pójdę gdzieś indziej wcześniej bo równo miesiąc do wizyty.. :/

Moje zatoki narazie nie dają znaku, ale za to ząb mnie rozbolał i muszę się umówić na wizytę... ehh....
mamy nadzieję że kołyska posłuży jeszcze dzieciom naszych dzieci
ale długo musisz czekac na tą wizyte
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40427519]Hej

Zaczynamy 10 tydzień, czuję się o dziwo bardzo dobrze, bolą mnie tylko piersi, ale już mniej.

Mam wizytę o 16.30, przede mną wyprawa do Lublina. Mam wielką nadzieję, że wszystko jest dobrze... i małe podejrzenie, że to może bliźniaki?? Mam spory brzuch jak na 2 miesiąc ciąży. Aż mnie to niepokoi. No ale dziś wszystkiego się dowiemy

Trzymajcie za nas kciuki, niebawem się odezwę [/QUOTE]
za wizyte
Stary 2013-04-22, 09:44   #3348
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

Sliczny wózek. Dosłownie mój typ, ale my dostaniemy, też ładny, ale ten to moje marzenie
Cytat:
Witajcie dziołszki

Rybaa, no bez przesady. To są takie same zabobony jak to, że jedząc słone będziemy mieli chłopczyka... Nie ma co się przejmować. Ja kupiłam juz butelki, bodziaki. Jak mam okazje to kupuje. Wolę to rozłożyć na raty, a nie potem mi kasy zabraknie.

A nie byłaś wcześniej na usg? Mi powiedział, że 1 pęcherzyk

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Dzisiaj jadę na badania i już jestem głodna

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:46   #3349
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego tak na początku się Wam wszystkim tutaj dziwiłam że macie już pół wyprawki wybrane wózki kupujecie itd....ja się tego bałam jak ognia!
Jeśli kiedyś będe w ciąży ... to zakupy będa robione na sam koniec ciąży! Być może nawet że będą kupione ale zostana w sklepie nadal i Tż będzie odbierał jak już urodzę....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:46   #3350
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Witajcie dziołszki

ja nie wierze w zabobony i moją mamę i babcię ustawiłam do pionu i już też nie wierzą

wkurzyłam się i idę chyba jutro na wizytę rozmawiałam z miłą babeczką w rejestracji i chodź nie ma miejsc to raczej lekarz mnie przyjmie przed wszystkimi bo później od razu idzie na urlop aż do 20 maja takiemu to dobrze a i w środę dentysta

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:46   #3351
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Sliczny wózek. Dosłownie mój typ, ale my dostaniemy, też ładny, ale ten to moje marzenie

Rybaa, no bez przesady. To są takie same zabobony jak to, że jedząc słone będziemy mieli chłopczyka... Nie ma co się przejmować. Ja kupiłam juz butelki, bodziaki. Jak mam okazje to kupuje. Wolę to rozłożyć na raty, a nie potem mi kasy zabraknie.

A nie byłaś wcześniej na usg? Mi powiedział, że 1 pęcherzyk
jak dostaniecie to nie ma co marudzić bo to spory wydatek potem lekką parasolke kupisz sobie wymarzoną, o ja w tym wózku zakochałam się w sklepie od pierwszego wejrzenia ze zdjęcia które sa dostępne w necie w życiu bym go nie kupiła a teraz jakbym miała wybierac to kupiłabym taki który ma gondolke z wiklinowym dołem, cuuuuudne są ja w ogóle gustuje w klasycznych wózkach jeśli chodzi o gondolki

w ogóle nie martw się, jak będziesz miała drugie dziecko to daj znac to Ci Balille odsprzedam

ja nic nie kupuje, chociaż bym chciała, ale c jak prawie wszystko mam czekam z niecierpliwością kiedy poznam płeć, pewnie dopiero za miesiąc
Stary 2013-04-22, 09:47   #3352
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie dziołszki

Ja tam nie wierze w te zabobony, myśle że Twoja mama Cię nie potrzebnie nastraszyła.
Lepiej już po trochu teraz kupować niż wszystko na raz więc nigdzie nie wydawaj tych ciuszków,niech sobie leżą w szafce

Weronisiek- powodzenia na wizycie!

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-04-22, 09:51   #3353
Anoula
Zakorzenienie

Dzis trzymamy za: ktosiula, ilona_0105, weronisiek88, issia88 powodzenia dziewczyny i czekamy na wiesci

Poza tym, zycze wszystkim milego dnia
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:53   #3354
ryba91
Zakorzenienie

Daj znać o wizycie! zaciśnięte

Cytat:
ja w takie zabobony abslutnie nie wierzę z natalcią w ciązy chodziłam pod sznurami (kilka razy dziennie, za każdym razem jak wchodze do łazienki to pzechodze pod sznurami na pranie), nosiła korale i inne rzeczy na szyi a owiniecie pępowiną nie było, farbowałam włosy a dziekco rude też nie jest, oparzyłam sobie ręke a natalcia nie ma żadnej blizny (wg zabobonu powinna mieć), kupwałam wyprawke duzo wcześniej bo sprawiało mi to po prostu radość i wszystko jest dobrze nie stresuj się kochana a rzeczy schowaj głęboko w szafie i mamie nie pokazuj

może powinnaś pomyśleć o paru wolnych dniach? Cały dzień mi wczoraj w głowie siedziałaś, nie moge pojąć zachowania Twojego szefa. Jak można Ci nie dac kilku dni wolnych zamierzasz póżniej wrócić do tej pracy? Nie wiem czy wiesz, ale jeśli chciałabyś zrobić na złość szefowi, nie zamierzasz tam już wrócić i chciałabyś macierzyński to możesz sądownie udowodnić że wykonujesz prace jak na normalnej umowie (tzn. jestes w pracy zawsze od godziny do godziny wyznaczonej przez szefa, wykonujesz kilka obowiązków), po prostu pracujesz jak an etacie a masz umowe-zlecenie która z góry zakłada że o wykonaniu zlecenia Ty decydujesz kiedy to robisz itd. ma być zrobione w określonym terminie i ju,ż a przy w pracy w sklepie tka nie jest. Nie wiem czy zrozumiałaś jak coś to spróbuje jeszcze raz sensowniej to opisać

mamy nadzieję że kołyska posłuży jeszcze dzieciom naszych dzieci
ale długo musisz czekac na tą wizyte

za wizyte
No ja też średnio w to wierzę, bo jak ja już w kuchni tyle razy się poparzyłam to moje dziecko powinno być w plamki . no ale nie wiem, przestraszyłam się.
Co do szefa, zrozumiałam o co chodzi, natomiast nie wiem czy będę tutaj wracać, zależy jak będzie wyglądała kwestia finansów u nas w domu, może będzie tak że do 3 lat będę siedziała z dzieckiem a potem jak pójdzie do przedszkola to wtedy pójdę do pracy..? nie wiem, nie myślałam jeszcze o tym i wszystko pewnie będzie zależało od maleństwa i finansów.
a CO do urlopu, napisałam prośbę do szefa o udzielenie mi 7 dni wolnego w okresie od 30.04 do 06.05. więc jak sie zgodzi będę miała urlop a dostałam też wczoraj zaproszenie do siostry na wieś ( świeże powietrze itd. ) właśnie na tydzień majowy i powiedziała ze mam jechać ! no i jakby się udało to mam nadzieję ze tak będzie i że trochę odpocznę. Bo chyba naprawdę tego potrzebuje
Stary 2013-04-22, 09:53   #3355
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
jak dostaniecie to nie ma co marudzić bo to spory wydatek potem lekką parasolke kupisz sobie wymarzoną, o ja w tym wózku zakochałam się w sklepie od pierwszego wejrzenia ze zdjęcia które sa dostępne w necie w życiu bym go nie kupiła a teraz jakbym miała wybierac to kupiłabym taki który ma gondolke z wiklinowym dołem, cuuuuudne są ja w ogóle gustuje w klasycznych wózkach jeśli chodzi o gondolki

w ogóle nie martw się, jak będziesz miała drugie dziecko to daj znac to Ci Balille odsprzedam

ja nic nie kupuje, chociaż bym chciała, ale c jak prawie wszystko mam czekam z niecierpliwością kiedy poznam płeć, pewnie dopiero za miesiąc
Nie dziwię Ci się, że się zakochałaś, jest prześliczny, serio. Spoko, jak będę miała drugie dziecko to do Ciebie piszę

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:59   #3356
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Hej Mamusie

Tak sobie myślę... że jestem chyba jedną z niewielu która nie miała wcale plamień ani krwawień. I wcale mnie to nie cieszy... martwi mnie że i mnie to dopadnie
absolutnie nie masz powodu do zmartwień.
nie masz plamień i krwawień to bardzo dobrze
ja w pierwszej ciąży nie miałam, teraz też nie mam

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Żeby nie fatygować Pomadki z ciągłymi edycjami, zdecydowałam, ze poproszę ją tylko o danie linku do tego posta

Zbliżające się wizyty:
22.04.- ktosiula- g. 10:00 USG
22.04.- ilona_0105- g. 10:30 USG (pierwsze)
22.04.- weronisiek88- g. 16:30 wizyta z USG
22.04.- issia88- g. 17:00 wizyta kontrolna
23.04.- domii29- g. 9:45 wizyta
23.04.- dzidziadziumdzia- g. 16:00 wizyta z USG
24.04.- zwariowane-serduszko- g. 9:30 wizyta
24.04.- domii29- g. 11:00 USG
25.04.- ilona_0105- g. 9:00 wizyta
25.04.- Anoula- g. 19:30 wizyta z USG
25.04.- kruszynka86- g. 20:00 USG genetyczne
25.04.- pszczolka30 - g. ?? USG
26.04.- kruszynka86- g. ?? USG
29.04.- niunia32- g. 10:30 wizyta z USG
30.04.- ryba91- g. 8:00 wizyta z USG
30.04.- Mya1989- g. 15:00 wizyta z USG
30.04.- Dzastin08- g. 17:45 wizyta z USG
02.05.- _Peggy- g. 9:20 USG genetyczne
05.05.- paulinaizabela- g. 10:40 USG genetyczne
07.05.- nena1984- g. 17:20 USG genetyczne
09.05.- magalska- g. 11:00 wizyta
09.05.- majoka- g. 13:30 wizyta z USG
09.05.- maomami- g. 17:20 wizyta
10.05.- Trele_Morele- g. 8:40 USG połówkowe
10.05.- Antibia86- g. 15:30 wizyta z USG
13.05.- anulka2205- g. między 16-18 wizyta
13.05.- nena1984- g. 19:00 wizyta
14.05.- Aagateczka87- g. 17:40 wizyta z USG
21.05.- magalska- g. 14:15 USG
mała pomyłka, bo pisałam 26, a mam 29
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
ja mam 26.04. godz 10:30 Wizyta + USG
byłam dzisiaj na badaniach.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 10:09   #3357
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Daj znać o wizycie! zaciśnięte

No ja też średnio w to wierzę, bo jak ja już w kuchni tyle razy się poparzyłam to moje dziecko powinno być w plamki . no ale nie wiem, przestraszyłam się.
Co do szefa, zrozumiałam o co chodzi, natomiast nie wiem czy będę tutaj wracać, zależy jak będzie wyglądała kwestia finansów u nas w domu, może będzie tak że do 3 lat będę siedziała z dzieckiem a potem jak pójdzie do przedszkola to wtedy pójdę do pracy..? nie wiem, nie myślałam jeszcze o tym i wszystko pewnie będzie zależało od maleństwa i finansów.
a CO do urlopu, napisałam prośbę do szefa o udzielenie mi 7 dni wolnego w okresie od 30.04 do 06.05. więc jak sie zgodzi będę miała urlop a dostałam też wczoraj zaproszenie do siostry na wieś ( świeże powietrze itd. ) właśnie na tydzień majowy i powiedziała ze mam jechać ! no i jakby się udało to mam nadzieję ze tak będzie i że trochę odpocznę. Bo chyba naprawdę tego potrzebuje
jak nie chcesz tam wracać to ja bym się zastanowiła czy nie warto sobie załatwić zmiany stosunku pracy na umowe o prace o wtedy możesz pójśc na L4 i na macierzyński i mieć szanownego pana szefa w nosie
Stary 2013-04-22, 10:30   #3358
ryba91
Zakorzenienie

może uda mi się z nim porozmawiać jakoś normalnie ..
poki co modle się żeby dostać te 7 dni wolnego bo inaczej oszaleje.
I mam dzisiaj MAAAAAAAAAAAAASE roboty :/
Stary 2013-04-22, 10:30   #3359
niunia32
Zakorzenienie

moje dziecko poszło spac, wie cpowinnam sie zabrac za jakas robote. nie chce mi sie strasznie

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 10:30   #3360
Dzastin08
Wtajemniczenie

A ja chyba zabiorę się za porządki... mimo że mam strasznego leeenia

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości