|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Niesamowite |
|
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak poza tym to na gumtree używany 199 pln. Duzo ? MOJA GŁOWA
|
|
#3303 |
|
Wtajemniczenie
|
Wow
Anoula raz miałam szczęście być w Wieliczce, oczarowała mnie mam nadzieję, że kiedyś jeszcze wrócę. Także zazdroszczę deczko takiej pracki
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-04-21 o 16:48 |
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
HAHAHA
http://www.gumtree.pl/cp-sprzedam-in...ddam-476728109 Ładne słoneczko wyszło! ;D mya- faktycznie niesamowite, piękne.. no brak słów
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
CENTRALNY REJESTR LEKARZY:
http://www.nil.org.pl/xml/nil/rejlek/hurtd jakby kogoś zainteresowało
|
#3307 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- A tak po za tym to tk lecicie z tym pisaniem ze nie daje rady czytac dzisiaj 3 razy probowalam wszystko nadrobic ale jakos zqawse cos innego musialam robic i nigdy nie doszlam do konca Teraz wrocilam do domu i mam troche wolnego czasu Tak mowilam ze nie mam mdlosci a jednak zawsze cos mi jest zjem troche i wtedy jest mi nie dobrze ale nadal glodna jestem masakra dobrze ze jak rano wstaje to nie jest zle , ogolnie tylko jak zjem to sie zle czuje. Trzymam kciuki za zblizajace sie wizyty Co do lozeczka to ja jesten za standardowym drewnianym nigdzie raczej z malym dzieciaczkiem na noc nie bedziemy jezdzic. |
|||
|
|
|
#3308 |
|
Rozeznanie
|
przede wszystki TRELE GRATULUJE
![]() my poszliśmy na ryneczek....od 22 lat mieszkam we Wroclawiu i do tej pory nie moge przestać zachwycać się Ostrowem i okolicami Uniwersytetu..ech....jak co niedziele poszlismy na obiad do tej samej knajpki i myslałam że sie nie doturlam do domu. po drodzę zachaczyliśmy o H&M i na dziale ciąązowym rzeczywiście sa duze wyprzedaże a na dziale dziecięcym TŻ znalazł 2-pack bodów śliczniutkich za 10 zł...nawet się nie zastanawialismy![]() głowa mnie pobolewa od wczoraj....jakby jakas migrena czy cos, światłowstręt mam i mnie oczodoły bolą...glupio brzmi ale tak czuje
|
|
|
|
#3309 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdroszczę widoku ![]() Cytat:
Pozniej będzie tylko gorzej. Dyscyplinę też warto już teraz nawrócić na prostą przede wszystkim chwaleniem i nagradzaniem za najmniejsze kroczki z TZ zachowuje sie tak samo? |
||
|
|
|
#3310 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój Ł. to też znajomość z internetu, mimo że z czasem okazało się, że mieszkamy kilka bloków od siebie, prawie wszystkich znajomych mamy wspólnych, a los nas sobie na drodze nie postawił...Więcej! Jesteśmy dziesiąta woda po kisielu również rodziną . Jego Taty kuzynka, to żona mojego Taty kuzyna . czy w avku to Ty? Cytat:
Witaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.ceneo.pl/1230806 tylko czerwone. I zarówno łóżeczko było fenomenalne, jak i przewijak. Teraz maluszek raczej odziedziczy, bo poza śladami po ślinie Alisy (do sprania) nie ma ani śladu użycia. Było bardzo stabilne i szybko się składa, mimo że dość ciężkie. Do środka obowiązkowo oczywiście dodatkowo materacyk. Cytat:
. No i gratuluję Córuni ![]() Cytat:
Mnie dziś boli głowa, mdli... Mam ochotę na jedzenie, ale ból mnie odrzuca. Moja Młoda mnie od kilku dni tak wnerrrwia, że mam ochotę ją za okno wystawić .Kupiłam mrożony bób i jak wróci mi apetyt to wetnę go późnym wieczorem. Jakoś owoce/słodkości w ogóle mnie nie kręcą. Upiekłam dziś dwie formy apple crumble i mimo szczerego zamiłowania, nie mam ochoty. Anoula pracujesz w Wieliczce? dobrze zakodowałam? mieszkałam kiedyś w Krakowie, tzn. przez chwilę w życiu studiowałam na UJ, ale to była pomyłka. Ale miasto kocham. Miłością dozgonną. W Wieliczce mieszka(ł) znajomy z roku. Ja mam wizytę 23.04 o 16; razem z usg.
|
|
#3311 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie.
Byłam już u Was 2 tygodnie temu, jestem teraz w 7tc, ale planuję na stałe dołączyć do Was po 12 tygodniu. Na razie o wszystko się boję, więc wolę nie czytać forum, bo to wpływałoby na mnie jeszcze gorzej, tak mi przykro że tyle dziewczyn musi przeżywać takie trudne chwile ![]() Termin mam z kalendarzy internetowych na ok 6 grudnia. Jutro o 16 dowiem się dokładnie, bo mam drugą wizytę, na której mam nadzieję ujrzeć już coś więcej niż pęcherzyk ciążowy. Objawy u mnie od środy niemal pełną parą. Nie jestem w stanie patrzeć na 95% jedzenia. Odrzuciło mnie totalnie od smażonego. We wtorek jeszcze zajadałam się brokułem w cieście a dzisiaj na samą myśl mnie cofa. Straszne to jest, ale taka widocznie moja uroda. Mam nadzieję że wszystko będzie w porządku i za 5 tygodni będę już z Wami wymieniać informacjami o wózkach, łóżeczkach itp. Tymczasem postaram się podczytywać i życzę Wam wszystkim spokojnego i bezproblemowego czasu
|
|
|
|
#3312 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie nowe mamusie...
![]() Rzeczywiście strasznie dzisiaj dużo naprodukowałyście. Też trzy razy zabierałam się za czytanie. Mam problemy dzisiaj z internetm. Codziennie Was podczytuję oczywiście ale czasami nie mam nawet siły żeby się udzielać w dyskusji. Dziś o dziwo czuję się super, chyba zawdzięczam to pięknej pogodzie i wyprawie nad jeziorko. Trele gratuluję udanej wizyty i córeczki. Ja niestety jestem dopiero na początku 9 tyg. więc trochę jeszcze poczekam na informację o płci. Peggy ja również nie miałam żadnych plamień ani krwawień i chyba z tego powodu bardziej się cieszę niż martwię. Oczywiście pozostaje naturalny stres od wizyty do wizyty czy wszystko ok, ale gdybym miała jakieś plamienia to pewnie stres byłby większy. Bóle podbrzusza miewam regularnie podobne do tych jak na okres. A moja następna wizyta dopiero 6 maja o 8.30 więc muszę jeszcze trochę poczekać. Za to na długi weekend będę miała odwiedziny mojej siostry z dzieciakami i już się cieszę bo się okropnie za nimi stęskniłam. Na szczęście nie pracuję wiec spędzimy ze sobą prawie tydzień... Poza tym może czas do wizyty szybciej zleci..
Edytowane przez ania_cz79 Czas edycji: 2013-04-21 o 19:11 |
|
|
|
#3313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nasz monitor oddechu akurat nigdy nas nie oszukiwał. Może zależy jaka firma ![]() A w łóżeczKu Pewnie dodatkowy materacyk robi swoje. My mieliśmy w nim tylko tą cieniznę z zestawu, to stabilność była masakryczna, ale porządny materacyk jest cięzki i załatwia sprawę. |
|
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia -
Trele- powiedzieli Ci co to z tą pomarańczką było?? czy ja już taka ślepa że nawet nie zauważyłam jak pisałaś.. ? ![]() Azealia - Witaj! na pewno wszystko będzie ok. czekamy na wiadomości po jutrzejszej wizycie i dołączenie do tego zacnego wątku Mamuś list-grud. :P
|
#3315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cząstki jabłka zapieczone pod grubą warstwą kruszonki.. ja jeszcze jabłka lekko oprószam cynamonem, bo bardzo go lubię Cytat:
Więcej dodam, czasem lepiej wyeliminować z otoczenia grupę, która niszczy Twoje szczęście, zostać z dwójką, trójką ludzi. Ale szczerych, prawdziwych i takich, którzy zaakceptują Ciebie i Twoje życie takim jakie jest, a nie takim jakie być powinno. Brzmię jak stary filozof, przepraszam
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
Smaka mi narobiłaś i chyba się skusze ale może już nie dzisiaj bo teściowa mnie tak nakarmiła że jeszcze trochę i będzie trzeba drzwi przerabiać bo się nie będę mieścić
Ogólnie dziewczyny macie jakieś sposoby na ten "metaliczny" posmak w ustach ? bo mnie to okropnie drażni, jak jem to jest ok a jak tylko przestaje to od nowa to czuje ;/ |
|
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wzdęć mam to samo, z resztą wzdęcia dokuczały mi jeszcze przed ciążą ania_cz79 aa ja podjadam przez cały dzień właśnie żeby tylko nie czuć tego smaku Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-04-21 o 20:01 |
|
|
|
|
#3322 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ojojoj witam wszystkie nowe mamusie! Ale Was się ujawniło
Za wszystkie trzymam mocno kciuki. Wydaje mi się, że jeszcze trochę grudniowych mam się pojawi i dopiero będziemy lecieć z postami ;]Cytat:
I koszyk superowy! Nie w moim stylu ale śliczny ![]() Cytat:
Ja ostatnio jestem bez sił, ktoś tu to określil "jakby mnie czołg przejechał". Po obiadku walnęłam się do wyra i 2,5 godziny przespałam. Prasowanie czekam a ja staram się nawet nie patrzeć w tamtą stronę. Jestem taka "niechcemisię"... no ale nie narzekam bo przynajmniej wszystki pozostałe dolegliwości omijają mnie szerokim łukiem. Mam stresa przed jutrzejszym USG, taki niepokój. Oby wszystko było dobrze i bąbelunio urósł jak trzeba. Wtedy już naprawdę odetchnę z ulgą (pewnie do następnej wizyty
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a potem niepotrzebnie się stresujemy......ja niestety też tak mam.....Jak mi nic nie jest, to się martwię a jak mnie brzuch zaczyna boleć to się zastanawiam czy dlatego ,że dzidzia robi sobie miejsce czy to co innego ![]() Ja jutro też mam usg....więc może się dowiem czy wszystko jest ok
|
|
#3325 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzidzia dzięki- już wiem, czym się jutro będę zapychać
Ja tez mam jutro usg, genetyczne i też już cała w nerwach jestem, a jeszcze po tych ostatnich smutnych wieściach Mam nadzieję, że będzie dobrze
|
|
|
|
#3326 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam mocno najmocniej jak umiem za wszystkie wizyty jutrzejsze i nie tylko
|
|
#3327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na usg na pewno wszystko będzie ok (i mówi to chyba największa wątkowa pesymistka); teraz już nie ma co się stresować ![]() Cytat:
![]() A właśnie, tak z ciekawości. Które już narzekają na tzw. ból dupny?
|
|
#3328 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tak tylko na szybko, bo dzisiaj spedzam wieczor z TZ
|
|||
|
|
|
#3329 |
|
Zadomowienie
|
Nie dam rady cytować, jesteście szalone
![]() Trele gratuluję. Ty chyba czułaś, że będzie dziewczynka, dobrze pamiętam? I to uczucie co czułaś, to wiesz już co to było? Czy nie zapytałaś? Ja tak robię. Przed wizytą mam tysiąc pytań, a na wizycie o połowie zapominam ![]() Ryba z tą rodzinką to faktycznie nie za ciekawie. Nic na to nie poradzisz niestety więc olej ![]() Czekam na zaproszenie do klubu. Tak się tylko przypominam ![]() Nowe mamusie witam Was wszystkie serdecznie. Wyczytałam też, że sporo dziewczyn bolała dzisiaj głowa. Mnie właśnie chyba pierwszy raz tak bolała. Cały dzień od rana, teraz trochę przycichło, ale i tak mnie ćmi, że tak to nazwę Mam nadzieję, że to dzidzia tak rośnie i szaleją mi hormony. Dobrze sobie to wymyśliłam? ![]() A i jeszcze wiadomość do Edytte jeśli Tobie nie jest źle czytać forum, to mnie w ogóle nie przeszkadza gdybyś się udzielała. Też się wszystkie z Tobą zżyłyśmy. Bardzo chciałabym nawet wiedzieć co się dzieję u Ciebie. Tylko tak jak piszę poobserwuj sobie najpierw czy dobrze robi Ci takie czytanie. Pozdrawiam Cię i ściskam najmocniej |
|
|
|
#3330 |
|
Raczkowanie
|
ryba niezła historia z rodziną
anoula dzięki za info, a moje usg genetyczne 25.04 o 20.00 dopiero Trele gratulacje ![]() A ja miałam dziś bardzo nieprzyjemną sytuację, w śluzie zauważyłam rano po korzystaniu z toalety kilka nitek krwi potem jak dotykałam już sucho, ale nieźle się wystraszyłam. To 13 tydz. ale skąd to się wzięło??? nic takiego do tej pory się nie zdarzało... obliczyłam, że teraz miałabym okres wg om wiec może to? Wizyta dopiero w czwartek więc się pomartwię ![]() trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

* jaka jestem szczesliwa .. Widzialam jAk ta kruszynka sie przeciaga , jak obraca z boku na bok
) ja chcialabym drewniane lozeczko ze szczebelkami , poki co mam juz kupiony koszyczek wyklinowy I na poczatek stawiam na niego
) O ! Taki - akurat mam zdjecie w telefonie 

na dworze ciągnie. Masakra jakaś. Wyskakuje z szelek ;( nie mam siły ganiać za nią... na szczęście tylko w sobote i ndz musze z nią wychodzić sama, bo tż w pracy, ale od pon do pt to o-n wychodzi z nią bo od pracuje tylko
. Jego Taty kuzynka, to żona mojego Taty kuzyna 

najmocniej jak umiem za wszystkie wizyty jutrzejsze i nie tylko