Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-21, 20:52   #181
pati_pz
Zadomowienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez catarina11 Pokaż wiadomość
Za duże koszty. Oryginalny karton ofoliuj jakąś reklamówką lub workiem na śmieci i zaklej taśmą. Natomiast listem też wysyłam czasem buty, w folii bąbelkowej. Nic się z nimi nie dzieje.

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Ja też, ale teraz nadrabiam zaległości z pracą licencjacką
Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
możesz w oryginalny karton zapakować i zakleić taśmą napisy, albo karton zapakować w szary pakowny papier[do kupienia w papierniczym]
jesteście super dziewczyny tak zrobię i może nawet uda mi się wysłać je z rana już.

nic nie mów, obronę mam na początku czerwca, a jeszcze tyle roboty... wolę myśleć o ubiorze na obronę
pati_pz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 20:54   #182
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Uwierz mi, że ja znam wszystkie nazwy chemiczne, procesy utleniania i zastosowanie. Chodzi mi o konkretne produkty, które stosowałyście i możecie mi je polecić
Pisząc to nie wiedziałam kto co wie na ten temat, miałam też nadzieję, że te informacje przydadzą się innym osobom czytającym wątek. Krzewienia wiedzy nigdy za wiele

Cytat:
Napisane przez justytynka Pokaż wiadomość
Fajnie że jesteś taka mądra i dzielisz się z nami wiedzą Uważam, że takie informacje powinny być dostępne na np. na ulotkach o szkodliwości jakiegoś składniku.. Stosowanie ich na dłuższą metę może źle się odbić na zdrowiu
Bez przesady Staram się w ramach możliwości być na bieżąco z informacjami na temat składów, choć do szerokiej wiedzy na pewno mi daleko.

Edytowane przez blekitne_niebo
Czas edycji: 2013-04-21 o 21:01
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 20:56   #183
justytynka
Zadomowienie

Smile Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Justynka, znasz nazwisko dziewczyny, którą masz w avatarze ?

Myślę, że gdyby ulotki zawierały takie informacje, sprzedaż by spadła. Kobiety i tak narzekają na zapach tego typu kosmetyków, a gdyby się dowiedziały o ich szkodliwości pod względem chemicznym, przestałyby kupować. Chociaż w sumie na papierosach jest czarno na białym, a sprzedaż nie spada
To izabel goulart moja ulubiona modelka vs. polecam jej insta: iza_goulart
Stary 2013-04-21, 21:11   #184
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam płyn micelarny z biedronki, produkowany przez Tołpę. Używam też Vichy do skóry suchej. Ale ten z Biedronki kosztuje 6 zł za 200ml, a Vichy ponad 20 zł.
Kiedyś już o nim któraś z Was pisała na wątku, ale u mnie w biedronce go nie widziałam
Cytat:
Ja też, ale teraz nadrabiam zaległości z pracą licencjacką
Ja na szczęście nie mam pracy do napisania, ale zagadnienia na egzamin same się nie opracują, a co dopiero jeszcze bieżące przedmioty mogłaby być już połowa lipca
Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
możesz w oryginalny karton zapakować i zakleić taśmą napisy, albo karton zapakować w szary pakowny papier[do kupienia w papierniczym]
Też tak robię, nie bawię się nawet w szary papier wystarczy taśma na kartonie.

Wklejam zestaw sprzed paru dni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 111.jpg (50,0 KB, 233 załadowań)
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 21:14   #185
catarina11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Kiedyś już o nim któraś z Was pisała na wątku, ale u mnie w biedronce go nie widziałam

Ja na szczęście nie mam pracy do napisania, ale zagadnienia na egzamin same się nie opracują, a co dopiero jeszcze bieżące przedmioty mogłaby być już połowa lipca

Ja mam i jedno i drugie Ale chociaż mam już opracowane pytania
Stary 2013-04-21, 21:18   #186
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

Cytat:
Polecam płyn micelarny z biedronki, produkowany przez Tołpę. Używam też Vichy do skóry suchej. Ale ten z Biedronki kosztuje 6 zł za 200ml, a Vichy ponad 20 zł.
też go mam i polecam
Cytat:

nie wiem dlaczego zawsze wydawało mi się, że jesteś blondynką

Cytat:
Ja mam i jedno i drugie Ale chociaż mam już opracowane pytania
jak dobrze, że takie rzeczy mam za sobą

tylko zadanie domowe z angielskiego mi zostało

którego nie zrobiłam
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 21:19   #187
caarolaaa
Zakorzenienie

Głośno tu ostatnio o conversach, wrzucam więc kilka stylizacji z nimi. Niestety tylko z białymi - mam zamiar w tygodniu sprezentować sobie takie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2e884e8f1574431d87debe0c0fa0be33.jpg (26,5 KB, 131 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7bf84e3c6a705b082225c96ff1af012c.jpg (60,5 KB, 135 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 546trters5.jpg (60,3 KB, 126 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c23e4c3256af9838910e417af5bb8997.jpg (59,1 KB, 115 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 33cba4588ad69b89cdc29fb9b450da56.jpg (25,2 KB, 120 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 554f31d37ac7edd032ca03c6a8ba2829.jpg (42,1 KB, 107 załadowań)
caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 21:55   #188
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
Schaffashoes Można skorzystać z newslettera (40zł), albo na hasło PODARUNEK jest -20%.
Dziękuję! już zaglądam czy jest coś interesującego

Cytat:
Napisane przez caarolaaa Pokaż wiadomość
Głośno tu ostatnio o conversach, wrzucam więc kilka stylizacji z nimi. Niestety tylko z białymi - mam zamiar w tygodniu sprezentować sobie takie
Białe najlepsze Ostatnio miałam na sobie podobny zestaw do 2. - czerwone woski, pasiak i Conversy i 4. tylko, że z kobaltowymi spodniami

Edytowane przez Lilotron
Czas edycji: 2013-04-21 o 22:01
Lilotron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 23:29   #189
lleenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Ja z kolei zbieram siły przed ciężkim tygodniem i zajadam się moim ulubionym deserem

Niedziela to zwykle dla mnie dzień odpoczynku, ewentualnie nauki języków obcych Ponadto planuję też co zrobię w nadchodzącym tygodniu. Przede mną sporo zaległych spraw - wizyta u fryzjera i kosmetyczki, sprawy urzędowe, wiosenne porządki w domu, garderobie i kosmetyczce, układanie wpisów na blog oraz oczywiście zajęcia na studiach

Pogoda piękna, cieszę się że w końcu mogę nosić ukochane pastele i biel Szafa jest już wypełniona sukienkami, spódnicami, lekkimi bluzkami i żakietami - kocham wiosnę
Dałaś mi do myślenia nad moją niedzielą i ogólnie weekendem Muszę koniecznie zmienić mój sposób spędzania wolnego czasu.

Cytat:
Wklejam zdjęcia swoich dwóch maxi, jak obiecałam

Dziewczyny, polecacie jakiś samoopalacz albo balsam brązujący, po którym nie będę capić jak skunks ? Myślałam o rajstopach w sprayu Sally Hansen, ale to tylko na nogi i na dodatek po myciu od razu schodzi
Sally Hansen do nóg polecam Kiedyś też przed jakimś weselem posmarowałam nim ręce, dekold i plecy ale fakt- efekty utrzymują się do mycia.

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
Właśnie też zamierzam kupić Conversy, chcę granatowe, krótkie na cienkiej podeszwie Gdzie kupowałyście swoje - stacjonarnie czy w necie? Macie jakieś zdjęcia zestawów?
Też chcę granatowe krótkie Ale najpierw białe długie

Cytat:
Choruję na nie a już szczególnie na te w kolorze beżowym!
Beżowe też zamierzam kupić Latem do opalonych nóg będą świetnie wyglądać Ale wczoraj tak mnie obtarły, że przez najbliższe dwa tygodnie muszę pożegnać się ze szpilkami. Zamierzasz kupić je w cenie regularnej czy poczekasz na jakąś obniżkę? Bo zastanawiam się, czy ich cena (129zł) jest ok.

Cytat:
Tak, było -20%. Zapłaciłam 170 zł razem z przesyłką. I dobrze zrobiłam, ten model już im się wyprzedał.
Dziękuję za odpowiedź

Cytat:

Ale jesteś zgrabna

Cytat:
Świetne zestawy
Też w ciągu kilku dni to zrobię Gdzie zamierzasz kupić swoje?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg c4f3511d.jpg (80,8 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c9695187.jpg (79,8 KB, 96 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1897s.jpg (98,6 KB, 88 załadowań)

Schudłam
69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg

APARATKA w połowie
29.04.2011r. - góra metalowa
18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy

https://www.instagram.com/lena.m.lena/

lleenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 06:30   #190
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
to ja chciałam, to ja!!! dziękuję

Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość
Też chcę granatowe krótkie Ale najpierw białe długie
Im bardziej się im przyglądam, tym więcej kolorów chcę granatowe i białe bardzo mi się podobają, o białe obawiam się w użytkowaniu - jeżdżę sporo rowerem i tutaj bym je widziała w wersji do pracy Fajnie wyglądają też kremowe/beżowe
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 06:39   #191
sandra8859
Rozeznanie

Cytat:

,dirty' już miał swoją premierę wczoraj w klubie
Jestem bardzo zadowolona! Czekam jeszcze tylko na przesyłkę z wymienionym t-shirtem ,naked', bo rozmiar M okazał się zbyt szeroki dla mnie, bo zamówiłam jedną s-kę i drugą m-kę, żeby je porównać. Wstawię jutro zdjęcia i opiszę bardziej szczegółowo
Aha- przepraszam, że nie nie zrobiłam tego wcześniej, ale kompletnie nie miałam czasu.

Nooo, super! Czekam w takim razie na foty. Też chyba zamówię S-kę Zobaczymy w której będziesz lepiej wyglądać to tą zamówię Ale poczekam do maja. Właśnie zamówiłam wczoraj Encanto więc teraz czekam aż przyjdzie i do dzieła!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-22, 07:45   #192
caarolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilotron Pokaż wiadomość
Białe najlepsze Ostatnio miałam na sobie podobny zestaw do 2. - czerwone woski, pasiak i Conversy i 4. tylko, że z kobaltowymi spodniami
ja mam właśnie bordowe spodnie i wydaje mi się, że tylko do białych conversów będą pasować

Cytat:
Świetne zestawy
chciałabym kupić stacjonarnie, na necie albo nie ma mojego rozmiaru albo nie ma tego modelu jaki bym chciała

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
to ja chciałam, to ja!!! dziękuję
proszę bardzo
caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 08:58   #193
Ag4
AGA :)

Cytat:
To izabel goulart moja ulubiona modelka vs. polecam jej insta: iza_goulart
Ale ma ładne włosy !!

Zauważyłam, że zawsze podobają mi się włosy innych dziewcząt, podziwiam jakie są długie i choć sama też mam długie to jakoś u siebie tej długości nie widzę

Witam po weekendzie jak zwykle za krótkim

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:05   #194
LadyI
Zakorzenienie

Ja też witam po weekendzie i już nie mogę doczekać się kolejnego

Ten tydzień zapowiada się fatalnie..zaraz znowu do książek
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:10   #195
julka910
Zakorzenienie

Dziewczyny a ja tęsknię za studiami do tego stopnia ze chce zacząć kolejne w październiku. Nie moge znalezc pracy, nie moge zajść w ciążę... Nie chce siedzieć w domu i gnic. Juz przekonałam meza i przygotowałam na koszty z tym związane
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:54   #196
katrina_s
Zadomowienie

Cytat:
Pięknie wyglądasz

Ja dzisiaj zrobiłam sobie spacer do Browaru, w SP kupiłam sobie płyn micelarny Dermedic, serum Biovaxu i podkład Loreala true match (teraz widzę, że opinie na jego temat są podzielone ). No i zjadłam deser w yogo choice od jutra dieta.
Ja używałam true matcha rok-2 lata temu i byłam przez długi czas zadowolona, ostatnio skusiłam się na ten nowszy produkt l'oreala lumi magique i niestety kompletna porażka, zupełnie nie współgrał z moją cerą, także dalej używam Revlon color stay, który pozostał mi po jesieni i zimie, a nic lżejszego na lato nie mam
Może macie jakieś sprawdzone lżejsze podkłady godne polecenia?

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;40423597]Niedziela minęła mi przede wszystkim na dłuższych spacerach z psem (4 spacery ) piękna pogoda się zrobiła . Zmobilizowałam się też do zrobienia porządku z puchowymi kurtkami - powędrowały z wieszaków na nawyższą półkę w szafie i tym samym zrobiłam miejsce na lżejsze kurtki i żakiety Cieszę się, że wreszcie to zrobiłam bo cały tydzień o tym myślałam....i ciągle coś miałam ważniejszego do zrobienia [/QUOTE]
...ja mam te porządki jeszcze przed sobą. Pytałaś czy mam plany na urlop majówkowy - no to już chyba mam mam nadzieję, że poza tym uda mi się jednak gdzieś jeszcze wyskoczyć chociaż na dwa dni

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja tęsknię za studiami do tego stopnia ze chce zacząć kolejne w październiku. Nie moge znalezc pracy, nie moge zajść w ciążę... Nie chce siedzieć w domu i gnic. Juz przekonałam meza i przygotowałam na koszty z tym związane
Mi się też co jakiś czas uaktywnia "tęsknota za studiami", ostatnio już się prawie zapisałam na podyplomowe, jednak koniec końców nie wiem czy dałabym radę pogodzić wszystko czasowo i organizacyjnie
Stary 2013-04-22, 09:59   #197
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
podziwiam, no i trzymam kciuki
Stary 2013-04-22, 10:04   #198
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katrina_s Pokaż wiadomość

Mi się też co jakiś czas uaktywnia "tęsknota za studiami", ostatnio już się prawie zapisałam na podyplomowe, jednak koniec końców nie wiem czy dałabym radę pogodzić wszystko czasowo i organizacyjnie
Ja chce cos ze sobą zrobic bo czuje ze mi życie ucieka. Choć zacząć podyplomowe studia.
Stary 2013-04-22, 10:10   #199
Ag4

Cytat:
Ja chce cos ze sobą zrobic bo czuje ze mi życie ucieka. Choć zacząć podyplomowe studia.
Myślę, że to świetna decyzja!

Aga
Stary 2013-04-22, 10:15   #200
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale słodki!
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Wicked_Girl Pokaż wiadomość
Wklejam foto za każdym razem, gdy robię zdjęcie, to się odwraca
Piękny psiak

Wracam do Was po pierwszym wspólnym weekendzie z Mango
Maniek bardzo szybko się uczy, jest pojętnym i bardzo towarzyskim pieskiem. Wykazuje dużą ciekawość i oczywiście chęć do zabawy. Jak przychodzi chwila brykania bawi nas do łez

Powoli oswaja się ze spaniem w nocy i z każdą kolejną nocą widać postępy. Oczywiście zdarza mu się popiskiwać.
Do spania wybrał poduszki i ma po jednej z każdej strony łóżka bo lubi sobie w nocy wędrować raz z jednej raz z drugiej strony. Jak się budzi i piszczy wystarczy, że jedno z nas poda mu rękę, pogłaszcze chwilę i a mały ponownie zasypia.

Dzisiaj jest ze mną poza domem i właśnie leży przy nodze pod biurkiem smacznie śpiąc. Pozdrawiamy Was serdecznie i życzymy udanego dnia
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 10:25   #201
201604250957
Konto usunięte

Julka uważam, że studia podyplomowe to świetny pomysł skoro masz możliwości czasowe i finansowe by je rozpocząć to nie wahałabym się ani moment warto się rozwijać i uczyć nowych rzeczy- na to nigdy nie jest za późno! (a i może ta podyplomówka pomoże Ci później znaleźć pracę? )

do mnie właśnie dotarł naszyjnik z pereł szklanych zamówiony u blogerki na którą namiary podwała kiedyś wankaw (dzięki Kochana ) jest przepiękny ale dosyć ciężki rzadko noszę coś na szyi więc pewnie będę musiała się przyzwyczaić niemniej jednak jestem bardzo zadowolona z tego zakupu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09297.jpg (39,3 KB, 103 załadowań)
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 10:43   #202
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Zobaczysz zaczniesz studia, przestaniesz skupiać myśli wokół poszukiwania pracy, ciąży i sprawy zaczną obierać właściwy tor Tego Ci serdecznie życzę !

Popieram jak najbardziej Twoje podejście, bo siedzenie w domu mija się celem. Studiując zdobywasz nowej umiejętności, wiedzę z korzyścią dla swojego rozwoju zawodowego. To inwestycja przynosząca same korzyści.

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Julka uważam, że studia podyplomowe to świetny pomysł skoro masz możliwości czasowe i finansowe by je rozpocząć to nie wahałabym się ani moment warto się rozwijać i uczyć nowych rzeczy- na to nigdy nie jest za późno! (a i może ta podyplomówka pomoże Ci później znaleźć pracę? )

do mnie właśnie dotarł naszyjnik z pereł szklanych zamówiony u blogerki na którą namiary podwała kiedyś wankaw (dzięki Kochana ) jest przepiękny ale dosyć ciężki rzadko noszę coś na szyi więc pewnie będę musiała się przyzwyczaić niemniej jednak jestem bardzo zadowolona z tego zakupu
Piękny naszyjnik
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 10:47   #203
Ag4

Cytat:

Śliczny

Aga
Stary 2013-04-22, 11:51   #204
katrina_s
Zadomowienie

Cytat:
Jesli czujesz taką potrzebę, to jak najbardziej! Myślę, że to świetny pomysł Ja patrząc wstecz trochę żałuję, bo gdybym zaczęła jakąś podyplomówkę gdy pierwszy raz taki pomysł mi przyszedł do głowy już trzy razy bym zdążyła te studia skończyć, a teraz - jak to mówią: im dalej w las... więcej pracy, więcej obowiązków.. a studia, które mi chodzą po głowie, mimo że podyplomowe, to zaliczają się do tych trudniejszych, z dużą ilością egzaminów, ciężko mi wyobrazić sobie siebie wracającą z pracy o 18 i zakuwającą do sesji nad gotującym się obiadem

Ale za Ciebie trzymam kciuki, myślę, że tak jak napisały dziewczyny wyżej - taki krok naprzód pozwoli rozwiązać też pozostałe problemy
Stary 2013-04-22, 12:13   #205
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Cytat:
Dobry pomysł Julka, jak zaczniesz studiować to jak znam zycie albo znajdziesz w między czasie pracę albo zajdziesz w ciążę

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez katrina_s Pokaż wiadomość
Ja używałam true matcha rok-2 lata temu i byłam przez długi czas zadowolona, ostatnio skusiłam się na ten nowszy produkt l'oreala lumi magique i niestety kompletna porażka, zupełnie nie współgrał z moją cerą, także dalej używam Revlon color stay, który pozostał mi po jesieni i zimie, a nic lżejszego na lato nie mam
Może macie jakieś sprawdzone lżejsze podkłady godne polecenia?

...ja mam te porządki jeszcze przed sobą. Pytałaś czy mam plany na urlop majówkowy - no to już chyba mam mam nadzieję, że poza tym uda mi się jednak gdzieś jeszcze wyskoczyć chociaż na dwa dni
Zapowiadają piekną pogodę na majówkę - najlepiej gdzieś wybyć, pojechać...

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość
Dziękuję

Piękny psiak

Wracam do Was po pierwszym wspólnym weekendzie z Mango
Maniek bardzo szybko się uczy, jest pojętnym i bardzo towarzyskim pieskiem. Wykazuje dużą ciekawość i oczywiście chęć do zabawy. Jak przychodzi chwila brykania bawi nas do łez

Powoli oswaja się ze spaniem w nocy i z każdą kolejną nocą widać postępy. Oczywiście zdarza mu się popiskiwać.
Do spania wybrał poduszki i ma po jednej z każdej strony łóżka bo lubi sobie w nocy wędrować raz z jednej raz z drugiej strony. Jak się budzi i piszczy wystarczy, że jedno z nas poda mu rękę, pogłaszcze chwilę i a mały ponownie zasypia.

Dzisiaj jest ze mną poza domem i właśnie leży przy nodze pod biurkiem smacznie śpiąc. Pozdrawiamy Was serdecznie i życzymy udanego dnia
Gratulacje - z tego co piszesz wszystko z wychowaniem Mango idzie w dobrym kierunku . Przypuszczam, że Mango popiskuje w nocy bo jeszcze brakuje mu psiej mamy Moje psiaki też tak miały...zdarzało się, że w wieku kilku miesięcy jeszcze przez sen ssały maminego cycka
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 12:29   #206
naciulatko
Zakorzenienie

Cześć! Zaglądam po kilku dniach przerwy. W weekend nie miałam czasu, gdyż przyjechała do mnie koleżanka z Krakowa, więc w ogóle nie włączałam komputera. Niestety równa się to z tym, że cały weekend zmarnowałam pod względem nauki, a teraz muszę nadrobić zaległości. Zaraz zabieram się za pisanie pracy licencjackiej. Mam nadzieję, że w lipcu będę już po obronie, bo bardzo zależy mi, żeby studia magisterskie kontynuować w Warszawie.

PS. Wklejacie tu piękne zestawy
naciulatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 12:31   #207
julka910
Zakorzenienie

Kasiula tak może stety niestety być z dwójka dzieci dam radę studiować chyba ale z dzieckiem i praca juz nie. Konczylam jedne studia z maluchem "na plecach" i było ok. 5 dni po porodzie byłam juz na zajęciach bo musiałam

Szukam pracy intensywnie i mam wrażenie ze przez to ze mam dziecko nie jestem atrakcyjna oferta zawsze pracodawcy pytają o dzieci, jak słyszą ze mam to rozmowa sie kończy. Jestem tez ograniczona bo musze o 18 najpóźniej mała ze zlobka odebrać. Odpadają wiec oferty z praca do pozna, z druga zmiana, praca w galerii handlowej, w soboty i generalnie weekendy. Ostatnio miałam rozmowę przez telefon, toczyła sie dobrze i nagle odezwała sie moja corka w tle... Pan zapytał czy to moje dziecko i w ciagu sekundy odłożył słuchawkę

Zaczynam tez myśleć o czymś swoim... Ale na to potrzebne sa pieniążki i wsparcie np meza, który póki co do mojego "własnego interesu" nastawiony jest sceptycznie
Stary 2013-04-22, 12:38   #208
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Używam właśnie swojego 5 opakowania
Cytat:
Ja wzięłam ten do skóry wrażliwej, chociaż najpierw w koszyku miałam ten do suchej. Zobaczymy jak się będzie sprawować... Sytuacja z pryszczami w miarę się u mnie unormowała, ale za to teraz częściej wychodzą mi wysypki
a o nauce mi nic nie mów... za 2,5 miesiąca mam egzamin licencjacki
Może do cery wrażliwej lepiej się sprawdzi, bo ten do suchej robił mi pandę z eyelinera
Cytat:
Napisane przez pati_pz Pokaż wiadomość
dziękuję piękne są, a kolor tej kobaltowej jest
przekupię jakoś mamę, żeby mi uszyła albo będzie strajk głodowy
Myslę, że strajkiem głodowym przekonasz prędzej babcię
Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Ja też witam po weekendzie i już nie mogę doczekać się kolejnego

Ten tydzień zapowiada się fatalnie..zaraz znowu do książek
A weź mi nic nie mów, właśnie jestem w trakcie organizowania sobie pracy, zapisuję w kalendarzu czego kiedy mam się nauczyć, bo zwariuję
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 12:50   #209
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Cytat:
Kasiula tak może stety niestety być z dwójka dzieci dam radę studiować chyba ale z dzieckiem i praca juz nie. Konczylam jedne studia z maluchem "na plecach" i było ok. 5 dni po porodzie byłam juz na zajęciach bo musiałam

Szukam pracy intensywnie i mam wrażenie ze przez to ze mam dziecko nie jestem atrakcyjna oferta zawsze pracodawcy pytają o dzieci, jak słyszą ze mam to rozmowa sie kończy. Jestem tez ograniczona bo musze o 18 najpóźniej mała ze zlobka odebrać. Odpadają wiec oferty z praca do pozna, z druga zmiana, praca w galerii handlowej, w soboty i generalnie weekendy. Ostatnio miałam rozmowę przez telefon, toczyła sie dobrze i nagle odezwała sie moja corka w tle... Pan zapytał czy to moje dziecko i w ciagu sekundy odłożył słuchawkę

Zaczynam tez myśleć o czymś swoim... Ale na to potrzebne sa pieniążki i wsparcie np meza, który póki co do mojego "własnego interesu" nastawiony jest sceptycznie
Często tak bywa - los nam robi psikusy...tzn. jak chcesz zajśc w ciążę to akurat jak na złość nie wychodzi...stresujesz się wtedy.....szukasz pracy....jak na złość nic ciekawego nie ma...stresujesz się...a tak jak rozpoczniesz studia...będziesz miała dodatkowe zajęcie i pewne rzeczy zejdą na dalszy plan...i wtedy bach! albo ciążą albo praca! albo jedno i drugie
Z tego co piszesz najbardziej pewnie odpowiadała by Ci praca biurowa - od poniedziałku do piątku w normalnych godzinach
Wierz mi, pracodawcy boją się zatrudniać młodych matek...obawiają się ich dzieci, które chorują. Przypuszczam, że młodych, jeszcze bezdzietnych mężatek też boją się zatrudniać...Coś wiem o tym - jestem kadrową
Edit: Własna działalność - jak najbardziej popieram jednak jeśli masz dobry pomysł na nią

Edytowane przez 523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Czas edycji: 2013-04-22 o 12:51
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 12:58   #210
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

Cytat:

co za szczyt szczytów

Ale też obstawiam, że jak zaczniesz to albo ciąża albo praca życie jest przewrotne

Cytat:

śliczny
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości