Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-22, 08:59   #2641
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ubieram się i spadam na wizytę. Oczywiście na krzywego ryja, bo nie jestem zapisana, więc mam nadzieję, że mnie przyjmie!
Trzymać kciuki!

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Hej,
Piszę w imieniu Weronisi (jestem tż).
Żonka leży z dzidzią w szpitalu, ma problemy z karmieniem, mały mało je i pewnie jeszcze ich potrzymają w szpitalu.
Pozdrawiam
dzięki za informacje. uściskaj ode mnie Weronikę i Maluszka i trzymam kciuki za karmienie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:00   #2642
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

hejo

jestem zmęczona spaniem...

zrobiłam sobię kawkę,kanapuszki i jakimś cudem musze umówić się jutro do mojego gina. prosze o kciuki

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:03   #2643
ankaaa206
Wtajemniczenie

Chyba dzis wychodze

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:04   #2644
xal
Zakorzenienie

Ciekawe co dzisiaj na wizycie będzie, czy zrobi usg czy tylko ktg?
Mała od rana buszuje jak pijany zając, chyba już "idzie" na wizytę

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:05   #2645
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Mam pytanie o basen. Postanowiłam się nieco rozruszać bo coś mi za dużo kg przybywa w tym III trymestrze i mimo, że do końca mam 8 tygodni to do wagi wymarzonej brakuje mi tylko 2 kg.
A muszę uczciwie przyznać, że ostatnio objadam się słodyczami więc postanowiłam zacząć rozsądnie się żywić i nieco ruszać.
W związku z tym padł pomysł na basen...ale powiedzcie mi dziewczyny co i ile można na tym basenie?
Bo rozumiem, że przepłynięcie żabką 10 długości nie jest za bardzo wskazane.
a czemu nie? jak ja przed ciążą pływałam 60-80 długości, to 10 mogę płynąć. tylko trzeba to rozłożyć w czasie, dużo spokojniej sobie merdać. nie robić z tego wyścigu, ale czystą przyjemność trochę się na plecy obrócić, powierzgać nóżkami luzik...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:07   #2646
nuna2
Zakorzenienie

Sharp gratuluję ukończenia remontu

Marchewka ja badania piersi też nie miałam jeszcze ani razu

hump brawa za skończony 31 tydzień

anka206 dobrze, że jeszcze nie rodzisz, bo jest jeszcze czas

diabli ja planuję wziąć 3 koszule

Veronic synek cudny:roza :

co do ilości wód płodowych nie wiem ile ja mam ale lekarz mówił, że jest jeszcze ich bardzo dużo

co do poglądów osób starszych jak to one chodziły w ciązy zbierały ziemniaki etc etc, to ciotki tak truły, ale moja mama nie. Widzi jak się martwię o małą i wie, że muszę leżeć. Czy wiek ma na to wpływ?? Skoro ja np. mam 23 lata a leżę... Dawniej były inne czasy, jak nasze córki będą rodzić będzie jeszcze inaczej.

kciuki za dzisiejsze wizyty

Nadrobione U nas wczoraj też był grilek, ale dziś o wiele lepsza pogoda
Stary 2013-04-22, 09:13   #2647
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,
Żonka leży z dzidzią w szpitalu, ma problemy z karmieniem, mały mało je i pewnie jeszcze ich potrzymają w szpitalu.
Pozdrawiam
kolejny odwazny tatus, ktory nie boi sie wkroczyc do jaskini ciezarnych dziekujemy za wiadomosci! gratulacje dla rodzicow, synek jest uroczy! sciskam kciuki zeby bar mleczny w koncu zadzialal, bo ma malego stalego klienta pozdrowienia dla zony!

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
I to jest super, że będziesz miała wsparcie. Jasne, że trzeba korzystać
My,o ile wszystko pojdzie zgodnie z planem, pierwszy miesiąc spędzimy cały we trójkę. TŻ chce na maxa wykorzystać urlop + tacierzyński, a pracuje i tak tylko do końca maja. Gorzej, że w drugim miesiącu zostaniemy z Sonią same Ale może jakąs pomoc sobie zorganizuję).
Sonie? czyzby slownik sprawil Ci psikusa? bo literki juz gotowe

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Mi sie śniło że urodziłam bliźniaki, były wspaniałe, ale gdy którego dnia wróciłam do domu okazało się, że ktoś je zabrał, ale płakałam...
mnie nie snilo sie nic, ale jak chodze w nocy siku to zaczynam bac sie patrzec na papier, bo ciagle mi sie wydaje, ze zobacze czopa

Barwineczek musisz sobie dac jakis zapas, 10 dni max po terminie wiec faktycznie 3 tyg, to Twoje ostateczne slowo hehe. glowa do gory, jeszcze troszke! pozno pojawilas sie na forum, wiec dotrzymaj nam teraz towarzystwa

DZIEN DOBRY!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:16   #2648
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella
zrobiłam sobię kawkę,kanapuszki i jakimś cudem musze umówić się jutro do mojego gina. prosze o kciuki

Cytat:
Napisane przez ankaaa206
Chyba dzis wychodze
i następnym razem jak już trafisz do szpitala to żeby to było na poród
Stary 2013-04-22, 09:18   #2649
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
U nas znowu piękne słonko , kończymy śniadanie i jedziemy załatwić kilka papierków Do usłyszenia później
jaka fajna ziewajaca ikonka dokladnie tak wygladam hehe. widze Jenny, ze masz ostatnio motorek w tylku jak ja...ja powinnam sie ubrac i czekac az tz wpadnie przejazdem i podrzuci mnie do laboratorium. musze zrobic hormony tarczycowe, bo 24go wizyta.
ale dzisiaj duzo wizytujacych! sciskam kciuki tez mialam dzisiaj miec wizyte, ale skoro poszlam 10go poza kolejka, to nastepna wizyta przesunieta na maj. szkoda, bo podejrzalabym mala i sprawdzila sytuacje szyjkowa hehe
ok ide zjesc jakies male sniadanie, ubrac sie i trzeba troche popracowac w koncu mam jakies zajecie...ale wczesniej nadrobie poranne posty
Stary 2013-04-22, 09:18   #2650
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
oglądałam w empiku, ale znalazłam ksiegarnię w necie, co przesyłkę w paczkomatach oferowali, czyli kosztowało mnie dodatkowo 5 zł
no ja nie oglądałam w necie a szkoda
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
dziewczyny czytam sobie jeszcze raz porody styczniowo-lutowe i tak każdej dziewczynie która miała paciorka antybiotyk podawali dopiero jak się zaczynały skurcze parte. A któraś mi tu pisała że ten antybiotyk działa dopiero po 4 godz. Muszę o to zapytać lekarza
może drugą dawkę

Cześć
ale pogooda

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:20   #2651
axella
Zakorzenienie

GG do axella

jutro 9.20 mam wizytę pewnie ostatnią

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-22, 09:21   #2652
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość

Od tygodnia czuję się jakoś tak lepiej. Może to kwestia świadomości, że ciąża jest donoszona i mniej stresu. Mam też wrażenie, że brzuszek mi się obniżył. Dzisiaj ostatni dzień brania fenoterolu i jedziemy

Zostało nam 18 dni Lada dzień, lada dzień będę mamą
Już niedługo, coraz bliżej...
Angie, a powiedz mi, czy Ty masz jakąś listę od szpitala z Bartoszyc co masz wziąć dla siebie i dzidziusia? Bo ja się zastanawiam co ewentualnie byłoby mi potrzebne, czy może szpital coś daje... Jak cuś, to będę najwyżej czekała na Twoją relację i Twoje porady

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Aaa wczoraj jak byłam w Ikeii to prosiłam chłopaka z obsługi o sprawdzenie czegoś tam w systemie - system się wieszał (masa ludzi) no i on zaczął przepraszać, ze tyle to trwa no i ja mówię:
'spoko nie spieszy mi się - póki nie rodzę mogę stać i czekać"
A on na to z uśmiechem na ustach:
'niech sobie panie nie kracze"
ja: wtf?
on:"jedna pani u nas urodziła"
ja: jak to???
on: karetka przyjechała z lekarzem i odebrali poród na miejscu bo już by jej nie dowieźli do szpitala na czas.. i już z dzieckiem zabrali ją do szpitala

Także prawie upadłam z wrażenia
Nieźle!

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Nie słuchaj teściowej!. Na SR mówili, że porządki nie uciekną a wyspana mama to spokojna mama, a spokojna mama to spokojny maluszek. Jak teściowa chce żebyś miała porządek to niech go sama zrobi.
Vil- dokładnie, xal ma rację!

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Dokładnie przepis ze spryciarzy, a smakuje obłednie. Bartula oszalał w brzuszku

Bierzecie lody waniliowe do szklaneczki, odrobinę mleka zagęszczonego niesłodzonego i pokruszony KIT Kat , do tego sos czekoladowy:

50 gr masła, czekolada gorzka, 3 łyżki kakao ( o ile dobrze pamiętam) i mleko skondensowane niesłodzone i cukier waniliowy - wszystko rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Najlepszy następnego dnia, tym sosikiem polewamy lody i zajadamy, pycha

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość

aaaa no i zawiadamiam, iż pozostało mi 9 dni do cesarki.....
Uuuu... Szybko zleci!

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ubieram się i spadam na wizytę. Oczywiście na krzywego ryja, bo nie jestem zapisana, więc mam nadzieję, że mnie przyjmie!
Trzymać kciuki!

Cytat:
Hej,
Pozdrawiam
Dziękujemy pięknie za informacje! Pozdrów swoje skarby!

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
hejo

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Chyba dzis wychodze

pawie_oczko, xal, ankaaa206, colorblue, banka26, sharpnowaja - za wizyty!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:22   #2653
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
hejo

Ja na początku też się dziwilam że lezenie i spanie może męczyć a jednak

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Sharp gratuluję ukończenia remontu

Marchewka ja badania piersi też nie miałam jeszcze ani razu

hump brawa za skończony 31 tydzień

anka206 dobrze, że jeszcze nie rodzisz, bo jest jeszcze czas

diabli ja planuję wziąć 3 koszule

Veronic synek cudny:roza :

co do ilości wód płodowych nie wiem ile ja mam ale lekarz mówił, że jest jeszcze ich bardzo dużo

co do poglądów osób starszych jak to one chodziły w ciązy zbierały ziemniaki etc etc, to ciotki tak truły, ale moja mama nie. Widzi jak się martwię o małą i wie, że muszę leżeć. Czy wiek ma na to wpływ?? Skoro ja np. mam 23 lata a leżę... Dawniej były inne czasy, jak nasze córki będą rodzić będzie jeszcze inaczej.

kciuki za dzisiejsze wizyty

Nadrobione U nas wczoraj też był grilek, ale dziś o wiele lepsza pogoda
Oj zazdroszczę tego grilla....

Veronic trzymamy kciuki
Kurcze. Muszę małża poinstruowac żeby w razie czego też wam dał znać co i jak

Ja w końcu zjadłam dziś normalne bułki na śniadanie. Tutaj dają mi teraz tylko ten chrupki styropian a mama mi wczoraj przemycila normalną bułkę
Jak wyjde do domu to nawet będę omijać w sklepie półki z tym chrupkim pieczywem. No ile można?
Na śniadanie 4 sztuki, 2gie śniadanie 2 sztuki, podwieczorek 2 sztuki, kolacja 4 i pozna kolacja 2
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:24   #2654
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry..
kolejna noc nieprzespana, szyjka mnie tak nawala, że płaczę z bólu... Ledwie byłam w stanie Blankę ubrac do przedszkola rano... jeszcze w dodatku jutro nad ranem małż wyjeżdża do warszawy na 2 dni, i zostajemy same. Żeby tylko Kubuś nie urodził się w czasie jak małża nie będzie....

a wiecie co? z tym gadaniem na temat brzucha, to ja nie rozumiem tych babsztyli, co komentują wielkość czyjegoś brzucha.... tak jakbyśmy miały wielkie z obżarstwa czy co? chyba mamy tam dzieci więc chyba normalne, że mamy duże brzuchy.... moja mam ciągle, praktycznie co ją widzę, czyli raz w tygodniu mi mówi "no z Blanką to nie miałaś takiego wielkiego brzucha..." nie wiem, co mam wtedy powiedzieć? "przepraszam"?
oj biedaczku, ale termin rozwiazania juz bliziutko, wiec dasz rade. i niech Kubus grzecznie czeka na powrot taty

a co do brzucha, tez nie rozumiem. moja mama szybko sasiadke zbila z tropu, bo chyba wyczula, ze zaczne byc niemila a szkoda nerwow. powiedzialam tylko, ze nie kazda kobieta ma okazje miec malenka pileczke i ze moje dziecko jest wygodne, wiec do kregoslupa przyklejac sie nie chce. poza tym brzuch nie jest duzy, ale normalny 9miesieczny i ze ona pewnie nie zakladala obcislych swetrow, bo wtedy moda ciezarowek byla inna, wiec tez inaczej to wygladalo

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
No własnie tez mi sie to kupy nie trzyma, ale patrze na lozeczka i materace na argosie i amazonie a tam ceny i jednego i drugiego w klasie jakie mnie interesuja, zaczynaja sie od 100gbp... Wiec przy dobrych wiatrach lozeczko+materac lateksowy+komplet poscieli to 250-300gbp, a z Polski,juz z przesylka lozeczko (mam na oku uzywane w swietnym stanie) i materac wyniesie mnie 100gbp, do tego dokupie tylko posciel (i to tez byc moze w Polsce od Diabli ). Jestem za to pewna, ze przyoszczedze na innych rzeczach jak juz tam bede
motyw safari? hehe. spoko beda rabaciki dla dzieci forumowych.
Stary 2013-04-22, 09:25   #2655
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Witam się w piękny poniedziałkowy poranek.

Wstawiłam pranie, więc czekam aż się wypierze i idę na spacerek. Grzech nie skorzystać z takiej pogody! No i muszę do US zanieść korektę pit

Muszę się Wam pochwalić, że wczoraj teście przywieźli Kubusiową brykę i oboje z Mężem jesteśmy mega zadowoleni (mimo, że kupno w ciemno, przez allegro, nie oglądając na żywo osobiście). Mężu dumnie wczoraj złożył wersję z gondolką i śmigał po całej chacie, najpierw na pusto, później z misiem Nie dał mi się dopchać do wózka
Generalnie wózek wygląda jak nowy, zero zabrudzeń, otarć itp! Muszę tylko kupić parasolkę, bo mi się zamarzyło ją mieć

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2013-04-22 o 09:28
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:27   #2656
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba dzis wychodze
obys juz pakowala rzeczy i szykowala sie do domku! pogoda cudna, wiec zwalniaj lozko, niech sobie tam leza te, ktore naprawde potrzebuja
Stary 2013-04-22, 09:27   #2657
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba dzis wychodze

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
może drugą dawkę
no właśnie nie, przynajmniej pisały tylko o jednej przed samymi partymi. No ale zapytam dziś o to lekarza

axella ja mam nadzieję że dziś mam ostatnią wizytę

Aaś aż mi zrobiłam ochotę na taką świeżutką bułeczkę
Stary 2013-04-22, 09:29   #2658
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Muszę się Wam pochwalić, że wczoraj teście przywieźli Kubusiową brykę i oboje z Mężem jesteśmy mega zadowoleni (mimo, że kupno w ciemno, przez allegro, nie oglądając na żywo osobiście). Mężu dumnie wczoraj złożył wersję z gondolką i śmigał po całej chacie, najpierw na pusto, później z misiem Nie dał mi się dopchać do wózka
Generalnie wózek wygląda jak nowy, zero zabrudzeń, otarć itp! Muszę tylko kupić parasolkę, bo mi się zamarzyło ją mieć
Super

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:31   #2659
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
patrzac na to z rozsadkiem, ja swoja corke namawialabym zeby jednak na czas ciazy zwolnila i sluchala ciala. jedne potrzebuja duzo snu, inne wymiotuja, a jeszcze inne rozsadza energia i lepiej zeby pracowaly...
kurcze to jedyny okres kiedy organizm musi zebrac sily na dalsze czasy wiec po co mowic "ja mialam gorzej, wiec ty nie narzekaj?" na szczescie mnie tak mama nie mowi...ona od poczatku wie, ze ciaza problematyczna i gdyby mogla codziennie chodzilaby mi do sklepu i robila wszystko za mnie, byle wnuczka i corka byly zdrowe.
Stary 2013-04-22, 09:31   #2660
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
kto wie, czy dawniej miałabyś szansę ciążę donosić

właśnie pisałam z mamą i powiedziała mi jedno: po porodzie śpij kiedy się da, no i przede wszystkim olej bałagan!!! no, tak zrobię... z resztą ja tam często bałagan olewam
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:34   #2661
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella
jutro 9.20 mam wizytę pewnie ostatnią

my byliśmy wczoraj u moich rodziców i oprócz załatwionego łóżeczka, mama już skombinowała materacyk (gryka-kokos, nieużywany za 50 zł, bo synek jej koleżanki nie śpi w łóżeczku tylko z rodzicami), ochraniacz, jakieś kołderki do wózka, prześcieradła, pościel.. i chodzi po lumpach i wynajduje małe ubranka.. normalnie szaleństwo, zanim ja się zbiorę do kompletowania wyprawki to się okaże że moja mama połowę roboty już odwaliła "a bo taka okazja była"
Stary 2013-04-22, 09:35   #2662
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:

podobno najlepszy wiek na ciąże to 22-24 lata jesli chodzi o organizm kobiety

Jak miałam tyle lat to nawet przez mysl mi dzieci nie przechodziły
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:39   #2663
sharpnowaja
Zakorzenienie

szprotka za wózek. Też muszę parasolkę kupić
Stary 2013-04-22, 09:40   #2664
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
dla dziadkow! i dla meza tez, chcialabym go zobaczyc z tym misiem hehe.
Stary 2013-04-22, 09:40   #2665
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
super

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
właśnie pisałam z mamą i powiedziała mi jedno: po porodzie śpij kiedy się da, no i przede wszystkim olej bałagan!!! no, tak zrobię... z resztą ja tam często bałagan olewam
też mam taki plan, a awaryjnie jeszcze mi mama wczoraj zapowiedziałą że jakby już było bardzo źle to mogę im dziecko na noc podrzucić. oni przeżyją to jakoś, a my się wyśpimy
Stary 2013-04-22, 09:40   #2666
becik_4
Zadomowienie

Diabli no bardzo fajne te książeczki nawet nie wiedziałm ze takie są dzieki za linki

czekam na męża żeby podrzucił mnie na miasto bo jest dostawa w ciucholandzie moze cos sie upoluje
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:40   #2667
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Info od Veronic:
"Hej! Przesyłam foto Wojtka z dziś. Czujemy się dobrze. Najwcześniej wyjdziemy jutro wieczorem, to wszystko zależy od wyników Małego. Niestety nie mam neta, więc sama nie mogę tego wstawić A ktoś urodził od soboty ? Pozdrawiamy "

"Pogratuluj Kasi w moim imieniu! Ja urodziłam sn, miałam tylko nacięcie, ale było mega ciężko. Teraz mój Mały praktycznie ciągle śpi Słodziak taki jeść jeszcze za bardzo nie chce, mam nadzieję, że się rozkręci w końcu to wcześniak z 36 tygodnia, ale jest silny "

W załączniku fotka Wojtusia

Ojej, jaki piękny maluszek, jak z katalogu.

Cytat:
1) niektóre szczepionki chronią przed chorobą, inne przed powikłaniami np gruźlica
2) rozmawiałam z ginem na temat odczuć przez kobiety skurczy no i mówił, że kobieta tak naprawdę nie wie dokładnie kiedy zaczął się poród, różne kobiety maja różny próg odczuwania bólu i to że kobieta mówi że rodziła 36h a druga 1h nie jest zgodne z prawdą. Bo poród rozpoczyna się jeśli sa regularne skurcze prowadzące do rozwarcia, a jeśli ktoś z porodówki wrócił na patologie to znaczy że jeszcze nie rodzi
Rozumiem, ale to oficjalne liczenie. Nieoficjalnie bujała się 36h między patologią, a porodówką. Zwracam się z uprzejmą prośbą o zaprzestanie praktykowania 36-godzinnych porodów w czerwcu.

Cytat:
ja bym kupiła tylko i wyłącznie białą pościel nie toleruje innej w moim łóżku, naprawdę polecam białą kupić. Zawsze jak jeździłam po hotelach to uwielbiałam tam pościel, a teraz mam taka i nigdzie nie śpi mi się tak jak w domu. Mam dwa komplety pościeli na wymiar i nie wyobrażam sobie innej. Zastamów sie dobrze
To kwestia gustu.

Cytat:
Po drodze zrobiliśmy pojedynek na żywo lodów z biedronki Arletta migdałowe (1,65pln) vs. Magnum migdałowe(3,79pln). No i powiem Wam, że może te magnum nieznacznie bardziej kremowe ale za 2 zł różnicy w cenie to po prostu śmiech na sali! Teraz jak lody na patyku to tylko z biedry!
Uwielbiam lody z Lidla. Właśnie te w polewie czekoladowej (chyba z orzechami) i jeszcze takie truskawkowe w białej czekoladzie, mniammmm. Ale tych na gałkę od Lenkiewicza w Toruniu na starówce to nic nie przebije.

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Kupowalyscie juz ksiazeczki dla maluchow ? Przegladam na allegro ale nie bardzo moge sie zdecydowac
Jakie książeczki??

Cytat:
Hej,
Pozdrawiam
za laktację i szybkie wyjście do domku!

Cytat:
a wiecie co? z tym gadaniem na temat brzucha, to ja nie rozumiem tych babsztyli, co komentują wielkość czyjegoś brzucha.... tak jakbyśmy miały wielkie z obżarstwa czy co? chyba mamy tam dzieci więc chyba normalne, że mamy duże brzuchy.... moja mam ciągle, praktycznie co ją widzę, czyli raz w tygodniu mi mówi "no z Blanką to nie miałaś takiego wielkiego brzucha..." nie wiem, co mam wtedy powiedzieć? "przepraszam"?
Haha Chciałabym widzieć jej reakcję.

Cytat:
Chyba dzis wychodze

Cytat:
Witam się w piękny poniedziałkowy poranek.

Wstawiłam pranie, więc czekam aż się wypierze i idę na spacerek. Grzech nie skorzystać z takiej pogody! No i muszę do US zanieść korektę pit

My właśnie też się rozglądamy za parasolką i nie możemy się zdecydować.

Siemanerko.

Muszę Wam powiedzieć, że moja mama i babcia, to chyba są z innej planety, bo one znowu uważają w drugą stronę, że ci młodzi to mają dzisiaj bardzo ciężko. Trudno o dobrą pracę, o mieszkaniu to szkoda mówić, wiecznie podwyżki wszystkiego, tylko nie pensji itd. Strasznie żałują młodych małżeństw.

A tak poza tym, to pogoda zapowiada się bombowa. Biorę się od razu za robotę, bo szkoda czasu. Dzieciok się trochę chociaż uspokoi, bo buszuje od rana. Dzisiaj konto się znacznie uszczupli, bo czas zamówić duuużo rzeczy na all. No to buziak.

Leon

Edytowane przez anoxee
Czas edycji: 2013-04-22 o 09:42
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:41   #2668
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
normalnie szaleństwo, zanim ja się zbiorę do kompletowania wyprawki to się okaże że moja mama połowę roboty już odwaliła "a bo taka okazja była"
dla mamy. Moja też mi wszystko kupuje mimo że już wszytsko mam, bo właśnie "okazja była" albo "na pewno kiedyś się przyda".
Stary 2013-04-22, 09:43   #2669
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

my byliśmy wczoraj u moich rodziców i oprócz załatwionego łóżeczka, mama już skombinowała materacyk (gryka-kokos, nieużywany za 50 zł, bo synek jej koleżanki nie śpi w łóżeczku tylko z rodzicami), ochraniacz, jakieś kołderki do wózka, prześcieradła, pościel.. i chodzi po lumpach i wynajduje małe ubranka.. normalnie szaleństwo, zanim ja się zbiorę do kompletowania wyprawki to się okaże że moja mama połowę roboty już odwaliła "a bo taka okazja była"
kolejna super babcia a Ty kochana bierz sie do roboty i kompletuj wyprawke, bo teraz czas juz naprawde przyspieszy
Stary 2013-04-22, 09:45   #2670
axella
Zakorzenienie

GG do axella

mam tyyyle sprzątania a mi sę nie chce przeokropnie

ZUZIAK 7.05.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości