|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
|
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
#303 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Ale ostatnio najchętniej zatrudniłabymkogoś do sprzątania c by przychodził raz w tygodniu. ![]()
![]() |
#304 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Oj tak, ja najchętniej zrobiłabym zakaz dotykania czegokolwiek w moim pokoju przez wszystkich z wyjątkiem mojej siostry.
#305 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja siostrze tym bardziej nie pozwalam dotykać moich rzeczy, bo je psuje. Ostatnio wróciłam do domu po dwóch tygodniach i co zastałam? Moja młodsza siostra zrobiła sobie z mojego pokoju garderobę, na łóżku walały się jej rzeczy, jakieś talerze i kubki na moim biurku. Ok, to jeszcze bym przeżyła, ale najbardziej zabolał mnie fakt, że zjadła moje suszone pestki dyni , których nie zdążyłam zjeść przed wyjazdem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
Moja mama w 7 niebie, bo jak wraca z pracy to ma posprzątane a nawet czasem ugotowane za free
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#307 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Bo jest młodsza ponad 10 lat, uwielbiam ją, jest najmądrzejsza, nigdy mi niczego nie wyjada, jak mi zniesie jakieś zabawki do pokoju to wystarczy, że na nią spojrzę i wie, co jest nie tak, ostatnio jak mnie nie było w domu a zapomniałam PINu to znalazła go w moich papierach i mi podała bez narzekania(czego spodziewałabym się ze strony reszty rodziny), no i tylko jej ufam tak, że może mi wszystko przeglądać i wiedzieć co mam w szafkach ![]() Jeszcze jak przyjeżdżam to daje mi swoje rysunki i obsypuje mnie takimi suszonymi płatkami pachnącymi. Tęcza i jednorożce ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]()
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2013-04-22 o 09:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
wańka wstańka
|
Najgorsze wg mnie jest to,że jak taki typ się w rodzinie znajdzie to powoduje konflikty i między innymi członkami rodziny.
I tak sobie myślę, ze jedynym sensownym rozwiązaniem jest olewać i ignorować, bo niektóre jednostki są niereformowalne. ![]()
#310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#312 |
Ekspert od Dupy Strony
|
#313 |
Konto usunięte
|
Bylam na moment w miescie, sprawe zalatwic, akurat przechodzilam obok Mc's, weszlam po mala kawke a tam wycieczka szkolna. Pamietam, byl o tym juz watek, ale XD za kazdym razem mnie to rozbraja.
Co do faworyzowania dzieci- bardzo częstą praktyką jest zapisywanie synowi mieszkania a córce nie. I to niezaleznie od tego, ze synek jest pijawka, pyskaczem i manipulatorem, a corka pracuje i pomaga. Tak a propo mojego wyjscia na miasto- kocham mauśki wypychające wózek z dzieckiem na pasy na drodze 70km/h pod jadące samochody, podczas gdy one stoją sobie na chodniku. Bo wtedy magiczne radary zamontowane w kazdym samochodzie zaginają czasoprzestrzeń, skracają drogę hamowania do 1 metra i uruchamiają hamulce kwantowo-jądrowo-kwarkowo-hadronowe. Zaraz dostne bana za krytke mamusiek. Bo przeciez sie nie znam, dopiero jak urodze dziecko zrozumiem, ze na pasy nie wchodzi sie wcale tylem, ciagnac wozek w drugiej kolejnosci, albo przynajmniej czekajac az sie wszyscy zatrzymaja. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#314 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
I zgadzam się najlpiej czekać aż w końcu się ktoś zatrzyma, nawet jesli miałoby to trwać 10 minut albo i dużej. Dla dobra swojego i dziecka.
![]() |
#315 |
Wtajemniczenie
|
Ja to bym się chciała doczekać dnia w którym kierowcy zrozumieją że na przejściu dla pieszych to piesi mają pierwszeństwo. Kurde, ile razy kwitłam na przejściu dobr 5 minut bo nikt się nie zamieżał zatrzymać.
Tak samo nie potrawię pojąć co kieruje ludźmi którzy jeżdżą szybko drogami osiedlowymi. |
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Konto usunięte
|
JA bym chyba wolala pierwsza wejsc na pasy i ciagnac wozek za soba niz tak go pchac przodem ;/ no ale moze sie nie znam. Nie wiem czy takie osoby prawa jazdy po prostu nie maja i nie wiedza ile czasu zajmuje reakcja i jaka jest droga hamowania? Ja jako kierowca gdy ide pieszo zawsze staram sie sobie wyobrazic takie rzeczy, nigdy nie wchodze na pasy gdy zaslania mnie autobus czy duzy samochod, zeby nie skonczyc jak ten gosciu z filmiku co pofrunął na pasach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna sprawa to mniejsi chłopcy na motorynkach, też musi być szybka parada po osiedlu ![]()
![]() |
#318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Opiekuję się od czasu do czasu synem koleżanki. Za każdym razem jak idziemy na spacer i mam przejść przez jezdnię to potrafię stać nawet i 20 minut, bo jak widzę, że auto jedzie to wolę poczekać aż przejedzie albo się zatrzyma. A że mało kto się zatrzymuje to sobie tak stoję z wózkiem ![]() Za to faktycznie dziwią mnie panie, które wepchną wózek z dzieckiem prosto pod koła nadjeżdżającego samochodu. Bo przecież nie mogą poczekać pół minuty dłużej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#319 | ||||
Konto usunięte
|
Nie, z Płocka, w Słupsku byłam tylko z 3 razy.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ten dworzec mnie przeraża i z cichym płaczem się tam udaję ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#320 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to mam za to takich kozaków co to 50 km/h między ławeczkami zapierniczają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale w sumie spotykam sie nadal z podejściem dorosłych, pracujących ludzi: "Ale jak to, wychodzisz zapalić z mamą papierosa i ona Ci nic nie mówi?!". A no nie mówi, jej jedynie żal pieniędzy, bo twierdzi, że zamiast papierosów mogłabym kupić sobie inne rzeczy ![]()
czasem mniej znaczy więcej, taka szczypta ironii. Edytowane przez oh Mandy Czas edycji: 2013-04-22 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#322 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#323 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() * Jako "rodzinną" mam na myśli przyjęcie urodzinowe dla babci, dziadków, cioci i wujków. Cytat:
Cytat:
I tez nigdy nie jestem w stanie zrozumieć co takie kobiety mają w głowie - przecież tylko dlatego, że na pasach znienacka pojawił się wózek, nie skróci to drogi hamowania, nie ulepszy hamulców, ani nie sprawi, że droga stanie się natychmiastowo mniej śliska. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#324 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Potem z kolei wsiadasz do pociagu z miejscowka, po to specjalnie poszlas rano kupic bilet zeby siedziec wygodnie przy oknie albo korytarzu, bo tak juz masz, ze ci leci glowa na boki na ludzi jak jestes na srodku ![]() A, i bez miejscowki jak sie jedzie to trzeba ludziom uswiadamiac, ze jak torba nie ma biletu to nie moze jechac na siedzeniu, gdy ludzie leza na korytarzu plackiem i spia, bo nie ma gdzie siedziec. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Zakorzenienie
|
Mnie niesamowicie wkurzają żebrzący ludzie. Z tego mają niezły biznes. Niedawno w Krk była akcja, że postawili szmacianą kukłę z prośbą o pieniądze i w ciągu całego dnia uzbierało się około 2.000 zł! Głównie pieniądze wrzucają turyści, którzy nie są świadomi, że miasto o ile ktoś nie jest pijany za darmo żywi takie osoby. Codziennie w kościołach widuje się te same twarze-policja nie może nic zrobić, najlepsza jest pani w Mariackim-po tysiąc, dwa EURO.
#326 | |
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba mieć niezły ryj i tupet do takiego biznesu... I przy okazji nie widać tych, co naprawdę potrzebują pomocy. też w Krakowie juz od dluższego czasu jest taka starsza pani, siedzi sobie na Floriańskiej, często przy macu i zaczepia głównie studentów. I naprawdę chodzi jej tylko o to, zeby ktoś jej ciepłą herbatę czy bułkę kupił, albo pomógł przejść w inne miejsce ;/ Ale nie rzuca się na ludzi, więc większość ją po prostu mija
![]() |
#328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#329 |
Konto usunięte
|
Ja ich zwykle zaginam na zasadzie 'na leki dla syna' ' to pokaz recepte, to Ci wykupie'; 'na bilet do chorej mamy do szpitala' 'prosze, akurat mam przy sobie bilet' 'nieeee bo to nie taki, taki to trzeba w autobusie kupic u kierowcy, wiec dawaj kase'; 'na jedzenie' 'dobra to chodz do sklepu cos ci kupie' 'a nieee tego wie pani bo ja tu to tamto siamto daj kase'. Czasem pukaja do drzwi tacy z plecakiem i zbieraja jedzenie faktycznie. Jak mam cos to moge dac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#330 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.