|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
to się nazywa piękna reakcja. Lubię jak facet potrafi mówić o takich rzeczach, to dla mnie prawdziwy facet |
|
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Ja tez mam uczucie takich pekajach baniek w brzuchu I ginekolozka powiedziala ze to wlasnie dzidzia
) Magalska - zdecydowaliscie sie juz na konkretne imie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To masz trochę inną sytuację, my to zaliczyliśmy wpadkę, dziecko planowaliśmy tak dopiero za rok- półtorej. Nie dziwię się że chciałaś jak najszybciej powiedzieć rodzince. U mnie też zarówno dla moich rodziców jak i teściów to będzie pierwszy wnuk. Ale dziewczyny, które stale są tu na wątku wiedzą, ze trochę się obawiam reakcji, bo w sumie dziecko w czasie studiów to do mnie nie podobne. Ale minęło już prawie prawie 2 tygodnie od kiedy wiem, ze będę mamą i się z tego co raz bardziej cieszę Ja już chciałam mieć dziecko rok temu jak się moja chrześnica urodziła. Ale tak zdroworozsądkowo mówiłam sobie, ze trzeba zaczekać ustatkować się. Zdarzyło się inaczej, będziemy musieli sobie poradzić tak jak jest teraz gdzie tylko TŻ ma stałą pracę, a ja tylko taką dorywczą, ale mimo to myślę, ze damy sobie rade, bo czemu by nie . Najważniejsze jest dla mnie że mam w narzeczonym ogromne oparcie i z nim jestem w stanie przezwyciężyć wszystko
|
|
|
|
|
#3394 |
|
Rozeznanie
|
Dobrnęłam w końcu. Dziś mam straszny dzień. Jestem niewyspana, jest mi niedobrze i jeszcze godzina w pracy przede mną i godzinny powrót do domku. Masakra. Wcale nie myślę
|
#3395 |
|
Rozeznanie
|
a ja dziś do 18 w pracy. mnóstwo niemiłych pacjentów mimo ładnej pogody.
coś czuję że dzisiaj zjem sobie coś niezdrowego...mam smaka na wrapa z mcdonalda
|
|
|
|
#3396 |
|
Rozeznanie
|
Ja po ostatnim Mc nawet myśleć o tym nie mogę. Chociaż lody bym zjadła
|
#3397 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do imienia to chyba zostaje Bruno, a wy macie imię dla córusi?w ogóle dziś na obiad gulasz z dzika, ciekawe jaki wyjdzie a co do majówki to my mamy w planie podskoczyć do kuzynki na domek na grila, a w przyszły pt przyjeżdżają teście i męża brat i siostra ![]() ![]() Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
narobiłaś mi teraz znowu smaka, ale nie mogę przesadzać bo wczoraj zauważyłam że już mam jakieś rozstępy na pośladkach :x w takim tempie to ja też 15 kg które mam max przytyć w całej ciąży zaliczę w najbliższe 2 miesiące.
|
|
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Trele - gratuluję ślicznej dziewczynki co do zabobonów, nie wierzę w nie i wam też nie radzę. Tak sobie myślę, że osoby które je propagują najczęściej są w wieku naszych mam i babć - a w ich czasach często nie było racjonalnych wytłumaczeń określonych problemów z ciążą i czymś to musieli sobie tłumaczyć. Nie sprawdził się u mnie żaden ze ślubnych, a ich tez jest bez liku (miałam ślub w miesiącu bez r, nie-śnieżno białą suknię, czarne dodatki, żadnych pieniędzy w bucie, czy bieliźnie, nie stawiałam butów na parapecie i miałam buty niezabudowane). hej, mam to samo. Myślisz że to jakiś wpływ ciąży? Ja nie mogę kręcić głową ani w jedną ani w drugą stronę. |
|
|
|
#3400 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No tak, rozumiem, to jednak inna sytuacja, ale przecież masz już swoje lata, nie masz 16 czy 17 lat, studiujesz, więc to żadna tragedia, dziecko to zawsze wielkie szczęście. Ja zawsze uwielbiałam dzieci, moja przyjaciółka urodziła córeczkę w wieku 21 lat, jestem chrzestną Małej i kocham to dziecko nad życie- jak jej nie widzę kilka dni to tak strasznie za nią tęsknię, jest przekochana, ostatnio jej mama powiedziała jej że jestem w ciąży, bo ja nie byłam u nich z powodu tych mdłości, a ona zadzwoniła i mówi: Ciociu gratuluję Ci i wujkowi dzidziusia... Mogę wybrać mu imię? FILIP hihi dzieci są boskie ![]() A wracając jeszcze do wpadki, widzisz... Ja odkąd poszłam na studia mówiłam że mogę zajść w ciążę, TŻt chciał czekać do ślubu i tak przebrnęliśmy mój cały licencjat i I rok mgr. Rok temu był ślub i TŻt stwierdził że to już czas... i co? I 8 cykli starań na nic... Dopiero teraz się udało, ale w sumie cieszę się z takiego obrotu sprawy, że mam pewną pracę, w wakacje obronę, bo z takim samopoczuciem jak teraz gdybym miała chodzić na zajęcia czy zaczynać nową pracę to chyba bym wykitowała... W każdym razie kończąc wywód jestem pewna że rodzice ucieszą się z takiej wiadomości! Jesli nie od razu, to na pewno później ![]() Wybaczcie, ale jestem gadatliwa, więc piszę długaśne posty ![]() Cytat:
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-04-22 o 13:21 |
|||
|
|
|
#3401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj w pracy mam nawet spoko ludzi
tylko te godziny dłużące są okropne. Dziewczyny mam takie dziwne/inne pytanie a mianowicie : Jak idę do WC w "grubszej" sprawie to jak się "wysilam" żeby wyskoczyło to mnie jajniki bolą strasznie - czy to normalne? bo zaczęłam się martwić... Matko, ja się wszystkim zaczęłam martwić? Zdjęcie Wam wrzucę, hahaha co prawda chuda nie jestem więc proszę się nie śmiać ! 14t4d
|
#3403 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mogę zapytać ile płacisz za wizytę u swojego prywatnie i czy jest to od razu z USG?Cytat:
Będziesz miała "małą opiekunkę" swojego maleństwa . Ja się też od zawsze przy dzieciach rozczulałam i lubiłam się nimi zajmować. Zawsze wiedziałam, że praca praca ale ja to tak do 28 lat to chciałabym zostać mamą więc doskonale Cię rozumiem ![]() Cytat:
teraz żeby maleństwo zdrowe rosło u brzuszku u mamusi a później na świecie ![]() Mogę zapytać gdzie mieszkacie w Krakowie? Gdzieś blisko szpitala czy zdecydowaliście się na niego ze względu na opinie znajomych? Cytat:
wręcz przeciwnie Już kiedyś pisałam, ze nie mam w sumie w życiu takich znajomych, które byłyby w ciazy albo planowały ciąże i mogłabym z nimi o tym porozmawiać, dlatego cieszę się że przynajmniej mam Was na forum .Aż tak źle na Ciebie to wpływa? Ja w sumie mam dziś pierwszy takie dzień, ze nie dobrze mi odkąd wstałam i tak trochę zmuszam się do jedzenia ale niezbyt mi to podchodzi. ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
śliczny brzuszek
|
|||||
|
|
|
#3404 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() super brzuch a ile już w ogóle przytyłyście?
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Ryba - piekny brzuszek, a ja sie balam , ze tylko ja rosne w takim tepie
). magalska- Bruno Zawsze bylam pewna ze corka bedzie Majka! Teraz jakos nie jestem przekonana .. Chcialam imie angielskie z polskim odpowiednikiem : praktyczmie juz wybralam Sofia- zosia ale glupia sie pochwalilam I znajoma z terminem na lipca skorzystala Z mojego pomyslu )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko śliczny brzusio
Trele Majeczka to mój typ na dziewczynkę A no i też się zastanawiam nad tą poducha do spania, kupowałaś w sklepie czy przez internet?? Ja widziałam wczoraj w Mothercare za 60 euro wydaje mi się, że trochę dużo...poszukam może na ebayu i all ![]() Ja się nie ważyłam, ale czuję, że pare kilo mam na plusie bo brzuszek się zaokragla no i widze po udach i biodrach
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-04-22 o 14:00 |
|
|
|
#3408 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do imienia- chłopczyk będzie na pewno Tymon, więc Filip odpada Ale jakoś jej to wytłumaczymy :PMy nie mieszkamy w Krakowie. Mieszkamy pół godziny jazdy od Krakowa, ale tam akurat dojedziemy w miarę sprawnie A4 bo będziemy jechać od strony ikei. Początkowo chciałam rodzić w ujastku, ale ponoć ostatnio straszny mają przemiał i przedmiotowo traktują pacjentki, a w ostatnich latach kilka znajomych rodziło w Narutowiczu i są bardzo zadowolone, no i odremontowany oddział gin-poł. robi wrażenie, gdyby była taka możliwość chciałabym rodzić w wodzie i ta opcja mnie kręci, poza tym fakt, że nie ma tam porodówki jak np na Siemiradzkiego, tylko 1 osobowe pokoje poporodowe no i na położnictwie 2 osobowe sale, a nawet opcja sali 1 osobowej i z dostawką TŻt może być z Tobą 24h na dobę- super prawda? A Ty jesteś z Krakowa? Ja na wizażu już mam wyklepanych kilkanaście tysięcy wiadomości, z pierwszego konta ponad 10 000, więc ja jestem okropną gadułą. Teraz chcę ciążę przejść na wizażu anonimowo, więc zalozyłam sobie nowe konto. No i wreszcie ostatnia odpowiedź: Szczerze Ci powiem że nie wiem co powoduje te nistrawność, ale do środy czułam się doskonale, w środe dostałam taką chcicę na pepsi w puszce że myślałam że wysadzę TŻta w powietrze jak nie chciał mi po nią jechać do sklepu, w końcu go uprosiłam i do soboty się kończyłam: okropny ból żołądka, mdłości, biegunka. W książce "W oczekiwaniu na dziecko" piszą że taką niestrawność powodują rozluźniające się mięśnie w tym żołądek no i ostre, pieprzne, tłuste, wzdymające potrawy. Więc teraz bułeczka z serkiem białym, zupki, JABŁKA i woda z sokiem z cytryny ![]() Wczoraj się skusiłam na małe opakowanie Laysów, ale na szczęście strawiłam jak trzeba ![]() Cytat:
![]() Rybko jak brzuszek |
||
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie jeszcze 2 tyg temu było 2 kg na minusie teraz jest 0,5 na plusie brzuszek trochę mi wywaliło ale w udach/pupie nie widzę różnicy
|
|
|
|
#3411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To tak w sumie nie wiadomo czego unikać. Oby Ci bardzo nie dokuczały
|
|||
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
Azealia - ja zapytam z ciekawosci .. Bo piszesz ze w tej ciazy chcesz byc anonimowa. Rozpoznal Cie ktos wczesniej? Ktos z bliskich? Czy tak poprostu , bez ppwodu konkretnego?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Pojechałam sobie na badania i pocałowałam klamkę
Jutro pojadę. Ciekawe ile czeka się na badanie grupy krwi, bo reszta to wiem, że tego samego dnia, ale 30 mam wizytę, a ja jeszcze badań nie mam ![]() Pocytowałam wiadomości i mi sie nie wycytowały nie mam siły nadrabiać drugi raz, bo nie mam Jest taki skwa nad morze, że chyba na pocztę polecę w sandałach![]() kupiłam w końcu spodnie welurowe do łażenia po domu i fajne legginsy jeansowe na gumce w lidlu. mogę już mieć duży brzuch:d Ryba, ale masz już duży brzuchol<3 Ja dopiero za pare tygodni taki będę miała, chociaz uważam, że już mi rośnie. |
|
|
|
#3414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
to u mnie pewnie będzie krócej, bo Ty widze z Gdańska, a ja z miasta gdzie psy pupami szczekają![]() Co do imion, też chciałam Majka, ale jakoś tak mi nie pasowało wołać tak do córci. Teraz mamy fazę Ula, podoba mi sie też laura, ale tż się rzuca. natomiast dla chlopca mamy Gabriel, w końcu postawiłam na swoim, bo tż bardzo się podoba. |
|
|
|
#3416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gabriel też oryginalnie już niestety nie z Gdańska teraz ze Starogardu Gdańskiego, muszę zmienić w danych :P
|
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak za dużo cytujesz to może się nie zacytować- też mi się tak zdarzyło. Mi rośnie brzuch dość szybko wydaje mi się no ale nie wiem ? Poza tym nie wiem co sie stało kupiłam świeże bułeczki chciałam zjeść a one się jakieś takie twarde/wyschnięte zrobiły. I dzisiaj nic jeszcze nie wszamałam :/ co za życie. Poza tym miałam kontrole jakości uslug i czystości punktu sprzedaży i wyszli niezadowoleni ? normalnie płakać mi się chce a poza tym dowiedziałam się dzisiaj b. przykrej wiadomości i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Bliska mi osoba ma nowotwór. i zmieniłam date wizyty na dzień wcześniej, czyli na 29.04
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż Jula, Ula to podobne![]() No ale mimo wszystko 2 dni to mało na czekanie na wyniki. Ja będę musiała iść pojutrze, bo jutro lecę do pracy na rano |
|
|
|
|
#3419 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o to do zatok ciekawe, jak mi do jutra nic a nic nie popuści to jutro po to biegne i niewazne że blee córci tez glutki z nosa wyciagam ![]() Cytat:
mnie rozczula jak tż zajmuje się natalcią, jak się bawią, jak ona go uwielbia Cytat:
ja w środe pędze zrobić a w czwartek przed wizytą odbiore ![]() ciesze się ze się podoba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
cudne bąbelki Cytat:
ja nie mam zielonego pojęcia nie mam w domu wagi, ależ jestem z tego powodu szczęśliwa ginek mnie będzie wazyl od tej wizyty czwartkowej to się dowiem ile przytyłam, do tej pory podejrzewam że ok 1-2 kg ale co tam 2 kg przy 20 które będą na końcu ciązy |
|||||||||
|
|
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie, może da sie wyleczyć. Czasami jak jest wcześnie wykryty to jest jeszcze nadzieja |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

to się nazywa piękna reakcja. Lubię jak facet potrafi mówić o takich rzeczach, to dla mnie prawdziwy facet

) Magalska - zdecydowaliscie sie juz na konkretne imie?
KCIUKI DLA ANI 

a co do imienia to chyba zostaje Bruno, a wy macie imię dla córusi?
Ślub 25.08.2012 

ale jak, no chwilę postoję w bezruchu i masakra. Pojęcia nie mam czemu

13 tydz. się kończy
i woda z sokiem z cytryny 
nie mam siły nadrabiać drugi raz, bo nie mam