|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
bordowa jestem z Tobą
Też tak mam,że właściwie nie wiem jakiej pracy szukać i co chciałabym robić Tylko,że ja mam wyuczony podobno "porządny" zawód, tylko nie wiem czy się w nim odnajdę.... Jak Wam minął weekend? Mi bardzo słonecznie i spacerowo W sobotę byłam na darmowych warsztatach dla kobiet m.in. z jogi Niedziela cały dzień spacerków i dotleniania się na świeżym powietrzu Zaczynam przeglądać jakieś oferty, bo cały weekend zaniedbałam szukanie pracy![]() Miłego Dnia Idę na śniadanko
|
|
|
|
|
#2162 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
![]() nawet nie wiem, jak to wygląda:| ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
pomyśl, w czym jesteś dobra, co by Ci sprawiało radość. tż dobrze radzi, tylko musisz przeanalizować sytuację. ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
potem w domku jeszcze winko i wieczór z tortem, który kupiliśmy. miło... papierowe gody za nami![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- dlatego ja myślę nad swoją działalnością, bo sorry, ale do emerytury nie chcę pracować dla kogoś i nie mieć z tego satysfakcji. |
||||||||
|
|
|
|
#2163 |
|
BAN stały
|
http://demotywatory.pl/4110549/Jak-p...yc-czlowiekiem
Praca za 3,5 zł/h i 5 zł/h . Wg opisu chętnych nie brakuję. 100 CV w ciągu godz dostali od ludzi przy proponowanej stawce 5 zł/h w tym CV od absolwentów państwowych uczelni.
|
|
|
|
|
#2164 |
|
Zadomowienie
|
Trzymajcie kciuki proszę! Lecę.
|
|
#2165 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2166 |
|
Zadomowienie
|
Nic z tego nie będzie... tak czuję.
Byłam tak zestresowana, że szok. Poza pytaniami o działalność w kołach naukowych np. jak zgarnęłam chętnych do koła jako założycielka tegoż koła, jaki sukces itp. Było pytanie o fundusze inwestycyjne! dżizas... a później facet stwierdził, że chce świeżaka czyli osobę, która nic nie wie na ten temat, czyli ja ale zainteresowaną funduszami inwestycyjnymi, to już nie ja. ;/ Pytał o konkurs w e&y i moje plany. To powiedziałam, że jak mi się nie uda w citi, to próbuję poza tym miastem. Zapytał co oczekuje klient zamożny (bo to do citi gold) a ja na to, że nie mam pojęcia, bo nie mam takich pieniędzy aczkolwiek wydaje mi się, że i coś tam namodziłam. Spytał co wiem o citi, to powiedziałam, że jest to bank o ugruntowanej pozycji na rynku i coś jeszcze. Mogłam więcej powiedzieć, ale stres mnie zjadł. ;/ Zapytał czy startuję na aplikację, powiedziałam, że tak ale że jedno drugiego nie wyklucza. Ja się nie nadaję na rozmowy o pracę ani praktyki. Jestem załamana sobą po tej rozmowie. Do końca tygodnia ma dać znać co i jak. Będę się łudzić ale założę się, że nic z tego. Moimi konkurentami są sami faceci, pewnie po ekonomii albo w trakcie tych studiów... na jego biurku leżało kilka CV. Tusia, mam nadzieję, że chociaż Tobie pójdzie super. Trzymam kciuki i spadam do fryzjera.
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-04-22 o 11:51 |
|
|
|
|
#2167 |
|
BAN stały
|
I nie odp mi dalej na maila. Pisałam tutaj wam, że w środę wysłałam maila do tej firmy, która miała kontaktować się z kandydatami w połowie kwietnia. Dziwna sprawa, że nie odp. Powinni odp nawet w sytuacji gdy fili nie będą otwierają i nie będą nikogo zatrudniać.
![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Ja na pytanie czego oczekuję klient zamożny odp bym, że wysokich standardów obsługi, obsłużenia po za kolejnością, dbania o przyrost jego funduszy(bank dzwoni i proponuje klientowi lepsze ulokowanie pieniędzy np zmiane funduszu inwestycyjnego, co daje większy przyrost ulokowanego kapitału), utrzymywania stałych relacji i informowania go o na bieżącą o wszelkich zmianach. Tylko na rozmowie pewnie by mnie zatkało i nie umiałam bym tych odp tak szybko wymyślić.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-04-22 o 11:58 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2168 |
|
Zadomowienie
|
Też coś takiego powiedziałam... ale co z tego.
Jestem wściekła na siebie jak nie wiem. Masakra, pierwszy raz tak mnie onieśmieliło na rozmowie.
|
|
#2169 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2170 |
|
BAN stały
|
Dzwonili do mnie, że mam przyjechać i uzupełnić dokumentacje w sprawie kursu, bo jednak jak się okazuje nikłe szanse dostania się mam. Mam napisac im na ich formularzu zakres obowiązków z mojej ostatniej miesięcznej pracy jako księgowa. jak będzie zakres nie duży, to może się dostanę. Nie będę pisać najwyżej, że robiłam wielkie księgowania, tylko najwyżej napiszę, o tym mniej odpowiedzialnych pracach by się dostać. A już myślałam, że mnie nie wybrali na 100 %, bo mieli w marcu wybierać osoby.
Wszystkiego się dowiem za chwilę jak pojade do nich. Idę się zbierać i prasować spodnie.
|
|
|
|
|
#2171 |
|
Konto usunięte
|
a mi odwolali rozmowę... osobie rekrutującej rozchorowało się dziecko. nowy termi nie znany, bo nie wiedzą, co dolega.... lecem zatem do sklepu, bo otworzyłam kurczaka a ten śmierdzi!! a data ważności jeszcze tydzień... :|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zrobiłaś wszystko co mogłaś zrobić, przygotowywałaś się do tej rozmowy, poszłaś na nią, a reakcje naszego organizmu czasami zaskakują nas samych, może przed następną rozmową wypij sobie herbatkę z melisy/zieloną herbatę? Tajkuna jak długo jesteś bezrobotna? |
|
|
|
|
|
#2173 |
|
Przyczajenie
|
Nieco wtrącę się w Wasze rozmowy i zapytam, co zrobić, kiedy nie przyszło się na rozmowę kwalifikacyjna ? Czy wysłanie maila z przeprosinami jest dopuszczalne (kontakt telefoniczny nie wchodzi w grę) ? A może "olać" ? Dodam, że pracy podjąć nie chcemy i tak naprawdę nie oczekujemy żadnej współpracy w przyszłości. Gdyby któraś z Was miała jakieś rozeznanie w temacie, bardzo proszę o sugestie.
|
|
|
|
|
#2174 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę w środę na 16:00 na dzień próbny do restauracji
|
|
|
|
|
#2175 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny,
miałam problemy z internetem, ale na szczęscie już naprawiony, na moje szczęscie, bo dostałam meila z zaproszeniem na rozmowę (nie lubię tych meilowych zaproszeń ) a jakbym nie miała neta to byłaby mała lipa. Zaproszenie jest na godzinę 7.30, miał ktoś tak wcześnie rozmowe? ![]() coś mnie przewiało, czuje się koszmarnie, łykam tylko gripexy, a mam jeszcze trochę roboty, chyba dziś padne o 19. ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Idę oddać się w objęcia Morfeusza
|
|
#2176 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam jutro o 10.00 rozmowę w PZU.
Czy któraś z was pracowała u nich bądź uczestniczyła w rozmowie kwalifikacyjnej? Znajomy chce ruszyć z biznesem w centrum handlowym i umieścił próbne zgłoszenie,nie podając stawki.Dostał 40 CV,w tym jedna babka napisała,że chce pracować za 5zł na rękę bo i tak nie ma co robić w domu ;//// Ludzie tak są wkręceni w ten wyścig szczurów,że sami sobie robią krzywdę. Trzymajcie za mnie kciuki,żeby odezwali się do mnie w sprawie rejestratorki medycznej albo żebym jutro dostała tą pracę w PZU. Ja już nawet wysyłam Cv do pracy za 600 zł miesięcznie za pracę,byle tylko nie iść do call center ((
|
|
|
|
|
#2177 | |
|
Raczkowanie
|
Erite głowa do góry! Bardzo często nastawiałam się negatywnie po różnych egzaminach, a później okazywało się,że zawsze zdawałam
![]() Tusia papierowe gody - Gratuluję My też mamy za sobą pierwszy udany rok![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
Myślę,że po fakcie już nie ma co przepraszać.... Raczej wcześniej jeśli wiemy,że na rozmowę nie idziemy można wysłać mailaSweetDevil nigdy nie miałam rozmów o takiej wczesnej godzinie najczęściej między 11 - 14...Chyba,że testy w Urzędach to zazwyczaj 8:00
Edytowane przez smerfetka_25 Czas edycji: 2013-04-22 o 14:42 |
|
|
|
|
|
#2178 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40431049]a mi odwolali rozmowę... osobie rekrutującej rozchorowało się dziecko. nowy termi nie znany, bo nie wiedzą, co dolega.... lecem zatem do sklepu, bo otworzyłam kurczaka a ten śmierdzi!! a data ważności jeszcze tydzień... :|[/QUOTE]
Ja miała tak wczoraj, chcę upieć kuraka a tu zapach jak umarlaka i po obiedzie...... |
|
|
|
|
#2179 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2180 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2181 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2182 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2184 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2185 |
|
Raczkowanie
|
Doszła mi kolejna rozmowa na jutro
))Do hotelu na recepcję
|
|
|
|
|
#2186 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2187 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2188 |
|
Raczkowanie
|
No i w końcu coś się dzieje
)Tylko będę musiała się uwijać żeby zdążyć z jednej na drugą:P |
|
|
|
|
#2189 |
|
Raczkowanie
|
kokosowa_nutella a do PZU na jakie stanowisko aplikowałaś?
|
|
|
|
|
#2190 |
|
Rozeznanie
|
Ale wysyp rozmów! Trzymam kciuki, podwójnie mocno za każdą.
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

Też tak mam,że właściwie nie wiem jakiej pracy szukać i co chciałabym robić
Tylko,że ja mam wyuczony podobno "porządny" zawód, tylko nie wiem czy się w nim odnajdę....
W sobotę byłam na darmowych warsztatach dla kobiet m.in. z jogi
Niedziela cały dzień spacerków i dotleniania się na świeżym powietrzu

) a jakbym nie miała neta to byłaby mała lipa.
My też mamy za sobą pierwszy udany rok