|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
|
|
|
|
#2822 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Śliczne te Wasze pokoiki i łóżeczka
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
polecam się
za 15 zł żal nie wziąść biedronka mi powinna jakiś % odpalić:Pjakie wzory kupiłaś?
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najładniejsze były i też jedne mniejsze i jedne większe teraz czekam aż mi mąż zamontuje półkę na te szklanki bo jakoś się zabrać nie może
|
|
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Justi ale ja brałam osłone:-/ dokładnie o nazwie MULTILAC SYNBIOTYK.
Ehh. Pierwszy raz to badziewie mam:-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
a to lipa :/ najgorzej jak się pierwszy raz coś złapie, później już o wiele łatwiej o infekcje :/
|
|
|
|
#2827 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z powrotem
Melduję, że zadania wykonane - naczynia umyte, kuchnia sprzątnięta, pranie na balkonie, kurze wytarte... Niestety nie obyło się bez strat - zbiłam wazonik i pamiątke z Hiszpanii Musiałąm aż z domu wyjść i przyniosłam se lody z biedry - bakaliowe Tak więc półgodzinna przerwa przy lodach i zaraz się biorę za naleśniki z serem waniliowym i dżemem jagodowym, polanie bitą śmietaną i podane z lodami bakaliowymi
|
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
cholera przez Was też mam ochotę na naleśniki
|
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
anka śliczny pokoik
![]() Cytat:
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Nie nadrobię niestety bo za dużo...
Dzisiaj byłam na pobraniu wymazu. naczekałam się jak durna w przychodni, najpierw baba czytałam, potem brała wcale nie jak kto przyszedł, a na koniec powiedziała "kto ma ochotę".... Bolał mnie żołądek i było mi tak gorąco, że myślałam, że zemdleję. W każdym razie w czwartek mam mieć wynika na paciorkowca, jak wszystko ok to 6 maja idę na następną wizytę i już mi wyznaczy termin cc. Tak więc już niedługo
|
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak nic trzeba będzie zrobić naleśniki jutro, bo mi żołądek zassa z tej wielkiej ochoty
|
|
#2832 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za dzidzię, juz się przygotowuje do wyjścia, już się raczej nie przekręciCytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Po wizycie, nastepna 06 maja
Wszystko ok, szyjka się szykuje, ale wszystko terminowo. Lekarka powiedziała, że spokojnie za 2 tygodnie się spotkamy, więc małej się przed czasem nie spieszy ![]() Pytałam o opiekę po porodzie dla tatusia to powiedziała, że to szpital wypisuje albo ginekolog prowadzący a nie lekarz pierwszego kontaktu, ale fajnie jakby któraś z was jeszcze o to dopytała.
|
#2834 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za wózek. My tez właśnie w takim stanie kupiliśmy i jesteśmy zadowoleni. Cytat:
Cytat:
A my dziś zaczynamy 34tc
|
|
#2835 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ale ma duży pokoik, ja też chcę taki, mój ma tylko 8m2
Cytat:
co mnie podkusiło żeby się najeść słodkiego a potem dziwie się że waga rośnie ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- podobno jedne kobiety mają większe predyspozycje do infekcji od innych |
||
|
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale rozumiem, że z pracą problem może być, bo sama długo nie miałam i nie miał mi kto wychodzić ![]() A neta w pracy nie mam bo ja w terenie pracuję więc jakby wyłączyli to się nie zwolnię z nudów czasami faktycznie narzekam na płacę, bo dają mi co raz więcej odpowiedzialności zawodowej a pomocy czy kasy żadnej. Żeby spokojnie pracować musiałam się sama ubezpieczyć od "błędów" więc dźwigają mi ciśnienie lekarza co mają o jedno zero w wypłacie więcej a nie mogą się ubezpieczyć ...U mnie pierwsza będzie córcia a zawsze chciałam mieć syna, żeby się w końcu kolejką pobawić
|
|
#2837 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jaka to firma i kolor tej farby? ![]() ![]() Cytat:
![]() Mam ktg co wizytę od 28 tc, od 38 będzie co tydzień, a od 40 codziennie
|
||
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mogę to potwierdzić - albo szpital albo gin prowadzący |
|
|
|
|
#2839 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aleeee ma salooooon, mhm, fajnie ![]() Cytat:
Łikełowskie Bardzo fajnie ![]() Cytat:
![]() ![]() To wizytujemy razem ![]() Cytat:
I wolałabym się nie bać przedwczesnego porodu. Widocznie tak ma być, a nóż widelec może dłużej posiedzi ![]() Ale torbę muszę spakować w tym tygodniu
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyszła mi karuzelka dla Bartusia http://www.youtube.com/watch?v=gzayXq0d45Y |
|
|
|
|
#2841 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobra, zabieram sie za rzeczone naleśniki, widzę, ze tu więcej amatorek naleśniczorów ![]() Zarqaz głodny lew od progu będzie ryczał "Co na obiad?" Juz mu mówiłam, żeby sobie więcej kanapek do pracy robił, potem 15.00 a on konia z kopytami by pozarł, taki głodny
|
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc zrobię tylko coś dla siebie na szybko
|
|
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba ja.
Piszę chyba, bo moje przygotowania są w totalnym proszku, jeszcze wczoraj (chyba nie pisałam) okazało się, że coś się stało z kablem i prąd do lampy na suficie nie dochodzi w naszym remontowanym pokoju ![]() Nie mam pojęcia gdzie postawię łóżeczko, a jeszcze wypadałoby obok postawić fotel do karmienia ... Trzymam się opinii lekarki, że na nastepnej wizycie u niej będę w 2 paku to zdążę ogarnać mieszkanie przed porodem.
|
#2845 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za 34tc! Cytat:
Wiadomo, że nie można wrzucić wszystkich do jednego worka, bo współczuję paniom w urzędach, które pracują na stanowiskach przeznaczonych w głównej mierze na kontakty z petentami. Ja niektórych petentów bym zabiła. Oparłam się na przykładzie szwagierki. Ja jej życzę jak najlepiej, ale nie wiem na cholerę państwu polskiemu takie stanowisko pracy, skoro ona potrafi 8h siedzieć w necie, bo nie ma nic do roboty. ![]() Siedzę i się śmieję sama do siebie. Młody wyczynia takie cuda, że mi brzuch lata na prawo i lewo, ale tylko jak klikam na klawiaturze. W momencie jak przestaję, to cisza. Zaczynam klikać i znowu skacze jak szalony. ![]() Uciekam, do wieczora gaduły. |
|||
|
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
A, po wizycie u lekarza, po badaniu an fotelu zauważyłam trochę krwi, ze sluzem, ale czerwone od krwi. Mam nadzieję to chwilowe, Axella chyba tak miała, jak do jutra nie przejdzie to się zacznę przejmować.
I jeszcze jedna niemiła niespodzianka, posiedziałam ze 2 dni po 15 minut z ryjkiem do slońca i mi się plamy na czole zrobiły chyba krem z filtrem 50 co miał być dla młodej stanie wśród moich kosmetyków w łazience.---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
Spoko, nie czuję się urażona Ale faktycznie znam takie co to u nas pracują na miejscu (obsługa administracyjna) i mają wszelkie stronki plotkarskie w 1 paluszku, a na nk czy fb to aktywność widać tylko w godzinach pracy.
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż mnie naciska, że mamy na zakupy jechać, że obiecywałam, że jak pozwoli mi sie ruszyć to od razu. Chyba się trochę boi, że zostanie to na jego głowie. A Tu nie ma dobrego terminu,żeby nie musiał brać wolnego, żebyśmy zakupy zrobili dla małej i jeszcze od razu odwiedzili Diabli po leżaczek i poszli do tego dermatologa...
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Też tak miałam po ostatniej wizycie...
|
|
#2850 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.

Tak więc półgodzinna przerwa przy lodach i zaraz się biorę za naleśniki z serem waniliowym i dżemem jagodowym, polanie bitą śmietaną i podane z lodami bakaliowymi

Zapewne jutro to już ostatnia wizyta przed porodem. Kręgosłup coraz mocniej mnie boli, pisałyście ostatnio o basenie. Takie pytanko mam czy pod koniec ciąży można się jeszcze spokojnie przejść na basen? choć bardziej mi chodzi o jakiś brodzik czy jakuzy? 

co mnie podkusiło żeby się najeść słodkiego a potem dziwie się że waga rośnie