|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
![]() dorwałam używaną na gumtree za 70zł
|
|
|
|
|
#2882 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla mamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#2883 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, wszystkie pokoiki, kąciki, łóżeczka, pościele, piękne
u nas tż z Blanką złożą łóżeczko jak będę w szpitalu niedługo muszę też wózek i fotelik zdjąć ze strychu. Ale fajnie, znów bedę z gondolką śmigać.co do prasowania, ja dość długo prasowałam, ale czasami mi się nie chciało, jak mała miała juz kilka miesięcy to mi się zdarzało tych podomowo-spaniowych nie prasować. Teraz piżam raczej jej nie prasuję, ale ciuchy ogólnie prasuję bo wygladaja brzydko pogniecione. Chyba że legginsy obcisle, to nie prasuję. a co do tłuczenia rzeczy w ciąży....ja juz stłukłam masę talerzy, cukierniczkę itp... taka ze mnie mameja.... ale smaka robicie na naleśniki!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#2884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2885 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]()
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - pięknme te wasze kąciki dla dzieci
więc się muszę wstrzymać...Co do jedzenia w trakcie karmienia. Można wszystko tylko jak się wprowadza coś co może uczulać to tylko 1 rzecz na raz i trzeba obserwować reakcję maluszka. Jak nie ma boleści i kolki to można wcinać śmiało![]() Ja z Z. prasowałam wszystko i do dziś jej wszystko prasuję. Ale już teraz nie od razu po praniu tylko jak ma wyjść z domu. W sumie w połowie rzeczy nie chodzi, wię c nie będę stać przy desce do prasowania aż padnę. Spać mi się chce idę po kawe..
|
|
#2889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnie 2 badania czułam i bolały. Teraz to na pewno głeboko palce wsadzała bo powiedziała, że coś tam lekko wypukłe czyli zaczyna się ustawiać. niestety nie pamiętam co i jak, ale chyba po prostu wchodzi mi już główką do kanału.
|
|
#2890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ostatecznie dowiem się po porodzie Co do imion to jeszcze nie na 100%, bo ciągle nie możemy się zdecydować, ale najprawdopodobniej będzie Tomuś i Oliwka
|
|
#2891 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaaaaaaa ale Ci zazdroszczę
super jest! jak jeszcze przy okazji dorwiesz/ lub któraś z forum to proszę o info ![]() a ja piszę co u mnie na wizycie: po pierwsze 38t3d, 101 cm w pępku, jakieś 13,5 kg na + mała ma w nosie starania gin i stresy rodzicielki, wypięła się kręgosłupem nie chcąc żeby dokładnie zmierzyć jej główkę, gin mnie przewracał z boku na bok , jeździł tą głowicą dobre 40 minut czekając aż panienka zmieni pozycje, ale dziecko jak było uparte tak nie ustępowało dlatego orientacyjna waga wyszła 3305 ale należy doliczyć +/- 15 % czyli jakieś około 400 g przez to niekorzystne ustawienie... raczej obstawiałabym, że nie waży więcej niż podana waga, bo brzunio mały, tak czy siak moja pchełeczka awansowała na średniaczka ![]() co do badania na samolocie - to szyjka trzyma i "nie ma gotowości do porodu", mówił, że na pewno dziś czy jutro nie urodzę ![]() poza tym wszystkie wymiary, przepływy i inne badania w normie, mała ułożona nadal główkowo, łożysko - II stopień, ilość wód - 10,59. Następna wizyta, jeśli nie urodzę do tego terminu 30.04
|
#2892 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Ja też jeszcze nie mam Jakoś nie umiem się za to zabrać Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2893 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, ma ogólnie jeść zdrowo i lekkostrawnieoczywiście ikea, bardzo nam się podoba taki prowansalski styl, kosztowały niewiele, zresztą mamy tak domek urządzony |
|||
|
|
|
#2894 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() piękne macie te pokoiki dziewczyny, my wczoraj przenieśliśmy łóżeczko do sypialni i pół nocy spać nie mogłam, robiłam przymiarki, czy dobrze będę widzieć dziecko z łóżka, czy szybko podbiegnę, i o zgrozo zauważyłam, że nie mam lampki nocnej i musimy kupić ![]() Od rana zmażę się na słońcu, zasnęłam nawet chwilkę i obudziłam się cała mokra. Myślałam że to wody poszły, ale spoko tylko się spociłam ![]() w środę mam wizytę
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
duża dziewczyna z niej ale widzę, że tak leniwa jak mój mały
|
|
|
|
|
#2897 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() To wg usg celujesz w mój termin Mi ostatnio na usg pokazuje od 3-5.06 ![]() I obyś szybko się wyleczyła ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Matka mówi, że to po ojcu, no bo po niej to same tylko cnoty odziedziczyliśmy z bratem. Co złe to nie ona
|
|
|
|
|
#2899 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Musiałabyś iść do sądu i w dodatku sprawę wygrać. U mnie niestety nie dało się odzyskać całej kasy. Zgodziłam się rozłożyć tej głupiej lasce kasę na raty, no i drugiej części już nie oddała, a pisemko o umorzenie do sądu już poszło (oczywiście prokurator się ze mną w ogóle nie skontaktował). A taka była zapłakana w mailach - że ojciec umarł, że matka umarła itp itd. - głupia s.ucz. 7 maja mam kolejną rozprawę w sądzie. Będę walczyć o pozostałą kasę z firmą windykacyjną, która nasłała na mnie komornika, ale - szczerze - nie łudzę się już wcale, że kasę odzyskam. Cytat:
![]() Dziewczyny śliczne pokoiki, Lonely - super kolor ścian. Wyobraźcie sobie, że w Lidlu nie było większości lodów No bardzo się rozczarowałam
|
|
#2900 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja się póki co nie pochwalę, bo nie ma czym Łóżeczko i materac stoją w kącie w przedpokoju. Jeśli do porodu nie zdążymy się przeprowadzić to będziemy musieli usunąć biuro i barek z obecnego pokoju, żeby mieć gdzie postawić łóżeczko No ale w nowej sypialni kącik dla Ptysia już zaplanowany ![]() Jeśli zdążymy się przeprowadzić to chcę kupić taki stół do przewijania => http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30224659/ , a jakbyśmy nie zdążyli to przewijak będę mieć na łóżeczku albo na stole, który mamy teraz w pokoju. Cytat:
, ale już się w sobotę wkurzałam, że za bardzo nie miałam co robić na mieszkaniu no i było dużo ludzi, więc mi też nie pozwalali A dzisiaj gdyby nie to, że załatwialiśmy sprawy przy których musiałam być to pewnie bym olała wszystko i poszła dalej spać ![]() W ogóle to od 2 dni budzę się w nocy na wc Ja też dopiero je w zeszłym tygodniu odebraliśmy...Cytat:
![]() A ile Mała już waży ?? |
|||||
|
|
|
#2901 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za badanieDzieciaczki podono nie lubią usg, moja położna twierdzi, że świadomie uciekają przed nim, bo słyszą coś nikorzystnego i je to wkurza ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
Dzisiaj bedzie na brutala
|
||
|
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz Was nadrobię, tylko na szybko napiszę wieści z frontu
![]() Udało mi się zorganizować KTG bez większych prolemów. Mam chodzić 2 razy w tygodniu, jeśli nic się nie będzie działo. Dziś miałam mieć zapis 30min ale zaczęły pisać się skurcze regularne co 10 min więc przetrzymali mnie 1h20min a potem miałam badanie na samolocie. Szyjka skrócona (1cm), więc jeszcze nie całkiem zgładzona, ale przepuszcza palec ![]() Pozwolili mi wrócić do domu ale mam liczyc skurcze i jakby się nasiliły, albo pojawiło się krwawienie, albo odeszły wody to biegiem na IP. Kurcze... z jednej strony jestem podekscytowana, a z drugiej obawiam się, że Sofcia tak się tylko droczy i jeszcze ze 3 tyg posiedzi 'No nic, zobaczymy, a tym czasem lecę nadrabiać
|
|
|
|
#2903 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dalej uparcie twierdzę, że to najprostsze danie i ciasto zawsze wychodzi ![]() ojejjjj kochana jesteś dziękuję ![]() Cytat:
już obmyślam plan jakie nadzienie zrobić ![]() Cytat:
Ja ogólnie lubię dietę lekkostrawną, nie lubię tłustych mięs.. smażonego i różnych bigosów też mogę się wystrzegać, więc podejrzewam że problemu nie będzie ![]() Nie wiem tylko jak przeboleję truskawki mam nadzieję, że będę mogła sobie czasem pozwolić na truskawki ze śmietaną i cukrem ![]() Cytat:
![]() ale z tymi literkami to faktycznie musisz jakoś pokombinować.. macie podobne kolorki ścian jak my ![]() tylko Ty za główką Bartusia masz jakiś lawendowy, a my w nóżkach Wiktorka mamy stalowy niebieski ![]() ja nie odpisywałam, bo sama jestem ciekawa. Nie lubię prasowania, a zwłaszcza takich malusich ubranek.. no i niektóre faktycznie dobrze wyglądają bez prasowania.. ale myślę, że te pierwsze 3 miesięce (przynajmniej ) to trzeba prasować wszystko Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam rutynowo KTG na każdej wizycie od 28tc. wody płodowe mierzył mi ostatnio, no i na USG III trymestru też coś tam sobie kreślił, ale nie wiedziałam wtedy co to. ostatnio na wizycie praktycznie nie miałam USG, ale lekarz włączył na chwilę właśnie żeby te wody pomierzyć.
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
fajny stolik, też ostatnio pomyślałam o takim.. ale chyba zamówimy coś bardziej praktycznego, komodę z szufladami, która posłuży też później Cytat:
![]() ciekawa jestem czy to już zwiastuje poród czy Sofcia tylko tak się droczy
|
|
|
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() licytacja takiej karuzeli jak ma Justi teraz jest za 50złhttp://allegro.pl/karuzela-tiny-love...186052891.html |
|
|
|
|
#2908 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę Cytat:
Cytat:
![]() kolor ścian to lato jagodowe a ta jaśniejsza hiacyntowe byłam w sklepie i będę robiła leniwe jednak zamiast naleśników ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
a na kup teraz to i 150zł chcą za używkę strasznie przeginają z cenami
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-04-22 o 17:23 |
||||
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcę taki stół na przewijak + dokupię 3 takie wieszane pojemniczki na np. waciki/patyczki itd, na środkowej półce były by np. pampersy, a na dolnej jak się zmieści to wanienka; a oprócz tego planuję obok albo naprzeciwko - zależy jak się zmieści - komodę z ubrankami itd.
|
|
|
|
#2910 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za ktg. to czekamy niecierpliwie na Sofcię
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

Nie dał mi się dopchać do wózka 
Takze pozostały 4 tygodnie, czyli 28 dni, ale liczę na szybciej

więc się muszę wstrzymać...
ale ostatecznie dowiem się po porodzie 
, jeździł tą głowicą dobre 40 minut czekając aż panienka zmieni pozycje, ale dziecko jak było uparte tak nie ustępowało
ale należy doliczyć +/- 15 % czyli jakieś około 400 g przez to niekorzystne ustawienie... raczej obstawiałabym, że nie waży więcej niż podana waga, bo brzunio mały, tak czy siak moja pchełeczka awansowała na średniaczka 

Musiałabyś iść do sądu i w dodatku sprawę wygrać. U mnie niestety nie dało się odzyskać całej kasy. Zgodziłam się rozłożyć tej głupiej lasce kasę na raty, no i drugiej części już nie oddała, a pisemko o umorzenie do sądu już poszło (oczywiście prokurator się ze mną w ogóle nie skontaktował). A taka była zapłakana w mailach - że ojciec umarł, że matka umarła itp itd. - głupia s.ucz. 7 maja mam kolejną rozprawę w sądzie. Będę walczyć o pozostałą kasę z firmą windykacyjną, która nasłała na mnie komornika, ale - szczerze - nie łudzę się już wcale, że kasę odzyskam. 

dziękuję 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)