|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
musi! ![]() ![]()
![]() |
#2552 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz jak się juz leczysz to moze być tylko lepiej. Od kiedy zbijasz tsh? ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Madziusia - idz do gin, bo to rzeczywiście dziwne...zwlaszcza jeżeli bierzesz leki a zmiany na lepsze nie widzisz. Może inny gin inaczej na to spojrzy?
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Gegee;40416725]Dopisze jak wrócę od dziadków
![]() Teraz jak się juz leczysz to moze być tylko lepiej. Od kiedy zbijasz tsh? ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- QUOTE] Od miesiaca dawka 5o |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Ania0783;40417822]
Cytat:
![]() ![]() Mnie na razie dobija, ze niby wszystko ok, a ciąży jak nie było tak nie ma ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Gegee;40419712]
Cytat:
Mnie tez to dobijalo bo tez niby na poczatku wszystko oki - później po hsg wyszło że jeden jajowod niedrożny no ale z drugim powinnnam normalnie zajsc a tu dalej dupa i wkońcu wpadłam na to tsh i znowu nadzieje odzyły - a zmieniłam lekarza i wyszlo ze tez miałam nadzerke a poprzedni jej nie widział a miałam dużą 95% szyjki masakra Wiec moze tobie tez sie uda znaleźc tą mała przeszkode - bo jak słysze o blokadach psych i ze na to nie ma lekarstwa to mi sie cos robi A nie przejmuj sie sprzeczka z mama - to w koncu mama wybacza i jej przechodzi ![]() ale ja tez mam kaca moralnego po takich sprzeczkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Widzę że jakiś smutki wdarły się na nas wątek więc wracam do Was z wielkimi pokładali nowych nadziei i sił. Spędziłam z mężem cudowny weekend bez komputerów i telefonów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Brawa za idealne wyniki i efekty diety. Trzymam kciuki żeby wiesiołek zadziałał i żeby szybko się udało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki zeby leczenie szybko przyniosło dobre wyniki i II kreseczki ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Raczkowanie
|
benetta napewno zajdziesz w ciaże jak każda z nas, wiem jak sie czujesz bo ja tez juz trace nadzieje ale nadzieja jeszcze jest.
Gegee moim zdaniem to jeszcze za wczesnie może za bardzo chcecie a wiadomo jak sie chce to sie nie zachodzi ja juz odpuścilam.Mi jak gin każe sie kochac tego i tego bo moga peknac pecherzyki to sie kochamy ale juz podchodze do tego co ma byc o bedzie bo nie chce w dola wpasc, ale rozumiem co czujesz kochana <przytul> magduś2 udanej i owocnej rocznicy ![]() A mnie mama troszeńke pocieszyła ,że jak ona byla ze mna w ciazy to miala @ do 4 miesiaca ciazy na szczescie za 2 dni mi sie konczy @ dobrze ze mam 5 dni i zaczynamy z moim dzialac a 30 do lekarza wiec pewnie jeszcze zaleci przytulanie w danym dniu ![]() pozdrowionka |
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny za wsparcie
![]() jakoś tak mnie wzięło :-( mam dosyć stresujący tryb życia i to się raczej nie zmieni wiec jeśli stres nas blokuje to kiepsko z tym zajściem będzie... :-( w sumie @ jeszcze nie przyszła tak fest, jutro rano może sobie test zrobie ale czuje że nic z tego nie będzie..
#2559 |
Zakorzenienie
|
Hej, hej!
Wróciłam z urlopu, choć jestem bardziej zmęczona niż jak wyjeżdżałam ![]() Nadrobię was jak tylko dojdę do siebie ![]() a pojawiły się tu jakieś II kreseczki? |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Zadomowienie
|
Gegee - może jest za wcześnie, testy się mylą przecież bardzo często...
Ja przyszłam tylko na chwilę, jutro idę do tego szpitala i trochę mam cykora ![]() Wrócę dopiero w środę. Mam nadzieję że będą tam mieli WIFI - chociaż chyba za dużo wymagam od szpitala w PL. |
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Muszę wam się wyżalić, że za godzinę wychodzę do nowego ginekologa i się stresuje jakby to był mój pierwszy raz ![]() Zawsze chodziłam do jednego i mimo tego, że to buc to potrafiłam się przed nim otworzyć. Kawy nie mogę wypić ze stresu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | |||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczyny. Dobrze, że już nowy dzień nastał i że słońce świeci. Chociaż lenia mam niesamowitego... byle wytrwać do końca tygodnia, to będzie już ok
![]() Dołek niestety cały czas mnie męczy, no ale jakoś przetrwać muszę. Dziękuję za wszystkie miłe słowa pocieszenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do testowania - użyłam jakiegoś z rossmana, pink test czy coś takiego (wywaliłam już opakowanie, więc dokładnie nie wiem). Było na nim napisane, że wykrywa ciąże już po 6 dniach od zapłodnienia, więc raczej nie nastawiam się już i przyjmuję to za pewnik. Jeżeli chodzi o nasz domek - to właśnie dzisiaj jedziemy do architekt ze wszystkimi dokumentami i kupionym gotowym projektem. Teraz tylko dokona kilku nieznacznych zmian i będzie już występować o pozwolenie na budowę. No i szukamy właśnie wykonawcy.... niestety to nie takie proste. pytam się gdzie ten kryzys??? Dużo ludzi się buduje i wykonawcy nie mają terminów ![]() ![]() Kochana, to Ty nie długo już zaczynasz starania? Czy może podczas weekendu już sobie odpuściliście i poszliście na całość? ![]() Cytat:
![]() ![]() Odpoczęliście chociaż troszkę? Wybacz, ale od razu Cię zaatakuję pytaniami ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |
Zakorzenienie
|
Wróciłam od nowego gina
![]() Niepotrzebnie się bałam ![]()
![]() Prawdopodobnie to stres, który jest związany z obroną utrudnia nam zajście. Także dziewczęta, jak nie jesteście zadowolone ze swojego ginekologa poślijcie go w diabły i szukajcie porządnego ![]() Ale wywód ginekologiczny ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
Chcę jeszcze coś dodać. Miałam pierwszy raz robioną cytologię i nie znam się na tym ![]() Bo się teraz martwię Coś mi się pomyliło i sama się cytuję ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam artykuł w internecie. Właśnie dlatego pytam tutaj, bo w internecie można wyczytać różne bzdury ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Wtajemniczenie
|
halo halo, kto czeka ze mną? 26dc....
#2568 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() ![]() ![]() Oj długo mi zajęło przeczytanie wątku od początku zanim postanowiłam napisać i przyłączyć się do was ![]() ![]() Nie jestem w stanie stwierdzić ile razy udało się trafić na owulację, chociaż co miesiąc ją czuję. Postanowiłam ,że uznam ten cykl za 1-wszy ostatnia @ miałam na Wielkanoc , natomiast przewidywana owulację, tydzień temu w sobotę, oczywiście przed tym dniem regularnie co dzień lub dwa było przytulanko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witaj! ![]()
![]() |
#2570 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Owulkę miałam mieć jutro wiec w weekend zachowaliśmy abstynencję ( ![]() ![]() Ja ze swojej strony we Włoszech bardzo polecam Bibione ![]() Ja czekam na Twoje II kreseczki ![]() A mam pytanie wspominałaś ze Twój Tż pracuje w szpitalu mogłabyś napisać w którym lub ewentualnie który jest dobry? Cytat:
![]() Takie piękne słonko a mnie telepie zimno ![]() ![]() Mam jeszcze pytanie czy któraś z Was bada szyjkę macicy? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Wtajemniczenie
|
ja pracuję, na banacha
![]()
#2572 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() U Nas pięknie świeci słońce, aż chce się żyć ![]() Dziś znów wybieram się na bieganie ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Mojego taty przyjaciel miał w tym szpitalu operację - usuwanego tętniaka, podobno bardzo dobry szpital. |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Wtajemniczenie
|
Zapisałam się na jutro do gina, miałam dopiero w następny wtorek, ale ten okres tak mnie niepokoi... Nie jest taki jaki powinien być
![]() Ale dobra wiadomość, już połowę ogródka mam zasianą ![]()
#2574 | ||
Zakorzenienie
|
a co tu tak cicho?
Po mnie wczoraj zadzwoniły dziewczyny i po powrocie do domu zdołałam jedynie podgrzać mężowi obiad i padłam ![]() Chodziłam tam do alergologa. Lubisz ten szpital? Cytat:
![]() Widzę że zapał do biegania nie ustaje ![]() Ja pozazdrosciłam Ci rowerku i od 2 dni pedałuję do sklepu po bułeczki do męża ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też stwierdziłam że nie będę czekać do 17.05 i przepisałam się na przyszły poniedziałek ![]() Wadera posiejesz od razu w moim? Ja jestem szczęśliwa bo zaczęliśmy w końcu ciąż palety które całą zimę zalegały nam pod kuchennym oknem i mąż stwierdził że nie będzie już wpuszczał siostry i szwagra dużymi samochodami bo nam trawę niszczą ![]() Edytowane przez Pradip Czas edycji: 2013-04-23 o 11:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Zakorzenienie
|
Hej kobietki
![]() Ostatnio tu wyjątkowo cicho ![]() ![]() ![]() Ja korzystam z uroków wiosennej pogody i całe dnie spędzam po za domem ![]() ![]() Nie wiem co z majówka, mieliśmy jechać nad morze, ale nie wiem czy wypali, a po za ty wszędzie gdzie dzwonię o noclegi to wszystko zajęte ![]() ![]() Mamuśki jak się czujecie?? ?? ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Rozeznanie
|
no faktycznie cisza dzisiaj
![]() a ja niestety slomiana wdowa ostatnio,malzon caly czas w rozjazdach wyjazdach,szkolenianiach i tak siedze sobie i troche kisne w domku:/z pogody korzystam tylko przy okazji spacerow z psem,bo mamy szczeniaka,wiec dluzsze wyjscia z domu jakos nie wchodza w gre,bo nie chce go zostawiac cale dnie samego...i tak jak siedze w pracy to mam wyrzuty sumienia ![]() a jutro usg genetyczne,zobaczymy co tam bedzie mozna podejrzec.Oby tylko wszystko ok ze zdrowkiem dzidziusia.Jakos tak troche sie niepokoje,pierwszy raz...wczesniej chodzialam na wizyty tylko i wylacznie pozytywnym mysleniem,a teraz...naczytalam sie oczywiscie glupot w necie bezsensu.bedzie dobrze.oby tylko maz zdarzyl wrocic jutro,bo strasznie bym chciala,zeby byl przy tym usg,jeszcze malucha nie widzial,tylko na zdjeciach po wizycie...trzymajcie kciuki za jutrzejsze wyniki |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | |||||
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
strasznie cicho tu dzisiaj.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Majóweczka, cudna pogoda ma być, a ja się muszę z prawem cywilnym i administracyjnym przeprosić. Sesja mi się zbliża ![]() Gegee coś mi się zdaje, że jutro masz termin? Wiesz, wiosnę już mamy, bociany przyleciały, niedługo zawitają do nas z bobasami ![]() Lecę Laski do nauki, bo w sobotę zaliczenie z cywila. Dziś miałam ostatni dzień w starej pracy, szkoda trochę, bo fajni ludzie. Mam nadzieję, że w nowej będzie lepiej ![]() PPPatinka my chyba testujemy w podobnym terminie, bo OM miałyśmy z 1-dniową różnicą? ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2578 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() trzymam za Was kciuki żeby wszystko było jak najlepiej i żeby maż zdążył i poznał maleństwo ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=shamanka7;40453623]Hej dziewczyny,
strasznie cicho tu dzisiaj.. Ehh zazdroszczę urlopu, u mnie będzie pewnie dopiero pod koniec roku, bo w nowej pracy tak szybko nie dostanę więcej niż 1 dnia.. Kochana nie doczytałam, albo nie mogę znaleźć, dlaczego do szpitala? Witam serdecznie nową staraczkę ![]() No właśnie, mamuśki coś cicho ostatnio.. Majóweczka, cudna pogoda ma być, a ja się muszę z prawem cywilnym i administracyjnym przeprosić. Sesja mi się zbliża ![]() Gegee coś mi się zdaje, że jutro masz termin? Wiesz, wiosnę już mamy, bociany przyleciały, niedługo zawitają do nas z bobasami ![]() Lecę Laski do nauki, bo w sobotę zaliczenie z cywila. Dziś miałam ostatni dzień w starej pracy, szkoda trochę, bo fajni ludzie. Mam nadzieję, że w nowej będzie lepiej ![]() PPPatinka my chyba testujemy w podobnym terminie, bo OM miałyśmy z 1-dniową różnicą? ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- no @ powinnam mieć na 3/05 ale trochę mi się po przestawialo i owu po clo mam mwrazenie ze była 2 dni później wiec tez 2 dni później zaczlam brac duphaston żeby nie zatrzymać owu wiec zobaczymy witam nowa staraczke trzyma kciuki za badania w szpitalu |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Trzymam kciuki za badania!
U mnie 27 dc i cisza oprócz małego bólu w dole brzucha, aczkolwiek nie wiem czy to nie moja podświadomosc tutaj pracuje...tak bardzo chciałabym II... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.