|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
ja mogę wypisać co mam z wyprawki trochę przez te 4 dni nadrobiłam choć i tak nie jest dużo...
więc z ciuszków 56 większość używanych tylko kilka nowych body krótki rękaw 9 szt śpiochy 1 szt pajace 4 szt spodenki 1 szt kaftaniki 3 szt połśpiochy 1 szt komplet na wyjście ze szpitala 1 szt z ciuszków 62 używane i nowe body krótki rękaw 9 szt śpiochy 1 szt pajace 4 szt spodenki 3 szt kaftaniki 3 szt połśpiochy 1 szt koszulki na krótki 3 szt rampersy 2 szt bluzki na długi rękaw 3 szt sweterki 3 szt do tego ze 4 śliniaki z 8 par skarpet 2 pary łapek niedrapek i 3 czapeczki jak widzicie z 56 mam niezłe braki.... najgorsze jest to że nie mam wcale body odpinanych po całej długości z akcesoriów mam 1 cienki kocyk 7 pieluch tetrowych 1 pieluchę flanelową 1 paczkę małą pampersów 2 paczki wkładów bella mama to dla mnie ![]() w tym tygodniu chcę dokupić wanienkę pieluchy flanelowe szczotkę do włosów chociaż moje to się raczej łyse urodzi cążki nożyczki termometr do kąpieli rożek w kolejnych tygodniach butelki miałam teraz kupić ale chyba sie wstrzymam, smoczki, termoopakowanie, klipsy do smoczków, myjkę do butelek łóżeczko materac pościel ręczniki kocyk cienki i gruby przewijak. w czerwcu wózek laktator ręczny sterylizator rzeczy apteczne dla mnie i kosmetyki dla dziecka powoli jak tylko będą w aptece w promocjach teraz czekam na emolium emulsje 500 ml za 40 zł z ciuszków 56 planuję dokupić body rozpinane po długości na długi i na krótki rękaw po 5 szt koszulki na krótki rękaw 5 szt śpiochy pajace półśpiochy po 3 szt
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
|
|
|
|
|
#2703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi być teraz wygodnie, stabilnie, by się nie stracić równowagi, bo nam się przez brzuch zmienił środek ciężkości ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wyprawi to ja mam powiedźmy 1/3 rzeczy z mojej magicznej listy. Te "największe": wózek, łóżeczko, materac kupiliśmy w zeszłym tygodniu, a mamy już 30 tc więc na wszystko jest czas Mamy kilka ubranek, ale to garstka, dwie butelki TT, cieniutki kocyk, pieluchy tetrowe i flanelowe, dwa śliniaczki, dwie łapki niedrapki (dwie pary ), dwa ręczniki kąpielowe z kapturkiem i dla mnie koszule do szpitala i jedną z lumpka do samego porodu i to w sumie tyle. W połowie maja po wypłacie chcę kupić smoczki, wanienkę, kocyki, rzeczy z działu higiena i kąpiel (szczotka, cążki do paznokci itd.) troszkę ciuszków i całą wyprawkę dla mnie do szpitala (wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, podpaski itd.)
Edytowane przez Anulka_p Czas edycji: 2013-04-22 o 18:21 |
|
|
|
|
#2705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie pozostaje sfinalizowanie pieluch, butelek, materaca, łóżeczka, środków higienicznych dla mnie i Synka, no i jeszcze staniki "karmiące" i parę jakiś pierdółek. Dodatkowo muszę przejrzeć po raz enty ciuszki, bo brakuje mi napewno śpiochów ![]() ale prawie wszystkie wymienione rzeczy mam już upatrzone, spisane u kogo co kupuję i z drobnicy to ze 3 paczki mnie wyjdą, bo nie wszystko u jednego sprzedawcy
Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-04-22 o 18:21 |
|
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS. Kółko wzajemnej adoracji heheheh |
|
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
już mi się przypomniało o co miałam rano pytać
ja jestem zdecydowana na butelki TT prawie od samego początku, ale ... czy mam kupić 2 butelki antylkolkowe, czy jedna zwykła jedną kolkę? Na start kupuję 15o ml, jak będzie trzeba to dokupię, bo może moje dojarki będą miały dużo mleka i nie będzie potrzeba
|
|
|
|
#2708 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A za majty dziękuję, też je lubię, ale jednak na moim chudszym tyłku hahaha ![]() Cytat:
![]() Odnośnie wyprawki, a termin ostatni mam wyliczony na 14.07- ja mam tylko i wyłącznie ubranka, a to i tak za mało niz potrzebuje. Do tego mam obiecane łóżeczko, podgrzewacz do butelek. Ale nic więcej nie mamy i póki co czekamy do konca czerwca praktycznie z wiekszymi wydatkami bo krucho u nas z kasą. Torbę jakoś sklecę wiadomo wcześniej, ale wózek, fotelik do samochodu itp zdecydowanie na sam koniec zostawiamy, bo nie mamy wyjścia. Więc nie jesteś sama, a jednak masz dużo więcej czasu w porównaniu do mnie Cytat:
![]() Na mnie też się tak gapią, nie wiem- czuję się jakbym była pierwszą kobietą w ciąży co najmniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój to ciągle tylko do mnie grubasku mówi, a jak mówię dzisiaj, że schudłam troszkę przez zdrowe jedzenie to prawie, że się na mnie wydarł, że nie przytyłam a potem się śmieje, że się kulam jak piłka.Cytat:
Mówię do niego, że mały mnie kopie po żebrach i że to "przez" niego mam już 1kg w brzuchu, a on do mnie: "Moja droga, ja wlałem w Ciebie może z 1g, nie moja wina, że masz zdolność przerobienia tego na kilogramy" Idę zaraz robić obiadek i ciastka kruche Tżtowi. W ogóle to gdzie dzisiaj Margosia? Szuka zaginionego Męża czy jak? czy może wyszła na słonce i jej się spodobało?Przyjechał ojciec Tżta z lekarstwami dla psa i daje taki spray na tą ranę.. a ja mu mówię, że mu moczę tak samo w szarym mydle, bo ma właściwości odkażające i wyciąga ropę i do tego ma maść antybiotykową. A ten do mnie, że absolutnie, że tylko to, bo tak LEKARZ POWIEDZIAŁ. Stwierdziłam, że nie będę z nim nawet dyskutować na ten temat tylko będę robiła tak samo to co do tej pory, bo psu to przynosi ulgę i inny lekarz TEŻ TAK POWIEDZIAŁ. Nie mam siły
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||||||
|
|
|
#2709 | |||||
|
Zakorzenienie
|
gratuluję 100dniówek i kolejnych tygodni!
![]() Cytat:
my zamierzamy, ale zobaczymy co Mały na to ![]() gratulacje! wo, ładny spadek. SUper Cytat:
![]() Cytat:
<przytul> nie znoszę takich wrzut. Nie przejmuj się! Cytat:
Cytat:
![]() Dzoan: tak można gratulować lenistwa mój organizm odmówił współpracy w kwestii pracy, także w poprzednim tygodniu zostałam przez lekarza wysłana na l4. ale 29 tygodni przepracowałam uczciwie.a w pracy dzisiaj zamiast godzinkę zeszło mi 4h. ale już wszystko właściwie załatwiłam Oliath: gratki z kredytem! ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- aaaaaa i to promo w smyku... nic mamie nie powiem, bo aż szkoda.. w sobotę kupiła matę Igorkowi: http://www.smyk.com/tiny-love-maly-o...y-dla-dzieci-p jest extra.. no ale w pierwszej cenie kupiła ( eh eh
|
|
#2710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
En no Margos chyba faktycznie szuka meza... chodziaz ona.. nie? to jeszcze nie teraz.. napewno nie pojechala na porodowke!??hehehe |
||
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już się chwaliłam, że mam większość wyprawki
Z grubszych rzeczy to łóżeczko muszę kupić.A po przemyśleniu zrezygnowałam z zakupu rożka, pościeli do łóżeczka, podgrzewacza do butelek, sterylizatora, butelek (mam 1 na początek), pieluch flanelowych. Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-04-22 o 18:32 |
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Margoś męża znalazła wczoraj
![]() Ale gdzie się dziś ona podziewa??? Chyba od rana jej nie widziałam....może się zestresowała włóczykijem i pognała na porodówkę.....wiem kiepski żart...ale MARGOSIA.....ma ktos nr na jej toster?
|
|
|
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze to ujęłaś. Wcześniej nosiło się płaszcz to ten brzuchol mniej było widać, a dziś to miałam wrażenie, że jestem atrakcją miasta ![]() Atrakcją będę też później, bo TŻ znów mnie po browary wysyła Rozmowa z TŻ A teścia olej. A co Twój TŻ na to? |
|
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Melduję się i spróbuję Was trochę nadrobić Słoneczne uściski z Jastarni ![]() Dziś obłaziliśmy miasteczko, a teraz małż śpi, a ja z Wami trochę popiszę Jest super, odpoczwamy, Filip szaleje
|
|
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajne fotki!!! Ahh zazdroszczę
|
|
|
|
|
#2716 |
|
Rozeznanie
|
Hey, to mój pierwszy post w tym wątku.
Od zeszłego tygodnia chorowałam na zapalenie krtani a potem to już nie wiem w co się przerodziło. Gorączka, ból gardła, kichanie itd.... Zaraził mnie TŻ, ojciec i "kochana" teściowa Cały czas czytałam was przez telefon, więc jestem na bieżąco. Dziękuję dziewczyną, które broniły mnie przed skreśleniem Neni, Oliath, Fiazo jeśli kogoś pominęłam to przepraszam. Miło mi, że mnie kojarzycie. Staram się jak najwięcej udzielać, ale czasem to nie wychodzi. Ciężko tak się wkręcić do was, jesteście od początku, macie swoje sprawy i już się trochę znacie. W zeszłym tygodniu przyszła paczka z łóżeczkiem, stoi skręcone w pokoju dziennym i czeka aż przemeblujemy z TŻ sypialnie. Od szwagierki dostałam ubranka, głównie pajacyki, body, kaftaniki ale tego mi najbardziej trzeba. To na razie tyle, będę się starała pisać na bieżąco.
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Boszzzz jakie piękne widoki!!! Czemu nam to robisz???? Pięknie fruwasz z Fifim
|
|
|
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się to nie jest tak, ze jakoś super się znamy bo jak wdac gadamy tu poważnie i o totalnych głupotach...więc wbijaj jak tylko chcesz...my jestesmy przyjazne otoczeniu
|
|
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- ogladacie mozgo-j e b a na tvn? hahahah |
|
|
|
#2721 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak cię zaraz huknę!
A dziewczynki to nie?Cytat:
Moooje plecy! Muszę się wziąć i spisać co mam, a czego brakuje. Jutro pani wysyła wózek więc w śr powinien być
|
|
#2722 |
|
Rozeznanie
|
a dziewczyny zostawiacie sobie coś do kupienia w prezencie przez innych np znajomych z pracy??
ja odłożyłam zakup maty edukacyjnej, leżaczka bujaczka FP i karuzeli do łóżeczka jeśli nikt nie kupi to dokupię później ale wiem że u tż w pracy zawsze sie składają to pewnie na matę edukacyjną u mnie w pracy na karuzelę a leżaczek bujaczek chyba chrzestny będzie stawiał o ile małemu damy na imię JAŚ... a ja jeszcze nie wiem jak będzie mały miał na imię teraz mamy Kacper Mateusz Łukasz i Wiktor...mały będzie miał 1 dziadka więc dumny mój tatuś chce sponsorować wózek a mama dokupuje inne przydasie chociaż wiem że na wózek też odkłada.... pewnie będą się kłócić od teściowej nie dostaliśmy i pewnie nic nie dostaniemy ale wystarczy ze na nią codziennie muszę patrzeć i jest mi niedobrze więc nic od niej nie chcę i lepiej byłoby gdyby nic nie kupowała nie musiałabym tego używać..... ostatnio żeby mi poprawić humor zaczęła opowiadać jaki to program oglądała o kobiecie która rodziła i lekarze...... i tu jej przerwałam powiedziałam że nie muszę tego słuchać i wyszłam. będzie mnie baba straszyć.....teraz robimy remont w jej mieszkaniu bo z nią mieszkamy i ktos się zapytał czy nam pomaga finansowo i co powiedziała chcą to niech robią... a zaraz tż ma jej pokój remontować i powinien jej powiedzieć chcesz to sobie rób...ale nie chcę się wtrącać i jeszcze z nim kłócić ale moim zdaniem nie powinien kiwnąć palcem bo kuchnia kosztowała nas 700 zł elektryka 700 hydraulika 1000 zł a ona nawet złotówki nie dała....jeszcze się teraz rządzi w kuchni i robi po swojemu.... a tak slicznie biało zielono było a teraz mam na ścianie brązowy zegarek na szafce niebieskie radio żółtą solniczkę i niebieską ceratę jej gust kolorystyczny mnie powala...wspomnę po raz n-tyże ona ma 24m2 a my 12 we trójkę wrrrrrrrrrrrrrrrrr ufffff musiałam sobie ulżyć....
|
#2723 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam TP na 17.08.2013 to jesteśmy na podobnym etapie. Ciagle mi sie wydaje ze mam jeszcze dużo czasu. Zamierzam zacząć kupować w okolicach 30 tc. Bedą to zakupy przez internet więc pójdzie sprawnie. Wózek kupię w połowie lipca bo nie chce nim zagracac mieszkania teraz. Mam trochę ciuszkow i laktator na dzień dzisiejszy ![]() Cytat:
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
jak ktoras by chciala...
dla chłopca,ladne rzeczy he http://allegro.pl/wyprawka-dla-ksiec...175659204.html http://allegro.pl/p75-mega-wyprawka-...177841962.html i ta aukcja mi sie podoba ale pewnie i tak nie skorzystam -dla dziewczynki : http://allegro.pl/juz-wiosna-modna-c...175990865.html |
|
|
|
#2725 | ||
|
Zakorzenienie
|
ceratka nie oddycha - ja kupiłam coś takiego: http://allegro.pl/oddychajacy-wodood...190875809.html
Cytat:
ja "poszłam w" płyny - kupiłam Bobini i Białego Jelonka ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2726 |
|
Wtajemniczenie
|
Za godzinke kończę prace
Niunia tez pomyślałam o znajomych z pracy, dlatego mate jeśli nikt nie da w prezencie kupię z 2 tyg po porodzie. Z lezaczkiem to mam problem bo chce z niego korzystać juz od początku ( mozna? ) więc chyba nie będę czekać poza tym ja chce hustaweczke co by Maja nie potrzebowała mnie do bujania hehe
|
|
#2727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego cieszę się, że mieszkamy u siebie A co do pierwszej części - my nic nie zostawiliśmy jakoś specjalnie dla innych. U mnie w pracy raczej się nie zrzucą, bo jestem na L4 od bardzo dawna, więc jakoś to przejdzie bokiem-tak myślę. TŻ u siebie pracuje niedawno i nie wiem jakie tam są zwyczaje, ale wątpię, że coś nam kupią. Bujaczek kupiła nam moja mama, matę dostaniemy w spadku, a karuzelę kupiliśmy my ![]() Ale myślę, że spokojnie coś wymyślimy jak ktoś się nagle zaproponuje ![]() Cytat:
W 2-3 dni można wszystko na spokojnie kupić, a potem tylko przyjmować kurierów ![]() Ale polecam zrobić sobie wcześniej listę i nad każdym produktem się pochylić-wybrać konkretną markę, rodzaj, ilość itp., bo to jest najtrudniejsza część kompletowania wyprawki. Później to łatwizna i sama przyjemność- siedzisz i klikasz ![]() A co do butów-po stokroć wolę koturny niż płaski obcas. Balerinki mam i omijam. Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-04-22 o 19:15 |
||
|
|
|
#2728 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam jakieś skrzywienie psychiczne z ubraniami dla małej. Nie kupilabym gotowych wyprawek bo najzwyczajniej w świecie mam radoche z wyboru każdego ubranka. Przeglądam z każdej strony i cieszę sie jak glupol.
Nawet "zloszcze" sie jak znajomi donoszą ciuszki po swoich dzieciach bo to oglądanie to juz nie to samo i mniej zostaje do kupienia przeze mnie a TZ mnie ogranicza w moich zapedach![]() Moze mi sie to zmieni przy drugim dziecku....szkoda ze nie planuje
|
|
#2729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W Jastarni? To nie daleko mojej mieściny, na pewno przez nią przejeżdżaliście, bo wątpię, że pociągiem jechaliście, bo nie kursują w tej chwili (remont torów).
|
|
#2730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także masz duży wkład w wyprawke dla mojej cory
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

), dwa ręczniki kąpielowe z kapturkiem i dla mnie koszule do szpitala i jedną z lumpka do samego porodu i to w sumie tyle. W połowie maja po wypłacie