Urodzone w 1989 :) - Strona 324 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-31, 15:07   #9691
blaque
Zakorzenienie

Dot.: Urodzone w 1989 :)

laylaaa-aaa no faktm sorki No ja Tarnow Qrcze to musze bratu powiedziec, zeby wyczail gdzie sa te ulice i musze go kiedys nawiedzic..
Stary 2007-03-31, 15:23   #9692
emememsik
po prostu Em :)

blaque To minie, wiesz? Jeszcze trochę więcej słońca, lepsza pogoda do biegania, i będzie lepiej. Mam nadzieję, że dla mnie też.
Stary 2007-03-31, 16:07   #9693
marta6704
Zakorzenienie

Nie pisałam 2 dni i już mi ciężko się wbić.

Wróciłam niedawno z zakupów z TŻ-tem
Mój TŻ jest z tych chłopaków co za zakupami nie przepadają,ale o dziwo dzisiaj było bez marudzenia

No i zaskoczył mnie bardzo bo postanowił zrobić mi prezent i zabrał do sklepu z bielizną żebym coś sobie wybrała,a później do Croppa gdzie kupił mi fajną bluzkę
I oczywiście zaprosił na obiad do baru i na loody włooskie

Ogólnie jestem zadowolona bo poprawiłam sobie oceny i mam rekolekcje
Wczoraj byłam u spowiedzi u baardzo śmiesznego księdza,który lubi sobie porozmawiać przy konfesjonale i zadaje dziwne pytanie

Ostatnio wreszcie wszystko mi się układa.

Nawet zaczełam jakiś czas temu ostro ćwiczyć co zauważylam dzisiaj w przymierzalni mierząc spódniczke S a zawsze nosiłam M,a nawet L

Blaque:Również uwielbiam biegać,niestety lekarz mi zabronił tego robić ( ze względu na wade wzroku).
W czasie biegu lubie pomyśleć,posłuchać muzyki,odprężyć się i czuć zadowolenie,gdy czuje bolące łydki.

Ide teraz posprzątać pokoj bo TŻ może wpaść po meczu na kolacje
Albo sobie wyjde do kina hmm...
Albo obejrze Klątwe II

Zapowiada się miły wieczór

Pozdrawiam
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-31, 16:43   #9694
emememsik

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Również uwielbiam biegać,niestety lekarz mi zabronił tego robić ( ze względu na wade wzroku).
A jaką masz wadę, że ma to aż takie znaczenie?

Gdzie jest Agosek? Jestem ciekawa jak tam jej wrażenia z pobytu w Krakowie.
Stary 2007-03-31, 17:23   #9695
Alatienka
Zadomowienie

blaque
Jestem pewna, że wszystko się ułoży i że dasz sobie z tym radę! Emocje opadną i trzeźwo spojrzysz na sprawę. Na pewno są jakieś rzeczy, które sprawiają, że się uśmiechasz i na nich właśnie powinnaś się skoncentrować i czerpać z nich energię.
Piszesz, że opiekujesz się swoimi koleżankami, ale IMO Ty w nich też powinnaś mieć oparcie. [Chociaż właściwie nie wiem, co się stało...]

Powiem Wam, że wypad bardzo się udał Mogę śmiało mówić, że spędziłam noc z chłopakiem xD Jak zaczęło się o 22 to w domu byłam krótko przed 6. Filmy były naprawdę dobre. Oprócz Życia na podsłuchu, bo na nim zasnęłam
Wniosek na przyszłość: nie wybierać rzędu, na który bezpośrednio wieje klima. [Całkiem miłe było to, że M chciał się ze mną zamienić miejscami i dać mi swoją kurtkę]
No. To tyle

Alatienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-31, 19:32   #9696
mathilda
Zakorzenienie

GG do mathilda

blaque to ja znowu na rowerze czuję się wolna i odpływam gdzieś i mogła bym tak jechać i jechać

mathilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-31, 19:32   #9697
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mathilda Pokaż wiadomość
krówko Ja Cię rozumiem, bo często obawiam się że moja przyjaciółka znajdzie sobie jakąś inną dobrą kol. w klasie, bo my za często się nie widujemy, a ona ze swoją klasą codziennie (wiadomo) i jestem zazdrosna o te kol z klasy. I w sumie zdenerwowłam się kiedyś jak mi powiedziała że jak nie jest ze swoim chłopakiem to ona nie ma już dla kogo żyć! A ja to co ?!
Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze Cię rozumiem. Bardzo.
Cytat:
Napisane przez laylaaa Pokaż wiadomość
rozumiem Cie, chociaz sama mam wrecz przeciwnie, czasem zdarza sie ze "uciekam" od kolezanek, odsuwam sie, nawet nie zawsze chce mi sie z nimi gadac. ogolnie jestem taka, ze 'zaczepiam' dziewczyny z klasy, posmieje, pozartuje, ale czasem.. wszystko mnie nudzi. nie wiem jak to okreslic. mam jedna blizsza kolezanke, ale to nie jest tak, ze "nie mozemy bez siebie zyc". pewnie to wynika z tego, ze nie mam rodzenstwa.
tak samo nie rozumiem po co kobiety chodza do toalety w grupie, mnie wrecz irytuje kiedy ktos na mnie czeka pod kiblem
Cytat:
Napisane przez blaque Pokaż wiadomość
J

Jejq ja mam podobnie. Mam te swoje baby, kocham je, wiem, ze one mnie tez. Ale czasami tez wlasnie przychodzi cos takiego, ze boje sie, ze to kiedys sie skonczy, ze ja zrobie cos glupiego i wtedy bdzie to.., to.., to..
Chociaz bardziej tak mialam w gimnazjum i wczesniej. Szczerze mowiac, to teraz juz nawet tak nie jest. Czasami wlasnie tylko cos takiego przyjdzie..
A to, ze te problemy to z braku TZ'ta to 100% prawdy..
A ty sie nie przejmuj. Wazne, ze dostrzegasz to
Strasznie Wam dziękuje!! Nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy
Ja tu wypyisujesie, z myśla, że mnie nikt nie zroumie i wyśmieje, a jest wprost przeciwnie I mimo, ze teoretyczniepowinnam miec dziaisj wiekszego doła( w związku z tą sprawą) dzięki Wam umiem sobie ze sobą poradzić.
Jeszcze raz dziękuje

Blaque
- bidulko Jesteś taka kochana, aż smutni sie robi, jak sie smucisz To przejdzie, a jak potrzebyujesz, to wypisij sie tu do woli-to naprawde pomaga
Alatienka- jak fajnie, ze tak Ci sie to fajnie układaTo daje na nadzieje na przyszłość

Nigdy nie lubiłam biegać, ale zachęciłyście mnie. Jutro zaczynam(razem z koleżanką o którą jestem zazdrosna)
kiedy chcę grzeszyć to grzeszę
krowa_bez_mleka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-31, 20:00   #9698
ciekawa_świata
Wtajemniczenie

blaque => przytulam Cię wirtualnie i daję Ci buziaka na pocieszenie

krowa_bez_mleka => ja też byłam kiedyś strasznie zazdrosna o przyjaciółkę, o to, że np. spotyka się z kimś innym, a nie ze mną i takie tam, ale już mi to przeszło teraz chodzimy do innych szkół i widujemy się znacznie rzadziej, średnio raz na tydzień, a tak to piszemy smski
W klasie jest parę dziewczyn, z którymi lepiej się dogaduję, z paroma gorzej, ale jakoś żyję jednak nie ma już tej zazdrości; jednak rozumiem jakie to uczucie

właśnie wróciłam z Plazy

aaaa i (może to nie pora, w końcu sobotę wieczór mamy ), ale napisałam to durne wypracowanie na polski i jestem wooolna od jakichkolwiek [przykrych] szkolnych obowiązków na prawie 2 tygodnie

ciekawa_świata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-31, 20:39   #9699
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciekawa_świata Pokaż wiadomość

krowa_bez_mleka => ja też byłam kiedyś strasznie zazdrosna o przyjaciółkę, o to, że np. spotyka się z kimś innym, a nie ze mną i takie tam, ale już mi to przeszło teraz chodzimy do innych szkół i widujemy się znacznie rzadziej, średnio raz na tydzień, a tak to piszemy smski
W klasie jest parę dziewczyn, z którymi lepiej się dogaduję, z paroma gorzej, ale jakoś żyję jednak nie ma już tej zazdrości; jednak rozumiem jakie to uczucie
No właśnie-to takie dziecinne jest. Ale wynika chyba z takiej potrzeby bycia dla kogoś najważniejszą, wyjatkowo( oczywiscie dla kogoś poza rodzicami)
Mam nadzieje, ze powoli zwalcze tą głupią cechę, bo trudno z nią mi będzie.

Aha! Mam juz depilator Braun Silk-epil.
Narazie depilowałam sobie tylko nogi, nie było aż tak źle, choć muszę zrobić jeszcze małą poprawkę.
Z pachami będzie pewnie gorzej
Stary 2007-03-31, 21:31   #9700
blaque
Zakorzenienie

Cytat:
blaque To minie, wiesz? Jeszcze trochę więcej słońca, lepsza pogoda do biegania, i będzie lepiej. Mam nadzieję, że dla mnie też.
Cytat:
Napisane przez Alatienka Pokaż wiadomość
blaque
Jestem pewna, że wszystko się ułoży i że dasz sobie z tym radę! Emocje opadną i trzeźwo spojrzysz na sprawę. Na pewno są jakieś rzeczy, które sprawiają, że się uśmiechasz i na nich właśnie powinnaś się skoncentrować i czerpać z nich energię.
Piszesz, że opiekujesz się swoimi koleżankami, ale IMO Ty w nich też powinnaś mieć oparcie. [Chociaż właściwie nie wiem, co się stało...]
Cytat:
Napisane przez krowa_bez_mleka Pokaż wiadomość
Blaque- bidulko Jesteś taka kochana, aż smutni sie robi, jak sie smucisz To przejdzie, a jak potrzebyujesz, to wypisij sie tu do woli-to naprawde pomaga
Cytat:
blaque => przytulam Cię wirtualnie i daję Ci buziaka na pocieszenie
Dziekuje Wam Jestescie kochane
Chodzi o opiekowanie sie nimi na imprezach. Tzn. normalnie tez, ale z racji tego, ze znam umiar i mam mocna glowe no opiekuje sie nimi. Pilnuje, bronie itp. Nie przeszkadza mi to, bo lubie sie opiekowac ludzmi ale wczoraj bo tej mocnejeszej akcji poprostu peklam..

A jeszcze dobilo mnie to, ze glupia mialam nadzieje poznac kogos (w sensie chlopak), ze moze jakis mi sie spodoba, ja jemu..Wiecie takie glupie desperackie myslenie.. I siedzialam tam, duzo par, tu ten gosckrecil z ta laska, ten z ta.. Po raz kolejny odczulam to, ze jednak nie ma szans zebym kogos znalazla.. Przeciez ja to wiem, ale zawsze jest jakas nadzieja.
Heh nadzieja matka glupich..

Wiem, ze pomyslicie ze glupie jest to co pisze, ale ja naprawde tak strasznie chcialabym poznac fajnego chlopaka, miec kogos, czuc ze dla kogos cos znaczysz.. Ja juz nie chce dluzej czekac, nie chce ogladac par zazdroszczac im tego, ze siebie maja a ja jestem sama..
glupia jestem..
Stary 2007-03-31, 21:42   #9701
Alatienka
Zadomowienie

blaque Nie możesz tak myśleć Co za pesymizm Rozumiem, e teraz Ci ciężko, ale takim myśleniem i nastawianiem jeszcze się dobijasz Na każdego przyjdzie pora. Prędzej czy później. A póki co cieszmy się wolnością

Alatienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-31, 22:37   #9702
i_n_e_s
Zadomowienie

Cytat:
To nawet nie chodzi o to, że mam zły kontakt z klasą, bo jest tam kilka osób, które naprawdę lubię i fajnie mi z nimi pogadać. Ale.. na przykład nie idę na studniówkę - bo mi na tym po prostu nie zależy. Mam wielu znajomych, na których zależy mi bardzo.. A nie mam czasu się z nimi spotykać właśnie przez szkołę! Eh, sama nie wiem.. Wszystkie piszecie, że byście nie chciały, TŻ też jest przeciwny, a ja nie potrafię popatrzeć na to jakoś obiektywnie..
Em musisz sama najlepiej to ocenić, pewnie i tak rozważyłaś już wszystkie za i przeciw. Trudna decyzja, ale jak ją już podejmiesz to daj znać .

KBM ja też tak miałam z tą zazdrością o przyjaciółkę. Chyba w podstawówce najbardziej, w gim jak już nie byłyśmy razem w klasie to widziałyśmy się raz na jakiś czas i to było normalne że mamy też inne bliskie osoby. A
le teraz chyba też tak czasem mam, że nie lubię za bardzo jak ktoś mi bliski zaczyna mieć też większy kontakt z inną osobą.

Edit: Niechcący wysłałam.

Blaque nie myśl tak
Ja kiedyś widziałam tu taki cytat w podpisie u kogoś: Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może zakochać się w twoim uśmiechu.
Moim zdaniem jest w nim dużo prawdy, bo jeżeli jest się wiecznie smutnym, to raczej nie przyciąga się osób. Więc uszy do góry i już nie marudź
i_n_e_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-31, 22:45   #9703
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

Cytat:

A jeszcze dobilo mnie to, ze glupia mialam nadzieje poznac kogos (w sensie chlopak), ze moze jakis mi sie spodoba, ja jemu..Wiecie takie glupie desperackie myslenie.. I siedzialam tam, duzo par, tu ten gosckrecil z ta laska, ten z ta.. Po raz kolejny odczulam to, ze jednak nie ma szans zebym kogos znalazla.. Przeciez ja to wiem, ale zawsze jest jakas nadzieja.
Tym razem to ja moge powiedziec, ze mam w 100procentach tak samo...
Nie martw sie Blaque, jestesmy wieć razem Rozumiem Cię doskonale
I nie jesteś głupia, to zupełnie normalne!
Zyczę Ci aby szybko ten kryzys szybko sie ulotnił, bo każdy czasem ma takie gorsze chwile
Stary 2007-03-31, 22:47   #9704
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
A jaką masz wadę, że ma to aż takie znaczenie?
-4 i -4,25 narazie nie jest tragicznie,ale z roku na rok jest coraz gorzej i okulista nie jest za intensywnymi ćwczeniami jakimi są również długodystansowe biegi

Blaque:Kochana miłość przyjdzie kiedy jej się nie będziesz spodziewała.Szukanie jakiegos chłopaka tylko dlatego,żeby mieć kogo kochać jest bezsensowne bo można trafić na palanta który tylko wykorzysta twoje uczucia.

Jeszcze rok temu byłam w podobnej sytuacji.
Najpierw byłam w związku(który jednak związkiem nie był) z chłopakiem,który sam nie wiedział czego chciał i to była tylko zabawa z jego strony.A ja no cóż...

Po kilku miesiącach od zakończenia (na szczęscie krótkotrwałego) układu zakochałam się w moim obecnym TŻ-cie.
A znaliśmy się już kilka lat wcześniej.
Najpierw ze szkoły(gim) z widzenia.
A później trafiliśmy do jednej klasy w LO no i przez rok rozmawialiśmy może z 2 razy.
A tu nagle takie coś

Dlatego warto czekać na odpowiedniego chłopaka.
A czas czekania wykorzystać na zabawe z przyjaciółmi.
Dlatego nie martw się i bądź cierpliwa
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-01, 00:08   #9705
uhahana
Zakorzenienie

Blaque, KBM... wiecie co? Mam zupełnie tak samo, nawet podobnymi słowami to nazywam [jak narazie najczęściej sama przed sobą, bo głupio mi o tym mówić komuś innemu]. Ale cóż, trzeba żyć czasem tylko przychodzi taki właśnie okres braku wiary w siebie i w cokolwiek. No ale przechodzi

Łał, nie wiedziałam, że wada wzroku może być w jakiś sposób powiązania z aktywnością fizyczną. Popatrzcie, całe życie się człowiek uczy, hehe.
Tym bardziej nie wpadłabym na to, bo mam kolegę, który ma -8, a w kosza wymiata jak rzadko kto

Obejżałam Borata. Tak, dopiero teraz jakoś wcześniej nie miałam okazji. I trochę się rozczarowałam. Słyszałam tyle pochlebnych opinii, że liczyłam na to, że spodoba mi się bardziej. Cóż
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

uhahana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-01, 00:19   #9706
ciekawa_świata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blaque
Cytat:
Napisane przez krowa_bez_mleka
Cytat:
Napisane przez uhahana
Blaque, KBM... wiecie co? Mam zupełnie tak samo, nawet podobnymi słowami to nazywam [jak narazie najczęściej sama przed sobą, bo głupio mi o tym mówić komuś innemu]. Ale cóż, trzeba żyć czasem tylko przychodzi taki właśnie okres braku wiary w siebie i w cokolwiek. No ale przechodzi
też tak często mam, niestety myślę jak stara panna, zdesperowana stara panna, zamiast cieszyć się wolnościa, młodością

Stary 2007-04-01, 09:21   #9707
blaque
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alatienka Pokaż wiadomość
blaque Nie możesz tak myśleć Co za pesymizm Rozumiem, e teraz Ci ciężko, ale takim myśleniem i nastawianiem jeszcze się dobijasz Na każdego przyjdzie pora. Prędzej czy później. A póki co cieszmy się wolnością
Cytat:
Napisane przez i_n_e_s Pokaż wiadomość
Blaque nie myśl tak
Ja kiedyś widziałam tu taki cytat w podpisie u kogoś: Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może zakochać się w twoim uśmiechu.
Moim zdaniem jest w nim dużo prawdy, bo jeżeli jest się wiecznie smutnym, to raczej nie przyciąga się osób. Więc uszy do góry i już nie marudź
Cytat:
Zyczę Ci aby szybko ten kryzys szybko sie ulotnił, bo każdy czasem ma takie gorsze chwile
Cytat:
Napisane przez uhahana Pokaż wiadomość
Cytat:
też tak często mam, niestety myślę jak stara panna, zdesperowana stara panna, zamiast cieszyć się wolnościa, młodością
Dziekuje Wam kochaniutkie moje Naprawde Krowka mialas racje, ze pomaga to wygadanie sie
Dokladnie czasami przychodzi taki dol, zwatpienie, ze masz juz dosc.
Tylko ze ile mozna czekac?
Martus-nie no jasne, ze nie szukam faeta tylko po to zeby go miec. Ooo od tego to ja jestem daleka i wqrza mnie wlasnie takie podejscie u kogos.
Heh czekac, czekac.. Nie chce juz dluzej czekac. 3 lata sama, czasami jakies glupie podrywy..
No nic, nie marudze Wam juz Trzeba byc 'kfardym a nie mientkim'
Troche porycze jeszcze i mi moze przejdzie.

Dziekuje Wam jeszcze raz Mowilam Wam juz, ze strasznie sie ciesze, ze Was 'poznalam' na tym watku? Wspaniale jestescie..
Stary 2007-04-01, 10:10   #9708
emememsik

Cytat:
Chodzi o opiekowanie sie nimi na imprezach. Tzn. normalnie tez, ale z racji tego, ze znam umiar i mam mocna glowe no opiekuje sie nimi. Pilnuje, bronie itp. Nie przeszkadza mi to, bo lubie sie opiekowac ludzmi ale wczoraj bo tej mocnejeszej akcji poprostu peklam..
Ja w gimnazjum też miałam takie dwie kumpele, które opiekowały się mną na imprezach. Uważały na mnie bardziej niż ja sama. I.. jestem im za to ogromnie wdzięczna. Byłam głupia, a one uchroniły mnie przed wieloma, khm, niechcianymi sytuacjami.
Jestem pewna, że Twoje "baby" też wiedzą, że jesteś niezastąpiona. Bo fajnie mieć kogoś, komu na nas zależy, wiesz?

Cytat:
Napisane przez i_n_e_s Pokaż wiadomość
Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może zakochać się w twoim uśmiechu.

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
-4 i -4,25 narazie nie jest tragicznie,ale z roku na rok jest coraz gorzej i okulista nie jest za intensywnymi ćwczeniami jakimi są również długodystansowe biegi
Ja mam -3,5 na obu oczach i nigdy nie słyszałam, że nie mogę biegać. I mam nadzieję, że nie usłyszę, bo to uwielbiam.

Cytat:
Dziekuje Wam jeszcze raz Mowilam Wam juz, ze strasznie sie ciesze, ze Was 'poznalam' na tym watku? Wspaniale jestescie..

Ja też się strasznie cieszę, z was wszystkich.
Stary 2007-04-01, 10:50   #9709
mathilda
Zakorzenienie

GG do mathilda

Cytat:
Aha! Mam juz depilator Braun Silk-epil.
Narazie depilowałam sobie tylko nogi, nie było aż tak źle, choć muszę zrobić jeszcze małą poprawkę.
Z pachami będzie pewnie gorzej
Gratuluję zakupu

Cytat:

Wiem, ze pomyslicie ze glupie jest to co pisze, ale ja naprawde tak strasznie chcialabym poznac fajnego chlopaka, miec kogos, czuc ze dla kogos cos znaczysz.. Ja juz nie chce dluzej czekac, nie chce ogladac par zazdroszczac im tego, ze siebie maja a ja jestem sama..
glupia jestem..
blaque krówka uhahana nie wolno wam myśleć negatywnie! Jesteście śliczne mądre i kochane i na pewno prędzej czy później kogoś znajdziecie, jeszcze nie jesteście starymi pannami więc nie macie się o co martwić A na pocieszenie big kiss dla Was : *

Stary 2007-04-01, 11:22   #9710
blaque
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w gimnazjum też miałam takie dwie kumpele, które opiekowały się mną na imprezach. Uważały na mnie bardziej niż ja sama. I.. jestem im za to ogromnie wdzięczna. Byłam głupia, a one uchroniły mnie przed wieloma, khm, niechcianymi sytuacjami.
Jestem pewna, że Twoje "baby" też wiedzą, że jesteś niezastąpiona. Bo fajnie mieć kogoś, komu na nas zależy, wiesz?
Ja też się strasznie cieszę, z was wszystkich.

Cytat:
blaque krówka uhahana nie wolno wam myśleć negatywnie! Jesteście śliczne mądre i kochane i na pewno prędzej czy później kogoś znajdziecie, jeszcze nie jesteście starymi pannami więc nie macie się o co martwić A na pocieszenie big kiss dla Was : *
thx
Stary 2007-04-01, 13:02   #9711
ciekawa_świata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mathilda
A na pocieszenie big kiss dla Was : *
Ja też stara panna, to przywłaszczę sobie buziaka, a co

Poszłam spać ok. 2-3, wstałam na 7 do kościoła (nie chciałybyście mnie widzieć w jakim stanie byłam
), i od 8.30 do 12 spałam
teraz jestem w pełni sił

idę poskakać na skakance, w ogóle postanowiłam wykorzystać ten czas wolny na małe odchudzanie mama znalazła jakąś zupę, którą je się 4 dni i niby schudnie się 2 kg, to znaczy tę zupę na obiad i kolację, a śniadanie normalne, tylko wiadomo, zero słodyczy i takie tam...
2 kg na początek starczy, potem będzie łatwiej jak waga zacznie lecieć w dół;

nie mieszczę się w żadne rybaczki ani letnią spódniczkę, nic
w ogóle obrastam w tłuszcz, już to napisałam... czas coś z tym zrobić

Stary 2007-04-01, 13:10   #9712
ciekawa_świata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blaque
Ja też się strasznie cieszę
są chwile, kiedy mam sporo zaległości, nie mogę się wbić, ale Wy mnie zawsze przyjmujecie

zauważyłam, że wszystkie wątki - maturzystki 200* - tzn, że wszystkie dziewczyny z tych wątków są bardzo zżyte z sobą, zaczęło się chyba od maturzystek 2006 - uwielbiałam czytać ich wątek teraz maturzystki 2007 tak samo - świetne dziewczyny;
a my? no baaaaa

Stary 2007-04-01, 15:18   #9713
blaque
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też stara panna, to przywłaszczę sobie buziaka, a co

Poszłam spać ok. 2-3, wstałam na 7 do kościoła (nie chciałybyście mnie widzieć w jakim stanie byłam ), i od 8.30 do 12 spałam
teraz jestem w pełni sił

idę poskakać na skakance, w ogóle postanowiłam wykorzystać ten czas wolny na małe odchudzanie mama znalazła jakąś zupę, którą je się 4 dni i niby schudnie się 2 kg, to znaczy tę zupę na obiad i kolację, a śniadanie normalne, tylko wiadomo, zero słodyczy i takie tam...

Cytat:
Ja też się strasznie cieszę
są chwile, kiedy mam sporo zaległości, nie mogę się wbić, ale Wy mnie zawsze przyjmujecie

zauważyłam, że wszystkie wątki - maturzystki 200* - tzn, że wszystkie dziewczyny z tych wątków są bardzo zżyte z sobą, zaczęło się chyba od maturzystek 2006 - uwielbiałam czytać ich wątek teraz maturzystki 2007 tak samo - świetne dziewczyny;
a my? no baaaaa
Co to za zupa? Mozesz napisac przepis? Ja sie staram odchudzac itp. ale jakos mi to srednio na jeza idzie..

Ja mam nadzieje, ze nasz watek bdzie trwal, trwal, trwal...
Nie wyobrazam sobie powoli dnia bez tego watku, bez Was
Stary 2007-04-01, 15:36   #9714
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu moge sie pod tym podipsać w 100%

Mi brak TŻ na co dzień nie przeszkadza.
Mam przyjaciół, z nimi spedzam cały mój wolny czas, więc nawet nie wiem gdzie by tu sie miejsce na TŻa znalazło.
Tylko własnie w takich chwilach zdołowania, czy własnie niedawno opisanej przeze mnie zazdrosci, czuje że chyba w głebi serca, kogoś takiego potrzebuje.
Ale to jest naprawde w głebi, rzadko sie ujawania i dlatego nie mówię o tym.
No, chyba, ze Wam

Cytat:
Gratuluję zakupu

Dziękuje za gratulacje i słowa otuchy
Ael ja naprawde czuję, że bedę strą panną...
Mam 18 lat, a moje życie sercowe praktycznie nie istnieje. nie wyobrażam sobie siebie zakochanej
Po prostu tak sie dzieje, że ja chłopaków, a przynajmniej tych wartosciowych, nie poznaje.
Ale zobaczymy, nie ma co krakać.

Nie dawno sie skapnełam, że straciłam dwa kilko, 2 cm w talii, i 2 w udach
Przyjaciłka mnie uświadomiła
A wcale niećwicze regularnie, moja dieta tez była baaaardzo często łamana.

Ciekawa_świata- my tez sie zżywamy Coraz, coraz bardziej
Stary 2007-04-01, 16:33   #9715
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:

skakanka jest fajna uwielbiam skakać bo wtedy mogę się wyładować na maksa, zresztą tak samo jest jak biegam. ale ostatnio rzadko, bo mam problemy z kolanami..

a co do tego o tłuszczu, to ja mam wręcz przeciwnie - wszyscy mi mówią, że schudłam i w ogóle. a jak słyszę pytanie: "na jakiej diecie jesteś?" to momentalnie zaczynam się śmiać, bo ja się nie odchudzam po prostu ćwiczę to lepsze niż sto tysięcy różnych głupich diet.

nie polecałabym jeść tej zupy.. to chyba taka z kapustą? pomyślcie, zupa zupą, kilogramy lecą ale w postaci wody, ale gdzie reszta wartości odżywczych?
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-01, 17:03   #9716
uhahana
Zakorzenienie

Ja bym na takiej diecie nie wytrzymała ani dnia, bo nie jadam zup Hehe.

Co do szybkiej utraty kilogramów, to przy takich 'oczyszczających' dietach właśnie pierwsza schodzi woda, przez co waga leci w dół, ale jak przyjdzie do tracenia tych 'prawdziwych' kilogramów, to już robi się coraz ciężej.
Wiem po sobie, chociaż żadnej restrykcyjnej diety nie stosuję, po prostu zdrowo się odżywiam. Na początku poleciało 4 kg, później jeszcze 1,5, a teraz baaardzo opornie idzie, a raczej stoi w miejscu.

No a ćwiczenia to wiadomo - niezbędny element nie tylko diety, ale zwykłego, zdrowego trybu życia.
Fuksja też ubolewam nad bieganiem. Nie mogę ze względu na stawy i ścięgna. Ostatnio miałam lekki zastój fizyczny, ale generalnie lubię sobie to ograniczenie rekompensować orbitrekiem i hula hopem

No to się nawymądrzałam

Kurde kończy się powoli łikend, jak Wam minął? Ja spędziłam wyjątkowo calutki w domu, ale nie żałuję, bo trochę [troszeczkę] się pouczyłam i ogólnie tak no... wyciszyłam i odpoczełam
A teraz 3 dni i wolne, kocham życie
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

Stary 2007-04-01, 17:18   #9717
ciekawa_świata
Wtajemniczenie

Wklejam przepis na zupę, tzn. przepisuję, żeby nie było tak łatwo

Przepis na zupę minestrone:
  • 1,5 litra bulionu warzywnego (może być gotowy instant lub ugotowany w domu na włoszczyźnie)
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 40 dag fasolki szparagowej (mrożonej)
  • 50dag marchwi
  • 2 cukinie
  • Duża puszka pomidorów bez skórki
  • 20 dag makaronu z pełnoziarnistej mąki
  • Sól, pieprz, 2 gałązki świeżego rozmarynu lub pół łyżeczki suszonego

W głębokim rondlu podsmaż na oleju pokrojoną w talarki cebulę. Dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek. Umyj i pokrój marchew (w krążki) oraz cukinię (w słupki). Rozmroź fasolkę. Dodaj warzywa do cebuli i smaż 15 minut. Przypraw solą, pieprzem i rozmarynem. Pomidory z puszki rozgnieć widelcem, dodaj do warzyw, duś 5 minut. Zalej wszystko bulionem i gotuj następne 15 minut. Makaron ugotuj oddzielnie i jedz go z każdą porcją zupy.

ja już od dziś staram się ograniczać, nie będę się opychać, co to to nie...
śniadanko: Jogurt z płatkami zbóż; kromka chleba razowego, kawa zbożowa

potem: 2 jabłka;
obiad: kotlet + sałatka (fasolka, ser żółty, papryka, ogórek)
przed chwilą: budyń waniliowy
BTW chyba pomyliły mi się wątki, ale na "Ile dziś zjadlaś?" to chyba się nie będę pchała z takim jadłospisem

zaraz pójdę poskakać, tylko wykorzystałam wenę twórczą, uczyłam się histy

Stary 2007-04-01, 17:25   #9718
uhahana
Zakorzenienie

A ja muszę iść z psem.
TAAAK mi się nie chce!
Może ktoś mnie zmotywuje? Heh.

Bo właściwie to nie to, że nie chce mi się wychodzić, ale nie mam zupełnie ochoty ubierać się, czesać i w ogóle [siedzę w dresach i na maxa ulizana]
Choose life.
'

Stary 2007-04-01, 18:11   #9719
i_n_e_s
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam -3,5 na obu oczach i nigdy nie słyszałam, że nie mogę biegać. I mam nadzieję, że nie usłyszę, bo to uwielbiam.
Przy takiej wadzie chyba nie zabraniają, mojej siostrze nie pozwolił lekarz ćwiczyć, ale ma sporo większą.
Ja nawet lubię biegać, ale bardziej jeździć na rowerze, w tamtym roku polubiłam, jak znalazłam fajne trasy .

Cytat:
A ja muszę iść z psem.
TAAAK mi się nie chce!
Może ktoś mnie zmotywuje? Heh.

Bo właściwie to nie to, że nie chce mi się wychodzić, ale nie mam zupełnie ochoty ubierać się, czesać i w ogóle [siedzę w dresach i na maxa ulizana]
Masz psa, to powinien być argument, niektórzy nie mają takiego szczęścia .

A ja w ogóle nie lubię zup, więc bym się w taki sposób nie mogła odchudzać.

Edit: Martusia chyba masz pecha z avatarami, właśnie zauważyłam osobę, która ma taki sam jak ty http://www.wizaz.pl/forum/member.php?u=101234 , może się dogadasz jakoś?
i_n_e_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-01, 18:59   #9720
mathilda
Zakorzenienie

GG do mathilda

Zrobiłam sobie grzykę (sama ) hehe nudziło mi się noooo Macie tu zdjęcie tylko wcale tak dużo na nim nie widać, jak mi się będzie chciało to zrobię jakieś lepsze Wydaje mi się że ta grzywka mnie postarza, tzn. wyglądam jakoś poważniej w każdym razie podoba mi się i ludziom chyba też, a jak nie to się przyzwyczają Zresztą nie obchodzi mnie opinia innych --> http://img70.imageshack.us/my.php?image=p4010044zp0.jpg

Jutro idę na czuwanie z okazji rocznicy śmierci JP II. I chyba znowu zaczniemy z moją przyjaciółką chodzić do oratorium i śpiewać z dziewczynami na niedzielnej mszy świętej z dziewczynami (dziś śpiewałyśmy) hmm fajnie było, stare czasy się przypomniały, hehe a ksiądz to się zdziwił jak nas tam zobaczył i kolegę który nie był tam 3 lata hihi fajnie było

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości