|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Libra flamastry kupisz nawet w carrefourze a i czasami w lidlu są
Monka dużo zdrowia dla małego My dzisiaj mimo mało sprzyjającej pogody bardzo intensywnie spędziliśmy czas. Dzieciaki i my też pojeździliśmy na rolkach a później pograliśmy w piłkę. Efekt - małe samo zażądało pójścia spać ![]() Wczoraj byliśmy z Zosią na zajęciach szkółki piłkarskiej dla maluchów. Fajne to ale niestety stanowczo za drogie. Przyrządy mają ciekawe, zabawy też niczego sobie ale niestety. Szkoda nam też pogody, która nadchodzi powoli. lepiej czas wolny spędzić na powietrzu niż na sali nawet raz w tygodniu.
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
IZA dzięki
.Kurcze to jakaś wypasna ta szkółka piłkarska jest , przyrządy . Ja mojego młodego zapisalam na piłkę u nas ,ale tam był tylko młody trener , piłki i poprostu grali , wiesz kopali piłkę , miedzy kolkami czy do celu . Młodego nie zaciekawilo, nie dla niego . Małego napewno zapisze bo on lubi piłkę . Ps i love you - piękny film , moj to by w życiu na takie cos nie wpadł
|
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
rozejrzę się za tym flamastrem
![]() Iza może jak będzie większa to też gdzieś znajdziecie takie zajęcia czy treningi ,bo wszystko co dla małych dzieci zazwyczaj koszmarnie drogie z takich właśnei rzeczy,są przecież później drużyny szkolne ,jeśli jej nie przejdzie ![]() mój to piłkę mi wsadził pod samochód i mówi "przejedziesz i będzie spokój" ![]() My dzisiaj do 10 spaliśmy ,ale mały tak się wylatał w dzień że zasnął o swoim normalnym czasie w 5 min. Po niedzieli młody ma 3 dni wolne od szkoły to sobie pośpimy dłużej ,strasznie mi brakuje drzemek poobiednich no nie mogę siedzieć o tej porze bo odlatuję,jak tż był to zawsze sobie ucięłam chociaż godzinkę a teraz ![]() a szczególnie jak nocki zarywam |
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w tę piękną niedzielę.
Dzieci w liczbie 2 szt. obudziły się o 4!!! Kalina zasnęła, a Igor nie. Więc już jestem po śniadaniu, zabawie samochodami, pociągami i innymi i zaraz idziemy się kąpać. A później na spacer. Niech się tylko cieplej zrobi, bo teraz 3C na termometrze.
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Monka przekaż młodemu spóźnione życzenia:Wszystkiego Najlepszego
A jak jego ręka? Libra te flamastry dobre jak nie masz szramy na aucie do blachy, bo jak blaszka wyjdzie to lepszy lakiernik żeby potem nie korodowało. Ja wczoraj od 8 rano siedziałam i wydawałam pakiety na bieg. Organizowany z mojego klubu to taki mój wolontariat.Po 14 skonczyłam to poleciałam do domu się przebrac,zjeść choć banana i spowrotem bo biegłam w tym biegu o 16. W domu bylam o 20, to z tz się widziałam jak wychodził, chłopakow spać położyłam, to tyle z życia rodzinnego. Dzisiaj jadę o 13 na jakiś bieg to pewnie też do wieczora mi zleci. Tz ma okazje wykazać sie jako ojciec ![]() Megi to miałaś pobudke Co do ćwiczeń to ja zaczynałam po kilku dniach już brzuszki robić, rowerek, mozna ogólnie wszystko bez obciążeń ciężarkowych i podskakiwania.Bieganie pierwsze miałam po 6 tyg. Oczywiście się nasłuchalam mądrości ludowych że od biegania i skakania mleko mi się zważy ![]() Na pupe jest super łatwe ćwiczenie, stajesz przy krześle i machasz nogą jak najwyżej w przod i tył po 50 x każdą, uwielbiam po tym czuć na drugi dzień zakwasy w tyłku ![]() Idę dzieciakom śniadanie zrobić, a starszego do lekcji pogonić puki w domu jestem.
|
|
#3096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() przyznaję evi - ładne sztuki nam wychodzą ![]() boszzzz jak ja kocham te jej grubiutkie nózie w rajtuzkach a te palusie maleńkie przy stópkachIza - wiem, wiem, ze mnie "szukałaś"
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
my smarujemy pudrodermem, a jak zdrapie strup to smarować jeszcze czy nie?
|
|
#3099 |
|
Wtajemniczenie
|
Monka wszystkiego najlepszego dla Synusia
śmiac mi się chce,bo wszystkie piszą dla młodego,małego,3-latka,żadna nie napisała imienia ja myślę,myślę i nie wymyśliłam jak ma na imię![]() Bao sliczna Izunia |
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie powtarzam, bo wiem, że Monka nie chce. ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- post 3071, przeczytaj i edytuje post. |
|
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Monka spóźnione Sto Lat!!! dla syna
My już po imprezie... była wielka improwizacja ale wszystko się udało, wszyscy zadowoleni Tylko posprzątać nie mogę bo mi coś prąd w kuchni wysiadł i czekam aż tz się wyprysznicuje i naprawiA jutro w ramach urodzin Miśkowych jedziemy na basen
|
|
#3102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie w lidlów czy innych marketów to pewnie do bani Tz to normalnie w serwisie ich środkiem zrobił W ogóle jakie cuda są ostatnio oglądali z kolegami , np. ze starej skóry w aucie można sobie praktycznie nówkę strzelić . lakieruje się takimi pistoletami specjalnymi . Ew możecie auto okleić , bardzo modne ostatnio ![]() ![]() http://www.google.pl/search?q=auto+o...tm%3B640%3B480 Cytat:
Koleżanka była i jej synek miał w nosie . ![]() Ja dziś okna dwa umyłam , dzieciaki pół dnia na dworku więc szczęśliwe , a i ja mam więcej spokoju
|
|
#3103 | ||||
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj znowu na dworze czas spędzaliśmy. Pięknie tak, lubię taką pogodę
![]() Cytat:
Wieczorami też odlatuję, wcześnie wstaję a za późno się kładę spać. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Impreza z piłką stanowczo za droga. Zosia była zachwycona i ta godzina to dla niej stanowczo za mało bo płacz był również na koniec bo przecież ona jeszcze nie pograła
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o nie nie ,masakra ,juz lepiej niech będzie odrapany ,zawsze mogli mi na parkingu drasnąć no i też mogło to być dopiero co ![]() Masz rację ,zapytam w warsztacie jak sie wybiorę z tym olejem ,tylko jak mam jechać to tak samo jak z sobą do lekarza Ja nie napisałam celowo imienia małego Monki bo pisała wielokrotnie że nie chce podawać imion bo są dość charakterystyczne że nie trudno skojarzyć Ciepło u nas dzisiaj nawet było ale wiatr był chłodny ,więc zrezygnowaliśmy z przejażdżki ,bo nie dość że chłodny to jeszcze mocny. Posprzątałam samochód ,mojej moherowej pewnie buczenie odkurzacza świdrowało w uszach bo na dworze sprzątałam.Odwiedziłam teściową i jakoś dzień zleciał. |
|
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
I po wekendzie.
Ja sobie dwa dni calkowicie od dzieci i tz odpoczelam. Ale w sumie tylko z malym stesknilismy sie za soba. Starszy juz na tesknoty za duzy. Wczoraj na biegu wybiegalam drugie miejsce na pudle,dostalam puchar i taki szklany wielki jakby kielich,ponad pol metra,ozdabiany miedziana korona czy jak to zwac,pieknie zapakowany. Jako ze nie przepadam za takimi zbieraczami kurzu,tym bardziej ze przy moich dzieciach musialabym go w klatce trzymac. Moi rodzice mieli rocznice slubu to im sprezentowalam,ale sie cieszyli,oni takie lapacze kurzu uwielbiaja ![]() Bao jak u Was nic nie ma to masz idealny pomysl na wlasny interes z malym wkladem wlasnym .takie zajecia z pilka super.Iza jak ogarniasz sie z dziecmi i praca,babcia pewnie szczesliwa bo wnusie ma na codzien na tyle godzin. To trzymam kciuki za jutrzejsza liste przedszkolaka. U nas tez trzylatki pod znakiem zapytania. Ostatnio w programie bylo o przepisie z pierwszenstwem dla samotnych matek,ze takie samotne przy skladaniu dokumentow,a juz na pierwszym spotkaniu rodzicow szczesliwe pelne rodziny,juz nie mowiac o wystepach i dniu ojca. Jak w jednym z przedszkoli zarzadali zaswiadczenia z urzedu ze matka samotna(maskujac niepotrzebne dane)to ilosc samotnych z 40% spadla chyba do 3% .
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego Najlepszego dla naszych dzisiejszych solenizantów Ali, Dawidka i Michałka !
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za życzenia.
Mały w przedszkolu , nie płakał jak wyszliśmy , stresujes sie , mam nadzieje ze wszystko oka , jeszcze godzina i 10 minut .---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Dostałam smsa z przedszkola , mały OK !!!!!! Nie płacze ! Lajcik no , myślałam ze sie rozplacze jak ogarnie cała ta sytuacje, ze nas nie ma itd . Powiedziałam mu ze idziemy a on sie tu chwile pobawi , dał buziaki , raz sie obejrzal i potem dalej bawił sie dinozaurami . Odrazu wyszliśmy . . Jedziemy zaraz na zakupy to kupi sobie cos , moze jakiegoś dino . ![]() STO LAT I WSZYSTKIEGO NAJ - najlepszego, najsmaczniejszego, najzabawniejszego , najodlotowego DLA NASZYCH SOLENIZANTOW |
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze życzenia urodzinowe dla naszych dzisiejszych solenizantów
Dawidku Ala Michałku |
|
|
|
#3109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Monka fajnie że małemu tak dobrze w przedszkolu ![]() Libra widziałaś takie coś? http://beta.zabawkowicz.pl/zabawka/2...ehoo-i-go.html? Mój tort nie był piękny, narzeźbiłam sie bo masa nie chciała współpracować Ale Michałowi się podobało Oczywiście zapomniałam zrobić fotki Na spacerze byliśmy potem i już lepiej. Następnym razem chyba tz będzie z tortem szedł a ja zrobię zdjęcia
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też życzymy wszystkiego najlepszego Dawidkowi i Ali
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Ali, Michałka i Dawidka
![]() Monka dla twojego trzylatka również wszystkiego najlepszego ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Lind super tort
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się że tort na zdjęciach wygląda gorzej niż w rzeczywistości, no i fotki są wycięte z dużego zdjęcia...
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego Najlepszego dla Ali,Michalka i Dawidka.
Lind tort pierwsza klasa ![]() Ja sama w domu. Moj starszy synek wzial braciszka na plac zabaw pod domem. Lukam co kilka sek z balkonu,ale grzeczni sa bez doroslych
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
SARA dzięki .
LIND ee no dalas rady , ciacho wyszło swietnie . Ja poszłam na łatwiznę i mały wybrał sobie taki http://www.tesco.com/groceries/Produ.../?id=273350403 . Jeszcze kawaleczek im został , a dorosłym nie kroilam . Ej no MADZIA ale masz juz duze dzieci , twoj o wiele starszy od mojego młodego , bo ja jeszcze z kilka lat będę musiała poczekać aż sami gdzieś pójdą ( na płac zabaw) chyba zawału dostanę , albo chipy im w dupska zamontuje odrazu z podsluchem i będę na gpsie sprawdzać gdzie sa i co mówią . Sama w szoku jeste ze mu tak sie podoba , mowi ze jest "nice " i jutro tez idzie , z tym ze jutro nie idzie Musimy płacić bo z tego co mówiła to urodził sie po 31 marca i nie zalapal sie na darmowe , dopiero od września ma za friko . Za te 4 dni po 3 h mamy płacić 40 f , czyli do wakacji wyszło 480 f . To i tak taniej niż prywatne gdzie miesięcznie wyszłoby 700 f ale od rana do 17 . |
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najpiękniejszego dla jubilatów-Dawidka
eno, eno lind, torcik pierwsza klasa . Z jakim środkiem robiłaś?monka, a po co ci młody na zakupach? ja to moją bym i w sobotę dała na 2h żeby na zakupy spokojnie iść. Ale w sumie i tak raczej chodzi tż, ja tylko rano czasem chleb i mleko izz, w kwestii mojego kaszlu, to ja wszystko brałam (oprócz antybiotyku)-ambrosol, flegaminę, Acc, erdomed...dziś tż był ze sobą i powiedział lekarce naszej, że mnie dalej męczy syndrom małego gruźlika i dała mi kolejny syrop. Żyć będę, tylko żebra bolą jakby mi ktoś wpierdziel spuścił
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
Evi - środek był z tortu szwarcwaldzkiego
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
Lind - świetny tort, gratuluję!!!!!!
![]() A teraz obiecane fotki
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
I najważniejsze:
Misiu, Dawidku i Alu - wszystkiego najlepszego, wesołego, słonecznego i samych uśmiechniętych dni
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
megi cuda
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pierwsza fotka jest z pierwszej minuty życia Kaliny oczywiście. Ale pomarszczona była. Pamiętam ją taką cieplutką i taką bezzapachową Zadziwiające, że siedzą w wodzie 9 m-cy a później nie mają zapachu żadnego.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

.
. Ja mojego młodego zapisalam na piłkę u nas ,ale tam był tylko młody trener , piłki i poprostu grali , wiesz kopali piłkę , miedzy kolkami czy do celu . Młodego nie zaciekawilo, nie dla niego . Małego napewno zapisze bo on lubi piłkę . 

a te palusie maleńkie przy stópkach
o nie nie ,masakra ,juz lepiej niech będzie odrapany ,zawsze mogli mi na parkingu drasnąć no i też mogło to być dopiero co
Na spacerze byliśmy potem i już lepiej. Następnym razem chyba tz będzie z tortem szedł a ja zrobię zdjęcia