|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Byłam dziś u gina no i zastrzelił mnie niusem roku: jestem w ciąży!
Chyba bardziej się dziś spodziewałam końca świata niż takiej wiadomości, zwłaszcza, że od 1,5 roku (!) nie miałam okresu, w dodatku mam pco, które utrudnia zajście no i żadnych podejrzanych objawów nie było Planowaliśmy drugie dziecko, ale za jakiś czas, a tu nam potomek zrobił niespodziankę
|
|
|
|
|
#722 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Witam
![]() Malo sie odzywam bo jestem w Koszalinie i tutaj nigdy nie mam czasu. Caly czas gdzies latam,biegam. Pozstanowilismy, ze zrobili urodziny Oliwki w plenerze, na dzialeczce. Wynajelismy namiot w razie brzydkiej pogody. Bedzie grill, balony, kolorowe napisy, tort... mam tylko nadzieje, ze pogoda nam dopisze Cytat:
Widac, ze zadowolona. I tak jak chyba wszystkie dzieci, trzeba wszystko zbadac i oslinic Cytat:
![]() Po co ma sie przemeczac jak ma taka fure ![]() Jaka powazna ta Twoija Paulina, sliczna dziewczynka _millena Jestes! No juz sie zastanawialam gdzie sie podziewasz. Jak noce? Dalej lepiej? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#723 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ehhh.... Ale plener to super wyjście no i na pewno super zdjęcia na pamiątkę
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję!
|
|
|
#725 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale czy wspinaczka z rocznym dzieckiem jest na pewno bezpieczna i dla rodzicow i dla tego dziecka? Cytat:
Cytat:
A wiadomo w ktorym jestes tygodniu, na kiedy masz termin ?GRATULUJE! |
|||||
|
|
|
|
#726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czy to znaczy, że jak nie pójdę do gina to nie będę w ciąży? Który tydzień? Jakoś na przełomie roku pewnie będziesz miała termin... ![]() Cytat:
![]() Ale nikt się z dzieckiem nie wspina. Dziecko grzecznie siedzi na dole i podziwia, a rodzice wspinają się raz mama, raz tata
|
|
|
|
#727 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#728 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Trochę jestem do tyłu z pisaniem, ale czytałam na bieżąco. Cytat:
Cytat:
![]() Moje dziecko chyba by chciało z siedzenia od razu wstać i chodzić, bo robi ruchy jak do czworakowania, ale jak osiągnie taką pozycję, to jest straaaasznie niezadowolone ![]() Gaabbi, pisałaś wcześniej, że Hania nie lubiła leżeć na brzuszku, ale byłaś konsekwentna, kładłaś ją i się udało. Mam zatem pytanie - ona płakała, a Ty ją dalej zostawiałaś na tym brzuszku, tzn. nie podnosiłaś/nie zmieniałaś pozycji, czy jak to wyglądało? Celinka kojarzy wózek tylko ze spaniem i mam trochę problem, żeby wybrać się z nią na spacer nie w porze drzemki. Chwilę popatrzy, a potem wyciąga ręce, żeby ją wyjąć, a jak nie, to wygina się jak mandolina Mam nadzieję, że uda mi się to w miarę szybko zmienić, bo szkoda takiej pogody na wyjścia tylko na drzemki.
|
||
|
|
|
|
#729 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
Tydzień jest jakoś 5-6, termin wychodzi gdzieś na koniec grudnia, Boże Narodzenie czy coś... No nie myślałam, że będę mieć dzieci rok po roku ![]() Agata żebyś Ty widziała moje libido... To był najwyraźniej strzał w dziesiątkę
|
|
|
|
|
#730 |
|
Rozeznanie
|
rinco wielkie gratulacje!!
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
rinco, a w ogóle to.. fajnie tak dlugo nie bedziesz miała okresu..
![]() nie no, super, ostatnio każda ciąża ekscytuje mnie tak, jakby była moja
|
|
#732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio często z sentymentem wspominałam ciążę z Sebą, nawet jeszcze dziś u gina pół minuty przed tym jak mnie zastrzelił niusem, jak popatrzyłam w ten ekran od USG No to mam |
|
|
|
|
|
#733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mąż również nie wie? Nie planowane dzieci wychodzą szybciej niż te planowane
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piękna nowina ))))))Jak mąż?
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:brzyd al:
|
|
|
|
#736 |
|
Zadomowienie
|
Rinco!!! Ale wiadomość!!! Gratulacje!!!
|
|
|
|
|
#737 |
|
Zadomowienie
|
Wreszcie nadrobilam czytanie... Taka piekba pogoda ze kazdego dnia po sniadaniu pakujemy sie do auta ze wszystkim (!) co mamy i najpierw do parku i na plac zabaw a potem Olaf do babci a ja do pracy. I tak kazdego dnia. Wracamy ok.19-20 kąpiel,mleczko i maly spi. Do rana! Chyba buszowanie na swiezym powietrzu tak g "męczy" bo ani nie kwęka w nocy, zmienia tylko pozycje
pobudka między 7-8. Pytalyscie o spanie pod kolderką - u nad w miare bezproblemu, czasem sie odkopie ale to chyba jak mu za cieplo. Spi w pajacu bez stopek albo w pizamce bez skarpetek. Kremu z filtrem uzywam 30 z filtrem mineralnym, troszke bieli skórę ale nie mocno, nie wygląda jak piekarz ![]() Ubiram tez w spodnie i bluze dresową, pod spod body krotki rekaw i buciki. Jak wieje to bawelniana czapka, dzis bylo chyba ze 30 stopni i kupilam takie czapeczki z daszkiem, bez mierzenia no i za duze sa niestety Na placu zabaw Olaf uwielbia wszystko! Szczegolnie zjerzdzalnie no i oczywiscie kamyczki, piasek i wszelkie znaleziona na ziemi smieci. Nie moge na sekunde przestac na niego patrzec bo juz w buzi jakis suchy lisc albo kamyk ale nauczyl sie wystawiac język jak mowie przerazona "co masz w buzi?" hehe i wtedy latwo wyjąc... Ale i tak fuuu... Co do wyjazdow z dzieckiem to ja mysle ze kazde dziecko i kazdy rodzic wie na co sobie moze pozwolic, jak dziecko zdrowe i ze spokojem przyjmuje zmiany to nie widze problemu z wyjazdami. My bylismy w górach na wekend jak maly mial 3miesiace, nad morzem jak mial 4 miesiace a teraz zimą znowu w gorach-mial 7mies. W maju czeka nas wyjazd do niemiec na komunię a pod koniec sierpnia w planach mamy jakis urlop moze do chorwacji? Nasze dziecko codziennie gdzies ze mna jezdzi i dzielnie to znosi,a jak siedzimy w domu dluzej to widac ze mu brakuje wyjscia gdzies. Ale kazde dziecko inne i tylko rodzice wiedza na co moga sobie z nim pozwolic my w kazdym razie wszelkie wyjazdy z dzieckiem, nie wyobrazam sobie go zostawic na kilka dni i jechac samemu. Stokroteczko jak Paula z aparatami? I powiedz mi jeszcze jest w parku gcr-owym jakis plac zabaw? Bo my tylko w naszym parku albo na jordanie przy lidlu ale trzeba cos nowego odkryc w tym naszym miescie
|
|
|
#738 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
rinco, wielkie gratulacje!!!
Chcieliście drugie niedługo, to macie, los Wam pomógł A... mogę spytać tak w kwestii pewności środków anty? Zabezpieczaliście się jakoś? Dla mnie to nie jest szczególnie dziwne, że jesteś w ciąży, choć nie było okresu Przecież okres jest skutkiem owulacji, a nie odwrotnie, po ciąży najpierw ma miejsce pierwsza owulacja, a dopiero potem pierwszy okres, a Ty w dodatku niedawno skończyłaś laktację, więc jak nic ustrzeliliście pierwszą owulację Zdrówka dla Was!
|
|
|
|
|
#739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale wiadomość Super ![]() Hej ![]() Wczoraj Małą dała popalić z jedzeniem, a zwłaszcza z kaszką, bo nie chce jej jeść. Jak się jej da coś innego takiego jak dla dorosłych to wcina aż się uszy trzęsą ![]() Dziś dla próby po miesięcznej przerwie dałam jej mm i wypiła 180 Czyli pewnie wtedy odrzuciła przez wyrzynające się trzonowe.Czwórka po prawej stronie przebiła albo na dniach się przebije widać 3 punkciki białe ![]() Ząb nr 9 w drodze
|
|
|
|
|
|
#740 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do Waszej służby zdrowia kapukat ( naszej zresztą też często) nie mam słów :/ Trzymam kciuki za odpieluchowywanie ( my jeszcze na dobre nie zaczęliśmy) i za "wyrzucenie" Adasia z łóżka, a buciki bardzo ładne Chyba tak... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Antośce wyszedł 1 ząb na początku marca, myślałam, że teraz pójdzie szybko i z górki ale ni chu chu, czekam, wyglądam codziennie jakiegoś zębulca i nic... Czyli najgorsze wciąż przede mnąDziś w nocy jęczała przez sen, może coś się zbliża... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:A poszłaś do gina, bo coś przeczuwałaś, czy jakieś inne badania robiłaś ? Super |
|||||||
|
|
|
|
#741 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
U na noce coraz lepiej chyba świeże powietrze dziaął tak na Sare bo prawie cały dzień na dworze jest. My roczek też planujemy na podwórku zrobić grila ale zobaczymy jak pogoda dopisze. Sara nauczyła sie wstawac po meblach
|
||
|
|
|
|
#742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama nie będę śmigać z brzuchem :P Gratulacje!!!!haha pierwsze dziecko urodziłyśmy w maju, drugie w grudniu
|
|
|
|
|
|
#745 |
|
Zadomowienie
|
rinco gratulacje! Dbaj o siebie
![]() Kism dlaczego koszty reklamy cie przerosly? Co konkretnie wycenialas i gdzie? Odezwij sie prv,moglabym ci cos w tej sprawie pomoc bo zajmuje sie tym na codzien ![]() She macie juz jakies miejsce wybrane w tej chorwacji? My dwa razy na wyspie pag bylismy ale chyba kolejny raz juz nie chce tam jechac mimo ze pieknie bylo to jakies nowe miejsca warto byloby odwiedzic. Olaf spi wypil o 7 mleko, wcisnąl sie na moją poduszke, trzymał mnie za wlosy i zasnął. chyba nam sie dzis nasz plan dnia nieco przesunie przez tego spiocha heh
|
|
|
#746 |
|
Rozeznanie
|
rinco aż musiałam wejść i to napisać GRATULUJE
|
|
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ale jestem śpiąca
|
|
#748 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cieszy się, choć zaskoczony tak jak ja ![]() A weź... ![]() Cytat:
Byłam pewna, że mi pco wróci, że będę musiała wszystko od nowa regulować, że będą problemy z zajściem i że chociaż z jeden okres dostanę tak dla przypomnienia No to się wyluzowaliśmy, a tu taka celność Rzeczywiście musiała to być pierwsza owulka ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#749 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Cytat:
Gratulacje ![]() Zwłaszcza z tym pco, czyli że nie wróciło do "normy" ![]() ![]() Chyba kupię test ![]() ![]() Cytat:
![]() dziewczyny, na stronie wydawnictwa dwie siostry są świetne promocje ksiażkowe z okazji dnia książki. Ja właśnie robię zamówienie Dla Antka na wyrost
|
||
|
|
|
|
#750 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

Chyba bardziej się dziś spodziewałam końca świata niż takiej wiadomości, zwłaszcza, że od 1,5 roku (!) nie miałam okresu, w dodatku mam pco, które utrudnia zajście no i żadnych podejrzanych objawów nie było
Planowaliśmy drugie dziecko, ale za jakiś czas, a tu nam potomek zrobił niespodziankę

Ehhh.... Ale plener to super wyjście no i na pewno super zdjęcia na pamiątkę 
Potraktowali nas jak darmowy hotel... Teraz na trzy dni jadą sobie, ale jeszcze wrócą na dwa dni.
13.08.2011 

Chcieliście drugie niedługo, to macie, los Wam pomógł
ale wiadomość 
klask i: