|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Cytat:
![]() Kolejna chudzina, ja to nie wiem gdzie ci idę te kg o których piszesz, bo ja tu oprócz zgrabnego brzuszka, to nie widzę grama tłuszczu ![]() Cytat:
![]() Ja chyba białego jelenia, ale jeszcze się zastanawiam ![]() Dziękuję , ale córcia mi to wynagrodzi z nawiązką |
|||
|
|
|
#2762 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Cytat:
za wizytę.A wiesz że ja mam podobnie z ciśnieniem??? w ginki zawsze mam powyżej 130 a w domu jak mierzę nie codziennie co prawda ale co drugi dzień to o której bym nie mierzyła nie mam powyżej 120/80 ![]() No ale Tobie nogi puchną więc wiadomo, kontrolowac trzeba. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Oczy mi się kleją. Kładę się do łóżeczka. Obejrzę coś jeszcze w TV, ale na komputer nie mogę już dziś patrzeć. Do jutra mamusie.
|
|
|
|
#2764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trochę kaszel męczy i katar a tak to ok. Będę żyła. Jak leżałam chora w łóżku to Anulka baaaardzo mi fikała w brzuszku. I to mi dodawało otuchy. Na pewno przejeżdżaliście przez moją mieścinie, a raczej główną ulicę, bo innej drogi nie ma Ulicę Helską, przy której stoi McDonalds
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie do mam z cukrzycą Macie jakieś zestawy na posiłki, jakiś spis tego co możemy jeść?
Mi gin mówił, ale ja w takim szoku byłam, że nie pamiętam. A do tego w necie podaja, że po glukozie 75 może być po godzinie cukier do 180, a po dwóch do 140. Natomiast gin i połozna twierdza inaczej. Bo gdyby jednak były takie normy to miałabym stan przed cukrzycowy a nie cukrzycę. |
|
|
|
#2766 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje dziewczyny za odpowiedz!
tak z krakowa, mieszkam w centrum bo wynajmujemy mieszkanie, ale mysle ze pod koniec czerwca bedziemy zmieniac na inne. A ty? juz wybralas sszpital? ja sklanialam sie na ujastek, ale teraz chyba bardziej zeromski... moj lekarz pracuje w rydygierze ale tam srednie opinie:/ ps: 8 kg na plus to nie duzo!! ja w 23 tygodniu mam 7 na plusie, jakos tak szybko podskoczylo.... pps: nie wiem jeszcze jak cytowac wiele osob? |
|
|
|
#2767 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no mam nadzieję, bo wizja zatrucia ciążowego nie jest fajna Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wy jeszcze macie wizyty co miesiąc? bo ja już mam mieć co 3 tygodnie, nawet się ciesze bo częściej wyniki będę robić
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś we mnie wstąpiło i sprzątam cały dom ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Wizyty mam jeszcze co miesiąc, nie wiem -może od kolejnej coś się zmieni
|
|
|
|
|
#2769 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2770 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też pozdrawiamyCytat:
ja ostatnio tez tak miałam, ale to była mała kropka więc się nie przejęłam a potem więcej sie to nie pojawiło, obserwuj siebie Cytat:
Cytat:
Cytat:
i zapomniałam dodać, że odkładamy dzisiaj duphaston
|
|
#2771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A powiedz jeszcze czy widziałas dzidziola i co u niego słychać? ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Ja juz nadaje z łóżka w domku nogi mam wysoko na poduszkach bo jednak po 8h siedząc trochę popuchly ![]() Mężuś zaserwowal mi pyszna kolacje, kurczak w sosie słodko kwasnym z czastkami pomidorkow cherry. Pysznosci, obiadlam sie jak bąk
|
|
|
#2772 |
|
Wtajemniczenie
|
Przy każdym poście na dole po prawej stronie masz trzy ,,przyciski" - ,,cytuj", potem taką karteczkę ,,wielocytuj" a potem odpowiedź. Te posty które chcesz cytować i na które chcesz odpowiedzieć zaznaczasz ta środkową ,,karteczkę" a przy ostatnim poście klikasz ,,cytuj" i wtedy wyskakuje Ci całe okno i tam są te zacytowane przez Ciebie wypowiedzi. Pod każda piszesz swoją odpowiedź i wysyłasz. Uff nie wiem czy nie zagmatwałam, bo ja nie mam daru do tłumaczenia rzeczowego
![]() No wiesz co??? o tej godzinie Ide i ja spać. Jutro zawożę rano Tż do pracy i jadę na lumpkowe łowy Dobranoc |
|
|
|
#2773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2774 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Domi dziękuję, za dopisanie wizyt
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A teraz zwolnię tż komp, więc miłego wieczorku życzę |
||||
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
Super!
![]() I mam błysk Aż sobie Inkę wypiję w nagrodę
|
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia moj lekarz jeszcze tych wynikow nie okreslilby ako cukrzyca ciazowa. To wstep do cukrzycy i dlatego ja mam monitorowac profilami cukrzycowymi. Dieta jest tu teraz bardzo wazna i nia wlasnie stabilizujemy poziom cukru we krwi. na niej mozemy byc do konca ciazy ale to po prostu rezygacja z cukru, duzo warzyw malo owocow, ciemne pieczywo, zadnych miodow slodzikow i innych docukrzaczy. Damy rade bo czy batonik jest w zyciu taki wazny? A zobaczysz ze jak wjdziesz na diete to za slodkim tesknic nie bedziesz. Wazne stale godziny posilkow.
Damy rade. Zadnej insuliny nie beda nam dawac a po ciazy wszystko miie kochana. Nie martw sie. Mnie sie wydaje ze wszystkie plagi egipskie zwiazane zbolem na mnie spadaja ale musimy sie usmiechac dla naszych maluszkow. ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Kejt ja sokow mam nie pic najlepiej wode. Bo i dodatkowy to cukier z owocow a i po co mi zgaga? Pozdrow jastarnie ode mnie
|
|
|
|
#2777 |
|
Rozeznanie
|
Enlevee: współczuje ci twojego teścia, teściów. Też mam problem ale z ojcem. Mieszkamy z TŻ razem z moimi rodzicami, ale ja uważam to za koszmar i z chęcią czasem bym uciekła gdzie pieprz rośnie. Ale męczę się dla mamy, bo ojciec jest w stanie świętego wyprowadzić z równowagi swoim dziecinnym zachowaniem.
Teraz ma takie jazdy, że do nikogo w domu nie gada (poza psem). Obraził się śmiertelnie, sru w to, że nie rozmawia, ale potrafi być taki złośliwy i wiele rzeczy robić na złość aby tylko dokuczyć. Obiecał, że kupi wózek dla Anulki, ale w tej sytuacji chyba sami będziemy musieli kupić a to dodatkowy nieprzewidziany koszt dla mnie. No nic...wyżaliłam się... i idę lulać z Anulką i TŻtem
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia pisze z tel i cos mi wizaz szwankuje. Puscilam Ci priva. Mam nadzieje ze nie w kosmos
![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Ze tak rzekne...łeb mnie napier...nicza. Ide spac. Spijcie grzecznie albo grzesznie;-) |
|
|
|
#2779 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/tommee-tippee-bute...171665441.html chcę ta kupić. to jest anty czy nie? ![]() Cytat:
dodam w klubie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jeszcze ma czas, żeby zmienić pozycję ![]() a u mnie pod blokiem impreza... spać chyba idę zaraz, bo rano mam badania do zrobienia..
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dasz radę, ja wcześniej niemowlaka widziałam blisko jakieś 20 lat wcześniej więc jak miałam jakieś 8 lat... przy dziecku pewne rzeczy robisz instynktownie, maluszek nie jest sztywną lalką, którą ciężko ubrać, ciałko współpracuje - 1-2 dni i nabierzesz wprawy, najważniejsze to się nie stresować i nie dać sobie patrzeć na ręce. Pytałam o emolienty, bo ja z Norbusiem przeszłam koszmar ze skórą, miał 2,5 miesiąca wyszła mu taka skaza białkowa, że jego całe ciałko było jedną wielką czerwoną plamą, nie wiedziałam, że tak małe dzieciątko może się tak drapać. Moja długoletnia znajoma dermatolog zaleciła nam wtedy emolienty, ale i niestety uderzeniowo sterydy, maści, natłuszczacze robione w aptece. I pamiętam jak mówiła, że tych dermokosmetyków nie ma co stosować zapobiegawczo, codziennie, tylko lepiej w razie W, bo jak się coś dzieje, to już nie ma substancji PO emoliencie Podobnie jest z kremami typu Sudocrem - lepiej używać jak jest potrzeba, bo jak skóra przywyknie, to ew. odparzenie tak łatwo nie znika |
|
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Karolajn to zwykla. Anty maja w tytule anty i kosztuja ok 23 zl.
No i sie od Was oderwac nie moge. |
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam sie chcialam was nadrobic, ale 13 stron nie na moje sily ![]() Dziekuje za porady odnosnie biegunki - dzis juz nie ma po niej sladu ![]() Ponadto przeziebilam sie, gardlo z rana a teraz z nosa cieknie. ![]() Kumpel zdazyl dzis tylko dowiezc blaty, a i tak zeszlo nam mase czasu na ustawianiu w poziomie kuchenki i zmywarki, bo podloga taka krzywa, ze szok takze dopiero w srode bede miala dwie brakujace szafki, ale najwazniejsze ze zlew zamontowany, a jutro przyjdzie hydraulik podpiac wszystko![]() Marysia usypia, zaraz ide pod prysznic i spac, bo od rana za czyms jezdzilismy, pozniej przy tych meblach i tak zeszlo do wieczora. Buziaki kochane moje
|
|
#2783 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja zielona jestem ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Antykolka chyba jest bez czujnika ciepla. |
|
|
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od smoczka aż do dna zwykła antykolkowa: http://agusia24.pl/468-1100-thickbox...340-ml-x-1.jpg nowa antykolkowa z czujnikiem ciepła: http://www.calineczka.pl/sklep/image...tykolkowa1.jpg |
|
|
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Roxi ale ten czujnik to chyba zyteczny bajer co? |
|
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po ciąży będziemy się odchudzać, ja mam silną motywację terazeveewe super, ze biegunka sobie poszła chociaż od was
|
|
#2788 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tak czytam, ze Lila nadal jest Lilą i sobie mysle - o co kaman, oczywiscie, ze Lila jest Lilą......... A to nie o mojej Lili ![]() Gratki!!! Ja juz sie nie moge doczekac piatkowej mojej wizyty
|
|
#2789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tak to nie wiem, którą mam brać ![]() linki poproszę ![]()
Edytowane przez karolajn1987 Czas edycji: 2013-04-22 o 21:53 |
|
|
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
Ide jednak. Oczy mi sie zamykaja. Paaaaaaa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

Mam nadzieję że szybko przejdzie. 

, ale córcia mi to wynagrodzi z nawiązką

Młody kręci się niesamowicie i to mnie uspokaja. Kurczę, kurczę, kurczę