Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-22, 17:38   #4201
kitkulka
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII

Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
a czemu? drą się w rękach?
wiesz, ja mam zawsze suche skórki wokół paznokci, zawsze i zahaczam po prostu
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 17:39   #4202
Ninedin
Zakorzenienie

kitka zamówiłaś coś z Mango?
Ja w końcu zamówiłam torbę i portfel nie w sklepie, ale na answear i wysyłka gratis

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

ja też często paznokciem załatwiam rajstopy
Stary 2013-04-22, 17:42   #4203
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
kitka zamówiłaś coś z Mango?
Ja w końcu zamówiłam torbę i portfel nie w sklepie, ale na answear i wysyłka gratis

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

ja też często paznokciem załatwiam rajstopy
nie zamówiłam jeszcze, bo mam bana na shopping do maja

też oglądałam rzeczy Mango na answear nawet chciałam zamówić, bo tam chyba można korzystać z punktów payback ale na początek zamówię coś z outletu MNG wyczaiłam sukienkę, portfel też by mi się przydał

daj znać jak dojdzie, ciekawa jestem jak szybko idzie
Stary 2013-04-22, 17:46   #4204
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
nie zamówiłam jeszcze, bo mam bana na shopping do maja

też oglądałam rzeczy Mango na answear nawet chciałam zamówić, bo tam chyba można korzystać z punktów payback ale na początek zamówię coś z outletu MNG wyczaiłam sukienkę, portfel też by mi się przydał

daj znać jak dojdzie, ciekawa jestem jak szybko idzie
zamówiłam w piątek przed 16 i dziś już mam - ale na answear zamawiałam

zrezygnowałam z zakupu przez ich stronę w zeszłym tygodniu torebka była po 99 przeceniona ze 169, a za kilka dni znowu wyjściowa cena Pani w sklepie mogłaby mi zamówić, ale po pełnej cenie. Nie wiedziałam, że promocje trwają tak krótko
Stary 2013-04-22, 17:56   #4205
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
zamówiłam w piątek przed 16 i dziś już mam - ale na answear zamawiałam

zrezygnowałam z zakupu przez ich stronę w zeszłym tygodniu torebka była po 99 przeceniona ze 169, a za kilka dni znowu wyjściowa cena Pani w sklepie mogłaby mi zamówić, ale po pełnej cenie. Nie wiedziałam, że promocje trwają tak krótko
ja też nie

to idę na answear zrobić listę must have
Stary 2013-04-22, 18:23   #4206
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nie

to idę na answear zrobić listę must have
Skusiłam cię jednak
Stary 2013-04-22, 18:27   #4207
videl99
Raczkowanie

generalnie Kasia Tusk na każdym zdjęciu wydaje mi się,że ma inny odcień. pewnie kwestia oświetlenia. Tylko właśnie czy na tym kolorze jaki mam nie wyjdzie mi niespodzianka w postaci czegoś gorszego? niby to nie byłaby aż tak drastyczna zmiana,ale jednak ciemniejsze
videl99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 18:56   #4208
novelove
Zakorzenienie

Szczęście w nieszczęściu, dziś dzwoniła babka z dziekanatu, że mają torbę mojej koleżanki, w której był mój portfel z całą zawartością (no bez kasy :p ), buty, szminki i zapalniczka. Tak czy siak czekam na duplikat kart bankomatowych i muszę nowy dowód wyrobić, ale chociaż legita jest.

No i na przyszłość wiem, żeby poprzestać na tym, co najpotrzebniejsze, a nie cały życiowy dobytek

Lady
Zawsze wszystko ze sobą noszę, a torba wcale nie była taka wielka :p Nigdy nie wiadomo, kiedyś coś może się przydać!!

Asieńka
Po pierwsze sto lat
Po drugie, zastanów się z tym kolorkiem, może to tylko tymczasowy niż i zaraz wszystko wróci do normy.

Kylie, Czeko
Oooo ja też robiłam szlachetną perłą i jak stan włosów był super, kolor na początku też w miarę spoko, to szybko zrudział czy tam zżółkł. Tyle, że ja na oryginalnej wodzie. Dodaje fotkę.

Ex
U mnie w szkole jak koleś na próbną przyszedł styczniową maturę w dżinsach to go nie wpuścili na salę. Wydaje mi się, że lepiej na klasyce poprzestać. Czerń, granat->biel.
Z czego maturę piszesz?

Kylie
MAM ŚLINOTOK
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_4399.jpg (81,2 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez novelove
Czas edycji: 2013-04-22 o 19:47
novelove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 19:54   #4209
201606240916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Wooow super! Gratulacje Ja dzisiaj będę robić dzień pierwszy 30day
Dzięki O, to fajnie. Na pewno ci się spodoba

Cytat:
Aniu to super

ex takie to tylko starsze panie widuję- z kreskami na czole i wiecznym zdziwieniem

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Był już kurier
Przepakowałam się w nową torebkę i lecę na miasto. Paaaa

Mi też dzisiaj przyszła paczka z farbami

truskawkowa piękne masz włosy, i długość jaka

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Hej lala
Kurcze moje są ciemniejsze, wrr

Masakra co to z włosów zrobiło

Ja moje wyrywam i henna na minutke poprawiam, tylko ze ja mam brwi do dupy bo mam długie włoski, i asymetrie ;/

Pięknie Planujesz coś dalej?

Ja po pierwszym tak zaszalałam, że nie mogłam 3 dni chodzic

Piękności!
Dzięki Dzisiaj zaczęłam Ripped.
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 19:56   #4210
201606240916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
no takie efekty- gratulacje w jakim czasie tyle spadlas?

ja tez mam ten problem. nie wiem jakie rajty- zima nosze bawelniane grube... tych wszystkich 60den czy 40 den z mikrofibry czy elastanu nie moge ze wzgledu na klopoty zdrowotne pozniej i jak ja mam sie przesiasc z grubych na gole nogi niby dlatego smigam w dzinsach i szlag mnie trafia niech sie goraco robi i beda gole nogi krolowac
mysle ze jak na dzis to takie 15-20 den bylyby idealne... ale oczka leca masakrycznie, nie lubie takich rajtek

ale cienkie nosisz?

cudowne sa
tylko kolor od gory widac perlowy a konce na foto wyszly stalowe ale i tak piekny kolor bo chlodny
czemu ja nie mam auchan ani kauflanda

a powiedz- ta gencjana to ma byc wodny roztwor czy jakos tak? i ile dajesz na miske wody do plukania?
widze szczotka rzadzi

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

wrocilam z zakupow
z torebeczka, bucikami, majtami w psie łapki , 2 bokserkami i dzinsowa mini a mialam nie kupowac niczego poza lista tz mnie ubije....a co tam

jak cos to w tally weijl sa przeceny na spodnie dzinsowe- od 60zl za pare za te pastelowe kolorki rozowe, blekitne, biale itp.
i na spodenki dzinsowe strzepione od 80zl za pare
Dzięki kochana Ćwiczyć zaczęłam 6 tygodnie temu.
Ah, super zakupy
Dzisiaj przyszły mi farbki, więc jutro działam. A, i jeszcze dzisiaj zrobiłam sobie tą grzywkę. Fajnie, podoba mi się. Twarz całkiem zmieniona
Stary 2013-04-22, 20:01   #4211
jjulitaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
Palette C10+ 12% oksy

jakie śliczne, gęste włosy.
Oj jak zazdroszczę dla dziewczyn, które malują już długo farbą. Schodzenie z rozjaśniacza jest straszne.

Cytat:
a no to jesli beda zdrowsze to cieniowanie zniknie
mysle ze dobry pomysl, sama tez obcielam finalnie 10cm bo nie chcialam czekac roku z siankiem na koncach zetniesz na boba takiego dluzszego nawet- przy okazji konce beda rowne i bedziesz z tego zapuszczac sobie juz spokojnie.
wlosowe guru nie istnieja sa tylko fryzjerzy z pasja
ciekawe ze masz takie ciemne a na farbie na 9% wychodzi ci tak jasno?
myslalam ze robisz czyms w stylu palette a10 albo garnier 111.
pamietaj rozjasniac sam odrost ewentualnie krotki malaks- zeby dlugosciom nie dokopywac.
powodzenia!

A tam nie istnieją w sprawie blondu, rozjaśniania i dbania o włosy jesteś moim guru i koniec

Co do koloru to, aż sama byłam zaskoczona. Robiłam rozjaśniaczami, pierwsze farbowanie farbą to któryś wellaton z 12, ale wyszło żółto, więc od razu nałożyłam delux złotą.
Następne to już zawsze jedna farba jakiś garnier, czasami wellaton ( chociaż z niego jestem najmniej zadowolona), lub palette.
Odrost czasami zaraz po farbowaniu się odcina, ale parę dni i górna warstwa włosów się zrównuje
Aż czasami nie wierzę po farbowaniu brzydkie żółtko, albo szaro-bury a po myciu jednolity kolor.
Farby na całość od roku nie położyłam nawet malaksu nie robię, oj to by chyba zabiło moje końcówki.
Dziękuje bunny

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Oj znam ten problem doskonale, tyle, że u mnie pojawił się na dużo dłuższych włosach. Włosy kruszą się przy czesaniu=>przerzedzają na długościach= strączki. Przesuszone, pokiereszowane włosy można podkurować, sama jestem przykładem, ale jak końce są przerzedzone, to tylko nożyczki, bo nie wygląda to fajnie.

Ja bym Ci radziła obciąć drastycznie albo chodzić w fajnych fryzurach, na YT jest pełno tutariali. Chodzenie w rozpuszczonych włosach przy strączkujących włosach to koszmar, ciężko rozczesywać je co 10 minut

U mnie identycznie, porowate końce tragicznie reagowały na proteiny, szczególnie keratynę, zrobiły się sztywne i szorstkie.

Miałam tego dość, bo z natury mam miękkie, raczej normalnie porowate włosy i obcięłam.

Jeżeli chcesz jednak próbować, to mogę polecić Ci świetną maskę obniżającą porowatość, jest droga, ale bardzo wydajna, świetnie powleka włos, można stosować na same końce https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...hair-mask.html Jak na razie to mój hit jeżeli chodzi o wygładzanie, ale może obciążać

Obawiam się, że pielęgnacja nie poprawi tego na tyle, że będziesz zadowolona. Będzie tylko trochę lepiej, ale strączkować będą nadal

Wow, piękny kawałek płótna Zazdroszczę jasności i pięknego kształtu Malaksujesz? Do jakiej długości zapuszczasz? Niestety, im dłuższe tym starsze włosy i bardziej podatne na niszczenie, strączkowanie Mi chyba włosy ściemniały od olejowania

Skład preparatu koszmarny, współczuję jej

Wrzucam swoją aktualizację, ścięłam ok 5cm i nie żałuję, wiecznie strączkujące włosy doprowadzały mnie do szału. Ładowałam na nie masę kosmetyków i nadal końce były sztywne Od kiedy ścięłam, chodzę znów w rozpuszczonych, nie mam kołtuna po 10 minutach, polecam wszystkim wahającym się- ściąć brzydkie końce! W lipcu podetnę więcej i będę miała swoje zdrowe włosy

Umyte taniutkim szamponem Fitti plus odżywka Auchan wygładzająca (tania i świetna, polecam). Kolor po gencjanie, włosy suszone chłodnym nawiewiem i przeczesane magiczną szczotką Bunny
Pierwsze co muszę napisać to, ale masz długie śliczne włosy
Aż ciężko mi uwierzyć, że miałaś takie problemy jak ja.
Pewnie pisałaś już to na forum, ale jestem nowa, a odkopanie tego pewnie zajęło by mi parę dni Jaką farbą malujesz włosy?

Obciąć chcę tak za 6 miesięcy, żeby móc wtedy tak na boba chociaż do ramion. Teraz cały czas wchodzę w koczku. O, aż poszukam jakiś tutariali. Myślałam, że mam za krótkie włosy na jakieś bardziej wymyślne fryzury, a chętnie coś pokombinuję.

Ta maska to tylko w fryzjerskich i na allegro? Skoro mam tak podobne włosy to koniecznie muszę ją mieć
jjulitaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 20:09   #4212
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Skusiłam cię jednak
nie nieee, lista must have przygotowana na maj mam urodziny w maju, muszę też komuś dyskretnie podrzucić parę pomysłów
Cytat:
Napisane przez videl99 Pokaż wiadomość
generalnie Kasia Tusk na każdym zdjęciu wydaje mi się,że ma inny odcień. pewnie kwestia oświetlenia. Tylko właśnie czy na tym kolorze jaki mam nie wyjdzie mi niespodzianka w postaci czegoś gorszego? niby to nie byłaby aż tak drastyczna zmiana,ale jednak ciemniejsze
byłoby sporym ułatwieniem gdybyś wstawiła zdjęcia co tam masz na głowie i koloru, który Cię interesuje - pisałyśmy o tym na pierwszej stronie
Jeśli Kasia Tusk ma beż to jest to neutralny odcień i generalnie chyba na wszystko można go położyć, chyba, że się mylę i mnie ktoś poprawi

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Kylie Twoje włosy to piękne!

i kolor Czeko podoba mi się bardzo i w ogóle ja nie mogę wyjść z podziwu jakie Ty masz już długie, piękne włosiska
Stary 2013-04-22, 21:44   #4213
piiz
Raczkowanie

Witam wszystkie wizażanki i BLOND BUNNY,mam do Ciebie prośbę abyś podpowiedziała mi odnośnie farbowania.Pisałam wcześniej do Ciebie odnośnie przyciemniania platyny.Przyciemniane majirel 7 z wodą 3%.Wyszła zieleń,zrobiona chwilowa kąpiel rozjaśniająca,zieleń puściła...ale tylko do pierwszego mycia...zieleń powróciła.Widoczna jest głównie w jarzeniowym świetle i na zdjeciach.Włosy wypłukały sie do ciemnego blondu.Chcę za kilka dni znów pofarbować,tylko nie wiem czy mam położyć sama naturę,czy naturę z czerwienią(może być farba 8 z dodatkiem 5.5-jasny mahoń czy 7.6 średnia blond czerwień firmy BY FAMA?Ile mam dać tej czerwieni na tubkę 80 ml i oksydant 160 ml(1:2).Jeszcze mam pytanie z jakim oksy mam teraz położyć na całą długość,znów 3% czy może już 6%.Pozdrawiam.

piiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 22:14   #4214
asiabb1983
Zakorzenienie

hej!

Cytat:
Palette C10+ 12% oksy
piękne
Cytat:
Napisane przez novelove Pokaż wiadomość
Szczęście w nieszczęściu, dziś dzwoniła babka z dziekanatu, że mają torbę mojej koleżanki, w której był mój portfel z całą zawartością (no bez kasy :p ), buty, szminki i zapalniczka. Tak czy siak czekam na duplikat kart bankomatowych i muszę nowy dowód wyrobić, ale chociaż legita jest.

Asieńka
Po pierwsze sto lat
Po drugie, zastanów się z tym kolorkiem, może to tylko tymczasowy niż i zaraz wszystko wróci do normy.
o to fajnie
ja wiem i juz teraz tak niepodejmuje decyzji na hop siup narazie zostaje blond i nic nie kombinuje bo się boję,że spapram sobie całkowicie kolor i wtedy to juz bym chyba musiała na łyso się ogolić

było - 1 czerwiec 2013 -36 cm
jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm
po podcięciu 5 marzec - 47 cm

CEL 60 cm

aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała
asiabb1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 22:33   #4215
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
truskawkowa jakie masz piękne włosy
Cytat:

Piękności!
Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość

Truskawkowa jakie boskie włosy
Dzięki dziewczyny Kondycja mi się mega poprawiła od kiedy postawiłam na kuracje nawilżająco-zmiękczające, a zrezygnowałam z proteinowych

Cytat:

cudowne sa
tylko kolor od gory widac perlowy a konce na foto wyszly stalowe ale i tak piekny kolor bo chlodny
Dzięki Bunny Wreszcie widzę konkretne efekty wielotygodniowych zmagań

Co do koloru, masz rację, tak jest w rzeczywistości. Zwykle moczę samą górę w roztworze (tam jest mniejsza porowatość i barwniki ciężko wnikają), a końce zanurzam na sekundę i spłukuję. Dziś trochę poszalałam i na długości wyszedł bardzo chłodny kolor, góra opalizująca

Cytat:
czemu ja nie mam auchan ani kauflanda
Ja niby mam wszystkie sklepy, ale mieszkam w dzielicy, z której wszędzie daleko. W Auchanie kupiłam sobie emulsję Gloria za niecałe 4 zł, maski nie lubię, ale emulsja jest wybitna na skórę głowy i nasadę włosów. Nie dość, że zmiękcza i nie przyspiesza przetłuszczania, to jeszcze je hamuje i nadaje puszystość. Z żadną inną odżywką tak nie mam

A ta Auchanowa wygląda tak http://www.auchandirect.pl/sklep/art...dzajaca-300-ml

Jest tania i bardzo wydajna, cudu nie sprawi, ale mogę naprawdę polecić do zwyczajnego używania Wklejam skład, nie jest wybitny, ale może być.

Polubiłam też ostatnio odżywkę z Lidla Cien do farbowanych z olejkiem awokado, fajna silikonowa, ale nie dająca efektu przetłuszczonych klusek

Cytat:
a powiedz- ta gencjana to ma byc wodny roztwor czy jakos tak? i ile dajesz na miske wody do plukania?
Gencjana 1% roztwór wodny, w aptece na pewno będą wiedzieli Nie wiem ile zwykle dajesz płukanek, ale moje włosy ciężko łapią takie Srebrzyki czy inne tego typu. Nasada praktycznie nie chwyta wcale, a woda, której używam jest ciemnofioletowa.

Gencjana chwyta już przy wodzie "brudnej", lawendowej. Spróbuj najpierw mocną kroplę na niecałą miskę ciepłej wody. Lepiej dotonować później, niż chodzić z burow-fioletowymi włosami

Cytat:
widze szczotka rzadzi
Szczota to mój hit, niezbędnik każdej długowłosej

Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość

.
Dzięki Długości mi psychicznie trochę brakuje po tym obcięciu, ale nie jest tak źle jak myślałam. Chyba dam sobie spokój z zapuszczaniem do kości ogonowej, to prawie nigdy nie wygląda dobrze przy cienkich włosach. Jakieś 5-6cm więcej mi wystarczy, z bardzo długimi włosami dużo zachodu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130422_2122310.jpg (142,1 KB, 23 załadowań)
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 22:36   #4216
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jjulitaa Pokaż wiadomość
:
A tam nie istnieją w sprawie blondu, rozjaśniania i dbania o włosy jesteś moim guru i koniec
Moim też, bo z tego co widzę rady Bunny się nie sprawdzają tylko gdy:
a) ktoś zrobi po swojemu zamiast się zastosować do intrukcji
b) źle sprecyzował czego oczekuje, nie ma pojęcia o podstawach nazewnictwa fryzjerskiego
c) sam nie wie czego chce

Cytat:
Farby na całość od roku nie położyłam nawet malaksu nie robię, oj to by chyba zabiło moje końcówki.
Ja też zrezygnowałam z malaksu, niczego mi to nie dawało poza jeszcze większą porowatością końców, bo chłodne barwniki i tak wypłukiwały się z nich błyskawicznie

Cytat:
Pierwsze co muszę napisać to, ale masz długie śliczne włosy
Aż ciężko mi uwierzyć, że miałaś takie problemy jak ja.
Pewnie pisałaś już to na forum, ale jestem nowa, a odkopanie tego pewnie zajęło by mi parę dni Jaką farbą malujesz włosy?
Dzięki Niestety dużo cm poszło w ciągu kilku miesięcy od kiedy zachciałam mieć znów jasne

Historię mam inną niż Ty, ale może moje doświadczenia jakoś Ci pomogą:

Z 6 lat temu schodziłam samodzielnie z czerni do blondu, niestety bardzo amatorsko, bo w tych czasach nie było tylu informacji na Wizażu no i dostęp do kosmetyków fryzjerskich był kiepski. Zeszłam przy użyciu dekoloryzatora potem rozjaśniacza Joanny, później kilka razy farbowałam na popiel wspomagając się płukanką. Zapuszczałam swój naturalny blond, jak włosy sięgały za ucho, ścięłam porozjaśniaczowe resztki sama (długość mniej więcej Twoja).

Intensywnie zapuszczałam, a jak doszły do długości za ramiona, zaczęłam farbować na jaśniejsze blondy. Włosy miałam odporne, więc szalałam, nakładałam farbę na farbę Joaśka do 24 zmyć nie robiła mi żadnych zniszczeń, włosy były mocne, zero rozdwojonych końców. Potem zafarbowałam całość perłowym blondem Londy. Po spłukaniu popielu, miałam prawie białe włosy. Zaczęła się akcja przyciemniania Stopniowo szłam w złote blondy poziomu 8. Nosiłam je z rok bardzo zadowolona, ale na wakacjach przyciemniłam o jeszcze jeden poziom Joaśką do 24 zmyć. Kolor się niestety wżarł, trochę tęskniłam za jaśniejszym, ale nadal czułam się blondynką. Potem usłyszałam, że pielęgniarka się pytała mojego chłopaka w szpitalu, czy ta ruda to jego dziewczyna, padłambrzydal: Postanowiłam zrobić sobie prawdziwy blond, żeby nie być rudą Głupio się za to zabrałam, bo zamiast spróbować ściągnąć kolor dekoloryzatorem czy delikatną kąpielą rozjaśniającą, zaczęłam kłaść coraz to nowe farby blond. Było ich sporo, w tym dwie rozjaśniające i jedna na wodzie 12% Pozbyłam się rudego, kolor się ujednolicił, ale kosztem kondycji. Włosy rozwarstwiały się na długości, odpadały przy czesaniu, wyglądało to koszmarnie. Ścinałam i nakładałam maski. Robiłam już tylko odrosty, ale z malaksem. Po każdym było jeszcze gorzej, podcinałam jak szalona łudząc się, że to ostatni raz. Teraz wiem, że szkodziłam włosom szczotką Tangle Teezer i nadmiarem protein przy niedostatecznym nawilżeniu.

Jako ostatnią deskę ratunku zamówiłam zestaw Joico K-Pak, po pierwszym użyciu było rewelacyjnie, włosy sypkie, gładkie, grubsze, zero strączków. W miarę mycia efekt zanikał, zrobiłam kolejny zabieg i było gorzej, łamiące się siano. Przeproteinowanie Pomógł mi detoks zaproponowany przez Bunny czyli szampon Pinio i emolientowe odżywki typu Garier Karite. Zero protein. Poprawa ogromna, włosy znowu zmiękły. Stopniowe wprowadzanie keratyny nie sprawdzało się, przynajmniej na dolnych partiach włosów: puch i szorstkość.

Aktualnie moje najbardziej porowate partie z protein tolerują właściwie tylko jedwab hydrolizowany, w formie aminokwasów też. Lepiej znoszą proteiny roślinne, mleczne niezbyt, a keratyny wcale (nawet w towarzystwie olejów)

Bardzo pomogło mi olejowanie na mokro z odżywką, nawet na godzinę przed myciem. Najlepszy olej na razie to Babydream fur mama, Alterra była dla mnie tragiczna. Niestety włosy chyba trochę ściemniały po tych olejach, ale coś za coś.

Inna kwestia: twardość wody. Moje porowate partie jak głupie chłoną te dziadostwa z twardej wody. Po myciu w podgrzanej wodzie z filtra było super, szorstkość zredukowana, ale strasznie niewygodne. Postawiłam na szampon ze składnikiem chelatującym czyli Tetrasodium EDTA. Ma go Pinio, który się u mnie sprawdził, to biedronkowa wersja Bobini. Na mojej głowie lepiej się jednak sprawdza Fitti za 3 zł, też ma ten składnik. Myję tylko głowę szamponem, reszta dostaje tylko odrobinę piany.

U moich włosów sprawdza się stosowanie na zmianę różnych masek i odżywek, bo szybko się przyzwyczajają. Od kiedy nie używam już ręcznika tylko koszulki po umyciu, jest lepiej.

Odradzam płukanki octowe, niby są polecane do nadmiernie rozchylonych łusek włosowych, ale bardzo porowate włosy jeszcze bardziej dobijają i wysuszają. Przynajmniej jak było u mnie, na szczęście szybko się zorientowałam i dałam sobie spokój.

U mnie te wszystkie metody obniżyły znacząco porowatość, a myślę, że z tym masz problem. Niestety metoda, która sprawdziła się najbardziej to nożyczki

Cytat:
Obciąć chcę tak za 6 miesięcy, żeby móc wtedy tak na boba chociaż do ramion. Teraz cały czas wchodzę w koczku. O, aż poszukam jakiś tutariali. Myślałam, że mam za krótkie włosy na jakieś bardziej wymyślne fryzury, a chętnie coś pokombinuję.
Spróbuj czegoś z warkoczem, u blondynek wyglądają cudnie
Lubię ten kanał, dużo inspiracji http://www.youtube.com/user/CuteGirl.../videos?view=0 Ja niestety nie lubię upięć, boli mnie głowa. Jak spinam to zwykle w koczka bez gumki albo warkocza na bok

Cytat:
Ta maska to tylko w fryzjerskich i na allegro? Skoro mam tak podobne włosy to koniecznie muszę ją mieć
W sklepie Organique, są też na Allegro. Nie będę Ci jej ostro polecać, bo trochę mi głupio- jest droga jak na objętość. Sama miałam poczucie winy Wydajna jest jednak, a nakładanie jej na same końce też jest rozwiązaniem, o wiele lepiej się sprawdza niż wszelkiego typu jedwabie na silikonach. Rozczesywanie po niej to bajka

Powodzenia
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 23:20   #4217
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki O, to fajnie. Na pewno ci się spodoba

Mi też dzisiaj przyszła paczka z farbami

Dzięki Dzisiaj zaczęłam Ripped.
Ja body revolution Daj znać jak efekty koniecznie

Cytat:
nie nieee, lista must have przygotowana na maj mam urodziny w maju, muszę też komuś dyskretnie podrzucić parę pomysłów

byłoby sporym ułatwieniem gdybyś wstawiła zdjęcia co tam masz na głowie i koloru, który Cię interesuje - pisałyśmy o tym na pierwszej stronie
Jeśli Kasia Tusk ma beż to jest to neutralny odcień i generalnie chyba na wszystko można go położyć, chyba, że się mylę i mnie ktoś poprawi

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

i kolor Czeko podoba mi się bardzo i w ogóle ja nie mogę wyjść z podziwu jakie Ty masz już długie, piękne włosiska
Dziękuje Chociaż przyznam, że dla mnie nie są takie piękne bo mam problem mega z przesuszaniem No i pare cm do ścięcia, ale jakoś ostatnio nie czuje przywiązania do długości, dziwne...
Korci mnie nawet ściąc je tak ciut za ramiona, żeby już sie pozbyc całkowicie tego co po rozjaśniaczu W sensie tej partii po dekolorce
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 23:34   #4218
exclusivee
Zakorzenienie

Nie wiem jak ja wytrzymam do majowego farbowania, włosy mi rudzieją z każdym dniem, a odrost też już coraz większy Palette to chyba jedyna moja nadzieja

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 01:00   #4219
shizaxa
Wtajemniczenie

a ja mam już duży odrost a nie umiem zebrać się do malowania tzn muszę siostrę zwołać a czasu nie mam podoba mi się bardzo kolor po tej londzie 12/9, kolor mi nie żółtknie itp, raz tylko srebrną płukankę robiłam niech tylko mi tej farby nie wycofają

Bunny co proteinowego polecasz oprócz anti age maski? najlepiej odżywki bo maske właśnie jeszcze mam

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 01:03   #4220
Skarb90
Zadomowienie

GG do Skarb90

zdjecie ze strony http://www.daughterofthenight.nu/201...ver-satisfied/

farba Schwarzkopf n&e 542
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Schwarzkopf-Natural-and-Easy-542-600x304.jpg (25,2 KB, 60 załadowań)
Skarb90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 08:53   #4221
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Dzien dobry
przewialo mi trojdzielny
Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość

zakochana jestem w Twoich włosach
Dziekuje

Cytat:

Wow, piękny kawałek płótna Zazdroszczę jasności i pięknego kształtu Malaksujesz? Do jakiej długości zapuszczasz? Niestety, im dłuższe tym starsze włosy i bardziej podatne na niszczenie, strączkowanie Mi chyba włosy ściemniały od olejowania

Umyte taniutkim szamponem Fitti plus odżywka Auchan wygładzająca (tania i świetna, polecam). Kolor po gencjanie, włosy suszone chłodnym nawiewiem i przeczesane magiczną szczotką Bunny
Dziekuje
Twoje tez sa cudne i ta dlugosc
spisz w rozpuszczonym czy zwiazanych wlosach?
szczerze to nie zastanawialam sie do jakiej dlugosci daze
Narazie bede rosly, a jak stwierdze,że za dlugie to bedzie basta
Malaksuje na prawde rzadko raz na pół roku moze, a to i tak doslownie na minutke,dwie.
Ktora to odzywka z Auchana?
mozewsz pokazac zdjecie

Cytat:
Hej lala
Kurcze moje są ciemniejsze, wrr
Siema bejbe
Cytat:
wrocilam z zakupow
z torebeczka, bucikami, majtami w psie łapki , 2 bokserkami i dzinsowa mini a mialam nie kupowac niczego poza lista tz mnie ubije....a co tam

jak cos to w tally weijl sa przeceny na spodnie dzinsowe- od 60zl za pare za te pastelowe kolorki rozowe, blekitne, biale itp.
i na spodenki dzinsowe strzepione od 80zl za pare
Ja tam mojemu nigdy nie mowie jak sie za bardzo rozpedze
a jak sie pyta czy to nowe to mowie:
-"jak nowe? to juz nie pamietasz jak byla Twoja siostra 3 m-ce temu i bylismy na zakupach? i wtedy mierzylam jeszcze takie czerwone szpilki, a do nich torebke....
i wtedy zazwyczaj pada "ahhhaaa, tak, tak wiem, juz kojarze"
oczywiscie za kadym razem podaje inny termin i okolicznosci

Cytat:
Ja też kupuję rajty w Gatta - 8 den i w ogóle ich nie widać na nogach, zero błysku, mat też nie taki chamski. Druga skóra w Calzedonia są jeszcze 5 den
chyba z pajęczyny
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:07   #4222
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez novelove Pokaż wiadomość

No i na przyszłość wiem, żeby poprzestać na tym, co najpotrzebniejsze, a nie cały życiowy dobytek

Kylie, Czeko
Oooo ja też robiłam szlachetną perłą i jak stan włosów był super, kolor na początku też w miarę spoko, to szybko zrudział czy tam zżółkł. Tyle, że ja na oryginalnej wodzie. Dodaje fotkę.
\Kylie
MAM ŚLINOTOK
Dobrze, ze chciaz to udalo sie odzyskac
ja sie zazwsze boje gdzie kolwiek torebke zostawiac, bo tez tarmosze ze soba caly dobytek. McGaywer to przy mnie nedzna imitacja harcerki
Gradobicie i atak marsjan mi nie straszny
Dziekuje za opnie o wloskach

Cytat:
Napisane przez jjulitaa Pokaż wiadomość
jakie śliczne, gęste włosy.
Oj jak zazdroszczę dla dziewczyn, które malują już długo farbą. Schodzenie z rozjaśniacza jest straszne.
Dziekuje
niestety ostatnie 20 cm wlosow to nadal rozjasniacz po sciaganiu czerni z wlosow
wiec jeszcze daleka droga przede mna aby miec cale wlosy tylko na farbie

Cytat:

Dziekuje
Twoje za nim sie obejrzysz tez beda dlugsne
a wlasnie, jak tam Twoje wloski?
moze jakis zdjecie

Cytat:
Napisane przez asiabb1983 Pokaż wiadomość
hej!

piękne
Dziekuje

Cytat:

A ta Auchanowa wygląda tak http://www.auchandirect.pl/sklep/art...dzajaca-300-ml

Jest tania i bardzo wydajna, cudu nie sprawi, ale mogę naprawdę polecić do zwyczajnego używania Wklejam skład, nie jest wybitny, ale może być.
Dobrze,że mam Auchana pod nosem
Cytat:
Bunny co proteinowego polecasz oprócz anti age maski? najlepiej odżywki bo maske właśnie jeszcze mam
Ja nie Bunny ale od siebie proteinowego moge polecic odzywki Nivea Long Repair i Intene Repair. One sa proteinowe
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:47   #4223
kitkulka
Zakorzenienie

Kylie z kolorem nie ma co pokazywać, bo mam nadal Majirela, dopiero chyba w urodziny pójdę do frynia a włosy rosnąąą zobacz już jak urosły po nie całych 2 miesiącach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0149.jpg (120,7 KB, 98 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0169.jpg (107,9 KB, 98 załadowań)
Stary 2013-04-23, 10:44   #4224
anias2
Zadomowienie

czesc.

Dziewczyny mam pytanie... jakich uzywacie badz jakie moglybyscie polecic odzywki bez splukiwania? nawilzające najlepiej Dziekuje z odpowiedz
anias2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 10:46   #4225
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anias2 Pokaż wiadomość
czesc.

Dziewczyny mam pytanie... jakich uzywacie badz jakie moglybyscie polecic odzywki bez splukiwania? nawilzające najlepiej Dziekuje z odpowiedz
ja nie używam bez spłukiwania, chyba że takie w spray'u na same końcówki
Stary 2013-04-23, 11:29   #4226
exclusivee
Zakorzenienie

Hej laski

Przeglądam właśnie nowe gazetki ze stonki, a tam przepis na udka z chrupiącą serową skórką i sosem tzatziki Ale smaka mi narobili

Cytat:
a ja mam już duży odrost a nie umiem zebrać się do malowania tzn muszę siostrę zwołać a czasu nie mam podoba mi się bardzo kolor po tej londzie 12/9, kolor mi nie żółtknie itp, raz tylko srebrną płukankę robiłam niech tylko mi tej farby nie wycofają
Co do tego to ja mając farby w domu czekam aż synio zaśnie i od razu działam, nie lubię czekać

A londa, fakt, już wiele pięknych włosów po niej widziałam na grafice googli i na blogu bunny

Cytat:
Napisane przez Skarb90 Pokaż wiadomość
zdjecie ze strony http://www.daughterofthenight.nu/201...ver-satisfied/

farba Schwarzkopf n&e 542
Piękne Na 1wszym zdjęciu najbardziej kolor mi się podoba i wg. mnie do tej dziewczyny bardziej pasuje niż ten na pozostałych dwóch

Cytat:
Dzien dobry
przewialo mi trojdzielny

Ja tam mojemu nigdy nie mowie jak sie za bardzo rozpedze
a jak sie pyta czy to nowe to mowie:
-"jak nowe? to juz nie pamietasz jak byla Twoja siostra 3 m-ce temu i bylismy na zakupach? i wtedy mierzylam jeszcze takie czerwone szpilki, a do nich torebke....
i wtedy zazwyczaj pada "ahhhaaa, tak, tak wiem, juz kojarze"
oczywiscie za kadym razem podaje inny termin i okolicznosci
Dzięki za patent

Cytat:
Dobrze, ze chciaz to udalo sie odzyskac
ja sie zazwsze boje gdzie kolwiek torebke zostawiac, bo tez tarmosze ze soba caly dobytek. McGaywer to przy mnie nedzna imitacja harcerki
Gradobicie i atak marsjan mi nie straszny

Dziekuje za opnie o wloskach

Cytat:
Kylie z kolorem nie ma co pokazywać, bo mam nadal Majirela, dopiero chyba w urodziny pójdę do frynia a włosy rosnąąą zobacz już jak urosły po nie całych 2 miesiącach
Ale piękne Tylko że ja tam dalej widzę jaśniejsze końce, ale to pewnie wina oświetlenia

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-04-23, 11:44   #4227
201606240916
Konto usunięte

Hej Dziewczyny

Ja już po przyciemnieniu. Wyszło ładnie, i kolor mi się podoba . Ale trudno mi się przyzwyczaić, jakoś tak dziwnie się czuję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 694.jpg (106,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 699.jpg (130,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 692.jpg (129,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 696.jpg (183,1 KB, 24 załadowań)
Stary 2013-04-23, 12:24   #4228
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny

Ja już po przyciemnieniu. Wyszło ładnie, i kolor mi się podoba . Ale trudno mi się przyzwyczaić, jakoś tak dziwnie się czuję
Alee ciemno Ale za to ładnie

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-04-23, 12:35   #4229
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja nie Bunny ale od siebie proteinowego moge polecic odzywki Nivea Long Repair i Intene Repair. One sa proteinowe
dzięki ktoś jeszcze jakieś propozycje proteinowych odżywek??
Cytat:
ładnie urosłyi chyba lepiej się układają
Cytat:
Napisane przez anias2 Pokaż wiadomość
czesc.

ja tylko do spłukiwania
Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Hej laski

Przeglądam właśnie nowe gazetki ze stonki, a tam przepis na udka z chrupiącą serową skórką i sosem tzatziki Ale smaka mi narobili

Co do tego to ja mając farby w domu czekam aż synio zaśnie i od razu działam, nie lubię czekać

A londa, fakt, już wiele pięknych włosów po niej widziałam na grafice googli i na blogu bunny
podaj link do przepisu
ciekawe czy londa prof. dłużej trzyma
Cytat:
Hej Dziewczyny

bardzo ładnie naturalnie, bez zieleni itp fakt ciemno ale wypłuka się jeszcze powiedz czym robiłaś

ja mam do Was pytanie a szczególnie do Czeko bo ona kosmetyczką jest moja siostra chce iść na studium kosmetyczne, niekoniecznie jako zawód, nawet jakby nie dostała sie potem nigdzie to będzie robić znajomym itp. ale nie o tym chciałam...2maja ma urodziny i chciałabym jej kupić coś co jej się przyda na tym kierunku, pomożecie

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 12:37   #4230
Ninedin
Zakorzenienie

kitka dobry pomysł z podsuwaniem pomysłów na prezent
Kylie też tak robię, ale w domu, jak się mama pyta "nowa torebka?" mam bardzo dużo torebek i muszę się ukrywać, jak coś kupuję
Żadnego swojego faceta nie oszukiwałam z zakupami bo nie musiałam, ale jakby co to znam różne patenty nawet, jak mam wspólne konto

Aniu wolę Cię w jasnym, ale najważniejsze, że tobie się podoba Ja jak siebie zobaczyłam po przyciemnieniu do poziomu naturalnych od razu kazałam robić pasemka Taki szok, jak zobaczysz siebie w ciemniejszych włosach
ex farbujesz teraz?

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości