|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
ze co Ma ...
![]() oj tam .. wiecej ciala do pieszczenia powiedz Tz zeby ugniatal jak najczesciej to szybko zleci Cytat:
i pochwale wam sie jaka fotencje Emilianowi zrobilam - no padlam taka reakcja byla jak CYCA zoabczyl . |
|
|
|
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3333 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi co oznacza takie wpadające w brąz plamienie??
boję się
|
|
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Liwka oto papierologia na becikowe
1. zasw. lekarskie matki dziecka 2. zasw. wlasciwego organu gminy informujace o nieubieganiu sie o jednorazowa zapomoge drugiego z rodzicow 3.zasw. z US o dochodzie czlonka rodziny za rok 2011! 4.zasw.o wysokosci skladki zdrowotnej za rok 2011 ! u pracodawcy badz ZUS 5. Skrocony odpis aktu urodzenia dziecka 6. dokument tożsamości obojga rodziców 7. oświadczenie członków rodziny o dochodzie - wzor oswiadczenia MOPS 8. Pesel dziecka 9. Nr konta osobistego na ktore ma zostac przelane swiadczenie 10. zasw. wlasciwego organu gminy, nakaz platniczy o wielkosci gospodarstwa rolnego wyrazonej w h, albo zasw. o tym, ze nie mamy 'na siebie zadnej ziemi' i tez za rok 2011! masakra uciekam odpoczywac, moje dziecko po kapieli, po cycu zasnelo.. przez sen plakalo, zanosilo sie.. tak mu sie chyba cos sni albo nie wiem.. wieczor mial marudny.. trzymam kciuki za nasze kwietniowe mamuski co do porodu.. ciesze sie, ze mam synka przy sobie.. mam nadzieje, ze wszytsko juz bedzie tylko dobrze.. Kasia ale oczka na cycucha niezle..![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
ja mialam taka krew ale to byla czysta krew i tak sie u mnie czop objawil..a brazowe nie wiem..
|
|
|
#3335 |
|
Rozeznanie
|
trochę się boję więc od razu przepraszam, że jestem taka napastliwa na ten temat
|
|
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
bo DUZY CYC ( 95E ) jest to i duze oczy
hihiCytat:
a jesli do rana bedziesz dalej sie bala zawsze mozesz zadzwonic do poloznej badz gina - . |
|
|
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
WCzoraj w nocy MALUDE wzieli w kńcu na cesarkę KAcper wazy 3790 i dostał 10kg, ale ona bardzo wymeczona ! Brawa i kciuki za powrot do formy!
|
|
|
|
|
#3338 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej od dzisiaj przez 3 dni jestem sama z małym bo tż wyjechał na delegację :/
słodziutka ![]() Cytat:
gratuluję ![]() Cytat:
![]() pyt. o podgrzewacz ja mam pożyczony od kumpeli z canpola ale jak tylko zakupiłam termos to podgrzewacz poszedł w odstawkę.. Cytat:
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
ale oczyska śliczny
|
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3340 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z Niego czadowy gość ![]() Cytat:
no na mnie dziś patrzyli jak na kretynkę bo moje dziecko nienaubierane, nie przykryte pokrowcem, ale przecież gorąco. Cytat:
zwykły rumianek kup i rozcieńcz z wodą Cytat:
Jezu moja też, połozę ją na boczku ona się obraca na brzuch położę na brzuchu zaraz lezy na boku. Cytat:
Pani lewoskrętny- to masz na myśli ze cały czas w jedną stronę się obraca ( główka, ciałko)? Emilka robi tak samo obserwuję to i sie zastanawiam- czy na nie jest za duże napięcie mięśniowe. Jak byliście u neuro to zwróci na to uwagę? Oliwka miała tak samo- z tym ze była troche starsza- i skierowali nas na rehabiltację i ćwiczyliśmy.Teraz się przyglądam Emi zastanawiając się czy to to samo? Cytat:
http://pl.easysleep.info/ Cytat:
ale Ty piszesz o gminnym czy ustawowym? Cytat:
super ze juz po i gratulacje dla Nich ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- A i pogrzewacz- bo zapomniałam. Ja mam coś takiego http://allegro.pl/podgrzewacz-auto-d...112324611.html
|
|
|
#3341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana GRATULACJE w koncu sie Doczekalas Cytat:
Anusia za ''samotnosc'' bankowo dasz rade ... no nic chyba wypada isc spac ![]() wiec slodziasznych senkowa wam zycze . |
||
|
|
|
|
#3342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wooow Cytat:
GRATULUJE !!!!!!!!!!!(klementyna mówisz ze 10 kg? ! )Cytat:
Roszek domaga sie mamy na wyciszenie ...więc zmykam ,pa dobrej nocki
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
hejka ja tylko z info ze leze w szpitalu po badaniu dostalsm krwawienie i wielki skrzep mi poszedl po badaniach wszystko ok tyle ze na obserwacji mnie zatrzymali a na srode mam termin zobaczymy moze i w tym czasie urodze
nie wiem czy to byl czop ske to raczej wygladalo na okropnie olbrzymi okres z przeolbrzymim skrzepem spanikowana pojechalam do szpitala |
|
|
|
|
#3345 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
słodziusia!!
Cytat:
![]() no właśnie oszukane to było 44 moich znajomych polubiło ich stronę, a miałam tylko 27 głosów, gdzie jeszcze powinnam mieć sporo od osób których nie mam znajomych, bo głosowali też na mnie z kont swoich facetów, rodzeństwa, prosili innych swoich znajomych. Na dodatek ja siedziałam na forum wymiany klikami i tam wymieniałam się z innymi i powinnam mieć jeszcze z 20 pkt za wymiany. Cytat:
Ja jem normalnie, ale zaczęłam ćwiczyć. Jednak nie ma co patrzeć na wagę, najważniejsze są wymiary ciała. Ważyć się powinno co 2 tygodnie, a nawet raz na miesiąc!! Cytat:
a jem normalnie Cytat:
![]() Cytat:
dzielna byłaś! oj coś w tym jest, że 2 poród bardziej boli, mnie bolało strasznie, ale na szczęście szybko poszło Cytat:
![]()
|
|
|
|
#3346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lub jak bolą mnie mega z przepełnienia Cytat:
|
|
|
|
#3347 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak ma się fajne, sportowe, poręczne cycuchy a jak się ma cyce jak donice, to ciężko trzymać leżąc cyca ![]() ale czasem mi się udaje... ![]() ![]() ja dziś - postanowiłam - że po szczepienieach pójdę z synem do MOCAKU, bo jeszcze nie byłam. ciekawe jaki z niego koneser sztuki ![]() permanentny brak powieki ![]() Emilian ma boskkkąąą minę. Faccceeetttt! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale ja tego tak nie postrzegam. książeczki ogląda i z prawa, i z lewa. ale teraz staramy się aktywować bardziej prawą stronę. podkładam wałeczki (które olewa i robi co chce ), noszę na środku brzucha buzią do świata ![]() dobrze zrobilas, zawsze lepiej sprawdzic. Trzymam kciuki! a piję wszystko. dziś np. sok ananasowy. tylko gazowanego, %ego i cytrusowych nie tykam.
|
|
|
|
#3348 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() oj nie mam takiej, ale zaciekawiła mnie jakiś czas temu Cytat:
Cytat:
brawo dla małej ślicznotki ![]() oj trzeba wyglądać jakoś Cytat:
Cytat:
Cytat:
kochana! Oby szybko i bezboleśnie ![]() Zrobiłam dziś cały 40min Skalpel i o 21:00 jeszcze zaczęłam Zumbę i 32min przetańczyłam, dziś Zumba step
|
|
|
|
#3349 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Witajcie!!
Nadrabiam... Cytat:
Przemywałam waciekiem, przegotowana woda z nadmanganianem. Cytat:
Rewelacyjna dzidzia Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Piękny jest, zakochać się można w tych czarnych oczętach Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi szczepcie bezpłatnymi szczepionkami czy 5w1 lub 6w1, w środę idziemy szczepić i cały czas waham się co wybrać Z jednej strony wolałbym bezpłatne, a za tę kwotę pojechać gdzieś z maluchem na weekend albo kupić mu coś, z durgiej strony nie chcę byc traktowana jak wyrodna matka ( u mnie w przychodni bardzo naciskają żeby brać płatne-wiem oczywiście że mają z tego odpowiednie profity).Sama nie wiem na co się zdecydować. Co do kolek u Ksawerego, dalej są, ale odnoszę wrażenie, że krócej płacze, także (tfu tfu) może wkrótce to minie i pożegnamy się z kolkami. Pochwalę się Wam, nauczyłam małego zasypiać samego w łóżeczku i jestem z siebie mega dumna Już od tygodnia zasypia sam ![]() Po kąpieli, dostaje cyca, przy którym zazwyczaj nie zaśnie, po czym jak już wypluwa, odkładam go do łóżeczka, puszczam karuzelę i wychodzę. Leży tam czasem nawet 40 min zanim zaśnie(aż się sama dziwię że to aż tyle trwa), ale nie płacze, czasem stęknie jak mu karuzela przestaje grać. A przy cycku się wręcz wścieka (dziś tak było) dopiero się uspokoił w swoim łóżeczku ![]() Dziś tż wziął małego do teściów na spacerek, a ja godzinkę się przespałam, potem posprzątałam całe mieszkano i poszłam na zumbe, jak to niewiele potrzeba człowiekowi do szczęścia. Odrazu się lepiej czuje... Oki zmykam spać. Dobranoc wszystkim.
|
|
|
#3350 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Slodka
Cytat:
![]() klas ki:Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() klas ki:
|
|
|
#3351 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Współczuję i gratuluję Ale zaczęłam się bać... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też już takie mamy ![]() ![]() Cytat:
Sporo tego...Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja nic nie wiem. Masakra, mówię Wam. Może potem w jakiejś wolnej chwili opiszę Wam moje dzisiejsze przeżycia związane z przepływem informacji w szpitalu (stres, płacz, nerwy z niezłym wqrwem ...), nie mam siły teraz tego robić. W każdym razie sytuacja wygląda tak, że albo jutro CC (dowiem się jutro rano No cyrk na kółkach... ![]() Teraz lulu, bom padnięta okrutnie... ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Aaaa, i kasia - czadowe zdjęcie ![]() ![]()
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Eh no i Gdzie Jest Sen ..!!!?? Dla mnie ..!!???
Mlody juz od 24 spi chrapie pruka i pewnie snia mu sie wspaniale rzeczy a mama z boku na bok i A pozniej bede miala oczy wieksze niz on dzis na tego cycka xD hahaha. strippi Nie no daje mu cycka - raz zlapie i zje ladnie, raz tylko pociumka zdrnerwuje sie naprezy i zacznie wlacAc syrene wtedy idzie Mm. Ale w tym tyg mama mnie rozpiescila z obiadami ..! Eh chyba faktycznie musze sie wazyc rzadziej :-( No i cwiczyc cwiczyc - ehh Trzeba sie zebrac w sobie oliwka & tasia trzymamy Bedzie dobrze jeszcze tylko troszeczke trzeba poczekac :-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3353 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Pani, Michaś śliczny, ten dzióbek
Kasia, Emiś też uroczy, te oczka Zresztą, które kruszynki nie są piękne ![]() Zapomniałam dodać, że dziś poniedziałek zaczęłam ostatni (mam nadzieję ) 40 tydzień Dziś trochę po mieście pojeździliśmy, wózek odebrany, poskładany w różnych opcjach, jest super! Cytat:
![]() Cytat:
dla niej!Cytat:
trzymamCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do becikowego - wydaje mi się, że to zalezy od rejonu, nie wszędzie tyle wymagają - gdzieś wyczytałam, że najlepiej zadzwonić do swojego urzędu i się dopytać |
||||||
|
|
|
|
#3354 |
|
Rozeznanie
|
witam się w skończonym 40 tygodniu. spać nie mogę, nie wiem co się ze mną dzieje, mam takie kujące bóle w podbrzuszu
nie wiem czy jechać do szpitala czy poczekać do rana....
|
|
|
|
|
#3355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Michaś przespał dziś całą noc
Słodzio poszedł spać o 22:00 i wstał o 6:00, bez żadnej pobudki na karmienie i zmianę pieluchy ![]() ![]() Chyba wiedział, że mama ostro ćwiczyła i ogólnie od rana do 23:00 zapiernicz (o 23:00 obierałam ziemniaki na dziś na obiad, a później jeszcze pranie rozwieszałam, bo pralka skończyła prać). Cytat:
za zasypianie małegono i za ZumbęCytat:
trzeba jakoś wyglądać na lato ![]() i jak tam??
|
|
|
|
#3356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3357 |
|
Raczkowanie
|
Wstalam pelna niepokoju i ekscytacji w jednym. Jutro poznam moje male szczescie
|
|
|
|
|
#3358 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuje![]() Cytat:
![]() Cytat:
)))) Cytat:
za zasypianie Ksawcia )
|
|
|
|
#3359 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
mój chłop zdecydował szybko, że szczepimy "na wszystko". okazało się, że będziemy mieć szczepienia bezpłatne, ale jakie konkretnie okaże się w poniedziałek... no i gratki za naukę samodzielnego zasypiania! Cytat:
Cytat:
![]() a teraz zarazić inne dzieci z forum ![]() ![]() ciiiiiśśśśśśnniiiijjjj!Cytat:
![]() ![]() i świat już nie będzie taki sam
|
|
|
|
#3360 |
|
Rozeznanie
|
już się nie mogę doczekać mojego Synusia, ale te skurcze mnie wykańczają :-(
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

hehe moj chlop tez ma mongolską powiekę

to szybko zleci
((( a te Niemieckie kropelki próbowalas? sab simplex lub lefax???

a wózek pcha matka ubrana albo w krótki rękaw albo w bluzeczkę z długim lub ma cienką kurtkę na sobie .... nie wiem co z tymi ludzmi-na głowę im pada czy co ,jakieś ciotko-matki .... do tego jak są starsze dzieci od 8-9 miesiąca w górę(do kilku lat) to ciągle memlają coś w tej buzi - a to paluszki,a to ciasteczka ,bułeczki coś w typie "aby dziecko sie nie nudziło dam jedzonko - to nie będzie marudziło"......... to juz jakaś plaga ...... 
Anusia za ''samotnosc'' bankowo dasz rade ... 

Z jednej strony wolałbym bezpłatne, a za tę kwotę pojechać gdzieś z maluchem na weekend albo kupić mu coś, z durgiej strony nie chcę byc traktowana jak wyrodna matka ( u mnie w przychodni bardzo naciskają żeby brać płatne-wiem oczywiście że mają z tego odpowiednie profity).
klas ki: