|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2822 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Dobry
Śniadanko już zjedzone, Tż do pracy odwiozłam, szykuje sie i wybywam w teren dzisiaj 3 lumpki do obskoczenia, dwa Lidle (będe polować na białe legginsy), potem Biedronka małe zakupy a na koniec odwiedziny u koleżanki . Bardzo ambitny plan![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty (bo chyba ktos dzisiaj wizytuje nie??? )Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miłego dnia Wam życzę kochane |
||
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Dzień dobry
wstałam, wypuściłam Tż i wlazłam z powrotem pod kołderkę, ale już pocztę pracową ogarnęłam. Głowa boli od wczoraj ale ponoćdziśu nas burze mają być Roxi, dzięki za podpowiedzi o TT, zaraz sobie wszystko pozmieniam w swoim zestawieniu, bo widzę, że i smoczki lepiej od razu na necie dokupić Czy Wy też tak zapominanie o różnych rzeczach, które miałyście przed chwilą zrobić? |
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Mąż do późna pracował w salonie i pierwsze co zobaczyłam kiedy otworzyłam oczy to bałagan Mąż skończył ok 23:00 i już dał radę tylko umyć po sobie wałki i pędzle do malowania. Zjadam śniadanko, ubieram się i zabieram za ogarnianie. |
|
|
|
#2825 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wyspalam sie oj...TZ wychodził do pracy i dał mi przez sen calusa a ze wcześniej jadł pomarancze to ten zapach mnie obudził.
Powitalam tez dzień katarem, ale to moja wina bo znowu spalam z gołym tyłkiem (No ale co poradzę jak lubie )
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a. 1 szt - 150 ml antykolke b. 1 szt - 150 ml niekolkę? (kolkę to już z tym czujnikiem wezmę) c. I do tego wziąć 1 szt 260 ml? Zaznaczam, że się nastawiam na karmienie cyckiem i tu te butelki jako asekuracja, gdyby jednak mój cyc nie sprawdzał się. wkładki myślałam wziąć Lansinoh ale wiem, że niedaleko w aptece są więc wezmę TT na początek, a jak nie będą się sprawdzały to poślę Chłopa na zakupy A no i te osłonki, sama nie wiem czy się już w nie zaopatrywać na "zaś"? Pojemnik TT na mleko wciągnęłam na listę już dawno. I jakie mleko na początek należałoby kupić? NAN, Bebilon, czy cosik innego? Jak odpowiesz na te pytania, to zamknę temat karmienia u siebie
|
|
|
|
|
#2827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Heeej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzoan mistrzyni sprintu ![]() Mężuś śpi, a ja już nie mogę ![]() Ma dziś urodzinki i nie wiem jak by mu umilić ten dzień
|
|||
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam ambitny plan na dzis. Kiedy jest ponurawo i bez sloneczka, wiecej mi sie chce
.Rano posegregowalam tematycznie czesc ciuszynkow Lili. Wstawilam pranie nr 1. Zrobilam spis rzeczy, ktore mamy - poscielowych i ubrankowych, grzechotek Zaplacilam za 3 aukcje .Teraz ide na strych pranie powiesic i zdjac poprzednie, poskladac. Wstawie pranie nr 2. Zdejme ciuszki Lili z antresoli, wyprane wczoraj, poskladam. Poloze warstwe farby na meble. Powiesze 2 pranie. Ogarne pawlacz z posciela. Umyje podlogi. Porobie foty i wystawie kilka aukcji. Odbiore Lale z przedszkola o 16. Hyhhy, ciekawe, czy mi sie uda to wszystko zalatwic dzis ![]() Kupilam Lilusi plaszczyk na 74 cm
|
#2829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
Oliath kobieto pracy i harówy od rana mnie zawstydzasz
|
||
|
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogarnęłabym, gdybym w ciąży nie była i nie musiałabym na siebie uważać... Przeraża mnie ten remont ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Oliath, jak znam życie, jeszcze cosik sobie dołożysz do roboty, więc będzie 200% ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Nacisnęłam se delikatnie cycka i mi 3 kropelki się pokazały i się ... durna baba wystrachała dobra spadam Dziewczynki, ja dziś pracowita mam zamiar być - praca wzywa. |
|
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest bardzo ważny! ![]() Witam Oliath może przestań się udzielać na wątku bo kurcze ja dziś nie mam nic w planach prócz obiadu, a ido tego nie mam energii. Jakaś przymulona jestem.
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Dzoan: ładnie się nabiegasz ) ile jeszcze będziesz pracować?Fiazo: powodzenia w pracy,niech ten dzień szybko i bezstresowo ci zleci! Oliath: plany na dziś ambitne ale jak cię tu czytam ze wszystkim dasz rade.. Dziewczyny,które chcą karmić piersią; po co wam tyle butelek????? W SR babeczka nam mówiła ze po najlepsza jest Calma medeli i kubeczek do karmienia..i to na początek wystarczy..dodatkowo logopeda omówiła smoczki i butelki i kazała Nuk omijać szerokim lukiem chyba ze naprawdę się nie chce karmić piersią. Generalnie wszystkie butelki maja smoczki z dziurkami nawet te z wolnym przepływem co powoduje ze dziecko ssie trochę inaczej niż z piersi. Całka ma nacięcia przez co język dziecka układa się tak jak przy ciągnięciu z piersi. Ogólnie do końca w to nie wierzyłam i szukałam z nacięciami innych firm,ale jak do tej pory nie znalazłam. Same dziurki. Mam butelkę antykolkowa z avent zresztą dostaliśmy jako probnik ale po tych zajęciach i poszukiwaniach info niekomercyjnych raczej nie będziemy jej używać. W ogóle to jak tak czytam i rozmawiam ze znajomymi to SRdo ktorej chodzilismy jest jakas Inna I ma dosc szeroki zakres tematów,a do tego babeczka ma taka wiedzę ze w 3city ciężko znaleźć negatywna opinie na jej temat...chociaz oczywiście można ale bardziej dotyczy jej ciętego języka niż wiedzy..
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
złóż od nas życzenia urodzinowe |
|
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
A i dzisiaj w nocy znowu się sexilam z kobieta:p w snie...
|
#2835 | ||
|
Zakorzenienie
|
U mnie słoneczko zagląda za chmurek, mam nadzieję, ze wyjdzie na dłużej ![]() Cytat:
Cytat:
I żeby nie było wstawiłam już 1 pranko, zrobiłam sobie śniadanko Mam zamiar jeszcze jedno albo 2 pranka opędzić. Młodego do szkoły zaprowadzić, przejść się na jakieś targowisko i zobaczyć co tam słychać, może zachaczę jeszcze o jakiś supermarket
|
||
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem strasznie niewyspana. Obudziłam się o 5 poleżałam pół godz i poszłam do Małgosi się poprzytulać. Tak po całej nocy to mi tęskno za tą moją księżniczką. A ona taka zadowolona się obudziła, że mama jest i ją przytula. Najcenniejsze chwile
|
#2837 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,pomocy
Pobolewa mnie krocze po wczorajszym przytulaniu z tż. Całą noc bolało przy np wstawaniu,poruszaniu się,a teraz pobolewa już dużo słabiej niż w nocy,ale nadal przy poruszaniu się. Nigdy czegoś takiego nie miałam,nie wiem co się dzieje, czuje się jakby mi się mięśnie tam naciągnęły czy coś takiego,jakbym miała zakwasy Bo to po bokach i z przodu te pobolewanie..Czy miała może któraś z was podobnie?
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dwupaki!!
![]() Zaraz Was nadrobie ![]() Wczoraj byłam z Tzem na zakupach a potem zrobilismy Samodzielnie pizze Mmmmniam A w nocy pełnia była i nie za dobrze spałam ale planuje krótką kimee w ciągu dnia.Na 17 SR.Mam nadzieje ze bedzie wycieczka po porodówce
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze zjem z Wami śniadanko
Elaine, ja kupuje tak by być zabezpieczonym w razie gdyby coś, a wolę teraz sama się tym zająć niż puścić Tż na zakupy w stresie Poza tym butelki później i tak się przydadzą do jakiś soczków, herbatek, zepsuć się nie zepsują Do mnie jakoś przemawiają TT, medela na razie w wydaniu laktatorskim (nie kupuję na zaś, ale obadałam, że niedaleko mnie są w stałej sprzedaży ).Mela, Ty tu nie mąć Słodkim Mamom w głowach i nie dołuj... dla nas batoniki NIE SĄ ważne Batoniki są be, po nich ma się robaki, psują się zęby a najważniejsze to nasze dzieci ich nie lubią ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Przeszłam bolące pachwiny, jakbym odwaliła trening mistrza bez przygotowania ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- śniadanko zjedzone, czas się ewakuować do pracy
|
|
|
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Ok
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2841 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baniak rośnie elegancko ![]() Biznes kwitnie ![]() Cytat:
A najbardziej mnie do furii doprowadzały i doprawadzac bedą komentarze typu: po co Wam dwa Psy???? I co z Psami jak sie dziecko urodzi.Kiedys pisałam:dla mnie to moje dzieci członkowie rodziny.Mały jest bardziej moj,ja go chciałam...a Kaukaz jest TZa bardziej-zawsze marzył o takim Psie.Ale oboje kochamy ich tak samo,tak tylko gadamy czyj jest bedziej czyj ![]() W sumie odpowiadam ze jakbysmy chcieli to i hodowle zalozymy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2842 | ||
|
Wtajemniczenie
|
A No lubi
![]() Cytat:
ja mam jedna suszarke stojąca na balkonie i jak rozwiesze jedno pranie to drugiebbym chyba musiała na sobie powiesic gdzie wy to wieszacie?Cytat:
ale moj TZ teraz w ciazy obchodzi sie ze mną jak z jajkiem...Trudno stwierdzić od czego masz te bóle, mam nadzieje ze szybko przejdzie
|
|
|
#2843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Nie przejmuj sie, ja od kilku(nastu) tygodni chodzic czasem nie moge, normalnie jak po szpagatach . Dokladnie jak piszesz - uczucie ponacaigania, kosc lonowa boli jak obita bejsbolem, zakwasy i w ogole kooooszmar
|
|
#2844 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Margoś dzisiaj podgląda niespodziewajkę - usg III trymestru Trzymam i czekm na relację![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dzwoniła pani z SR i we wt 30 kwietnia mam pierwsze zajęcia!
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś też. Mam sporo pracy i nie mogę się za nic porządnie zabrać. Zjadłam dopiero śniadanie i nawet się jeszcze nie ubrałam. Muszę się jednak ogarnąć, bo o 17:00 mam SR, w dodatku z ćwiczeniami i muszę nabrać troszkę energii.
|
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki....
Margosi zas z rańca nie ma...hmmmmm W kazdym razie trzymam kciuki za wizytację MArgosi i reszty brygady: |
|
|
|
#2848 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bedzie dobrze.Cytat:
dla wielkoluda 3mam Cytat:
![]() Laura miała miednicowe,a w szpitalu na usg po 4 dniach juz była w głowkowym tak szaleje
|
|
#2849 |
|
Raczkowanie
|
Jezuu, miałam straszną noc i się nie wyspałam! Wczoraj Wam pisałam, że "ciągnie" mnie z prawej strony krocza/wewnętrzna strona uda - to się położyłam bo już sił na nic nie miałam... Ale Basia w nocy takie harce dawała, że aż w szoku byłam! o 3 pobudka no i problem, żeby już zasnąć, nie mówiąc o ułożeniu się... Po długich bojach udało się usnąć na chwilę, bo TŻ o 6 budzik do pracy, przed 7 usnęłam, ale po 8 obudził mnie ból kolana straszliwy - zmiana pogody idzieTrzymam kciuki za wizytujące dziś! ![]() No i witam się z wami w kolejnym tygodniu! Ale ze mnie gamoń!
|
#2850 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() płaszczyk przesłodki Cytat:
![]() uuu..wszystkiego najlepszego dla Twego Tżta! żeby mu żonka dobrą była (postaw jakieś granice, bo nie wyrobisz) ![]() Cytat:
![]() co do butelek, to ja myslałam, że nie będę kupować na razie póki zamierzam karmić piersią.. ale teraz to sama nie wiem..może z jedną warto mieć na poczatek
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

. Bardzo ambitny plan
(bo chyba ktos dzisiaj wizytuje nie???

) ile jeszcze będziesz pracować?
Bo to po bokach i z przodu te pobolewanie..Czy miała może któraś z was podobnie?

Tak mnie wgięło, że nie wiedziałam w ogóle jak się nazywam.
Wczoraj Wam pisałam, że "ciągnie" mnie z prawej strony krocza/wewnętrzna strona uda - to się położyłam bo już sił na nic nie miałam... Ale Basia w nocy takie harce dawała, że aż w szoku byłam! o 3 pobudka no i problem, żeby już zasnąć, nie mówiąc o ułożeniu się...
Po długich bojach udało się usnąć na chwilę, bo TŻ o 6 budzik do pracy, przed 7 usnęłam, ale po 8 obudził mnie ból kolana straszliwy - zmiana pogody idzie