Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-22, 19:49   #3121
monka23
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

EVI moj i tak jest tylko do 12 , wiec i tak jechałby z nami , a my musielibyśmy czekać do tej 12 aż skończy , zje w domu cos i dopiero na zakupy . Tak to ok 11 z domu juz wybedziemy , zreszta czasem to i przed 12 dopiero sie wyrobimy , no ale tz chciał tak , bo mu szkoda chyba tych paru minut , bo mi to bez różnicy . Ja wole zeby był we wtorek no ale kij tak , niej ma 1 dzien wolnego .
Moj na zakupach jest spoko , a w sklepach tańczy , bo zawsze muzy w nich lecą i mamy wszyscy ubaw , dobry na podryw

MEGI zabilas mnie ta pierwsza fotka widać ze dopiero co sie urodziła , cudne fotki , tzn mała i braciszek oczywiscie , a jak on do małej sie odnosi , juz strawił ze ma dzidzie w domu ? Jak sie odnosi ? Olewajacy stosunek czy zaciekawiony zainteresowany ?

Czytałam o tych ćwiczeniach tej Ewki , i były komentarze ze widać w nich treningi zuzki i insanity , ja tam widziałam tylko jeden chyba , kiedys Libra podawała i tez mi sie z insanity skojarzylo , no ale najważniejsze książę ze efekty sa . Ja dziś chyba zacznę , taki jest plan , tylko najpierw młodego obrobie z lekcjami , oby mi chęci zostały i żebym na kanapie nie zalegla
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 21:27   #3122
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

DUŻO RADOŚCI DLA MICHAŁKA, ALI I DAWIDKA

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Wczoraj na biegu wybiegalam drugie miejsce na pudle,dostalam puchar i taki szklany wielki jakby kielich,ponad pol metra,ozdabiany miedziana korona czy jak to zwac,pieknie zapakowany. Jako ze nie przepadam za takimi zbieraczami kurzu,tym bardziej ze przy moich dzieciach musialabym go w klatce trzymac. Moi rodzice mieli rocznice slubu to im sprezentowalam,ale sie cieszyli,oni takie lapacze kurzu uwielbiaja

Iza jak ogarniasz sie z dziecmi i praca,babcia pewnie szczesliwa bo wnusie ma na codzien na tyle godzin.
To trzymam kciuki za jutrzejsza liste przedszkolaka. U nas tez trzylatki pod znakiem zapytania.
Ostatnio w programie bylo o przepisie z pierwszenstwem dla samotnych matek,ze takie samotne przy skladaniu dokumentow,a juz na pierwszym spotkaniu rodzicow szczesliwe pelne rodziny,juz nie mowiac o wystepach i dniu ojca. Jak w jednym z przedszkoli zarzadali zaswiadczenia z urzedu ze matka samotna(maskujac niepotrzebne dane)to ilosc samotnych z 40% spadla chyba do 3% .
Gratulacje

Ja trzymam kciuki za Wasze miejsce . Tak się zastanawiam jak te samotne matki bez świadczeń zamierzają płacić za pobyt dziecka w przedszkolu

Babcia jest szaleńczo zakochana w Zosi. Uważa ją za najgrzeczniejsze dziecko pod słońcem do tego wygadane i mądre. Zosia z kolei już tak przyzwyczaiła się do babci i w niedzielę sama pyta kiedy babcia przyjedzie. Tak samo ze smutkiem w czwartek nie chce żebyśmy szli do pracy.
Ja sama teraz zupełnie inaczej ją odbieram i tęsknię bardzo. Obie jesteśmy spokojniejsze i chwilowo nie walczymy. Dobrze nam robi taka "rozłąka". Nadal ciężko mi się wdrożyć i ogarnąć wszystko w domu. Na szczęście Tż jest bardzo pomocny.

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Mój tort nie był piękny, narzeźbiłam sie bo masa nie chciała współpracować Ale Michałowi się podobało Oczywiście zapomniałam zrobić fotki Wgl my to o zdjęciach mało myślimy w czasie imprezy Tz coś tam popstrykał ale w domu żadne mi się nie podoba Na spacerze byliśmy potem i już lepiej. Następnym razem chyba tz będzie z tortem szedł a ja zrobię zdjęcia
Moim zdaniem jest piękny a najważniejsze że Michał był zadowolony.
Na imprezach też nie pamiętam o zdjęciach dlatego robię przed

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
izz, w kwestii mojego kaszlu, to ja wszystko brałam (oprócz antybiotyku)-ambrosol, flegaminę, Acc, erdomed...dziś tż był ze sobą i powiedział lekarce naszej, że mnie dalej męczy syndrom małego gruźlika i dała mi kolejny syrop. Żyć będę, tylko żebra bolą jakby mi ktoś wpierdziel spuścił
Kaszel potrafi być wykańczający

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Lind - świetny tort, gratuluję!!!!!!

A teraz obiecane fotki
Cudne dzieciaczki
Stary 2013-04-22, 21:31   #3123
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj na biegu wybiegalam drugie miejsce na pudle,dostalam puchar i taki szklany wielki jakby kielich,ponad pol metra,ozdabiany miedziana korona czy jak to zwac,pieknie zapakowany. Jako ze nie przepadam za takimi zbieraczami kurzu,tym bardziej ze przy moich dzieciach musialabym go w klatce trzymac. Moi rodzice mieli rocznice slubu to im sprezentowalam,ale sie cieszyli,oni takie lapacze kurzu uwielbiaja

.
gratki

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Lind - świetny tort, gratuluję!!!!!!

A teraz obiecane fotki
Kurde ona się tutaj taka duża wydaje i tak jakby widziała wsio dookoła .
Śliczna jest

Monka u nas teraz szał na tą Chodakowską jest , książkę też wydała .

Pogoda ładna , to po przedszkolu dzieciaki ciągną na placyk , ale co się im dziwić .
Jutro Olki wielki dzień - rwanie zęba .
Komp mi się zaczyna wyłączać , sam mam nadzieję że jeszcze jego kres nie nadszedł .
Stary 2013-04-22, 21:37   #3124
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
gratki

Pogoda ładna , to po przedszkolu dzieciaki ciągną na placyk , ale co się im dziwić .
Komp mi się zaczyna wyłączać , sam mam nadzieję że jeszcze jego kres nie nadszedł .
to bede kciuki trzymac, oby obylo sie bez wiekszej histeri, a moze i wogole

no cos mi sie obilo o uszy, ze w tej ksiazce wszystko i nic, nic konkretnego , jedna z wielu .

Ja plytek nie moge znalezc , schowalam gdzies, zeby mi chlopaki nie poniszczyli i zebym mogla latwo znalezc , ni bata nie wiem, gdzie dalam

Mlody dopiero skonczyl zadania , mial robic, jak malego usypialam po 19 ( czytanie bajek itd ) i tak przebimbal, ze dopiero po 20 zaczal robic, nie popuscilam .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-04-22 o 21:38
Stary 2013-04-22, 21:43   #3125
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
To jednak rwanie ?
Mój lapek też się wyłączał sam a właściwie resetował a później nie dawał rady się uruchomić. Niby się włączył ale kursor nie działał, nic nie było aktywne nawet wyłączenie było problemem poza momentami kiedy znowu się sam wyłączał. Coś tam wymienili i działa.
Stary 2013-04-22, 21:53   #3126
P0P70
Zakorzenienie

100 lat dla Ali, Michała i Dawida.

Lind - dla mnie tort to mistrzostwo.

Megi - dla mnie to takie niewiarygodne ze tak wyglądają dzieci po urodzeniu.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 22:18   #3127
libra777
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla solenizantów
Cytat:
widziałam ,właśnie to chcę sobie kupić juz oglądałam chyba z 1000 razy ,trochę drogie ale w moim przypadku chyba jednak najbardziej się kalkuluje.
Torcik uroczy Ci wyszedł i najważniejsze że się Michasiowi podobał

Megi o rany! aż mnie rozczuliły wasze fotki ,chyba bałabym się wziąć na ręce takiego okrucha,jak to dawno było

Ania to kciuki za jutrzejszego dentystę

Madzia gratulacje za bieg
fajnie że sobie odpoczęłaś ,zawsze wtedy z większą werwą się w kierat z powrotem rzucisz

U nas dzisiaj mega gorąco ,obrzydliwie.Dla mnie już za gorąco.
Wieczorem się na burzę zbierało ,grzmiało i się zachmurzyło ale bokiem przeszła na szczęście.Ponoć jak pierwsza burza od południa idzie to upalne lato zapowiada a ta własnie od południa szła,oby nie z tymi upałami bo na samą myśl mnie poty oblewają.

Jakie macie kremy do twarzy z filtrem , bo ja dzisiaj kupiłam kolastynę 30 bop wyższego nie było ,posmarowałam się i jakoś mi nie spłynęło wszystko na szyję co zazwyczaj sie dzieje latem z kremami mam nadzieję że mi podpasuje bo cholera jasna już mam plamy od słońca na gębie

Używała może któraś kremu rozjaśniającego Thalgo -korektor przebarwień ? bo dostałam kilka próbek i ciekawe czy zadziała? jednocześnie się zastanawiam czy stosując ten preparat i wychodząc na słońce co i tak jest nieuniknione nie będzie to głupiego robota.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-22, 22:25   #3128
Edzia400
Zakorzenienie

Wszystkiego Najlepszego dla
Ali,
Dawidka
Michałka

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Dziewczyny srki ze sie nie odzywam ale mam troche problemów ze zdrówkiem ....
amelie mi 3 dni temu katar odwiedził , dzis juz ok ale troce kaszlu jest narazie nad tym panujemy

trzymajcie za mnie kciuki za pt wtedy mam lekarza który mi powie co mi jest a strasznie sie boje

megi masz cudne dzieciaczki ale ty pewnie o tym wiesz

a my cale dnie spedzamy na ogrodzie amelia bawi sie w małego murzynka cała czarna wraca do domu

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 22:38   #3129
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Libra nie używałam tego kremu i raczej nie pomogę . Sama muszę jakiś krem z filtrem kupić na lato
Stary 2013-04-22, 22:59   #3130
monka23
Zakorzenienie

LIBRA nie znam firmy ,ale tak na szybko luknelam to ma same bardzo dobre i dobre opinie , poka dokładnie jaki chcesz i i.e u ciebie kosztuje , bo może w uk byc tańszy .
Może kwas na przebarwienia ?

EDZIA no jasne ze kciuki bedą, ale schizujesz trochę , az tak złe jest, może byc ?

Nalozylam sobie właśnie kwas salicylowy , (pierwszy raz ) , trochę dostało mi sie do buzi ( dobry w smaku ) ale za chwile patrzę na wargi , a one blade , górna i dolna z prawej strony do połowy , panika , orzlopalam sie lodowatej wody , bo myślałam ze mi je zjara , dziwne teraz są w dotyku i kolor jak stare wyblakle wory dziadka .
Stary 2013-04-23, 05:51   #3131
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Edzia trzymam kciuki.

Libra ja niestety raz w pochmurny dzien wyszlam bez filra na buzi,i caly zimowy sezon walki kwasami z plamami szlag trafil bo sloneczko na moment wyszlo.
U mnie najlepiej sie sprawdzil krem do twarzy sorayi 30.chronil pieknie,a skora jak aksamit.Ale jeszcze go dopasc w sklepie nie moglam.
Mnie co wkurza przy tych kremach z filtrem ze czasami cos twarz palcami przetre,dostanie sie taki do oczu to placze przez 30min.

Iza to fajnie sie uklada. Ja zawsze przed praca robilam porzedki i w miedzyczasie obiad,zeby dziecko mialo co jesc,no i ja po pracy. Pozniej jak wracalam zostawal mi tylko do ugotowania obiad dla tz..

Maliny zasadzone na dzialce,drzewka poprzycinane. Teraz czekam na trawe.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 07:05   #3132
anakazar
Zakorzenienie

Ania czyli jednak rwanie?

Megi ta pierwsza fota taka niesamowita Pierwszy raz widzę takiego świeżo urodzonego dzidziusia cudowne masz dzieciaki

co do filtra to ja mam je w nosie i nie mam zamiaru używać.W zeszłym roku kupiłam najlepszy jaki mogłam kupić,ale jednak mimo tego,że jest bardzo lekki-jak na filtr to nie czuję się komfortowo z czymś takim na twarzy.W tym roku olewam temat.Zresztą już wczoraj wróciłam lekko brązowa na twarzy,Nina również.

Libra wszystkie hosty po kilka takich mini host mi wypuściły.Ciekawa sama jestem co z nich będzie,bo pierwszy raz widzę jak wszystko od początku odbija.Byłam tak ciekawa jak żurawki się"odrodzą"bo je na golasa obcięłam i są!piękne,listki wyrastają.Wszystko już się zazieleniło-uwielbiam wiosnę!

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2013-04-23 o 07:08
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 08:13   #3133
megi-megi
Zakorzenienie

Ale Wy miłe jesteście - cieszę się jak durna jak czytam Ech... matka.

Monka- zabiłaś mnie opisem ust po kwasie A Guciu lubi Kaliniaka - tuli, nosi zabawki, czasem z zazdrości trzaśnie jak to starszy brat. Na szczęście zainteresowanie nieco zmalało, ale rano leci do niej na dzień dobry

Q*wa - jak mnie gardło boli...
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 08:30   #3134
evitka21
Zakorzenienie

edzia, zdrówka i za piątek

libra, ja się za bardzo na kwasach i rozjaśniaczach nie znam, ale ja bym teraz (kiedy słońce już) nie stosowała

co do filtrów, to ja jestem za używaniem, szczególnie, że mam bardzo jasną i wrażliwą skórę. I pół dnia będę spędzać na słońcu na placu zabaw lub na podwórku ze świetlicą. Dwa sezony używałam sorayi 30 dla dzieci, a teraz chciałam sobie odmienić i wzięłam mleczko lirene 30 dla dzieci (150ml, jest jeszcze krem do buzi 50+ 50ml, i mleczko 50+ wahałam się czy nie wziąć ). Jest fotostabilny, nie pachnie i ma leciuteńką konsystencję. Poużywam chwilę i dam znać jeśli chcecie jak się będzie sprawował. Teraz są w superpharm w promo. W rosach u mnie jeszcze nie ma wystawionych słonecznych, a SP sorayi nie było jeszcze.

Tylko teraz tak, ostatnio mówi się o kilku składnikach filtrów w kontekście, że są przenikające i przedostają się do krwi i może mieć wpływa na gospodarkę hormonalną. Najczęściej jest to ethylhexyl methoxycinnamate,
Tu i tu można po krótce o tym poczytać. I się tak właśnie wahałam co wziąć, czy szukać bez...ale kurczę, te "bez" najczęściej mają alkohol w składzie (co mi wyjątkowo nie służy) lub są dość drogie.
Tańsze są np. rosmanowskie dla dzieci (ten krem jest ponoć bez alko i przenikaczy, ale z kolei niektórzy mówią, że betoniasty) i ten sunozon dla wrażliwców, ale właśnie z alko. Także coś kosztem czegoś.

Można też używam filtrów mineralnych (fizycznych), ale wtedy trzeba grubą warstwę ich walić, bo działają ja lustro-odbijają promienie. Mi to nie pasuje.

ania
, za olkę

monka,
już lepiej było se wypić . A tak serio, to ja bym teraz już kwasów nie kładła

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2013-04-23 o 08:31
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 08:39   #3135
sara 85
Zakorzenienie

Megi piękna zdjęcia pierwsze zdjęcie boskie

Ana poleć mi jakaś książkę dla faceta

w czwartek mamy rocznice ślubu, a ja nie mam w ogóle pomysłu na ten dzień;/

Edzia trzymam kciuki

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:08   #3136
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie najlepiej sie sprawdzil krem do twarzy sorayi 30.chronil pieknie,a skora jak aksamit.
ja używam też soraya tylko tego balsamu dla dzieci z filtrem 30 , kiedyś o ile dobrze pamiętam ana go polecała

Edzia kciuki

AniaP uuu współczuje , oby gładko poszło to wyrywanie, makabra strach się bać normalnie.

Megi
dzieciaki boskie Igor przyzwyczaił się już do towarzystwa w domu ? zazdrosny o małą ?

Lind
misiek jest cudowny taki do całowania torcik świetny

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Nalozylam sobie właśnie kwas salicylowy , (pierwszy raz ) , trochę dostało mi sie do buzi ( dobry w smaku ) ale za chwile patrzę na wargi , a one blade , górna i dolna z prawej strony do połowy , panika , orzlopalam sie lodowatej wody , bo myślałam ze mi je zjara , dziwne teraz są w dotyku i kolor jak stare wyblakle wory dziadka .
monka kwasu o tej porze roku raczej się nie nakłada aleś sobie narobiła bidy
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:23   #3137
monka23
Zakorzenienie

MEGI kuruj gardło .

E no co wy , bez przesady , kwasu nie powinno sie nakładać latem , po pierwsze mamy wiosnę wczesna i chłodna ( u nas ) , po drugie nie ma u nas jeszcze gorąca , słońce nie grzeje , o ile wogole świeci.
Kolejna sprawa mieszkam w UK wiec tutaj chłodnej . Kwasów nie powinno sie nakładać gdy jest trwała ekspozycja na słońce mi to nie grozi , także myśle ze zrobię serie 5 tyg i przerwa do września . . No chyba ze zrobi sie naprawdę gorąco w co wątpię . Wargi juz normalnie hehe
Stary 2013-04-23, 09:46   #3138
lindsley
Zakorzenienie

Jeszcze raz dziękujemy za życzenia

Megi słodziaki dwa małe pokazujesz Miło patrzeć na tak kochające się rodzeństwo. Też mam taką fotkę zaraz po wyjęciu Miśka z brzuszka i często oglądam - język nam już wtedy pokazał

Mieliśmy wczoraj jechać na basen ale zanim się obrobiliśmy to już po 12 było a Michał ostatnio (jakieś 2 tyg) nie dosypia i po południu już marudny jest więc odpuściliśmy. Wieczorem jeszcze siusiaka obejrzałam i całkiem odpuściłam, lecimy niedługo do lekarza... Niech go obejrzy bo ja sama nie wiem czy coś się dzieje czy przewrażliwiona jestem...

Edzia też trzymam kciuki...

Ja w pt idę wreszcie do gina bo wieki już nie byłam. Idę do nowego więc mam nadzieje że młody, przystojny i delikatny No poza kompetencją oczywiście...

Ja muszę coś Miśkowi na słońce kupić i co tą sorayę polecacie? Sama raczej bardziej unikam słońca niż czymś się smaruję, nie lubię i bez tego źle mi jak słońce grzeje za mocno Dla mnie mogłaby zostać taka pogoda jak teraz tylko bez wiatru... Tak 20st Nie trzeba się grubo ubierać a i odsłaniać za wiele też nie

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:51   #3139
mloda1989
Zakorzenienie

Dziekujemy laski za zyczenia i składam spóźnione wszystkim naszym 3-latkom
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 09:55   #3140
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

amelie mi 3 dni temu katar odwiedził , dzis juz ok ale troce kaszlu jest narazie nad tym panujemy

trzymajcie za mnie kciuki za pt wtedy mam lekarza który mi powie co mi jest a strasznie sie boje
trzymam kciuki Edzia

Monka uważaj na siebie z tymi kawasami

śniłaś mi się dziś Ty, Asiulek, Lind i Libra, spotkałyśmy się
ale siedziałyśmy przy kawie, dużo szczegółów nie pamiętam
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 10:02   #3141
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Hehe tylko kawka? Słabo Libra nie przywiozła swoich cudów - ja to bym czegoś tam z miodku się napiła No chyba że z dziećmi byłyśmy

Michaś
Stary 2013-04-23, 10:41   #3142
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Mieliśmy wczoraj jechać na basen ale zanim się obrobiliśmy to już po 12 było a Michał ostatnio (jakieś 2 tyg) nie dosypia i po południu już marudny jest więc odpuściliśmy. Wieczorem jeszcze siusiaka obejrzałam i całkiem odpuściłam, lecimy niedługo do lekarza... Niech go obejrzy bo ja sama nie wiem czy coś się dzieje czy przewrażliwiona jestem...

Ja w pt idę wreszcie do gina bo wieki już nie byłam. Idę do nowego więc mam nadzieje że młody, przystojny i delikatny No poza kompetencją oczywiście...

Ja muszę coś Miśkowi na słońce kupić i co tą sorayę polecacie? Sama raczej bardziej unikam słońca niż czymś się smaruję, nie lubię i bez tego źle mi jak słońce grzeje za mocno Dla mnie mogłaby zostać taka pogoda jak teraz tylko bez wiatru... Tak 20st Nie trzeba się grubo ubierać a i odsłaniać za wiele też nie
Tez tak czasem mam , człowiek glupieje , i nie wie czy rzeczywiście cos jest nie tak czy jest przewrazliwiony

O tak o tak , mam takie same podejście , to samo mówię i myśle ale szkoda ze tak nie jest , choć u nas w Angli jest chłodnej i nie ma takich mega upałów a jak sa to raz na któryś rok .
Nienawidzę upałów , żyć sie nie da , normalnie funkcjonować .

O nie nie , młody i przystojny - uciekłabym zawstydzona i poszuka jakiejś miłej starszej kobitki , w pl do takiej chodzę i mi pasuje , wyloozowana i robi przegląd nadwozia fajnie robi.

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki Edzia

Monka uważaj na siebie z tymi kawasami

Uważam uważam , to juz nie pierwszy moj raz , za każdym razem mi cos pocieknie do ust , jak nakladam szczoteczka , ale wczoraj pierwszy raz miałam taka reakcje wiec sie zdziwilismy i wystraszylam .

Ooo o miłe spotkanko w miłym gronie

Cytat:
Hehe tylko kawka? Słabo Libra nie przywiozła swoich cudów - ja to bym czegoś tam z miodku się napiła No chyba że z dziećmi byłyśmy
Tylko Kawka - napewno nie , widzisz ze nie pamięta film jej sie urwał , pewnie Libra tam dolewala co nieco do kawki .
Stary 2013-04-23, 10:55   #3143
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
były dzieci, były ale może potem były z tatusiami i faktycznie się film urwał

no gronko miłe może proroczy;P
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 13:07   #3144
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Heloł

Na początek spóźnione 100 lat dla wszystkich 3-latków!!

Misiowi miałam okazję złożyć życzonka osobiście bo odwiedził mnie w pracy nie za bardzo miał ochotę na pogawędki z ciotką ale ciotka na siłę wyściskała

megi- zdjęcia rozczulające zwłaszcza to pierwsze... tez mam takie z małą na cycku jeszcze we krwi i tej całej mazi- przecudne uczucie. Tylko dla tej chwili jedynie bym zdecydowała się na drugie ech... rozmarzyłam się

monka- gratki dla synusia za lajtowe podejście do życia (przedszkole). ma to po mamusi mam nadzieję, że moje dziecko też tak do tego podejdzie. Może po mnie będzie lubiła zmiany- bo ja bardzo lubię w przeciwieństwie do tż.

nataszka- ciekawy sen. Nie wiem czy proroczy całkowicie ale może uda chociaż nam się spotkać 8-ego jak będę w Pl??

My po spacerku hulajnogowo- placykowym. Oj ciężko mi mała ściągać do domu. Dopiero jak wszystkie dzieci się pakują to i ona raczy wracać. Także dziś np. od 9-13.00 był placyk. Obudzi się i znów wybywamy.

Co do pogody to dla mnie jeszcze za zimno (wiatr dzis czasem tak wiał, że marzłam), ja tam lubię jak jest cieplusio, nawet gorąco być może
kochammmmmm....

Filtrów nigdy nie używałam, nawet na plaży no i efekty posiadam- mnóstwo piegów i przebarwień... ale jakoś mam to w nosie i nie zamierzam nic nadal stosować uwielbiam być opalona.

A dla maluchów co polecacie? Z tym, że ja nie chcę jej smarować 50-tką, nawet 30-tką, max to 25 tak myślę... ja tam kocham dzieci jak czekoladki

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 13:24   #3145
monka23
Zakorzenienie

Właśnie ustaliliśmy termin na wizytę w szpitalu na 4 lipca , ale to narazie tylko spotkanie z lekarzem uffff . Tak mi sie teraz przypomniało ze z młodym ta sama procedura była , pojedziemy zbadaja go i powiedzą co i jak , co zabrać jak sie przygotować do operacji. Także szykuje sie na lipiec sierpień na operacje , lipa trochę , bo moj tz nie bedzie mógł za długo sklepu zostawić, ale w planach jest przyjazd mojej mamy , więc ona z młodym w domu bedzie to sie nie będę martwić .

ASIULEK ja bym sie o twoja mała nie martwiła, jest tak otwartym dzieckiem i mądrym, ze napewno ty będziesz bardziej sie stresowac ( jak ja ) niż mała , ona napewno odnajdzie sie w nowej sytuacji .
Tzn martwić sie to ludzka rzecz , zwłaszcza matki która kocha swoje dziecko , ale bedzie dobrze
Ja nie polece bo ja moje smaruje nieregularnie i jakimis sklepowymi ,w Turcji tez nie przesadzilam i nic im nie było , wiadomo na płazy woda, to mazialam, ale nie jakoś obsesyjnie . Nie wiem jaki tutaj mogłabym kupić , sorayki u nas nie ma .

Ja dziś mojemu mówię, ze jutro do przedszkola idzie, a on do mnie JUŚ BYŁAM padlam , bo on dalej ma wstawki , glodnna , zmęczona itd

Idę dokończyć odgruzowywanie i pierogi robię, moj mały z tz- tem , pewnie placyk zalicza z którymś z pracownikow , takie nianie to skarb .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-04-23 o 13:27
Stary 2013-04-23, 14:11   #3146
lindsley
Zakorzenienie

Chyba przewrażliwiona jestem albo 2 dniowe smarowanie maścią pomogło bo siusiak w porządku. Dostaliśmy tylko skierowanie na badanie moczu bo dalej martwi mnie chodzenie Miśka z łapką w kroku... Jak będzie ok to wreszcie na basen pojedziemy

Monka ja jakiś czas przed ciążą byłam u młodego przystojnego gina ale potem przeniósł się zaraz do innego miasta. Teraz zapisałam się do takiego którego i nazwisko mi się kojarzy i miejsca przyjmowania i zamieszkania ma takie że to może być ten sam Zobaczymy w pt... No i opinie w necie też ma w porządku Tylko fotki nie mogę znaleźć

Michaś
Stary 2013-04-23, 14:19   #3147
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dziewczyny, pomocy chce małej zbadać krew i siuśki. Pytanie pierwsze- jak mam nałapać jej siuśki do pojemniczka?? (pytanie dla mam dziewczynek bo chłopcom to łatwiej )
Pytanie drugie- jak w tym wieku pobierają krew? Pamiętam, że jak miała około roczku to z paluszka. Nadal tak jest??

Myślicie, że jak dobrze wyszoruję jej nocnik, potem wyparzę, wytrę do sucha to może nasikać do nocnika a potem przeleję?? czy musi bezpośrednio do pojemniczka??

martwię się bo mała jak śpi w dzień to czy jest ciepło czy zimno ona budzi się cała mokra główką, jakby ja deszcz spotkał. I poducha też cała mokra... wyczytalam, ze to jeden z objawów niedoboru wit d3, a ona dostaje tylko w mleku modyfikowanym, tranu już ze 2 miesiace nie dostaje

zapomniałabym- edzia trzymam kciuki, będzie dobrze

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2013-04-23 o 14:23

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 14:36   #3148
monka23
Zakorzenienie

LIND lepiej byc z deczka przewrazliwionym niż olewac , byłaś wiesz ze okey , dodatkowo badanie i możesz spać spokojniej .

ASIULEK ja problemu nie widze bym ja do wanny wsadzila , i niech do pojemniczka na stojąco czy na kucki bezpośrednio nasika , jak sie osika to szybko ja przemyjesz , tylko najpierw niech troszkę wysiusia ( ten pierwszy mocz ) . Z krwią nie wiem . Moj mały tez czasem z mokra podusze wstaje , ale nie wiem czy to brak wit czy moze za gorąco , zazwyczaj sie rozkopuje tak jakby było mu gorąco .
A czemu nie dostaje juz tranu ? Czemu przestałam dawać jak dawalas , a pogoda była do kitu ?
Ja moim tranu nie podawalam wogole , bo za dużo byłoby dla nich .
Stary 2013-04-23, 14:48   #3149
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Bo mi się skończył i już nie kupiłam a to nie wolno przestać dawać??

jakoś mi się nie uśmiecha z rańca wkładać ją do wanny żeby nasikała ja na 7.15 już muszę tam być z tymi sikami ona jak zrobi siku w nocy to jak wstaje to nie sika i żadna siła jej do tego nie zmusi, wiec chciałam wyłapać te nocne siuśki (ona przeważnie sika około 4 nad ranem).

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-04-23, 15:38   #3150
monka23
Zakorzenienie

ASIULEK nie, no mozna przerwać , ale napisałas to z " takim smutkiem " ze juz małej od 2 miesięcy nie dajesz wiec sie pytam , bo wystarczyło iść i kupic i po problemie .

Aha no to nie wiem , myślał ze z ranca po wstaniu a tu troche inaczej bo o jeszcze na spiku siuski a nie po przebudzeniu , z chlopakami jednak mega łatwiej chyba musisz wymyc , wyparzyc go wrzatkiem i nie myć chemia .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości