|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
EVI moj i tak jest tylko do 12 , wiec i tak jechałby z nami , a my musielibyśmy czekać do tej 12 aż skończy , zje w domu cos i dopiero na zakupy . Tak to ok 11 z domu juz wybedziemy , zreszta czasem to i przed 12 dopiero sie wyrobimy
![]() ![]() Moj na zakupach jest spoko , a w sklepach tańczy , bo zawsze muzy w nich lecą i mamy wszyscy ubaw , dobry na podryw ![]() MEGI zabilas mnie ta pierwsza fotka ![]() Czytałam o tych ćwiczeniach tej Ewki , i były komentarze ze widać w nich treningi zuzki i insanity , ja tam widziałam tylko jeden chyba , kiedys Libra podawała i tez mi sie z insanity skojarzylo , no ale najważniejsze książę ze efekty sa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
DUŻO RADOŚCI DLA MICHAŁKA
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja trzymam kciuki za Wasze miejsce ![]() ![]() Babcia jest szaleńczo zakochana w Zosi. Uważa ją za najgrzeczniejsze dziecko pod słońcem do tego wygadane i mądre. Zosia z kolei już tak przyzwyczaiła się do babci i w niedzielę sama pyta kiedy babcia przyjedzie. Tak samo ze smutkiem w czwartek nie chce żebyśmy szli do pracy ![]() Ja sama teraz zupełnie inaczej ją odbieram i tęsknię bardzo. Obie jesteśmy spokojniejsze i chwilowo nie walczymy. Dobrze nam robi taka "rozłąka". Nadal ciężko mi się wdrożyć i ogarnąć wszystko w domu. Na szczęście Tż jest bardzo pomocny. Cytat:
![]() Na imprezach też nie pamiętam o zdjęciach dlatego robię przed ![]() Cytat:
![]() Cudne dzieciaczki ![]()
![]() |
#3123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurde ona się tutaj taka duża wydaje i tak jakby widziała wsio dookoła . Śliczna jest ![]() Monka u nas teraz szał na tą Chodakowską jest , książkę też wydała . Pogoda ładna , to po przedszkolu dzieciaki ciągną na placyk , ale co się im dziwić . Jutro Olki wielki dzień - rwanie zęba . Komp mi się zaczyna wyłączać , sam ![]() ![]()
![]() |
#3124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no cos mi sie obilo o uszy, ze w tej ksiazce wszystko i nic, nic konkretnego , jedna z wielu . Ja plytek nie moge znalezc ![]() ![]() ![]() Mlody dopiero skonczyl zadania ![]() ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-04-22 o 21:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój lapek też się wyłączał sam a właściwie resetował a później nie dawał rady się uruchomić. Niby się włączył ale kursor nie działał, nic nie było aktywne nawet wyłączenie było problemem poza momentami kiedy znowu się sam wyłączał. Coś tam wymienili i działa.
![]() |
#3126 |
Zakorzenienie
|
100 lat dla Ali, Michała i Dawida.
![]() ![]() ![]() Lind - dla mnie tort to mistrzostwo. ![]() Megi - dla mnie to takie niewiarygodne ze tak wyglądają dzieci po urodzeniu. ![]()
#3127 | |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla solenizantów
![]() ![]() ![]() Cytat:
Torcik uroczy Ci wyszedł i najważniejsze że się Michasiowi podobał ![]() Megi o rany! aż mnie rozczuliły wasze fotki ,chyba bałabym się wziąć na ręce takiego okrucha,jak to dawno było ![]() Ania to kciuki za jutrzejszego dentystę Madzia gratulacje za bieg ![]() fajnie że sobie odpoczęłaś ,zawsze wtedy z większą werwą się w kierat z powrotem rzucisz ![]() U nas dzisiaj mega gorąco ,obrzydliwie.Dla mnie już za gorąco. Wieczorem się na burzę zbierało ,grzmiało i się zachmurzyło ale bokiem przeszła na szczęście.Ponoć jak pierwsza burza od południa idzie to upalne lato zapowiada a ta własnie od południa szła,oby nie z tymi upałami bo na samą myśl mnie poty oblewają. Jakie macie kremy do twarzy z filtrem , bo ja dzisiaj kupiłam kolastynę 30 bop wyższego nie było ,posmarowałam się i jakoś mi nie spłynęło wszystko na szyję co zazwyczaj sie dzieje latem z kremami ![]() ![]() ![]() Używała może któraś kremu rozjaśniającego Thalgo -korektor przebarwień ? bo dostałam kilka próbek i ciekawe czy zadziała? jednocześnie się zastanawiam czy stosując ten preparat i wychodząc na słońce co i tak jest nieuniknione nie będzie to głupiego robota. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3128 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego Najlepszego dla
Ali, ![]() Dawidka ![]() Michałka ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Dziewczyny srki ze sie nie odzywam ale mam troche problemów ze zdrówkiem .... amelie mi 3 dni temu katar odwiedził , dzis juz ok ale troce kaszlu jest narazie nad tym panujemy trzymajcie za mnie kciuki za pt wtedy mam lekarza który mi powie co mi jest a strasznie sie boje ![]() megi masz cudne dzieciaczki ale ty pewnie o tym wiesz a my cale dnie spedzamy na ogrodzie amelia bawi sie w małego murzynka ![]() ![]()
#3129 |
Zakorzenienie
|
Libra nie używałam tego kremu i raczej nie pomogę
![]()
#3130 |
Zakorzenienie
|
LIBRA nie znam firmy ,ale tak na szybko luknelam to ma same bardzo dobre i dobre opinie
![]() Może kwas na przebarwienia ? EDZIA no jasne ze kciuki bedą, ale schizujesz trochę , az tak złe jest, może byc ? Nalozylam sobie właśnie kwas salicylowy , (pierwszy raz ) , trochę dostało mi sie do buzi ( dobry w smaku ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 |
Zakorzenienie
|
Edzia trzymam kciuki.
Libra ja niestety raz w pochmurny dzien wyszlam bez filra na buzi,i caly zimowy sezon walki kwasami z plamami szlag trafil ![]() U mnie najlepiej sie sprawdzil krem do twarzy sorayi 30.chronil pieknie,a skora jak aksamit.Ale jeszcze go dopasc w sklepie nie moglam. Mnie co wkurza przy tych kremach z filtrem ze czasami cos twarz palcami przetre,dostanie sie taki do oczu to placze przez 30min. Iza to fajnie sie uklada. Ja zawsze przed praca robilam porzedki i w miedzyczasie obiad,zeby dziecko mialo co jesc,no i ja po pracy. Pozniej jak wracalam zostawal mi tylko do ugotowania obiad dla tz.. Maliny zasadzone na dzialce,drzewka poprzycinane. Teraz czekam na trawe.
![]() |
#3132 |
Zakorzenienie
|
Ania czyli jednak rwanie?
![]() Megi ta pierwsza fota taka niesamowita ![]() ![]() ![]() co do filtra to ja mam je w nosie i nie mam zamiaru używać.W zeszłym roku kupiłam najlepszy jaki mogłam kupić,ale jednak mimo tego,że jest bardzo lekki-jak na filtr to nie czuję się komfortowo z czymś takim na twarzy.W tym roku olewam temat.Zresztą już wczoraj wróciłam lekko brązowa na twarzy,Nina również. Libra wszystkie hosty po kilka takich mini host mi wypuściły.Ciekawa sama jestem co z nich będzie,bo pierwszy raz widzę jak wszystko od początku odbija.Byłam tak ciekawa jak żurawki się"odrodzą"bo je na golasa obcięłam i są!piękne,listki wyrastają.Wszystko już się zazieleniło-uwielbiam wiosnę!
Mój najpiękniejszy uśmiech ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2013-04-23 o 07:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Zakorzenienie
|
Ale Wy miłe jesteście - cieszę się jak durna jak czytam
![]() Monka- zabiłaś mnie opisem ust po kwasie ![]() ![]() ![]() Q*wa - jak mnie gardło boli...
#3134 |
Zakorzenienie
|
edzia, zdrówka i
![]() libra, ja się za bardzo na kwasach i rozjaśniaczach nie znam, ale ja bym teraz (kiedy słońce już) nie stosowała co do filtrów, to ja jestem za używaniem, szczególnie, że mam bardzo jasną i wrażliwą skórę. I pół dnia będę spędzać na słońcu na placu zabaw lub na podwórku ze świetlicą. Dwa sezony używałam sorayi 30 dla dzieci, a teraz chciałam sobie odmienić i wzięłam mleczko lirene 30 dla dzieci (150ml, jest jeszcze krem do buzi 50+ 50ml, i mleczko 50+ wahałam się czy nie wziąć ). Jest fotostabilny, nie pachnie i ma leciuteńką konsystencję. Poużywam chwilę i dam znać jeśli chcecie jak się będzie sprawował. Teraz są w superpharm w promo. W rosach u mnie jeszcze nie ma wystawionych słonecznych, a SP sorayi nie było jeszcze. Tylko teraz tak, ostatnio mówi się o kilku składnikach filtrów w kontekście, że są przenikające i przedostają się do krwi i może mieć wpływa na gospodarkę hormonalną. Najczęściej jest to ethylhexyl methoxycinnamate, Tu i tu można po krótce o tym poczytać. I się tak właśnie wahałam co wziąć, czy szukać bez...ale kurczę, te "bez" najczęściej mają alkohol w składzie (co mi wyjątkowo nie służy) lub są dość drogie. Tańsze są np. rosmanowskie dla dzieci (ten krem jest ponoć bez alko i przenikaczy, ale z kolei niektórzy mówią, że betoniasty) i ten sunozon dla wrażliwców, ale właśnie z alko. Także coś kosztem czegoś. Można też używam filtrów mineralnych (fizycznych), ale wtedy trzeba grubą warstwę ich walić, bo działają ja lustro-odbijają promienie. Mi to nie pasuje. ania, ![]() monka, już lepiej było se wypić ![]() ![]()
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2013-04-23 o 08:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Zakorzenienie
|
Megi piękna zdjęcia
![]() ![]() ![]() Ana poleć mi jakaś książkę dla faceta ![]() w czwartek mamy rocznice ślubu, a ja nie mam w ogóle pomysłu na ten dzień;/ Edzia trzymam kciuki
#3136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edzia kciuki ![]() AniaP uuu współczuje , oby gładko poszło to wyrywanie, ![]() Megi dzieciaki boskie ![]() Lind misiek jest cudowny taki do całowania ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3137 |
Zakorzenienie
|
MEGI kuruj gardło .
E no co wy , bez przesady , kwasu nie powinno sie nakładać latem , po pierwsze mamy wiosnę ![]() Kolejna sprawa mieszkam w UK wiec tutaj chłodnej . Kwasów nie powinno sie nakładać gdy jest trwała ekspozycja na słońce mi to nie grozi , także myśle ze zrobię serie 5 tyg i przerwa do września . ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękujemy za życzenia
![]() Megi słodziaki dwa małe pokazujesz ![]() ![]() Mieliśmy wczoraj jechać na basen ale zanim się obrobiliśmy to już po 12 było a Michał ostatnio (jakieś 2 tyg) nie dosypia i po południu już marudny jest więc odpuściliśmy. Wieczorem jeszcze siusiaka obejrzałam i całkiem odpuściłam, lecimy niedługo do lekarza... Niech go obejrzy bo ja sama nie wiem czy coś się dzieje czy przewrażliwiona jestem... Edzia też trzymam kciuki... Ja w pt idę wreszcie do gina bo wieki już nie byłam. Idę do nowego więc mam nadzieje że młody, przystojny i delikatny ![]() Ja muszę coś Miśkowi na słońce kupić i co tą sorayę polecacie? Sama raczej bardziej unikam słońca niż czymś się smaruję, nie lubię i bez tego źle mi jak słońce grzeje za mocno ![]() ![]() ![]()
#3139 |
Zakorzenienie
|
Dziekujemy laski za zyczenia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Monka uważaj na siebie z tymi kawasami ![]() śniłaś mi się dziś Ty, Asiulek, Lind i Libra, spotkałyśmy się ![]() ale siedziałyśmy przy kawie, dużo szczegółów nie pamiętam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3142 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O tak o tak , mam takie same podejście , to samo mówię i myśle ale szkoda ze tak nie jest , choć u nas w Angli jest chłodnej i nie ma takich mega upałów a jak sa to raz na któryś rok . Nienawidzę upałów , żyć sie nie da , normalnie funkcjonować . O nie nie , młody i przystojny - uciekłabym zawstydzona i poszuka jakiejś miłej starszej kobitki , w pl do takiej chodzę i mi pasuje , wyloozowana i robi przegląd nadwozia fajnie robi. Cytat:
![]() Ooo o miłe spotkanko w miłym gronie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Na początek spóźnione 100 lat dla wszystkich 3-latków!! ![]() Misiowi miałam okazję złożyć życzonka osobiście bo odwiedził mnie w pracy ![]() ![]() megi- zdjęcia rozczulające ![]() ![]() ![]() monka- gratki dla synusia za lajtowe podejście do życia (przedszkole). ma to po mamusi ![]() ![]() nataszka- ciekawy sen. Nie wiem czy proroczy całkowicie ale może uda chociaż nam się spotkać 8-ego jak będę w Pl?? My po spacerku hulajnogowo- placykowym. Oj ciężko mi mała ściągać do domu. Dopiero jak wszystkie dzieci się pakują to i ona raczy wracać. Także dziś np. od 9-13.00 był placyk. Obudzi się i znów wybywamy. Co do pogody to dla mnie jeszcze za zimno (wiatr dzis czasem tak wiał, że marzłam), ja tam lubię jak jest cieplusio, nawet gorąco być może ![]() kochammmmmm.... Filtrów nigdy nie używałam, nawet na plaży no i efekty posiadam- mnóstwo piegów i przebarwień... ale jakoś mam to w nosie i nie zamierzam nic nadal stosować ![]() A dla maluchów co polecacie? Z tym, że ja nie chcę jej smarować 50-tką, nawet 30-tką, max to 25 tak myślę... ja tam kocham dzieci jak czekoladki ![]()
#3145 |
Zakorzenienie
|
Właśnie ustaliliśmy termin na wizytę w szpitalu na 4 lipca , ale to narazie tylko spotkanie z lekarzem uffff . Tak mi sie teraz przypomniało ze z młodym ta sama procedura była , pojedziemy zbadaja go i powiedzą co i jak , co zabrać jak sie przygotować do operacji. Także szykuje sie na lipiec sierpień na operacje
![]() ASIULEK ja bym sie o twoja mała nie martwiła, jest tak otwartym dzieckiem i mądrym, ze napewno ty będziesz bardziej sie stresowac ( jak ja ) niż mała ![]() ![]() Tzn martwić sie to ludzka rzecz , zwłaszcza matki która kocha swoje dziecko , ale bedzie dobrze ![]() Ja nie polece bo ja moje smaruje nieregularnie i jakimis sklepowymi ,w Turcji tez nie przesadzilam i nic im nie było , wiadomo na płazy woda, to mazialam, ale nie jakoś obsesyjnie . Nie wiem jaki tutaj mogłabym kupić , sorayki u nas nie ma . Ja dziś mojemu mówię, ze jutro do przedszkola idzie, a on do mnie JUŚ BYŁAM ![]() Idę dokończyć odgruzowywanie i pierogi robię, moj mały z tz- tem , pewnie placyk zalicza z którymś z pracownikow ![]() ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-04-23 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Zakorzenienie
|
Chyba przewrażliwiona jestem albo 2 dniowe smarowanie maścią pomogło bo siusiak w porządku. Dostaliśmy tylko skierowanie na badanie moczu bo dalej martwi mnie chodzenie Miśka z łapką w kroku... Jak będzie ok to wreszcie na basen pojedziemy
![]() Monka ja jakiś czas przed ciążą byłam u młodego przystojnego gina ale potem przeniósł się zaraz do innego miasta. Teraz zapisałam się do takiego którego i nazwisko mi się kojarzy i miejsca przyjmowania i zamieszkania ma takie że to może być ten sam ![]() ![]() ![]()
#3147 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pomocy
![]() ![]() Pytanie drugie- jak w tym wieku pobierają krew? Pamiętam, że jak miała około roczku to z paluszka. Nadal tak jest?? Myślicie, że jak dobrze wyszoruję jej nocnik, potem wyparzę, wytrę do sucha to może nasikać do nocnika a potem przeleję?? czy musi bezpośrednio do pojemniczka?? martwię się bo mała jak śpi w dzień to czy jest ciepło czy zimno ona budzi się cała mokra główką, jakby ja deszcz spotkał. I poducha też cała mokra... wyczytalam, ze to jeden z objawów niedoboru wit d3, a ona dostaje tylko w mleku modyfikowanym, tranu już ze 2 miesiace nie dostaje ![]() zapomniałabym- edzia ![]() ![]()
Weroniczka (05.04.2010r) ![]() "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) ![]() Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2013-04-23 o 14:23 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3148 |
Zakorzenienie
|
LIND lepiej byc z deczka przewrazliwionym niż olewac , byłaś wiesz ze okey , dodatkowo badanie i możesz spać spokojniej .
ASIULEK ja problemu nie widze ![]() A czemu nie dostaje juz tranu ? Czemu przestałam dawać jak dawalas , a pogoda była do kitu ? Ja moim tranu nie podawalam wogole , bo za dużo byłoby dla nich . |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Zakorzenienie
|
Bo mi się skończył i już nie kupiłam
![]() jakoś mi się nie uśmiecha z rańca wkładać ją do wanny żeby nasikała ![]() ![]()
#3150 |
Zakorzenienie
|
ASIULEK nie, no mozna przerwać , ale napisałas to z " takim smutkiem " ze juz małej od 2 miesięcy nie dajesz wiec sie pytam , bo wystarczyło iść i kupic i po problemie
![]() ![]() Aha no to nie wiem , myślał ze z ranca po wstaniu a tu troche inaczej bo o jeszcze na spiku siuski a nie po przebudzeniu , z chlopakami jednak mega łatwiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.