Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-23, 08:17   #3511
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

11 tydzień...i właśnie dlatego, że to 11 tydzień czuje, że lekarz nie chce mnie straszyć. Sama już nie wiem.

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Właśnie na tym usg miałam się dowiedzieć jak to wszystko wygląda, czy jest dobrze czy nie i nie dowiedziałam się, bo lekarz powiedział, że do prawidłowego pomiaru brakuje dzidzi kilka milimetrów więc on nic teraz nie będzie robił zbada mnie 8 maja.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 08:40   #3512
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Hello No to już mogę śmiało zdać Wam relację z wczorajszej wizyty. Miałam na 16.30, ale już u mojej pani dr tak jest, że jak babki przyjdą i zasiądą w poczekalni to żadna nie wpuści na godzinę tylko tak jak przyszły. Ja zawsze byłam kulturalna i czekałam, godzinę, dwie po swojej godzinie, ale pomyślałam, że nieee, dosyć tego- czemu mnie mają zawsze w ciula robić ;p I przyjechałam sobie prze 15, patrzę jedna osoba to sobie po niej weszłam. I pani dr była zadowolona, że wcześniej do domu pójdzie Zrobiła badanie namacalne i przeszłyśmy do usg. Na wstępie powiedziała mi "na pocieszenie!!", że trzeba popatrzeć bo tyle nieszczęść, że sama jest zaskoczona co to się w dzisiejszych czasach dzieje... To mi na pewno nie pomogło... Ale na szczęście już za chwilkę widziała dzidzię- sztuk 1 Tętno tez tam widziała, serduszka nie słuchałam niestety, ale powiedziała, że tętno jest. Mam zdjęcia, ale nie wiem czy tam coś widać- taka kijaneczka trochę jeszcze
Z usg wychodzi 9t 1d, 2,44cm długości ciała. Rączki są, nóżki maleńkie też, ogonek jeszcze trochę też
Jedyna gorsza rzecz to, że mam twardą macicę i dostałam profilaktycznie Luteinę 2 globule na noc.
I na 13 maja na 15:15 mam wizytę z badaniami genetycznymi (ale chyba chodzi jej o przegląd narządów dziecka?).

Ufff więc odetchnęłam nieco z ulgą, ale w sumie tylko nieco bo przez ten twardy brzuch nadal się stresuję co będzie.
U mnie jest tyle nerwów na co dzień, córcia rozrabia, ja jestem z nią sama, ciągle chce na dwór, a ja muszę za nią biegać. A pani dr kazała więcej leżeć.
Tylko kiedy dziewczyny, kiedy??

Na szczęście już wczoraj w nocy przyjechał z Krakowa mój brat więc mam nadzieję, że przybędzie nam z pomocą

Widziałam, że debatowałyście na tematy imion Ja wiedziałam całe życie, że będę miała Olę A więcej nie wiem- i to naprawdę nie wiem- pustka w głowie, nie mam planów, pomysłów na imiona. Myślę o Alicji jeśli dziewczynka, chłopiec- nie mam zielonego pojęcia.
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:09   #3513
maomami
Wtajemniczenie

Pocytowałam, poodpisywałam i wszystko mi szlag trafił!!! wrrrrrrrr źle się zaczyna dzień.
wczoraj miałam koszmarny dzień, wszystko mnie wkurzało, całe popołudnie przepłakałam, położyłam się spać z ogromnym bólem głowy o 20 i wstałam o 6 rano dopiero i o dziwo pierwszy raz od kilku tygodni nie obudziłam się w nocy na siku.

Padło pytanie o kogoś z Krakowa i szpital Narutowicza. Ja nie jestem z Krakowa, mieszkamy jakieś 15-20 km od Krakowa, ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad porodem w tym szpitalu, chodzę do gina który tam pracuje. Ostatnio same dobre opinie o tym szpitalu usłyszałam, mam w planach kiedyś pojechac i przejść się po szpitalu, pozwiedzać jeśli jest taka możliwość.

Ja od początku ciąży przytyłam 1,5 kg, dzisiaj 14 tydz 5 dzień, zauważyłam że dni i tygodnie w drugim trymestrze o wiele szybciej lecą niż w pierwszym.

Gratuluje wizyt

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:12   #3514
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki

Wybaczcie, ale nie mam siły nadrobić AŻ tyle stron
Byłam u ginekolożki. Plamienia ustały to już wiecie :P ale jeszcze mam brać luteinę.
Dzidzia od środy urosła 6mm, a więc ma 16mm pięknie widać serduszko, główkę, nawet ginka kręgosłup widziała, czego ja dostrzec nie mogłam
Termin porodu wyznaczyła jednak na 1 grudnia, więc proszę o zmianę :P i leci na 7 tydz i 4 dzień. Koło 20 maja mam się zapisać na usg genetyczne, więc jutro będę się umawiać Także cała szczęśliwa jestem

A co do imion to ja się nie będę chwalić jakie imiona chce mój TŻ wiecznie toczymy wojne na ten temat
Gratuluję, pięknie rośnie!

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Wow! Niezła różnica

Gratuluje wszystkich usg!

Ja zrobiłam dzis betę - 195

Chyba poczekam na wątek styczniowo-lutowy, bo czuje się tu mega opóźniona
Możesz sama założyć nowy temat jeśli masz ochotę Ale i tak nie wiadomo czy jednak w grudniu nie urodzisz Piękna beta, gratuluję! Będziesz robiła powtórkę?

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj państwowo na wizycie, niestety bez usg, ale odebrałam badania. Jest wszystko w normie. Ginekolog po badaniu na fotelu stwierdziła, że dużo urósł mój dzidziol, więc bardzo się cieszę. Skomentowała nawet mój brzuszek i powiedziała, że to normalne, że już tak widać, bo jestem szczupła i to jak najbardziej już ciążowy brzuszek. Zdenerwowała mnie jak zwykle położna w rejestracji, bo nie chciała dać mi do skserowania moich badań, ponieważ to są ich badania... Na szczęście ginekolog była innego zdania i bez problemu mi je dała. Dała mi również skierowanie na usg i pomimo, że prywatnie mam już wyznaczone na 8 maja, to chyba skorzystam i jutro zadzwonię czy mogę przyjść. Będzie to dopiero moje drugie usg więc myślę, że mogę sobie na nie pozwolić. Po za tym będzie zgodnie z naturą, bo przez brzuch Taki żarcik, Peggi nie gniewaj się

Pewnie, że idź na USG, po co masz płacić jak jest możliwość za darmo zrobić.

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
A u mnie nie jest tak wesoło! Byłam na usg i co i mam przyjść 8 maja, ponieważ teraz miałam mieć usg genetyczne jak się okazało i dzidzia jest za mała na to badanie. Wiem tylko tyle, że jest zwinięta w kłębuszek. Dalej nic nie wiem. I jak ja mam się nie martwić....ech
Spokojnie, to 11 tydzień więc dzidziolek może być trochę mniejszy. Na pewno wszystko będzie dobrze, jestem tego pewna

Weronisiek gratuluję! I uważaj na siebie, musisz troszkę wypocząć, mam nadzieję, że brat będzie skory do pomocy.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Miłego dzionka!

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2013-04-23 o 09:13
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:26   #3515
Azealia
Raczkowanie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40445166]Hello No to już mogę śmiało zdać Wam relację z wczorajszej wizyty. Miałam na 16.30, ale już u mojej pani dr tak jest, że jak babki przyjdą i zasiądą w poczekalni to żadna nie wpuści na godzinę tylko tak jak przyszły. Ja zawsze byłam kulturalna i czekałam, godzinę, dwie po swojej godzinie, ale pomyślałam, że nieee, dosyć tego- czemu mnie mają zawsze w ciula robić ;p I przyjechałam sobie prze 15, patrzę jedna osoba to sobie po niej weszłam. I pani dr była zadowolona, że wcześniej do domu pójdzie Zrobiła badanie namacalne i przeszłyśmy do usg. Na wstępie powiedziała mi "na pocieszenie!!", że trzeba popatrzeć bo tyle nieszczęść, że sama jest zaskoczona co to się w dzisiejszych czasach dzieje... To mi na pewno nie pomogło... Ale na szczęście już za chwilkę widziała dzidzię- sztuk 1 Tętno tez tam widziała, serduszka nie słuchałam niestety, ale powiedziała, że tętno jest. Mam zdjęcia, ale nie wiem czy tam coś widać- taka kijaneczka trochę jeszcze
Z usg wychodzi 9t 1d, 2,44cm długości ciała. Rączki są, nóżki maleńkie też, ogonek jeszcze trochę też
Jedyna gorsza rzecz to, że mam twardą macicę i dostałam profilaktycznie Luteinę 2 globule na noc.
I na 13 maja na 15:15 mam wizytę z badaniami genetycznymi (ale chyba chodzi jej o przegląd narządów dziecka?).

Ufff więc odetchnęłam nieco z ulgą, ale w sumie tylko nieco bo przez ten twardy brzuch nadal się stresuję co będzie.
U mnie jest tyle nerwów na co dzień, córcia rozrabia, ja jestem z nią sama, ciągle chce na dwór, a ja muszę za nią biegać. A pani dr kazała więcej leżeć.

Na szczęście już wczoraj w nocy przyjechał z Krakowa mój brat więc mam nadzieję, że przybędzie nam z pomocą

Widziałam, że debatowałyście na tematy imion Ja wiedziałam całe życie, że będę miała Olę A więcej nie wiem- i to naprawdę nie wiem- pustka w głowie, nie mam planów, pomysłów na imiona. Myślę o Alicji jeśli dziewczynka, chłopiec- nie mam zielonego pojęcia.[/QUOTE]

Oklaski za wizytę Macicą się nie martw, póki gin nie zasugerował że to problem.

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Pocytowałam, poodpisywałam i wszystko mi szlag trafił!!! wrrrrrrrr źle się zaczyna dzień.
wczoraj miałam koszmarny dzień, wszystko mnie wkurzało, całe popołudnie przepłakałam, położyłam się spać z ogromnym bólem głowy o 20 i wstałam o 6 rano dopiero i o dziwo pierwszy raz od kilku tygodni nie obudziłam się w nocy na siku.

Padło pytanie o kogoś z Krakowa i szpital Narutowicza. Ja nie jestem z Krakowa, mieszkamy jakieś 15-20 km od Krakowa, ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad porodem w tym szpitalu, chodzę do gina który tam pracuje. Ostatnio same dobre opinie o tym szpitalu usłyszałam, mam w planach kiedyś pojechac i przejść się po szpitalu, pozwiedzać jeśli jest taka możliwość.

Ja od początku ciąży przytyłam 1,5 kg, dzisiaj 14 tydz 5 dzień, zauważyłam że dni i tygodnie w drugim trymestrze o wiele szybciej lecą niż w pierwszym.

Gratuluje wizyt
Ja pytałam bo też jestem z okolic Krakowa, też mam gina z Narutowicza i też planuję tam rodzić

Witam się w kolejny dzień z mdłościami. Jabłko na śniadanie weszło, a teraz nadaję z pracy wcinając suchą bułę. Niech już się to skończy bo zjadłabym coś pysznego
Stary 2013-04-23, 09:39   #3516
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
11 tydzień...i właśnie dlatego, że to 11 tydzień czuje, że lekarz nie chce mnie straszyć. Sama już nie wiem.

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Właśnie na tym usg miałam się dowiedzieć jak to wszystko wygląda, czy jest dobrze czy nie i nie dowiedziałam się, bo lekarz powiedział, że do prawidłowego pomiaru brakuje dzidzi kilka milimetrów więc on nic teraz nie będzie robił zbada mnie 8 maja.
11 tydzień ale już skończony czy Ci się zaczął? jak kilka mm to na pewno wszystko ok, ja byłam w 10t3d i to było za szybko miałam przyjść w 11t5d i wtedy dzidzia była już odp duża więc nie martw się tylko wydaję mi się że ten 8 maja to będzie twój ktory tydz? żeby z kolei za późno nie było...

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:41   #3517
Anoula
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40445166]Ale na szczęście już za chwilkę widziała dzidzię- sztuk 1 Tętno tez tam widziała, serduszka nie słuchałam niestety, ale powiedziała, że tętno jest. Mam zdjęcia, ale nie wiem czy tam coś widać- taka kijaneczka trochę jeszcze
Z usg wychodzi 9t 1d, 2,44cm długości ciała. Rączki są, nóżki maleńkie też, ogonek jeszcze trochę też [/QUOTE]
Gratuluję udanej wizyty

Widzę że co raz więcej dziewczyn planuje poród tam gdzie ja
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:47   #3518
magalska
Zadomowienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40445166]Hello No to już mogę śmiało zdać Wam relację z wczorajszej wizyty. Miałam na 16.30, ale już u mojej pani dr tak jest, że jak babki przyjdą i zasiądą w poczekalni to żadna nie wpuści na godzinę tylko tak jak przyszły. Ja zawsze byłam kulturalna i czekałam, godzinę, dwie po swojej godzinie, ale pomyślałam, że nieee, dosyć tego- czemu mnie mają zawsze w ciula robić ;p I przyjechałam sobie prze 15, patrzę jedna osoba to sobie po niej weszłam. I pani dr była zadowolona, że wcześniej do domu pójdzie Zrobiła badanie namacalne i przeszłyśmy do usg. Na wstępie powiedziała mi "na pocieszenie!!", że trzeba popatrzeć bo tyle nieszczęść, że sama jest zaskoczona co to się w dzisiejszych czasach dzieje... To mi na pewno nie pomogło... Ale na szczęście już za chwilkę widziała dzidzię- sztuk 1 Tętno tez tam widziała, serduszka nie słuchałam niestety, ale powiedziała, że tętno jest. Mam zdjęcia, ale nie wiem czy tam coś widać- taka kijaneczka trochę jeszcze

Widziałam, że debatowałyście na tematy imion Ja wiedziałam całe życie, że będę miała Olę A więcej nie wiem- i to naprawdę nie wiem- pustka w głowie, nie mam planów, pomysłów na imiona. Myślę o Alicji jeśli dziewczynka, chłopiec- nie mam zielonego pojęcia.[/QUOTE]

za wizytę

Ja właśnie też z wizyty wróciłam lekarz zgodził się mnie przyjąć dziś bez kolejki z dzidziem wszystko ok rośnie duży i zdrowy, ma już ok 10 cm wiercił się jak szalony ale nogi trzymał razem, mam nadzieję że za 4 tyg rozłoży nóżki dla mamusi żeby potwierdzić że chłopiec od razu po wizycie jestem spokojniejsza i mam lepszy humorek dziś intensywniej odczuwam bąbelki w brzuchu

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-04-23, 09:49   #3519
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Anulka ja kiedyś slyszalam ze imie wybiera matka także wiesz... jakas przewagę mamy
To ja bym wybrala Natalie, bo Idalia pierwsze slysze a po drugie smiesznie brzmi - Idalia
Mój to sobie jeszcze wymyslil ze synowi da imie po sobie czyli Tomasz Junior bo mu się Tomasz podoba i koniec kropka
ja znaj jedną Idalię :P

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość

Gratuluje wizyt
mi się końcówka troszkę ciągła, bo już chciałam urodzić, a mała nie chciała. zobaczysz jak już dzidzia się urodzi jak czas leci

cześć
jeśli chodzi o imiona to my mamy wybrane Wojtuś. Mąż przeczuwa synka, tak też mówimy o brzuchu.

z córą mu wyszło, mówiliśmy Malina i wyszła Malwina

odebrałam, tzn wydrukowałam sobie wyniki mocz, morfologia , toxo i róźyczka i wszystko ok

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:49   #3520
Anoula
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40445166]
Ja właśnie też z wizyty wróciłam lekarz zgodził się mnie przyjąć dziś bez kolejki z dzidziem wszystko ok rośnie duży i zdrowy, ma już ok 10 cm wiercił się jak szalony ale nogi trzymał razem, mam nadzieję że za 4 tyg rozłoży nóżki dla mamusi żeby potwierdzić że chłopiec od razu po wizycie jestem spokojniejsza i mam lepszy humorek dziś intensywniej odczuwam bąbelki w brzuchu [/QUOTE]

Mały łobuziak że nie chciał mamusi pokazać czy faktycznie jest chłopcem Ale gratuluję, że zdrowy i że rośnie
Stary 2013-04-23, 09:52   #3521
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Mały łobuziak że nie chciał mamusi pokazać czy faktycznie jest chłopcem Ale gratuluję, że zdrowy i że rośnie
dziękujemy.. ja właśnie zajadam kanapkę z pasztetem i ogórkiem kiszonym.. mniam....

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-04-23, 09:55   #3522
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dzień Dobry

Witamy się w 13 tygodniu

Ja sobie dziś trochę pospałam...Wczoraj miałam zly dzień ale mam nadzieje,że już dziś będzie lepiej...

Gratuluję Wam wszystkich udanych wizyt, cieszę się razem z Wami że z maluszkami wszystko ok

Korbiela- nie denerwuj się, maluszek nadrobi te kilka mm, będzie dobrze

3mam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:55   #3523
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
dziękujemy.. ja właśnie zajadam kanapkę z pasztetem i ogórkiem kiszonym.. mniam....
jak już byłam w ciąży to się takimi zajadłam, a jak zobaczyłam II kreski to przeczytałam, ze pasztetu nie wolno :x i teraz mimo ze mam ochote to sobie na pasztet nie pozwalam :x
Stary 2013-04-23, 09:57   #3524
ilona_0105
Raczkowanie

Dziewczynki już wam wszystko wyjaśniam z pomocą google chyba doszłam do tego....pęcherzyk ciązowy ma 8,5mm a pęcherzyk żółtkowy jest widoczny.....chyba tak to jest

Zmiana terminu ginekologa z 25,04 godz 9:00 na 24.04 godz. 14:30

Więc może jutro ginekolog mnie potraktuje poważnie i powie co i jak

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:57   #3525
Soborowska
Raczkowanie

Hej dziewczyny! zalogowałam sie dziś pierwszy raz, jestem z Łodzi i jestem w 11 tygodniu ciązy
Soborowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:59   #3526
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
za wizytę

Ja właśnie też z wizyty wróciłam lekarz zgodził się mnie przyjąć dziś bez kolejki z dzidziem wszystko ok rośnie duży i zdrowy, ma już ok 10 cm wiercił się jak szalony ale nogi trzymał razem, mam nadzieję że za 4 tyg rozłoży nóżki dla mamusi żeby potwierdzić że chłopiec od razu po wizycie jestem spokojniejsza i mam lepszy humorek dziś intensywniej odczuwam bąbelki w brzuchu
Aaaale duży chłop Ciekawe kiedy na naszym wątku będzie pierwszy prawdziwy kopniak! Mnie się dłuży ten I trymestr :P

Ilonka mam nadzieję, że teraz już trafisz na porządnego lekarza który nie ma w poważaniu swojej pacjentki, trzymam kciuki! Zgadzałoby się z tymi pęcherzykami

Soborowska witam i gratuluję! Zgłoś się do Pomadki, żeby Cię wpisała na mamusiową listę!

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2013-04-23 o 10:01
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 10:00   #3527
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soborowska Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! zalogowałam sie dziś pierwszy raz, jestem z Łodzi i jestem w 11 tygodniu ciązy
Witamy w naszym gronie
Stary 2013-04-23, 10:00   #3528
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja z szyneczką i ogórkiem kiszonym

Soborowska, witaj;-)

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-04-23 o 10:02
Stary 2013-04-23, 10:02   #3529
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Witamy kolejną mamuśkę jej wy wszystkie tak daleko a ja według wczorajszego usg mam dziś dopiero 5 tygodni i 5 dni

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-04-23, 10:04   #3530
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Witamy kolejną mamuśkę jej wy wszystkie tak daleko a ja według wczorajszego usg mam dziś dopiero 5 tygodni i 5 dni
Tydzień po tygodniu migusiem Ci zleci

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-04-23, 10:05   #3531
lubieolowki
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Mój debiut na forum, ale jakieś trzy tygodnie temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży i że nasz Maluszek urodzi się prawdopodobnie na początku grudnia!
Czytałam Wasze posty o wizytach u lekarzy, o odczuciach i o różnych innych sprawach i muszę powiedzieć, że to czytanie sprawiało mi duużo radochy, bo w wielu postach znalazłam też odpowiedzi na swoje pytania
Mam nadzieję, że zostanę tu na dłużej
Na razie jesteśmy w 8 tyg Na pierwszej wizycie u mojej ginekolożki dostałam już zdjęcie, choć prawie nic nie widać 8.05 kolejna wizyta i mam nadzieję, że tym razem coś więcej zobaczę

I pytanie do Was dziewczyny - jak szybko udało się Wam posłuchać/zobaczyć serduszka Maluszków?
lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 10:07   #3532
Soborowska
Raczkowanie

dzięki ja w 7 tygodniu miałam usg, słyszałam serducho maluszka super sprawa 121 u/ min a wilkość 9,6 milimetra dzis mam wizyte z wynikami krwi i moczu a teraz czeka ma kolejne usg...
Stary 2013-04-23, 10:10   #3533
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Mój debiut na forum, ale jakieś trzy tygodnie temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży i że nasz Maluszek urodzi się prawdopodobnie na początku grudnia!
Czytałam Wasze posty o wizytach u lekarzy, o odczuciach i o różnych innych sprawach i muszę powiedzieć, że to czytanie sprawiało mi duużo radochy, bo w wielu postach znalazłam też odpowiedzi na swoje pytania
Na razie jesteśmy w 8 tyg Na pierwszej wizycie u mojej ginekolożki dostałam już zdjęcie, choć prawie nic nie widać 8.05 kolejna wizyta i mam nadzieję, że tym razem coś więcej zobaczę

I pytanie do Was dziewczyny - jak szybko udało się Wam posłuchać/zobaczyć serduszka Maluszków?
Ja miałam wizytę w 8 tygodniu i już było pięknie bijące serduszko
Ale z tego co dziewczyny piszą to wcześniej też można zobaczyć srduszko

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-04-23, 10:12   #3534
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny!
Witam kolejną mamusię grudniową
Stary 2013-04-23, 10:13   #3535
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny!

Kolejna mamusia witamy serdecznie

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-04-23, 10:13   #3536
Azealia
Raczkowanie

Ja widziałam wczoraj czyli w 6t4d, Kropek ma 6 mm, serduszko biło ale tylko to widziałam, jeszcze nie słyszałam.

Magalska 10 cm! WOW! Duży chłopczyk już

Witam nowe Mamusie

Edytowane przez Azealia
Czas edycji: 2013-04-23 o 10:16
Azealia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 10:13   #3537
Soborowska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Aaaale duży chłop Ciekawe kiedy na naszym wątku będzie pierwszy prawdziwy kopniak! Mnie się dłuży ten I trymestr :P

Ilonka mam nadzieję, że teraz już trafisz na porządnego lekarza który nie ma w poważaniu swojej pacjentki, trzymam kciuki! Zgadzałoby się z tymi pęcherzykami

Soborowska witam i gratuluję! Zgłoś się do Pomadki, żeby Cię wpisała na mamusiową listę!

musisz mnie troszke pokierowcą pierwszy raz jestm na forum w życiu.... także plizzz o pomoc do kogo sie zgłosić i jak ;-)
Stary 2013-04-23, 10:17   #3538
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:

A powiedz mi jak pęcherzyk ciążowy ma 8.5 i jest widoczny pecherzyk żółtkowy tzn ,że wszystko ok??

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-04-23, 10:18   #3539
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
jak już byłam w ciąży to się takimi zajadłam, a jak zobaczyłam II kreski to przeczytałam, ze pasztetu nie wolno :x i teraz mimo ze mam ochote to sobie na pasztet nie pozwalam :x
pasztet pasztetowi nierówny, taki od teściowej z wiadomego mięska (100% mięska ) to samo zdrowie
Cytat:
witamy
Cytat:

no pierwszy trymestr mega się dłuży a drugi leci jak szalony
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
A ja z szyneczką i ogórkiem kiszonym

Soborowska, witaj;-)
mmm ogóraski rządzą
Cytat:
Hej dziewczyny!

witamy wiesz że nie pamiętam ale chyba 7-8 tc widziałam serduszko

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-04-23, 10:19   #3540
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
pasztet pasztetowi nierówny, taki od teściowej z wiadomego mięska (100% mięska ) to samo zdrowie
No to jak domowy to wiadomo że wolno
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości