|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Raczej przez brzuch juz
|
|
|
|
#3572 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny prosze o info jakie badanie musze zrobic aby sprawdzić czy z dzidzią jest wszytsko to usg genetyczne?
|
|
|
|
#3573 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie wczotaj nie piosalam jakos tak nie mialam sily zreszta musze lezec.
Bylam odebrac winik USG i musialam chwilke czekac to poszlam sie zalatwic i zobaczylam przy podcieraniu brazowy slus bardzo sie przestraszylam a ze bylam pod gabinetem lekarza to polozna kazala mi wejsc lekarz powiedzial ze mam zwiekszyc duphaston na 3x1. Powiedzial ze mam odpoczywac , lezec i ze moze mi wypisac skierowanie do szpitala ale tam tez bede musiala lezec i dadza mi te same leki .Wiec nie potrzebnie jak ja w domu moge lezec. Teraz troche lepsze wiadomosci te plamienie mialam jeszcze tylko raz jak wrocilam do domu ia teraz nic mam nadzieje ze bedzie wszystko ok. Z opisu USG wynika ze pecherzyk ciazowy ma 26mm i widac w nim echo zarodka 15 mm wiec chyba wszystko ok lekarz zobaczyl i mowil ze ok. Nie wiem jak szybko bije serduszko bo nic nie jest tam napisane ale lekarz mowil ze bije wiec mu wierze . NAstepna wizyta 10 maja chociaz jak wczorj u niego bylam to mowil jak mi sie leki skoncza to mam przyjsc. jak dobrze bedzie i bede mogla zmniejszyc dawke leku to mi starczy do 10 maja. Lekarz powiedzial ze jak utapi plamienie to po 3 dniach mam zaczac brac 2x1 tabl. Ciesze sie ze jest juz tyle nowych mam na forum ja szczerze to bym chciala w grudniu urodzic jakos listopad mi sie nie podoba chociaz TP mam na 28 listopad ale to zOM a jak mi lekarz ostatnio robil USG to ciaza starsza o 3 dni wiec termin bedzie szybciej tak mysle. Zobaczymy co mi powie w maju wtedy bedzie juz 11t4d ciazy. Ale sie rozpisalam... ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Macie fajnych lekarzy ze wam tak mowia co beda na astepnej wizycie robic i wogole ja to nie wiem czego nam sie spodziewac. Nic mi nie mowil o USG genetycznym , ani nic takiego . Wiem ze to jest dobry lekarz wiec nie moge narzekac. NAwet zdjecia nie dostalam zadnego nie wiem czy sama powinnam o nie poprosic zobaczymy nastepnym razem. JA tez sie zastanawiam jak to bedzie jakie usg mi zrobi jesli to juz 12 t bedzie chociaz ja man nadal spora nadwage wiec moze jeszcze dowcipne bede miala.
|
|
|
|
#3574 |
|
Raczkowanie
|
hej mamusie
kurcze znowu nie było mnie parę dni i nie mogę Was nadrobić, piszecie jak szalone ! Ja to ost spałabym i spałabym i do laptopa zasiadać mi się jakoś nie chce. Słoneczko było ostatnie dni to poza spaniem spacerowałam po polach łąkach i lasach ![]() no i niecierpliwie czekam na jutrzejsze prenatalne ![]() i tutaj moje pytanie - czy za prenatalne płaciłyście więcej niż za wcześniejsze wizyty czy tyle samo ? Bo nie mam pojęcia czego się spodziewać. No i zastanawiam się czy męża do gabinetu brać czy nie... ![]() jakie macie plany na majóweczkę??
|
|
|
|
#3575 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie!
![]() Chciałabym dołączyć do zacnego grona jeśli można ![]() Długo zwlekałam z zapisaniem no i teraz mam trochę zaległości ![]() U mnie 10 tydzień już sobie leci |
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
ja skończyłam własnie 10 tydzień ![]() Najgorzej, że moje mdłości o efekt psychiczny. Jestem nienormalna i kropka. Rano się budzę, wyobrażam sobie śniadanie i już mi słabo. Wczoraj widziałam kałużę - komuś wylał się napój, ja sobie ubzdurałam, że to siki i od razu dławienie. Miałam dzisiaj ciekawą przygodę w nocy, ale to tak żenujące, że dalej będzie na biało - obudził mnie orgazm (kilka dni temu to samo - nie nie to nie zasługa Tżta ale snu), zaraz po nim doznałam bólu dolnej części brzucha. Mam nadzieję, że to nie zaszkodziło dziecku. Dziwna sprawa ![]() Pochwalę się wam, co dostałam od koleżanki - zestaw książeczek na pierwsze zdjęcia, życzenia przyjaciół, reakcje, dziennik mamy itp. Bardzo to fajne, na dole jest szufladeczka z pojemnikami na ząbki mleczne i pierwszy obcięty kosmyk włosów i inne takie duperelki. Będzie fajny prezent na osiemnastkę pociechy: _4231565.jpg ja już w 7 tc miałam przezbrzuszne. Wszystko jednak zależy od jakości sprzętu i z tego co mi powiedział lekarz - "gabarytów" pacjentki, im szczuplejsza tym łatwiej o obraz na przezbrzusznym w pierwszych tygodniach. |
|
|
|
#3578 |
|
Raczkowanie
|
wiesz Oleńska każdy lekarz jest inny, mój twierdzi, ze ciąza to nie choroba i mam żyć normalnie, tez nie wiem ile usg mnie czeka w ciągu całej ciązy. nie wiem jak załatwić sobie szpital do porodu bo akurat mam opieke medyczną prywatną z pracy ale nie stać mnie na prywatny szpital
|
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3580 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja płaciłam 50zł więcej, ale robilam u innej lekarki. Co do Majowki to wiem,że 1 maja mamy jechać do znajomych na grilla o ile pogoda wypali, 2 maja mamy mały remont i ur chrześniaka,a resztę się zobaczy ![]() Cytat:
![]() Oleńka odpoczywaj. Dziewczyny, genetyczne jest robione między 11-13 tyg ciąży i jeżeli lekarz nie widzi przeciw skazań to nie musi na nie kierować, wtedy możecie zrobić takie badanie w własnym zakresie ![]() Ja uciekam, umówiłam się z znajomą na spacer
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#3581 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Nena ale cudne !! też się czaję na coś takiego tylko nie wiem gdzie mogę coś takiego kupić
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-04-23 o 12:35 |
|
|
|
#3583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Świetna pamiątka Nie wiem czemu brzuch bolał po fakcie, ale normalnie to orgazm nie jest w stanie dzidziolkowi zaszkodzić Witam nową mamusię |
|
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Kur...wór. Miałam kilka rzeczy napisane i mi skasowało :/.
Antibia, podobał mi się kiedyś bolder, ale spacerówka mi nie pasuje. Trele, wygląda jak buła (cipula), ale kiepskie ujęcie bo równie dobrze można stwierdzić, że to dłoń między nogami ;/. Mya, mi też mówili że jeden pęcherzyk- chyba 6 lekarzy na 9 usg. dopiero na 10 ktoś zobaczył drugi, więc wiesz ![]() Firjal trzymam kciuki. Rybko raz tak miałam z zaparciem i też potwornie bolało. Normalne, choć lepiej dążyć do luźniejszego wypróżniania.. Ładny brzuś . Rysuje się Acelinka, mój też z Alisą wariacje odstawia i uwielbiam to. Ona ode mnie nawet nie oczekuje takich zabaw. Od razu do taty startuje ![]() Ilona super wieści ![]() ktosiula u Ciebie też ![]() Azealia też super ![]() Miki zupełnie inny kształt. śmiesznie ![]() anulka to już kawał człowieczka ![]() Mya ja pytałam. nie znam gry o tron...jestem mało współczesna pod tym względem ![]() babku dlatego ja otwieram równoległą zakładkę i piszę osobowo na bieżąco ![]() weronisiek brawo ![]() Kabriela widać potrzeba jeszcze kilka dni. Dzastin chyba kwaszonych / Kiszone to ja mam w piwnicy, samorobne ?nena ja też znam to uczucie ![]() ja dziś na 16 wizyta ![]() kicham jak dzika, chyba alergia, której nie miałam dotychczas... i ogrocha na ustach ;/ boję się
|
#3585 |
|
Raczkowanie
|
Nena ten ból brzucha to skutek orgazmu, lekarz mi powiedział że to raczej normalne, bo macica się wtedy zaczyna kurczyć i to może wywoływać lekkie bóle, które po kilku chwilach ustają.
|
#3586 |
|
Raczkowanie
|
ja mam straszne mdłości od rana a zjadłabym kanapke z warzywami
![]() doczytałam ze tam gdzie bede robić genetyczne to można je robić od 11t do 13t6d wiec przełożyłam na 6 maja i myśle że dowiem sie wtedy czy bedzie facecik ![]() co do imion to sama nie wiem, tż podobają sie jakies kosmiczne a mi sie podoba janusz
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze
Chociaż w razie czego przygotuję się też na to drugie ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40449783]przez brzuch Moja pani dr eLalka robi zawsze przez brzuch- ma bardzo dokładny sprzęt [/QUOTE]Chodzisz do lekarza do Lublina? Ja zapisałam się do Luxmedu na Królewską do Adrianny Kondrackiej. Mam zamiar robić takie porównania co kilka tygodniu. Pod koniec miło będzie popatrzeć Teraz jest taki bardziej zaokrąglony. Ciekawe jak będzie się zmieniać
|
|
|
|
#3588 |
|
Raczkowanie
|
a jakie jest zdrobnienie od Janusz?
|
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3590 |
|
Raczkowanie
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Mi dla dziewczynki podoba się Julia, dla chłopca nie mam póki co pomysłu
|
|
|
|
#3592 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już pisałam, że ja z poprzedniej ciązy nie mam żadnego zdjęcia bo miał stary sprzęt bez drukarki. Teraz ma nowy na szczęście Cytat:
napisz nam coś o sobie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() za wizyte! ![]() no u nas to samo u mnie w rodzinie byli wszyscy w szoku jak ja zostawiłam miesięczną natalcie z tż na cały dzień i pojechałam do szkoły, bo jak to z takim maleństwem facet ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to my 11t3d
|
||||||
|
|
|
#3593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tż rano się śmiał, że pewnie śnił mi się Christiano Ronaldo, którego z całego serca nie znoszę ![]() Cytat:
a w którym będziesz tygodniu? W ogóle od którego tygodnia można poznać płeć? |
||
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Wow
|
|
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3597 |
|
Raczkowanie
|
nie no to całkiem fajnie
ja bym chciała Adam albo Bartek ale jeszcze na 100 % nie wiem a jak dziewczyna to Julka |
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie cały czas katar męczy. Byłam z tym u laryngologa i mówił, że w ciąży śluzówki są nieco bardziej opuchnięte, co dodatkowo przyczynia się do zatykania nosa. Chyba mam jakiś alergiczny nieżyt nosa. Kazał się zgłosić po urodzeniu, da mi skierowanie na testy.
|
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Magalska poznala w 12 tygodniu?? To zalezy od wielu czynnikow , sprzetu , ulozenia dzieciaczka itp. Co do zdjecia to ja tez wyszlam ze szpitala bez , jak sie zorientowalam , pobieglam spowrotem I pytam o zdjecie a lekarz : jedno za 3funty , dwa za 5funtow
w szoku bylam ze platne ale wzielam. Moze o to chodzi? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3600 | ||
|
Zakorzenienie
|
no powiedzmy
ale brzucha nigdy płaskiego nie miałam ![]() Cytat:
aż z ciekawości sobie zaraz zobaczy czy w ogóle mam tak wczesne zdjęcie z porpzedniej ciązy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() sprawdziłam ![]() poprzednio pierwsze zdjęcia brzusia mam z 16 tygodniai jest mniej-więcej taki jak ten teraz czyli 5 tygodniu szybciej widać ![]() widzicie w pracy raczej już nic nie ukryje po powrocie Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-04-23 o 13:01 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.

kurcze znowu nie było mnie parę dni i nie mogę Was nadrobić, piszecie jak szalone !
Ja to ost spałabym i spałabym i do laptopa zasiadać mi się jakoś nie chce. Słoneczko było ostatnie dni to poza spaniem spacerowałam po polach łąkach i lasach 

za wizyte! 
w szoku bylam ze platne ale wzielam. Moze o to chodzi?