|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#13171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
-jajecznica z jednego jajka z serem + kromka razowca
-activia + pare orzechow laskowych -warzywa na patalnie smazone na oliwie z oliwek -galaretka z jogurtem naturalnym i moze cos jeszcze |
|
|
|
#13172 |
|
Zadomowienie
|
ja dzis nieladnie
![]() 11,00 2 wasy:jedna sucha druga z serkiem waniliowym, garsc platkow kukurydzianych, mały pomarańcz 15,00: 2 kromki chleba razowego:jedna z serem druga z szynką, mały pomidor 17,30 jabłko 18,30 3 kromki chleba z chudym twarogiem, rzodkiewką, sałatą. Troche jogurtu naturalnego, grejfrut tyle
|
#13173 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, moze byc limit jednak 750ml mleka a nie 500 ? bo ja nie wytrzymam
ja chce mleka
|
#13174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedys slodzilam herbate 2 lyzeczkami albo i wiecej. co dwa dni zmniejszalam sobie dawke cukru. teraz w ogole nie slodze i wcale mi to nie przeszkadza
|
|
|
|
|
#13175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#13176 |
|
Zakorzenienie
|
Jadłospis
![]() Sn: OWSIANKA(200ml mleka 0,5%,4x płatki owsiane,2x otręby jablkowe i 2xpszenne,1łyżeczka migdałów,2szuszone morele) 2gieŚn: pół bułki grahamki+serek wiejski piątnica lekki 150g ogromnie zmutowane zielone jabłko ![]() Ob:talerz zupy pomidorowej+5łyżek ryżu pełnoziarnistego+jabłko Podw:kefir piątnicy, pół bułki grahamki posmarowanej serkiem homo naturalnym+ łyżeczka dzemu morelowego niskosłodzonego Kol: jakies 150g chudego piątnicy+większe pół puszki tuńczyka+kromka chleba graham chyba lepiej, prawda? ok 1650 kcal. nie za duzo jem tego chleba i bułek graham?
|
|
|
|
#13177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
||
|
|
|
#13178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ps. Ja jem więcej kcal,a jestem na diecie redukcyjnej
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#13179 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś było:
IŚ: 2 kromeczki chlabka pełnoziernistego z polędwica i szczypiorkiem IIS: activia O: Gołąbek P: 2 pierniczki K: serek wiejski ze szczypiorkiem i przyprawami + bułeczka |
|
|
|
#13180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc radziłabym Ci na nie uważać
|
|
|
|
#13181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#13182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#13183 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#13184 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mi się wydaje,że to był ten wątek
Jakby co,będzie na mnie
|
|
|
#13185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#13186 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#13187 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() A ja dzisiaj znowu nieładnie... ![]() Śniadanko 4 lyżki owsianki z wiórkami kokosowymi i 3 suszone śliwki activia II śniadanko grahamka z serkiem topionym w plastrach i ogórkiem zielonym pół malutkiej bułeczki sojowej z tym samym<pół bo kolezanka też była bardzo głodna to sie podzieliłam> ![]() potem wszamałyśmy kapusty kiszonej i jabłko Obiadek<koło 18;/> zupa pomidorowa z ryżem i gotowaną marchwią i pietruszką do tego troche surówki ' weekendowej' 3 suszone morele i 2 suszone śliwki kolacyjka 3 suszone ananasy ![]() 2 kiwi ![]() twarożek domowy z pątnicy ![]() szklanka mleczka I jak...? ![]() ale laski...ten twarożek domowy...normalnie NIEBO W GĘBIE! ja myślałam że zaś byda sie musiała ratować rodzynkami żeby sobie to posłodzić a tu zaskoczenie totalne ![]() To smakuje prawie jak serek wiejski ![]() Pyychaaaaa!! |
|
|
|
#13188 |
|
Zakorzenienie
|
co o tym sądzicie????
|
|
|
|
#13189 |
|
Zakorzenienie
|
Ś: Mleko 2%, płatki fitness
IIŚ: pomarańcz O: Zapiekanka [pół bagietki, smażone grzybki i cebule, 3 plastry pomidora, 3 paski papryki, plaster sera żółtego] K: Miseczka sałatki [pomidory, rzodkiewki, kukurydza, ogórki zielone&kiszone, jajka, jogurt nat. zamiast majonezu], kromka orkiszowego posmarowana serkiem wiejskim Chyba w miarę dużo Nie licząc drugiego śniadania i braku podwieczorku (chociaż można tą dużą kolację uznać jako dwa posiłki)
|
|
|
|
#13190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
duzo ?? jak dl amnie to tu jest mniej niz powinna jesc osoba odchudzajaca sieprosze si epoprawic :P a ja dzis tak : sn; duza jogobella z otrebami sliwkowymi 2sn; paczka warzyw z mrozonki na zupke pieczarkowa , grachamka z chudym twarogiem i pomidorkiem ob; ziemniaczki ze szczypiorkiem , 2 jaja sadzone , mizeria , 3 jablka po; wiesniak 200g ze szklanka musli z owockami susoznymi i lyzka miodku - pycha ko; grachamka z twarogiem i syzneczka drobiowa , ogorkiem kisoznym , kakauko |
|
|
|
|
#13191 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kurczaki troche tego wpakowałam dziś w siebie, napiszcie my czy było źle czy bardzo źle ![]() Ś: owsianka z bananem IIś: jajecznica z 2 jajek na ponidorku i szynce drobiowej O: (w restauracji ) 3 sajgonki i kurczak po wietnamsku + surówkaP: jabłko i pół mandarynki K: wiejski ?!: 3 lampki czerwonego wina
|
|
|
|
#13192 |
|
Zakorzenienie
|
![]() dziewczyny! pokroilam brzoskwinie z puszki w drobna kosteczke, pomieszalam z serkiem wiejskim i posmarowalam tym chleb. niebo w gebie! |
|
|
|
#13193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jutro planuję: Ś: Mleko, płatki IIŚ: Serek wiejski 150g O: Torebka kaszy, filet mintaja pieczony z sosem koperkowo-śmietanowym P: Twarożek domowy K: Grahamka (lecz jeszcze nie planowałam z czym )
|
|
|
|
|
#13194 |
|
BAN stały
|
- muesli, otreby, mleko 0.5%, kawa
- 2 wasy z serem bia;ym, wedlina, ogorkiem konserwowym, zielona herbata, jablko - 1/2 paczki warzyw z przyp. wloska, filet z kurczaka, zileona herbata - jablko, kawa, 2 lyzki otrebow z 100g jogurtu nat - 140g chudego sera, 40g jogurtu nat, pu-erh |
|
|
|
#13195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale dolozylabym cos do drugiego snaidanka bo wkonuc masz przytyc swoja droga ja ostatnio tez kupilam ten twarozek domowy patnicy i neibo w gebieeee
|
|
|
|
|
#13196 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nigdzie nie mogę trafić na ten twarożek
Znalałam w końcu w realu, ale na następny dzień już ani śladu
|
|
|
|
#13197 |
|
Zakorzenienie
|
Iśn. 2 ciastka owsiane z miodem, herbatka
potem faworki (chyba duzo) ob. kromka pumpernikla potem 2 kawałki sernika, 1 ptasie mleczko, herbatka kol. gotowany kalafior, ogórek, troche twarogu, herbatka garść migdałów i znów faworki I jak tu schudnąć??? |
|
|
|
#13198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kawałek makreli, talerz warzyw (salata, pomidory, brokuły, rzodkiewki)
|
|
#13199 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
#13200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moja sprawka, jak jakiś widzę to zaraz muszę go kupić Do Atram: Ja zazwyczaj w tesco kupuje, ale wiadomo w piątek i weekend trudno go znaleźć Polecam środek tygodnia Możesz go znaleźć również w kefirku na starowiślnej - przystanek miodowa bodajże i w oczku na karmelickiej - przystanek plac inwalidów
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

ja chce mleka 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Nie licząc drugiego śniadania i braku podwieczorku (chociaż można tą dużą kolację uznać jako dwa posiłki)

i kurczak po wietnamsku + surówka