|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
![]() Margosia: gratki za hemoglobinę! Malinka: takie rozpraszanie to wiesz ![]() Też zakupuję Fridę i już. Katarek mnie nie przekonuje jednak,a wszystkie znajome które używały fridy zadowolone i żadna nie chorowała. iwona: sielanka ![]() Perse: pochwal się ![]() Mój Kuśtyk pizze robi na obiad:PP a co! A ja juz sprzątnełam kuchnię - jeszcze podłoga mi została, pranie rozwieszone.
|
|
#3032 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Tak w ogóle to powiedzcie gdzie mogę Was na fb znaleźć? Wiem, że było to już tu podawane, ale zapomniałam (skleroza ciążowa) A chciałabym się do Was na fb wprosić, żebyśmy miały jakiś kontakt w razie W ![]() Skąd ja to znam ![]() |
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jak znalazłam w rossmanie newborny pampersa 43szt za 22zł, to brac czy dac spokój?
|
#3034 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jakaś taka ciasna się zrobiła ![]() Chyba pierwszy raz mi się udało, że mam coś pod nosem, bo zawsze musiałam zamawiać Teraz tylko zrobię inaczej, bo zamówię przez all, wybiorę spokojnie i tylko odbiorę osobiście![]() Cytat:
|
|
#3035 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
ja to obiad z koleżanką zjem po ćwiczonkach w SR, może się złamię i wybiorę się do kfc albo do dagrasso na pizze
|
|
|
|
#3037 |
|
Raczkowanie
|
U nas dziś na obiad albo chłopski garnek, albo ziemniaczki, jajko i mizeria - nie mogę się zdecydować
Moja siostra przyszła godzinkę temu, bo dziś pisała test gimnazjalny i: mieli napisać charakterystykę bohatera literackiego, który wykazał się odwagą - byłam pewna, że weźmie Juranda z Krzyżaków czy coś takiego dość oczywistego, a ona mi przychodzi i mówi, że opisała Balladynę!! W życiu bym o tym nie pomyślała
|
#3038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
30tc i 1800g I wrócilam od dentysty
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
W necie krążą ceny ok 30zł, więc wolałam spytać ekspertek
![]() Ok, to jutro kupię
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V
My mamy wizytę za tydzień i będzie to początek 29 tygodnia.
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak na razie robi mi pobudki tylko koło 5 rano i każe mi się napić i dalej mogę spać ![]() |
|
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro mamusia dostarcza tylu dobrych składników![]() I jak tam po ![]() Moja ósemeczka znowu ucichła... ciekawe do kiedy ![]() ja jutro zaczynam 24tc, zobaczymy co u mnie się zmieniło ![]() Właśnie, pewnie pytałam was już 100razy, ale nie pamiętam ![]() którym tp się kierujecie? Mój wg om 21.08. ale małe na genetycznym było starsze o parę dni i w sumie do tej pory wygląda na starsze. Nie wiem, kiedy cieszyć się nowym tygodniem
|
|
#3047 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V
Cześć brzuchatki
nie piszę często,ale w miarę możliwości Was podczytuję. Chciałam tylko poinformować,że dzisiaj mam wizytę za około 3 h (bez Usg niestety,bo mieszkam w UK). Ale chociaż serduszka posłucham W sobotę lecę na urlop i już tylko tym żyję Odezwę się później Pozdrawiam serdecznie i życzę udanej reszty dnia ps.widziałam,że dołączyła do nas nowa mamusia i jak dobrze pamiętam ma termin dokładnie taki sam jak ja cieszę się,bo większość udzielających się mam jest w dalszym stadium ciąży.
|
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, bo ja weszłam na chwilę (lapek już zamknięty był
), bo....dzwoniłam do lekarza przedstawić mu wyniki 75 g z niedzieli no i usłyszałam: "dooopszeee, dalej dieta" wywnioskowałam: tragicznie nie jest, diete trzymać i bedzie gicio uffff, jedna czarna myśl do wywalenia
|
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak miałam z "próbkami" dołączonymi do płytki - rozkładałam oglądałam, wyobrażałam sobie mojego pimpika w tym
Cytat:
bardzo wcześnie rano często budzą mnie kopy i późno w nocy![]() no fakt ![]() Lista robi się coraz bardziej zielona
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W 30 tc między 1200 a 1500 g. Jak wystraszę się porodu, to pomyślę- Nie ma się czego bać, takie maleństwo szybko "wyciśniesz", a jak wystrasze się czy aby na pewno wszystko ok itd. to z kolei pomyślę- A co ma być nie tak, skoro pięknie dzidziuś rośnie i już 1500 g waży
Edytowane przez Anulka_p Czas edycji: 2013-04-23 o 13:48 |
|
|
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Tweed, u mnie to jest tak, że nie moja lista zielenieje ale ja, bo od nadmiaru info czlowiek już głupieje
|
|
|
|
#3054 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja się wstrzymuję- nie będę miała już usg do końca ciąży Ale z chęcią poczytam ile Wasze Maluszki ważą, zrobię średnią i będę miała orientację ile Adaś może ważyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tyle, że póki co mąż nie pozwala mi wrzucić pieluch do koszyka jak jesteśmy na zakupach ![]() Cytat:
Mnie w UK brakuje właśnie takich sklepów stacjonarnych z rzeczami dla maluszka. Tzn są ale nie ma aż takiego wyboru jak w Polsce. Tutaj idziesz i masz 10wózków na krzyż a w Polsce taki sklep pochłonie Cię na kilka godzin- bo i wózków od zatrzęsienia, i łóżeczka, pościele, ubranka, butelki... Cytat:
no i teraz idę stworzyć zestaw: ziemniaki z koperkiem, jajo sadzone + mizeria- dzięki A co do wyboru siostry- jak ładnie ubrała w słowa to mogła fajnie to napisać ![]() Mam wstawić więcej ziemniaków- wpadasz do mnie? za powrót |
||||||
|
|
|
#3055 |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczynki!!!
ale wczoraj miałam dzień... dostałam pierwszy w życiu mandat 100 PLn i 4 punkty zagadałam się z synkiem jak wracaliśmy do domu i mnie złapali... i tak dobrze, bo policjant zszedł z 300 PLn ... a bo ładny dzień i w ciąży jestem... już mógł sobie w sumie odpuścić...choć w sumie przekroczyłam prędkośc o 25 km/h...z tego wszystkiego potem pojechałam do sklepu ogrodniczego, kupiliśmy sadzonki malin i truskawek i wszystkie wczoraj posadziliśmy ![]() a wczesniej byłam w TK maxx w Renomie i nie mogłam się powstrzymać i kupiłam pare zestawów ciuszków dla małego normalnie cud miód !!! a ceny całkiem całkiem bo np jeden zestaw: body +koszulka +spodenki +pajacyk+ czapeczka + sliniaczek za 30 zł + jakies tetrowe pieluszki z bawełny organicznej + kocyk bawełniany duży na łóżko itp... wszystko cudne!!! ![]() wczoraj byłam tez u endokrynolog i okazało się że wszystko jest ok ![]() dziś za to jestem po wizycie u gin, szyjka ok, tętno malucha także, wyniki w miarę ok, mam brac magnez 3x1 ( o którym cały czas i tak zapominam) za tydzień umówiłam się na szybkie konsultacje i L4 (ale co nagadał się o L4 w ciąży to jego ...) a 8 maja idę na USG !!!! Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-04-23 o 13:40 |
|
|
|
#3056 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy on wie co zrobił ![]() ![]() ![]() Cytat:
Mi siostra woskuje przed każdą wizytą u gina bo cięzko już mi samej się schylać ![]() Cytat:
![]() Ja gdyby nie ten brzuch, też zastanawiałabym się czy uprawiałam kiedyś seks Cytat:
Wróciłam z zakupów, a teraz idę wziąć się za jakiś obiad. Dogotować makaron do pudliszkowe, obrać ziemniaczki i przygotować piersi na kotleciki
|
||||
|
|
|
#3058 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja się pozbyłam wszystkich ósemek przed ślubem- żeby w razie Potomka nie dało mi to dziadostwo o sobie znać bo nie wiem jak bym dała radę ![]() Cytat:
za wizytę i udanego urlopu ![]() Cytat:
czyli dieta działa- super
|
|||
|
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40451031]Cześć dziewczynki!!!
ale wczoraj miałam dzień... dostałam pierwszy w życiu mandat 100 PLn i 4 punkty zagadałam się z synkiem jak wracaliśmy do domu i mnie złapali... i tak dobrze, bo policjant zszedł z 300 PLn ... a bo ładny dzień i w ciąży jestem... już mógł sobie w sumie odpuścić...choć w sumie przekroczyłam prędkośc o 25 km/h...z tego wszystkiego potem pojechałam do sklepu ogrodniczego, kupiliśmy sadzonki malin i truskawek i wszystkie wczoraj posadziliśmy ![]() a wczesniej byłam w TK maxx w Renomie i nie mogłam się powstrzymać i kupiłam pare zestawów ciuszków dla małego normalnie cud miód !!! a ceny całkiem całkiem bo np jeden zestaw: body +koszulka +spodenki +pajacyk+ czapeczka + sliniaczek za 30 zł + jakies tetrowe pieluszki z bawełny organicznej + kocyk bawełniany duży na łóżko itp... wszystko cudne!!! ![]() wczoraj byłam tez u endokrynolog i okazało się że wszystko jest ok ![]() dziś za to jestem po wizycie u gin, szyjka ok, tętno malucha także, wyniki w miarę ok, mam brac magnez 3x1 ( o którym cały czas i tak zapominam) za tydzień umówiłam się na szybkie konsultacje i L4 (ale co nagadał się o L4 w ciąży to jego ...) a 8 maja idę na USG !!!! Gratuluję udanych wizyt A do TK maxx boję się wchodzić, bo tam są takie śliczności |
|
|
|
#3060 | ||
|
Zakorzenienie
|
to możemy sie powoli przestawiać
![]() Cytat:
![]() Tylko jak tu nie czytać, skoro tyle tego wszystkiego jest ![]() ![]() Cytat:
), dlatego mnie ta data porodu interesuje![]() Nie no, aż tak rozliczać się z pampersami nie będę i tak chcę zużyć tylko to jedno opakowanie, później przejdę na dady A on jest na tyle kochany, że nie pyta na co mi pieniądze - hasło na maleństwo wystarczy ![]() cynamonowa nie kuś, bo rzeczywiście się pojawię to mój ukochany zestaw obiadowy, jakbyś mi tylko jeszcze maślankę załatwiła do tego![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

)

A chciałabym się do Was na fb wprosić, żebyśmy miały jakiś kontakt w razie W
Skąd ja to znam

Jakaś taka ciasna się zrobiła 

Ale z chęcią poczytam ile Wasze Maluszki ważą, zrobię średnią i będę miała orientację ile Adaś może ważyć 
Tyle, że póki co mąż nie pozwala mi wrzucić pieluch do koszyka jak jesteśmy na zakupach
za wizytę i udanego urlopu