Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-23, 13:00   #3601
Soborowska
Raczkowanie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Super wyglądasz.... ale ja jestem w 11 tygodniu i specjalnie nic nie widać, jestem niska i zawsze miałam troche za dużo ale az tak nie widać. czy w pierwszym trymestrze mozna przytyc czy sie nie powinno? ja przytyłam chyba 1,5 kg. nie moge jesć normalnych rzeczy ale za czekolede zrobie duzo - choć wiem, że nie powinnam
Soborowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 13:04   #3602
acelinka
Zakorzenienie

można przytyć, przecież tworza się wody itd
niektóre kobiety chudną na początku, głównie przez wymioty i mdłości.

W poprzedniej ciązy mi sie przytyło ponad 20 kg teraz pewnie będzie podobnie albo lepiej
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 13:05   #3603
koala19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
dzięki. wiem że to skutek o!, tyle tylko że wcześniej takiego bólu nie doświadczałam. I te kilka chwil powiem że mi się naprawdę dłużyło
Tż rano się śmiał, że pewnie śnił mi się Christiano Ronaldo, którego z całego serca nie znoszę

będzie dobrze a określenie kur...wór zapisuję do swojego słownika

a w którym będziesz tygodniu? W ogóle od którego tygodnia można poznać płeć?
to bedzie 13t5d.
a chłopca da sie wcześniej odróżnić właśnie wydaje mi sie ze koło 13 na genetycznym
Stary 2013-04-23, 13:07   #3604
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Ja schudłam jakieś 3 kg odkąd dowiedziałam się o ciąży.

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 13:09   #3605
Soborowska
Raczkowanie

pocieszyłaś mnie
Stary 2013-04-23, 13:09   #3606
acelinka
Zakorzenienie

jak ja bym chciała żeby już było widac płeć ale pewnie nie ma szans i poczekam sobie jeszcze 4 tygodnie na to info, nie wytrzymam normalnie
Stary 2013-04-23, 13:10   #3607
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Ja schudłam jakieś 3 kg odkąd dowiedziałam się o ciąży.
Mi też spadły dwa kilogramy. Od czego w ogóle zależy ile się tyje w ciąży?

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 13:12   #3608
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Acelinko, ale masz wymagania. My mniej więcej na tym samym etapie jesteśmy, ale ja nie liczę na płeć przed połówkowym. Alisa ujawniła się chyba w 24 tygodniu dopiero.

Ja teraz chce tylko wiedzieć, że moje dziecko żyje... Płeć na prawdę jest dla mnie drugorzędna. Albo i jeszcze dalej...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 13:14   #3609
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Mi też spadły dwa kilogramy. Od czego w ogóle zależy ile się tyje w ciąży?
Nie mam pojęcia. Moja siostra, która raczej ma apetyt i nic sobie w ciąży nie odmawiała, nie wymiotowała itd. przytyła tylko 6 kg. Teraz jest w 8 miesiącu.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Ja pewnie też poznam płeć na połówkowym, akurat będzie to dzień po moich urodzinach

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 13:14   #3610
Asist22
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny. Tyle natrzaskałyście, wybaczcie, ale nie chce mi się nadrabiać Dziś moje samopoczucie z rana gorzej, teraz trochę lepiej, ale czuję, że to są ostatnie chwile. Chce mi się do domu, do mojego łóżka. Wszystko mi śmierdzi, jestem dziwnie poddenerwowana. Masakra!!! Czy wy też macie taki ślinotok? Cały czas mam nadprodukcję śliny (trochę przez aparat ortodontyczny), na jaką poduszę się nie położę, zaraz wielka, mokra plama. I jeszcze jedno. Co wasi lekarze mówią na farbowanie włosów?
Stary 2013-04-23, 13:20   #3611
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny. Tyle natrzaskałyście, wybaczcie, ale nie chce mi się nadrabiać Dziś moje samopoczucie z rana gorzej, teraz trochę lepiej, ale czuję, że to są ostatnie chwile. Chce mi się do domu, do mojego łóżka. Wszystko mi śmierdzi, jestem dziwnie poddenerwowana. Masakra!!! Czy wy też macie taki ślinotok? Cały czas mam nadprodukcję śliny (trochę przez aparat ortodontyczny), na jaką poduszę się nie położę, zaraz wielka, mokra plama. I jeszcze jedno. Co wasi lekarze mówią na farbowanie włosów?

Mój mówił, ze jesli nie będę używać jakichś wynalazków, tylko tych normalnych dostępnych na rynku farb, to ok. No i wczoraj sobie włśnie poszalałam

Acelinka- śliczni Wy

Dzidzi mocneeeeeee kciukasy zacisnęłam

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-04-23 o 13:21
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 13:24   #3612
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Super! Będę trzymała kciuki żeby tak było W ogóle widzę, że jedziemy podobnie. Załapałaś się na termin już w grudniu czy jeszcze listopadzie?
początek grudnia jakoś 8.12

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 13:24   #3613
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Acelinko, ale masz wymagania. My mniej więcej na tym samym etapie jesteśmy, ale ja nie liczę na płeć przed połówkowym. Alisa ujawniła się chyba w 24 tygodniu dopiero.

Ja teraz chce tylko wiedzieć, że moje dziecko żyje... Płeć na prawdę jest dla mnie drugorzędna. Albo i jeszcze dalej...
no wiadomo że zdrowie i życie dzidzi najważniejsze
jeśli będzie chłopak to powinny być widać jak się dobrz eułoży a jak nie t pewnie poczekamy do połowy nie jest to dla mnie informacja neizbędna do życia ale babska ciekawość mnie zżera
Cytat:
farbowanie w ciązy jest całkiem bezpieczne, przecież farba i jej składniki nie przedostają się do krwioobiegu a tylko tak mogłyby zaszkodzić.
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Mój mówił, ze jesli nie będę używać jakichś wynalazków, tylko tych normalnych dostępnych na rynku farb, to ok. No i wczoraj sobie włśnie poszalałam

Acelinka- śliczni Wy
dziękujemy

ja farbowałam po świętach wielkanocnych, teraz musiałabym podciąć znowu, może przed niedzielą bo na roczek do chrześniaczki ide
Stary 2013-04-23, 13:26   #3614
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez Soborowska Pokaż wiadomość
a słyszałyście o tym, ze często po ilosci udezreń mozna sprawdzić płeć podobno jak jest duzo uderzen na minute... chyba ponad 145u/min to dziewczyna jak mniej to chłopak
kolerzanka jest w piaty miesiącu i miała 131u/min a wczoraj dowiedziała sie, że bedzie mamą chłopaka
moze coś w tym jest...
mój miał około 170 i chłopiec :d mit obalony ale gdzieś obiło mi się o uszy że chyba jest odwrotnie że jak dużo uderzeń to właśnie chłopiec
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie

Za dzisiejsze wizyty kciuki zaciśnięte, z wszystkich udanych bardzo się cieszę

Dzastin i jak samochód, skusił się gość wczoraj?

Ogóry- ja ostatnio zobaczyłam małosone, kupiłam torebkę, to w progu jeszcze w kurtce otworzyłam i nie odeszłam, aż nie skończyłam

Mi też mocno czas przyśpieszył Jeszcze chwila i będziemy zmieniać pieluchy

I niech mi ktoś da kopa, bo przyszłam tylko zerknąć co u Was i wsiąkłam, a szafa czeka, musze zrobić taki prześwit, jak Ty wczoraj Acelinka, w końcu trzeba zrobić zakupy A jak dziś Twoje zatoki?
mi też potrzebny taki kop zamiast sprzatać/pracować to się zdrzemnęłam
Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość
hej mamusie kurcze znowu nie było mnie parę dni i nie mogę Was nadrobić, piszecie jak szalone ! Ja to ost spałabym i spałabym i do laptopa zasiadać mi się jakoś nie chce. Słoneczko było ostatnie dni to poza spaniem spacerowałam po polach łąkach i lasach
no i niecierpliwie czekam na jutrzejsze prenatalne
i tutaj moje pytanie - czy za prenatalne płaciłyście więcej niż za wcześniejsze wizyty czy tyle samo ? Bo nie mam pojęcia czego się spodziewać. No i zastanawiam się czy męża do gabinetu brać czy nie...

jakie macie plany na majóweczkę??
ja miałam za darmo, bo od swojego gina dostałam skier, męża brać koniecznie a plany majówkowe to oby ciepło było bo kuzynka 10km od nas ma domek nad jeziorem i do niej jedziemy
Cytat:

ja skończyłam własnie 10 tydzień Dziś i jutro pracuję w domu, ale skoro siedzę na wizażu, to widac jak "sprawnie" mi to idzie. Średnio się czuję i mam mdłości, ale bez
Najgorzej, że moje mdłości o efekt psychiczny. Jestem nienormalna i kropka. Rano się budzę, wyobrażam sobie śniadanie i już mi słabo. Wczoraj widziałam kałużę - komuś wylał się napój, ja sobie ubzdurałam, że to siki i od razu dławienie.
Miałam dzisiaj ciekawą przygodę w nocy, ale to tak żenujące, że dalej będzie na biało - obudził mnie orgazm (kilka dni temu to samo - nie nie to nie zasługa Tżta ale snu), zaraz po nim doznałam bólu dolnej części brzucha. Mam nadzieję, że to nie zaszkodziło dziecku. Dziwna sprawa
Pochwalę się wam, co dostałam od koleżanki - zestaw książeczek na pierwsze zdjęcia, życzenia przyjaciół, reakcje, dziennik mamy itp. Bardzo to fajne, na dole jest szufladeczka z pojemnikami na ząbki mleczne i pierwszy obcięty kosmyk włosów i inne takie duperelki. Będzie fajny prezent na osiemnastkę pociechy:
Załącznik 5220251

ja już w 7 tc miałam przezbrzuszne. Wszystko jednak zależy od jakości sprzętu i z tego co mi powiedział lekarz - "gabarytów" pacjentki, im szczuplejsza tym łatwiej o obraz na przezbrzusznym w pierwszych tygodniach.
super zestaw, wiem coś o pracy w domu..... też zamiast pracować jestem z Wami bardziej od jakości sprzętu zależy od ułożenia dziecka, na genetycznym byłam chyba na najlepszym sprzęcie w gdańsku (spełniającym jakieś tam europejskie normy) a i tak po zrobieniu brzusznego musiała zrobić dowcipne bo dzidzia nie współpracowała...

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
spytaj lekarza, może nie ma drukarki?
Już pisałam, że ja z poprzedniej ciązy nie mam żadnego zdjęcia bo miał stary sprzęt bez drukarki. Teraz ma nowy na szczęście

witamy
napisz nam coś o sobie

ten zestaw jest suuuuper!

niu niu niu od kiedy dzidzie przeklinają?

za wizyte!

no u nas to samo u mnie w rodzinie byli wszyscy w szoku jak ja zostawiłam miesięczną natalcie z tż na cały dzień i pojechałam do szkoły, bo jak to z takim maleństwem facet a teraz to połają do siebie miłością największą, jak tata wchozi do domu to mama jest niewidzialna

czosnek cudotwórca

dla mnie to też to jeszcze nierealne troche

to my 11t3d
super wyglądacie, dośc duży brzuszek na 11tydzień
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Magalska poznala w 12 tygodniu?? To zalezy od wielu czynnikow , sprzetu , ulozenia dzieciaczka itp. Co do zdjecia to ja tez wyszlam ze szpitala bez , jak sie zorientowalam , pobieglam spowrotem I pytam o zdjecie a lekarz : jedno za 3funty , dwa za 5funtow w szoku bylam ze platne ale wzielam. Moze o to chodzi?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
u mnie wg usg był 12tc3d, dzidzia się dobrze obróciła i zajrzeliśmy jej między nogi
Cytat:
ślinotoku nie zaobserwowałam a co do farbowania to chyba można a najbezpieczniej odczekać do II trymestru.....

mnie jeszcze dziś czeka wizyta u laryngologa bo ucho mi się przytkało

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 13:37   #3615
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Hej! Ja w 7td1 widziałam serduszko, a wg usg to był 6t1d!

Napisz wiadomość prywatną z prośbą do dziewczyny która napisała pierwszy post w naszym wątku (Pomadka) Swoje imię, wiek, OM i przewidywany TP (obejrzyj sobie pierwszy post), Musisz kliknąć w jej nick "Pomadka" i rozwinie Ci się menu tam wybierz "Wyślij prywatną wiadomość"

Wg mnie wszystko jest ok. Tym bardziej, że miałaś USG przez brzuch. Ja jak miałam pierwsze USG przez brzuch to było widać tylko pęcherzyk ciążowy. Może ten następny gin zrobi Ci dopochwowe to się zarodek ujawni Ilonk naprawdę bądź spokojna

mialam przez brzuch i dowcipne to i to

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 13:42   #3616
Asist22
Rozeznanie

Co do farbowania to zapytam się w czwartek na wizycie. Jak byłam na usg potwierdzającym to lekarz powiedział, że tylko jakimiś farbami pozbawionymi jakiegoś składnika, których na rynku jest niewiele. I jeszcze, że przez skórę głowy te składniki dostają się do krwi. Umrę zaraz. Jest mi niedobrze

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Na poprawienie samopoczucia jem mentosy owocowe. Na chwilę przynoszą ulgę
Stary 2013-04-23, 13:50   #3617
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
początek grudnia jakoś 8.12
Czyli też Maluszek grudniowy Mi wypada na razie na 4.12

Cytat:
Co do farbowania to zapytam się w czwartek na wizycie. Jak byłam na usg potwierdzającym to lekarz powiedział, że tylko jakimiś farbami pozbawionymi jakiegoś składnika, których na rynku jest niewiele. I jeszcze, że przez skórę głowy te składniki dostają się do krwi.
Ja słyszałam, że z farbowaniem nie ma problemów W ogóle to najlepiej jechać henną jeśli ma się ciemny kolor, ale też gdzieś czytałam, że może wyjść inny kolor ze względu na hormony ^^

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 13:55   #3618
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Co do farbowania to zapytam się w czwartek na wizycie. Jak byłam na usg potwierdzającym to lekarz powiedział, że tylko jakimiś farbami pozbawionymi jakiegoś składnika, których na rynku jest niewiele. I jeszcze, że przez skórę głowy te składniki dostają się do krwi. Umrę zaraz. Jest mi niedobrze

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Na poprawienie samopoczucia jem mentosy owocowe. Na chwilę przynoszą ulgę

Co do farbowania to chyba w ostatnim odcinku o matko było,że spokojnie kobita w ciąży może farbować włosy ,że nie ma to wpływu na dziecko..... ciesze się bo jestem naturalna blondynka a farbuje się na czekoladowy brąz .... nie wyobrażam sobie tego jakbym miała nie farbować w łosów wyglądałabym jak ostatnia ...nie powiem co

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-04-23, 14:05   #3619
Soborowska
Raczkowanie

słyszałam, że w ciązy mozna używać tylko farb bez amoniaku - w przypadku farobawania sie na blond albo blond pasemek to pozamiatane bo farby bez amoniaku są ciemne. Pytałam sie fryzjerki i powiedział, ze to bzdura ale dziś zapytam sie lekarza
Stary 2013-04-23, 14:06   #3620
anulka2205
Wtajemniczenie

Z amoniakiem to akurat o zapach chodzi, jak się uda go wytrzymać, to spoko

Zaraz muszę po małą do przedszkola pomykać, oczywiście szafa nie skończona no ale z 2/3 wygarnęłam i nawet mam swój prześwit

Rybka gdzie Ty? tak zawsze od rana się meldujesz, a dziś taka cisza, mam nadzieję, że tylko odpoczywasz

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-04-23 o 14:10
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 14:08   #3621
Soborowska
Raczkowanie

no chyba, ze tak ja tez juz wyglądam kiepsko ale poczekam na końca I trymestru i wtedy pójde sie ufarbować o ile lekarz nie zaleci inaczej
Stary 2013-04-23, 14:08   #3622
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
jak ja bym chciała żeby już było widac płeć ale pewnie nie ma szans i poczekam sobie jeszcze 4 tygodnie na to info, nie wytrzymam normalnie
mam to samo. przeczuć żadnych, a chciałabym to wiedzieć jak niewiem co Mam nadzieję że u mnie w 12-13 tygodniu będzie już wiadomo, choć wiem że to trochę wcześnie

Wcinam własnie pierogi od teściowej uwielbiam, kiedy nie muszę gotować.

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 14:11   #3623
acelinka
Zakorzenienie

ale przecież jak się robi pasemka to właściwie farba nie dotyka skóry. I tak nie wierze że farba przenika, może te farby które były używane 15 lat temu ja tam nie zamierzam łazić z odrostami, ale ja ogólnie lajt i luzak jestem w wielu sprawach ciążowych i pociążowych a i tak się uważam za matke-wariatke

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
mam to samo. przeczuć żadnych, a chciałabym to wiedzieć jak niewiem co Mam nadzieję że u mnie w 12-13 tygodniu będzie już wiadomo, choć wiem że to trochę wcześnie

Wcinam własnie pierogi od teściowej uwielbiam, kiedy nie muszę gotować.
pieroooogi
ja przed porodem pierogi jadłam bo mama mi dzowni i mówi "zrobiłam Ci pierogi bo jakbyś miała już iść do szpitala to potem sobie nie pojesz" a ja się jej nie przyznałam ze od nocy miałam skurcze słabe, pojechałam po pierogi, przyjechał tż z pracy, zjedliśmy i pojechaliśmy do szpitala od tej pory pierogi zawsze będa mi się kojarzyć z porodem

anulka
ja prześwit u natalki ostatnio zrobiłam
Stary 2013-04-23, 14:12   #3624
Soborowska
Raczkowanie

fajnie, ze masz taki luz.... chyba lepiej być "matką - wariantą" niż nadopiekuńczą... ja mam nadzieje zachować również luz i żyć normlanie póki co cały czas pracuje na pełnych obrotach choć dziś mam duży spadek formy zresztą w pracy jeszcze szef nie wiem i nie bardzo mam jak mu powiedzieć bo wiecznie nie ma czasu
Stary 2013-04-23, 14:16   #3625
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
pieroooogi
ja przed porodem pierogi jadłam bo mama mi dzowni i mówi "zrobiłam Ci pierogi bo jakbyś miała już iść do szpitala to potem sobie nie pojesz" a ja się jej nie przyznałam ze od nocy miałam skurcze słabe, pojechałam po pierogi, przyjechał tż z pracy, zjedliśmy i pojechaliśmy do szpitala od tej pory pierogi zawsze będa mi się kojarzyć z porodem
powiem ci, że ja jakoś nigdy fazy na pierogi nie miałam. Wszyscy się zachwycali na temat tego dania, a dla mnie to zawsze były takie kluchy z farszem, jadłam bo jadłam, ale z zachwytu nie piałam. A teraz?? 180 stopni. Mogę jeść je non stop w przeróżnych kombinacjach.

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 14:18   #3626
Soborowska
Raczkowanie

no niestety samki sie bardzo zmieniają w ciazy
Stary 2013-04-23, 14:18   #3627
acelinka
Zakorzenienie

soboorowska, ja się staram nie zwariować teraz i przy dziecku z resztą jezcze zobaczycie ile będziemy miały potem teorii np. na temat karmienia dzidziusia

w jednych kwestiach mam luz, w innych jest moze nadopiekuńcza, nie wiem ale staram się nie być
jestem mamą i kocham to nad życie, ale oprócz tego jestem jeszcze kobietą, żoną, córką, wnuczką, przyjaciółką, trzeba jakoś dzielić te role co nie zmienia faktu że natalcia i Maleństwo sa najwaźniejszi

ja lubie pierogi mojej mamy tylko zabić się za nie nie dam, ale jak są to jem z chęcią i duuuuużo

a w niedziele na tym roczku będa pyszności, ojeeeeejciu

apropo roczków, chrztów, mysleliście na chrzestnymi te które będą chrzcić dzieci oczywiście nam się troche limit wyczerpał i nie bardzo mamy kogo wybrać chyba stanie na mojej przyjaciółce ale faceta to nie wiem kogo

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-04-23 o 14:20
Stary 2013-04-23, 14:22   #3628
Soborowska
Raczkowanie

to bardzo fajne co piszesz, ja napatrzyłam sie na siostre starszą o 7 lat, jak jej syn był malutki to w całym domu musiała być cisza bo ona usypiała małego co chwile trzeba było do niego zaglądać i wogóle szał... a patrząc na moje kolerzanki które bardzo kochają swoje dzieci i normalnie do wszystkiego podchodzą trzeba sie nauczyc tego
Stary 2013-04-23, 14:24   #3629
ilona_0105
Raczkowanie

A my wczoraj robiliśmy bigos nie mogłam się doczekać i teraz jem go co chwile nie mogę się oprzeć takiego mam smaka

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-04-23, 14:25   #3630
Trele_Morele
Zakorzenienie

Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Wlasnie! Gdzie Ryba?? Co do farbowania to jest bexpieczne , pytalam dwoch lekarzy I fryzjerki. Ja pofarbowalam sie w 10 tyg far a bez amoniaku I wygladalam jak pol doopy za krzaka , a potem I tak sie skonczylo u fryzjera )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości