Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-23, 14:35   #3421
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

mala, widze, ze nie tylko ja mam dzis dola
Tule kochana

Deli, zdrowka dla malutkiej!!

blogerko, podziwiam Twoja cierpliwosc w walce z tesciowa!

Black, cudna sukiena.

Dopisalam cale 0,5 strony do mojego licencjatu, maly zaczal sie wiercic. I kolejne 30 min wygladalo tak, ze co siadlam z kserowkami to za chwile wstawalam do niego i tak x10. W koncu poskladalam swoje graty, zamknelam worda i poszlam sprzatac.
I co? Zasnal porzadnie

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-04-23 o 14:42
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 14:39   #3422
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
a może odciągaj po nocy?
Jak mały w nocy śpi?

Ja odciągam i mrożę - mała je kiedy jestem na uczelni

Kochana ja mam poł zamrazarki mleka tylko moja gadzina nie je z butelki i koniec , codziennie sie uczymy na nowo i juz widze postepy ale jeszcze nie moge go zostawic z butelka bez cycusia
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 14:47   #3423
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Dziewczyny co to może być? To takie czerwone plamki x tylu główki,tuż nad szyjka;(;(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1366724866629.jpg (40,2 KB, 44 załadowań)
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 14:48   #3424
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej Laski..
ale nadrabiania.
Odebralam dzis wynik małej.
Ma candide i e.cole , kur.na... od tego ja tak brzuch boli... bylam od razu u lekarza i ma sie jeszcze naradzic z innymi... bo nie wie za bardzo jak leczy;//////// jutro tez lece do prywatnego pediatry
..
;(((
trzymam kciuki i caluje Amelcie

kurde, mój dziec to mała zlośliwa istota jest - po tatusiu, duzej złośliwej istocie
spi juz 1,5 godz a mielismy jechac do pediatry na kontrol.... o tej porze nie spał tyle juz dobry miesiąc a dzis jak na złosc.... a jak wstanie to trzeba nakarmic, przewinąc, ubrac, dojechac,.... a ona do 18 teoretycznie jest aler jak widzi, ze juz nie ma nikogo to wychodzi jak sie nie załapie to co mam robic? prywatnie nie pojde do tamtej co byłam dwa tyg temu bo ma nieczynny gabinet
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 14:48   #3425
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
mala, widze, ze nie tylko ja mam dzis dola
Tule kochana

Deli, zdrowka dla malutkiej!!

blogerko, podziwiam Twoja cierpliwosc w walce z tesciowa!

Black, cudna sukiena.

Dopisalam cale 0,5 strony do mojego licencjatu, maly zaczal sie wiercic. I kolejne 30 min wygladalo tak, ze co siadlam z kserowkami to za chwile wstawalam do niego i tak x10. W koncu poskladalam swoje graty, zamknelam worda i poszlam sprzatac.
I co? Zasnal porzadnie
a mam inne wyjście
wiesz co, czasami tylko i wyłącznie przez teściową mam ochotę spakować się i wrócić z dzieckiem do rodziców - teściowa niestety mimo że nie mieszka z nami to kilka ulic dalej, więc zawsze ma wymowkę żeby wpaść

podziwiam, ze dajesz rade pisac licencjata ..
ja z tym wstawaniem co sekunde mam to samo, czasami juz nie mam sily
Stary 2013-04-23, 14:49   #3426
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość

a w ogóle, to chwale się klockiem

chwilkę przed tym usmiechem, dzień przed świętami powiedziała "mama";D
Słodka
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 14:50   #3427
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny co to może być? To takie czerwone plamki x tylu główki,tuż nad szyjka;(;(

nie wiem czy nie potówka bo Dawid też ma

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 14:57   #3428
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

a w ogóle, to chwale się klockiem

chwilkę przed tym usmiechem, dzień przed świętami powiedziała "mama";D

Już mówi

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/maxolli-sukienka-t...196960261.html o taka, tylko kokarda będzie czarna, jak w mojej ślubnej. I mniejszy rozmiar (biorę 74, bo moja już teraz nosi 62-68) na zamówienie będzie kosztował 59zł + przesyłka, więc malutko.
Sukieneczka śliczna

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Daje Bysiorka mojego
Duży mężczyzna już z niego
Stary 2013-04-23, 15:07   #3429
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Hej Laski..
ale nadrabiania.
Ma candide i e.cole , kur.na... od tego ja tak brzuch boli... bylam od razu u lekarza i ma sie jeszcze naradzic z innymi... bo nie wie za bardzo jak leczy;//////// jutro tez lece do prywatnego pediatry
..
;(((
zdrówka!
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
nie wiem czy nie potówka bo Dawid też ma
to nie wygląda jak potówki na szyjce np.
Stary 2013-04-23, 15:12   #3430
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

Mój też takie miał. Wiadomo dziecko podtrzymuje się za główkę i to zwykły pot wychodzi. Ja pozbyłam się tego pudrem-może spróbuj?

Nawijko-
Życzę Ci dużo sił-jak też masz doła to bardzo się przydadzą.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 15:16   #3431
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:

I co? Zasnal porzadnie
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

kurde, mój dziec to mała zlośliwa istota jest - po tatusiu, duzej złośliwej istocie
spi juz 1,5 godz a mielismy jechac do pediatry na kontrol.... o tej porze nie spał tyle juz dobry miesiąc a dzis jak na złosc.... a jak wstanie to trzeba nakarmic, przewinąc, ubrac, dojechac,.... a ona do 18 teoretycznie jest aler jak widzi, ze juz nie ma nikogo to wychodzi jak sie nie załapie to co mam robic? prywatnie nie pojde do tamtej co byłam dwa tyg temu bo ma nieczynny gabinet
ależ dziewczyny z dziećmi tak jest zawsze nie daj Boże coś zaplanować, zawsze klapa mam tak już od ponad 10 lat hihih
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Słodka

Cytat:

wiesz co moja też ma takie coś, nie wiem czy można to nazwać znamieniem. Gabi też takie coś ma, ja z resztą też. Schowa się pod włoskami jak urosną. Chyba, że to u Was to jakiś inny rodzaj i zejdzie, u nas nie schodzi.

Właśnie wróciłyśmy ze spacerku, ale jestem wypoczęta

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 15:19   #3432
Ewik86
Zakorzenienie

Codziennie mam tyle nadrabiania, że mało mi już czasu zostaje na napisanie czegolokowiek

Dziękuję kochane za gratulacje w sprawie pracy Na razie to tylko staż, ale być może będzie możliwość zostania na stałe. Tak bym chciała dostać tę pracę na etat Miejsce ciekawe, bo to ośrodek adopcyjny...

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Fewcia, strasznie współczuje Twojej córeczce, za każdym razem jak piszesz jak mała się męczy to mam łzy w oczach . Ale przecież to dla jej dobra, musisz to sobie powtarzać Jedyne pocieszenie, że później nie będzie tego pamiętała.

Współczuje wszystkich przeżyć z teściowymi, naprawdę potrafią zaleźć za skórę, a jak wczoraj czytałam co pisała blogerka i sylwia to aż cała się zdenerwowałam. U minie na szczęście ok na tej płaszczyźnie , uff...

My w niedziele mieliśmy chrzest. Wszystko super się udało. Pietrek pomarudził na początku mszy, ale tylko chwile , a potem zasnął i obudziła się dopiero w domu na imprezie. Do domu wróciliśmy po 21, mały był trochę rozdrażniony, ale spał dobrze i obudził się jak zwykle, tylko raz na karmienie.

A dziś mój mały mężczyzna kończy 3 miesiące a ja zachodzę w głowę jak i kiedy to zleciało . No jak przystało na dorosłego człowieka przespał dziś pięknie 9 godzin 20 minut
Gratulacje dla małego!

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

nawet mi nic nie mow o pracy, brrrrr...
a ktorego wracasz?
6 maja idę na szkolenie, więc pewnie zacznę ok 10

Dziś też widziałam matkę z wózkiem i oczywiście wózek był z osłonką Powariowali

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Chyba wezme sawanne, a w przyszlym mies naomi lub letizie?

Dziewczyny, dzwonil rehabilitant, widzial filmik i powiedzial, ze Maly sie probuje gibnac z pleckow na brzuszek, a ze mu nie wychodzi to sie wkurza i dlatego tak strasznie to wyglada, bo kombinuje jak tylko potrafi i zeby mu pomagac sie gibnac ciagnac nozke ktora jest u gory.
I ze wpadnie jeszcze po weekendzie go obczaic. Byloby cudnie, gdyby to byla prawda
I na pewno ma rację

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć mamcie

Nadrobiłam tyle o ile bo mały coś dzisiaj wymagający od rana-nawet śniadania jeszcze nie jadłam

I uwaga uwaga- kończymy dzisiaj 3 MIESIĄCE!
Ale mam już mężczyznę w domu
(INSOLITO- Buziaki dla Piotrusia ).
Buziaki dla Oskara! I dla Ciebie też na poprawę humoru

Cytat:
Hej Laski..
ale nadrabiania.
..
;(((
Ojoj Daj znać jak się dowiesz jak to leczyć.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 15:21   #3433
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Czyli nie muszę się martwić?? Kurcze, panikara jestem..

A jakim pudrem? takim do pupci?
Stary 2013-04-23, 15:24   #3434
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
juz po szczepieniach ..
bylo zdecydowanie gorzej niz za pierwszym razem - bo plakal.
ale na szczescie mialam przy sobie mleko, wiec od razu po, podalam butelke i zal mu minal
a teraz wrecz usmiecha sie
tylo nocy sie boje, bo ostatnio byl strasznie niespokojny i co chwila niemalze mu sprawdzalam goraczke .. ehh .. mam nadzieje, ze tym razem lepiej to zniesie

ojej a jaka formę szczepień wybraliście? przykładasz mu na miejsce wkłucia wodę z sodka?

Stary 2013-04-23, 15:32   #3435
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dopiero śniadanie, bidulka. Z Kubulka to niezłe ziółko wyrośnie coś czuję Po kim tak?

Wiecie jaka ja głupia? Zawsze jak opowiadacie o umiejętnościach dzieci to mi przykro bo moja mała mało co z tego robi a to moja wina!!! Na przykład: martwiłam się, że ona nie chwyta zabawek jeszcze a wystarczyło jej powiesić w łóżeczku i już się bawi. Boję się, że robię coś nie tak albo za mało, żeby mała się dobrze rozwijała Na brzuszku też nie umie leżeć, główki podnosić
Bad boy na pewno

Ja tez sie tego boje Moj co prawda ladnie dzwiga glowke, ale zabawki go w ogole nie interesuja... Nawet te co sa przy bujaczku ma w nosie. O wiele bardziej interesuje go sufit ew. darcie japki

Cytat:
a mam inne wyjście
wiesz co, czasami tylko i wyłącznie przez teściową mam ochotę spakować się i wrócić z dzieckiem do rodziców - teściowa niestety mimo że nie mieszka z nami to kilka ulic dalej, więc zawsze ma wymowkę żeby wpaść

podziwiam, ze dajesz rade pisac licencjata ..
ja z tym wstawaniem co sekunde mam to samo, czasami juz nie mam sily
A probowalas z nia rozmawiac? Sugerowac, ze nie potrzebujesz pomocy?

Nie daje wlasnie...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 15:36   #3436
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
ojej a jaka formę szczepień wybraliście? przykładasz mu na miejsce wkłucia wodę z sodka?
mam w lodówce altacet i tym bedę smarować, chociaż ostatnio obyło się bez zaczerwień ale zapobiegawczo mu zimą maścią smarowałam.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Bad boy na pewno

Ja tez sie tego boje Moj co prawda ladnie dzwiga glowke, ale zabawki go w ogole nie interesuja... Nawet te co sa przy bujaczku ma w nosie. O wiele bardziej interesuje go sufit ew. darcie japki

A probowalas z nia rozmawiac? Sugerowac, ze nie potrzebujesz pomocy?

Nie daje wlasnie...
tak, odpowiedziała ze jej bardzo przykro ze tak ja traktuje i ze odrzucam jej pomoc bo jej tylko o dobro dzidziusia chodzi.
probowalam juz rozmowy, obrazania sie, unikow, wymowek ... czasem sa rezultaty ale tylko na bardzo krotka chwile, na zasadzie dac jej palca to bedzie chciala calej reki, jak na cos pozwole to chce wiecej i wiecej az dochodzi do tageo etapu ze jest konflikt, wtedy wycofuje sie calkowicie, obraza, przeprasza i od nowa...
tak juz chyba bedzie, z tym ze ja sie udodparniam i zaczynam stosowac coraz to inne uniki . wymowki tak zeby to dla mnie bylo jak najwygodnie. mam jej po postu dosc i nie bede sie juz dostosowywac

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-04-23 o 15:38
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 15:45   #3437
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:

Moją ma takie coś od dawna. Jak jej gorąco,denerwuje się to bardziej się czerwone robi. Lekarz mówił że to taki naczyniaczek, ale też z leżenia i z ubranek się robi. Jak masz wątpliwości to skonsultuj z lekarzem.
Stary 2013-04-23, 15:53   #3438
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Ją też już upatrzyłam robiona na szydełku
albo dużo tiulu jak Black

!boska!

dziękuje
Gratulacje za miesiące i za super sen!

Możemy Ją bym chciała jakąś kremowa lub róż ,mam ekstra szpilki z Zary to by pasowało. A Lala górę?

tak jak napisała illusion. Próbuj dzwonić,może w końcu odbiorą.

mogłaby w sumie przeczytać parę słów o sobie

Kochaną to znaczy że wszystko będzie dobrze! Mały jesz perfekcjonista,tak jak moja Blanka,i złości się jak Mu nie wychodzi

pisz pisz bo przegapisz!

zuch dziewczyna!

Poczytaj sobie w kubie,dziewczyny mi wszystko wyjaśniły jak chłop krowie na rowie
Ja też się martwię że moja mniej umie

myślałam jakiś fajny gorset, nie taki jakiś strojny tylko są teraz w sklepach czasem rózne w jakieś kwiaty czy coś

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Nie wiem co się ze mną dzieje... Jestem wymęczona psychicznie i fizycznie Mały dał mi tak w kość że żyć mi się oddechciało. Na dodatek jestem osłabiona bo krew mi z nosa poszła.

Zachowałam się dzisiaj okropnie-nagrałam małego jak płakał (żeby mężowi nie przyszło do głowy że on przecież całe dnie śpi i jest grzeczny- bo tak jest ale tylko wtedy jak on z pracy wraca

I odnoszę wrażenie że moje dziecko mnie nie potrzebuje. Przestał do mnie mówić,uśmiechać się. Do wszystkich w koło to robi
Czuje się zbędna...
Kochana ściskam mocno ! nawet nie mów w ten sposób, to jest malutkie dziecko a nie robocik że musi się ciaglę usmiechac i gaworzyc, może ma spokojniejszy dzien lub coś. Kocha Cie i potrzebuje ! jesteś jego mamą najbardziej znaną mu osobą zna twój zapach głos rozpoznaje twój chód ! liczysz się tylko Ty tata też ale póki co on Cie bardzo potrzebuje, zrób sobie jakiś relaksacyjny wieczór, kapiel masaz maseczki na buzie itp pomoże zobaczysz przecież Ty silna babka jesteś

Cytat:
Hej Laski..
ale nadrabiania.
..
;(((
o kurczaki... i co teraz?! trzymam kckiuki, ja chyba tez dam kupsztala na posiew bo dziwne je robi...

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Potrzebuje, nawet tak nie mysl, potrzebuje najbardziej na swiecie!!
Moja rada: wyluzuj i odstaw na boczny tor negatywne emocje. Dziecko to czuje. Mnie znajoma dala najwspanialsza rade odnosnie wychowywania dziecka: to ma byc przyjemnosc i zabawa. Nawet jak jest ciezko, szukaj pozytywow. Ze swojej strony jeszcze dodalabym spokoj i opanowanie. U nas dziala cuda!!!

Yae spi, to moja kolej na kapiel. Hurrra
zgadzam się tylko spokój nas uratuje ja do wszystkiego na spokojnie wcześniej sie tak zawsze irytowałam wszystko mnie wkurzała jak po chwili mi nie wychodziło potrafiłam rzucić w kąt i się popłakac a teraz odkąd mam Hanie biore kilka głębszych wdechów i działam dalej

Cytat:

Hania też takie ma mi to wygląda na coś ala naczyniak bo to nie jest na skórze w sensie zadne krostki tylko takie jakby plamki. i też w tym samym miejscu

byłyśmy na spacerku załatwiłam co miałam potem na ławeczce posiedziałam czytałam ksiażkę a Hanulek spał
Stary 2013-04-23, 16:08   #3439
Debrah
Zakorzenienie

W klubie trochę mnie

Jak zrobiłam foto fryzury to wtedy zdałam sobie sprawę, że zrobiłam identyczną jak ostatnio ( a inna fryzjerka)
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 16:22   #3440
Lenova
Wtajemniczenie

http://www.youtube.com/watch?v=R5HEIaiXlrk
Macie ciotki
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 16:23   #3441
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

Tak kochana takim zwykłym do pupy. U nas też nie były to krostki tylko takie jak u twojej małej plamki. (to nawet trochę wygląda jak odgniecenia od naszych rąk, bo jednak ciągle tą główkę się podtrzymuje plus do tego pot maluszka i naszych dłoni-puder załatwi sprawę potu więc powinno się poprawić). Tak jak mówię u nas to pomogło bo mały prawie nic nie ma-może uda mi się potem wrzucić fotke.

Bokeh-silna babka? DZIĘKUJE
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 16:31   #3442
Debrah
Zakorzenienie

Lenova: ślicznota - moja robi tak samo.
Piękna opaska
Stary 2013-04-23, 16:51   #3443
Ifwka
Zakorzenienie

Nati moja też zabawki średnio interesują, że mną guga albo patrzy się w.jedno miejsce na ścianie i śmieje. Dzisiaj byl jej pierwszy raz z mata, chwilę uśmiech a potem jakby się przestraszyla i płacz.
Zresztą wogóle dzisiaj płaczliwa jest nawet na rękach tylko w.wózku na.spacerze się uspokaja ale to też tylko na.chwilę.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Moją ma takie coś od dawna. Jak jej gorąco,denerwuje się to bardziej się czerwone robi. Lekarz mówił że to taki naczyniaczek, ale też z leżenia i z ubranek się robi. Jak masz wątpliwości to skonsultuj z lekarzem.
Moja tez ma takie coś i polozna mowila że to naczyniak i do pół roku powinien się wchłonąć ale trzeba obserwować czy np się nie robi wypukly bo wtedy do chirurga.
Black, Bokeh śliczne sukienki dla córeczek.
Mała trzymam kciuki za poprawę humoru mnie.też czasem dół łapie zwłaszcza jak cały dzień siedzę z Mała i już mi brak pomysłów co robić jak zabawiac. Ale jak się uśmiecha do mnie to mi się lżej robi.
Dzisiaj z cyckiem w buzi się śmiała, nie to że uśmiech tylko aż jej się głowa trzęsła.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 16:53   #3444
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Bad boy na pewno

Nawijko, ja tez miałam doła jak dziewczyny pisały o przewracaniu sie na plecki z brzuszka, moj wtedy z nosem w kocu lezał i ryczal a z 3 stycznia jest przyszedł jego czas i fika z brzuszka na plecy a czasami zdarzy mu sie odwrotnie, na bok sam sie kladzie jak ma ochote zabawaki ładnie łapie i do paszczy pcha,jak go polozyłam na macie miesiąc temu to było wycie a teraz elegancko siega do kazdej i potrzasa i widac skupienie a jak czegos nie moze siegnąc to piszczy
takze sie nie stresuj bop kazdy dziec ma swoją pore na wszytko a twój przeciez jeden z młodszych

wróciłam od pediatry- gardziołko czysicutkie, osłuchowo czysto tylo ten augmentin do czwartu wyvbrac i finał

LADY- pytałam o to wyginanie sie w ósemke- stwierdziła, ze to próby przerwócenia sie na brzuszek nie martw sie
wyczerpują sie baterie przy macie i melodia wyje niemiłosiernie
Stary 2013-04-23, 17:18   #3445
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Nati moja też zabawki średnio interesują, że mną guga albo patrzy się w.jedno miejsce na ścianie i śmieje. Dzisiaj byl jej pierwszy raz z mata, chwilę uśmiech a potem jakby się przestraszyla i płacz.
Zresztą wogóle dzisiaj płaczliwa jest nawet na rękach tylko w.wózku na.spacerze się uspokaja ale to też tylko na.chwilę.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Moja tez ma takie coś i polozna mowila że to naczyniak i do pół roku powinien się wchłonąć ale trzeba obserwować czy np się nie robi wypukly bo wtedy do chirurga.
Black, Bokeh śliczne sukienki dla córeczek.
Mała trzymam kciuki za poprawę humoru mnie.też czasem dół łapie zwłaszcza jak cały dzień siedzę z Mała i już mi brak pomysłów co robić jak zabawiac. Ale jak się uśmiecha do mnie to mi się lżej robi.
Dzisiaj z cyckiem w buzi się śmiała, nie to że uśmiech tylko aż jej się głowa trzęsła.
ojej..

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Czy waszym dzieciom wycierają się włoski?

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Tż musi mnie kochać:P przywędrował z biedronki z różyczkami czerwonymi i z ..paczką Bonitek
Szczęśliwa jestem
Stary 2013-04-23, 17:18   #3446
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
o właśnie, naczyniaczek, dokładnie o to mi chodziło

Stary 2013-04-23, 17:22   #3447
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Bo...spokój faktycznie cuda działa!
PAmiętacie moją panikę zanim urodziłam? że nie mam doświadczenia, że nie umiem się zająć, że jakto będzie? A przecież chciałam jak najlepiej, martwiłam się czy podołam, nawet z takimi zwykłymi czynnościami..no bo mam trochę trudniej.

A potem powoli, na spokojnie i..daję radę.
Jak są trudniejsze dni to pierwsze co sobie mówię na głos - TO MINIE.
Etap taki, taki dzień, jutro/pojutrze, wkrótce - nadejdzie nowy, inny.

I szukam spokoju w tych słowach, a jak już go znajdę - to mam nowe pomysły, nowe siły i metody - i wiecie, że dziecko na prawdę to czuje? Emocje nasze?
Ojjj baaardzo. Jak tracę cierpliwość to Mała jeszcze mocniej w bek. Wtedy wolę oddać ją TŻtowi, on się tak nie stresuje.
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
ostatnio wazył 5760 g to było 4.4 teraz spodziewam sie 6,5 kg ale dzis juz nie było miejsc u pediatry i jutro idziemy wiec zobaczymy ale on długi jest taki gatunek szczuplak po tacie 191 cm i 71 kg

jak to zrobiłas bo ja zjadłam sniadanie pranie zrobiłam i karmie malego co godzine do piatku musze go tego oduczyc ale po ostatnim kryzysie tak ma a ja w sobote mam zajecia i nie moge latac co 60 min karmic bo to bez sensu
Od 7 na nogach i dzieć bardzo grzeczny dziś.
Cytat:

Zrobiłam 1 stronę raportu. >uj, że to tytuowa jest, ale coś robię i teraz robię drugą
Byle do przodu

Cytat:
I co? Zasnal porzadnie
Nie chce żeby Mama miała licencjat
Cytat:

Hmmm to nie odparzenie? My takie mamy na pipce
Cytat:
mam w lodówce altacet i tym bedę smarować, chociaż ostatnio obyło się bez zaczerwień ale zapobiegawczo mu zimą maścią smarowałam.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

tak, odpowiedziała ze jej bardzo przykro ze tak ja traktuje i ze odrzucam jej pomoc bo jej tylko o dobro dzidziusia chodzi.
probowalam juz rozmowy, obrazania sie, unikow, wymowek ... czasem sa rezultaty ale tylko na bardzo krotka chwile, na zasadzie dac jej palca to bedzie chciala calej reki, jak na cos pozwole to chce wiecej i wiecej az dochodzi do tageo etapu ze jest konflikt, wtedy wycofuje sie calkowicie, obraza, przeprasza i od nowa...
tak juz chyba bedzie, z tym ze ja sie udodparniam i zaczynam stosowac coraz to inne uniki . wymowki tak zeby to dla mnie bylo jak najwygodnie. mam jej po postu dosc i nie bede sie juz dostosowywac
Identycznie u mnie. Najpierw trochę pomaga, radzi. Raz się jej posłucham albo skorzystam z pomocy to wyskakuje z 1000 nowymi radami i pomysłami, zaczyna się narzucać, ja się gotuję, w końcu wybucham, ona się odsuwa, kilka dni spokoju i na nowo. I powiem Ci, że u mnie już zawsze tak będzie
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Cytat:

wróciłam od pediatry- gardziołko czysicutkie, osłuchowo czysto tylo ten augmentin do czwartu wyvbrac i finał
Elegancko
Cytat:
Tak, z tyłu jesteśmy łyse. Tzn mała ale ja niedługo też będę jak mi wszystkie włosy wypadną
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 17:35   #3448
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Tż musi mnie kochać:P przywędrował z biedronki z różyczkami czerwonymi i z ..paczką Bonitek
Szczęśliwa jestem
Laurusi się nie wycierają,

faaajnie masz mój też mnie bardzo kocha - po pracy wyszedł na rower, żeby mnie nie denerwować hehehehhe

Edytowane przez antoinette
Czas edycji: 2013-04-23 o 17:36
Stary 2013-04-23, 17:55   #3449
sylwietta1988
Zakorzenienie

od 13 maja w biedrze bedą produkty dzieciece i mamowe
Stary 2013-04-23, 18:15   #3450
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
od 13 maja w biedrze bedą produkty dzieciece i mamowe
jakie?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości