![]() |
#781 |
Raczkowanie
|
Dot.: Grzybica pochwy - wątek zbiorczy, cz. 3
że skutki uboczne nie występują (tzn. nie zaobserwowano skutków ubocznych)
![]() |
#782 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#784 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, bardzo, ale to bardzo proszę Was o jakąś pomoc, wskazówkę, cokolwiek! Po dosyć hm... mocnych zabawach z partnerem w zeszłym tygodniu (dodam, że nie było pełnego stosunku) po 2-óch dniach lekkiego dyskomfortu zauważyłam, że moje wejście do pochwy jest jakby rozerwane, widoczne były strzępki skóry, a wewnętrzne ścianki warg sromowych były mocno obtarte. Myślałam, że to właśnie od tych naszych zabaw, lecz wyglądało to na tyle nieciekawie, że w poniedziałek (15.04) wybrałam się do ginekologa. Bólu, pieczenia, swędzenia, upławów nie było, lekarz za to stwierdził grzybicę pochwy. Przepisał Flumycon doustnie 100mg, 1 tabletka co 2 dni, Clotrimazolum tabletki dopochwowe, maść Pimafucort oraz jakiś żel intymny. Kurację zaczęłam tego samego dnia, więc wczoraj przyjęłam 3 tabletkę dopochwową i dzisiaj zauważyłam wydzielinę koloru łososiowego (jak finezyjnie to tu brzmi :p). W pierwszym momencie pomyślałam, że może po prostu zaczyna mi się okres, choć powinnam go mieć za 3, 4 dni. I tu pojawia się pytanie, czy owa wydzielina towarzyszy grzybicy pochwy, czy to od tych tabletek lub czy faktycznie mogły mieć one wpływ na przyspieszenie miesiączki? I jeśli okazałoby się, że to miesiączka, czy przerwać kurację tabletek dopochwowych i powrócić do niej po miesiączce (na ulotce jest napisane, żeby przerwać kurację, jednak czy później to coś da?) Mam nadzieję, że doradzicie coś, do ginekologa najwcześniejsze wolne terminy są od połowy maja, a na prywatną wizytę po prostu mnie nie stać. Mam dopiero 19 lat i pierwszy raz mnie to dopadło, nie jestem pewna co robić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#786 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, może Wy doradzicie co by mi pomoglo, choć wiem, ze musze skonsultować to ze swoim lekarzem, ale już mam dość
![]() Jestem w 19 tyg.ciazy i mam nadzerke, ale mj lekarz gin. przepisal mi globulki na grzybice, gdyż dopatrzyl się za dużo sluzu podchodzącego pod kolor zoltawy. Bralam już 'PIMAFUCIN' (nie pomoglo), teraz brałam ' GYNO PEVARYL', (tez nie pomoglo). Boje się, bo jestem w ciąży, a chciała bym to wyleczyć ![]() Może jakies domowe sposoby, typu: kefir/jogurt naturalny mogly by pomoc? Jak myslice? Czytalam na int., ze ponoc pomaga, ale wiadomo, nie na każdego. Czy mogę sprobowac? Czy to nie zaszkodzi mojemu maluszkowi? A może jakiś probiotyk? Co sadzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#789 |
Przyczajenie
|
Dzisiaj okazało się, że to jednak okres, więc muszę przerwać kurację tabletami dopochwowymi, jednak zastanawiam się nad jedną rzeczą. Z 6 tabletek zostały mi 2 i przyszło mi do głowy, czy może po miesiączce nie kupić jeszcze jednego opakowania, by zażywać jednocześnie doustne i dopochwowe. Waham się, czy to może nie za dużo. Jest na receptę, ale chyba zwykły rodzinny lekarz też mógłby mi go przepisać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#791 |
Przyczajenie
|
Witam, potrzebuję porady. Od roku już się leczę ( białe upławy, ból podczas współżycia, pieczenia), jestem tym wszytskim wykończona, przez pierwsze 4 miesiące mówiono mi, że mam grzybice i byłam leczona właśnie na nią, jednak za każdym razem zero efektów, przy zmianie 4 lekarza, w końcu zrobione mi badanie bakteriologiczne, okazało się, że mam gronkowca, dostałam więc antybiotyk, jednakże nie po wybraniu leków nie zauważyłam żadnej poprawy,na kolenej wizycie u ginekologa znów zrobiono mi to badanie i okazało się, że gronkowiec juz został wyleczony, ale, że teraz mam paciorkowca, więc znów dostałam antybiotyk, i znów nie zauważyłam żadnej zmiany, ale zaczęło się swędzenie, moja pani ginekolog stwierdzila, że to na pewno grzybica, która mogła wystąpić po antybiotykach, dostałam więc lek na grzybice, podczas jeo brania widziałam ogromną poprawe, jednak 2 dni po skończeniu leczenia zaczęło się okropne pieczenie i swędzenie,zostało zrobione mi badanie, wczoraj odebrałam i w wynikach nie wykryto żadnych bakterii, [odczas tej samej wizyty pani doktor powiedziała, ze to jej nie wyglada na grzybice. jutro znow sie do niej wybieram, ale nie wiem co o tym wszytskim mysleć, boję znów zacząć wspolzyc z moim narzeczonym, bo pamietam jaki to bol, biale uplawy nie znikaja...co o tym sadzicie ?co powinnam zrobic? bo oczywiscie wszelkie zasady higieny sa u mnie szczegolnie zachowane, biore takze takze kwas mlekowy doustny etc POMÓŻCIE
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Pytasz o leki bez recepty? Clotrimazol krem i roztwór nadmanganianu potasu do podmywania. I jakiś probiotyk ginekologiczny.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Przyczajenie
|
Cały czas zminialam lekarzy, aż w końcu rafiłam na moją aktualną panią ginekolog, mówiła, że miała takie przypadki i żeby sie nie przejmować. Dziś poszłam do niej z wynikiem i na zwykłe badanie. Powiedziała, że już wszytsko wyleczone, tylko mój probllem tkwi w tym, że ja w to nie wierzę, to trwa rok, teraz mam biale uplawy, ale jestem po okresie, więc powiedziala, ze tym mam sie nie martwic i sprobowac wspolzyc, jesli byloby cos nie tak to wtedy mam sie zglosic. Z szpitalem u mnie jest duzy problem, chodzi o sytuacje osobista, ale jesli nadal bedzie cos zle to postnowilam, ze w wakacje pojde. Nie wiem co mam myslec...moze powinnan zrobic jeszcze badanie krwi i moczu ? aby miec calkowita pewnosc. A czy jesli wyjdzie mi wszytsko dobrze to te uplawy sa normalne ? po prostu boje sie bolu przy wspolzyciu i tego ze znow zlape jakas bakterie pomimo stosowania prezerwatyw..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Przyczajenie
|
w chwili obecnej wlasnie niedużo, bede obserwować, może juz jestem przeczulona po prostu na tym punkcie, nie wiem czy przed choroba tak mialam, byloby mia latwiej ocenic, ale nigdy wczesniej nie myslalam, ze przydarzy mi sie cos takiego i tyle to bedzie trwac. Na razie poza tym białym czyms nic innego mi nie dolega
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Przyczajenie
|
teraz nie, ale moje watpliwosci wynikaja z tego, ze badanie bylo robione po wybraniu wszytskich lekow i wtedy bardzo swedzialo i pieklo, dostalam lek tyowy na te objawy "gynazol", wiec mysalam, ze to jest tylko cos takiego na jakis czas, a ze z badania cos wyjdzie i bedziemmy leczyc, a tu okazalo sie, ze nic nie wyszlo, dziwi to, bo wtedy to naprawde byly bardzo nasilone objawy..mozliwe jest, ze to p lekach ? i ze naprawde juz wszystko ok?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
Przyczajenie
|
No łykam, łykam, stosuje tez laktacyd etc. No nic, oby wszystko było ok. Dziekuję bardzo za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może te białe upławy to prawidłowy śluz. Pisałaś, że bierzesz probiotyki ginekologiczne, może to przez te pałeczki kwasu mlekowego ma on taką białą barwe. Jeśli nic Cie obecnie nie swędzi i śluz nie jest serotowaty, to powinno być wszystko ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a jaki płyn do higieny intymnej polecacie? Ja mam teraz ziaja intima, czy jakoś tak i wydaje mi się, że mnie podrażnia.
Znowu miałam nawrot, mimo trwania kuracji (co tydzień tabletka Mycosystu, od lutego, przy poprzednim nawrocie Macmiror complex i niemal cały czas dopochwowo EcoVag). Z poprzedniego nawrotu została mi jeszcze ta maść więc ją stosowałam, później priobiotyk i wydaje mi się, że objawy ustąpiły tylko z powodu czasu, a maść nie pomogła. Albo to nie grzybica, albo za bardzo się rozwinęła i muszę dłużej z nią powalczyć, albo te leki na mnie nie działają. Albo to było podrażnienie właśnie od płynu intymnego. Niestety na wizyte nie mogłam sobie teraz pozwolić (do mojego lekarza na nfz czeka się 1,5 miesiąca), na badania tym bardziej, ale znając już swój organizm wiem, że za 2 miesiące znowu będę miała nawrot i wtedy postaram się znaleźć kogoś kto zrobi mi posiew. Z tego co się orientuje to w moim mieście żadne laboratorium tego nie robi, a miasto małe nie jest :/ Edytowane przez Wolha Czas edycji: 2013-04-23 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż widziałam ostatnio taki Lactacyd emulsja ginekologiczna, bez SLS-ów, więc taki bym mogła wypróbować. Ja używam płynu Lacibios femina i jestem zadowolona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#804 |
Raczkowanie
|
Zbyt długie i ciągłe leczenie różnymi lekami dopochwowymi może osłabiać i podrażniać śluzówkę pochwy, dlatego potrzebuje ona trochę czasu żeby wrócić do normy. Warto na początku, po leczeniu stosować probiotyki dopochwowe i unikać przez jakiś czas współżycia.
![]() |
#805 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie. Z posiewu wyszły mi C. Albicans (+++) oraz enterococcus faecalis(+). Dzisiaj ginekolog zapisał mi pimafucin na candida albicans, a Bactrim na te pałeczki kałowe... No i tak siedzę i szukam i pisze gdzieś (nie bede podawac strony zeby reklamować) ze "niewielka aktywność wobec Enterococcus", wiec ja nie wiem czemu on mi to zapisał ;/
![]() |
#806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jakie polecicie probiotyki doustne / pdopochwowe ? Brałam do tej pory Provag i Invag, ale chciaąłbym spróbowac czegoś innego ... bardziej urozmaiconego...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak wiadomo co kobieta to inne gusta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Raczkowanie
|
A zna ktoś iladian? troche czytałam i podobno też jest dobry...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.