Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.11 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-24, 10:16   #3391
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
ooooo
ja miałam wczoraj i dzisiaj w nocy takie skurcze, też sie przeciagałam i jak zaczela łydka napikalać to myslałam że sie popłacze,
a najlepiej mój TZ przerażony sie budzi i pyta co sie stało
a ja że to skurcz a ten juz chciał do szpitala jechać i od razu ból mi przeszedł

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!Gratulacje za kolejne rozpoczęte tygodnie!!Ja niestety wciąż nie dokońca się dobrze czuje po tym glukozowym poniedziałku!Brak apetytu,straszna zgaga bez przerwy i młdłości ale już bez wymiotów.Rano jak mąż zadzwonił ostro mu się dostałobo pyta jak się czuje-mówie że nadal nie zbyt dobrze,a on mi na to nie przejmuj się jeszcze kilka miesięcyTo mnie cholera pocieszył!!!!!
oj to Cię długo trzyma

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Rockyyy, moj plan na dzis to tez ogarniecie auta w srodku. maz wczorsj je umyl z zewnatrz ( czytaj zawiozl na myjke), a mi zostawil srodek
szkoda, że nie ma czegoś takiego jak sprzątyjka

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:17   #3392
krysiaa2608
Raczkowanie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Gratuluję nowych tygodni i trzymam za wizyty!

Dziś mi dziecko pozwoliło pospać, aż w szoku byłam, ale korzystałam! Przebudziłam się dopiero po 6 na siku, wchodzę do łazienki, a tam w umywalce woda leci w najlepsze - TŻ wczoraj poszedł się myć, i wychodząc zapomniał zakręcić wodę - leciało całą noc Oczywiście kiedy zwróciłam uwagę, w odpowiedzi usłyszałam tylko "tak? zapomniałem" ... No i kolejny raz zwalił wszystko na ciąże - przeczytał jakiś czas temu o tym, że facet też może mieć objawy i teraz jak coś zapomni, coś go boli to zaraz zwala na ciąże

Na wieczór wypiłam jogurt pitny i rzeczywiście zgagi ani śladu - dzięki Dziewczyny!

Kolejny dzień czuję mój kręgosłup - dobrze, że piłka w domu, to może zacznę na niej przesiadywać i mi to coś da? Sprawdzę!

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:17   #3393
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

My wlasnie dzis zaczynamy...

30 tc!!!

... z waga 57,5 = ok. 6 na plusie, brzuszek 93 cm w najszerszym obwodzie

Gratulujemy psiapsiółom z wątku wszystkich tygodni i zaciskamy kciukasy za WIZYTUJĄCE DZIŚ!
pozazdroscić wymiarów i kg
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:18   #3394
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Rockyyy, moj plan na dzis to tez ogarniecie auta w srodku. maz wczorsj je umyl z zewnatrz ( czytaj zawiozl na myjke), a mi zostawil srodek
Moj umył samodzielnie na placu pod domkiem

Ooo a ja przypadkiem sie skapłam ze mamy dzis ukonczony 30 tydzien czyli...
zaczynamy 31 tydzien
Stary 2013-04-24, 10:23   #3395
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
To ja się pochwalę co wczoraj od mamy dostałam..skarpetunie dla Lola, pasiasty top z h&m (tylko w rzeczywistości jest dłuższy, zaraz za pośladami się kończy) i jeszcze jakieś 2 gazetki o ciąży i macierzyństwie a no i jeszcze zupkę na wynos, tylko nie pamiętam jaką
Śliczne skarpetunie i fajna bluzka

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
zaczynamy 31 tydzien

Neni fajnie, ze i tż zadowolony z rogala
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:25   #3396
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny!Gratulacje za kolejne rozpoczęte tygodnie!!Ja niestety wciąż nie dokońca się dobrze czuje po tym glukozowym poniedziałku!Brak apetytu,straszna zgaga bez przerwy i młdłości ale już bez wymiotów.Rano jak mąż zadzwonił ostro mu się dostałobo pyta jak się czuje-mówie że nadal nie zbyt dobrze,a on mi na to nie przejmuj się jeszcze kilka miesięcyTo mnie cholera pocieszył!!!!!
moj TZ tez tak mi mówi, albo jak mała mi sie wypycha i ja wtedy wstaje i zaczynam chodzic zeby sie przesunela to TZ patrzy na mnei z politowaniem i mówi ze jeszcze kilka tygodni i juz bedzie dobrze ale mi to aż tak nie przeszkadza jak to wyglada
Stary 2013-04-24, 10:27   #3397
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

a ja nadal mam opuchnieta kostke od wewnetrzej strny, lewa troche mocniej, nadusilam palcem czy skora wroci do poprzedniego stanu ale robi sie wglebienie. jutro mam wizyte u gin i mu powiem, myslicie ze to cos powaznego czy tylko od przemeczenia?

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:27   #3398
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

ja wlaśnie ide do kąpieli, szykuję się do wizyty, mam na 11.30
wizyta, tak tak trzeba sie odszczelic, wypacykowac, umalowac i wogole wystroic jak na randke :P powodzenia i czekamy na info
Stary 2013-04-24, 10:29   #3399
Rockyyy
Zakorzenienie

Neni a jak rogal? ::

Edit!!!!!
Juz doczytałam

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
a ja nadal mam opuchnieta kostke od wewnetrzej strny, lewa troche mocniej, nadusilam palcem czy skora wroci do poprzedniego stanu ale robi sie wglebienie. jutro mam wizyte u gin i mu powiem, myslicie ze to cos powaznego czy tylko od przemeczenia?
Na SR mowili ze opuchlizna raczej powinna zniknac po odpoczynku.

Edytowane przez Rockyyy
Czas edycji: 2013-04-24 o 10:29
Rockyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:31   #3400
Neni1984
Zakorzenienie

Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni, bo strasznie dużo dziś ich

Cytat:
dzień dobry w ten jakże słodki dzień
ja już po wypiciu nektaru bogów- glukozy
pani pozwoliła z lab mi wrócić do domku i grzecznie leżeć, więc też tak czynię.
a sama glukoza? no piłam już zdecydowanie lepsze rzeczy, ale tragedii nie było. ale ja z tych co przed ciążą potrafili zjeść 5 czekolad na raz, może dlatego

trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty!
Ooo widzę, że glukoza sprzyja dobremu humorowi
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

ja wlaśnie ide do kąpieli, szykuję się do wizyty, mam na 11.30
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:31   #3401
Rockyyy
Zakorzenienie

Ide policzyc ruchy i polezec.Jakas połamana sie czuje :/
Stary 2013-04-24, 10:32   #3402
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
ooooo
ja miałam wczoraj i dzisiaj w nocy takie skurcze, też sie przeciagałam i jak zaczela łydka napikalać to myslałam że sie popłacze,
a najlepiej mój TZ przerażony sie budzi i pyta co sie stało
a ja że to skurcz a ten juz chciał do szpitala jechać i od razu ból mi przeszedł
hahaha..dobre

Cytat:
długo cię trzyma,mam nadzieje ze w już teraz to będzie lepiej i szybko dojdziesz do siebie

Gratulacje kolejnych tygodni!sporo 30tek się posypało dzisiaj

Idzia: gratki za cukier!

U mnie w pępku 103cm,w sumie jakoś teraz przystopowal,ale za to waga stać w miejscu nie chce...

No nic zmykam do pracy. Miłego!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:32   #3403
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
En- przepis na ciasteczka poproszę
Przepis wstawię potem, więc będzie
Nietycie dopiero od jakichś 10 dni, więc nie jest to wyczyn, ale jednak sukces mały jest

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Wczoraj siedze a tu nagle czuje ze dziecko moje cos wypycha..cos w miare malego i chudego wiec pewnie reke..tak wysoko wypiela od srodka po za brzuch tak jakby i jedzie od dolu z mniej wiecej wysokosci jajnikow prawie pod zebra..mowie do tz ze jak obcy normalnie.az sie przerazilam hahaha..jak na tym filmie ten obcy ogladalysvie hahaha)
Hahah ale fajnie, zazdroszczę Wam tego, u mnie nic nie widać bo mam łożysko na przedniej ścianie i jedynie czasami poczuję pod ręką wybulwienie takie.

Cytat:
dzień dobry w ten jakże słodki dzień
ja już po wypiciu nektaru bogów- glukozy
pani pozwoliła z lab mi wrócić do domku i grzecznie leżeć, więc też tak czynię.
a sama glukoza? no piłam już zdecydowanie lepsze rzeczy, ale tragedii nie było. ale ja z tych co przed ciążą potrafili zjeść 5 czekolad na raz, może dlatego
Brawo za dzielne znoszenie glukozy !

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Enlevee ciastka są obłędne. Podziwiam że sie im oparlas. A TZ ma z tobą baaaardzo dobrze, rozmieszczasz go
Przepis na pizzę juz skopiowalam do moich przepisow

Lezymy sobie z TZ w łóżku, tzn on wrócił na śniadanie z pracy ale mam lenia musze jeszcze do US podjechać i coś na obiad kupić....tylko co? ZAINSPIRUJECIE?
ciąża mi się udziela, bo już nie mam ewidentnie co ze sobą zrobić skoro ciastka piekę
Na obiad hmmm jeszcze nie wiem co będę robić bo to dopiero wieczorem my jemy, więc póki co nie będę Twoją inspiracją, przykro mi maleńka

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Zapisane i już nie ucieknie, zamierzam wypróbować w pzyszłości

Super, że waga ci stoi, ja jakbym zrobiła takie pyszności to chociaż jedno musiałabym spróbować, coby tż nie otruć
Ja wychodzę z założenia, że jak ma się otruć to niech to będzie Tż
Przepis na ciasto pizzy polecam, bo wychodzi naprawdę fajnie, a porównanie mam z przeróżnymi przepisami. Zresztą dziewczyny tutaj próbowały i mówiły, że dobra wychodzi, więc chyba nie kłamię

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Miałam dzisiaj tak podłe sny że plakac mi się chce niby tylko głupie sny a tak potrafią człowiekowi w bani namieszać i hu,mor na cały dzień spiep...
Uśmiech i głowa do góry !

Cytat:
babeczki świetne a przepisik jest już w klubie?
Jeszcze nie ma, ale będzie

Cytat:
To ja się pochwalę co wczoraj od mamy dostałam..skarpetunie dla Lola, pasiasty top z h&m (tylko w rzeczywistości jest dłuższy, zaraz za pośladami się kończy i jeszcze jakieś 2 gazetki o ciąży i macierzyństwie a no i jeszcze zupkę na wynos, tylko nie pamiętam jaką
Super, fajna bluzeczka.. no i te skarpetunie !

Cytat:
Wypasne zarełko serwowałaś I pizze dzieki mnie
"Dzięki Tobie" albo "przez Ciebie" hahaha pod koniec tak mnie już plecy bolały, że ledwo stałam

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Szalona
Prześlij mi, ja zjem
Twój TŻ tak słodycze lubi?
Przesyłam Ci, więc jedz
Mój Tż? hmmm nie do końca. Zje jak mu coś podpasuje, a rzadko takie coś się zdarza szczerze mówiąc. Ale te pochwalił, więc chyba źle nie wyszło

No, byłam chwilę z psem i Tżtem na spacerku, potem może podjadę do Babci, trochę posprzątam w domu.
Przed chwilą Bezik mi uderzył w oba boki brzucha, więc na pewno mi z główki przywalił i nogą, albo ręką
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:33   #3404
mela1234
Zakorzenienie

Dzwonili z poczty, że przyszła do mnie duuuża paczka i czy po nią przyjadę bo listonosz nie ma jak tego zapakować. No jak on do auta nie zapakuje to ja zapakuję? No ale wiem, że wózek pani na 100% wysłała wczoraj i dziś już go będę miała. Będę o 13 jechała po Małgosię do przedszkola to po drodze odbiorę.

A tak poza tym to w klubie wstawiłam link do bloga o fotelikach samochodowych, żeby się nie zgubił, a może się komuś przyda.
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:33   #3405
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Witam sie z Wami w 25 tygodniu

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Ja tez się witam z rańca

Jedno co chcę nadrobić to.... wyrwane z kontekstu słówka...

LODY, Pierogi, lody, kręcić się przy mężu, loDY, i tam takie podobne...Wy zboczuchy

PS. Trzymam kciuki za nowe tygodnie i wizyty

Ja dzis oficjal 26 td...i pół wizazowych mamusiek wiec najlepsiejszego
za tydzien
za dzisiejsze wizyty

a buziaki dla wszystkich ciezarowek zeby było weselej

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:33   #3406
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość

Przebudziłam się dopiero po 6 na siku, wchodzę do łazienki, a tam w umywalce woda leci w najlepsze - TŻ wczoraj poszedł się myć, i wychodząc zapomniał zakręcić wodę - leciało całą noc Oczywiście kiedy zwróciłam uwagę, w odpowiedzi usłyszałam tylko "tak? zapomniałem" ... No i kolejny raz zwalił wszystko na ciąże - przeczytał jakiś czas temu o tym, że facet też może mieć objawy i teraz jak coś zapomni, coś go boli to zaraz zwala na ciąże

Na wieczór wypiłam jogurt pitny i rzeczywiście zgagi ani śladu - dzięki Dziewczyny!

Kolejny dzień czuję mój kręgosłup - dobrze, że piłka w domu, to może zacznę na niej przesiadywać i mi to coś da? Sprawdzę!

co do piłki to wczoraj położna na SR mówiła, żeby sobie na niej ćwiczyć jak mamy w domu

Cytat:
zaczynamy 31 tydzien

patrzcie jakie ładne http://allegro.pl/kocyk-koc-zdrowy-1...189454699.html

Jakie kupujcie foteliki??
ja właśnie mam dylemat między MC Cabriofix a Cybex Aton 2. Majówki widziałam, że częściej wybierają ten drugi
[/SIZE]
Stary 2013-04-24, 10:34   #3407
idzia111
Zakorzenienie

Rockyyy tak sie przyzwyczailas do ciazy, ze juz zapominasz o nowych tyg. gratki, juz nie dlugo.

Cytat:
Mi gin mowil ze rano powinno byc ok, nawet jak wieczorem jest opuchlizna. Nie masz problemu z nerkami? Jak cisnienie?
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:35   #3408
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Moj umył samodzielnie na placu pod domkiem

zaczynamy 31 tydzien
Coraz bliżej do końca

Cytat:
Chyba jednak niezbyt dobrze jak się utrzymuje... Ale najpewniejszą opinię wyda twój gin.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:37   #3409
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej!

Wstępna recenzja mojego rogala:
Mój rogal jest wypchany kuleczkami sterypionawymi. Fajnie i niefajnie. Przyjemne to w dotyku, dostosowuje się do kształtu ciała, ale szeleści mi przy uchu jak kładę na tym głowę
Na początek to mi się mąż obraził, że jak to do jakiegoś rogala będę się przytulać a nie do niego No ale ...
Zawsze spałam na ultracieńkiej poduszce zatem rogal szybko powędrował na tył łóżka, a moja podusia wróciła do łask-pod głowę. Ale między nogami rogala trzymałam dzielnie całą noc!
Tylko do trzymania tylko miedzy nogami to on jest trochę za duży ( za długi), bo nieużywana część rogala zajmowała sporo miejsca.
Wnioski-w nocy raczej rogala używała nie będę, bo jest za gruby by służyć mi za poduszkę. Natomiast na popołudniowe leżenie jest genialny! Super też sprawdza się jako zagłówek do wspólnego oglądania filmów - TŻ zachwycony
to ja porównam z moim
mój nie ma styropianu tylko coś poduszkowego w środku. Odkąd na nim śpię to odstawiłam poduszkę, bo głowę mam na nim a resztę rogala albo z przodu albo z tyłu.

To moje dwie ulubione pozycje i nie muszę go przekładać
Stary 2013-04-24, 10:37   #3410
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

roCky to ty lepiej dzisiaj auta nie sprzątam,tylko odpoczywaj...

Co do ruchów to u mnie ogórek jak zmień od kilki tygodni,śmiesznie to wygląda jak się wypycha i przesuwa. Wczoraj z mężem i bratem trochę podpatrywalam ligę mistrzów i brat z drugiego końca kanapy widział jak mały się przesuwa i kopie mamę) póki co raczki czy nóżki tak wyraźnie pod skora nie widziałam ale trochę ciężko mu pewnolie przez tłuszczyk się przebić..nie poddaje się jednak i walczy.

kupiłam książkę m.nehring-gogulskiej 'warto karmić piersią,i co dalej?' dopiero zaczynam ale będę wam wrzucać ciekawostki.

No nic lece!

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-04-24, 10:38   #3411
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Witam się i ja w 30 tygodniu Moja mama po naszym powrocie z Wałbrzycha stwierdziła, że mam mniejszy brzuch i że się mi obniżył... Aż zaraz zaciągnę TŻ do zdjęcia albo sama zrobię i wam pokażę

Położna na SR mówiła, żeby przy skurczach napiąć palce do góry... Nie umiem tego wytłumaczyć Tak wiecie, właśnie jak przy rozciąganiu... Mnie dość często łapią i to przynosi faktycznie ulgę.
za trójeczkę z przodu

kurcze, a mnie się wydawało przy tych skurczach, ze nie jestem w stanie nic zrobić, stopę wykręciło w bólu.. ale spróbuję następnym razem Twojego sposobu

Cytat:

zaczynamy 31 tydzien
lecisz brawo

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ja wychodzę z założenia, że jak ma się otruć to niech to będzie Tż
Przepis na ciasto pizzy polecam, bo wychodzi naprawdę fajnie, a porównanie mam z przeróżnymi przepisami. Zresztą dziewczyny tutaj próbowały i mówiły, że dobra wychodzi, więc chyba nie kłamię
potwierdzam

Stary 2013-04-24, 10:39   #3412
iwona335
Zakorzenienie

Kathe
wiem z "cennego" źródła (czyt. Teściowa ), że opuchlizna pojawia sie jak zatrzymuje sie woda w organizmie a sprzyja temu spożywanie soli, wiec mozna pomyśleć o ograniczeniu soli w diecie ale to zadne potwierdzenie naukowe tylko jedna baba drugiej babie...
Stary 2013-04-24, 10:39   #3413
d0tkaaa
Zakorzenienie

Ogarnelam soe troche i lece zaraz na spacer do sklepu haaa pozniej do domku i ogarnianie i prasowanie.mialam zrobic generalny remont w pokoju ale na ta chwile mam na to wyj..bo mnie.ojciec wkurzyl i nie chce mi sie ladowac pieniedzy tu jak pomieszkam tu moze pare miesiecy po ur mlodej..kupie tylko drzwi i zob ile farby kosztuja i jak wyjdzie tanio w miare to wymaluje jak nie to nie trzeba i mam to w 4literach..

na obiad niewiem co bede robic ew co mama ma w planach..ja za to na wieczor wymyslilam ciasto francuskie z mozarella pomidorem i bazylia..(tz nie lubi ciasta francuskiego jak mu nie pasuje to zrobie mu kanapki i niech je ha)ale moze go wkrece ze.to jakas tarta czy co hahhaahah)

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:39   #3414
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Dzwonili z poczty, że przyszła do mnie duuuża paczka i czy po nią przyjadę bo listonosz nie ma jak tego zapakować. No jak on do auta nie zapakuje to ja zapakuję? No ale wiem, że wózek pani na 100% wysłała wczoraj i dziś już go będę miała. Będę o 13 jechała po Małgosię do przedszkola to po drodze odbiorę.

A tak poza tym to w klubie wstawiłam link do bloga o fotelikach samochodowych, żeby się nie zgubił, a może się komuś przyda.
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/
jaki wozek?
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:39   #3415
Charlize89
Rozeznanie

Dzień dobry. Mam dzisiaj jakiegoś powera. Śniadanko zjedzone, włoski umyte, kuchnia ogarnięta, wizaż nadrobiony. Śmieci z pokojów pozbierane, rybki nakarmione, lece ogarnąć sypialnie.
Anulka kopie...super!

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Byliśmy z Glutem na wizycie

Wchodzimy sobie do gabinetu a Pani pyta czy na USG połówkowe
Mówię, że nie, że na III trymestru a ona tak na mnie spojrzała i pyta czemu tak rześko wchodzę???
No to ja zdziwko o co chodzi? A ona mówi, że większość Ciężarnych na to usg się kula a nie tak rześko wchodzi
Wszystkie wyniki oczywiście CUDOWNE i pyta czy mnie coś boli albo mi dolega, oczywiście nic
Szyjka zamknięta, ładnie trzyma a Glucior wg badania na samolocie to średniaczek ani za mały ani za duży
Mama Gluta ma nakaz przytycia Mam mniej chodzić z psem i więcej słodyczy jeść
Potem przyszedł Pan od USG
Glut jednak jest człowiekiem, ułożonym główką w dół, więc IDEALNIE, łożysko 0 stopnia w dalszym ciągu, wody płodowe w normach, serduszko, rączki, nóżki ma na miejscu i waży około 1900 więc na klocka się nie zapowiada, ale mieści się w normie )

Więc konkluzja jest taka, ze nie rodzimy w najbliższym czasie... Tylko objadamy się słodyczami
Nic tylko się cieszyć, oby tak dalej...

A tak a propos zastanawiałyście się wczoraj dziewczyny, która pierwsza urodzi. I mnie się śniło, że ja . Urodziłam śliczną suczkę i na ręku wyrósł mi sutek i jaką tym sutkiem karmiłam. I dziwiłam się, że wcale nie boli. Poród był szybki, kilka partych i miałam moją suczkę na rękach. I jeszcze w tym śnie pisałam do was, że urodziłam i opisywałam poród. Nie, no koniec świata. A jaka zdziwiona byłam jak się obudziłam, nie wiedziałam czy to sen czy jawa. Ale na szczęście na ręce żadnego sutka nie miałam.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:39   #3416
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

a fotelik chyba recaro potem starlight (ta sama firma co recaro)

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-04-24, 10:39   #3417
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość

Gratuluję nowych tygodni i trzymam za wizyty!

Dziś mi dziecko pozwoliło pospać, aż w szoku byłam, ale korzystałam! Przebudziłam się dopiero po 6 na siku, wchodzę do łazienki, a tam w umywalce woda leci w najlepsze - TŻ wczoraj poszedł się myć, i wychodząc zapomniał zakręcić wodę - leciało całą noc Oczywiście kiedy zwróciłam uwagę, w odpowiedzi usłyszałam tylko "tak? zapomniałem" ... No i kolejny raz zwalił wszystko na ciąże - przeczytał jakiś czas temu o tym, że facet też może mieć objawy i teraz jak coś zapomni, coś go boli to zaraz zwala na ciąże

Dla TŻ
Dla Maleństwa

Cytat:
wizyta, tak tak trzeba sie odszczelic, wypacykowac, umalowac i wogole wystroic jak na randke :P powodzenia i czekamy na info
Stary 2013-04-24, 10:40   #3418
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Witam sie z Wami w 25 tygodniu

Stary 2013-04-24, 10:41   #3419
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

kupiłam książkę m.nehring-gogulskiej 'warto karmić piersią,i co dalej?' dopiero zaczynam ale będę wam wrzucać ciekawostki.

No nic lece!
Ooo bardzo czekam na te ciekawostki

Domi jak noga?
Stary 2013-04-24, 10:43   #3420
tweedledee
Zakorzenienie

Cześć laseczki!

Poranek miałam niespecjalny, bo wyskoczył mi pierwszy od zajścia w ciążę prawdziwy pryszcz akurat dzisiaj

Idę coś wszamać na śniadanie i będę Was nadrabiała

Aaa no i witam się w 24tc

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości