Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-23, 20:15   #421
dacn
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez Jamaika88 Pokaż wiadomość
Bo to taka moda, chodzenie z dzieckiem wszędzie, gdzie się da, oczywiście zawsze podyktowane koniecznością, nigdy wyborem.
Nawet w sejmie jedna mądra inaczej mamuśka pakowała niemowlę w chuste i przychodziła sie polansować. bo chusta jest obecnie modnym gadzetem.

No bo jak się wykonuje "pracę " to sobie można gorzej jakby miały tak robic kobiety na prawdę pracujące.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 20:58   #422
pendraiw
Zakorzenienie

oooo nie spotkałam się jeszcze z takim czymś taka matka nie powinna być dopuszczona do obrony , bo niby jak? broni się z dzieckiem na ręku? trzęsie je , małe płacze, pierdnie i gdzie tu powaga godna tej imprezy
Stary 2013-04-23, 21:07   #423
Jamaika88
Zadomowienie

Jeszcze tak a propos tych dzieci to przypomniała mi się sprawa tej berlińskiej kawiarni, w której stworzono salę z zakazem wstępu z dziećmi, co spowodowało oburzenie u wielu ludzi. Nie rozumiem co kogo bolało, że w lokalu, w którym istnieje sala przystosowana dla ludzi z wózkami dziecięcymi istnieje jeszcze jedna, mała z zakazem wstępu z dziećmi. Chyba chodziło o zwykłą złośliwość, żeby przypadkiem ktoś nie miał lepiej. A jak pokazuje poniższy artykuł zainteresowanie strefami bez dzieci jest całkiem spore.

http://finanse.wp.pl/kat,104132,titl...osc_firma.html
Jamaika88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 21:16   #424
201604250941
Konto usunięte

Jak ostatnio poszłam do restauracji gdzie rachunki sie lekko zaczynają od 100zl, zwykle koncza niezle ponad 200, i byla banda wlanie bezstrespwych bachorow to mialam ochote zrobic awanturke juz. Bachory biegaly, trzaskaly drzwiami, zaczepialy, sciagaly ludziom ze stolow rzeczy, walily w pianino ktore stalo obok. A rodzice tylko ciche westchnienie, Kajetan chodz tutaj... Miriam, usiadz prosze cie baaardzo, Brajan kotku, mówiłam ci przed chwila... a kij z tym, to co tam u cioci Lodzi?
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 21:44   #425
juli_jka
now or never

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Jak ostatnio poszłam do restauracji gdzie rachunki sie lekko zaczynają od 100zl, zwykle koncza niezle ponad 200, i byla banda wlanie bezstrespwych bachorow to mialam ochote zrobic awanturke juz. Bachory biegaly, trzaskaly drzwiami, zaczepialy, sciagaly ludziom ze stolow rzeczy, walily w pianino ktore stalo obok. A rodzice tylko ciche westchnienie, Kajetan chodz tutaj... Miriam, usiadz prosze cie baaardzo, Brajan kotku, mówiłam ci przed chwila... a kij z tym, to co tam u cioci Lodzi?
szczerze współczuje.
z moim nerwami to chyba zwróciłabym uwagę obsłudze, że albo będę miała warunki żeby normalnie zjeść, albo właśnie tracą klienta. ....
Stary 2013-04-23, 22:46   #426
201604250941
Konto usunięte

Tak nas były 4 osoby a ich jakos 10. Obsluga nie ma prawa zwracac klientom uwagi na takie sprawy, moga jedynie zrobic zakaz przychodzenia z dziecmi albo osobne sale.
Stary 2013-04-24, 04:53   #427
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Ja na obronie byłam w takim stanie, że jakbym usłyszała drące się dziecko to pewnie dzisiaj siedziałabym w kiciu za morderstwo ze szczególnym okrucieństwem(na matce żeby nie było) a sytuacja z restauracją nie do zazdroszczenia albo się umie zapanować nad dzieciakiem albo zostawia się go w domu. Kurcze, ja jednym spojrzeniem potrafie usadzić moje szalejące bratanice nie wspominając już o wzroku mojego brata (normalnie bazyliszek).
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 05:43   #428
dacn
Zakorzenienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;40462386]Ja na obronie byłam w takim stanie, że jakbym usłyszała drące się dziecko to pewnie dzisiaj siedziałabym w kiciu za morderstwo ze szczególnym okrucieństwem(na matce żeby nie było) a sytuacja z restauracją nie do zazdroszczenia albo się umie zapanować nad dzieciakiem albo zostawia się go w domu. Kurcze, ja jednym spojrzeniem potrafie usadzić moje szalejące bratanice nie wspominając już o wzroku mojego brata (normalnie bazyliszek).[/QUOTE]

Równiez tego nie rozumiem sama mam dziecko żywe, bardzo żywe minie chwila a już mamy konstrukcje z krzeseł i sięga do szafki w kuchni lub po prostu wskakuje na parapet.
Ale jakoś w restauracji jedyny problem dla obsługi to lekko upaćkany stół, nie wyobrażam sobie bez nadzoru puścić dziecko niech zaczepia innych lub bawi się pianinem/manekinem/zasłonami/ czymś innym co da sie zepsuć.
A do bardzo eleganckich restauracji dzieci nie zabieram, pewnie dlatego że sama w nich nie bywam :/
Stary 2013-04-24, 06:22   #429
201604200942
Konto usunięte

studenci jednak nie przestaną mnie zadziwiać.

dziwi mnie, że osoba która ma 26 lat (stara kobyła) nie ma w sobie żadnego poczucia wstydu ani pokory. Nie wiem, dla mnie taki wiek zobowiązuje do większej dojrzałości, do czegoś więcej niż chwalenie się ile to się nie wypiło w weekend albo chwaleniem się "chodami" u egzaminatora.

Wracając do tematu studiów humanistycznych... Dziwi mnie, że student trzeciego roku studiów humanistycznych nie potrafi napisać poprawnie pracy zaliczeniowej. Nie mówię o błędach stylistycznych, bo takie mogą się zdarzyć. Nie mówię też o tym, by każdy miał umiejętność lekkiego pisania, bo to też nie jest łatwe. Chodzi mi o błędy ortograficzne (nie literówki, ortograficzne) i dodawanie do pracy takich kwiatków jak wpierw czy poszłem. Kuźwa, czy to takie trudne sprawdzić w słowniku czy taka forma w ogóle istnieje?

Czasami zastanawiam się co ja robię na tych studiach, czy to ja jestem taka tępa, czy inni.

Edytowane przez 201604200942
Czas edycji: 2013-04-24 o 06:23
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 07:15   #430
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem tego waszego sosu orzechowego, szkoda, że u nas nie ma...
Dla średnio zaawansowanych w kuchni łatwy do zrobienia w domu. Jak się nie chce samemu z orzechami bawić, wystarczy kupić dostępne w Polsce masło orzechowe (np. Sante, Primavika). Smaczne i zdrowe (tłuszcze nienasycone).

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Nie wierzę w sytuację, ze nie można znaleźć opieki nad dzieckiem.
Mimo najszczerszych chęci też w to nie wierzę.

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Belgia i Holandia słyną z wielu odmian ziemniaka.
Zgadza się. Prawie do każdej potrawy jest odpowiednia odmiana ziemniaków.

Cytat:
Napisane przez monicar
W Holandii dodatkowo pindakaas
No właśnie z tego masła orzechowego można domowym sposobem sos orzechowy zrobić. A jaki dobry jako dodatek do dorsza ...
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 08:25   #431
201604250941
Konto usunięte

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;40462386] Kurcze, ja jednym spojrzeniem potrafie usadzić moje szalejące bratanice nie wspominając już o wzroku mojego brata (normalnie bazyliszek).[/QUOTE]

Ja też się gapię prosto w oczy, na co bachor podchodzi i sie bawi moim krzeslem albo idzie do mamy na skarge. A, drzwi, ktorymi trzaskali mialy szybe, modlilam sie zeby ja rozwalili to by w koncu dostali za swoje, ale niestety nie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-24, 08:36   #432
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Dla średnio zaawansowanych w kuchni łatwy do zrobienia w domu. Jak się nie chce samemu z orzechami bawić, wystarczy kupić dostępne w Polsce masło orzechowe (np. Sante, Primavika). Smaczne i zdrowe (tłuszcze nienasycone).

Mimo najszczerszych chęci też w to nie wierzę.

Zgadza się. Prawie do każdej potrawy jest odpowiednia odmiana ziemniaków.

No właśnie z tego masła orzechowego można domowym sposobem sos orzechowy zrobić. A jaki dobry jako dodatek do dorsza ...
Taaa i jak człowiek staje przy półce z ziemniakami, to ma minę . Rzadko jadamy ziemniaki, więc ich ilość rodzajów mnie zadziwia i jak mam myśleć, co do czego...idę po kuskus albo ryż hahaaha.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

A co do dziecka i egzaminu...jakbym miała taką sytuację, że musiałabym iść z dzieckiem na egzamin, to na obronie było na 5-6 osób. Ludzi w grupie miałam bardzo fajnych i na pewno ktoś by wtedy małą zabawiał, żeby nie płakała. Jednakże, znając mojego męża, na 1000000% wziąłby na ten dzień wolne, jeśli nikt inny nie byłby skory do pomocy.

Też nie lubię latających i krzyczących dzieci w restauracji, kościele itd. Dlatego, do kościoła chodzę sama .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 09:10   #433
201604181004
Konto usunięte

Oatatnio w autobusie dziecko jezdzilo mi samochodem po nodze ok to bylo smieszne ald na boga po pieciu minutach matka powinna zabrac dzieciaka zamiast sie smiac... Naprawde moglabym sobie tehho nie zyczyc, dalam sobie spokoj ze zwracaniem uwagi, po prostu matka jakos malo domyslna byla ;/
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 09:16   #434
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Oatatnio w autobusie dziecko jezdzilo mi samochodem po nodze ok to bylo smieszne ald na boga po pieciu minutach matka powinna zabrac dzieciaka zamiast sie smiac... Naprawde moglabym sobie tehho nie zyczyc, dalam sobie spokoj ze zwracaniem uwagi, po prostu matka jakos malo domyslna byla ;/
Dziwią mnie takie matki. Z kolei, jak małej zwracam uwagę, żeby np. kotka nie biła i pokazuję, jak się głaszcze, to słyszę, że co się czepiam, to małe dziecko i nie rozumie. Rozumie, rozumie więcej, niż się dorosłym zdaje. Doskonale umie wyżebrać jedzenie a jak się powie "nie", to płacze. Jak brakuje widowni do przedstawienia, to zajmuje się czymś inny, . Zaznaczam, że moja wredziocha nawet roku nie ma...więc, jeśli dziecku od początku się nie wyznacza granic, to potem w wieku kilku lat jeździ ludziom autkiem czy innym kucykiem po nodze albo pcha się do talerza.
Stary 2013-04-24, 09:32   #435
201604250941
Konto usunięte

Ja ogólnie piany dostaję na te reklamy, ktore teraz lecą 'twoje dziecko jest niegrzeczne, pyskuje, zle sie uczy? naćpaj je magnezem!'
Stary 2013-04-24, 09:33   #436
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

Cytat:
Spoko, mnie kiedyś w autobusie dziecko waliło balonem po głowie. Siedzieliśmy plecami do siebie, nie reagowałam bo myślałam, że nie robi tego świadomie, dopiero jak moja koleżanka w końcu ochrzaniła gó...a to się dowiedziałam, że działał z premedytacją. A mamusia siedziała obok synka i nie raczyła mu zwrócić uwagi
Stary 2013-04-24, 09:33   #437
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ogólnie piany dostaję na te reklamy, ktore teraz lecą 'twoje dziecko jest niegrzeczne, pyskuje, zle sie uczy? naćpaj je magnezem!'
Albo wyślij do psychologa, bo ma pewnie adhd, abc czy xyz .
Stary 2013-04-24, 09:42   #438
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Dla przyzwoitości powinna mu zwrócić uwagę, jeśli powiesz: "nie przeszkadza mi to, niech jeździ" to ok, ale jeśli nic nie powiesz to powinna mu zabrać ten samochód czy jakoś inaczej mu zakazać.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 09:43   #439
201604250941
Konto usunięte

Chyba dzieciaka z adhd nie widzieli, oni wcale nie musza biegać, wariować, często są bardzo posłuszni. Po prostu nie przeczytają wiecej niż jeden akapit a siedząc na krześle coś będą robić, i to są już cieżkie przypadki.

Taki bachor latający, krzyczący, walący jest raczej na haju cukrowym niż adhd. Powinni mu uciąć porcję jedzenia o połowę, bo ma za dużo energii (patent superniani). Pomijając zwykłe złe wychowanie.

Ja musiałam znieść lot 3h samolotem, gdzie dzieciak kopał mi w krzesło a mamusia tylko: Włodzimierz, uspokój się, chcesz batonika, masz tu batonika, mamusia ci da, moze gierke chcesz, masz u gierke o pogramy sobie masz masz masz masz tylko sie zamknij i uspokoj. Włodzimierz na to: ułałałąłąaaaaaaaapfrrrrrr

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-24, 09:47   #440
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba dzieciaka z adhd nie widzieli, oni wcale nie musza biegać, wariować, często są bardzo posłuszni. Po prostu nie przeczytają wiecej niż jeden akapit a siedząc na krześle coś będą robić, i to są już cieżkie przypadki.

Taki bachor latający, krzyczący, walący jest raczej na haju cukrowym niż adhd. Powinni mu uciąć porcję jedzenia o połowę, bo ma za dużo energii (patent superniani). Pomijając zwykłe złe wychowanie.

Ja musiałam znieść lot 3h samolotem, gdzie dzieciak kopał mi w krzesło a mamusia tylko: Włodzimierz, uspokój się, chcesz batonika, masz tu batonika, mamusia ci da, moze gierke chcesz, masz u gierke o pogramy sobie masz masz masz masz tylko sie zamknij i uspokoj. Włodzimierz na to: ułałałąłąaaaaaaaapfrrrrrr

Moja raczej spokojna, ale jeszcze nie lecieliśmy z nią samolotem. Za 3 tygodnie nas to czeka. Zaczynam się obawiać . Mam nadzieję, że nie będzie mocno płakać.
Stary 2013-04-24, 09:52   #441
ajah
wańka wstańka

Cytat:

Sorry, ale latanie z dzieckiem nie zawsze jest łatwe i nie zawsze zależy od tego jak dziecko jest wychowane.
Owszem mozna dziecko pacyfikować i zwracać mu uwagę, że źle się zachowuje.

Leciałam ze swoim dzieckiem, które dostało ataku płaczu i histerii, bo było głodne. Problem nie leżał w moim przygotowaniu do sprawy, a w tym , że linie lotnicze ppopełniły bład i mieliśmy ponad godzinę opóźnienia.
Odmówiono mi możliwości zakupu jedzenia dla dziecka na pokładzie samolotu, do momentu gdy samolot nie znajdzie się w powietrzu.

Nie zawsze złe zachowanie jest związane z tym, ze dziecko jest źle wychowane rodzice niewydolni.
Stary 2013-04-24, 09:57   #442
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Nieodmiennie zadziwia mnie podejście niektórych panien w stylu: "Biorę tabletki i nie spowiadam się, ale ślub biorę kościelny. Uważacie, że nie powinnam? Głupie jesteście. Przecież ja jestem wierząca." Przykład oczywiście z forum.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2013-04-24 o 10:01
Stary 2013-04-24, 09:57   #443
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Sorry, ale latanie z dzieckiem nie zawsze jest łatwe i nie zawsze zależy od tego jak dziecko jest wychowane.
Owszem mozna dziecko pacyfikować i zwracać mu uwagę, że źle się zachowuje.

Leciałam ze swoim dzieckiem, które dostało ataku płaczu i histerii, bo było głodne. Problem nie leżał w moim przygotowaniu do sprawy, a w tym , że linie lotnicze ppopełniły bład i mieliśmy ponad godzinę opóźnienia.
Odmówiono mi możliwości zakupu jedzenia dla dziecka na pokładzie samolotu, do momentu gdy samolot nie znajdzie się w powietrzu.

Nie zawsze złe zachowanie jest związane z tym, ze dziecko jest źle wychowane rodzice niewydolni.
Właśnie ja się tego obawiam, że będzie głodna a nie będzie można zjeść. Lot nam zajmie tylko godzinę...no ale różnie bywa. Myślę, żeby ją nakarmić przed lotem, ale też się boję, że mała może zwrócić podczas startu samolotu. Do wyjazdu coraz bliżej, a ja mam serio lęki . Wiem, że podczas startu i lądowania, dobrze, żeby dziecko ssało smoka albo piło, bo łatwiej mu wtedy znieść różnicę ciśnienia i nie płacze.
Stary 2013-04-24, 09:59   #444
monicar
Zakorzenienie

Jechałam autobusem,miałam na sobie jasną sukienkę. Na przeciw mnie siedział dzieciak z mamą, który wywijał nogami przed siebie. Zaraz po pierwszym kopnięciu, zwróciłam uwagę, żeby uważał. Matka tylko Kubusiu nie rób tak. Sytuacja się powtórzyła. Całą sukienkę miałam brudną, nie wspominając o siniakach. Dzisiaj znów ich spotkałam. Mina jej zrzedła jak wręczyłam jej kwit z pralni.
Stary 2013-04-24, 10:02   #445
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Jechałam autobusem,miałam na sobie jasną sukienkę. Na przeciw mnie siedział dzieciak z mamą, który wywijał nogami przed siebie. Zaraz po pierwszym kopnięciu, zwróciłam uwagę, żeby uważał. Matka tylko Kubusiu nie rób tak. Sytuacja się powtórzyła. Całą sukienkę miałam brudną, nie wspominając o siniakach. Dzisiaj znów ich spotkałam. Mina jej zrzedła jak wręczyłam jej kwit z pralni.

Stary 2013-04-24, 10:14   #446
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Taaa i jak człowiek staje przy półce z ziemniakami, to ma minę . Rzadko jadamy ziemniaki, więc ich ilość rodzajów mnie zadziwia i jak mam myśleć, co do czego...idę po kuskus albo ryż hahaaha.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

A co do dziecka i egzaminu...jakbym miała taką sytuację, że musiałabym iść z dzieckiem na egzamin, to na obronie było na 5-6 osób. Ludzi w grupie miałam bardzo fajnych i na pewno ktoś by wtedy małą zabawiał, żeby nie płakała. Jednakże, znając mojego męża, na 1000000% wziąłby na ten dzień wolne, jeśli nikt inny nie byłby skory do pomocy.

Też nie lubię latających i krzyczących dzieci w restauracji, kościele itd. Dlatego, do kościoła chodzę sama .
Ja musiałam byc na obronie ze swoim dzieckiem (wtedy trochę ponad rok miał) po prostu termin szybko mi wyznaczyli, miała byc obrona na popołudniu, mąż miał wrócic z delegacji, ale dzień wcześniej zadzwonili że jednak o 9 będzie - chcą nie chcąc poszłam z dzieckiem na obronę - pani z dziekanatu się moim synkiem zajęła, ale u mnie w tym terminie broniły się tylko dwie osoby więc było szybko

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:21   #447
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Ja musiałam byc na obronie ze swoim dzieckiem (wtedy trochę ponad rok miał) po prostu termin szybko mi wyznaczyli, miała byc obrona na popołudniu, mąż miał wrócic z delegacji, ale dzień wcześniej zadzwonili że jednak o 9 będzie - chcą nie chcąc poszłam z dzieckiem na obronę - pani z dziekanatu się moim synkiem zajęła, ale u mnie w tym terminie broniły się tylko dwie osoby więc było szybko
Miałam podobnie. Przez to byłam chyba ostatnie albo przedostatnia na liście.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

W ogóle przy tej okazji...dziwi mnie takie wciskanie kogoś na ostatnią chwilę w datę egzaminu, bo potem promotor sobie jedzie na urlop .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-24, 10:29   #448
bzyczka1
Zakorzenienie

Monika zawsze możesz wziąć mleko w proszku i wodę w termosie na podkład samolotu. Mogą kazać ci spróbować proszku ale wnieść możesz. Ciastka i chrupki też nie stanowią problemu

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:31   #449
dacn
Zakorzenienie

Mnie juz nie rozwala ale wkurza, szukam niani, dałam ogłoszenie na portalu, potrzebna niania, która zajmie się dzieckiem U MNIE W DOMU, w godzinach x-x, od dnia 01.06.2013, przewidywany czas pracy: rok.

Dostałam w ciągu jednego dnia 20 odpowiedzi, z czego trzy!! spełniały podstawowe warunki, kilka potencjalnych niań chciało się dzieckiem zająć U SIEBIE na co ja sie nie zgodzę, kilka z nich to studentki studiów dziennych które szukają pracy na wakacje a 12 zgłoszeń było od kobiet które zajmują się dziećmi które OD WRZEŚNIA idą do przedszkola,

łapki mi opadły, po co wysyłać setkę CV, jak można 10 ale dopasowanych do oferty? Przeciez kurna logiczne że jak szukam niani od czerwca to nie będę na nią czekać do września!

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Monika zawsze możesz wziąć mleko w proszku i wodę w termosie na podkład samolotu. Mogą kazać ci spróbować proszku ale wnieść możesz. Ciastka i chrupki też nie stanowią problemu

Mozesz nawet i mleko juz w butelce, ale będą kazali je tobie spróbować.
Stary 2013-04-24, 10:35   #450
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Jesteś moją bohaterkąMoże od tej pory mamusia będzie bardziej stanowcza względem swojego "aniołka"
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości