|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Kurczę tak dawno nie pisałam na forum, że zapomniałam jak się cytuje
zaznaczyłam kilka postów na które chciałam odp. i mi wcięło dzidzia strasznie się cieszę, że Cie tu spotkałam Ty miałaś zawsze takie racjonalne podejście. nawet nie wiedziałam, że jesteś w ciąży, żadko na FB bywałam ostatnio i jakoś się nie wczytywałam... cudownie, że wizyta ok.Któraś z dziewczyn pisała, że ma mdłości z buzi a nie z żołądka - ja mam to samo Nawet raz nie zwymiotowałam ale rzuca mnie na zapachy.Wogóle zauważam, że ta ciąża jest całkiem inna od pierwszej. Wtedy miałam zawroty głowy rano i osłabienie a teraz mam mdłości i senność. Wtedy źle czułam się tylko rano i rzucał mnie zapach tylko lodówki a teraz cały dzień mdłości i przeszkadzają mi wszystkie intensywne zapachy ... Ja nie moge się doczekac majowki. Mam urlop od 1-5 i jedziemy w góry... już marzę o odpoczynku ... |
|
|
|
#3752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W dodatku mój strasznie śmierdzi...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
W Uk przez caly okres ciazy + 9 mies po porodzie dentysta I wszelkie leki sa za free . Takze to nie finanse mnà kieruja a strach ! Ale obiecałam sobie ze po połówkowym zadzwonię napewno
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3754 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzastin współczuję ząbkowania, też przechodziam te 8 i się niestety rwaniem skończyło
A dentysty tak nie znoszę, że jak poszłam zaraz po porodzie, to poiwedziałam babce, że wolę rodzić niż leczyć zęby, lała ze mnie, ale serio nie siadam nawet bez znieczulenia na fotel
|
|
|
|
#3755 |
|
Wtajemniczenie
|
Ola,ale fajnie macie z tym wyjazdem
![]() My się cały czas wahamy czy jechać w czerwcu na wakacje czy nie...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3756 |
|
Raczkowanie
|
ja tez masakrycznie bałam sie dentysty ale spotkałam tekiego któremu w miare ufam i czase sieadm bez znieczulenia
|
|
#3757 |
|
Zadomowienie
|
i jeszcze tylko chciałam dodać, że potwornie się boję...
sama nie wiem czego. to naprawdę głupie bo już mam jedną ciążę za sobą ale miałam okropne przejścia na początku tej ciąży związane z nerwami i marwię się, żeby z dzidzią było wszystko w porządku... poza tym w czasie jak doszło prawdopodobnie do zapłodnienia byliśmy na imprezie u znajomych i piłam wódkę nie brałam kwasu foliowego od początku, bo nie sądziłam że tak szybko się uda (1 cykl starań) ... martwię się żeby dzidzia była zdrowa ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Jeśli chodzi o dentystę to w poprzedniej ciąży wyleczylam wszystkie ubytki ale w trakcie karmienia juz miałam 2 kolejne więc chyba coś w tym jest. Teraz też planuję się niedługo zapisać. W poprzedniej ciąży używałam kremu do brzucha ale zwykłego balsamu a nie takiego specjalnego na rozstępny. Teraz jakoś zapomniałam o tym, nie mam czasu ale muszę zacząć, bo faktycznie nie mialam nawet jednego rozstępu... |
|
|
|
#3758 | |||
|
Zakorzenienie
|
spełniona zachcianka na dziś: kanapki z pasztetem domowym (by babcia) i ogórkiem kiszonym
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3759 |
|
Raczkowanie
|
ja tez nie wiedziałam, ze jestem w ciązy i poszalałam na imprezie i wypiłam sporo i wypaliłam fajki - teraz nie oczywiscie nie pale ale tez sie bałam czy wszystko bedzie ok. Lekarz powiedział, że często tak bywa i zeby sie nie przejmować i ze bedzie ok
wczoraj byłam u lekarza jestem w 10 tygodniu morfologie mam super i wszytskie badania a 14 maja usg genetyczne
|
|
#3760 |
|
Raczkowanie
|
Nena ale te mazidła wiele roboty nie wymagają, kupujesz jeden drugi olej i witaminę, przelewasz do jednej buteleczki i masz
Potem na rękę wylewasz i smarujesz ![]() Sprawdź skład oliwek których używasz bo niektóre jak np bambino to praktycznie sama parafina.
|
#3761 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny. Dziś również nie nadrabiam, nie mam siły. Od wczorajszego wieczoru umieram. Nawet do kuchni nie mogę wejść bo zaraz wizyta w kiblu. Czuję się fatalnie
|
#3762 |
|
Raczkowanie
|
Asist łączę się w bólu, ja od tamtej środy nie wchodzę w ogóle do kuchni. TŻt o nią dba bo inaczej bym ją całą zamalowała
![]() Wiecie.. zawsze sobie wyobrażałam że jak zajdę w ciążę to będzie tak super, będę się czuć wyśmienicie, będziemy wieczorami z TŻtem planować co to będzie jak się Dzidziuś urodzi, a rzeczywistość jest taka że po 20 ja już jestem nieprzytomna i on biedny ogląda TV i ja śpię .. I czuje się jak kupa g... jak kupa
|
#3763 |
|
Raczkowanie
|
Jak Ci tak żle to konicznie odpoczywaj - ja dzis czuje sie wyjątkowo dobrze
ale Tobie serdecznie współczuję
|
|
#3764 |
|
Rozeznanie
|
Ja na dzień dzisiejszy nie chcę więcej dzieci
Przykre, ale niestety prawdziwe Myślałam, że mnie te dolegliwości ie dotkną, albo przejdę je delikatniej. A tu z każdym dniem jest gorzej!!!
|
#3765 |
|
Raczkowanie
|
no niestety każda z nas wyobraża sobie to wszystko tak super ale ja tez tak mam, ze o 20 to jestem nie przytomna i sie czepiam wszytskiego...
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dziś byłam na badaniach a teraz jestem taaaaaaaaaaaka śpiąca
za godzinke jade po natalcie do przedszkola a potem to chyba pójdziemy razem na drzemke
|
|
|
|
#3767 |
|
Raczkowanie
|
z jednej strony Ci zazdroszcze... ja siedze w pracy masakra usypiam przy kompie
|
|
#3768 |
|
Przyczajenie
|
Przepraszam, że tak mało pisze ale poprostu nie moge za Wami nadgonić
wariatki heheChciałam pochwalić sie moim dzidziusiem 12t3d )
|
|
|
|
#3769 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wczoraj jak się użalałam nad rosołem to powiedziałam do mamy że Nasz pierworodny będzie pierwo i finito rodny bo dziękuję za kolejne takie atrakcje ![]() Cytat:
|
|
#3770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3771 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za miłe przywitanie
Cytat:
I pogratulować świetnego faceta ![]() Cytat:
![]() Wrrr.... a dziś obudziłam się z lekkim bólem gardła więc naturalna kuracja poszła w ruch. Niestety zaraziłam się od młodego, akurat teraz musiał się przeziębić!
|
||
|
|
|
#3772 |
|
Przyczajenie
|
Ciekawe czy to córcia czy synuś
)
|
|
|
|
#3773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super Gratilacje !!!
|
|
|
#3774 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3775 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja byłam na przeglądzie u dentysty w styczniu i jakoś niedługo znowu pójdę bo chyba coś mi się tam psuje ale generalnie mam poleczone. Też się strasznie bałam kiedyś dentystów, teraz luz. Nena chyba pytała o Bio-Oil, stosowałam przed ciążą, zapach fajny, klei się jak to oliwka ale nic więcej nie umiem na jej temat powiedzieć. Jeśli chodzi o naturalny skład to polecam Oliwkę dla kobiet w ciąży Rosmann fur mama - świetny skład! Tylko zapach ma charakterystyczny, nie wszystkim może pasować.
|
|
#3776 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A teraz jest ponoć jeszcze lepiej bo 3 lata temu trwał remont.
|
|
|
|
|
#3777 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pizza była genialna, w sumie przepraszał później ze tak wyszło wiec moze go już nie będę dreczyc z powodu moich stresów hehe
Cytat:
Cytat:
A TŻ na razie nie chce ze mną za dużo rozmawiać o dziecku, wiadomo temat się pojawia ale nie chce robić zbyt dużych planów ani co do wyprawki ani co do imienia, bo się przestraszył bo lekarz powiedział że w pierwszy trymestr jest najniebezpieczniejszy. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3778 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wcale nie od nadmiaru jedzenia ![]() Ja w pierwszej ciąży przytyłam 19kg, z czego 12 zeszło podczas porodu, a córa ważyła 3590g. Lekarka powiedziała mi tylko, że łożysko było duże. ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
Później dzieci chcą więcej ;ppp A matki chodzą na rzęsach!
|
||
|
|
|
#3779 |
|
Wtajemniczenie
|
Asist bidulo
Kasiulka ślicznotka/ślicznotek mały Tadam tadam, wywaliłam z szafy co tylko leżało i się kurzyło i jestem z siebie dumna, bo mam naturę durnego chomika
|
|
|
|
#3780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak dziś 13t1d, jeszcze 6 dni do wizyty ![]() Kasiula myślalaś już gdzie byś chciała rodzić? Ja w końcu ogarnęłam pokój ;-)
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-24 o 11:55 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

zaznaczyłam kilka postów na które chciałam odp. i mi wcięło
Ty miałaś zawsze takie racjonalne podejście. nawet nie wiedziałam, że jesteś w ciąży, żadko na FB bywałam ostatnio i jakoś się nie wczytywałam... cudownie, że wizyta ok.

ja mam 2 może 3 zęby do zrobienia napewno! Palmersem smaruje sie raz rano albo wieczorem, na opakowaniu pisze zeby 3 razy
KCIUKI DLA ANI

super Gratilacje !!!