Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-24, 10:22   #3751
ola_k11
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Kurczę tak dawno nie pisałam na forum, że zapomniałam jak się cytuje zaznaczyłam kilka postów na które chciałam odp. i mi wcięło

dzidzia strasznie się cieszę, że Cie tu spotkałam Ty miałaś zawsze takie racjonalne podejście. nawet nie wiedziałam, że jesteś w ciąży, żadko na FB bywałam ostatnio i jakoś się nie wczytywałam... cudownie, że wizyta ok.

Któraś z dziewczyn pisała, że ma mdłości z buzi a nie z żołądka - ja mam to samo Nawet raz nie zwymiotowałam ale rzuca mnie na zapachy.

Wogóle zauważam, że ta ciąża jest całkiem inna od pierwszej. Wtedy miałam zawroty głowy rano i osłabienie a teraz mam mdłości i senność.
Wtedy źle czułam się tylko rano i rzucał mnie zapach tylko lodówki a teraz cały dzień mdłości i przeszkadzają mi wszystkie intensywne zapachy ...

Ja nie moge się doczekac majowki. Mam urlop od 1-5 i jedziemy w góry... już marzę o odpoczynku ...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:24   #3752
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
. O to fajnie ze prócz mnie ktoś jeszcze ma stracha ja mam 2 może 3 zęby do zrobienia napewno! Palmersem smaruje sie raz rano albo wieczorem, na opakowaniu pisze zeby 3 razy ale u mnie cud ze choć raz nie zapominam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja przeważnie rano bo wieczorem już mi się nie chce
W dodatku mój strasznie śmierdzi...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:24   #3753
Trele_Morele
Zakorzenienie

Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

W Uk przez caly okres ciazy + 9 mies po porodzie dentysta I wszelkie leki sa za free . Takze to nie finanse mnà kieruja a strach ! Ale obiecałam sobie ze po połówkowym zadzwonię napewno

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:24   #3754
anulka2205
Wtajemniczenie

Dzastin współczuję ząbkowania, też przechodziam te 8 i się niestety rwaniem skończyło
A dentysty tak nie znoszę, że jak poszłam zaraz po porodzie, to poiwedziałam babce, że wolę rodzić niż leczyć zęby, lała ze mnie, ale serio nie siadam nawet bez znieczulenia na fotel

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:27   #3755
Dzastin08
Wtajemniczenie

Ola,ale fajnie macie z tym wyjazdem
My się cały czas wahamy czy jechać w czerwcu na wakacje czy nie...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-04-24, 10:30   #3756
Soborowska
Raczkowanie

ja tez masakrycznie bałam sie dentysty ale spotkałam tekiego któremu w miare ufam i czase sieadm bez znieczulenia
Stary 2013-04-24, 10:35   #3757
ola_k11
Zadomowienie

i jeszcze tylko chciałam dodać, że potwornie się boję...

sama nie wiem czego. to naprawdę głupie bo już mam jedną ciążę za sobą ale miałam okropne przejścia na początku tej ciąży związane z nerwami i marwię się, żeby z dzidzią było wszystko w porządku...
poza tym w czasie jak doszło prawdopodobnie do zapłodnienia byliśmy na imprezie u znajomych i piłam wódkę nie przepadam za wódką, ostatni raz piłam ze 3,5 roku temu przed pierwszą ciążą więc nie wiem co mi strzeliło do głowy.
nie brałam kwasu foliowego od początku, bo nie sądziłam że tak szybko się uda (1 cykl starań) ...

martwię się żeby dzidzia była zdrowa

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Jeśli chodzi o dentystę to w poprzedniej ciąży wyleczylam wszystkie ubytki ale w trakcie karmienia juz miałam 2 kolejne więc chyba coś w tym jest. Teraz też planuję się niedługo zapisać.

W poprzedniej ciąży używałam kremu do brzucha ale zwykłego balsamu a nie takiego specjalnego na rozstępny. Teraz jakoś zapomniałam o tym, nie mam czasu ale muszę zacząć, bo faktycznie nie mialam nawet jednego rozstępu...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:40   #3758
nena1984
Zakorzenienie

spełniona zachcianka na dziś: kanapki z pasztetem domowym (by babcia) i ogórkiem kiszonym

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Nena pytałaś o Bio Oil- ja go używałam na udach jak ćwiczyłam, bo u mnie rozstępy pojawiają się nie przy tyciu tylko przy chudnięciu
Niestety nie byłam zadowolona i czytałam w internecie różne opinie ale wiele dziewczyn jest niezadowolona.
Moja przyjaciółka jest kosmetologiem i maniaczką naturalnych olejów i w ogóle wyczytałam że najlepiej stosować najzwyklejszą oliwę z oliwek- można dodać jakiś olejek zapachowy ale naturalny żeby nie uczulił.

Możesz też zrobić sobie swój naturalny mix, czytałam np o takim składzie:
Olej migdałowy+ olej jojoba + witamina E Zapach już na pewno przyjemniejszy.
Czytałam także że olej szafranowy jest doskonały na nawilżanie i rozciągani skóry ale ponoć jest drogi.

Ja na tę chwilę mam końcówkę oleju jojoba i dodałam do niego wit.. E . Jak się skończy to kupię migdałowy, jeszcze raz jojobe, może z kiełków pszenicy, dodam wit. A i na tym będę jechała całą ciążę, bo tak czy siak korzystam z naturalnych olejów do ciała w okresie wakacji

PS. Ja smaruję brzuch, piersi, uda, pośladki i boczki nad tyłkiem
Aha no i co ważne: peelingi- raz w tygodniu żeby składniki zawarte w olejach lepiej się wchłaniały. Ja jestem maniaczką peelingu cukrowego, ale teraz w ciąży może przerzucę się na coś drobniejszego, pomyślałam o kawie, ale na razie zapach dla mnie odpada :P
oj niestety nie mam czasu na bawienie się w mazidła własnej roboty, dlatego szukam czegoś sprawdzonego. Ja od zawsze stosowałam zwykłą oliwkę w żelu (dla dzieci) i na razie na niej poprzestaję, ale chciałabym coś lepszego.

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Ja nie moge się doczekac majowki. Mam urlop od 1-5 i jedziemy w góry... już marzę o odpoczynku ...
zazdroszczę, ja się w piątek dowiem, czy mam cały przyszły tydzień urlop

Cytat:

sama nie wiem czego. to naprawdę głupie bo już mam jedną ciążę za sobą ale miałam okropne przejścia na początku tej ciąży związane z nerwami i marwię się, żeby z dzidzią było wszystko w porządku...
poza tym w czasie jak doszło prawdopodobnie do zapłodnienia byliśmy na imprezie u znajomych i piłam wódkę nie przepadam za wódką, ostatni raz piłam ze 3,5 roku temu przed pierwszą ciążą więc nie wiem co mi strzeliło do głowy.
nie brałam kwasu foliowego od początku, bo nie sądziłam że tak szybko się uda (1 cykl starań) ...

będzie dobrze. Przecież nie wszystkie dzieci są planowane a rodzą się zdrowe mimo że matki nie brały kwasu foliowego (który zaleca się brać już przed ciążą) czy imprezowały. Jednokrotne wypicie % na pewno nie zaszkodzi dzidzi. Zwłaszcza na tak wczesnym etapie ciąży. Do 2-3 tygodnia dziecko nie czerpie nic od matki, tylko ma jeszcze swoje genetyczne zapasy, więc uszy do góry - na pewno będzie dobrze.

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:45   #3759
Soborowska
Raczkowanie

ja tez nie wiedziałam, ze jestem w ciązy i poszalałam na imprezie i wypiłam sporo i wypaliłam fajki - teraz nie oczywiscie nie pale ale tez sie bałam czy wszystko bedzie ok. Lekarz powiedział, że często tak bywa i zeby sie nie przejmować i ze bedzie ok
wczoraj byłam u lekarza jestem w 10 tygodniu morfologie mam super i wszytskie badania a 14 maja usg genetyczne
Stary 2013-04-24, 10:49   #3760
Azealia
Raczkowanie

Nena ale te mazidła wiele roboty nie wymagają, kupujesz jeden drugi olej i witaminę, przelewasz do jednej buteleczki i masz Potem na rękę wylewasz i smarujesz
Sprawdź skład oliwek których używasz bo niektóre jak np bambino to praktycznie sama parafina.
Stary 2013-04-24, 10:50   #3761
Asist22
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny. Dziś również nie nadrabiam, nie mam siły. Od wczorajszego wieczoru umieram. Nawet do kuchni nie mogę wejść bo zaraz wizyta w kiblu. Czuję się fatalnie
Stary 2013-04-24, 10:56   #3762
Azealia
Raczkowanie

Asist łączę się w bólu, ja od tamtej środy nie wchodzę w ogóle do kuchni. TŻt o nią dba bo inaczej bym ją całą zamalowała

Wiecie.. zawsze sobie wyobrażałam że jak zajdę w ciążę to będzie tak super, będę się czuć wyśmienicie, będziemy wieczorami z TŻtem planować co to będzie jak się Dzidziuś urodzi, a rzeczywistość jest taka że po 20 ja już jestem nieprzytomna i on biedny ogląda TV i ja śpię .. I czuje się jak kupa g... jak kupa
Stary 2013-04-24, 10:57   #3763
Soborowska
Raczkowanie

Jak Ci tak żle to konicznie odpoczywaj - ja dzis czuje sie wyjątkowo dobrze ale Tobie serdecznie współczuję
Stary 2013-04-24, 10:59   #3764
Asist22
Rozeznanie

Ja na dzień dzisiejszy nie chcę więcej dzieci Przykre, ale niestety prawdziwe Myślałam, że mnie te dolegliwości ie dotkną, albo przejdę je delikatniej. A tu z każdym dniem jest gorzej!!!
Stary 2013-04-24, 11:03   #3765
Soborowska
Raczkowanie

no niestety każda z nas wyobraża sobie to wszystko tak super ale ja tez tak mam, ze o 20 to jestem nie przytomna i sie czepiam wszytskiego...
Stary 2013-04-24, 11:04   #3766
acelinka
Zakorzenienie

a ja dziś byłam na badaniach a teraz jestem taaaaaaaaaaaka śpiąca za godzinke jade po natalcie do przedszkola a potem to chyba pójdziemy razem na drzemke
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 11:06   #3767
Soborowska
Raczkowanie

z jednej strony Ci zazdroszcze... ja siedze w pracy masakra usypiam przy kompie
Stary 2013-04-24, 11:12   #3768
24Kasiula
Przyczajenie

GG do 24Kasiula

Przepraszam, że tak mało pisze ale poprostu nie moge za Wami nadgonić wariatki hehe
Chciałam pochwalić sie moim dzidziusiem 12t3d )
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf skanowanie0001.pdf (237,5 KB, 75 załadowań)
24Kasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 11:16   #3769
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Ja na dzień dzisiejszy nie chcę więcej dzieci Przykre, ale niestety prawdziwe Myślałam, że mnie te dolegliwości ie dotkną, albo przejdę je delikatniej. A tu z każdym dniem jest gorzej!!!
wczoraj jak się użalałam nad rosołem to powiedziałam do mamy że Nasz pierworodny będzie pierwo i finito rodny bo dziękuję za kolejne takie atrakcje

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula Pokaż wiadomość
Przepraszam, że tak mało pisze ale poprostu nie moge za Wami nadgonić wariatki hehe
Stary 2013-04-24, 11:17   #3770
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Słodziak

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-04-24, 11:18   #3771
Espere
Raczkowanie

Dziękuję dziewczyny za miłe przywitanie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Witamy! Na pewno wszystko jest i będzie ok Mój TŻ jest z 30 grudnia i świetny z niego facet, więc dzieciaczek z końca grudnia musi być boski hehehe
Dzięki I pogratulować świetnego faceta

Cytat:
Napisane przez Soborowska Pokaż wiadomość
a wogóle czy macie jakies problemy z zębami? kolejy mit który słyszałam, że w ciazy sporo dziewczyn ma problemy z zębami?
Z synkiem nie miałam żadnych problemów z zębami. Teraz boli mnie trochę dziąsło podczas jedzenia. Zastanawiam się tylko czy to przyczyna ciąży czy jakiegoś "błędu w sztuce", bo niedawno w tym miejscu miałam leczony ząb

Wrrr.... a dziś obudziłam się z lekkim bólem gardła więc naturalna kuracja poszła w ruch. Niestety zaraziłam się od młodego, akurat teraz musiał się przeziębić!
Espere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 11:20   #3772
24Kasiula
Przyczajenie

GG do 24Kasiula

Ciekawe czy to córcia czy synuś )
Stary 2013-04-24, 11:21   #3773
Soborowska
Raczkowanie

Cytat:

super Gratilacje !!!
Stary 2013-04-24, 11:24   #3774
24Kasiula
Przyczajenie

GG do 24Kasiula

Cytat:
super Gratilacje !!!
dziekuje )

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Słodziak
Dziękuje ) Jak sie czujesz? Juz Nam leci 13 tydzien prawda ?
Stary 2013-04-24, 11:30   #3775
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
oki dzięki za info o tych zębach a wiesz w którym trymestrze jest najgorzej?

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

no właśnie odnośnie wszytskich spraw ciązowych czy mozęcie polecić jakąś książke do poczytania równiez dla mojego meża bo w internecie co chwile piszą coś innego
Ja mam "W oczekiwaniu na dziecko" nawet fajna.

Cytat:
Asist łączę się w bólu, ja od tamtej środy nie wchodzę w ogóle do kuchni. TŻt o nią dba bo inaczej bym ją całą zamalowała

Wiecie.. zawsze sobie wyobrażałam że jak zajdę w ciążę to będzie tak super, będę się czuć wyśmienicie, będziemy wieczorami z TŻtem planować co to będzie jak się Dzidziuś urodzi, a rzeczywistość jest taka że po 20 ja już jestem nieprzytomna i on biedny ogląda TV i ja śpię .. I czuje się jak kupa g... jak kupa
Ja też jestem ciągle śpiąca i zmęczona. potrafię po pracy zdrzemnąć się 2h a poźniej o 21 spać jak suseł...aż jestem na siebie zła, że tak mi się nic nie chce. Ale z dwojga złego lepiej być zmęczonym niż wisieć nad kibelkiem. Te wszystkie nieprzyjemne dolegliwości mnie ominęły więc dziękuję Bogu..

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Współczuje, trzymaj się jakoś!

Ja byłam na przeglądzie u dentysty w styczniu i jakoś niedługo znowu pójdę bo chyba coś mi się tam psuje ale generalnie mam poleczone. Też się strasznie bałam kiedyś dentystów, teraz luz.

Nena chyba pytała o Bio-Oil, stosowałam przed ciążą, zapach fajny, klei się jak to oliwka ale nic więcej nie umiem na jej temat powiedzieć.
Jeśli chodzi o naturalny skład to polecam Oliwkę dla kobiet w ciąży Rosmann fur mama - świetny skład! Tylko zapach ma charakterystyczny, nie wszystkim może pasować.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 11:39   #3776
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość

Chodzisz do lekarza do Lublina? Ja zapisałam się do Luxmedu na Królewską do Adrianny Kondrackiej.
Tak, na Olejnej (boczna od Lubartowskiej) prywatnie do dr Eulalii Saadi. W poprzedniej ciąży też chodziłam do niej i rodziłam na Lubartowskiej bo tam pracuje. I byłam bardzo zadowolona A teraz jest ponoć jeszcze lepiej bo 3 lata temu trwał remont.
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 11:41   #3777
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Anoulka a to Was tż przeciągnął, dobrze chociaz, żę ta pizza
Pizza była genialna, w sumie przepraszał później ze tak wyszło wiec moze go już nie będę dreczyc z powodu moich stresów hehe

Cytat:

Moja ciaża nie była planowana ale już na pierwszej wizycie pan doktor powiedział, ze zdaje sobie sprawę ze pewnie skoro nie planowaliśmy to mógł być jakiś alkohol (a był, bo byliśmy na weselu) albo papierosy (akurat nie palę wiec nie problem) ale żeby się tym bardzo nie przejmować, bo na samym początku nie szkodzi maleństwu. Kwas foliowy i jod biorę też dopiero od 5 tygodnia, jak się dowiedziałam że jestem w ciąży.

Cytat:

Mam podobnie :x ostatnio zaplanowaliśmy sobie romantyczny wieczór i oglądanie filmu, a tu dupa, padłam po pierwszych 15 minutach.

A TŻ na razie nie chce ze mną za dużo rozmawiać o dziecku, wiadomo temat się pojawia ale nie chce robić zbyt dużych planów ani co do wyprawki ani co do imienia, bo się przestraszył bo lekarz powiedział że w pierwszy trymestr jest najniebezpieczniejszy.

Cytat:
Jakie już duże maleństwo
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 11:53   #3778
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Mi też spadły dwa kilogramy. Od czego w ogóle zależy ile się tyje w ciąży?
Zależy od wielu rzeczy: od naturalnych predyspozycji, od wstępnej wagi, od ilości wód, od wielkości dziecka, od wielkości łożyska itd. itd.
Wcale nie od nadmiaru jedzenia
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 19kg, z czego 12 zeszło podczas porodu, a córa ważyła 3590g. Lekarka powiedziała mi tylko, że łożysko było duże.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
właśnie kurier mnie uszczęśliwił przywożąc bujaczek dla dzidzi.
Nie wiem czy jest to niezbędne, ale nie mogłam mu się oprzeć a kosztował śmieszne pieniądze. Mamy, które już rodziły - miałyście coś takiego, używałyście?:
Nie miałam, ale bujałam córcię w nosidełku i to jest niesamowicie przydatna opcja! Dziecko zadowolone, śpi sobie i ja mogłam odpoczywać w tym czasie. Ale taka sielanka trwała tylko z 4, 5 miesięcy Później dzieci chcą więcej ;ppp A matki chodzą na rzęsach!
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 11:54   #3779
anulka2205
Wtajemniczenie

Asist bidulo przetrzymaj, jeszcze troszkę i powinno być z górki

Kasiulka ślicznotka/ślicznotek mały

Tadam tadam, wywaliłam z szafy co tylko leżało i się kurzyło i jestem z siebie dumna, bo mam naturę durnego chomika

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 11:54   #3780
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
dziekuje )

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Dziękuje ) Jak sie czujesz? Juz Nam leci 13 tydzien prawda ?
Póki co nawet nieźle znoszę ciąże.
Tak dziś 13t1d, jeszcze 6 dni do wizyty

Kasiula myślalaś już gdzie byś chciała rodzić?

Ja w końcu ogarnęłam pokój ;-)

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-04-24 o 11:55
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości