|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja miałam wczoraj jakiś sądny dzień, po zajęciach pojechałam do TŻ już w autobusie zaczęło mi się robić niedobrze ale tak czasem mam od zapachów. TŻ namówił mnie żeby jechać do znajomego na 20 minuty bo mają coś zrobić z samochodem... myślałam ze umrę w drodze, tak mnie benzyna obrzydzała, ze myślałam że tylko ostrzegłam TŻta że jak będę wymiotować to mu powiem. No ale jak już dotarliśmy to z tych 20 minut zrobiły się 3 h prawie i żona znajomego zaproponowała pizzę. Ale zanim nasi panowie się zebrali z garażu to znowu z godzina minęła (ja nie jeżdżę jego samochodem bo się boję hehe to takie sportowe z dużą ilością koni pod maską) ale stanęło na tym, że jednak namówili TŻ na piwko a ja musiałam wracać, Ależ ja się stresowałam jechać tym autem. Pizza niby zrekompensowała wszystko bo była pyszna ![]() Ależ się rozpisałam :x Miłego dnia życzę dziewczyny
|
||||
|
|
|
#3722 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a trzecie to za jakiś czas :PCytat:
Cytat:
![]() nadrobiłam zaległości, zjadłam śniadanie i mam postanowienie że zajrzę do Was jak zrobię wszystkie zaplanowane rzeczy:pranie, zmywanie, sprzątanie, praca, zakupy... hehe bo inaczej się nie oderwę od wątku ![]() a dziś nad ranem zbudził mnie bobas tak się zaczął turlać w brzuchu że nie mogłam usnąć.. co będzie jak zacznie mnie tak kopać... bezsenne noce? a właśnie chyba tak jest że jak się chodzi i coś robi to dzidzia w brzuchu się lula i śpi, a jak się kobieta położy to zaczyna harce.... będzie się działo
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||||
|
|
|
#3723 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=babku;40461915]Ja jestem z końcówki grudnia i też jestem boska
![]() [QUOTE] i ja, i ja! I też jestem boska ![]() Cytat:
Dzidziuś się rusza Zwariowane-serduszko, Domii, Ilona - trzymam kciuki za wizyty! Pozdrawiam z pracy i uciekam!
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-04-24 o 08:27 |
|
|
|
|
#3724 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
od razu po wizycie prosimy o relację ![]() Cytat:
|
|
#3725 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, miejcie litość jak tu można Was nadrobić skoro piszecie w takim tempie....ech....dzisiaj pobudka z porannymi dolegliwościami jutro na szczęście wizyta u nowego lekarza i mam nadzieje, że się wszystkiego dowiem....miłego dnia życzę...
|
|
|
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3727 |
|
Raczkowanie
|
Magalska
Przynajmniej te kilka pierwszych razy a potem będę spała na hamaku żeby się bujało :PWitam kolejne grudniowe Mamusie U mnie termin na 15 grudnia, ale fajnie by było urodzić 11 :P Wtedy by była data: 11.12.13 ![]() Opowiem Wam jaką mieliśmy dzisiaj akcję z rana. TŻt wychodzi do pracy zawsze o 5.35, więc o 5.20 dzwoni budzik. Ja wtedy kiedy on się powoli zbiera idę do łazienki. Układ mamy taki że sypialnia z kuchnią są na przeciw siebie a między nimi z prawej strony łazienka. Kuchnia jest otwarta bez drzwi. Więc idę sobie jak co dzień, wchodzę do łazienki i myślę: o co chodzi? coś się na mnie gapiło, przejrzałam się w lustrze czy na pewno już nie śpie, wychylam się, patrzę a na parapecie w kuchni... KOT!! Zaznaczę że nie lubię kotów, mój TŻt to już w ogóle no i nie mamy żadnego zwierzęcia w domu, poza rybkami u rodziców na dole, a tu na parapecie siedzi dumnie białe kocisko i paczy na mnie... Myślałam że zejdę. Wpadłam do sypialni i mówię do TŻta: Kochanie mamy ku%#*wa kota w kuchni! A on do mnie: kobieto! kładź się spać, ta ciąża już Ci totalnie w głowie miesza, schizy masz, kładź się do łóżka i zaczął się śmiać, więc ja mu mówię: serio mówię Ci siedzi na parapecie. Poszedł po niego i wywalił go na balkon od strony sypialni, a ten migiem wrócił na parapet i mruczy i paczy na mnie przez okno... Wtedy już wyłam ze śmiechu, TŻt umył zęby, ogarnął się, kota wziął pod pache i wyniósł na pole przed dom. Śmialiśmy się później gadając przez telefon jak głupki, jak rano gadałam z Mamą to mówię do niej żeby się cieszyła że nie zszedł na dół i jej do wyra nie wskoczył ![]() Ehhh, atrakcje z rana, a ja dzisiaj pracuję w domu, więc mam zamiar byczyć się cały dzien na leżaku na balkonie pod parasolem. Ale śniadania jeszcze nie wmusiłam
|
#3728 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie! na chwilkę powrócę do wczorajszego tematu farbowania włosów w ciązy, wczoraj byłam u lekarza i powiedział, że farobwać włosy tak ale po 12 tygodniu i powiedział, ze farba przed 12 tygodniem zaszkodzi jednej kobiecie na tysiąc ale lepiej nie ryzykować ponieważ jestem w 10 tygodniu to się zastosuję i wytrzymam jeszcze 2 - 3 tygodnie
|
|
#3729 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajna kocia pobudka
![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty Też mam dziś sporo papierkowej roboty i trochę sprzątania, także biorę z Ciebie przykład Magalska- wrócę jak skończę, no chyba że bę dzie mi się należała mała przerwa, to szybciej Anoulka a to Was tż przeciągnął, dobrze chociaz, żę ta pizza |
|
|
|
#3730 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też nie lubię kotów ![]() Dzień Dobry Ja mam kiepską nockę za sobą... Wybija mi się ząb mądrości i strasznie to boli P.S Co do farbowania to ja mam już to za sobą, każdy lekarz mówi inaczej,fryzjerki też więc najlepiej zrobić tak jak się uważa. ![]() 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#3731 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz pisze to co mi lekarz powiedział, mnóstwo moich koleżanke farbowało włosy w ciązy i nic sie niedziało ale ja mam już 29 lat i nie zaszłam w ciąże za pierszym razem tylko staralismy sie pare miesięcy wiec dla wałsnego sumienia poczekam
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Magalska
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3733 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więcej, powiedział że odradza się kobietom farbowanie tylko dlatego, że intensywny zapach farby może być drażniący i wywołać ból głowy i mdłości, ale żadne substancje do wnętrza ciała nie przenikają i żeby nie wierzyć w bzdury. Ja akurat farbowałam sobie przed wielkanocą więc na razie jest ok, ale zanim dostałam wiecznych mdłości farbowałam Mamie i było dobrze. Cytat:
|
|
#3734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też z tych staraczek długodystansowych...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3735 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam w 11 tc dziękuję, za opinie w sprawie bujaczków, utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że poczyniłam słuszny zakup. W ogóle plan mam taki, żeby co miesiąc kupować coś w tym stylu, zawsze to mniejsze obciążenie dla budżetu niż jednorazowy zakup. Kolejne plany zakupowe już mam i liczę, że w maju uda mi się je zrealizować. u mnie dziś wyjątkowo dobre samopoczucie. W ogóle zauważyłam już od kliku dni, że to wieczorem czuję się gorzej i mam mdłości. Już sama nie wiem od czego to zależy. Dziewczyny, smarujecie się czymś profilaktycznie na rozstępy? Zrobiłam wywiad u mojej mamy - niby żadnych w czasie ciąży nie dostała, więc liczę że i u mnie to się powtórzy, zwłaszcza że nie miałam skłonności, ale lepiej dmuchać na zimne. Czy któras z was stosuje ten bio-oil, i co może o nim powiedzieć? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2013-04-24 o 09:39 |
|||
|
|
|
#3736 |
|
Raczkowanie
|
a wogóle czy macie jakies problemy z zębami? kolejy mit który słyszałam, że w ciazy sporo dziewczyn ma problemy z zębami?
|
|
#3737 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle uważam ze ból zębów to chyba najgorsze co może być ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Co do rozstępów to ja zamówiłam sobie balsam palmersa, i smaruję się nim raz dziennie...
||
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o musze o nim poczytać, dzięki. |
|
|
|
|
#3739 |
|
Raczkowanie
|
oki dzięki za info o tych zębach a wiesz w którym trymestrze jest najgorzej?
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- no właśnie odnośnie wszytskich spraw ciązowych czy mozęcie polecić jakąś książke do poczytania równiez dla mojego meża bo w internecie co chwile piszą coś innego
|
|
#3740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam w planach zapisać się do dentysty, niech mi zrobi przegląd wszystkich zębów i zobaczymy co się okaże bo jakis czas temu pobolewała mnie jedynka,zwłaszcza reagowala na zimno.
|
|
|
|
#3741 |
|
Raczkowanie
|
no mnie lekarz kazłam w karcie ciązy zrobić przegląd zębów i narazie jest wszystko ok zobaczymy co bedzie dalej
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
A ja strasznie sie boje dentysty I juz dwa miesiace robie podchody zeby wogole zadzwonic I umòwić na wizyte ! Poprzednia ciaza trwała niedlugo a pozbylam sie plomby ! Ja też się smaruję Palmersem , zobaczymy na ile jest skuteczny bo ja rozstępy miałam już przedciàża gdzie nie gdzie więc I tym razem z pewnościā mnie nie omina! Co do maluszkowych rzeczy , ja planuje wybrać się do mamy w weekend I razem spiszemy wyprawke , bo te w internecie mnie nie przekonuje, sa jakies takie nie kompletne jak dla mnie? A Wy trafilyscie na jakies konkretne listy?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3743 |
|
Raczkowanie
|
no ja powiem, ze nie mam pojęcia od czego zacząc jezeli chodzi o wyprawkę....
|
|
#3744 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nena pytałaś o Bio Oil- ja go używałam na udach jak ćwiczyłam, bo u mnie rozstępy pojawiają się nie przy tyciu tylko przy chudnięciu ![]() Niestety nie byłam zadowolona i czytałam w internecie różne opinie ale wiele dziewczyn jest niezadowolona. Moja przyjaciółka jest kosmetologiem i maniaczką naturalnych olejów i w ogóle wyczytałam że najlepiej stosować najzwyklejszą oliwę z oliwek- można dodać jakiś olejek zapachowy ale naturalny żeby nie uczulił. Możesz też zrobić sobie swój naturalny mix, czytałam np o takim składzie: Olej migdałowy+ olej jojoba + witamina E Zapach już na pewno przyjemniejszy.Czytałam także że olej szafranowy jest doskonały na nawilżanie i rozciągani skóry ale ponoć jest drogi. Ja na tę chwilę mam końcówkę oleju jojoba i dodałam do niego wit.. E . Jak się skończy to kupię migdałowy, jeszcze raz jojobe, może z kiełków pszenicy, dodam wit. A i na tym będę jechała całą ciążę, bo tak czy siak korzystam z naturalnych olejów do ciała w okresie wakacji ![]() PS. Ja smaruję brzuch, piersi, uda, pośladki i boczki nad tyłkiem ![]() Aha no i co ważne: peelingi- raz w tygodniu żeby składniki zawarte w olejach lepiej się wchłaniały. Ja jestem maniaczką peelingu cukrowego, ale teraz w ciąży może przerzucę się na coś drobniejszego, pomyślałam o kawie, ale na razie zapach dla mnie odpada :P
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-04-24 o 10:10 |
||
|
|
|
#3745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trele, też smarujesz się raz dziennie tym plamersem? Ja na listę wyprawkową sobie podglądalam na którymś wątku mamusiowym, mają podane kilka linków do wyprawek i tak sobie każdą porównywałam
|
|
|
|
#3746 | |
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- może same zrobimy taką liste
|
|
|
#3747 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3748 |
|
Raczkowanie
|
no napewno zalezy to od organizmu, mój dentysta zaprosił mnie za 2 miesiace na "przegląd"
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam 2 może 3 zęby do zrobienia napewno! Palmersem smaruje sie raz rano albo wieczorem, na opakowaniu pisze zeby 3 razy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3750 |
|
Raczkowanie
|
wiesz ja tez sie boje dentysty ale lepiej zrób te zęby bo potem będzie wiecej bólu i dużo więcej kasy...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

Planowaliśmy drugie dziecko, tylko troszkę się nam przyspieszyło, ale może to i dobrze
Termin mam gdzieś na koniec grudnia.
(ja nie jeżdżę jego samochodem bo się boję hehe to takie sportowe z dużą ilością koni pod maską) ale stanęło na tym, że jednak namówili TŻ na piwko a ja musiałam wracać, Ależ ja się stresowałam jechać tym autem. Pizza niby zrekompensowała wszystko bo była pyszna 

za wizytę i daj od razu znać!! 
Ślub 25.08.2012 
od razu po wizycie prosimy o relację