|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
my po badaniach Karol spał i płakał przez sen jak mu cisneła krew z paluszka a później dalej spał
![]() złożyłam też papiery o becikowe ciekawe kiedy dostaniemy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3482 | ||||||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Podczytałam kilka ostatnich stron, zaraz mi się dziecię obudzi, więc: O nie!!! Jaka mina! Rasowy facet! Cytat:
Ogromne gratulacje dla Maludy! OtTakaJa, brawa za ekspresowy porod! Tajgusia, moja tez miała poporodowe krwiaczki na oczach. Co z obojczykiem małego? Eluśka, wymęczyłaś się podczas porodu, biedna. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Doczekała się Misiulka, gratulacje!Kolejne słodkości! Cytat:
): pojemniki sterylne na mocz. Są małe, więc łatwiej porcjować, i tańsze od specjalnych pojemników na mleko
|
||||||
|
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to super ze tak badanko lekko przeszedł Roszek jutro na szczepienia jest umówiony ale coś mi sie wydaje ze nic z tego jesli siostra ma ospe to nie zrobią mu ..... tez myślałam ze ospe ma sie tylko raz no a potem jak by co półpasca ..... napad na sklep
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3485 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
Strasznie ciężko ostatnio mi was nadrabiać... Gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych Mamusiek U mnie niestety nic,jak do poniedziałku nic się nie będzie dziać,to mam się stawić do szpitala ![]() Nie cierpię szpitali... Od niedzieli mam bardzo częste twardnienia brzucha,wcześniej tak nie miałam. Czy to coś oznacza?Bardzo bym chciała żeby to był jakiś objaw zbliżającego się porodu ![]() Wolałabym urodzić sama naturalnie niż żeby mi wywoływali
|
|
#3486 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Znowu kilka stron do nadrobienia Niby Mały taki grzeczniutki - tylko je i śpi a na nic nie mam czasu![]() corka rosy , maluda, tasia, Misiulka gratulacje ![]() Co do pozycji karmienia - ja najczęściej na siedząco. Na leżąco to zazwyczaj w nocy, bo można się zdrzemnąć i tak, jak Nestelle pomagam sobie nogą, jeśli na siedząco karmię.Cytat:
u nas jeszcze oprócz tego musieliśmy donieść pit11 i świadectwa pracy - masakra jakaś. Tż 3 dni to załatwiał, bo ciągle czegoś brakowalo Cytat:
Cytat:
Nestelle Wszystkiego Najlepszego Cytat:
chociaż ostatnio coraz rzadziej mu sie to zdarzaModerna wielkie za powrót do domuCytat:
Myślałam, że tylko ja dokarmiam, a widzę, że to jednak dość częsty problem. A powiedzcie mi Dziewczyny ( te, które dokarmiają ) dajecie maluchom normalnie wit. K i D? bo ja mam razem w jednej kapsułce K+D i położna ostatnio mi mówiła, że jak będę dużo dokarmiać, to tylko wit. D podawać, bo K podaje się tylko przy karmieniu piersią. Ale czytałąm gdzieś, żeby przy karmieniu mieszanym normalnie K+D dawać. I czy trzeba czymś dodatkowo dopajać? Jakieś herbatki czy coś? Bo wydaje mi się, że skoro karmię piersią, a mm tylko jako uzupełnienie, to nie trzeba. No i dla wszystkich maluszków - śliczne te nasze wizażowe dzieciaczki |
|||||
|
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się Wam pochwalić, że zważyłam się i waga pokazuje tylko 2kg na plusie po ciąży i wchodzę w stare rurki sprzed ciąży
|
|
|
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no brawa za wagę zazdroszcze ...
|
|
|
#3489 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sie wczoraj ważyłam na kotroli u gina i 7 kg mi zostało chociaż lekarka do mnie mówi "o i widze wróciła pni do swojej wagi" a ja jej mówie ze 7 kg jeszcze to mi powiedziałą "niech pani nie żartuje " waże 67kg moj cel 60 albo jak sie zmieszcze w ciuchy to i te 67 moze sobie bycwłaśnie zrobiłam 20 min z chodakowską i padam ale jestem nierościągnięta ![]() Strippi robisz całe 40 minut jednym ciurkiem czy z przerwami ??
|
|
|
#3491 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#3492 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Dziewczyny zatrzymali mnie w szpitalu mam mało wod, zrobią badania i zostaje do rozwiązania Proszę o kciuki....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3493 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
|
|
|
#3494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez słyszę ,ze wróciłam do siebie ale od osób które raz poraz mnie widziały ..... i zresztą wagi po mnie az tak nie widac (tak jak w ciazy) bo mi sie jaskos tak równo rozkłada ... ja waze 68 a chce tak jak zawsze 55 ,tylko ze waga nie jest wazna a rozmiary, a ja muszę mieć s-xs...- a w moje normalne ciuchy nie wchodzę ,a dzinsy rurki to juz w ogóle mogę zapomnieć -tyłek nie wchodzi ,nie wspominając fałdy na brzuchu ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#3495 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mi zostal 1kg ale w malo ktore gacie wchodze ;/Cytat:
|
|
|
#3496 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kciuki są Po nowym mleku moje dziecię spokojne- nie ma prężenia sie i wycia, w nocy po opróznieniu cyca i krzyku dostala butlę (koło 2) obudzila się o 5 przyssala na chwilę do cyca (na leżąco oczywiście) po czym usnęła i do 7 spala. Na razie jej się nie ulewa, nie ma krzyku- kua była w nocy- teraz zaczyna "kupowo"pomrukiwać więc jak skończy muszę w pampka zajrzeć. A jeszcze musze napisac- ze tak lekarzom się łatwo mówi, nie dokarmiac wcale, ja widocznie jestem jakaś lewa bo mimo częstego przystawiania moje cycki nie nadążają z produkcją takiej ilości jaka by jej wystarczyła. Próbowałam się wczoraj trzymać wieczorkiem zeby tej butli nie dać, ale dziecko mi wylo z głodu, palce w buzie, koc- wszystko co w zasięgiu ręki, wzięlam na ręce to się przyssysała - a z cycka już lecieć- nie leciało.
|
|
|
#3497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratulację
![]() Śliczny Ja złożyłam 16 i 22 już były ![]() Cytat:
Mówił, że jeżeli ilość mm będzie zwiększać sie to mam przeliczyć ilość witamin jaka przypada na mleko jakie wypija w ciągu doby i wtedy jeżeli będzie ponad połowa zalecanej dawki to co drugi dzień. A co do dopajania to sama się zastanawiam, czy trzeba jak się karmi mieszanie? Cytat:
---------------------------- Mam chwilę bo moje dziecko zasnęło ale znając życie to pośpi pół godziny jak wstanie rano to do godz 15 nie chce spać, ewentualnie raz czy dwa po pół godz. Dopiero po południu zaśnie na 2h.A i u nas w sobote chrzciny. ![]() Heh... nawet pół godz nie pospał bo już się obudził! |
||
|
|
|
|
#3498 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie jestem na bieżąco, moja wina, zaszyłam się z malutką i nie wchodziłam na Wizaż, pewnie nie dam rady nadrobić wszystkiego
Jak będe miała chwilę, to się postaram.Wszystkim mamusiom serdecznie gratuluję, odkąd mnie nie było nieźle się porody rozkręciły ![]() U nas wszystko dobrze, zostałam sama w domu z małą, tż wrócił do pracy,to nie mam za bardzo czasu na siedzenie w necie. Jutro Hania będzie miała 3 tygodnie, a ja powoli odżywam po traumie szpitalnej, w domu zawsze najlepiej. Cytat:
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-04-24 o 12:38 |
|
|
|
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ktore szczepily na pneumokoki albo beda szczepic. szczepilyscie prevenarem13 czy synflorix?
Moderna a w niemczech nie wiesz czym szczepią ??
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
my jutrio idziemy na szczepienia choc pewnie nie zrobią bo jak siostra ma ospe to bedą sie bali .Ale wydaje mi sie ze prevenarem bo jakub i nina tez nim byli szczepieni.
|
|
#3501 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje Kochana Cytat:
ehh - ogolnie zazdroszcze woooooooow GRTULACJE to dopiero szczuplusie w pupci bedzie Cytat:
jeszcze raz ogromniaste gratulacje Cytat:
hehe - widze ze zostalas ochrzczona kazda z nas to przechodzi - predzej czy pozniej - aaaa czasmi pozniej mozna byc nawet ''obsranym'' co do pojemnikow ........ teeee z tymi na siki Megi-Megi niezly pomysl .. u mnie w przychodni ... sa w wc zawsze ... wiec bez problemy wziasc wypazyc i gotowe ![]() no ale nie mam az tyle pokarmu by zamrazac Cytat:
alesz zlosiwy chochlik przemawia przez ciebie no i Kciuki: by Ninka przeszla Bajerancko i szybckiutko do zdrowka wrocila Cytat:
Cytat:
sa .... i daj znac co i jak ... witam sie z wami u mnie LEJE ....!!! tak ze nawet mama stwierdzila ze pier.... nie wychodzi na ganek zapalic .... ale czuje ze dlugo nie pociagnie bo juz ja zaczyna nosic ehhhh ...wczoraj mlody tak ze mialam siebie brudna jego calego kocyk i posciel - 3 razy az mu chluslo - nawet nie wiedzialam ze tak daleko moge rzygi leciec no ale cosmy czuly z mama ze cos bedzie ... cale ost 4-5dni - jadl tak zachalnnie ( z butli ) ze az mu cieklo po brodzie - jakbym go 100Lat glodzila - czesto i gesto po jedzeniu mu sie ulewalo - nawet jak sie dobrze i klika razy odbiajlo. nic nie pomagalo i tak leci czasami struzka po buzi no i malusi katarek - mam. jutro ide do polzonej na wizyte to sie upytam co i jak - wizyta z lekarze dopiero 6maja
|
|||||||
|
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o to szybciutko
|
|
|
#3503 |
|
Raczkowanie
|
Wiad0mość od WOLANIN !!!
NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ ARTUREK !!!! O 11:55, WAŻY 3640 i MA 54 cm. |
|
|
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to na chwile ![]() oby katarek minął .... Cytat:
GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ja co ... 15min dałam rade poćwiczyć stwierdzam ze jest ze man BARDZO ŹLE !!! zjadłam zupę :P i mam zamiar siąść nad norweskim ... taaaa yhmm zobaczymy co z tych planow wyjdzie młody zaraz się obudzi i:P haha . |
|
|
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
mój kociak - dzieci go dorwały
....
|
|
#3510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- espumisanu jeszcze chyba nie możemy bo jest od 2 miesiąca ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- gratulacje!!!!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.

nie zgadzam się, żebyście miały lepiej niż ja
kolejna której dziecko tyle śpi
Myślę, że jeszcze z miesiąc i będę próbować dosypywać może kleik ryżowy lub kukurydziany do mleczka na noc.
co takiemu dziecku można zrobić na katarek poza użyciem fridy?

05.07.2008 

alesz zlosiwy chochlik przemawia przez ciebie
tak ze mialam siebie brudna jego calego kocyk i posciel - 3 razy az mu chluslo - nawet nie wiedzialam ze tak daleko moge rzygi leciec