|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj już kwietniowi po piętach depcze, a grono Żonek jest coraz większe! PM2013
Cytat:
![]() wiem tylko, że tam na końcach rękawków też koronka była, taka sama jak na sukience... Mame męczy ta kwota, bo druga kreacja (w której również wygląda pięknie więc buty by za t miała. No ale widzę, że oczy się jej śmiały do tej miętowej
|
|
|
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj już kwietniowi po piętach depcze, a grono Żonek jest coraz większe! PM2013
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Róże są tanie, ze storczykami nieco gorzej.
|
|
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Moja nie będzie miała bukietu, więc do rzucania muszę jakiś kupić
![]() Tak. |
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle tylko, że my do Norwegii TŻ się wzbrania, ja w sumie też - nie chce zostawiać rodziców no ale z drugiej strony nasze dzieci miałyby spokojniejsze dzieciństwo niż tutaj... Póki co temat wyjazdu u nas jest otwarty. Szkoda tylko mieszkania, które tutaj mamy chyba tyko wynajem by został.
|
|
|
|
|
#1955 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a świadkowa będzie miała taki sam bukiet (no w sumie prawie ). Na weselu rzucała będę welonem, ale nie zamierzam go nikomu oddawać, u nas nie ma takiego zwyczaju, że nowa Panna Młoda zabiera to co złapie. Potańczy sobie i później oddaje Młodej, tak samo jest w przypadku facetów i muchy ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Olgietka ja Ci powiem tak z mojego doswiadczenia, ze majac jaks tam w miare stabilna prace i dobre warunki w PL, w zyciu bym nie wyjechala za granice. Nas zmusilo zycie.. Ale chcemy wrocic, bo tu nie jest nasze miejsce. Teskni mi sie za domem, za rodzina. 2 razy w roku sie widujemy i to za malo. Ja wiem jak moi rodzice to przezywaja..
Musicie sobie caly wyjazd na spokojnie przemyslec i cos postanowic. Nie decydujcie pod wplywem chwili. Przekalkulujcie wszystkie za i przeci i wtedy po slubie na spokojnie zdecydujce. A co do drugiej czesci. Nie, ja sie nie boje ze po slubie bedzie jakas pustka i czegoss(planowania) mi braknie. Nie przykladam do tego wagi w ogole. Ba, nawet bede szczesliwsza juz po, bo mam dosc tego zamieszania, ktore nas czeka.
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to bym chętnie spakowała manatki i wyjechała.
Ale pewnie tylko tak mówię, bo kompletnie brak nam odwagi, żeby zaczynać od zera. No i faktycznie początkowo ciężko by było bez rodziców, ale przecież są telefony, samoloty, pociągi. Da się do wszystkiego przyzwyczaić, mimo, że początki bywają trudne...
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo z tego co piszesz w swoich postach to wydaje mi się, że na dziecko Wam starczy spokojnie i na własny dom lub mieszkanie też (nie pamiętam czy macie swoje, czy wynajmujecie)... Macie tam kogoś czy bylibyście sami? Jesteście pewni, że własny interes tam pójdzie dobrze i że będzie lepiej niż tutaj?Co do "projektu ślub i wesele" - nie, nie boję się. Mamy pewne wspólne cele, poza tym jesteśmy ze sobą wiele lat i znamy się na wylot. Po ślubie mamy mnóstwo innych spraw do ogarnięcia Ja chcę żeby ten dzień był najpiękniejszy, ale potrafię odpuścić, iść na kompromis, zejść na niższy poziom, liczyć się z kasą.
|
|
#1959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do pracy - mam takie samo podejście jak Ty, ale o tym więcej opowiem jutro i przypominam że proszę jutro o kciuki. ![]() Wyjazd do Danii... Hmmm... Ja zostałabym w Polsce, nie umiałabym żyć na obczyźnie na dłużej. Wyjechać na kilka lat, dorobić się - ok. Ale żyć z dala od bliskich, rodziny, przyjaciół, w obcym kraju - nie to nie dla mnie. Jeżeli Ty tak potrafisz to może udało by się Twoją mamuśkę za jakiś czas ściągnąć do Was, jeżeli nie to ona też mogłaby Was odwiedzać, mamy XXI wiek, wszystko jest możliwe Wy kilka razy w roku do PL, ona kilka razy w roku do Was, poza tym jest skajpaj A co do ślubnej wariacji - to ja chyba jeszcze na to nie zachorowałam. Lubię czytać o Waszych przygotowaniach, zazdroszczę tym które lada dzień będą ślubować, ale to co czeka Nas później - to jest dopiero bajka
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj Tz wlasnie stracil ciepliwosc, to mna wstrzasnelo i teraz mysle, ze wrocilam na wlasciwe tory - najwazniejsza jest nasza milosc, a nie czy przygotujmy wszystko idealnie na czas - dlatego dzis kupilam szampana, truskawki, na kolacje zrobie kurczaka 5 smakow, swieczki, ktore kupilam do dekoracji, a okazaly sie zbedne zrobia nastroj i pogadamy szczerze i bedziemy sie cieszyc tym, ze jestesmy razem a jednoczesnie pomyslimy co mozna jeszcze ulepszyc a co do wyjazdu - ojciec Tzta mieszka w Londynie i caly pobyt tam suszyl nam glowe, ze tu w Pl nie ma zycia, ale tez trudno by mi bylo zostawic cala rodzine i przyjaciol - dlatego dopoki nam sie wiedzie jako tako, nie chcemy wyjezdzac - ewentualnie dopiero wtedy jak nas przycisnie - ale pewnie wtedy juz na zawsze, a nie na kilka lat czy krocej... ale sie wygadalam
|
|
#1961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do tego co po ślubie hmm pewnie zależy od ludzi, ja ślubu aż tak bardzo nie przeżywam i nie muszę mieć wszystkiego zapięte na ostatni guzik, ale myśle że po ślubie znajdą się inne rzeczy do których będziemy razem dążyć, typu dzieci, mieszkanie dom.
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sukienka była prosta, na środku, z przodu miała pionowy pas z koronki W Krakowie na Tandecie to ubranko kosztowało chyba 470-490zł
|
|
#1963 |
|
Uzależnienie
|
Hmm to jak kupisz drugi bukiet to i tak nie dasz go świadkowej, żeby sobie w kościele potrzymała?
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Olgietka a masz rodzeństwo? Ja jestem jedynaczką, i mimo tego, że z rodzicami jest raz lepiej raz gorzej, to nie mogłabym rzucić tego i wyjechać. Tż tak samo by nie chciał.
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
No to na pewno to samo
Mojej mamie się bardzo podobało, no ale jak będzie upał, to przecież nie będzie w płaszczu i zostanie w prostej, zwykłej sukience. Dlatego nie chciała
|
#1967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1968 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maj już kwietniowi po piętach depcze, a grono Żonek jest coraz większe! PM
|
|
|
|
#1970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego wieczoru Wam życzę![]() Ja się nauczyłam, że facetom lepiej o pewnych rzeczach nie mówić, bo ich naprawdę nie obchodzi czy na stole będą róże czy hortensje (no chyba, że w grę wchodzi $$$), albo czy zielone czy niebieskie Z Tż dyskutuję tylko o ważnych sprawach i decyzjach, które musimy podjąć razem, jak podziękowania dla rodziców, zakup alkoholu, napojów, wiejski stół. Ale jeśli chodzi o dekoracje to decyduję zupełnie sama
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jaki kolor do takiej sukienki w ciemnej miecie dla mamy? cieliste?
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
Z tą pustką to wystraszyła mnie Anka od kwiatków... a TŻ jej przytaknął..
Czy wyjazd to dla nas jedyna szansa? Pewnie nie.. ale... W tej chwili wynajmujemy mieszkanie w Warszawie.. Co miesiąc płacimy 2000zł ... a to jest prawie 1/3 naszych dochodów... ale... (co z tego, że ja zarabiam połowę skoro na umowie mam najniższą krajową) Po ślubie planowaliśmy kupić mieszkanie tu w Warszawie.. ale na to jak już to było wspomniane.. potrzebne jest jakieś 400 tysięcy... Mamy mieszkanie po teściach... w Tomaszowie.. ale za nie weźmiemy max 120 tysięcy.. ponad 300 tysięcy kredytu musielibyśmy wziąć. I rata przez 30 lat 1500zł.. a biorąc pod uwagę fakt, że jak zajdę w ciążę to będę dostawała to, co na umowie... Same rozumiecie.. Ja się źle z tym czuję, że będę wiązać koniec z końcem.. a TŻ to już w ogóle ma deprechę. Jeśli chodzi o Danię.. wiecie pewnie, że mamy tam tych znajomych.. z nim TŻ chce otworzyć firmę. Facet siedzi tam od roku.. i kupił dom... pracując u kogoś (notabene też Polaka), który przez 10 lat pobytu w Danii dorobił się tam ośmiu domów.. które wynajmuje.. A też zaczynał od zera. Pomysł na biznes jest. Myślę, że dobry. Wymaga dużo poświęcenia ale jest spora szansa, że się powiedzie.. Boję się, że będę tęskniła.. boję się, że to wszystko nałoży się ze Zbyszkami.. a z tym to nie ma szans, żebym dłużej czekała... Jest tyle wątpliwości...
|
#1974 |
|
Uzależnienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maj już kwietniowi po piętach depcze, a grono Żonek jest coraz więks
Jak jesteś niezadowolona to czemu nie weźmiesz spraw w swoje ręce?
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moja mama w prostych wygląda najlepiej, więc to byłoby idealne ![]() A w tej Waszej był długi rękaw? Bo u nas był taki 3/4 |
|
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale u Ciebie to nie jest też warunkowane tym, że ogólnie nie przepadasz za swoją pracą we Francji? Że nie ustabilizowaliście sobie życia(tzn nie wiem jak Twój TŻ) na tyle, żeby chcieć zostać? A tak w ogóle poza tym myślę, że wiele zależy też od poczucia przynależności do Polski. Ja uwielbiam Warszawę, ale kilka Europejskich stolic zadowoliłoby mnie zdecydowanie bardziej
|
|
#1977 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1979 |
|
Uzależnienie
|
A ja po tym "cieliste" to kminiłam czy rajstopy nie wiesz jakie mama ma założyć
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z TZtem jestemy stwozeniami wsiolubnymi i tutaj zycie w tak duzym miescie meczy nas. A TZta, ktory nie ma swojego garazu z pierdyliardem rzeczy to juz szczegolnie.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.

Za suknię, odpinany tren i dwa welony płacę 2600zł
Masz fotkę
więc buty by za t miała.

) Ja w swojej też już odczuwam zmęczenie materiału.. Jest opcja wyjazdu do Danii i otworzenia swojego bajzlu. Przeraża mnie myśl o pakowaniu całego majdanu, którego dorobiliśmy się przez te kilka lat mieszkając i pracując w stolicy.. ale jeszcze bardziej przeraża mnie to, że będę tak daleko od mojej mamy.. TŻ cały czas powtarza, że będziemy przylatywać do PL kilka razy w roku.. raz albo dwa nawet na kilka tygodni.. Jak sobie pomyślę, że moja mama będzie widywała moje dziecko dwa razy do roku to chce mi się wyć.. z drugiej jednak strony wiem, że tam będzie miało większe możliwości... Do tego mam poczucie, że moje miejsce jest przy mężu.. a skoro on tak ambicjonalnie do tego podchodzi.. i chce nam zapewnić jak najlepsze życie.. to powinnam jechać.. 
klik!

Miłego wieczoru Wam życzę