|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
![]() Gdyby moja Mała tak zrobiła to sama bym zaproponowała, że zapłacę za pranie. |
|
|
|
|
#452 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
|
|
#454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
|
|
|
|
|
#455 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
też znam takiego co chce kasy za odrabianie lekcji a rodzice po rozwodzie, matkledwo ciągnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#456 | |||||
|
wańka wstańka
|
Cytat:
bo zdjęcia i trzeba mieć suknię jak u księżniczki bo rodzina bo wypada i inne dyrdymały ![]() Cytat:
Ja nauczona doświadczeniem tak bym zrobiła. Dziecko było najedzone, gdy wsiadaliśmy na pokład samolotu, ale niestety tak długie opóźnienie zrobiło swoje. Cytat:
![]() Cytat:
W oógle to się jakiś czas temu zdziwiłam, ze znalezienie niani to taki kosmiczny problem ![]() Cytat:
Z ciekawości zapytam: a ile mu płacili?
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie matka niejadka czyli jej córki która nie chce jeść obiadów. Mała zacznie obiad, zje dwie łyzki i już nie może, prośby, groźby, przekupstwa nic nie dają (mała ma juz 7 lat) Matka zrozpaczona, kupuje jej apetizery itp. i nic, małej tylko po tym pić się chce
a co mnie dziwi? że dziecko to, dostaje dużo słodyczy, cukierki, czekoladki , wafelki i tym żyje, owoce lubi więc to jedyny plus. Ja się więc pytam? dlaczego dajesz jej tyle słodyczy? przeciez normalne że potem nie zje tego obiadu ona na to - " wiesz, już niech zje cokolwiek niz nic" ...nie musze dodawać że małej bardzo szybko popsuły się ząbki
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Przy mnie za ogarnięcie tych zabawek dostał dychę. Jego rodzice to byli tacy znajomi siostry, małego pilnowałam cały dzień i jak wrócili wieczorem to jeszcze sobie strzeliliśmy kawkę. I w międzyczasie Mlody się znów bawił, więc jak porozrzucał to dostal tę dychę za samodzielne sprzątnięcie które trwało z 2 minuty. No a ja dostalam po dyszce za każdą godzinę niańczenia, więc poczułam się trochę dziwnie... Ale to może w mojej glowie
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przeprowadzaliśmy jakiś czas temu na pediatrii wywiad w kierunku żywienia. I właśnie większość matek mówiła, że dzieci mało jedzą, a okazywało się, że gdzieś pomiędzy dostawały batonik, pączka itd. Albo matki, które mówiły, że nie nie, dziecko w sumie nie je słodyczy, a jak się dopytywało, to się okazywało, że paseczek czekolady zje, batonika też zje
|
|
#461 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
u moich znajomych zawsze stały całe zgrzewki dużej coli, tylko to się piło Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Pendraiw - stąd mam teorię, że niejadki nie istnieją, ewentualnie to jakiś promil ogółu dzieciaków. W większości przypadków, to taka a nie inna dieta sprawia, że dziecko nie chce normalnie jeść. Na drugim miejscu zazwyczaj są kosmiczne porcje, których maluch w siebie nie wciśnie a rodzice ręce załamują, że nic nie zjadło .
|
||
|
|
|
#464 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Dziwi mnie, że dorosły człowiek nie jest w stanie ogarnąć tych prawidłowości.A nawet pomijając już te słodycze - dziwią mnie ludzie z poczuciem, że jak dziecko nie zje obiadu, to umrze z głodu. Byłam cholernym niejadkiem w dzieciństwie, jadłam baaardzo mało, i tak jak np. mama nigdy we mnie niczego nie wmuszała i nie załamywała nade mną rąk, tak dla moich babć moje niejedzenie było tragedią Kurczę, przeciętny dorosły człowiek będąc w biegu wytrzyma bez jedzenia i kilkanaście godzin, ale w tym samym czasie pastwi się nad dzieckiem wpychając mu łychę płatków do gardła, bo przecież akurat ono umrze bez śniadania. Ja jadałam gdy byłam głodna, nie chciałam jednego posiłku to czekałam do następnego i zwykle już miałam ochotę coś zjeść. Strasznie współczułam koleżance, u której w domu panowała zasada, że dzieci odchodzą od stołu gdy wszystko zniknie z talerza. W moim przypadku opiekunowie pewnie mieliby dość po 5. godzinie mojego bezczynnego siedzenia, bo nie było siły, która by mnie zmusiła do wmuszania w siebie czegokolwiek.
|
|
|
#465 |
|
Konto usunięte
|
Bardzo się zgadzam, jak we mnie wmuszano obiad w przedszkolu to nim wymiotowałam niejednokrotnie na przedszkolanki. Mama zakazała takich procederów. W ogóle ja nigdy nigdy nigdy nigdy nigdy nie jadłam śniadania. Dzisiaj tez nie jem.
Nie mogę. Po prostu nie mogę. Fajnie, zdrowe, ekstra super i w ogóle, ale nie mogę. Tak jak większość z was nie zjadłaby larwy czy jąder bizona tak mi o 7 rano przez gardło chleb nie przejdzie. Nie ma takiej opcji. I nienawidziłam wmuszania we mnie. |
|
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#467 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#468 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Jest takie przysłowie ludowe, że dziecko jest grzeczne gdy ma coś w buzi. No to otwierasz mu szczęki, podjezdzasz wywrotka że słodyczami i spiesz prosto do wora bez dna.
Ja np żałuje że mi tyle dawali jeść w dzieciństwie. Teraz bym nie miała problemów z utrzymaniem wagi i nie byłabym wiecznie głodna, bo to właśnie stąd się bierze. |
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.vice.com/pl/read/miss-sggw ale żenada. Nie ma to jak wyskoczyć w majtkach i gorsecikach, kręcąc tyłkiem przed kadrą uczelni -.- szkoda, że nie zorganizowali wyborów na najmądrzejszą z sggw...
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nie".
|
|
#471 | |||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Pani nie mogła zrozumieć, że zestaw parówka + chleb z masłem jest dla mnie niejadalny (do dziś trudno mi wyobrazić sobie coś bardziej mulącego; jakby mi dali keczup to bym inaczej śpiewała, ale nie), więc w sumie sama się prosiła.Śniadań też nie jadam, nie jestem w stanie, cofa mnie na samą myśl o jedzeniu po przebudzeniu. Coś tam czasem rano przegryzę (pomidorka, chipsa - coś "na raz"), ale nie ma mowy, żebym zjadła normalne śniadanie. Czas na jedzenie zaczyna się dla mnie od południa, wtedy zaczynam być głodna w zależności od tego, czy mam od rana zajęty dzień, czy wolne. Dlatego nigdy nie będę żyć zdrowo Cytat:
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-04-24 o 15:14 |
|||
|
|
|
#472 |
|
Zadomowienie
|
Dołączam się do grona niebędących w stanie zjeść śniadania po przebudzeniu
U mnie się to kończy zazwyczaj "półkromką" z masłem orzechowym albo dżemem i to i tak potwornie wmuszonym w siebie. Za to zaraz po przebudzeniu idę jak zombie w poszukiwaniu ogromnego kubka gorącej herbaty z sokiem, bez niej mi źle
|
#473 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
#474 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja rano też jem jakieś pół kromki chleba z nutellą, ale zbytnio mi się nie chce przeważnie. Głodna to się robię dopiero jakieś 3 godziny po wstaniu.
|
#475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szlag mnie już tam czasem trafiał, bo praktycznie dzień w dzień awantura o to samo.
|
|
|
#477 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
muszę wylać trochę jadu. Nie znoszę osób, które muszą oblukać co mam nowego
|
|
|
|
#478 |
|
Konto usunięte
|
Koleżanka podesłała linka o terapii więzi. To już nawet nie jest zdziwienie, to utrata resztek wiary w ludzi
|
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#480 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeden to pozostałość po skarpecie, dwa za to: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=40443873 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.

. Wiem, że podczas startu i lądowania, dobrze, żeby dziecko ssało smoka albo piło, bo łatwiej mu wtedy znieść różnicę ciśnienia i nie płacze.
ona na to - " wiesz, już niech zje cokolwiek niz nic" ...nie musze dodawać że małej bardzo szybko popsuły się ząbki
Przeprowadzaliśmy jakiś czas temu na pediatrii wywiad w kierunku żywienia. I właśnie większość matek mówiła, że dzieci mało jedzą, a okazywało się, że gdzieś pomiędzy dostawały batonik, pączka itd. Albo matki, które mówiły, że nie nie, dziecko w sumie nie je słodyczy, a jak się dopytywało, to się okazywało, że paseczek czekolady zje, batonika też zje
U mnie się to kończy zazwyczaj "półkromką" z masłem orzechowym albo dżemem i to i tak potwornie wmuszonym w siebie. Za to zaraz po przebudzeniu idę jak zombie w poszukiwaniu ogromnego kubka gorącej herbaty z sokiem, bez niej mi źle