|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
|
|
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
To już będzie ich problem :P
|
#3694 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
plan porodu? mnie nikt nie kazał pisać takiego planuCytat:
jak już się buduje dom to warto zadbać o komfort |
|||
|
|
|
#3695 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I tak po urodzeniu miałam 3500g i 58cm, a w wieku dwóch miesięcy 5,7 kg. Nie wiem co to za lekarka była, ta od diabli.
|
||||
|
|
|
#3696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tymi 6kg to diabli się potem poprawiła, chodziło o 10 tygodni i czy ja wiem, czy to jest jakoś specjalnie dużo? nie znam się... ale pewnie zależy też od wagi wyjściowej, albo raczej tej najniższej po urodzeniu...
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo,o to chodzi ja prawie wszystko procz odejscia wod i regularnych skurczy.no dobra,nie "schudlam" jeszcze ale przy tej ilosci jedzenia to na bank mi nie grozi
|
|
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do 30. kwietnia muszę "wypróżnić" mieszkanie. a etap budowy... niewykończony ![]() dół jest w miarę, kuchnia niby już jest, ale reklamowałam obicia i krzywe wycięcie w blacie, dopiero 6. maja przyjdą mi to wymienić i wtedy będę mogła zamontować zlew. do tego czasu jakoś sobie bez zlewu poradzę. na piętrze niestety nie ma jeszcze podłóg, co chwila coś się wydłużało, opóźniało... no i taki efekt ale podłogi niedługo też przyjdą i mąż wykończy sobie w spokoju łazienkę na górze. plan jest taki, żeby do porodu się wyrobić!problem mamy raczej z ogrodem/wejściem. ceny tu są po prostu bajeczne pewnie będziemy robić "na raty" - najpierw to, co konieczne, a potem powoli do celu...
|
|
#3700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na studiach opowiadano nam o przypadku 4 latka który był tak gruby, że miał IV stopień niewydolności serca (jest 4 stopnie)- dusznośść bez wysiłku, jak leżał w szpitalu to babcia przynosiła mu 3 schabowe na obiad itd, rodzice nie rozumieli, że robią mu krzywdę, ostatecznie zostali pozbawieni praw rodzicielskich |
|
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eeeee...nie przejmuj się, mi też się wydaje, że w takich różnych tuniko-sukienkach wyglądam jak wieloryb. A i tak dziś na wystawie zobaczyłam śliczną, białą luźną sukienkę i ją kupiłam. Jak będę po ciąży dodam pasek. Tylko obawiam się, że ta biel długo się nie utrzyma bo ja się co chwila czymś muszę upaćkać. Jak już tak mówicie o jedzeniu to podrzuce Wam śniadanko, które zamierzam w najbliższy weekend zjeść: http://www.makelifeeasier.pl/gotowan...ylko-od-swieta Może któraś też się skusi. Jestem po wizycie u ginki, ale nie mam co opisywać, bo u niej jak zwykle wszystko git, bakterie też są git. Jedyne co mogę powiedzieć to tyle, że chłopak pozostaje chłopakiem, serducho mu bije i tak jak myślałam ładnie wrócił do położenia główkowego Tak więc cieszę się, że Kijanka zdrowa i teraz tylko mam nadzieję w jak najlepszym zdrowiu utrzymać go do końca ciąży.Dobra, lecę nadrabiać dalej
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
już wiem!!! ten prysznic na dole to był jednak genialny pomysł
![]() martwiłam się, jak ja sobie bez zlewu w kuchni dam radę... umywalka w tej mniejszej łazience na dole jest za mała, żeby wypłukać w niej garnek. no ale od czego jest prysznic ![]() a tak w ogóle to ten prysznic zrobiliśmy bez brodzika + drzwiczki do niego są klapowane na ścianę, więc na codzień nikomu nie będzie zawadzał
|
#3703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba przez nietypowy wymiar czyli 95x65, te 120x 60 są tańsze, tak samo jest z prześcieradłami
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() matko....
|
|
|
|
|
#3706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz na jakiś czas moim zdaniem nie zaszkodzi ![]() jedyne czego nie tknę wcale w ciąży to niepasteryzowane produkty i alkohol |
|
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam kiedyś w pociągu taką dziewczynkę, baaaardzo otyłą... roczek miała. babcia i matka były z nią. no i nie chcąc oceniać spytałam, czy to przypadkiem nie zdrowotne problemy jakieś... no i tak, mała miała jakieś przewlekłe choroby, wady cholera wie czego, i na sterydach była... nie chcę doświadczyć, co ta matka musiała przeżywać, patrząc non stop na cierpienie swojej córci. teraz pewnie jej już nie ma... a jak można doprowadzić do takiego stanu u zdrowego dziecka, to ja nigdy nie pojmę
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
za dwie godziny ide na te zajęcia...
zostało mi zmyć po dziesiatym posiłku dziś,wywiesić pranko i zrobić tapetę ![]() macie czasem takie uczucie na brzuchu,jakby dretwienia jednego kawalka skory chwilowe? tysiac razy mialam pytac i zapomnialam.. takie mrowienie par skund i mija ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]() a tak serio,jak ja widze laski ganiające za tym dzieckiem,przerywajace mu w zabawie czy czyms i dopychajace mu setne żarcie w ciagu dnie to mnie strzela ![]() ale juz kiedys mowilam na ten temat,masakra... |
|
|
|
|
#3710 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie imprezka wyszła fajna, goście za dużo się nie spili, TŻ też nie , ale głowa go rano bolała Wszyscy wyszli najedzeni i zadowoleni ![]() Gratuluję nowym mamusiom Widziałam zdjęcia szkrabów i są śliczne. Vil Twój Przemek też Gratuluje skończonych i rozpoczętych tygodni No i oczywiście gratuluje wizyt ![]() My jutro z Julcią mamy wizytę. Gin ma pobrać wymaz na paciora. Bardzo proszę o Dziś kończymy 31 TC Byłam wczoraj na Bezpiecznym maluchu z TŻ. Nic nie wygrałam Ale dzień fajnie zleciał.Co do budowy domu i łazienki na dole dla gości. My się budujemy i będziemy mieli taką malusieńką łazieneczkę, zmieści się tylko kibelek i umywalka. Łazienka będzie pod schodami więc tam gdzie będzie taki spadek to będę walczyła, żeby zmieściła się jakaś szafka na chemię, ręczniki ale prysznic niestety się nie zmieści. Bardzo bym chciała no ale życie. Na górze będziemy mieli prysznic i wannę.
|
#3711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja znowu popadam w drugą skrajność latam po cichlandach i dokupuje bo mi się wydaje ze mam mało.. tylko wszędzie są rozmiary 3-6 miesięcy, a ja szukam new borna jakiegoś ehh.. ---- gdzie kupowałyscie liscie malin?? poszlam do apteki ale wysłali mnie do zielarskiego i dzisiaj łazilam i szukałam tego zielarskiego ale nie mogę znaleźć.. jeszcze durne zumi się zmieniło i juz całkiem tak beznadziejnie dziala, zę sobie mogę go w dupe wsadzić!!! A i dzisiaj byłam pozytywnie zaskoczona w aptece.. Bo stałam w kolejce i jakiś pan tuż przede mną powiedział, zebym szla do kasy.. Ale mi głupio troche było bo jeszcze przed nim była taka starsza babcia o kulach z pobandażowanymi nogami i druga która siedziała na krześle.. Ale jakaś Pani powiedziała, że nie ma mowy i mam iść.. Kiedyś to była świętość, że ciężarna bez kolejki i mam sobie wykupic leki.. akurat tylko wiesiołek wiec byłam może pół minuty.. a tak bym stała z 20 minut bo w ogole nic się nie ruszało do przodu.. |
||
|
|
|
#3712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sory źle doczytałam :P Edytowane przez ankaaa206 Czas edycji: 2013-04-24 o 16:00 |
|
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eee...tam....w III trymestrze to już właściwie wszystko można jesć, a poza tym tak jak napisała Axella- raz na jakiś czas mało to szkodzi.
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę,że dziś wątek jedzeniowy
![]() mnie odwiedziła bratowa z maluszkiem i na deser zrobiłam mus truskawkowy z bitą śmietaną
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
ja co prawda nie zmieniałam, ale u nas w szkole rodzenia na Madalinskiego mówili, że wystawiają takie zaświadczenia do becikowego na podstawie karty ciaży przy wypisie ze szpitala po urodzeniu.. Aczkolwiek nie robią tego wszystkie szpitale..
|
|
|
|
#3716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najgorzej jak dzieci biora sterydy, chodź same sterydy nie powodują tycia tylko zatrzymują wodę, to jednak tak wzmagają apetyt, że dziecko potrafi non stop jeść |
|
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde też mam jutro wizytę. My mamy skończone 33tc i nic nie mówiła czy będzie pobierać ten wymaz czy nie.
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mi wasze serniczki, babeczki, lodziki i naleśniczki i i chlodnik (akurat chłodnika nie lubie) nie straszny
![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
mi tylko taka daje ulgę
|
|
|
|
|
#3720 |
|
Raczkowanie
|
wróciłam zadowolona i upewniona co do leczenia od lekarza i co - telefon od męża, że mu auto się rozpierdzieliło po drodze z jednej pracy do drugiej - 90 km od domu
aaaaaaaaaaaaa, chyba mnie krew zaleje, kasę na mieszkanie i remont odłożyliśmy na lokatach, dla małej już w zasadzie wszystko kupione z tych grubszych rzeczy, ale na samochód nowy to totalnie sobie teraz nie możemy pozwolić, zapasów poza tym tyle aż nie mamy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

więcej miejsc
Ślub 27. X. 2012

i leżę plackiem, a dziś musze dopakować torbę i napisać plan porodu! Tym bardziej, że skurcze mnie ciągle męczą
Ale taaaaak mi się nieeeee chceee
plan porodu? mnie nikt nie kazał pisać takiego planu

chyba przez nietypowy wymiar czyli 95x65, te 120x 60 są tańsze, tak samo jest z prześcieradłami

Widziałam zdjęcia szkrabów i są śliczne. Vil Twój Przemek też